Boza Haberleri

Boza nedir, ne işe yarar? Bozanın faydaları nelerdir?

Türklere has birçok lezzet vardır. Bu yiyecek ve içeceklerin arasında özellikle eski zamanlardan bugüne uzanan bir gelenek olarak kış günlerinin, soğuk kış akşamlarının vazgeçilmezi boza özel bir yere sahiptir. Tarihi M.Ö. (milattan önce) 800’lü yıllara dek uzanan boza, birçok kişi tarafından tercih sebebi olan tadı dışında bilinçli olarak tüketildiğinde birçok faydası ile de bilinir.

Haber 12-01-2024 20:35

Bardak bardak içeceksiniz: Kışın vazgeçilmezi boza tarifi! Boza nasıl yapılır?

Kış içecekleri denildiğinde ilk akla gelen içeceklerden olan bozanın sıcacık leblebi ve tarçınla uyumu gönüllere taht kuruyor. Bozanın içerisinde yer alan vitaminler birçok hastalığa karşı şifa dağıtıyor. Kış ayında hem sağlıklı hem lezzetli bir içecek arıyorsanız boza tarifini kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 12-12-2022 15:15

Dolabınızdan eksik etmeyin! Kanserle mücadele ediyor, hastalıklardan koruyor, öksürüğü anında geçiriyor

Bazı yiyecek ve içecekler her mevsim olsa da onları tüketmek belirli mevsimlerde çok daha zevkli hale geliyor. Soğuk kış günlerinde sokak lezzetleri denildiğinde ilk akla sıcacık kestane ve enfes boza geliyor. Bozanın lezzetinin yanı sıra faydaları da oldukça dikkat çekiyor. Bozanın faydasını duyanlar bu içecekten vazgeçemiyor.

Haber 12-12-2022 14:47

Boza içmenin tam zamanı: Sevmiyorsanız bile faydalarını duyduktan sonra sevmeye başlayabilirsiniz! Kanserden öksürüğe kadar birçok derde deva

Boza nostaljik içecekler arasında bulunuyor. Tadı ve kokusu bizi çocukluğumuza götürüyor. Üzerine dökülen tarçın ve leblebi bozanın lezzetine lezzet katıyor. Sevenin çok sevdiği sevmeyenin ise uzak durduğu bozanın faydalarını duyanlar şaşırıyor. Osmanlı'dan bu yana yıllardır süre gelen boza kanser, öksürük, enfeksiyon, bağışıklık sistemi bozuklukları gibi çok çeşitli hastalıklara şifa oluyor.

Haber 03-10-2022 10:59

Boza

Boza Hakkındaki Haberler Mynet'te. Boza Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Boooozaaaa! Kokusu çocukluğumuza sinen soğuk kış günlerinin özlenen tadı boza evde nasıl yapılır?

Boza; tahıl unundan yapılan ve kış aylarında bayıla bayıla tükettiğimiz, geleneksel bir içeceğimiz. Bozacıların sırtlarında bir güğümle sokak sokak gezdikleri, kulakların sokaktaki "booozaaa!" sesini beklediği soğuk kış akşamları yavaş yavaş unutuluyorken siz de o tadı özlüyor ve bu geleneği evinizde yaşatmak istiyorsanız boza tarifimizi paylaşalım hemen.

Yemek 06-12-2021 07:57

Vitamin deposu Velimeşe bozası coğrafi işaret hakkı kazandı

Velimeşe’nin meşhur bozası coğrafi işaret almaya hak kazandı. Yapılan başvurunun 10 ay gibi kısa bir sürede sonuçlanarak Velimeşe Bozasına coğrafi işaret verilmesini değerlendiren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Kaymakamlığı, Ergene Belediyesi, Trakya Kalkınma Ajansı, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Velimeşe Mahalle Muhtarımız ile biz bu girişimi yaptık. Bugün de mutluyuz. Coğrafi işareti dernekler ve kurumlar alır” dedi.

Yemek 19-04-2021 11:50

Tekirdağ'ın 6. coğrafi işareti Velimeşe Bozası oldu!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde üretilen Velimeşe Bozası da coğrafi işaret aldı. Ergene Kaymakamlığı ve Ergene Belediyesi tarafından geçen yıl yapılan boza, köftesiyle ünlü kentin 6. coğrafi işaretli ürünü oldu.

Yemek 14-04-2021 12:28

Boza: Faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Eskiden mahalle mahalle dolaşıp boza satan esnaflar olurdu. Şimdilerde artık boza satan kişilere pek rastlanmasa da hala kış aylarının vazgeçilmez içecekleri arasında yerini korur. Boza su, şeker ve darı irmiğinden yapılan alkol içermeyen, mayalı ve buruk tada sahip bir içecektir.

Haber 24-06-2020 10:49

Bu faydası bilinmiyordu! Boza içmek anne sütünü artırıyor

Çamlıca Medipol Üniversite Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nur Tekiner, "Doğal probiyotik olan boza, anne sütünü artırdığın söyleyerek konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Kadin 06-02-2020 13:52

Boza tarifi: Boza içeriği ve bozanın faydaları nelerdir?

En eski Türk içeceklerinden biri olan boza, kış mevsiminin simgelerindendir. Çocukluğumuzun anılarında yer eden, soğuk karlı akşamlarında sokaktan gelen o ses: Boozaaa, booozaaa... Nostaljik bir lezzet olan boza, faydalarıyla da sağlığımıza katkı sağlıyor. Şimdi sizlere tüm detaylarıyla boza nedir? Boza tarifi nasıl yapılır? ve bozanın faydalarından bahsedeceğiz, buyursunlar.

Yemek 17-10-2019 10:07

Bozanın faydaları nelerdir?

Boza, Türklerin bilinen en eski içeceklerinden biridir ve ülkemizde severek içilir. Özellikle kış aylarınca gece bozacıların sokak aralarında dolaşıp boza satması geleneği azalmakla birlikte sürmektedir. Peki boza nasıl bir içecektir; boza neden yapılır, içinde neler vardır ve bozanın faydaları nelerdir?

Haber 07-12-2018 17:32

Boza içenler hastalanmayı unutsun: Metabolizmayı koruyan boza vitamin deposu!

Geleneksel bir Türk içeceği olarak kış aylarının vazgeçilemez içeceği olan boza, metobolizmayı koruyan, hastalıkları geciktiren özellikleri ile vitamin deposu özelliği taşıyor. Hastalıklara karşı direnç kazanmak için boza tüketmeyi öneren asırlık boza üreticisi Hasan Sak, “Çok sağlıklı olmasının yanında kışın metabolizmayı korur, hastalanmayı geciktirir” dedi.

Yemek 22-11-2018 17:18

O hastalar bol bol tüketmeli! Öyle bir faydası var ki...

Darı, mısır ve bulgur kullanarak hazırlanan geleneksel içeceğimiz bozanın faydaları şaşırtıyor. Yararlarını öğrendikten sonra çok daha seveceğinize garanti veriyoruz.

Yemek 06-11-2018 09:57

Boza için hastalıklardan korunun

Kış mevsiminin vazgeçilmez içeceklerinden boza, doğru porsiyonda tüketildiği takdirde sağlığa oldukça faydalı.

Haber 05-12-2017 14:37

Bozanın Faydaları Nelerdir?

Boza, yüzlerce yıldır üretilen ve sevilerek tüketilen otantik bir Türk içeceğidir.

Yemek 03-04-2016 17:16
Haber 25-11-2011 11:44