Brigades Izz Al Din Al Qassam Haberleri

Seyhan Soylu, Seda Sayan ile anılan o isimle örfi nikah kıymış! Her din, mezhep, inançta evlenip...

Al Sana Haber programının moderatörlüğünü yapan Seyhan Soylu örfi nikah kıydığını açıkladı. Bir süre Seda Sayan ile aşk yaşadığı iddia edilen Ata Çağlayan ile evlendiğini duyuran Sisi sosyal medyada gündem oldu. Estetiğe servet harcayan ve değişimi dikkat çeken Seyhan Soylu açıklamasında "Her din, mezhep, inançta evlenip ahirette de buluşmak istedik. Türkiye'de pek bilinmeyen ve çok tartışılacak bir nikah türü" dedi.

Magazin 2022-06-27 13:20:48

Ali İmran suresi okunuşu: Ali İmran suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali, tefsiri, faziletleri

Nüzul sırası bakımından 89. sırada olan Ali İmran Suresi okunuşu nasıldır? Kur'an-ı Kerim'in 3. suresi olan Ali İmran suresi Arapça yazılışı din alimleri tarafından incelenmiştir. İncelemeler sonucunda Ali İmran suresi Türkçe anlamı ve meali ortaya çıkarılmıştır. İsmini 33. ayette bulunan "Al-i İmran" tamlamasından alan surenin Ahzab Suresinden önce, Enfal Suresinden ise sonra nazil olduğu aktarılmıştır. Ali İmran okunuşu nasıldır? Ali İmran suresi tefsiri nedir?

Haber 2022-06-02 19:48:48

Sudanlı otizmli Ahmed, sevginin gücüyle hayata bağlandı

Sudan'dan annesiyle Düzce'ye gelen 8 yaşındaki Ahmed Marwan Margniy Al Saged, özel eğitim kurumunda hem sosyalleşme hem de günlük yaşam becerilerini geliştirme imkanı buluyor - Sınıf öğretmeni Pelin Gülez: - "Sevgi çok önemli, din, dil ve ırk ayrımı olmaz. Sevginin verdiği güçle çalışıyoruz, sevgiyle birbirimize bağlanıyoruz"

Yurthaber 2022-04-02 12:28:33

Ortadoğu ve Kuzey Afrika Düşünce Kuruluşları Buluşması

Lahore Yönetim Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jawad Syed: - "Başarılı göçmen işçilerin ABD'de, Avustralya'da, Yeni Zelanda'da benimsediği görüş şudur: Diğerlerini öteki olarak görmektense kardeş olarak görürler. Din kardeşleri değilse bile, insanlık kardeşleri olarak görürler" - Katar'daki Doha Yüksek Lisans Çalışmaları Enstitüsü'nden Saif Al-Islam Eid: - "(Mısır'daki darbenin ardından) 2013 sonrasında insanlar çok ciddi baskılar sonucu ölüm korkusuyla Mısır'dan göç etti. Kaçırılma, tutuklanma, öldürülme gibi tehditler yüzünden Mısır'dan çıkmak zorunda kaldılar ve böylece yeni bir Mısır diasporası oluşmaya başladı"

Haber 2019-07-10 16:25:17

Iraklı din adamları Bahreyn Dışişleri Bakanı'nı protesto etti

Iraklı bir grup din adamı, Bahreyn'in Necef Konsolosluğu önünde toplanarak, Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife'nin Sadr hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi

Haber 28-04-19 16:36

Müftülükten gönüllü hizmet erlerine teşekkür plaketi

Fatsa İlçe Müftüsü Hamza Bayram, 5 yıldır Orta Büyük Cami’de devam eden “Çocuğunu Al, Torununu Al Sabah Namazına Camiye Gel” projesini hazırlayanlara teşekkür plaketi verdi.Müftü Hamza Bayram projenin mimarı din görevlisi Necati Ergül, müezzin kayyım Ahmet Çeşme, gönüllü olarak hizmet eden Yusuf Özcan, Muhsin Yılmaz, İdris Boy, İsmail Boy, Mustafa Yılmaz, Atilla Karşı ve Ferdi Güleryüz’e plaket takdiminde bulundu.

Yurthaber 19-02-19 11:10

İslamofobi cinayetlere neden olacak boyutlara vardı

BDİHK Başkanı Rashid bin Hamed Al Balushi: - "İslamofobi hızla yayılıyor hatta cinayetler neden olacak boyutlara vardı ve geniş coğrafyalara yayıldı. Seminerde bunu dile getirmeye çalıştık. Bu durum renk ve görünüş olarak Müslümanlara benzeyen insanlara da sıçradı" - Adalet Bakanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Hacı Ali Açıkgül: - "Devletler İslamofobik ve din temelli ayrımcılıkla politik, sosyal ve kültürel alanda mücadele etmenin yanı sıra bu tür tutum ve davranışları suç olarak tanımlamalı ve etkili bir şekilde cezalandırma yoluna gitmelidir. İslamofobi bir nefret suçu olarak tanımlanmalıdır. Kanunlar etkili bir şekilde uygulanmalı ayrıca düzenli bir şekilde raporlama, ölçme ve değerlendirme faaliyetleri yapılmalıdır"

Haber 18-10-18 13:50

İsrail Filistinlilere karşı Vahhabi fetvasına sarıldı

İsrail Ordu Sözcüsü Avichy Adraee, bugün Gazze Şeridi’nden başlayarak yapılacak Geri Dönüş Yürüyüşü’ne karşı Vahhabi din adamlarının “gösteri yürüyüşleri İslam’a aykırıdır” şeklindeki fetvasını okuyarak, Filistinlilerin bu yürüyüşten vazgeçmesini istedi.İsrail Ordu Sözcüsü Avichy Andraee, resmi Facebook hesabında yer alan videoda Suudi Arabistan’ın Din Adamları Yüksek Konseyi üyesi Şeyh Salih bin Fevzan’ın "Gösteriler ve oturma eylemleri İslam tarihinde görülmemiştir ve bunlar İslam tarafından reddedilmiş kafirlerin eylemleridir”, yine Suudi Şeyh Muhammed bin Salih el-Useymin’in “Kaosa yol açacağı için oturma eylemleri ve şiddet içeren gösteriler kötüdür” fetvalarını okuyarak, Filistinlilere gösteri yapmama çağrısında bulundu.Gösteri yürüyüşünün sorumlusu Saeed Al-Hatoum ise, bu yürüyüşle 70 yıldır topraklarından sürülen çocuklar, kadınlar ve gençlerin topraklarına geri dönme haklarını dünyaya duyuracağını söyledi.

Haber 30-03-18 10:43

'Kadınlar aptal oldukları için araba kullanamaz' diyen Suudi din adamına vaaz yasağı

Şeyh Hajari adlı din adamı, kadınların yarım beyinle doğduklarını, alışveriş yapmaya başladıktan sonra da bu oranın çeyreğe indiğini söylemişti. Saad al Hajari isimli din adamının bu açıklamayı yaptığı konuşma kısa süre içinde viral oldu. Hajari tepki toplayan konuşmasına, kadınların erkeklerden daha az beyin gücüyle yaratıldığını söyleyerek başlıyor. Şeyh Hajari, kadınların yarım beyinle doğduklarını, alışveriş yapmaya başladıktan sonra da bu kapasitelerinin çeyreğe düştüğünü söylüyor.

Haber 22-09-17 14:21

Bm İle Azerbaycan Arasında Kültürel Mutabakat Zaptı

Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Nassir Abdulaziz Al-Nasser ve Azerbaycan Din İşlerinden Sorumlu...

Yurthaber 04-02-14 14:05