Brokoli Haberleri

Demet Evgar Bahar dizisinin setinden o sırrı paylaştı! 'Her derde deva olduğu gibi...' Gösterdikten sonra bir ısırık aldı

Ekranların ilgiyle izlenen dizisi Bahar ile son dönemin en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelen ünlü oyuncu Demet Evgar, hem dizideki sahneleri hem de oyunculuğu ve güzelliğiyle gündemden düşmüyor. İzleyiciler Bahar dizisini merakla takip ederken Evgar, sosyal medya hesabından çekim hazırlıkları sırasında bir paylaşım yaptı. Evgar, bu paylaşımda 'çillerinin sırrını' açıkladı.

Kadin 14-03-2024 10:39

Bu sebzelerin çiğ halleri pişmiş hallerinden katbekat daha faydalı! Pişirmeden önce bir kez daha düşünün

Sağlıklı beslenme konusunda yapılan araştırmalar, bazı sebzelerin çiğ hallerinin pişirildikten sonraki hallerine göre besin değerleri açısından daha zengin olduğunu ortaya koymaktadır. İşte çiğ halinin daha faydalı olduğu 4 sebze...

Kadin 30-01-2024 11:14

Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz: Neredeyse sıfır kalori 10 besin!

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar kalori alımını kontrol altında tutmaya çalışıyor. Bazı besinler neredeyse sıfır kalori içerir ve gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Bu besinler, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olabilir. Yüksek lif, vitamin ve mineral içeriğiyle dikkat çeken ve neredeyse hiç kalori içermeyen bu 10 besin, sağlıklı beslenme konusunda büyük bir yardımcı olabilir.

Kadin 01-12-2023 11:03

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu mucizevi besini açıkladı! Bunu yiyen 90 yaşını görüyor

Sağlığımızı korumanın en önemli maddelerinden biri de doğru beslenmedir. Alanında uzman olan ve açıklamalarıyla sıkça gündeme gelen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu bu kez mucize besini açıkladı. Mucize besinin doğru kullanımı için kür tarifini de verdi. Bu besin ile tüm hastalıklardan korunmak mümkün. Üstelik bağışıklık sistemini tavan yaptırıyor.

Haber 07-07-2023 15:29

Brokoli suyunun faydaları nelerdir, zayıflatır mı? Brokoli suyu neye iyi gelir, kistlere iyi gelir mi?

Brokoli suyu, son zamanlarda sağlıklı beslenmenin önem kazanmasıyla birlikte popüler hale gelen bir içecektir. Brokoli, içerdiği vitaminler, mineral ve antioksidanlar ile sağlık için faydalı bir sebzedir. Suyu ise, brokolinin besin değerlerini yoğunlaştırır ve sindirimi kolaylaştırır. Brokoli suyu, bağışıklık sistemini güçlendirir, cilt sağlığına katkıda bulunur, sindirimi düzenler ve vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. Peki, brokoli suyu ne işe yarar, zayıflatır mı?

Haber 28-04-2023 14:52

Airfryer brokoli sapı kızartması tarifi: Airfryer'da brokoli sapı kızartması nasıl yapılır?

Lezzetli ve renkli sofralar hazırlamak için tercih edebileceğiniz sebzelerden biri de brokolidir. Çorbasından haşlamasına her haliyle lezzetli olan brokoliyi Airfryer ile daha kısa süre içinde hazırlayabilirsiniz. Brokoli sapı kızartması ile şık ve sağlıklı sofralar sunabilirsiniz. Airfryer’de pişireceğiniz brokoli sapı kızartması daha az yağlı ve daha lezzetli olacaktır.

Yemek 31-01-2023 00:05

Bugüne kadar yanlış yapmışız! En pratik brokoli haşlama tüyosu

Brokoli kış aylarının en sağlıklı sebzeleri arasında yer alıyor. Bol sarımsaklı yoğurt veya zeytinyağı ile tüketilen brokoli haşlama hem pratik hem de lezzetli akşam yemeği seçeneklerinden. Brokoliyi haşlarken daha da pratik yapacak bir yöntem bulunuyor. TikTok'ta yayınlanan videoda pratik brokoli haşlama tüyosu paylaşıldı.

Yemek 22-12-2022 16:14

Brokoli nasıl tüketilir, yoğurt ile yenir mi? Brokoli en sağlıklı nasıl pişirilir, gövdesi yenir mi?

Brokoli birçok faydası ile belirli mevsimlerde taze tüketilmektedir. Yeşil sebze çeşitlerinden biridir ve oldukça faydalıdır. Pişirerek, kızartarak veya yemeklerin içerisinde tüketebileceğiniz yiyeceklerden biridir. Damak tadınıza uyan birçok tarifi bulunur. Kış aylarında çeşitli rahatsızlıklar için tüketilmesi önerilir. Kan şekerini düzenleyen özelliğiyle de tercih edilen besinlerden biridir. Peki, brokolinin gövdesi nasıl yenir?

Haber 09-12-2022 17:19

Kase kase içeceksiniz: Şifa dağıtan brokoli çorbası tarifi! Brokoli çorbası nasıl yapılır?

Brokoli en sağlıklı kış sebzeleri arasında bulunuyor. Oldukça faydalı olan brokoliyi sevenler kadar sevmeyenler de bulunuyor. Brokolinin faydalarından yararlanırken lezzetli bir şeyler yemek istiyorsanız brokoli çorbası tam size göre! En brokoli sevmeyen kişilerin bile bayılacağı brokoli çorbası tarifini kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 28-11-2022 11:11

‘Bugün ne pişirsem?’ diye soranlar için doyurucu ve sağlıklı menü önerisi! İşte 16 Kasım yemek menüsü

Hem sağlıklı hem de leziz yemek tarifleri arıyorsanız bu haber tam size göre. 16 Kasım yemek menüsü önerimizde bu defa sağlıklı, doyurucu ve lezzetli tariflere yer verdik. İşte 16 Kasım yemek menüsü...

Yemek 16-11-2022 09:12

Sevmeyenlerin bile bayılacağı brokoli çorbası tarifi! Brokoli çorbası nasıl yapılır?

Brokoli kış aylarının en sağlıklı sebzeleri arasında bulunuyor. Ancak bu şifa deposu sebze yeteri kadar tüketilmiyor. Brokolinin tadını sevmeyenler lezzetli brokoli tarifleri arıyor. Brokoli çorbası en sevilen çorba tariflerinizden olabilir. Brokoli çorbası nasıl yapılır? merak ediyorsanız brokoli çorbası tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 11-11-2022 17:34

Sevmeyenlerin bile bayılacağı brokoli çorbası tarifi! Brokoli çorbası nasıl yapılır?

Brokoli kış aylarının en sağlıklı sebzeleri arasında bulunuyor. Ancak bu şifa deposu sebze yeteri kadar tüketilmiyor. Brokolinin tadını sevmeyenler lezzetli brokoli tarifleri arıyor. Brokoli çorbası en sevilen çorba tariflerinizden olabilir. Brokoli çorbası nasıl yapılır? merak ediyorsanız brokoli çorbası tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 11-11-2022 17:34

Dayanılmaz regl ağrılarından kurtulmanın yolu basit! Regl ağrısına iyi gelen yiyecekler

Regl ağrısı birçok kadının her ay yaşadığı dayanılmaz dertleri arasında bulunuyor. Kadınlar bu ağrılar nedeniyle okulda, işte ve sosyal hayatlarında oldukça problem yaşıyorlar. Ancak regl ağrısını geçirecek çeşitli besinler bulunuyor. Doğru besinler ile adet ağrınızı geçirmeniz mümkün.

Kadin 23-10-2022 07:18

Kış sebzesi brokolinin hasadı başladı

Kış sebzesi brokolinin hasadı başladı

Yurthaber 20-10-2022 10:31

Dayanılmaz ağrılara ve şişkinliğe yol açıyor! Gaz probleminiz varsa yemeden önce tekrar düşünün

Severek yediğimiz yiyecekler birçok sağlık sorununa yol açabiliyor. Sağlıklı olan yiyecekler bile vücudumuza dokunarak rahatsızlıklar yaşamamıza neden olabiliyor. Yemeklerden sonra hissedilen hazımsızlık gibi durumlar dayanılmaz karın ağrılarına yol açabiliyor. Bu ağrıların nedeni yediğimiz gaz yapan yiyecekler olabilir.

Haber 12-10-2022 14:44

Geçmeyen yorgunluğunuza son! Kansızlığa iyi gelecek besinler

Kansızlık toplumumuzda en sık rastlanan hastalıklar arasında yer almaktadır. Günlük aktiviteleri yaparken bile zorlayıcı olabilen kansızlığın mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir. Kansızlık için yediğiniz yemeklere dikkat edebilirsiniz.

Haber 17-08-2022 14:54

Patlıcan, brokoli, patates... Bu kritik hatayı yapmayın: Gözünüzü hastanede açabilirsiniz

Son yıllarda artan sağlıklı beslenme trendiyle birlikte, besinleri az pişirme veya çiğ yeme alışkanlığı da bir hayli arttı. Kimilerine göre çiğ yemek besindeki vitamin ve mineralde en iyi şekilde faydalanmanın ideal yolu. Çiğ yemek yemeyi sevenlerin aksine, besinleri pişirerek yiyenler ise besindeki mikrop ve bakterilerin bu şekilde öldüğünü iddia ediyor. Her ne olursa olsun bazı besinler var ki kesinlikle çiğ yememelisiniz.

Haber 29-06-2022 11:00

Utanmayın, herkes yapıyor! Kurtulmak için yapmanız gereken çok basit

Gaz çıkarmak oldukça rahatsız edici durumlara sebep olabiliyor. Gelen gazı tutmak ciddi sonuçlara, ağrılara sebep olabiliyor. Toplum içerisinde gaz çıkarmak uygun görülmüyor. Gaz çıkarmanın neden olduğunu merak ediyor ve bu durumu önlemek istiyorsanız bu haberi mutlaka okumanız gerekiyor.

Haber 27-06-2022 14:20

Avustralya'da yükselen gıda fiyatlarına karşı halktan ilginç önlem! İzleyen şaştı kaldı

Dünya çapında yükselmeye devam eden gıda fiyatlarına karşı, insanlar bir taraftan tepkilerini gösterirken diğer taraftan ise ilginç yöntemler geliştirmeye devam ediyor. Avustralya'da hayat pahalılığı artmaya devam ederken, bazı insanlar gıda masraflarını azaltmak için değişik yöntemlere başvuruyor. Melbourne'lü bir kadının TikTok hesabından paylaştığı video izleyicileri şaşkına uğrattı.

Haber 16-06-2022 07:16

Pişirildiğinde vitamini ölüyor! Mutlaka çiğ yemeniz gereken 10 besin

Eskilerden beri bilinen bir gerçek var ki o da bazı besinlerin pişirildiğinde vitaminin azalması. Son yıllarda artan sağlıklı beslenme trendi ile birlikte beslenme tarzı ve besinlerin tüketilme şekilleri de önem kazandı. Bazı sebze ve meyveler var ki muhteşem faydaları pişirildikçe uçup gidiyor. İşte pişirilmemesi gereken yiyecekler.

Haber 06-04-2022 09:09

Bilimsel olarak kanıtlandı! Brokolinin kan şekeri üzerindeki inanılmaz faydası

Brokoli, dünya üzerindeki en besleyici gıdalardan birisidir. Brokoli, sağlık için en önemli vitamin ve minerallerle doludur. Beslenme açısından çok önemli yeri olan brokoli, uzmanlar tarafından sık sık önerilmektedir. Yüksek lif oranına sahip brokoli A ve C vitamininin yanı sıra potasyum, kalsiyum ve demir oranından zengin olan sağlıklı bir sebzedir. Brokolinin kan şekeri üzerinde de harika etkileri olduğu ortaya çıktı.

Haber 01-04-2022 08:31

Her zerresi faydalı! Brokoliyi düzenli tüketmeniz için 10 en önemli neden

Besin değeri bakımından oldukça zengin bir kış sebzesi olan brokoli, kalori oranı düşük seviyelerde olması nedeniyle diyet sofralarının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İçerdiği sülforafan sayesinde kansere karşı koruyuculuk sağladığı bilinen brokoli, yoğun lif içeriği ile sindirim sistemini de düzenleyebiliyor. Yüksek oranda K vitamini içeren brokolinin kemik, saç ve cilt sağlığı için de önemli faydaları bulunuyor.

Haber 01-04-2022 08:18

Brokoli sevmeyenler buraya: Lezzetine doyamayacağınız nefis brokoli köftesi tarifi

Diyet yapanların vazgeçilmezi C vitamini deposu, antioksidan özelliğe sahip brokoli, sofralarınıza bu sefer yeni bir şekilde konuk olmaya geliyor. Kış sofralarının vazgeçilmez salata alternatifi olan brokolinin sadece çorba ve salata için kullanıldığını düşünüyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Brokoliye yeni bir lezzet dokunuşu katmaya, brokoliden köfte yapmaya ne dersiniz?

Yemek 23-02-2022 17:55

Karnabaharın/brokolinin kokusuna dayanamıyorum diyenler! Bu yöntemleri mutlaka denemelisiniz

Kimileri kötü kokuyor diye kereviz yemek istemezken bazı kişiler de karnabahar ve brokolinin pişerken yaydığı koku yüzünden bu sebzeleri evine sokmayabilir. Oysa kış aylarının vazgeçilmezi karnabaharı ve beslenme uzmanlarının her fırsatta tavsiye ettiği brokoliyi haşlarken kullanacağınız bazı yöntemlerle kötü kokuları önleyebilirsiniz. İşte, o yöntemler...

Yemek 01-02-2022 12:28

Bafra Ovası'nda pırasa hasadı devam ediyor

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner: - "Ovada 10 bin dönümün üzerinde pırasa ekildi, dönüm başı 5 ton rekolte bekliyoruz"

Yurthaber 25-11-2021 12:00

Diyetlerin vazgeçilmezleri! Aşırı yediğinizde sağlıksız olabilecek bu besinleri bir kez daha düşünün

“Her şeyin fazlası zarar” sözünü mutlaka duymuşsunuzdur. Bu söz sağlıklı besinler için de geçerli. Birçok kişi meyve ce sebzelerin şeker ya da sodyum kadar zararlı olabileceğinin farkına varmadan yeme tuzağına düşüyor.

Yemek 20-10-2021 16:44

Güveçte brokoli tarifi! Sevmeyen bile bir tabak daha isteyecek

Brokoliyi sadece salata olarak tüketiyorsanız bu sebzeye haksızlık ediyorsunuz demektir. Özellikle diyet menülerinde haşlanmış brokoli büyük bir yer tutar. Çocukların pek sevmediği ağaç görüntüsündeki bu sevimli sebzeyi bambaşka bir tarifle denemeye ne dersiniz?

Yemek 04-10-2021 17:15

Aşırı yememeniz gereken 8 sağlıklı besin! Besin değeri yüksek, kalorisi düşük ancak fazlası zararlı

Günümüzde sağlıklı beslenme özellikle koronavirüs pandemisiyle birlikte daha önemli bir noktaya geldi. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler sağlıklı beslenme rutinlerinin yanına bir de sporu ekledi. Bu beslenme rutinleri içerisinde pek çok kişi besin değeri yüksek ve kalorisi düşük gıdaları tercih etmeye başladı. Ancak bu gıdaların fazlasının sağlıksız abur cubur yemek kadar tehlikeli olduğunu biliyor musunuz?

Yemek 31-05-2021 17:02

Lahanagiller ailesinin süper gücü brokolinin sağlığa kattığı faydalar

Antikanserojen özelliğiyle bir sağlık neferi olan brokoli kilo vermeden tutun da kemik ve diş sağlığını korumaya kadar etkili bir sebzedir. Güçlü içeriği sayesinde tüm kanser türlerine karşı koruma sağlar. Yavaş yavaş brokoli mevsimine girdiğimiz şu günlerde sizler için brokolinin sağlığa olan faydalarını araştırdık. İşte düzenli ve doğru tüketildiğinde vücudunuzda kalkan görevi görecek brokolinin yararları.

Yemek 20-09-2019 16:42

Brokolinin kansere karşı bir özelliği daha keşfedildi

Brokoli ve Brüksel lahanasında bulunan bir maddenin, birçok kanser türünde rol oynadığı bilinen WWP1 enzimini tedavi edici biçimde hedef alabileceği tespit edildi.

Yemek 21-05-2019 11:34

Birçok kişi etkisini bilmiyor! İkisini karıştırıp yediğinizde bakın ne oluyor

Yoğurt ve brokoli ikilisi hem sağlıklı hem de lezzetli bir ikili. Uluslararası Singapur Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, her yerde kolay bulunan ve düşük maliyetli bu besinler ile zararlı bakterilerden kurtulmak mümkün.

Yemek 17-05-2019 13:50

Uzmanlar uyardı! Sakın haşlayarak tüketmeyin

Kış mevsiminin popüler yiyeceklerinden biri olan brokoli, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalığın önüne geçiyor. Ancak uzmanlar ciddi bir uyarıda bulunuyor. Siz de suda haşlayarak tüketiyorsanız büyük hata yapıyorsunuz. Peki, bu sağlık bombasından tam fayda sağlamak için nasıl tüketmemiz gerekiyor?

Yemek 17-01-2019 13:58

Brokoli ve yoğurdu karıştırınca bakın ne oluyor!

Yoğurt ve brokoli iki güçlü besin kaynağı... Peki bu doğal vitamin depoları bir araya gelince neler olur dersiniz? Merak edenleri şöyle alalım o zaman :)

Yemek 09-11-2018 15:07

Brokolinin Faydaları Nelerdir?

Brokoli yumrular halinde ve yeşil bir renge sahip olan, lahanagiller ailesinden bir sebzedir.

Yemek 03-04-2016 17:18

Brokoli iyi bir diyet sebzesi

Brokolinin içerdiği yüksek protein, A ve C vitamini bakımından yüksek besin değerine sahip olmasının yanı sıra iyi bir diyet sebzesi olduğu belirtildi.

Haber 18-11-2005 12:57

Brokoli soğuktan koruyor

Kansere karşı koruyucu özelliği olan ve çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine yakalanan hastalara tavsiye edilen brokoli isimli sebzenin, soğuk havalarda vücut direncini artırdığı bildirildi.

Haber 23-12-2002 14:45

Prostat hastalarına brokoli tedavisi

Uzmanlar, yaklaşık 1.4 milyar insanın prostat ve kronik idrar yolları enfeksiyonundan şikayet ettiğini bildirdi.

Haber 07-11-2002 13:41

Brokoli kanserden koruyor

A ve C vitamini açılarından zengin brokolinin şekeri düzenlediği, kanser ve kalp hastalıklarından koruduğu belirtildi.

Haber 26-07-2002 16:18

Yaz meyvelerini bol bol tüketin

Yaz meyveleri ve sebzelerinin vücut için önemli derecede fayda sağladığı ve sağlık açısından tüketilmelerinin şart olduğu belirtildi.

Haber 30-11-1999 00:00