Btk Calisani Haberleri

Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor: 'Alo' derken düşündürtecek zam! Yeni ücret tarifesi belli oldu

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesini güncelledi. Cep telefonu tarifelerine yüzde 65 oranında zam yapıldı. Böylece bir 'alo' demenin maliyeti 3 lira 12 kuruşu aştı...

Finans 2024-04-03 07:55:18

Ömer Fatih Sayan'dan yerel seçim açıklaması! 'TikTok, YouTube, Meta ve X yetkilileriyle görüşmelerimizi gerçekleştirdik'

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı ve BTK eski Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan 31 Mart seçimleriyle ilgili olarak sosyal medyadan yaptığı açıklamada sosyal medya şirketlerinin temsilcileriyle görüştüklerini açıkladı. Sayan "Bu süreçte sosyal medya şirketleri de seçim mevzuatı ve YSK kararlarına uyumlarının ivedi ve en etkin bir şekilde sağlanabilmesi için 7/24 çalıştıklarını bildirdi" dedi.

Haber 2024-03-30 00:44:15

Twitch'e erişim engeli kaldırıldı

Türkiye'de milyonlarca kullanıcıya sahip olan canlı yayın platformu Twitch'e geçtiğimiz günlerde Türkiye'den erişim engeli getirilmişti. BTK, 29 Şubat tarihi itibariyle Twitch’e yönelik erişim engeli kararını kaldırdı.

Haber 2024-02-29 18:40:41

28 Aralık’tan itibaren başlıyor! Cep telefonlarında yeni dönem: BTK ‘ortak şarj’ için harekete geçti

Avrupa Birliği’nde 28 Aralık’tan itibaren tüm elektronik eşyaların şarj cihazları ‘ortak’ olacak. AB’nin standart USB Type-C şarj kablosu kullanımına geçme kararı sonrası Türkiye’den de hamle geldi. Artık tüketici, şarj cihazı olmadan da ürün alabilecek.

Finans 2024-02-10 13:04:48

BTK'dan telefon ve tabletlere düzenleme

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından telefon ve tabletlerin "eko-tasarım" gerekliliklerine yönelik düzenleme yapılması için çalışma başlattı.

Finans 11-01-24 11:52

Başkan Arslan’dan baz istasyonu ve yol müjdesi

Fethiye karayolu üzerindeki eksik bölümün tamamlandığını müjdeledi. İlçede tamamlanan ve devam eden projeleri yerinde inceleyen Belediye Başkanı Cengiz Arslan, yaptığı açıklamada; “Bilgi Teknolojisi ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Ayvacık, Gürsu, Sofular mahallelerimiz başta olmak üzere 9 mahallemizin internet ve cep telefonu hizmetlerinin daha kaliteli olması, iletişimin kolay sağlanması için Ayvacık Mahallesi’ne yapılan baz istasyonu hizmete açılmıştır.

Yurthaber 17-10-23 08:09

SON DAKİKA | BTK duyurdu! Twitter'a reklam yasağı kararı... Üç ay içinde temsilci belirlemezse bant genişliğinin daraltılması gündeme gelecek

Son dakika: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle Twitter'a, Türkiye'deki vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişiler tarafından yeni reklam verilmesini yasakladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ise yasağa ilişkin, "Üç ay içinde temsilci belirlemezse Twitter’ın bant genişliğinin daraltılması gündeme gelecek” dedi.

Haber 21-07-23 08:58

5G'ye geçiş için yol haritası oluşturuluyor! Bakan Uraloğlu duyurdu 'Önceliğimiz yerli ve milli ürünlerin kullanılması olacaktır'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024'te 5G'ye geçiş planını kamuoyu ile paylaşılmayı hedeflediklerini belirterek, "5G yol haritasında önceliğimiz yerli ve milli ürünlerin kullanılması olacaktır. Bu nedenle 5G altyapımızın kritik şebeke unsurlarının BTK tarafından tanımlanan 'milli haberleşme ürünü' niteliğinde olması için çalışmalarımızı yapacağız." dedi.

Haber 08-07-23 14:30
5G

Jandarmanın başvurusuyla 343 internet adresine erişim engellendi

Ankara Jandarma Komutanlığınca incelenen 2 bin 460 sosyal medya hesabı ve internet sitesinden 343'ü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) bildirilerek engellendi.

Yurthaber 02-06-23 15:41

'BTK engelledi' deyip sosyal medyadan çağrıda bulundu! Kılıçdaroğlu böyle seslendi: 'Tüm rehberinize gönderin'

Seçime sayılı saatler kala CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya paylaşımlarına devam ediyor. Son videosunda EYT ile ilgili kısa mesaj göndermek istediklerini ve BTK tarafından engellendiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Videonun altına, videoyu indirebileceğiniz bir link bırakacağım. Şimdi herkes tüm rehberine bu videoyu göndersin." ifadelerini kullandı.

Haber 26-05-23 20:45

e-Devlet ile BTK IMEI sorgulama nasıl yapılır, IMEI numarası nedir? Telefon IMEI öğrenme işlemi nedir?

Vatandaşların olduğu gibi cep telefonlarının da kimlik numaraları vardır. IMEI numarası adı verilen bu numaralar telefon sahipleri tarafından bilinmelidir. Bu sayede cihaz güvenliği ve cihazın içeriğindeki bilgilerin korunması sağlanabilecektir. IMEI numarası her telefon için geçerlidir. Farklı kanallar aracılığı ile öğrenilebilir bir numaradır. Peki, e-Devlet ile BTK IMEI sorgulama nasıl yapılır?

Haber 20-04-23 10:33

BTK Başkanı Karagözoğlu TBMM'de detayları anlattı: Depremden sonra 7 kat arttı

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin hemen ardından şebekelerde problem yaşanmış, telefonla konuşmak isteyen vatandaşlara internet hatlarının kullanılması önerilmişti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu deprem gecesinde yaşanılanları 'Deprem Araştırma Komisyonu'nda anlattı. Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 18,3'ünün depremden etkilendiğini belirten Karagöz, "Depremden hemen sonra, 112 acil yardım çağrıları yaklaşık 7 kat arttı." dedi.

Haber 28-03-23 22:49

Ekşi Sözlük açıldı mı? Ekşi Sözlük CEO'su Başak Purut paylaştı: Tekrar erişim engeli...

Ekşi Sözlük'e 21 Şubat tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirilmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. 2 Mart'ta ise itirazlar sonrası yasak kaldı. Ancak bu karar kısa sürdü ve Ekşi Sözlük'e erişim yeniden engellendi. Ekşi Sözlük CEO'su Başak Purut son durumu paylaştı. Öte yandan, Ekşi Sözlük'ün resmi Twitter hesabından da bir açıklama paylaşıldı.

Haber 03-03-23 14:13

Ekşi Sözlük'e erişim engeli kaldırıldı mı? Ekşi Sözlük açıldı mı? 8 gündür kapalıydı

Ekşi Sözlük'e erişim engelinin ne zaman kaldırılacağı merak ediliyordu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirmişti. 8 gündür kapalı olan Ekşi Sözlük hakkındaki yeni kararı İsmail Saymaz duyurdu. Peki, Ekşi Sözlük'e erişim engeli kaldırıldı mı? Ekşi Sözlük yeniden açıldı mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Haber 02-03-23 17:33

Adıyaman'da depremzede çocuklar mobil sınıfta yazılımla tanıştı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyamanlı çocuklar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) oluşturduğu mobil sınıfta yazılım eğitimine katıldı.

Yurthaber 28-02-23 11:32

BTK erişim engeli getirmişti! Ekşi Sözlük'ten yeni açıklama geldi

21 Şubat 2023 tarihi itibariyle Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sitesinden yaptığı açıklamayla erişim engeli kararını duyurdu. Ekşi Sözlük'ten konuya ilişkin bugün yeni bir açıklama geldi.

Haber 22-02-23 22:31

Ekşi Sözlük kapatıldı mı? 22 Şubat 2023 Ekşi Sözlük çöktü mü, neden açılmıyor? Erişim engeli açıklaması!

Ekşi Sözlük kapatıldı mı, çöktü mü? "Bu siteye ulaşılamıyor" mesajıyla karşı karşıya kalan kullanıcılar arama motorlarında konuya ilişkin yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) dün açıklamada bulunuldu. Erişim engeli açıklamasının ardından Ekşi Sözlük CEO'su Başak Parut, Twitter'da paylaşımda bulundu. Birçok kişi internette "Ekşi Sözlük kapatıldı mı? 22 Şubat 2023 Ekşi Sözlük çöktü mü, neden açılmıyor?" sorularını araştırıyor. İşte detaylar...

Haber 22-02-23 06:55

SON DAKİKA | BTK duyurdu! Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi

Son dakika: Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi. Kararı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sitesinden yaptığı açıklamayla duyurdu. Ekşi Sözlük'e erişim engeli kararı sosyal medyada gündem olurken Ekşi Sözlük'ten de konuyla ilgili bir açıklama geldi. Ekşi Sözlük CEO'su Başak Purut, "Biraz önce sözlük hakkında bir engelleme kararı olduğunu öğrendik, konuyu araştırıyoruz, bilgi edindikçe paylaşacağız" dedi.

Haber 21-02-23 21:53

Vatandaşı rahatsız eden aramalara BTK engeli: 51,5 milyon liralık ceza

BTK, "istenmeyen arama" yapan şirketlere 51,5 milyon lira ceza verdi. Kapsamlı bir şekilde yapılan incelemeler sonucu 15 işletmecileye değişik tutarlarda ceza kesildi.

Finans 04-02-23 10:17

Vize sorunu yaşayan Ruslardan 'beyaz cennet' Uludağ’a rağbet! Tercihleri Türkiye oluyor dedi, nedenlerini sıraladı

15 Aralık’ta sezonun açılacağı Uludağ’a, Ukrayna savaşı nedeniyle vize problemi yaşayan Rus turistlerden ise rağbet arttı. Kayakseverlerin 'beyaz cennet' olarak tanımladığı, kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da sezon hazırlıkları tamamlanırken, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, “Savaşın Türkiye turizmine olumlu bir yansıması oldu. Rusya ile olan iyi ilişkilerimiz ve coğrafi yakınlık nedeniyle tercihleri, Türkiye oluyor” dedi.

Haber 11-12-22 13:35

TİKTOK ÇÖKTÜ MÜ? TikTok'a neden girilemiyor? Sorunun sebebi netleşti!

TikTok'ta yaşanan erişim sorununun nedeni belli oldu. Birçok kişi sosyal medyada paylaşımda bulunarak, uygulamaya giriş yapamadıklarını belirtti. Konuyla ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) resmi açıklama yapıldı. Peki TikTok çöktü mü, neden yavaşladı? TikTok'a neden girilemiyor? İşte konuya ilişkin yapılan açıklamanın detayları...

Haber 14-11-22 07:26

YouTube, Twitter, Instagram çöktü mü, ne zaman düzelecek? Sosyal ağlarda son dakika güncel durum!

YouTube, Twitter, Instagram gibi platformlarda yaşanan yavaşlık dolayısıyla birçok kişi internette araştırma yapmaya davam ediyor. Sosyal medya kullanıcıları Twitter ve Instagram'a giriş yapamadığında arama motorlarında Twitter çöktü mü, Instagram'a neden girilmiyor, gibi soru ve konu başlıklarını araştırıyor. Geçtiğimiz gün yaşanan probleme ilişkin açıklama Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapıldı. Peki, YouTube, Twitter, Instagram çöktü mü? İşte sosyal ağlarda son durum!

Haber 14-11-22 06:48

Twitter, WhatsApp ve Instagram çöktü mü? Sosyal medya ve internete erişimde sıkıntı mı var? BTK nedenini açıkladı! Bant daraltma uygulaması nedir?

Twitter, WhatsApp ve Instagram çöktü mü, sosyal medya uygulamaları ve internet neden yavaşladı? Instagram, Twitter, WhatsApp, TikTok ve YouTube gibi çoğu sosyal medyanın kullanıcıları, "Instagram, WhatsApp ve Twitter çöktü mü, internette sorun mu var? internet yavaşladı mı?" sorularının cevabını arıyor. Kullanıcılar sosyal medyada erişim sorunu ve internette yavaşlama olduğunu bildirdi. Bu, kısa sürede gündem olurken, BTK'dan bant daraltma açıklaması geldi. Peki bant daraltma uygulaması nedir?

Haber 13-11-22 20:06

Yeni dönem 1 Kasım'da başlamıştı... Dikkat! Cep telefonu takibi, yabancılar için de geçerli

Kayıt dışı ülkeye sokulan telefonlar endişe yaratırken, yetkililer bu konuda hareket geçti. Ticaret Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) önemli bir iş birliğine gitti ve 1 Kasım'dan itibaren kurallar değişti! Yolcuların yurt dışından 3 yılda 1'den fazla vergiden muaf cep telefonu getirmesinin önlenmesine ilişkin uygulama 1 Kasım'da başladı. Ticaret Bakanlığı'nca, bu uygulamaya dair önemli bir noktaya değinildi. Buna göre, cep telefonu takibine yabancılar da tabi.

Finans 06-11-22 14:08

BTK numara sorgulama nasıl yapılır? BTK sorgulama ile operatör bilgisi öğrenme yöntemi adımları nelerdir?

Arayan numara kime ait sorusuna yanıt bulmak ve aynı zamanda bu numaranın hangi operatörde kayıtlı olduğunu öğrenmek istiyorsanız yapmanız gerekenler oldukça basit. İsimden telefon bulma yöntemleri sayesinde ev ve iş telefon numaraları da dahil olmak üzere sizi arayan numaranın hangi operatörde kayıtlı olduğunu öğrenebilirsiniz. BTK isimden numara sorgulama nasıl yapılır?

Haber 09-10-22 12:24

Balıkesir'de yapay zeka yetiştirme protokolü imzalandı

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu: - "Herkesin kendi alanında, kendisini güçlü hissettiği alanda kendisini geliştirmesi için inşallah tüm imkanları seferber ediyoruz"

Yurthaber 16-06-22 14:09

Bakan Yardımcısı Sayan, Kocaeli'de İnovasyon ve Teknoloji Zirvesinde konuştu:

"Yeni ve dijital becerileri öğrenmek, dönüşen mesleklere adapte olabilmek için mutlaka eğitimi en sağlam biçimde almak gerekiyor. 2017'de kurulan BTK Akademi, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla insan kaynağını yetiştirmek hedefiyle çalışıyor"

Yurthaber 02-06-22 14:38

Kastamonu, Çankırı ve Sinop'ta Yazılım Hareketi başladı

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu: - "Bu yazılım hareketiyle kendi merakınızla gidebileceğiniz, kendi merakınızla öğrenebileceğiniz bir platform sağlıyoruz"

Yurthaber 01-06-22 16:52

Dünya Telekomünikasyon Günü nedir? 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü nasıl ortaya çıktı?

Dünya Telekomünikasyon Günü, 17 Mayıs Salı günü en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Ülkemizde 17 Mayıs'ta her yıl BTK tarafından çeşitli etkinlikler yapılıyor. Peki Dünya Telekomünikasyon Günü nedir? 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon ve Bilgi Toplumu Günü nasıl ortaya çıktı? İşte konuya ilişkin detaylar...

Haber 17-05-22 08:33

GKN Kargo BTK onaylı yetki belgesi aldı

GKN Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akyürek: - "Türkiye'nin en önde gelen kargo firması olma çalışmalarımız bizi her geçen gün daha da ileri taşıyor"

Yurthaber 28-04-22 10:46

Bir zam da ona! Mobil tarifelerde fiyat yüzde 52,5 arttı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) mobil şebekelerden yapılan yurt içi aralamalarına zam geldiğini duyurdu. Karar sonrası azami ücretler 87,53 liradan 1,23 liraya yükselirken, gelen zam oranı ise yüzde 50’yi aştı. İşte yeni gelen zamlar sonrası mobil elektronik haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesi…

Finans 09-04-22 09:16

Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu 2022 başlıyor

BTK İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Mustafa Ermiş: - "Huawei Türkiye ile birlikte düzenlemekten memnuniyet duyduğumuz maratonu, yazılım geliştiriciler için iyi bir fırsat olarak görüyor ve eğitimlerini tamamlayan adayları maratona başvurmaya davet ediyorum" - Huawei Türkiye Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Liang Dongbo: - "Her zaman olduğu gibi Türkiye’nin yetenekli gençlerini desteklemeye devam edeceğiz"

Yurthaber 29-03-22 11:37

Seyahat acentesi temsilcileri Antalya'da buluştu

TÜRSAB BTK Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Fidan: - "Sektörde akredite edilmeden rol alan sağlık kuruluşları ve aracı kurumlar var. Bu kişiler sektörü olumsuz etkiliyor ve güven ortamını zedeliyor. Marka olma yolunda giden Türkiye'de kayıp yaşamamak adına bu konuda birlikte mücadele etmeliyiz"

Yurthaber 25-02-22 21:58

Van'da Huawei Ar-Ge Buluşması programı düzenlendi

Huawei Türkiye Genel Müdür Yardımcısı ve Ar-Ge Merkezi Direktörü Hussein Hai Bo: - "Sadece 2021 yılında 100'ün üzerinde yeni mezun mühendisi bünyemize kattığımız merkezimizde, 900'den fazla Türk mühendis, hem yurt içi hem de yurt dışı pazar için geliştirdikleri çözümlerle bizi gururlandırıyor" - BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu: - "Şu an 750 bin civarında olan öğrenci sayımızı yakın sürede artan eğitimlerimizle 1 milyona ulaştırmak için çalışıyoruz. İstiyoruz ki eğitimlerimizden faydalanan her vatandaşımız kendine yeni değer katsın ve eğitim aldığı alanda istihdam edilsin"

Yurthaber 16-02-22 16:24
Van

Konut alacaklar dikkat! Tüketici haklarında değişiklik yapıldı

Tüketici Kanunu’nda yapılan değişikliklerle vatandaş hakları daha güçlü korumaya alındı. BTK tarafından yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanırken yeni düzenlemeyle taahhüde aykırı internet hızı alan abonelerin ise sözleşmeyi cezasız feshedebileceği kaydedildi. Tüketici Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle gayrimenkul alım satım sözleşmelerinin noter huzurunda yapılması mecburiyeti getirilirken kat irtifakı kurulmadan gayrimenkul satışının yapılmasının önüne geçilecek.

Finans 18-01-22 08:04

BTK düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı! Düşük internet hızına cezasız fesih geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından Tüketici Hakları Yönetmeliği’nde yapılan düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni yönetmeliğe göre, taahhüde aykırı internet hızı alan aboneye cezasız fesih yolu açılıyor. Aboneye duyurulan internet hızının sağlanamaması halinde vatandaş ceza ödemeden sözleşmeyi fesih edebilecek. Yeni düzenleme ile taahhütname süresi ise en fazla 24 ay ile sınırlı olacak.

Haber 18-01-22 02:54

BTK'nın İnternet Alan Adları Uyuşmazlık Çözüm Mekanizması Tebliği'nde değişiklik

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) İnternet Alan Adları Uyuşmazlık Çözüm Mekanizması Tebliği'nde değişikliğe gidildi. İşte yapılan değişikliğin detayları...

Haber 31-12-21 09:09

BTK ile Öz İletişim-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi 2. Ek Protokolü imzalandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: - "Yapılan skala çalışması ve iyileştirmelerle BTK işçilerimize bu yılın başından itibaren günün sonunda yüzde 20 ile yüzde 70 aralığında zamlar yapılacak"

Yurthaber 07-12-21 12:20

Bakan Karaismailoğlu'ndan BTK işçilerine zam açıklaması: Yüzde 20 ile yüzde 70 aralığında olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) işçilerinin 2022 yılında alacağı zam oranına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Karaismailoğlu zam açıklamasında, " Yapılan skala çalışması ve bu iyileştirmelerle BTK işçilerine bu yılın başından itibaren günün sonunda yüzde 20 ile yüzde 70 aralığında zamlar yapılacak." ifadelerini kullandı.

Finans 07-12-21 11:42

TV+, ev müşterisinde 1 milyon aboneye ulaştı

TV+ Genel Müdürü Barış Zavaroğlu: - "Pandemi döneminde BTK verilerine göre en fazla abone kazanan ve pazar payını artıran platform TV+ oldu"

Yurthaber 21-10-21 10:41

Bakan Karaismailoğlu: Ulusal siber güvenliğimizin sağlanması, hepimizin öncelikli gündemidir

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) düzenlediği “Uluslararası Siber Kalkan 2021” tatbikatına katıldı. Tatbikatta açılış konuşması yapan Bakan Karaismailoğlu, “Uluslararası araştırmalara göre, siber saldırılardan kaynaklanan kayıpların maliyetinin 2021 yılında dünya genelinde 6 trilyon doları bulacağı öngörülüyor. Ulusal siber güvenliğimizin sağlanması, hepimizin öncelikli gündemidir” dedi.

Haber 12-10-21 11:50

TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu BTK Başkanı denizde boğuldu

Antalya’nın Kemer ilçesinde 5 yıldızlı otele gelen TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Kürşat Özeken (33) denizde boğuldu.

Haber 05-07-21 02:27

Huawei Ar-Ge Kodlama Maratonu başlıyor

BTK İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Mustafa Ermiş: - "Huawei Türkiye iş birliği ile hayata geçirdiğimiz bu maratonu yazılım geliştiriciler için iyi bir fırsat olarak görüyor ve eğitimlerini tamamlayan adayları maratona başvurmaya davet ediyorum" - Huawei Türkiye Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Liang Dongbo: - "BTK iş birliğiyle bir etkinliği daha hayata geçirmekten son derece mutluyuz. Bu değerli maratonu, vizyonumuzun bir parçası olan bilgi teknolojileri ekosistemine katkıda bulunma işlevi açısından da önemli görüyoruz"

Yurthaber 01-06-21 14:48

Türkiye'ye temsilci atayan Pinterest'in reklam yasağı kaldırıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal ağ sağlayıcısı Pinterest'in, temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmesi dolayısıyla reklam yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Haber 11-04-21 08:34

BTK Türk kullanıcılar için Facebook'tan bilgi talep etti!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), telefon numaralarından e-posta adreslerine, doğum tarihinden konumuna kadar özel bilgileri çalındığı iddia edilen yaklaşık 20 milyon Türk kullanıcıya ilişkin Facebook'tan açıklama istedi.

Haber 06-04-21 11:19

BTK'dan flaş ''Yemek Sepeti'' tespiti! Kullanıcı bilgileri çalınmıştı

Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda Lojistik AŞ'ye yönelik siber saldırının gerçekleştiği yurt dışı kaynaklı IP adresleri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) tarafından belirlendi.

Haber 31-03-21 13:53

Kırsalı evrenselleştirme projesinde erken ödemeye imkan sağlanacak, işler hızlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından nüfusu 500'den az ve bugüne kadar hiçbir mobil haberleşme hizmeti alamayan yerleşim yerlerinin kapsama alanına dahil edilmesi amacıyla gerçekleştirilen proje ve ihaleleri, çıkarılacak kanuni düzenlemeyle Haberleşme Genel Müdürlüğünün yanı sıra BTK de yapabilecek - Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği Kamu İlişkileri Direktörü Tolga Ertuğrul: - "Yapılacak yasal düzenlemeyle ihaleyi kazanan operatörlere, ödemenin yüzde 30'una kadarının avans olarak verilmesi ve ortalama 18 ayı bulan ödeme periyotlarının kısaltabilmesine imkan tanınması, çalışmaları hızlandıracak. Söz konusu ödemelerin yapılmasıyla Türkiye'nin tamamı daha hızlı çevrim içi olacak"

Yurthaber 04-03-21 11:07

Vali Öner, BTK Demiryolu Tüneli ve Aktaş Sınır Kapısında incelemelerde bulundu

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Çıldır ilçesinde Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Tüneli, Yukarıcambaz Tren İstasyon Alanı ve Aktaş Sınır kapısında incelemelerde bulundu.Ardahan 25.

Yurthaber 07-02-21 10:18

Jandarma Siber Suçlarla Mücadele timleri, terör örgütü propagandası yapan siteleri erişime kapattırdı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, terör örgütü propagandası yapan ve yasadışı bahis içerikli 331 internet sitesi erişime kapatıldı.Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamında, tanzim edilen Açık Kaynak Araştırma Raporu, Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sunularak, alınan erişimin engellenmesi kararları gereğince, PKK/KCK/YPG Terör Örgütü Propagandası içerikli yayın yapan 126 web sitesi/URL adresi ile Yasadışı Bahis ve Müstehcenlik içerikli yayın yapan 205 web sitesi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) raporlanarak alınan karar doğrultusunda toplam 331 web sitesi BTK tarafından erişime kapattırıldığı belirtildi.

Haber 04-02-21 12:01