Bulgur Fabrikasi Haberleri

Nefis mirik köftesi tarifi! Sivas usulü mirik köfte nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tadına doyum olmayan lezzet...

Mirik köfte, Sivas’ın en çok tüketilen lezzetlerinden biri. Bulgur, soğan, üzerine dökülen sarımsaklı yoğurt ve nane kokan yağın birleşmesiyle ortaya çıkan mirik köftesi ağızlarda muhteşem bir tat bırakıyor. Tadına doyum olmayan mirik Köftesi misafir sofralarının vazgeçilmez tariflerinden biri olacak. Peki, mirik köftesi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2024-01-31 16:02:32

Urfa kebap tarifi! Şanlıurfa'nın eşsiz lezzeti Urfa kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Urfa kebabı genellikle bulgur pilavı, salata ve közlenmiş sebzeler eşliğinde veya dürüm şeklinde sunuluyor. Adana kebapta dana ve kuzu kıymasının karışımı kullanılırken, Urfa kebapta az yağlı kıyma ve kuyruk yağı tercih edilir. Ayrıca Urfa kebap Adana kebaba göre daha acısızdır. Evde, dışarıdakiler kadar lezzetli bir kebap menüsü hazırlamak mümkün. İşte en kolay ve pratik Urfa kebabı tarifi ve malzeme listesi..

Yemek 2023-10-06 21:06:13

Kısır kilo aldırır mı? Diyet yapan biri kısır yiyebilir mi?

Kısır özellikle Orta Doğu ülkelerinde yaygın olarak tüketilen lezzetli ve besleyici bir meze veya salata çeşididir. İçeriğinde bulunan bulgur, sebzeler ve baharatlarla zenginleştirilmiş kısır tatlı ve ekşi lezzetiyle damaklarda iz bırakır. Ancak kısır ve kilo alımı arasındaki ilişki hakkında zaman zaman merak uyandıran sorular gündeme gelir.

Haber 2023-07-31 14:37:57

Çiğ köfte kilo aldırır mı? Diyette çiğ köfte yenir mi?

Çiğ köfte geleneksel bir Türk yemeği olup ince bulgur, baharatlar ve çeşitli aromatik malzemelerin harmanlanmasıyla hazırlanan lezzetli bir atıştırmalıktır. Son dönemde popülerliği artan çiğ köftenin kilo üzerindeki etkisi merak edilen bir konudur. Sağlıklı bir kilo yönetimi için çiğ köfte gibi düşük kalorili ve besleyici atıştırmalıkları dengeli bir beslenme planının bir parçası olarak tercih etmek önemlidir.

Haber 2023-07-31 14:09:07

Bulgur kilo aldırır mı? Bulgur diyet için uygun mu?

Günümüzde sağlıklı beslenme ve ideal kiloya ulaşma konusunda birçok farklı beslenme düzeni ve diyet planı bulunmaktadır. Bu diyet planlarından biri de "bulgur" adıyla bilinen besindir. Bulgur, buğdayın öğütülmesiyle elde edilen, besleyici değeri yüksek bir tam tahıldır ve birçok yöresel yemeğin temel malzemesi olarak kullanılmaktadır. Bu noktada merak edilen bir soru ortaya çıkar: Bulgur kilo aldırır mı, diyet için uygun mu?

Haber 30-07-23 18:29

Pirinç yerine bulgur pilavı sevenler için en iyi pilavlık bulgur çeşitleri

Lezzeti ve doyuruculuğuyla sofraların baş tacı olan bulgurun ince, kepekli, köftelik, pilavlık ve daha pek çok çeşidi bulunuyor. Kimi zaman tatlılarda kimi zaman çorbalarda kullandığımız pilavlık bulgur ise şahane lezzeti ile yemeklerinize eşlik ediyor. Tadına doyum olmayan en iyi pilavlık bulgur markası önerilerini sizler için araştırdık. İşte birbirinden kaliteli en iyi pilavlık bulgur çeşitleri!

Yemek 18-07-23 15:21

Bulgur pilavı kilo aldırır mı? Bulgur pilavı kalorisi yüksek mi?

Günümüzde sağlıklı beslenme trendleri ve kilo kontrolü birçok insanın dikkatini çekiyor. Bu noktada birçok insan popüler yiyeceklerin kilo alımına katkıda bulunup bulunmadığını merak etmektedir. Bulgur pilavı da bu konuda sıkça sorulan sorulardan biri haline gelmiştir. Bulgur pilavının kilo aldırıp aldırmadığı ve kalori içeriği hakkında daha fazla bilgi edinmek önemlidir.

Haber 30-06-23 20:40

Bulgurun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Bulgurda hangi vitaminler var, neye iyi gelir?

Bulgur: Sağlıklı, besleyici ve lezzetli bir tahıl seçeneği! Bulgur, Orta Doğu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Buğdayın parçalanmasıyla elde edilen bulgur, pilavdan salataya, çorbadan dolmaya kadar birçok yemekte kullanılır. Besleyici özellikleri ve çeşitlilik sunan yapısıyla sofralara lezzet katmaktadır. Tercihini sağlıklı beslenmeden yana kullananlar için bulgur, vazgeçilmez bir seçenektir. Peki, bulgur kalbe yararlı mı?

Haber 15-06-23 11:24

Erzurum'un unutulmaya yüz tutan yöresel lezzetleri tanıtıldı

Erzurum'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında, kentin unutulmaya yüz tutan un helvası, tarhun şerbeti ve bulgur çorbası tanıtıldı.

Yurthaber 01-06-23 15:48

Kuru fasulyenin faydaları nelerdir, diyette kuru fasulye yenir mi? Kuru fasulyenin içinde hangi vitaminler var, sabah aç karnına kuru fasulye yutmak ne işe yarar?

Kuru fasulye, dünya genelinde popüler bir besindir ve özellikle Akdeniz ve Orta Doğu mutfağında yaygın olarak kullanılır. Protein, karbonhidrat, lif ve vitaminler açısından zengin bir kaynaktır. Genellikle et veya pastırma ile birlikte pişirilerek servis edilen kuru fasulye, pilav veya bulgur pilavı gibi yanında tüketilecek bir eşlikçiyle de sunulur. Peki, kuru fasulyenin faydaları nedir, diyette yenir mi?

Haber 28-04-23 15:48

Ramazan boyunca geçerli! 900 ürünün fiyatı sabitlendi, bazı ürünlerde indirim geldi... İşte Ayçiçek yağı, bulgur, nohut, makarna, süt fiyatı

Marketlerdeki fahiş fiyat artışları Ramazan ayı boyunca sahur ve iftar sofrası kuracak vatandaşları düşündürürken, Tarım Kredi Marketleri'nden güzel haber geldi. Ramazan ayı boyunca 900 üründe fiyatlar sabitlendi. Bazı ürünlerde ise indirime gidildi. İşte kalem kalem ayçiçek yağı, bulgur, nohut, makarna, süt, pirinç, salça fiyatları....

Finans 26-03-23 07:53

'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenlere enfes tarifler! İşte 15 Mart yemek menüsü

'Bugün ne pişirsem?' diyorsanız sizler için hazırladığımız enfes 15 Mart yemek menüsü içeriğimizden fikir alabilirsiniz. Bugün yemekte birbirinden doyurucu ve lezzetli tarifler var. Patlıcanlı bulgur pilavını daha önce denemediyseniz bayılacaksınız. İşte 15 Mart yemek menüsü...

Yemek 15-03-23 13:13

Deprem felaketi sonrası ilginç görüntü! Dev kaya, eve çarpıp ikiye bölündü

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen Adıyaman'da, yerinden kayan dev kaya parçası eve çarparak ortadan ikiye bölündü. Üstünde ortadan ikiye bölünmüş dev kayayla duran evin sahibi Hacı Bulgur, "Kaya, daha da aşağıya yuvarlansaydı birçok evi yerle bir ederdi" dedi. İşte şaşkına çeviren olayın detayları...

Haber 27-02-23 10:28

Yöresel bir lezzet: Topalak çorbası! Zuhal Topal'la Yemekteyiz topalak çorbası tarifi ve malzemeleri!

Mersin, Konya, Adana yörelerinde sıkça yapılan topalak çorbası nohutla hazırlanan sulu bir tariftir. İçerisinde un, irmik, köftelik bulgur da bulunduğundan 1 porsiyon topalak çorbası 361 kaloriye denk gelir. Topalak çorbasını patates salatasıyla servis edebilirsiniz. İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz topalak çorbası tarifi ve malzemeleri!

Yemek 13-01-23 17:02

Airfryer sebzeli bulgur aşı tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da sebzeli bulgur aşı nasıl yapılır?

Pilavdan köfteye, kızartmadan haşlamaya her tür yemeği ya da tatlıyı Airfryer ile çok kısa süreler içinde hazırlayabilirsiniz. Yemek davetlerinizin ve sofralarınızın çeşitlerini arttırarak farklı lezzetleri bir arada sunabilirsiniz. Türk mutfağının en sevilen ve köklü bir geçmişe sahip olan yemeklerinden sebzeli bulgur aşı yemeğini de kısa süre içinde airfryer'da pişirerek servis yapabilirsiniz.

Yemek 06-01-23 11:01

Zuhal Topal'la Yemekteyiz fellah köftesi nasıl yapılır? Fellah köftesi malzemeleri neler?

Fellah köftesi, tadına doyum olmayan sosuyla beraber hazırlandığında oldukça leziz bir hale geliyor. Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında hazırlanan bu tarif bulgur, irmik, un gibi malzemelerin karışımıyla hazırlanıyor. Bu tarif öğle, akşam yemeği sofralarını süslüyor. İşte fellah köftesi tarifi ve malzemeleri...

Yemek 13-12-22 17:04

Temel gıda ürünlerinde fiyatlar aldı başını gitti! Bulgur tam 2,5 kat arttı

Gıda fiyatlarında yaşanan artış her geçen gün artıyor. Fiyatı 4 kat artan mercimekten sonra bulgurun da fiyatı yılbaşından bu yana 2,5 kat arttı. Halkın temel gıda maddesi arasında yer alan bulgurun fiyatı marketten markete değişiyor. Bazı marketlerde 15,90 TL'den satılan bulgurun fiyatı bazı marketlerde ise 29,90 TL'yi buluyor.

Finans 09-12-22 07:57

Siyez bulgurlu ekşili pilav tarifi: Siyez bulgurlu ekşili pilav nasıl yapılır?

Protein deposu olan siyez bulguru yaşlanmayı geciktirir ve yüksek antioksidan barındırır. Sofralarınıza ekleyeceğiniz siyez bulguruyla tıpkı normal bulgur gibi pek çok tarif yapabilirsiniz. Hatta bulgu ve pirinç kullandığınız her yemeğe kolaylıkla uyum sağlayan siyez bulguruyla Kastamonu yöresine ait ekşili pilav tarifini bir araya getirdik.

Yemek 08-12-22 16:55

Süzme yoğurtlu bulgur köftesi tarifi: Süzme yoğurtlu bulgur köftesi nasıl yapılır?

Bulgur köftesi hem oldukça doyurucu hem de oldukça hafif bir tarif. Kıyma, bulgur ve irmikten hazırlanan bulgur köftesine sarımsaklı süzme yoğurtla da güzel bir dokunuş yaparak maydanozla süsleyebilirsiniz. İster kalabalık yemek masaları için ister sadece kendiniz için hazırlayabileceğiniz kolay ve pratik süzme yoğurtlu bulgur köftesini mutlaka deneyin.

Yemek 08-12-22 11:47

Ölüme sürüklüyor! Tek tek tespit edildi: Salmonella, kolera...

Geleneksel yemeklerimizden olan çiğ köfte, çoğu kişinin severek tükettiği yiyeceklerin başında yer alıyor. Çiğ köftenin yapılış sürecinde akıllarda hijyenle sürekli soru işaretleri bulunuyor. Çiğ et, bulgur, salça ve soğan gibi besinlerle yapılan çiğ köftenin insan sağlığına olan etkisi incelendi. Çıkan sonuçlar bir hayli korkutucu oldu. Yapılan çalışmada çiğ köftede, Salmonella ve kötü hijyen koşullarından kaynaklanan bağırsak kökenli bakteriler saptandı.

Haber 17-11-22 10:22

Mirik Köfte tarifi: Sivas usulü mirik köftesi nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve yapılışı...

Mirik köftesi Sivas'ın meşhur lezzetlerinden biri. Temel malzemesi bulgur olan mirik köfte sarımsaklı yoğurtla servis edebiliyor. Peki, Sivas usulü mirik köftesi nasıl yapılır? İşte mirik köftesi malzemeleri ve yapılışı...

Yemek 26-10-22 23:08

DÜZELTME - Geleneksel yöntemlerle üretilen Antep bulgurunda hedef 100 bin tonu aşmak başlıklı haberimizdeki Nizip Ticaret Odası Başkanı olarak yazılan unvan, Nizip Ticaret Borsası Başkanı olarak düzeltilmiştir.

Geleneksel yöntemlerle üretilen Antep bulgurunda hedef 100 bin tonu aşmak - Nizip Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Sarı: - "Nizip'te yıllık 100 bin ton civarında bulgur üretimi yapılmakta. Bu sene de bu rakamın üstüne çıkmayı arzuluyoruz. İlçedeki üretimin yüzde 30'unu ihracatta, kalan kısmını da iç piyasada değerlendiriyoruz" - "Yerde, güneşte kuruyan bulgurun lezzeti çok farklı. Geleneksel usullerle yapıldığı için ayrı bir rayihası oluyor"

Yurthaber 18-10-22 13:53

Geleneksel yöntemlerle üretilen Antep bulgurunda hedef 100 bin tonu aşmak

Nizip Ticaret Odası Başkanı İbrahim Sarı: - "Nizip'te yıllık 100 bin ton civarında bulgur üretimi yapılmakta. Bu sene de bu rakamın üstüne çıkmayı arzuluyoruz. İlçedeki üretimin yüzde 30'unu ihracatta, kalan kısmını da iç piyasada değerlendiriyoruz" - "Yerde, güneşte kuruyan bulgurun lezzeti çok farklı. Geleneksel usullerle yapıldığı için ayrı bir rayihası oluyor"

Yurthaber 18-10-22 11:48

Hatay'ın aynı tabakta sunulan lezzetleri: Arap kebabı ve patatesli bulgur köftesi

Altınözü Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ayvazoğlu: - "Bu lezzetin tanıtılması ve yaşatılması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz"

Yurthaber 12-09-22 11:06

MasterChef batırık nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte batırık tarifi...

Bir çeşit kısır ya da bulgur köftesi anlamına gelen batırık tarifi araştırılmaya başlandı. Leziz tadı olan bu tarif aynı zamanda doyurucu ve lezzetlidir. Peki MasterChef batırık nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte batırık tarifi...

Yemek 24-08-22 00:46

Hasadı gecikmeli başlayan hububatta yüksek kalite elde edildi

Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik: - "Kıraçlarda arpa için dekarında 400 kilogram verim elde ediliyor. Bu da çok iyi hamdolsun. Geçen yıl kuraklık yaşadık, bu yıl çok iyi gidiyor" - "Sanayicimizde ve çiftçimizde ürün var. Pandemi sürecinde de market raflarında un, bulgur, makarna ve yağ eksik olmadı"

Yurthaber 07-07-22 11:05

Rüyada pilav görmek ne anlama gelir? Rüyada kuru fasulyeli, etli pilav görmek ne demek?

Rüyada pilav görmek, olumlu değerlendirilen rüyalardandır. Simgeyi gören rüya sahibinin huzurlu bir hayat yaşayacağı yönünde yorum yapılır. Rüyada pilav pişirmek, maddi gücün artacağını, sıkıntı çekilmeyeceğini imgeler. Rüyada bulgur pilavı görmek ise ortaklıkla ilişkilendirilir. Rüyada etli pilav görmek de bereketli, anne-baba duası alınan bir sürecin yaşandığını imgeler. İşte rüyanın farklı imgelere göre değişen yorumları...

Trend 23-06-22 13:45

Rüyada bulgur görmek ne anlama gelir? Rüyada bulgur pilavı, yemeği görmek ne demek?

Rüyada bulgur görmek, rüya yorumcuları tarafından bereketle ilişkilendirilir. Ancak rüyadaki diğer simgeler de yorum açısından önemsenerek ayrı ayrı ele alınır. Rüyada bulgurun kurtlandığını görmek iş hayatında yaşanacak vefasızlığın temsili kabul edilir. Rüyada bulgur pilavı görmek ise hayırlı ve helal kazancın imgesi olarak görülür. Rüya sahibinin rüyasında bulgur aldığını görmesi ise arkadaşlarının kendisine çok sevineceği bir hediye vereceğini anlatır.

Trend 23-06-22 10:26

Anında hazır oluyor! En kolay etsiz çiğ köfte tarifi

Çiğ köfte en sevilen lezzetlerden. Kişiler zevklerine göre acılı ve acısız olarak tercih edebiliyor. İnce bulgur ile yapılan çiğköftenin orijinal tarifinde et kullanılsa da özellikle yaz aylarında etli çiğ köfte yemek yerine etsiz olanlar seçiliyor. Çiğ köftenin malzemelerine güvenerek evde kendi çiğ köftenizi yapabilirsiniz. Üstelik sadece 10 dakika hazır olacak.

Yemek 16-06-22 12:12

Kayseri'de Mimarsinan Evliyalar Günü Pilav Etkinliği yapıldı

Etkinlikte 50 kazanda pişirilen etli bulgur pilavı vatandaşlara dağıtıldı

Yurthaber 12-06-22 15:32

Bulgur pilavı ne demek? Bulgur pilavı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller, farklı kökenlere ve yapılara sahiptirler. Her dil, kendi yapısına uygun olarak kelime türetir ve bu sayede zenginleşir. Türkçede de kelimelere ekler getirilerek veya farklı kelimelerin kaynaşması ile yeni kelimeler üretilir. Bu kelimelerin üretilmesi farklı kökenlerden gelen sözcüklerin Türkçeleştirilmesi ve dilimizin anlam zenginliği kazanması için gereklidir. Bulgur pilavı de farklı kelimelerin birleştirilmesiyle oluşturulmuş yeni bir kelimedir. Bulgur pilavı ne demektir?

Egitim 17-05-22 21:34

Bulgur çorbası ne demek? Bulgur çorbası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi hakkında bilgi sahibi olmak, fikirlerin ve duyguların başarıyla dile getirilmesini mümkün kılar. Kişinin kendisini rahatlıkla ifade etmesine yardımcı olan dilbilgisi kuralları, birleşik kelimeleri de şekillendirir. İki kelimenin birleşimi sırasında devreye giren bu kurallar, kelimelerin anlam kazanmasında önemli yan rol oyuncuları arasındadır. Bulgur çorbası birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Bulgur çorbası ne demektir?

Egitim 17-05-22 21:34

Bulgur ne demek? Bulgur kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sanat yapıtlarında kullanılmak için oldukça elverişli bir zenginliğe sahiptir. Özellikle roman ve şiir gibi edebi sanatlarda Türkçenin ifade zenginliği sıkça ön plana çıkar. Bu zenginlik tarih boyunca pek çok önemli edebi eserin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Ancak bu zenginlik beraberinde pek çok yeni kelimeyle karşılaşmayı da getirmiştir. Bulgur kelimesine de sıkça karşılaşılan kelimelerden bir tanesidir. Bulgur TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 21:34

Dillere destan ezogelin çorbası nasıl yapılır? Ezogelin çorbası malzemeleri neler?

Lezzetiyle gönüllerde taht kurmuş ezogelin çorbası Türk mutfağına ait bir çorbadır ve sıklıkla sofralarda yerini alır. Genellikle akşam yemeğinden önce tüketilen bu çorba, tarifi de oldukça pratik olduğu için tercih edilir. Ezogelin çorbası kırmızı mercimek, bulgur ve pirinçten yapılır.

Yemek 24-03-22 00:13

Yok böyle bir lezzet! Ağızları sulandıran tarif: Çiğ köfte nasıl yapılır? Çiğ köfte malzemeleri nelerdir? İşte çiğ köfte yapmanın püf noktaları...

Çiğ köfte, yapımı son derece basit, gün içerisinde yenebilecek lezzetler biri. Besleyici ve besin değeri yüksek olan malzemelerden yapılması sebebiyle ev hanımları tarafından tercih edilir. Aynı zamanda esmer bulgur gibi fiyatı uygun malzemelerden hazırlandığı için sofraların vazgeçilmezidir. Peki Çiğ köfte nasıl yapılır? Çiğ köfte malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...

Yemek 05-03-22 14:20

Haşhaş ve bulgurun muhteşem uyumu: Haşhaşlı bulgur pilavı

Bulgur pilavı, Türk mutfağında sıkça yapılıp sunulur. Tek başına bir öğün olarak tüketilebilen bulgur pilavı, sebze ve et yemeklerinin yanında da servis edilir. Bölgelere göre farklı tarifler eşliğinde yapılan bulgur pilavını bu sefer haşhaş ile denemeye ne dersiniz? Bu tarifi denedikten sonra asla vazgeçemeyeceksiniz!

Yemek 28-02-22 15:59

Lezzetli bir tabak: Renkli bulgur köftesi tarifi

Siz de mutfağa girince hep aynı yemekleri yapmaktan sıkıldınız mı? Eğer sıkıldıysanız tam size göre bir tarifimiz var: Renkli bulgur köftesi tarifi. Bildiğiniz standart köfte tariflerinden biraz uzaklaşıp sebze ve baharatlarla renk verilen, hem göze hem damağa hitap edecek köfteleri yapması ise sanılanın aksine hiç zor değil.

Yemek 28-02-22 15:38

Bulgur pilavını acılı denediniz mi? İşte renkli görüntüsüyle iştah açan Cizre acılı bulgur pilavı tarifi

Bulgur; vitamin, mineral ve lif açısından zengin olan buğdaydan elde ediliyor. Anadolu'da başlı başına öğün olarak tüketilen bulgur pilavı ise hem lezzetli hem doyurucu olmasıyla sofralarda sıkça yer alıyor. Yöresel farklara göre etli, sebzeli veya sade yapılan bulgur pilavının bol acılısını denediniz mi? Eğer denemediyseniz acılı lezzetleri sevenler için Cizre'nin acılı bulgur pilavı tarifiyle karşınızdayız.

Yemek 22-02-22 10:52

Yaz kış yapabileceğiniz besleyici ve sağlıklı bir yemek: Patlıcanlı bulgur köftesi tarifi

Yaz mevsiminin en güzel kokuya sahip sebzelerinden biri olan patlıcanla, muhteşem bir yaz yemeği yapmaya ne dersiniz? Patlıcan ve bulguru bir araya getirirken doyuruculuğu artan, aynı zamanda yoğurt sosuyla da çok iyi ferahlatan bu yemeği denemek için kolları sıvayın!

Yemek 22-02-22 10:32

Bir yiyen bir de yemeyen pişman! Ağızları sulandıran ve dağılmayan lezzet mercimek köftesi nasıl yapılır? Mercimek köftesi malzemeleri nelerdir? İşte Mercimek köftesi yapmanın püf noktaları...

Mercimek köftesi bulgur ile mercimek gibi son derece besleyici ve besin değeri yüksek olan malzemelerden yapılması sebebiyle ev hanımlarının bilhassa özel günler için hazırladıkları vazgeçilmez lezzetlerden biri olmaya devam ediyor. Ağızları sulandıran ve dağılmayan lezzet mercimek köftesi tarifini ve yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktaları sizler için derledik. Peki mercimek köftesi nasıl yapılır? Mercimek köftesi malzemeleri nelerdir? İşte Mercimek köftesi yapmanın püf noktaları...

Yemek 18-02-22 12:24

Bilinen pilav tariflerinin dışına çıkmak isteyenler için: Haşhaşlı pilav tarifi

Davet sofralarında farklılık arayanlara özel, Afyon pilavı olarak da adlandırılan haşhaşlı bulgur pilavı tarifiyle karşınızdayız. Afyon'un gizli köşelerde kalan bu lezzeti hem besleyici hem çok şık bir görünüme sahip. Çıtır çıtır dişe dokunan ve her kaşıkta damağınızı lezzetin zirvesine ulaştıracak, misafirlerinize tarif sordurtacak bu pilav için hemen mutfağa girelim.

Yemek 14-02-22 13:33

Mardin'den geçen yıl yaklaşık 1 milyar dolarlık ihracat yapıldı

Mardin OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nasır Duyan: - "Türkiye'nin un ihracatının yüzde 33'ü, bulgur ihracatının yüzde 23'ü, makarna ihracatının da yüzde 10'u bölgemizden yapılıyor"

Yurthaber 13-02-22 12:08

Sivas'ta ata tohumundan üretilen un ve bulgur satışa sunuldu

Vali Salih Ayhan: - "Çitçilerimizden aldığımız 105 ton Zeron buğdayımızı SİVTAŞ aracılığı ile Zeron bulguru ve unu olarak tüketicilere sunmuş oluyoruz"

Yurthaber 09-02-22 17:32

Mercimek köftesi nasıl yapılır? Mercimek köftesi malzemeleri neler?

Çay saatlerinde de sık sık tüketilen bir yemek olan mercimek köftesinin tarifini haberimizde bulabilirsiniz. Birçok kişi tarafından sevilen bir yemek olan mercimek köftesini evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Mercimek köftesi 1,5 su bardağı kırmızı mercimek, 1,5 su bardağı ince bulgur, 1 yemek kaşığı biber salçası gibi malzemelerden hazırlanıyor. İşte mercimek köftesi tarifi...

Yemek 31-12-21 00:36

Zuhal Olcay'ın kaçan kedisinden haber var! Çok üzüldüm, çok aradık...

Hayvanseverliği ile bilinen Zuhal Olcay, geçtiğimiz ay evinin bahçesine gelen bebek kedilerden 2 tanesini sahiplenmiş, bebeklerin isimlerini de "Nohut" ve "Bulgur" koymuştu.

Magazin 18-12-21 15:46

Sürekli aynı bulgur çeşidini tüketmekten sıkılanlar için alternatif rehber: Hangi bulgur nasıl kullanılır?

Çok değerli bir besin maddesi olan bulgur, Türk mutfağının göz bebeklerinden. Buğdayın temizlenmesi, kaynatılıp kurutulması, kabuklarının soyularak değirmende öğütülmesi ve farklı boyutlardaki tanelerinin ayrılması gibi aşamalarıyla hazırlanışı oldukça zahmetli. Ancak kısırlara, mercimek köftelerine, çiğ köftelere girince de tadına doyum olmuyor. Siz de hangi bulgurun nasıl kullanılacağını merak ediyorsanız buyrun...

Yemek 12-12-21 14:33

Lüks oldu! Çiğ köftede stok tepkisi: Uygun fiyatlı yiyecek sınıfından çıkacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündeme getirdiği 'stokçuluk'tan çoğu sektör şikayetçi. O sektörlerden biri de çiğ köftecilik oldu. Bulgur ve yağ gibi gıda tüketim malzemelerinde stokçuluk yapıldığı öne sürüldü. Çiğ köfteciler stokçuluk yapıldığı için zamların yolda olduğunu dile getirdi. Türk Mutfağı'nın da sembollerinden olan çiğ köfte üreticilere göre ekonomik değil 'lüks' olma yolunda.

Haber 09-12-21 15:18

Kübbülmüşviyye tarifinde bulgur yıkanır mı? Masterchef Türkiye'de gergin anlar!

Masterchef Türkiye yeni bölümünde yer verilen kübbülmüşviyye tarifi yarışmacılar arasında tartışmaya neden oldu. Kırmızı takımdan Mert'in "Islatayım di mi bulguru" sorusuna Burcu'nun "Çok değil ama ıslat" şeklinde cevap vermesi üzerine Dilara'dan sert tepki geldi. Program boyunca ekip arasında gerginliğe neden olan bu anlaşmazlık, izleyicilerin kafasına kübbülmüşviyye tarifinde bulgur yıkanır mı yıkanmaz mı sorusunun takılmasına neden oldu. İşte Masterchef Türkiye kübbülmüşviyye tarifi...

Yemek 09-12-21 09:33

Meğer ne çok detay varmış! Tel tel dökülen bir bulgur pilavı yapmak için tüyolar

Bulgur, sebze yemeklerine ve dolmalara eşlik etmesinin yanı sıra tek başına da pişirilebiliyor. Bulgur pilavının eşlik edemeyeceği bir yemek düşünmek bile çok zor! Eşsiz tadı ve kolayca hazmedilebilmesi bulguru vazgeçilmez yapan başlıca etkenler arasında. Ama bu pilavın ayarını tutturmak o kadar kolay değil. Peki bu yeteneği nasıl kazanacaksınız? İşte size bazı tüyolar...

Yemek 13-11-21 11:40