Burc Lak Lak Toplum Merkezi Haberleri

İsrail’e destek veren Biden’a bir şok daha! Filistinlilere yönelik soykırımı önleyemediği için dava açıldı

ABD merkezli insan hakları örgütü "Anayasal Haklar Merkezi (CCR)", Gazze halkına yönelik "soykırımı" önleyemedikleri gerekçesiyle ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimine dava açtığını bildirdi. CCR, aralarında "Al-Haq" ve "Defense for Children International" gibi sivil toplum kuruluşlarının da bulunduğu çok sayıda Filistinli grup adına şikayette bulundu.

Trend 2023-11-14 15:58:07

Deprem bölgesindeki çocuk ve gençler için destek merkezi kuruldu

Akkök, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle İskenderun’da depremden etkilenenlere yönelik Destek Merkezi kurdu. Depremden etkilenen çocukları ve gençleri, özel olarak tasarlanmış atölyelerde bir araya getirecek proje ile 6-23 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin afet sonrası yaşadıkları travmaların azaltılması ve eğitim, sosyal yaşam, eğlence gibi temel ihtiyaçlara ulaşmaları hedefleniyor.

Finans 2023-09-11 14:58:40

Müdür Erarslan: “Halkımız Sağlıklı Hayat Merkezinde verilen hizmetlerden ücretsiz yararlanabilir”

Kütahya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sertaş Erarslan, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ve 1 No’lu Sağlıklı Hayat Merkezi, Şehit Mustafa Baş Aile Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu.

Yurthaber 2023-03-29 08:47:05

Kars'ta sağlık ekipleri köylerde kanser taraması yapıyor

Gezici tırla gittikleri köylerde kadınlara kanserde erken tanının önemini anlatan uzmanlar, son 6 ayda yaklaşık 2 bin 700 mamografi çekti - Kars Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Erdinç Tekel: - "Mamografi çekimi sunucu şüpheli görülenler sistemimize düşüyor. Hasta bilgilendiriliyor, genel cerrahiye yönlendirilmesi yapılıyor"

Yurthaber 2022-10-14 13:44:06

Konya Şeker, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarını ağırladı

Konya Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar ile Konya Şeker katılımcıları, farkındalıkların toplumun vazgeçilmezleri olduğunu ve hayatın birliktelikle güzelleşeceğini göstermek maksadıyla Konya Şeker’de düzenlenen yemekle bir araya geldi

Yurthaber 07-10-22 11:59

İçişleri Bakanı Soylu, canlı yayında soruları yanıtladı:

"İstanbul'da toplanma alanları 2 bin 864'ten 5 bin 633'e çıktı. İstanbul'da barınma alanı kapasitemiz 1 milyon 390 bin 172 kişiye ulaştı" - "Türkiye'deki toplanma merkezi sayısı 27 bin 800, bunun yüzde 75'inde kanalizasyon altyapısı, elektrik ve su var. İstanbul'da ise yüzde 56'sında var. İstanbul'da bir yıl içerisinde yüzde 100'ünü AFAD olarak tamamlamış olacağız" - "Son 2,5 yılda birçok doğal afetle karşı karşıya kaldık. 2,5 yıldır afetten afete koşuyoruz. Bütün devlet kapasitesi, sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler, il özel idareleri, belediyeler olarak bunu yapıyoruz"

Yurthaber 16-08-22 20:40

Psikolojik tedavi görenlerin rehabilitasyonuna el sanatıyla katkı sağlıyorlar

GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Gülçin Elboğa: - "El sanatları, el ve motor koordinasyonlarını geliştiriyor ve beyinde bir kısmı aktive ediyor" - Eğitmen Saniye Demir: - "Danışanlarımızdan çok güzel dönüşler aldık. Mesela sigarayı daha az içtiklerini, daha az strese girdiklerini söylüyorlar"

Yurthaber 13-08-22 14:08

Adıyaman daha konforlu sağlık hizmetine yeni yatırımlarla kavuşacak

İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz: - "İlimizde şu an 3'ü hastane, toplum sağlığı merkezi, sağlıklı yaşam merkezi, 4 acil sağlık hizmetleri istasyonu, 5 aile sağlık merkezi olmak üzere toplam 14 proje devam etmektedir"

Yurthaber 03-08-22 14:04

Milli Eğitim Bakanı Özer Bursa'da gençlik merkezi açılışında konuştu:

"Gençlerimize ne yapsak az. Biz toplum olarak son zamanlarda gençlerimizden çok şikayet etmeye başladık. Onları 'X, Y, Z' diye parçalamaya, bölmeye başladık" - "Bizim gençlerimiz vatanı, milleti için her türlü fedakarlığı yapan, her türlü eğitimden geri kalmayıp iş gücü piyasasında da her türlü fedakarlığı yaparak bu ülkenin kalkınmasında her türlü desteği veren bir gençlik"

Yurthaber 10-06-22 17:02

Farklı illerden toplanan 26 bin izmarit, ağaç formunda heykele dönüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya Tütünsüz Günü"nde gençlerle bir araya geldiği toplantıda sergilenen heykel için sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerin katıldığı etkinliklerle farklı illerden 26 bin sigara izmariti toplandı - Sanatçı Esra Öztay Güraras'ın 1 aylık çalışmasıyla ağaç görünümünde bir heykele dönüşen eser, Yeşilay Genel Merkezi olarak kullanılan Sepetçiler Kasrı'nda sergilenecek

Yurthaber 01-06-22 11:12

Lak ne demek? Lak kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Gündelik yaşamın bir parçası da kelimelerdir. Derdimizi anlatmak için gün boyunca kullandığımız sayısız kelime, TDK tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda dilimizde kabul görmüş ve hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Lak kelimesi için de yapılan araştırmalar, kelimenin anlamını merak edenler için yayımlanmıştır. Lak ne demektir?

Egitim 18-05-22 22:31

Türk Kızılayın çiftliği hem öğretiyor hem yaşatıyor

Türklere ve sığınmacılara tarım ve hayvancılık eğitimi verilen Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kurulu çiftlikten elde edilen taze meyve, süt ve yumurta çocukların beslenmesi için yetimhanelere dağıtılıyor - Türk Kızılay Hatay Toplum Merkezi Yöneticisi Onur Karataş: - "Seralardan hasat ettiğimiz 7.5 ton muz ve çilek Hatay genelindeki yetimhanelere teslim edildi, günlük süt ve yumurta dağıtımlarımız da devam ediyor"

Yurthaber 23-03-22 11:17

Fırat Kalkınma Ajansından 4 kente 800 milyon liralık destek

FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu: - "2010-2022 yılları arasında kamu kesimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımızdan gelen ve başarılı olan 839 projeye 2022 yılı cari fiyatlarıyla 808 milyon liralık destek sağladık" - "2022'de 143 tane orta ölçekli üretim merkezi kuracağız"

Yurthaber 22-02-22 11:41

LGBT denilince aklınıza ne gelir? Türkiye'de Cinsiyet Algısı araştırmasının sonuçları paylaşıldı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) ve İstanbul Fikir ve Toplum Araştırmalar Merkezi ile Aile Vakfı ortaklığında hazırlanan "Türkiye'de Cinsiyet Algısı" araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırmadaki gruplar üzerinde "LGBT denilince aklınıza ne gelir?'' sorusuna cevap arandı. İşte dikkat çeken araştırmanın sonuçları...

Haber 06-01-22 20:24

Rus Mahkemesinden İnsan Hakları Örgütünü Kapatma Kararı

Rusya’da mahkeme Memorial İnsan Hakları Merkezi adlı sivil toplum kuruluşunun kapatılmasına karar verdi

Haber 29-12-21 20:06

Üç doz aşısını olan 112 yaşındaki Mehmet dede sağlığını koruyor

Ordu'da Kovid-19'la mücadele çalışmalarını sürdüren sağlık ekipleri, 12 çocuk, 44 torun sahibi Mehmet Niyazi Metin'in 3. doz aşısını, Mesudiye ilçesine bağlı Birebir Mahallesi'ndeki evinde yaptı - Mesudiye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Muhammet Kılıçkaya: - "Mehmet amcamızın 3 doz aşısını tamamladık. Şu anki sağlık durumunda bir sorun yok. Kendisi tüm aşılarını yaptırırken çok istekliydi" - Mehmet Niyazi Metin: - "Aşı olanlarımıza Allah şifa versin. Allah devletimizi, milletimizi var etsin"

Yurthaber 20-10-21 11:08

Pandemi Çocuk İşçiliğini Arttırdı

Merkezi Diyarbakır’daki Rengarenk Umutlar Derneği’nin pandemi döneminde çocukların yaşadıklarına ilişkin araştırmasında, çocuk işçiliğinin pandemi yasaklarıyla birlikte arttığı sonucu çıktı. Çocuk işçiliğini hak ihlali olarak değerlendiren sivil toplum kuruluşları da topluma duyarlılık çağrısı yaptı

Haber 16-09-21 19:26

Kovid-19 savaşçıları aşı hizmetini fındık bahçesinde vatandaşların ayağına götürüyor

Ordu Gürgentepe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aylin Demir: - "Vatandaşlarımız gelemediği zaman bizler engebeli arazileri aşarak aşı için yanlarına gidiyoruz. Toplumsal bağışıklığın sağlanabilmesi için vatandaşların tüm doz aşılarının yapılması gerekiyor. Vatandaşlarımız lütfen devletimize ve Bakanlığımıza güvensinler. Tüm aşılarını yaptırsınlar. Bu salgını aşabilmemiz için tek çare aşı" - Fındık üreticisi Ayşe Sevgili: - "Beni büyük bir zahmetten kurtardılar. Yakında İstanbul'a gidecektim. Aşımı olmam çok iyi oldu. Allah razı olsun onlardan"

Yurthaber 13-09-21 11:05

Bingöl'de ambulanslardan yapılan anonslarla vatandaşlar aşıya davet ediliyor

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Gündoğdu: - "Özellikle ambulans ekipleri ile mobil aşı ekiplerini birleştirip ambulanslarımızdan faydalanarak anonslar yapıyoruz. Vatandaşımızın özellikle ikamet ettikleri yerlere ulaşıp en kısa sürede ve rahat şekilde aşılarını yapmalarını sağlıyoruz" - Toplum Sağlığı Merkezi görevlisi Dr. Muhammet Aydın: - "Kapasitemiz var. Yeter ki vatandaşlar aşı olmaya gelsin"

Yurthaber 02-09-21 11:05

Kars'taki aşı seferberliğine kırsalda yaşayanlardan tam destek

Kovid-19 risk haritasında "sarı" kategoride bulunan Kars'ın, "mavi"ye geçmesi için Valilik, kaymakamlıklar, jandarma, polis ve sağlık ekipleri yoğun çalışma yürütüyor - Sinovac aşısı köylerde yapılanlardan BionTech aşısı olmak isteyenler, aşıdaki soğuk zincirin bozulmaması için kiralanan minibüslerle ilçedeki hastaneye getiriliyor - Digor Kaymakamı Enver Hakan Zengince: - "Tüm Türkiye'de olduğu gibi ilçemizde de büyük bir aşı çalışması başlattık. Başta Toplum Sağlığı Merkezi olmak üzere, kolluk birimlerimiz, belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte aşı çalışmasını yürütüyoruz"

Yurthaber 19-08-21 12:40

Bartın'da kurulan mobil aşı istasyonunda randevusuz Kovid-19 aşı uygulaması başlatıldı

Bartın Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Rıza Karakoyun: - "Bayram öncesi annelerimizin, babalarımızın ellerini güvenli şekilde öpmek ve sarılabilmek için herkesi aşılanmaya davet ediyoruz" - Vatandaşlardan Hasan Kavaklı: - "Çok güzel bir uygulama. Aşı ayağımıza kadar geldi. Devletimize çok çok teşekkür ediyoruz. Aşıyı da tüm halkımıza olmalarını tavsiye ediyorum"

Yurthaber 28-06-21 17:10

Uygulamalı tarım ve hayvancılık eğitimi istihdam kapısı oldu

Türk Kızılay Hatay Toplum Merkezi Yöneticisi Onur Karataş: - "Türk ve Suriyeli kursiyerlerimizden en önemli geri dönüşleri, iş bulmakta kolaylık yaşadıkları ve eski aldıkları ücretlerden daha fazla ücretlerle işe girdiklerini öğrenerek alıyoruz"

Yurthaber 14-06-21 11:38

Kayıklarla ulaşılan Mada Adası sakinlerinin Kovid-19 aşısı mutluluğu

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı göl adasının sakinleri, kendilerine kayıklarla ulaşan sağlık ekipleri tarafından aşılandı - Şarkikaraağaç Toplum Sağlığı Merkezi Başkan Vekili Dr. Emine Yılmaz: - "Buranın insanları her zaman çok bilinçli, sürekli aşı konusunda bizi aradılar. İmkanı olmayanlar bizi adaya çağırdı, hiç tereddüt etmeden geldik" - Ada sakinlerinden Ali Er: - "Devletimiz bizi burada unutmadı. Kaymakamımızdan, valimizden Allah razı olsun"

Yurthaber 29-05-21 12:01

Sanat Güneşi Zeki Müren'in hatıraları PTT pullarına taşındı!

Sanat dünyasında bıraktığı eserler ile Türkiye'nin Sanat Güneşi olarak tanımladığı usta sanatçı Zeki Müren'in hatıraları PTT tarafından posta pullarına taşındı. PTT tarafından, Zeki Müren'in yer aldığı 3 adet anma pulu ile ilk gün zarfı, posta kartı, pul karnesi, altın varak ve lak uygulamalı seri numaralı blok pullardan oluşan portföy kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Magazin 27-05-21 10:56

PTT AŞ, Zeki Müren konulu anma pullarını tedavüle çıkardı

PTT AŞ, "Zeki Müren" konulu 3 adet anma pulu ile ilk gün zarfı, posta kartı, pul karnesi, altın varak ve lak uygulamalı seri numaralı blok pullardan oluşan portföyü tedavüle sundu.

Finans 26-05-21 10:52

Yıldız Entegre, yeni ürünü “Superior Matt Lak”ı vitrine çıkardı

Yıldız Entegre Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Ormancı: - "Sektörün ihtiyaçlarını analiz ederek Superior Matt Lak’ı yenilikçi bakış açımızla hayata geçirdik" - "Dünya pazarına sunmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuz ürünümüzün profesyonel ellerde ilham veren tasarımlara dönüşeceğine inanıyoruz"

Yurthaber 04-05-21 10:56

Kastamonu'da vatandaşlar Kovid-19'u griple karıştırmamaları için ilanlarla uyarılıyor

İl Sağlık Müdürlüğünce kentin farklı yerlerinde bulunan billboard ve raket panolara verilen ilanlarda, "Bu aralar biraz üşüttüm galiba, soğuk aldım, cereyanda kaldım' diye düşünüyorsanız muhtemelen Kovid'siniz. Kimseyle temas etmeyin, bir an önce hastanede veya Mobil PCR aracında test verin. Hastalığın yayılmasının önüne geçin" uyarısı yapılıyor - Kastamonu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Enes Güneş: - "Kovid-19'un yeni mutasyonlara bağlı olarak bulaşıcılığı arttı. Özellikleri, etkilediği yaş grubu değişti. Hastalık semptomları da değişti. Bu aralar griple çok sık karıştırılıyor"

Yurthaber 24-04-21 11:06

Kastamonu'da hizmet veren mobil PCR test aracı ile Kovid-19 vakaları yerinde tespit ediliyor

Kastamonu Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Enes Güneş: - "Mobil PCR aracı projesi kişilerin hastaneye gitmeden mahallelerinde, yürüme mesafesinde testlerini yaptırıp hem erken tedaviye başlanması hem de erken dönemde izole edilmelerini amaçlayan bir proje" - "Bir vatandaşımız, 'Bu araç burada olmasaydı ben hastaneye gidip test vermezdim.' dedi. Testi pozitif çıkınca hemen karantinaya alındı. Bu sayede hem tedavisi başladı hem de hastalığı başkasına geçirme olasılığını ortadan kaldırdık"

Yurthaber 17-04-21 11:17

“Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi 10 gün içinde yeniden ziyarete açılacak

Kuşadası Belediyesi, bir personelin Covid 19 testinin pozitif çıkması üzerine karantina süresi boyunca ziyarete kapatılan Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.Ziyaret yasağının pandemi tedbirleri kapsamında toplum sağlığını korumak amacıyla geçici bir süre için alındığına dikkat çekilen açıklamada “Merkezimizde uygulanan rutin tedavi, aşılama, kısırlaştırma, bakım ve rehabilitasyon işlemleri aksamadan devam etmektedir.

Yurthaber 05-04-21 14:47

GSİM ile STK’ların işbirliği zirvesi

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi’nin ev sahipliğinde STK temsilcileriyle işbirliği zirvesi yapıldı.Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı gençlik merkezleri Koronavirüs (Kovid-19) pandemisinde bile boş durmuyor.Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok’un ev sahipliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Erzurum’daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile işbirliği zirvesi yaptı.Yedi Hilal Derneği Erzurum Temsilcisi Furkan Taşkesenligil’in Kur’an tilavetiyle başlayan toplantının açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri Müdürü Muammer Aydın yaptı.Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok da “Erzurum GSİM Palandöken Gençlik Merkezi olarak STK temsilcileriyle bir araya gelmekten oldukça mutluyuz.

Yurthaber 05-04-21 10:04

MAÜ, Göç ve Mültecilik kavramlarına araştırma merkezi ile mercek tutuyor

Bir sosyal bilim üniversitesi niteliği taşıyan ve göç trafiğinin yoğun şekilde yaşandığı bir coğrafyada yer alan Mardin Artuklu Üniversitesi göç çalışmalarına ayrı bir önem atfederek bünyesinde kurmuş olduğu ‘Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ ile toplumsal konuları mercek altına alıyor.Hem modern hem de geleneksel yaşam biçimlerinin aynı anda var olabildiği Türkiye’de son dönemlerde göç hareketliliğinin de artmasıyla yoğun bir toplumsal etkileşimin söz konusu olduğu ve bu yoğun göç hareketliliği ile birlikte ülkemizde göç alanında sosyal araştırmaların yapılmasının gerekliliğinin bilinciyle, MAÜ ‘Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ konuya ışık tutacak farklı konular ile etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.Türkiye’nin coğrafi olarak dünyanın farklı yerlerinden göç alan bir ülke olmasının yanında kendi içinde de pek çok açıdan çeşitlilik barındıran toplum yapısına ve yaş oranı itibariyle genç ve dinamik bir nüfus yapısına sahip olduğunu belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 03-04-21 15:23

Samsatlı kadınlar el sanatlarında iddialı

Adıyaman’ın Samsat ilçe Belediye Başkanı Halil Fırat, ilçede kadınların yaptıkları el sanatları ve hediyelik eşya yapımında iddialı olduklarını söyledi.Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) usta öğretici ve kursiyerlerinin yaptıkları eserlerin sanal ortam ve pazarlarda satışlarının yapılmaya başlandığını ifade eden Samsat Belediye Başkanı Fırat, bu alanda iddialı bir ilçe olacaklarına inandığını vurguladı.

Yurthaber 02-04-21 13:37

Antalya’nın ilk sosyal girişimcilik programı başlıyor

Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri (ASSİM) İnovasyon Merkezi, Antalya’nın ilk ‘Sosyal Girişimcilik Programı’nı başlatıyor.

Yurthaber 01-04-21 11:08

Kozanlı öğrenciler Zeka Gücü projesinde birinci oldu

Adana’nın Kozan ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ortaokul öğrencileri Zeka Gücü projesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlediği yapay zeka ve hayal gücünü birleştiren Zekathon Yarışmasında Türkiye birinciliği elde etti.Türk İşaret Dili kullanan kişilerin bazı önemli ihtiyaçlarını anlatmasına yardımcı olmayı amaçlayan proje kapsamında işaret dili kullanan engelli bireylerin en çok ihtiyaç duyduğu durumları yazılıma dönüştürerek bilgisayar uygulaması üreten Kozan BİLSEM öğrencileri, 10 yaşındaki Eren Küçükateş’in işitme engelli dedesinin yaşadıkları zorluklardan ilham alarak yazılım üretti.Eren Küçükateş, dedesi Ömer Alçın’ın işitme engelli olmasını ve yaşadığı zorlukları gözlemlemesi ile zorlukları ekip arkadaşları ile bilgisayar uygulamasına dönüştürerek işitme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıran yazılım projesi ile birinciliği ilçeye getirdiklerini söyledi."Seni Daha İyi Anlıyorum" projesi ile başarı elde eden öğrenciler, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez’i ardından Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’ın makam konuğu oldular.Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, öğrencilere kitap ve flash bellek hediye etti.BİLSEM Müdürü İsmail Uludağ, proje hakkında Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’a bilgi verirken Kozan’da toplum yararına proje üreterek öğrencilerin başarısını ve üretimini geleceğin bilim gençliği için üretmeye devam ettiklerini kaydetti.Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ise Adana Valisi Süleyman Elban önderliğinde Kozan’da robotik kodlama sınıflarının artırılması bilimle sanatla gençliğin ilerlemesi için sınıf oluşumları ve öğrencilere yatırımların sürdüğünü kaydetti.Yarışmaya Bilişim öğretmeni Sinan Kardaş danışmanlığında Kozan BİLSEM’den katılan Yiğit Bakır, İpek Deveci, Meyra Ada Aygün, Eren Küçükateş ve Deniz Ege Yıldırım Kaymakamı Gürçam’dan hediyelerini almalarının ardından Bilsem Merkezinde projenin nasıl geliştiğini anlattılar.Projenin ilham kaynağı işitme engelli dedesi oldu5.

Yurthaber 01-04-21 08:54

Mamak Belediyesinden zabıtalara oryantasyon eğitimi

Mamak Belediyesi bünyesinde göreve yeni başlayan zabıta memurlarına oryantasyon eğitimi verildi.Mamak Belediyesi Şafaktepe Sivil Toplum Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitimde zabıta memurlarına Mamak Belediyesi ve Mamak hakkında bilgiler verildi.Eğitim seminerinin ilk aşamasında, zabıtalığın mesleki konuları başta olmak üzere memurların genel hakları, ödev ve sorumlulukları, zabıtanın görev ve sorumluluk alanları, iş yeri açma ve ruhsatlandırma mevzuatı, etkili iletişim ve güzel konuşma, beden dili ve kişisel imaj, denetimler ve yaptırımlar konusunda eğitim verildi.

Yurthaber 31-03-21 17:05

Sosyal Hizmet Merkezi görevlilerine eğitim

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından kurum personel ile sivil toplum örgütü temsilcilerine eğitim verildi.Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezinde görev yapan 47 personele Psikolojik Danışman Emine Çelik tarafından "Sosyal Hizmet Mevzuatı ve Kilis’te hizmet veren STK ve dernekler semineri sosyal mesafe ve pandemi kurallarına uyularak eğitim verildi.

Yurthaber 31-03-21 16:44

Pandemide evden çıkamayan çocukları mutlu ettiler

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşayan ve pandemi döneminde evden çıkamayan çocuklara oyuncak kiti dağıtıldı.Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşayan ve pandemi döneminde evden çıkamayan çocuklar için Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılay Kocaeli Toplum Merkezi harekete geçti.

Yurthaber 31-03-21 13:19

Hanönü ilçesine verilen yeni ambülans hizmete girdi

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ambulans, Hanönü’nde hizmete girdi.Sağlık Bakanlığı tarafından Hanönü ilçesinde hizmet veren Toplum Sağlığı Merkezi İlçem 112 acil yardım istasyonuna yeni bir ambülans verildi.

Yurthaber 29-03-21 11:11

Safranbolu’da Hayat Boyu Öğrenme Toplantısı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde "Hayat Boyu Öğrenme" Toplantısı gerçekleştirildi.Safranbolu Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve idarecileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Gümüş, Safranbolu eğitim ailesinin, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile bu kurumlardaki öğretmen, öğrenci, kursiyer ve velileriyle çok büyük bir aile olduğunu söyledi.2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda hem örgün eğitimde hem de hayat boyu öğrenmede çalışmalarını sürdürdüklerini, akademik eğitimlerin yanı sıra örgün eğitimin dışarısında kalan tüm vatandaşlara da onların ihtiyaç duyduğu bilgi, donanım ve mesleki yeterliliklerini arttıracak eğitimler verdiklerini belirten Gümüş, "Hayat Boyu Öğrenme çalışmalarında görev alan ve özveri ile çalışan yönetici, öğretmen ve usta öğreticilerimize, eğitimlere ve kurslara katılan kursiyerlerimize ve eğitim öğretim ile ilgili her konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen Safranbolu Kaymakamımız Mehmet Türköz’e ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.Toplantıda; ilçede hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin yaygınlaştırılması için yapılacak çalışmalar, bu çalışmalarda İŞKUR, sivil toplum kuruluşları, kamu, özel kurum ve kuruluşlarla yapılacak işbirliği çalışmaları, kamu ve özel kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının ihtiyacı olan kursların belirlenmesi, Covid-19 tedbirleri, okuma yazma kursları, sıfır atık projesi, vatandaşlara yönelik meslek edindirme kursları, çocukları ve gençleri bağımlılık yapan maddelerden korunmaya yönelik faaliyetler gibi konular görüşüldü.Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini paylaştıkları dilek temenniler bölümü ile sona erdi.

Yurthaber 19-03-21 16:35

Bozyazı SYDV Mütevelli Heyetine üye seçimi yapıldı

Mersin’in Bozyazı ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Mütevelli Heyetine üye seçimi yapıldı.Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Baturay başkanlığında ve Bozyazı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İmren Şeref’in gözetiminde yapılan seçimde, mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşlarını mütevelli heyette temsil edecek kişiler seçildi.Kaymakamlık Toplantı Salonunda, ilçe merkezi ve kırsal mahalleri temsilen 26 muhtar ile STK temsilcilerinin katıldığı mütevelli heyetinin belirlenmesi için yapılan seçimde, Denizciler Mahallesi Muhtarı Fethi Eraslan ve Gözce Mahallesi Muhtarı Baran Aksoy oy birliği ile mütevelli heyetine seçilerek muhtarları temsil etme hakkı kazandı.Sivil toplum kuruluşlarını ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde oy çokluğu ile seçilen Bozyazı İlim Kültür Çağındaki Talebelere Yardım Derneğinden Fatih Çamtosun temsil etme hakkı kazandı.

Yurthaber 18-03-21 12:55

Belediyeden vatandaşlara 5 milyon 234 bin TL destek

Adıyaman Belediyesi, Korona Virüsten dolayı 14 aylık bir süreç içerisinde yardım ettiği binlerce aileye 5 milyon 234 bin TL yardım desteğinde bulundu.Pandemi öncesi, bünyesinde hizmet veren Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) aracılığıyla Adıyaman’daki ihtiyaç sahiplerine çeşitli desteklerde bulunan Adıyaman Belediyesi, pandemi süresince de bu desteklerini arttırarak sürdürdüğünü belirtildi.Korona Virüs salgını dolayısıyla ciddi ekonomik darboğaz içerisine giren halkın sorunlarını minimuma indirmek için hükumet tarafından alınan kararları harfiyen uygulayan Adıyaman Belediyesi, 14 aylık süreçte binlerce aileye 5 milyon TL’nin üzerinde sosyal yardımda bulundu.Konu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, “2019 Yılının sonunda Çin’den başlayıp, 2020 yılının başlarında ülkemizde dahil tüm dünyaya yayılan Korona Virüs salgını dolayısıyla toplum olarak oldukça zor günler geçirdik.

Yurthaber 16-03-21 17:16

Canik’te “Benim Hayatım Toplum Merkezi”

Canik Belediyesi ile Rehberlik Eğitim Toplumsal Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü “Benim Hayatım Toplum Merkezi” Kuzey Yıldızı Mahallesi Rahime Birinci Hanım Konağı’nda eğitimlerine devam ediyor.“Benim Hayatım Toplum Merkezi” proje kapsamında yerel halktan ve göçmen çocuklara pedagog ve psikologlar gözetiminde düzenli olarak duygusal destek oturumları düzenleniyor.

Yurthaber 16-03-21 16:29

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi’nden bir ilk daha

GTO Mesleki Yeterlilik Merkezi, “Kimyasal Değerlendirme Uzmanı” ve “Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı” alanlarında eğitim vermeye yetkili bölgenin ilk ve tek sivil toplum kuruluşu oldu.Gaziantep Ticaret Odası Mesleki Yeterlilik Merkezi (GTO MYM), “Kimyasal Değerlendirme Uzmanı” ve “Güvenlik Bilgi Formu Hazırlayıcısı” eğitimi veren Türkiye’deki 5 Kuruluştan biri olurken, önümüzdeki günlerde söz konusu alanlarda belgelendirme hizmeti de vermeye başlayacak.GTO MYM Yönetim Kurulu Başkanı ve GTO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Yılmaz Duman konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “27 Haziran 2017 tarihinde yürürlüğe giren Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik (KKDİK) uyarınca, maddeyi kendi halinde veya karışım içinde yıllık bir ton ya da daha fazla miktarda imal eden veya ithal eden imalatçı ya da ithalatçı firmalar Bakanlığa kayıt ve bildirim yapmak zorunda.

Yurthaber 16-03-21 11:53

Hadim’de sağlık çalışanları başarı belgesi ile ödüllendirildi

Konya’nın Hadim İlçe Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, korona virüs salgını sürecinde başarılı çalışmalarda bulunan Hadim Toplum Sağlığı Merkezi mobil aşı ekibindeki sağlık çalışanlarına başarı belgesi verdi.Sağlık çalışanlarını makamında kabul eden Kaymakam Tufan Bağır Gilan yaptığı açıklamada, sağlık personelinin mevsimsel ve coğrafi şartlara rağmen özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Yurthaber 10-03-21 12:33

ÇKA Teknik Destek Programı ilan edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) yerel aktörlerin, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkılarını artıracak çalışmaları için kurumsal ve yerel kapasiteyi geliştirme odaklı danışmanlık ve eğitim faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla 2021 yılı Teknik Destek Programını ilan etti.ÇKA’dan yapılan açıklamaya göre, toplam bütçesi 1,5 milyon lira olan teknik destek programı ile bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sorun ile karşılaşılan çalışmalarına eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, danışmanlık sağlama, lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi konularına destek sağlanacak.Program için uygun başvuru sahipleri, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek, kuruluşları, birlikler, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, sanayi siteleri, serbest bölge işleticileri, teknoloji transfer ofisi şirketleri ile teknoloji geliştirme bölgesi, endüstri bölgesi ve iş geliştirme merkezi gibi kuruluşların yönetici şirketleri.2021 yılı sonuna kadar devam edecek program kapsamında her bir destek için ajans tarafından belirlenen başvuru tarihleri; 2.dönem (Mart-Nisan) elektronik başvuru 22 Nisan 2021 taahhütname gönderimi 30 Nisan 2021, 3.

Yurthaber 10-03-21 10:32

ASRİAD Malatya seçime hazırlanıyor

Pandemi nedeniyle ertelenen kongrelerin 1 Mart itibariyle yeniden yapılmasının yolunun açılması ile birlikte Asrın İşadamları Derneği Malatya Şubesi’de 27 Mart’ta seçime gidecek.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ASRİAD Malatya Şube Başkanı Aziz Özel, genel merkezi İstanbul olan Asrın İşadamları Derneği Malatya Şubesi’nin 2018 yılında kurulduğunu anımsatarak, “Önce Nitelik sloganı ile yola başlayan, gelir ve servet dağılımının hakkaniyetli, sürdürülebilir bir düzene ulaşmasını sağlamak, fıtrata uyumlu, değer yargılarına dayalı ve yaşayan bir ekonomi üretmek ‘vizyon ve misyonu ile hareket eden bir sivil toplum kuruluşu olan ASRİAD Malatya’da faaliyetleri ile ses getiren bir dernek oldu” dedi.Malatya’da İŞ-GEM, KOSGEB, Fırat Kalkınma Ajansı, üniversiteler ve resmi kurumlar ile koordineli şekilde hareket edip kamu yararına faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Özel, ticari anlamda da Malatya ve ülke ekonomisine katkı sağlandığını dile getirdi.

Yurthaber 09-03-21 10:16

Palandöken Belediyesi’nden 8 Mart etkinliği

Palandöken Belediyesi Toplum İletişim Merkezi (PALTİM), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Yurthaber 08-03-21 17:04

Polis ekipleri kadınlar gününü kutladı

Mardin’in Midyat Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis ekipleri 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Öz Sağlık İş Sendikası temsilcileri ve Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Aile Destek Merkezi personelleri ile birlikte hastanede çalışan personel, hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek gül ve kahve ikram etti.8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile Toplum Destekli Polis ekipleri, Öz sağlık İş Sendikası ve Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Aile Destek Merkezi personelleri tarafından, hastanede çalışan personel, hasta ve hasta yakınlarına gül ve kahve verilerek günleri kutlandı.

Yurthaber 08-03-21 16:16

Kartepe sivil toplum merkezi tamamlanıyor

Kartepe Belediyesi tarafından yapımına başlanan sivil toplum merkezi hizmet binası bitme aşamasına geldi.Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından Kent Meydanı’nda bulunan Kaymakamlık binası yanında yapımına başlanan sivil toplum merkezi hizmet binası çalışmalarında sona gelindi.

Yurthaber 04-03-21 09:07