Buzim Haberleri

Bosna Hersek'in yerde çiçekler açtıran iftar sofrası

Bosna Hersek'in Buzim şehrine bağlı Varoska Rijeka köyü sakinleri, yukarıdan bakıldığından adeta yerde açmış çiçekleri andıran geleneksel iftar sofralarıyla kaybolmaya yüz tutmuş komşuluk ve mahalle kültürünü korumaya çalışıyor - Varoska Rijeka Camisi imamı Haris Veladzic: - "Yaptığımız bu iftarın örnek alındığını gördük. Sofralar bizim tarzımızda, geleneksel olarak hazırlanıyor. Güzel bir gelenekle başkalarına örnek olmak bizim için çok değerli ve önemli"

Haber 2018-06-10 11:11:09

Tek çivi çakılmadan yapılan cami iki asırdır ayakta

Bosna Hersek'in Buzim şehrinde 19. yüzyılda inşa edilen ülkenin "çivisiz" tek camisi, şehrin sembollerinden biri olarak yaklaşık iki asırdır dimdik ayakta durmaya devam ediyor - Caminin, Viyana Kuşatması'nın ardından bölgeye yerleşen halkın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 1830'lu yıllarda inşa edildiği ifade ediliyor

Haber 2018-05-02 11:04:13

Sokakta topladığı ölüm ilanlarına Kur'an okuyor

Bosna Hersek'in Buzim şehrinde yaşayan 76 yaşındaki Bajric, sokaklardan rastgele topladığı ölüm ilanlarına Yasin Suresi okuyor - Bajric: - "Sokakta üzerine basılmış ölüm ilanları görmeye dayanamıyorum"

Haber 2018-04-15 11:04:06

Bağcılar Belediyesi, Bosna Hersek’te iki Türkçe sınıfı açtı

Bağcılar Belediyesi ve Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin destek verdiği “Tercihim Türkçe Projesi” kapsamında Bosna Hersek’in Travnik ve Buzim şehirlerinde iki ilköğretim okulunda Türkçe sınıfının açılışı gerçekleştirildi.

Haber 2018-03-28 13:53:07

Bosna Hersek'e iki yeni Türkçe sınıfı

YEE tarafından Bosna Hersek'te yürütülen "Tercihim Türkçe Projesi" kapsamında, Travnik ve Buzim şehirlerindeki iki ilköğretim okulunda Türkçe sınıfı açıldı - Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı: - "Biz bu topraklarda yıllar boyunca barış içinde huzuru sağlayarak yaşadık ve yaşattık. Biz bu geleneğin mirasçılarıyız. Bu mirasa bu topraklarda yaşayan kardeşlerimizin sahip çıkması bizleri mutlu etmektedir"

Haber 27-03-18 19:05

Bosna Hersek Buzim Belediye Başkanı Agan Bunic:

Yalova Altınova Belediyesi’nin kardeş belediyesi Bosna Hersek Buzim (Bujim) Belediye Başkanı Agan Bunic, Bujim’de yapılan...

Yurthaber 13-11-16 13:28