Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Haberleri

Yurt dışı borçlanması yapanlar dikkat! Aylık bağlama taleplerinde yeni dönem

Yurt dışı borçlanması yaparak aylık bağlanması müracaatında bulunanlar için önemli gelişmeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Işıkhan, taahüt belgesinin e-Devlet üzerinden verilebileceğini belirtti.

Finans 19-04-2024 10:47

Bakan Işıkhan SGK'ya en borçlu 5 belediyeyi açıkladı: Tamamı CHP'li belediyeler

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na en borçlu 5 belediyenin CHP belediyeleri olduğunu söyledi.

Finans 26-03-2024 15:14

Bakan Işıkhan duyurdu: 1 ayda 45 bin kadını işe yerleştirdik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kadın istihdamına ilişkin olarak, "1 ayda 45 bin kadını işe yerleştirdik" dedi. Işıkhan, “Kayıt dışılık özellikle kadınların sosyal güvenliğini, geleceğini, emeğini tehdit etmekte. Bu projeyle inşallah bu tür problemlerin de önüne geçmiş olacağız." diye konuştu.

Finans 14-03-2024 14:41

Bakan Işıkhan açıkladı! İŞKUR ile işe yerleştirilenlerin sayısı yüzde 41 arttı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan istihdam verilerine ilişkin konuştu. Işıkhan, “2024’ün ilk iki ayında işe yerleştirilen vatandaşlarımızın sayısı 2023’ün aynı dönemine göre yüzde 41 arttı” dedi. Böylelikle İŞKUR vasıtasıyla 208 bine yakın kişi istihdama katılmış oldu.

Finans 07-03-2024 16:50

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Kamu çalışanlarını yakından ilgilendiriyor: Bakan Işıkhan'dan 'toplu sözleşme ikramiyesi' açıklaması! 'Maalesef 345 TL azalma meydana gelecek'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren toplu sözleşme ikramiyesi hakkında konuştu. Bakan Işıkhan mahkeme kararı sonrası kamu görevlilerinin aylıklarında 345 TL azalma olacağını açıkladı. Işıkhan, "Bundan sonra da kamu görevlilerimizin yanında olacak, sendikalarımızın yanında olacak, emekçimizin yanında olacağız. Bize göre yanlış olan bu kararla ilgili olarak da gerekli adımları atma noktasında üzerimize düşeni yapacağız.” dedi.

Finans 06-03-2024 12:49

Bakan Işıkhan'dan işsizlik açıklaması: Son 22 yılın en düşük oranına ulaşabiliriz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan işsizlik rakamlarına ilişkin olarak, "Öncü göstergeler 2002 yılından bu yana en yüksek iş gücüne katılım oranları ve istihdam oranlarının ortaya çıkacağına işaret ediyor. Yine aynı şekilde son 22 yılın en düşük işsizlik oranına ulaşacağımızı öngörüyoruz" dedi.

Finans 28-02-2024 14:35

Çalışma Bakanlığı'nda sürpriz görüşme: Milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor! Gündem 3600 ek gösterge

Memur Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, 1’inci Dereceye 3600 Ek Gösterge verilmesi ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştü.

Finans 13-02-2024 17:02

Emeklilerin gözü bayram ikramiyeleri zammında!5 bin TL olacak deniyordu, canlı yayında Duyum aldım dedi, rakam verdi

Emekli bayram ikramiyesi 2024 yılında ne kadar zamlanacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı zam sinyali verirken Ekonomist Turgay Bozoğlu katıldığı canlı yayında emekli ikramiye zammı için aldığı duyumları paylaştı. Emekli ikramiyeleri ne kadar zamlanacak?

Finans 09-02-2024 07:36

Bakan Işıkhan duyurdu: Yaşlılık Sigortası geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı **Vedat Işıkhan**, yaşlılık sigortasının hayata geçirileceğini söyledi. Işıkhan, *"Gelecek için yaşlılarımızı korumak zorundayız. Her evde neredeyse bir yaşlı, bir engelli, bir hasta vatandaşımız var" *dedi.

Finans 05-01-2024 11:58

Kritik toplantı öncesinde Bakan Yardımcısı Aydın'dan 'asgari ücret' açıklaması! 3 kat artırmışız

Milyonların gözü kulağı bu ay sonuna doğru belli olması beklenen asgari ücrete çevrildi. 2024 asgari ücretini belirleme çalışmaları devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın'dan da yeni bir açıklama geldi. “Reel olarak baktığımızda asgari ücreti 3 kat arttırmışız” ifadelerini kullanan Aydın, "Umuyoruz ki tarafların mutabakatıyla bir asgari ücret çıkacak." dedi.

Finans 15-12-2023 18:40

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı kim oldu? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı belli oldu mu? Gözler gelecek açıklamada

Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın kim olduğu yeni kabinenin açıklanmasıyla merak edildi. Vedat Bilgin'in ardından gelen yeni ismin kim olduğu gündemi takip eden vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Vedat Bilgi, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen genel seçimde Ankara'dan milletvekili seçilmişti. Peki, Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı kim oldu? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı belli oldu mu? Gözler gelecek açıklamada...

Haber 04-06-2023 00:24

Son dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin duyurdu! Emeklileri ilgilendiriyor... Refah payı verilecek

Son dakika haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emeklilere, en düşük emekli maaşı alanlar ile aradaki makasın kapanmaması için refah payı verileceğini duyurdu. Öte yandan Bakan Bilgin, EYT'de son duruma ilişkin olarak, "1 milyon EYT'li ilk maaşlarını aldı." ifadelerini kullandı. İşte haberin detayları...

Haber 27-04-2023 22:09

Bakan Bilgin, Aydın'da sivil toplum kuruluşu ve iş dünyası temsilcilerine seslendi:

"1920'de o Ankara'da mütevazı taş binanın üzerinde yazan 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.' sözü son 25 yılda yükselerek, Başkanlık sistemine geçişle birlikte realite oldu, devletin merkezine oturdu. Sorunları yok mu? Var. Onları çözeceğiz" - "İşçiler toplu pazarlık yoluyla, kolektif pazarlık yoluyla haklarını, ücretlerini belirlerse sizlere beyaz bayrak vereceğiz. Beyaz tıpkı turizm şirketlerindeki 'Mavi bayrağa' benzer. 'Burada düzgün iş vardır, düzgün iş yeridir, burada örgütlü iş yeri vardır, örgütlü sendikaları vardır.' anlamına gelir"

Yurthaber 22-09-2022 18:46

Bakan Bilgin, Aydın'da Şehir Buluşmaları programında konuştu: (1)

"Stajda sağlık sigortası yapılıyor ama emeklilik sigortası yapılmıyor. Çok eski bir düzenleme. Bu konunun yeniden ele alınması gerekiyor. Ben bu konuda bir çalışma yaptırıyorum. Bunun sonuçları ne olur? Bu EYT kapsamında da bunu değerlendirmek gerekir" - "EYT çalışmamız tamamlandığı zaman, o dosyamız bittiği zaman bu soru da aydınlanmış olur. Bu sorunun yanıtını da orada vermiş olacağız"

Yurthaber 22-09-2022 13:49