Cami Haberleri

Tam 300 yıllık! Adeta harabeye döndü 'Bizim için çok değerli! Dışarıdan gelenlerin bu şekilde görmesini istemiyoruz'

Elazığ’da 24 Ocak 2020 depreminde hasar görerek boşaltılan 300 yıllık Aksaray Camii, bakımsızlık ve ilgisizlikten harabeye döndü. Ağır hasardan dolayı ibadete kapatılan cami yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalırken, mahalle sakinleri caminin restore edilerek yeniden ibadete açılmasını istiyor.

Haber 15-03-2024 16:18

Edirne Eski Cami'de imamlar 6 asırdır hutbelere kılıçla çıkıyor

Edirne'de vatandaşlar, ramazanın ilk cuma namazını kılmak için selatin camilerde yoğunluk oluşturdu.

Yurthaber 15-03-2024 14:02

Tokat'ta yıkılıp yeniden inşa edilen Horuç Camisi'nin yapımı tamamlandı

Tokat'ta, tehlike oluşturması nedeniyle 9 yıl önce yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Horuç Camisi'nin yapımı tamamlandı.

Yurthaber 08-03-2024 11:33

İmamoğlu anlattıkları ile yine gündem yarattı: “İmamı yok dediler, vallahi ben gider kıldırırım!”

Yerel seçimlerde İstanbul için kıyasıya yarış devam ediyor. Ekrem İmamoğlu son olarak Avcılar’da yaptığı konuşmayla yine dikkatleri üzerine çekti. İmamoğlu açıklamasında “Camiyi yaptık, diyanete teslim edeceğiz. Bir Kurban Bayramı arifesi dedim ki 'Camiye gidin, bakın bakalım, eksiği var mı? Bir an önce açılsın. Arkadaşlarım geldi, ne deseler iyi. 'Başkanım gittik her şey tamam da müftü görevlendirmek istemiyormuş, imamı yok'. Dedim vallahi ben gider kıldırırım. Ben yaparım o işi” dedi.

Haber 05-03-2024 08:04

Esenler'de abdest alan imamın cüzdanını çalan şüpheli tutuklandı

İstanbul Esenler'de bir caminin şadırvanında abdest alan imamın cüzdanını çaldığı iddiasıyla gözaltına zanlı tutuklandı.

Yurthaber 29-02-2024 10:56

Mahalleli göç edince kendi haline terk edilmişti, harekete geçildi! Tam 100 yıllık... Sarmaşıklarla çevreli

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 100 yıllık olduğu tahmin edilen ve mahallelinin göçünden sonra çürümeye başlayan camiden geriye özel kökboyalarından yapılan motifleri kaldı. Mahalle halkı sarmaşıklarla çevreli olan caminin restore edilerek yeniden ibadete açılmasını isterken gerekli kurum ve kuruluşlara müracaat edildiğini belirten Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, camiinin tescillenmesi durumunda restorasyonuna başlanacağını söyledi.

Kadin 27-02-2024 13:57

Fatih'te yok olan 26 tarihi cami ve mescit yeniden aslına uygun yapılacak

Fatih Belediyesi, tarihsel süreç içerisinde yok olan 26 tarihi cami ve mescidin aslına uygun yeniden yapılması için çalışmalara devam ediyor.

Yurthaber 20-02-2024 14:07

Camide dehşet kamerada! Çocuklara bıçak çekti

Diyarbakır'da S.S. (72), cami içerisinde oyun oynayan çocuklara sinirlenip bıçak çekti. Çocukları bıçakla korkuttuğu anlar kameralara yansıyan S.S., polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili valilikten de açıklama geldi.

Haber 19-02-2024 13:21

Camide skandal olay! Çocukları bıçakla uyardı

Diyarbakır'da bir camide skandal bir olay yaşandı. Kur'an-ı Kerim dersi gören öğrencilerin yaramazlık yaptığını iddia eden yaşlı adam, bıçakla uyarıda bulundu.

Haber 18-02-2024 22:49

Cami avlusunda dehşet! Namaz sonrası arkadaşını bıçaklayarak katletti

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde kan donduran bir cinayet olayı yaşandı. Cami avlusunda arkadaşı İbrahim G. (35) tarafından bıçaklanan Feyzullah Demir (36), hayatını kaybetti. Polis, bir süredir psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğü belirtilen İbrahim G.'yi gözaltına aldı.

Haber 04-02-2024 13:26

Fatih Portakal'dan Ekrem İmamoğlu açıklaması: Her cuma namazına giden adamdı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sancaktepe'deki bir camide vatandaşla yaşadığı tartışma sosyal medyada gündem olmuştu. İmamoğlu'nun üniversite yıllarından arkadaşı Fatih Portakal, İmamoğlu'nun üniversite hallerine ilişkin açıklamada bulundu. Portakal, İmamoğlu için "Yiğidi öldür hakkını yeme. Ekrem her cuma namazına giden adamdı" dedi.

Haber 28-01-2024 14:34

Camide Kur'an-ı öptükten sonra üzerine basan adam: Elimle ayağımı karıştırdım

Sivas'ta dün bir camide çekilen görüntüler büyük tepki çekmişti. Dernek başkanlığı seçimi sırasında Kur'an-ı Kerim'i 3 kez öptükten sonra yere koyup üzerine basan S. K.'ye verilen ceza belli oldu. S. K. de eliyle ayağını karıştırdığı için Kur'an'ın üzerine bastığını söyledi.

Haber 22-01-2024 13:31

AK Partililerin söz düellosunda Altaylı tarafını seçti! 'Cami' ve 'alkol' örneği dikkatleri çekti: O adı içine sindirememiş

AK Parti'nin 31 Mart'ta yarışacak adaylarının çoğunluğu netleşti. Muğla adayı ise eski CHP'li Aydın Ayaydın oldu. Seçim çalışmalarını yürüten Ayaydın'ın 'yaşam tarzına müdahale etmem' sözleri eski AK Partili vekil Mehmet Metiner'in tepkisini çekti. Bu tartışmaya daha sonra gazeteci Fatih Altaylı da müdahil oldu.

Finans 19-01-2024 09:30

Mardin'de cami avlusunda bebek cesedi bulundu

Mardin'de cami avlusunda yeni doğmuş bebek cesedi bulundu.

Yurthaber 18-01-2024 07:56

Antalya'da sağanak nedeniyle bir camiyi su bastı

Antalya'nın Kaş ilçesinde etkisini sürdüren sağanak nedeniyle bir camiyi su bastı.

Yurthaber 17-01-2024 07:47

Yer: Rize! Dün ibadete açılmıştı: Bugün küle döndü

Rize'nin Pazar ilçesinde dün restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Akmescit Camisi'ne bugün sabaha karşı yıldırım isabet etti. Çıkan yangın sonrası halıları ve çatısı yanan camiye itfaiye müdahale etti.

Haber 13-01-2024 13:49

Fatih Camii'nde imam Galip Usta'ya bıçaklı saldırı! Slogan atıp boğazından yaralamış... Görüntüler ortaya çıktı

Fatih Camii'nde yaşanan bıçaklı saldırıyla ilgili yeni detaylar ve görüntüler ortaya çıktı. Cami içerisinde slogan atan Ö.S.'yi uyaran Cami İmamı Galip Usta ve o sırada camide olan Bilal Erdem, Ö.S.'nin bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 09-01-2024 09:50

TBMM’ye dilekçe yağdı; ‘25 yıl evli kalan kadın emekli olsun, nöbetçi cami, nafaka…’ daha neler neler!

Vatandaşların parlamentoya ilettiği dilek ve şikayetleri inceleyen TBMM Dilekçe Komisyonu'na gelen dilekçelerdeki talepler dikkat çekti. Serpme kahvaltının yasaklanmasını isteyen de var, mahallesine nöbetçi cami talep eden de... İşte birbirinden ilginç istekler

Finans 04-01-2024 11:22

Başkentteki 118 yıllık caminin restorasyonunda sona gelindi

Ankara'nın Haymana ilçesinde, Osmanlı'nın son dönem eserleri arasında yer alan 118 yıllık Karahoca Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Yurthaber 03-01-2024 14:12

Şehitler için sabah namazında tüm camilerde dua edilecek!

Türkiye'yi yasa boğan şehit haberlerinden sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, vatan müdafaasında şehadete kavuşan Mehmetçikler için sabah namazında tüm camilerde dua edileceğini bildirdi.

Haber 24-12-2023 00:10

Aykut Kocaman'ın ismi camiye verildi! Görenler şaşkına döndü, hata olduğu anlaşıldı

Sivas'ta bir camiye işaretlenen Aykut Kocaman ismi görenlerin dikkatini çekti. Mahalle sakinleri, Aykut Kocaman'ı sevdiklerini söylese de bu yanlışın düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Spor 14-12-2023 18:44

Sivas'taki camiye işaretlenen isim gündem oldu! Görenler gözlerine inanamadı

Sivas'ta Selçuklu Akşemsettin Cami'sine haritada işaretlenen eski milli futbolcu ve teknik direktör Aykut Kocaman'ın ismi görenleri şaşkına çeviriyor.

Haber 14-12-2023 11:00

Atatürk'e büyük saygısızlık sonrası ters kelepçeyle gözaltına alındı! Camide imam dua edince hakaret etmişti... Sosyal medyada tepki çeken görüntüler

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85'inci yılında Gayrettepe'de Cuma namazı sırasında, Atatürk'e dua edilmesine tepki göstererek camiden çıkan ve sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla Atatürk'e ve ona dua eden imama hakaret eden Ahmet Bostancı hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bostancı polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bostancı'nın ters kelepçe ile gözaltına alındığı görüldü.

Haber 11-11-2023 11:22

İsrail bu kez de camiyi vurdu! Çok sayıda yaralı var

İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor. Daha önce hastane vurarak yüzlerce masum insanın ölmesine neden olan ülke bu kez de camiyi vurdu. Bombalama sonucunda tamamen yıkılan camide çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

Haber 29-10-2023 19:01

Van'daki camilerde Gazze için yardım kampanyası düzenlendi

Van'da Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde İl Müftülüğü tarafından kentteki camilerde İsrail'in saldırıları altındaki Gazze için "Gazze için hayır yarışı" programı düzenlendi.

Yurthaber 27-10-2023 13:39

Cami kundakçısı elinde benzin dolu şişelerle yakalandı!

Samsun'da bir camiyi kundaklandıktan sonra, iki camiyi de yakmaya çalışan şahıs, başka bir mahallede elinde benzin dolu şişelerle yakalandı. Şahsın FETÖ'den ihraç edilen eski imam olduğu ortaya çıktı.

Haber 25-10-2023 20:29

Van Kalesi'nin zirvesindeki Süleyman Han Camisi yeniden inşa ediliyor

Birçok medeniyetten izler taşıyan Van Kalesi'nin zirvesindeki Süleyman Han Camisi, yeniden inşa ediliyor.

Yurthaber 19-10-2023 12:28

Almanya'da camiye çirkin saldırı! Kapısına gamalı haç çizildi, panjurları yakılmaya çalışıldı

Almanya’nın Kuzen Ren Vestfalya eyaletindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Sultan Ahmet Camii’ne gamalı haç ve Davut yıldızı çizildi, pencere kısmı yakılmaya çalışıldı. Bochum-Dahlhausen DİTİB Sultan Ahmet Camii Dernek Başkanı Güngör Kadir Güven, "Cami önce yakılmaya çalışıldı, daha sonra giriş kapısına gamalı haç ve Davut yıldızı sembolü çizildi. Birkaç denemeye rağmen neyse ki, panjur alev almadı, şayet alev almış olsaydı bu bir facia olurdu." dedi.

Haber 19-10-2023 00:09

Son dakika: İsrail'den camiye saldırı: Ölü ve yaralılar var

Son dakika: Dünya dün İsrail'in hastaneye düzenlediği saldırıdaki 471 kişinin hayatını kaybetmesini konuşurken bir şoke eden gelişme daha yaşandı. Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Nusayrat Mülteci Kampında bulunan bir camiye düzenlenen saldırıda ölü ve yaralılar var." denildi.

Haber 18-10-2023 18:24

Camide içki şişesiyle fotoğraf paylaşmıştı! Cezası belli oldu

Camide içki şişesi ile fotoğraf çekip sosyal medyadan paylaşan Safa Yasin Ö. (19) hakkında 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Duruşmada savunma yapan Sefa Yasin Ö., "Bundan sonraki hayatımda bırakın bu tarz bir paylaşımı sosyal medyada yapmayı, normal hayatımda bile bu tarz bir paylaşımı sözel olarak yapmayacağıma, azınlıkta kalmış bile olsa herhangi bir kesimin dini değerlerini aşağılamayacağıma dair mahkemenize söz veriyorum" dedi.

Haber 11-10-2023 15:18

İstanbul'da camiden 'kedi' anonsu: İmam vatandaşlara böyle seslendi! 'Annesi üzgündür, ağlamaktadır'

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde çalındığı öne sürülen yavru kediler için camiden anons yapıldı. Cami imamı, anne kedinin üzgün olduğunu belirttiği vatandaşlara "Yavruları kim aldıysa annesinden ayırmasın" diyerek yavru kedilerin geri getirilmesi çağrısında bulundu.

Haber 08-10-2023 16:00

1 TL yüzünden canından oluyordu! Hayati tehlikesi devam ediyor

Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki cami tuvalet görevlisi Hakan G. (31), 1 TL ücretini vermeyen Ali B.'yi (25) göğsünde bıçaklayarak ağır yaraladı.

Haber 02-10-2023 19:06

Camide içki içerken fotoğrafını paylaşmıştı! İstenen ceza belli oldu

İstanbul'da camide alkol kullandığını gösteren fotoğraf paylaşan sanık Safa Yasin Ö. hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 4 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı. Sanık Safa Yasin Ö. savunmasında, "Amacım mizah yapmaktı. Çok pişmanım. Dinle dalga geçmek gibi bir amacım yoktu. Ailem namazında niyazında olan insanlardır. O gün alkol davranışlarımı olumsuz etkiledi" dedi. İşte detaylar...

Haber 28-09-2023 14:59

Namaz sırasında imamın yanına kadar geldi, cemaat de şoke oldu! Camiye ayakkabılarıyla giren adam ortalığı fena karıştırdı

Cemaat de imam da neye uğradığını şaşırdı; onlar daha olayın şokunu bile atlatamadan camiyi karıştıran adam kaçtı. Isparta'da akşam namazı sırasında camiye ayakkabılarıyla girip imama bağıran adam anbean görüntülendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber 27-09-2023 16:12

'Okumam yazmam yok ama...' Cami tuvaletinde 7 milyon liralık çek buldu! Polise teslim etti 'Haramda gözümüz yok'

Antalya'nın Serik ilçesinde temizlik görevlisi Hasan Ateş (50), cami tuvaletinde bulduğu 7 milyon liralık çeki polise teslim etti. Hasan Ateş, "Okumam yazmam yok ama söylediklerine göre çek 7 milyon liraymış. Polise teslim ettim. Çok mutluyum. Haramda gözüm yok" dedi.

Haber 20-09-2023 17:27

Edirne'de depreme dayanıksız olduğu belirlenen köy camisinin yıkımına başlandı

Edirne'nin merkeze bağlı Tayakadın köyünde depreme dayanıksız olduğu belirlenen caminin yıkımına başlandı.

Yurthaber 18-09-2023 13:28

Camide içki içip fotoğraf paylaşmıştı! Skandal olay için şaşkına çeviren savunma: 'Müslüman bir insanım...'

İstanbul'da camide alkol kullandığını gösteren fotoğraf paylaştığı gerekçesiyle tutuklanan S.Y.Ö.'nün ifadesi ortaya çıktı. S.Y.Ö, emniyetteki ifadesinde, "Ben Müslüman bir insanım. Kimsenin dini ile dalga geçmek, aşağılamak gibi bir derdim yoktu. Bu paylaşımın bu kadar büyüyeceğini bilmiyordum. Yaptığımdan dolayı pişmanım" dedi. S.Y.Ö. hakimlikteki ifadesinde ise amacının saygısızlık olmadığını, beklediğinin üzerinde bir etkileşim alınca hatasını anladığını ve paylaşımını sildiğini kaydetti.

Haber 18-09-2023 12:33

Cami inşaatında feci kaza! İskele çöktü: 4 işçi yaralı

Batman’da cami inşaatının çöken iskelesinin altında kalan 4 işçi yaralandı. İşçiler, ilk müdahalenin ardından Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Haber 17-09-2023 17:59

Camide alkol aldığını gösteren fotoğraf paylaşmıştı! Tutuklanarak cezaevine gönderildi

Sosyal medyada, camide alkol şişeli fotoğraf paylaşan ve "3200 cami içinde hangi cami olduğunu bulabilirlerse…" diye yazan S.Y.Ö. (19) geçtiğimiz gün Kartal'da yakalanmıştı. Tepki çeken fotoğrafı Ataşehir'deki bir camide çektiği de ortaya çıkan S.Y.Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber 17-09-2023 00:23

SON DAKİKA | Görüntüler tepki çekmişti! Bakan Yerlikaya duyurdu: Camide alkol alıp paylaşan kişi yakalandı

Sosyal medyada bir kişi İstanbul'da camide alkol aldığı ana ait görüntüleri paylaştı. Tepki çeken görüntülerle ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şahsın yakalandığını açıkladı.

Haber 15-09-2023 23:27

Camide namaz kılarken bir ses duydular! Sese doğru gidince şaşkına döndüler 'Adeta şoke olduk'

Arnavutköy’de yatsı namazı için camiye giden cemaat, ibadetleri esnasında bebek ağlaması duydu. Namazdan sonra sese doğru giden vatandaşlar caminin avlusuna 3 günlük olduğu tahmin edilen bir bebek bırakıldığını gördü. Kimin bıraktığı henüz tespit edilemeyen bebek, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne götürüldü.

Haber 13-09-2023 09:25

Camide küfürler havada uçuştu! Namazı bölen tokat kavgası

Pendik'te cuma namazı kılınırken olanlar oldu. Camide kılınan cuma namazını cemaatten 2 kişinin tokat atma kavgası böldü. Tokat ve küfürler havada uçuştu.

Haber 09-09-2023 11:01

Şehit Astsubay Üstçavuş Ünal Sipahi, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde terör örgütünün döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan İstihkam Komando Astsubay Üstçavuş Ünal Sipahi'nin cenazesi İzmir'de toprağa verildi.

Yurthaber 06-09-2023 15:14

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Güney Kıbrıs'ta cami kundaklanmasına tepki! İnsanlık dışı alçak saldırı

Güney Kıbrıs'taki Limasol kentinde cami kundaklanmasına bir tepki de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "Tarihimize, dini değerlerimize, kutsallarımıza yönelik yapılan bu insanlık dışı alçak saldırıların aydınlatılmasını ve ardındaki faillerinin yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz" dedi.

Haber 27-08-2023 15:32

AK Parti'den Limasol'deki cami kundaklama olayına sert tepki! Nefret eylemlerine bir yenisi eklendi

Güney Kıbrıs'ta Limasol'daki Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'nin kundaklanmasına AK Parti'den tepki geldi. Parti Sözcüsü Çelik, saldırıyı ve gerekli tedbirleri almayan yetkilileri şiddetle kınadıklarını belirtti.

Haber 27-08-2023 11:27

Cuma namazı çıkışında silahlı kavga! Cami önünde birbirlerine kurşun yağdırdılar: 1 ölü, 9 yaralı

Samsun'un Çarşamba ilçesinde cuma namazı çıkışında husumetli 2 aile arasında silahlı kavga çıktı. Arazi davası nedeniyle aralarında husumet bulunan ailelerin çatıştığı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı. Jandarma ekipleri olay sonrası kaçan şüphelileri yakalamaya çalışıyor. İşte detaylar...

Haber 25-08-2023 16:59

Görenleri şaşırttı: Cami tuvaletinde abonelik sistemi! Haftalık ve aylık ücretler...

Rize’de bulunan camiinin umumi tuvaletinde görev yapan Abdullah Çevrim’in yaptığı abonelik sistemi görenleri şaşırttı. Camiye ait umumi tuvalete abone olanlar haftalık 30 TL, aylık 150 TL ödüyorlar.

Haber 24-08-2023 10:24

Ankara'daki camide çekilen o fotoğraflarla ilgili yeni gelişme! Hapis talebiyle iddianame hazırlandı

Ankara’nın en büyük camilerinden biri olarak kabul edilen Kocatepe Camii’nde çekilen görüntüler sosyal medyada tepkilerin odağına yerleşmişti. Haklarında soruşturma başlatılan Ezgi C. ve Bilal K. için her bir şüpheli için 9'ar aydan 1'er yıl 6'şar aya kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı.

Haber 22-08-2023 14:17

Camide skandal görüntüler! Diyanet inceleme başlattı

Malatya’da bir camide çekildiği anlaşılan ve sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti. Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medyayı ayağa kaldıran görüntülere ilişkin inceleme başlatıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Haber 17-08-2023 15:30