Camisaf Bodur Haberleri

Yer: İzmir! Site sakini kadın dehşeti yaşadı, sesini duyurmak için pankart astı: 'Sokağa çıkamıyorum'

İzmir'de site sakini Aysun Bodur, apartmanın görevlisi tarafından darp edildiğini öne sürerek , sesini duyurmak için oturduğu daireye pankart asıp, yaşadıklarını anlattı. Bodur, olay sonrası "Çok kötü durumdayım, sokağa çıkamıyorum, tehdit edildim. Psikolojik destek alıyorum ve ilaç kullanıyorum" derken apartman görevlisi ise Bodur'un kendisinin ekmeği ile oynadığını söyledi.

Haber 2024-04-17 19:09:42

38 yıl kadın kimliğiyle yaşadı! Her şey ismiyle başladı... Resmi nikah yapamadı, çocuklarını nüfusuna kaydedemedi, cezaevine girdiğinde...

Kimlik çıkartılırken yapılan hatayla bir vatandaşın adeta hayatının karardığı olay Giresun’da yaşandı. Nüfus müdürünün hatası nedeniyle nüfusa kadın olarak kaydedilen Kumral Bodur, 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalıştı. Bir taraftan hukuk mücadelesi verirken, diğer taraftan evlendi, resmi nikah yaptıramadı, 4 çocuğunu ise kardeşinin nüfusuna kaydettirmek zorunda kaldı.

Haber 2023-10-19 10:49:25

İş insanı Süleyman Bodur hayatını kaybetti

Kale Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Süleyman Bodur, 88 yaşında hayatını kaybetti. Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, amcasının vefat haberiyle ilgili, "Kıymetli Dr. Süleyman Bodur'u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber 2022-10-11 23:08:12

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Bodur hayatını kaybetti

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay: - "Kıymetli Dr. Süleyman Bodur'u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz"

Yurthaber 2022-10-11 17:27:05

Konya Ovası'nda en kaliteli elma hasadı için üreticiler zamanla yarışıyor

Bodur ağaçlardan üretilen coğrafi ve iklimsel özelliklerle lezzetlenen elma, kalite açısından mevsim şartlarının en uygun olduğu günlerde özenle toplanıyor

Yurthaber 08-10-22 12:33

Kurtuluş Savaşı cephesinde çocuk asker: Onbaşı Nezahet Baysel

Babası Hafız Halit Paşa ile gittiği cephede asker üniformasını 12 yaşında giyip Milli Mücadele'de başarı göstererek onbaşı olan Nezahet Baysel'e çeşitli gerekçelerle yaşarken verilemeyen İstiklal Madalyası 92 yıl sonra dönemin TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından torununa takdim edildi - "Meclis'in Unuttuğu Kahraman: Nezahet" kitabının yazarı Ozan Bodur: - "Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk İstiklal Madalyası 92 yıldır verilmemiş. Ortada bir dram vardı. Nezahet Baysel, madalyası kendisine verilmediği için kahrolmuş"

Yurthaber 23-09-22 11:01

Ayvalık'ta agave bitkisi ilk ve son kez çiçek açtı

Orman mühendisi Orçun Bodur: - "Bu bitkinin en önemli özelliği 60 ile 100 yıl arasında çiçek açması ve çiçek açtıktan sonra da çürüyerek yaşamını yitirmesidir"

Yurthaber 04-09-22 14:42

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı başvuruları başladı

Erken Aşama, İleri Aşama, İş Birliği ve Gençlik Kategorileri kapsamında yapılacak başvurular, 14 Eylül’e kadar kabul edilecek

Yurthaber 12-08-22 10:36

Kale 65'inci Yıl Seramik Bayramı ve fabrika temel atma töreni

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: - "Ülkemiz güçlü bir ülke, Türkiye güçlü olmasa, tarihten gelen bir hatıramız olmasa ne Kuzey Kıbrıs'ın kapalı Maraş'ı açık olurdu, ne Azerbaycan'ın Karabağ'ı bugün özgür olurdu, ne Libya'da Türk askeri anlı şanlı bayrağımızla orada olurdu" - Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi Zeynep Bodur Okyay: - "Kale AR-GE bünyesinde geliştirdiğimiz milli turbojet motorumuz KTJ-3200’ün kalifikasyonu başarıyla tamamlandı ve seri üretime geçildi"

Yurthaber 27-07-22 14:06

Arkadaşının kamyoneti Selin'e mezar oldu! Dikkat çeken sözler: Alkollüydüm, viraja daha yavaş girebilirdim

Geçen yıl Ağustos ayında 19 yaşındaki Selin Kabakçı hayatını kaybetmiş, 12 kişi de yaralanmıştı. Bir evin bahçe kapısına çarparak takla atan kamyonetin sürücüsü Eren Bodur'un yargılanmasına başlanırken, Bodur, "Olay esnasında hızımın ne kadar olduğunu tam hatırlamıyorum. Viraja daha yavaş girebilirdim. Olay zamanında alkollüydüm. Benim arabaya binme fikri bir anda oluşan bir şeydi. Ben davet etmedim. Selin, arabanın arka kasasındaydı. Selin ile yakın dostluğumuz vardı'' ifadelerini kullandı.

Haber 31-05-22 11:54

İbrahim Bodur vefatının 6'ncı yılında anıldı

Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi Zeynep Bodur Okyay: - "İbrahim Bey, yıllar içinde birlikte çalıştığı binlerce insana, okuttuğu binlerce çocuğa, ektiği binlerce fidana dönüştü"

Yurthaber 30-05-22 15:32

Bodur pas ne demek? Bodur pas birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler günlük konuşma dilinde veya edebi eserlerde sıklıkla kullanılır. Deyimlerin birçoğu birleşik kelimeler ile oluşmuştur. Bu durum birleşik kelimelerin Türkçede ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir. Günlük konuşma dilinde, çeşitli yayınlarda karşılaşılan birleşik sözcüklerden biri de Bodur pas şeklindedir. Bodur pas ne demektir?

Egitim 17-05-22 21:46

Bodur ne demek? Bodur kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

İletişime esnasında kullanılan kelimeler bazen az duyulmuş ve anlamı bilinmeyen kelimeler olabilir. Bu tür durumlarla TDK sözlük başta olmak üzere çeşitli kaynaklarda bilinmeyen kelimelerin anlamları araştırılır. Bodur kelimesi de ilk defa duyanlar ya da bilgisini pekiştirmek isteyenler için anlamını araştırma ihtiyacını doğurabilir. Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde yer alan Bodur kelimesi ne demektir?

Egitim 17-05-22 21:46

Bodur tavuk her gün (veya dem) piliç ne demek? Bodur tavuk her gün (veya dem) piliç TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller birbirlerine benzese de aralarında kullanım ve oluşum farkları bulunur. Bunların hepsi kalıplaşmış ifadelerdir, ancak atasözleri bir yargı içerirken deyimler ve birleşik fiiller belirli durumları ve şeyleri ifade eder. Türkçe, bu ifadeler sayesinde zenginleşmiştir ve Türk tarihinden gelen bu sözleri kullanarak kuvvetli bir anlatıma kavuşur. Bodur tavuk her gün (veya dem) piliç ifadesi de, Türkçede bulunan öz anlatımlardan biridir. Bodur tavuk her gün (veya dem) piliç TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 17:55

Bodur kalmak ne demek? Bodur kalmak TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Bodur kalmak ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Bodur kalmak ne demektir?

Egitim 17-05-22 17:55

TÜRKİYE'NİN EKMEK KÜLTÜRÜ - Kürtün Araköy ekmeği bir asırlık ekşi mayadan üretiliyor

Yaklaşık 4,5 kilogram üretilen ve taş fırında 4 saat pişirilen ekmek, 7 gün tazeliğini koruyor - Fırın işletmecisi Salih Bodur: - "Bölge illeri başta olmak üzere her yerden güzel talep var"

Yurthaber 13-04-22 11:10

Cilo Dağları'ndaki buzulların yüzde 48'i küresel ısınma nedeniyle eridi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Şatır: - "Çok net bir kayıp var. Bu kayıp buzulun bütünlüğünü de bozmuş" - Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur: - "Yaptığımız son gözlemler sonucunda buzullardaki erime sürecinin hızlandığını görüyoruz. Bunun da bölgesel olarak mikro iklim, ekosistem, bitki örtüsü ile tarım ve hayvancılık açısından büyük etkilerinin olduğunu söyleyebiliriz"

Yurthaber 28-02-22 11:16

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü girişimcileri desteklenmeye devam ediyor

Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay: - "Bugün kendisine verilenlerle yetinmeyerek daha iyi bir dünyada yaşamak isteyen, geleceği şekillendirmeye soyunan çoğu da genç olan bu insanlara ilham vermek, yürüdükleri yolda ellerinden tutup cesaretlendirmek, toplumda görünür olmalarını sağlamak için bir maratona çıktık" - "Dünyaya İyi Bakanlar Akademisi sayesinde her yıl 150 yeni potansiyel adayın sahaya çıkmasını sağlamak, en büyük beklentimiz. Anadolu’daki sosyal girişim potansiyelini Türkiye’nin gündemine taşımakta kararlıyız"

Yurthaber 03-12-21 12:34

6 yeni muz çeşidi geliştirildi, çiftçi yüzde 30 fazla kazanacak

Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 2’si açıkta, 4’ü ise örtü altında olmak üzere 6 yeni muz çeşidi geliştirilerek tescil başvurusu yapıldı. Başvurusu yapılanlar arasında bulunan bodur muzun ise hem sık dikilme hem de verimle birlikte üreticisine yüzde 30 daha fazla kazanç sağlayacağı belirtildi.

Haber 21-10-21 07:19

Sağlıklı menopoz önerileri ile süreci ikinci bahara dönüştürün!

Menopoz kadınların önemli dönemeçlerinden biridir. Menopoz sürecini sağlıklı ve rahat geçirmek hatta ikinci bahara dönüştürmenin mümkün olduğunu dile getiren Dr. Harika Bodur Öztürk, fiziksel ve ruhsal sorunların düzenli egzersiz ve yaşam tarzındaki düzenlemelerle daha rahat geçirilebileceğini söyledi.

Kadin 17-10-21 15:05

Kuraklık, alternatif ürün tritikaleye ilgiyi artırdı

Türkiye'deki tritikale tohum ihtiyacının yarısından fazlasını karşılayan Sivas Ulaş Tarım İşletmesinde, çiftçilerden gelen talep üzerine ekim alanı genişletildi - İşletme Müdür Yardımcısı Mehmet Ekin Bodur: - "Talep çok fazla yetiştiremiyoruz. 12 bin 340 dekar ekim alanı, bu yıl talep fazla olunca 17 bin 943 dekara çıktı"

Yurthaber 06-10-21 11:14

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü başvuruları başladı

Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay: - "Bu yıl beşincisini gerçekleştirdiğimiz İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı ile ‘İyi Bak Dünyana’ heyecanımızı paylaşan yeni sosyal girişimcilerle ve dört yıldır kol kola yürüdüğümüz fellowlarımızla ‘dünyaya iyi bakan’ ekosistemimizi büyütmenin mutluluğunu yaşıyoruz"

Yurthaber 02-08-21 11:07

Melihat Gülses kimdir ve nereli? Melihat Gülses kaç yaşında? İşte şarkıları

Melihat Gülses, Musikişinas Tüccarlarımız, Hüznün Hikayeleri, Narçiçeğim, İbrahim Bodur Güftelerinden Şarkılar, Beyaz Köpükler ve İstanbul'dan Atina'ya Türküler gibi oldukça başarılı ve önemli Klasik Türk Müziği albümlerine imza atmıştır. Melihat Gülses aynı zamanda Ihlamurlar Altında isimli dönemin ikonik dizisinde "Çok Aşığın Var Diyorlar" şarkısını seslendirmiş ve oldukça beğenilmiştir.

Haber 19-04-21 10:28

Laal Paşa Camii’ne peyzaj ve çevre düzenlemesi

Mersin’in Mut ilçesinde restorasyonu 3 yılda biten 630 yıllık tarihi Laal Paşa Camii’nin bahçesine peyzaj ve çevre düzenlemesi yapıldı.Mut Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce, Laal Paşa Camii bahçesine Türk bayrağını simgeleyen kırmızı ve beyaz renklerden oluşan 4 bin adet lale soğanı, 100 adet minyatür bodur gül, 100 adet taflan ve berberiz süs bitkisi ile 20 adet yayılıcı ardıç ağacı, 30 adet servi ağacı dikildi.

Yurthaber 07-04-21 16:08

Laal Paşa Camii’ne peyzaj ve çevre düzenlemesi

Mersin’in Mut ilçesinde restorasyonu 3 yılda biten 630 yıllık tarihi Laal Paşa Camii’nin bahçesine peyzaj ve çevre düzenlemesi yapıldı.Mut Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce, Laal Paşa Camii bahçesine Türk bayrağını simgeleyen kırmızı ve beyaz renklerden oluşan 4 bin adet lale soğanı, 100 adet minyatür bodur gül, 100 adet taflan ve berberiz süs bitkisi ile 20 adet yayılıcı ardıç ağacı, 30 adet servi ağacı dikildi.

Yurthaber 07-04-21 16:08

Melihat Gülses kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Melihat Gülses'in hayatı

Melihat Gülses, Musikişinas Tüccarlarımız, Hüznün Hikayeleri, Narçiçeğim, İbrahim Bodur Güftelerinden Şarkılar, Beyaz Köpükler ve İstanbul'dan Atina'ya Türküler gibi oldukça başarılı ve önemli Klasik Türk Müziği albümlerine imza atmıştır. Melihat Gülses aynı zamanda Ihlamurlar Altında isimli dönemin ikonik dizisinde "Çok Aşığın Var Diyorlar" şarkısını seslendirmiş ve oldukça beğenilmiştir.

Magazin 25-03-21 14:19

Çan’da trafik kazası: 1 yaralı

Çanakkale’nin Çan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.Edinilen bilgiye göre kaza, İstiklal Mahallesi Hacı İbrahim Bodur Caddesi üzerinde meydana geldi.

Yurthaber 24-03-21 22:03

Kale Grubu’ndan İyi Bak Dünyana hareketi

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Zeynep Bodur Okyay: - "İyi Bak Dünyana' yaklaşımıyla kendi dünyalarımızda başlatacağımız küçük değişimlerin birleşerek, geleceği şekillendiren, dünyayı iyileştiren anlamlı bir dönüşüm haline geleceğine inanıyorum"

Yurthaber 09-03-21 16:16

Başkan Yüce: “Karapürçek’i örnek gösterilecek ilçe haline getireceğiz”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyeleriyle gerçekleştirilen istişare ve koordinasyon toplantılarının bir yenisi Karapürçek’te düzenlendi.Büyükşehir, SASKİ, BELPAŞ ve Karapürçek Belediyesi bürokratlarının bir araya geldiği istişare toplantısında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım ve AK Parti Karapürçek İlçe Başkanı Ümit Bodur da yer aldı.

Yurthaber 04-03-21 16:03

Çan’da drone ile denetim

Çan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Çan genelinde yeni tip korona virüs (covid-19) tedbirleri kapsamında drone ile denetim gerçekleştirdi.Çan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünden başlayan denetim Çanakkale Caddesi, İbrahim Bodur Caddesi, Mesut Hulki Önür Caddesini takiben Bülent Ecevit Caddesinden, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde son buldu.

Yurthaber 17-02-21 18:45

Doğasever kadın, çiçek eken büyükşehir personellerine yardım etti

Mersin Büyükşehir Belediyesi, doğanın korunması ve daha yeşil yaşam alanlarının oluşması için çalışmalarını sürdürürken, duyarlı vatandaşlarında desteğini alıyor.Tarsus kent merkezinde bulunan ve barındırdığı güzelliklerle her gün birçok vatandaşın ziyaret ettiği Kültür Park içerisinde, bitki ve çiçek dikimi yapan Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü park ve bahçeler birimi ekiplerine, Hatice Sarı isimli genç kadından destek geldi.Tarsus Kültür Parkı ziyarete gelen Hatice Sarı, Büyükşehir personellerinin bodur bitki ve çiçek dikim çalışmalarını görür görmez yardım etmek istediğini belirtti.Toprağı, doğayı ve çiçekleri çok sevdiğini ifade eden Hatice Sarı, ardından Büyükşehir ekipleriyle birlikte bitkileri toprakla buluşturdu.Tarsus Kültür Park’ı çok beğendiğini ve bu nedenle Büyükşehir ekiplerinin gerçekleştirdiği çevre düzenleme faaliyetlerine destek olmak istediğini ifade eden Hatice Sarı, yaklaşık 1 saat boyunca fidanların toprakla buluşması için emek harcadı ve ekiplere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Yurthaber 16-02-21 11:27

Vali Aktaş köylü kadınları ziyaret etti

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Yenice Nevruz Köyü İbrahim Bodur Ortaokulunda “Nevruz Köyü Kadınları” Kooperatifi çalışanlarını ziyaret etti.Sanayinin Anadolu’ya yayılmasının öncülerinden olan Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur’un anısına Nevruz Köyü Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan El Sanatları ürünlerini inceleyen Vali Aktaş ve beraberindeki heyet, kadınların hazırladığı nakış, dikiş ve el örgüsü ürünleri hakkında kadınlardan bilgi aldı.

Yurthaber 03-02-21 11:23

Denizli'deki dehşette yeni gelişme: Babaannesine kurşun yağdıran torun tutuklandı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, annesi ve babasının boşanmasından sorumlu tuttuğu babaannesi Hatice Bodur'u (73) tabancayla 14 el ateş ederek öldüren Mahmut Bodur (19), sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber 22-01-21 12:42

Karadenizli kız kardeşler baba mesleği balıkçılıkta iddialı

Artvin'in Arhavi ilçesinde yaşayan Kübra ve Melda Çelenk kardeşler, çevrelerindekilerin "erkek işi" sözlerine aldırmadan açtıkları 20 metrekarelik dükkanda balık satarak babalarının izinden gidiyor - Kübra Çelenk: - "Balıkçı dükkanında kadın gören müşterilerimiz ilk günlerde çok şaşırdılar. Zamanla bize alıştılar. Müşterilerimiz, balıklarını temiz bir ortamda satın almanın mutluluğunu yaşadıklarını söylüyorlar" - Müşterilerden Ömer Bodur: - "Taze balık satıyorlar. Evimin balık ihtiyacını girişimci kız kardeşlerden temin ediyorum. Kendilerini medeni cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Hayırlı ve bol kazançlar diliyorum"

Yurthaber 22-01-21 11:51

Katil torun tutuklandı

Denizli’de tartıştığı babaannesini 6 kurşun sıkarak öldüren katil torun, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.Denizli’de oğlunun yanına ziyarete gelen Hatice Bodur, yaklaşık 4 aydır babasıyla birlikte yaşamaya başlayan torunu Mahmut Bodur ile iddialara göre, anne ve babasını ayırdığı gerekçesi ile tartışmaya başladı.

Yurthaber 22-01-21 11:42

Dartta sezon tescil edildi

Bocce, Bowling Dart Federasyonu yönetim kurulu aldığı kararla 2019-2020 sezonunu kaldığı haliyle tescil etti.Bu sonuçla Denizlili sporculardan Milli Sporcu Merve Erden kadınlarda, Ayşe Bodur ise genç kızlarda Türkiye Şampiyonu olurken, Yıldız Erkeklerde Cevdet Murat Özçelik Türkiye ikincisi olarak sezonu tamamladı.Bocce, Bowling Dart Federasyonu yönetim kurulu salgın tedbirleri dolayısıyla 08 Ocak günü çevrimiçi olarak toplandı.

Yurthaber 12-01-21 16:56

Cumhuriyet Bayramı’nda dev Türk bayrağı açtılar

Çanakkale’nin Çan ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97’nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında, öğrenciler tarafından stadyumda dev Türk bayrağı açıldı.Çan Hacı İbrahim Bodur Stadında Çan Spor öğrencileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Bülent Öz, dev Türk Bayrağı açarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97’nci yıl dönümünü kutladı.

Yurthaber 29-10-20 16:35

“En İyi Narkotik Polisi; Anne” kampanyasına destek teşekkürü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun öncülük ettiği “En İyi Narkotik Polisi; Anne” kampanyası kapsamında huzur ve güven şehri Bayburt ili ve ilçelerinde “Narkorehber” faaliyetlerine hız verildi.İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur tarafından; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdiresi Fatma Ayık, Senem Daştan, Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Karabulut ve Kızılay Derneği Bayburt Şube Başkanı Zübeyde Çelik misafir edilerek, “Narkorehber” faaliyetleri gerçekleştirilirken Bayburtlu annelere ulaşma noktasında desteklerinden dolayı teşekkür edildi.İl Emniyet Müdürlüğünde gerçekleşen programda, başta narkotik suçlarla mücadele olmak üzere her türlü suça ilişkin önleme ve suç sonrası rehabilitasyon faaliyetleri ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak, başta anne rolü olmak üzere aile kurumunun önemi vurgulandı ve özellikle pandemi sonrasında gerçekleştirilecek faaliyetlerin temelleri atıldı.Konuya ilişkin Emniyet Müdürlüğünce yapılan bilgilendirmede, “İlimizde mevcut huzur ortamının korunması için suça karışan şahısların en hızlı şekilde adli makamlara tesliminin yanı sıra; önleyici polislik faaliyetlerimiz de kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın desteğiyle kararlılıkla devam edecektir.” denildi.

Yurthaber 28-10-20 13:33

Didim’de Belediye Kavşağı modern bir görünüme kavuştu

Didim Belediyesi’nin önünde bulunan Belediye Kavşağı’nda düzenleme ve yenileme çalışmaları tamamlandı.Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen kavşağın yeni halinde, mavi beyaz taşlar kullanılırken, 4 adet bodur palmiye ağacı dikildi.

Yurthaber 21-10-20 10:13

Espiye’nin eksiklerini CHP gündeme taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Espiye İlçe Başkanı Eşref Bodur, modern kent görünümünden uzak, çarpık yapılaşmaya dikkat çekerken, 22 Ağustos tarihinde yaşanan sel afetinde Gelivera Vadisine ulaşım sağlayan yolun zarar gördüğünü söyledi.İlçedeki hizmet eksikliklerini düzenlediği basın toplantısıyla anlatan CHP İlçe Başkanı Eşref Bodur, “Espiye nüfus olarak ikinci büyük ilçesi olmasına rağmen çağ dışı bir şehirleşme yapısı var.

Yurthaber 12-10-20 16:07

Bodur zeytin umut oldu

Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Çanakçı Mahallesi yaşayan üretici Veysel Ağa (59), Kır Mevkindeki üzüm bağının kenarında bulunan 500 metrekarelik alana sıfır asit oranına sahip İspanyol Arbeguina tipi bodur zeytin dikimi yaptı.Veysel Ağa, üzüm bağının kenarındaki 500 metrekarelik alana değerlendirmek için neler yapabileceğini araştırırken Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olan Ziraat Teknikeri arkadaşına danıştı.

Yurthaber 05-10-20 14:44

Kale'nin Çanakkale Bayisi Özkorkmaz'ın yeni mağazası açıldı

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay: - "Özkorkmaz Yapı'nın ilk mağazasını 2004 yılında değerli büyüğümüz İbrahim Bodur açmıştı. Dağıtım kanalımız olan bayilerimizle ilişkilerimize son derece önem veriyoruz. Başarımızın aramızdaki bu bağın güçlü olmasına bağlı olduğuna inanıyoruz. Bölge halkına ve hepimize hayırlı olmasını diliyorum"

Yurthaber 17-09-20 12:07

Sadece 400 ton toplanıyor, dalındayken satılıyor, 20 ülkeye ihraç ediliyor

Konya'da "İyi Tarım Uygulamaları" ile yetiştirilen, coğrafi ve iklimsel özelliklerle lezzetlenen bodur fidanlardan üretilen elmalar, Türkiye pazarını görmeden dış pazara ulaştırılıyor - Elma üreticisi Musa Tutar: - "Gereksiz hiçbir ilaç ve gübre kullanmıyoruz. Bu yüzden ihraç ederken de zorluk çekmiyoruz" - "Genellikle ihracatımızı Doğu Avrupa ülkelerine, Rusya'ya, Arap ülkelerine, Hindistan'a ve Pakistan'a yapıyoruz"

Yurthaber 12-09-20 11:18

Bayburt’ta Covid-19 denetimleri yapıldı

İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında Bayburt’ta korona virüs (Covid-19) denetimleri yapıldı.Denetimlere Vali Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Belediye Başkan Yardımcısı Süreyya Türkmenli ile salgın denetim merkezi ekipleri katıldı.Salgınla mücadelede maske, sosyal mesafe ve hijyen koşullarının gözden geçirildiği denetimlerde Vali Cüneyt Epcim ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Yurthaber 10-09-20 15:41

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi faaliyetlerine devam ediyor

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay: - "Biz KTSM’yi herkesin, kendi özel alanından çıkarak, ister aynı ister farklı bir disiplin olsun yanındakine değerek çalıştığı bir alan olarak hayal ediyoruz" - "KTSM’yi aynı zamanda sosyal girişimcilere de açacağız. Bu merkezden Öz-e değen, Öz-gün ve Öz-gür işler çıkması gerektiğine inanıyoruz"

Yurthaber 25-08-20 14:42

Kaymakam Türköz’e ziyaretler

Safranbolu Kaymakamlığı görevine aranan Mehmet Türköz’e hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Safranbolu Kaymakamı Türköz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.Safranbolu genelindeki Özel İdare çalışmaları ve projeler hakkında bilgi veren Genel Sekreter Uzun, Kaymakam Türköz’e yeni görevinde başarılar diledi.Kastamonu’nun Tosya ilçesi Kaymakamı Deniz Pişkin beraberinde, Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, Tosya eski Belediye Başkanı Kazım Şahin, Kargı İlçe Yazı İşleri Müdürü Ayhan Bodur, Tosya SYDV Müdürü Recep Keçeci ile birlikte Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz’ü ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Türköz, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin ve beraberindekilere teşekkür etti.

Yurthaber 15-08-20 17:05

Orman yangınları ile mücadele değerlendirildi

Bayburt’ta orman yangınları ile mücadelede alınacak tedbirler görüşüldü.Bayburt Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıya Vali Cüneyt Epcim, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Yiğit ile ilgili kurum amirleri katıldı.Toplantıda İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili önceki günlerde 81 İl Valiliğine gönderdiği genelgeden bahseden Vali Epcim, artan hava sıcaklıkları nedeniyle ülke genelinde görülen yangınlara dikkat çekti.

Yurthaber 13-08-20 11:00

15 Temmuz Gazisi Selmani Terzi Parkı Arpalı’da açıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Arpalı Beldesi’nde Bayburtlu 15 Temmuz Gazisi Selmani Terzi’nin ismini taşıyan park düzenlenen törenle açıldı.Açılış törenine Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker, Vali Yardımcıları Halit Benek ve Remzi Demir, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Belediyesi Eski Başkanı Bekir Çetin, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Metin Uçurum, kamu kurum amirleri, ŞAGDER Başkanı Selami Köksal ile vatandaşlar katıldı.Mehteran ekibinin gösterisinin ardından protokolün günün anlam ve önemine binaen yaptıkları konuşmaların akabinde 15 Temmuz Gazisi Selmani Terzi’nin ismini taşıyan parkın açılışı yapıldı.

Yurthaber 15-07-20 09:42

Eğirdir MAREM’de Entegre Mücadele tekniklerinin teşvik edilmesine yönelik çalışmalar başladı

Türkiye’nin ve Eğirdir’in en önemli Araştırma Enstitülerinden biri olan Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (MAREM) önemli projelere imza atmaya tüm hızıyla devam ediyor.Tam ve yarı bodur bahçecilik sistemlerinin kültürlerinin çiftçilere benimsetilmesinde, budama, gübreleme, sulama tekniklerinin yerleştirilmesinde, fidancılıkta kış aşılamaları ve depoculuğun kullanılmasında ve pek çok tekniğin kullanımı ve yaygınlaştırılmasında öncü rol oynayan MAREM, bu sefer elma üretiminde Entegre Mücadele tekniklerinin teşvik edilmesine yönelik çalışmalara başladı.Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr.

Yurthaber 07-07-20 16:02