Cape Town Haberleri

Gözleri yemek tabağı büyüklüğündeki kalamar kıyıya vurdu! Görenler şaşkınlığını gizleyemedi

Güney Afrika'nın Cape Town kentindeki kayalık bir kumsalda, gözleri yemek tabağı büyüklüğünde olan 4,3 metrelik devasa bir kalamar keşfedildi. Kayaya vuran kalamar uzmanları şaşkına çevirdi.

Trend 20-08-2022 14:01

Bilim insanlarından 'Güneş'i karartma' planı!

Güney Afrikalı bilim insanları Güneş hakkında belki de gelmiş geçmiş en çılgın projeyi planladı. Buna göre, bilim insanları kükürt dioksit gazı sayesinde Güneş'in ışığını kısacak. Bunun nedeni ise küresel ısınma ve artacak su talebi.

Haber 27-11-2020 15:10

THY’nin teknik arıza yaşayan uçağı Johannesburg Havalimanı’na iniş yaptı

Türk Hava Yolları'nın (THY) Cape Town-İstanbul seferini gerçekleştiren tarifeli uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra yaşanan teknik arıza nedeniyle Johannesburg Havalimanı’na yönelerek sorunsuz iniş yaptı.

Haber 03-01-2020 00:22

Her bir heykel için 4 bin metre uzunluğunda metal çubuk kullandı

Contemporary Istanbul'a ilk kez katılan Güney Afrikalı heykel sanatçısı Jake Michael Singer'ın metal çubuklarla yaptığı heykeller yoğun ilgi görüyor - Jake Michael Singer: - "Eserlerimin ana maddesini metal çubuklar oluşturuyor. Güney Afrika’da biz bu çubuklarla evlerin etrafını çeviririz. Heykellerde kuşların özgürlüğü ve hareketi temsil etmesiyle yapıldığı malzemenin arasında bir tezatlık hedefledim" - "Materyallerle oldukça iç içe ve fiziki bir şey olması beni kendine çekti. Tabii benim gibi metal çubuklarla çalışınca oldukça dikkatli olmalısınız çünkü elinizi kesebilirsiniz" - THK Galery'nin sahibi Frank Schönau: - "Burada gördüğümüz ilgiden dolayı çok gururluyuz. İnsanlar arasında rekabet var bizim eserlerimiz için. Müzeler de ilgileniyor eserlerimizle bu bizim için çok anlamlı"

Haber 15-09-2019 12:39

Cape Town

Cape Town Hakkındaki Haberler Mynet'te. Cape Town Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Güney Afrika'da silahlı saldırılar: 43 ölü

Güney Afrika'da silahlı saldırılar: 43 ölü

Haber 16-07-2019 08:59

Son Osmanlı diplomatının kabri FETÖ'nün elinde

Cape Town Üniversitesi Afrika Çalışmaları Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Halim Gençoğlu: - "Osmanlı diplomatı Mehmet Remzi Bey, cenazesinin yüz yılı aşkın süredir medfun olduğu Braamfontein kabristanından alınarak FETÖ'ye ait caminin bahçesine taşınması ile yeniden esaret altına girdi" - "Mehmet Remzi Bey'in, düştüğü bu talihsiz durumdan, kurtarılması gerekiyor" - "80 yaşındaki torunu Helene Remzi Bey, son görüşmemizde büyük babasının mezarını ziyaret etmek için bir örgütle muhatap olmak zorunda kaldığından şikayetçi"

Haber 30-12-2018 11:38

ANALİZ - Ezan susarsa apartheid rejimi geri gelir

Güney Afrika'da köle sisteminin, apartheid rejiminin susturamadığı ezan sesi, sözde “özgürlüğün yoldaşları” tarafından, ses kirliliğine neden olduğu için susturulmak isteniyor - Güney Afrika’da ezan susarsa özgürlük sona erer, gökkuşağı ulusu parçalanır, apartheid rejimi geri gelir. Ezan susarsa 25 yıldır yürürlükte olan demokraside, insan haklarında sapmalar olur. Ezan susarsa Müslüman halkta ayrışma, uzaklaşma olur

Haber 13-12-2018 11:32

Başına 15 cm'lik bıçak saplandı!

Rüya şehir Cape Town, geçtiğimiz gün dehşet anlarına sahne oldu.

Trend 22-11-2018 09:41

Arkadaşına yardım etmek istemişti! Kaçırıldı, tecavüze uğradı ve öldürüldü

Güney Afrika'nın başkenti Cape Town'da dehşete düşüren bir olay yaşandı. Bir öğrenci, arkadaşına yardımcı olmaya çalışırken bir grup saldırgan tarafından kaçırılıp tecavüze uğradı ve taşla başına vurularak öldürüldü.

Haber 16-10-2018 11:32

İngiltere Başbakanı dans etti, sosyal medya yıkıldı!

İngiltere Başbakanı Theresa May'in Güney Afrika'da yaptığı dans alay konusu oldu.

Haber 31-08-2018 11:58

Güney Afrika'daki Osmanlı Kriket Kulübü'nden Türkiye'ye ziyaret

Kulüp yöneticileri, takımın 136 yıllık tarihinde ilk kez tarifeli uçakla Türkiye'ye geldi - Başkan Rydwaun Salie, Genel Sekreter Fareed Abrahams ve Mali İşler Koordinatörü Shadley Jassiem'den oluşan heyet, kulübün kurucusu Ebubekir Efendi'nin doğduğu şehir olan Erzurum'u ziyaret edecek - Fareed Abrahams: - "Eylülde inşallah sporcularımız Türkiye'ye gelerek bir maç yapacak"

Haber 05-08-2018 13:38

Dünyaya bir Ertuğrul lazım

Sultan Abdülaziz Han tarafından Güney Afrika'ya gönderilen İslam alimi Ebubekir Efendi'nin torunları, Türkiye’de dedelerinin izini sürmeye devam ediyor - Ebubekir Efendi'nin torunu Washila Muhammed: - "Dedem Ebubekir Efendi, arkasında büyük bir miras bıraktı. Cape Town'da hatta Güney Afrika'nın her yerinde Şeyh Ebubekir Efendi'den izler bulmak bugün de mümkün. Dedem Şeyh Ebubekir Efendi'nin mirası bugünümüzü ve geleceğimizi aydınlatmaya devam ediyor'' - "Cape Town halkı Şeyh Ebubekir Efendi’yi çok iyi tanıyor. Aynı şekilde Türk halkının da dedemizi tanıdığını öğrenince çok mutlu olduk. Cape Town'a gelen çok sayıda Türk, artık Ebubekir Efendi'nin mezarını ziyaret etmeden şehirden ayrılmıyor'' - "Osmanlı araştırmacısı, Halim Gençoğlu'nun Cape Town'da bu müzeyi açabilmesi için Türk halkının ve hükümetinin desteğini bekliyoruz, Böylelikle dedemiz ve Osmanlı tarihi ile ilgili elimizdeki doğru bilgileri Güney Afrika'ya Türk halkına ve gelecek nesillere aktarabiliriz" - "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sadece Cape Town’da yaşayan Müslümanlar arasında değil, Müslüman olmayan Güney Afrika halkları arasında iyi tanınan ve çok saygı duyulan bir lider" - "(Diriliş Ertuğrul) Adaletsizliğe karşı, yozlaşmaya karşı bütün dünyanın bir Ertuğrul’a ihtiyacı var. İşte Ertuğrul’un bu muhteşem özelliklerini günümüzde Cumhurbaşkanı Erdoğan taşıyor ve temsil ediyor" - Washila Muhammed’in oğlu Muzaffer Muhammed: - ''Aile olarak dedem Ebubekir Efendi ve onun yaptıklarıyla gurur duyuyoruz. Türk insanını çok seviyoruz ama Erzurum bizim için daha anlamlı, çünkü büyük babamız oradan geliyor” - Washila Muhammed’in kızı Derviş Muhammed: - "Türkiye’yi ve Türk kültürünü çok seviyorum. İstanbul'a yerleşmeyi çok isterim. Türk kadınlarını da çok beğeniyorum. Kılık kıyafetlerinde, hayat tarzlarında çok özgürler. Kimse kimseyi kıyafetinden dolayı yargılamıyor"

Haber 26-06-2018 11:45

Herkesin gözü önünde kendilerini ateşe verdiler! 32 kişi alev alev yandı!

Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’da 32 kişi kendini aynı anda ateşe vererek Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı.

Haber 09-06-2018 21:51

Fahriye Evcen Cape Town'dan paylaştı

Oyuncu Fahriye Evcen'in tatil sezonunun ilk durağı Türkiye'den 14 bin km uzaklıkta olan Cape Town oldu.

Magazin 30-04-2018 23:27

Osmanlı'nın Güney Afrika'daki mirası Osmanlı Kriket Kulübü

Osmanlı'nın Güney Afrika'daki mirası Osmanlı Kriket Kulübü

Haber 15-04-2018 15:22

Güney Afrika'da altın madeninde hırsızlık

Madenden çıkarılan altınların muhafaza edildiği kasayı bomba ile patlatan hırsızlar, 519 milyon dolar değerinde 12 kilo altını çaldı

Haber 11-04-2018 19:35

Güney Afrika'da bisiklet yarışında kaza: 3 ölü

Güney Afrika'da bisiklet yarışında kaza: 3 ölü

Haber 12-03-2018 15:10

Cape Town’dan 5 Alışveriş Tüyosu

Cape Town, tüm Afrika’nın tasarım merkezi haline gelmiş; ev dekorasyonuna, seramiklere, etnik örtülere, aksesuara, takıya meraklı gezginler burada akıllarını yitirebilir.

Trend 27-01-2016 10:53

Cape Town

Ümit Burnu Cape Town, Güney Afrika Hollanda lehçesinde Kaapstad, Güney Afrika'nın en büyük ikinci şehri ve yaşam başkenti.

Trend 06-01-2016 17:42

Ölü köpek balığının karnından çıkana çok şaşıracaksınız

Güney Afrika'da plaja vurmuş ölü bir köpek balığının karnından yavruları canlı olarak böyle çıkartıldı.

Trend 04-12-2014 17:10

Ünlü aktör korkunç kazada böyle öldü

Güney Afrika'da tanınan aktör ve müzisyen Thabang Sidloyi (27), aşırı hız sebebiyle meydana gelen kazada hayatını kaybetti. Kaza anı arkadaki araç kamerası tarafından böyle kaydedildi.

Haber 03-12-2014 11:17

Türk Savaş gemileri 148 yıl sonra Ümit Burnu'nda

Türk Deniz Kuvvetleri, Osmanlı donanmasının 1886'da geçtiği Ümit Burnu'ndan 148 yıllık aradan sonra geçerek Güney Afrika'nın Cape Town Limanına ulaştı.

Haber 06-05-2014 13:36

Türk savaş gemileri 148 yıl sonra Cape Town’da

Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'na bağlı Türk savaş gemilerinden Oruçreis ve Heybeliada gemileri Güney Afrika'nın Cape Town kentine ulaştı.

Haber 06-05-2014 12:47

Güney Afrika'da tecavüz ve cinayete iki müebbet

Güney Afrika'da 17 yaşında bir kıza tecavüz ve öldürme suçlarıyla yargılanan Johannes Kana, Cape Town yakınlarındaki bir mahkemede iki kez müebbet hapse mahkum edildi.

Haber 01-11-2013 14:14