Casusluk Haberleri

İsrail adına casusluk yaptıkları iddiasıyla yakalanan 34 şüphelinin ifadelerinin alınmasına başlandı

Türkiye'de insani mülahazalarla ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına "uluslararası casusluk" faaliyeti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 34 şüphelinin ifadeleri alınmaya başlandı.

Yurthaber 04-01-2024 07:51

İstanbul merkezli operasyonda İsrail adına casusluk yaptığı iddiasıyla 33 zanlı yakalandı

İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, Türkiye'de insani mülahazalarla ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına "uluslararası casusluk" faaliyeti yaptığı öne sürülen 33 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 02-01-2024 11:53

ABD'nin eski büyükelçisine casusluk suçlaması! Gözaltına alındı

ABD'nin eski Bolivya Büyükelçisi Manuel Rocha, Küba için casusluk yaptığı suçlamasıyla Miami'de gözaltına alındı.

Haber 04-12-2023 09:35

Casuslukla suçlanıyordu! Metin Gürcan'a gizli bilgileri temin etmek suçundan 5 yıl hapis

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan, "devletin güvenliği ve siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin etmek" suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 15-06-2023 16:10

MİT operasyonuyla yakalanmıştı! Yunan casus için flaş karar

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) adına Türkiye'ye yönelik casusluk faaliyetinde bulunduğu belirlenen Yunan vatandaşı Muhammed Amar Ampara tutuklandı.

Haber 26-06-2022 12:54

Son dakika: MİT'ten kritik operasyon! Yunanistan'a bilgi sızdırmaya çalışan casus Ampara yakalandı

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) adına Türkiye'ye yönelik casusluk yapan Yunan vatandaşı Muhammed Amar Ampara'yı yakaladı. Ampara'nın yürüttüğü casusluk faaliyetlerine ilişkin ayrıntılar da ortaya çıktı. Casus Ampara'nın faaliyetlerindeki 'Suriyeliler' ve 'FETÖ' detayı dikkat çekti.

Haber 25-06-2022 14:54

Gerçek bambaşkaymış! Yabancılar için çalıştığı iddia edilen dansöz, casusluk suçundan tutuklandı

Rusya'da yaşayan 33 yaşındaki "Katya" lakaplı dansöz Yekaterina Zavalishina, casus olduğu iddiası sonrası vatana ihanet suçuyla tutuklandı. Moskava’dan kaçma üzereyken yakalanan kadının, devlet sırlarını yabancı ülke temsilcilerine bilgi verdiği iddia edildi.

Trend 17-06-2022 11:32

Casuslukla suçlanan Metin Gürcan ikinci kez tahliye edildi

Casuslukla suçlanan Metin Gürcan ikinci kez tahliye edildi

Yurthaber 15-06-2022 13:56

Putin’in gizemli casusuydu! Anna Chapman’ın sosyal medya paylaşımları olay yarattı

Anna Chapman, sosyal medyada popüler olmadan önce Rusya’da oldukça gizemli bir hayat sürdürüyordu. Putin’in gizli ajanı olarak Kremlin adına bilgi toplamak için Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderilen Chapman, şifreli iletişim kanalının ifşa edilmesi üzerine casus olduğu ortaya çıktı. Chapman, ajanlık görevinin sona ermesinden sonra sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla geniş bir hayran kitlesine ulaşmayı başardı.

Trend 11-05-2022 09:40

Casusluk suçundan yargılanıyordu! DEVA Partili Metin Gürcan'ın ilk duruşmasında flaş karar

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan'ın "casusluk" suçundan, müebbet ve 35 yıla kadar süreli hapisle cezalandırılması talebiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. "Casusluk" suçuyla yargılanan Gürcan'ın tutukluluğunun devamına karar verildi. İşte detaylar!

Haber 30-03-2022 19:58

Eski Rus ajanı Aliia Roza, eğitimini anlattı! “Seks teknikleri öğretildi”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile aynı askeri programda eğitildiklerini iddia eden eski Rus ajanı Allia Roza, uzun yıllar boyunca devam eden görevini anlattı. Vladimir Putin’in eski casuslarından biri olduğunu iddia eden 37 yaşındaki Roza, 18 yaşında Moskova yakınlarındaki bir akademi seks teknikleri konusunda eğitildiğini itiraf etti.

Trend 21-03-2022 11:59

İran’da Casuslukla Suçlanan İkili İngiltere’ye Döndü

İran’da casusluk suçlamasıyla tutuklanan ve dün serbest bırakılan İngiltere-İran çifte vatandaşları Nazanin Zaghari-Ratcliffe ve Anoosheh Ashoori İngiltere’ye döndü

Haber 17-03-2022 12:47

ABD'de 5 kişi casuslukla suçlandı! Çin hükumeti adına...

ABD'de 5 kişi Çin hükumetinin casusluk faaliyetlerine yardım etmekle suçlandı. Suçlanan kişilerin, ABD'deki muhalifleri takip ve taciz ettiği ve casusluk yaptığı bildirildi.

Haber 17-03-2022 01:48

Eski Rus ajanından şaşırtan Putin açıklaması! “Sonuna kadar gidecek”

Putin ile aynı askeri programda eğitim aldıklarından söz eden Allia Roza, uzun yıllar boyunca suç liderini baştan çıkartmak ve sırlarını açığa çıkartmakla görevli bir ajan olarak çalıştı. Bir uyuşturucu çetesinin liderine aşık olduktan sonra ajanlık görevini bırakan Roza, Putin ile ilgili olarak şaşırtan bir itirafta bulundu. Ukrayna’yı işgaline karşı çıkan Roza, Putin’in sonuna kadar gideceğini ve hedefine ulaşmak için her şeyi yapmasından korktuğunu dile getirdi.

Trend 11-03-2022 14:56

Rusya'nın casusu ilan ettiler! 10 yıl yasak getirildi: İdam cezasından daha ağır

Ukrayna, Bulgaristan'da muhalif grubu temsil eden Yeniden Doğuş Partisi'nin lideri Kostadin Kostadinov’u Rusya'nın casusu ilan etti. 10 yıllığına Ukrayna'ya giriş yasağı getirilen Kostadinov "Bu suçlama aslında idam cezasından daha ağır bir ceza sayılır" açıklamasını yaptı.

Haber 08-03-2022 18:49

İranlı komutanı kaçırmak isteyen sanıklara 30 yıla kadar hapis istemi

Türkiye'ye sığınan İranlı pilot binbaşıyı Van'da kaçırmaya çalışırken MİT ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonuyla suçüstü yakalanan aralarında İranlı ajanların da bulunduğu 11 sanıkla ilgili soruşturma tamamlandı - İranlı pilot binbaşı M.A'yı kaçırmak için 3 kez girişimde bulunan ve son olarak eşine binbaşının içeceğine uyku ilacı katması için 10 bin dolar teklif eden sanıkların "açıklanması yasaklanan gizli bilgileri casusluk maksadıyla temin etme", "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "nitelikli olarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya teşebbüs" suçlarından 30 yıl hapisle cezalandırılmaları talep edildi

Yurthaber 02-03-2022 12:10

Rusya gözünü oraya da dikti! 'Siber casusluk' hamlesi! Ukrayna'dan hackerlara flaş çağrı

Ukrayna'ya askeri operasyon başlatan Rusya'dan yeni bir hamle geldi. Ayrılıkçı Donbas bölgesinden giren ve başkent Kiev'e kadar ilerleyen Rusya'nın saldırılara 'siber' olarak da başladığı öğrenildi. Ukrayna'dan da karşı hamle gelirken, siber saldırı ve casuslukları önlemek için gönüllü hacker aramaya başladı.

Haber 25-02-2022 11:55

Metin Gürcan'la ilgili yeni gelişme! DEVA Partili isim casuslukla suçlanıyordu, iddianame kabul edildi

DEVA Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan hakkında hazırlanan iddianame Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Hazırlanan iddianamede Gürcan hakkında müebbet ve 35 yıl hapis cezası talep edildi.

Haber 16-02-2022 15:55

Casusluk suçundan tutuklanmıştı! DEVA Partili Gürcan için istenen ceza belli oldu

"Siyasal ve askeri casusluk" suçundan tutuklu bulunan DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı ve iddianame düzenlendi. Gelen bilgilere göre iddianamede Gürcan'ın yabancı devlet görevlileriyle paylaştığı tespit edilen bilgilerin, devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgiler olduğu belirtilerek, 20 yıla kadar hapis talep edildi.

Haber 06-01-2022 10:47

Son dakika: Türk başkonsolosluğunda çalışan sekretere casusluktan hapis cezası

Son dakika haberine göre, Türkiye'nin Rodos başkonsolosluğunda görevli sözleşmeli sekreter sözde casusluk suçlamasıyla 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Dışişleri Bakanlığı bu kararı kınadı.

Haber 15-12-2021 22:51

Metin Gürcan'ın diplomatlarla buluşma fotoğrafları ortaya çıktı! Dikkat çeken 'zarf' detayı

Ankara'da 'Siyasal ve askeri casusluk' suçundan tutuklanan DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan’ın, İtalyan ve İspanyol diplomatlarla buluşması ve içinde para olduğu belirtilen zarfı alırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri dosyaya girdi.

Haber 30-11-2021 15:00

Casusulukla suçlanan DEVA Partili Metin Gürcan tutuklandı

İstanbul'da 'siyasi ve askeri casusluk' suçundan gözaltına alındıktan sonra bugün Ankara Adliyesi'ne sevk edilen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) kurucu üyesi Metin Gürcan'ın Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki ifadesine ulaşıldı. Gürcan, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber 29-11-2021 21:03

Türkiye'yi terk edin çağrısı yapıldı mı? İsrail'den açıklama

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Ulusal Güvenlik Konseyince Türkiye'deki İsrail vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri yönünde uyarı yapıldığı şeklinde basında yer alan haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

Haber 15-11-2021 18:00

İstanbul'da 'casusluk' operasyonu! 6 yabancı uyruklu şahıs yakalandı

Türkiye'deki Çeçen muhaliflere yönelik silahlı eylem hazırlığında oldukları ve casusluk yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüphelinin "siyasi ve askeri casusluk" suçundan tutuklanmasına karar verildi.

Haber 20-10-2021 21:41

Pegasus skandalı: Hepimiz farkında olmadan casus mu oluyoruz?

Herkesin casus olduğu ve aynı zamanda casusluğa maruz kalabileceği bir dünyaya adım atmış olabiliriz.

Haber 21-07-2021 12:29

İsrailli firmaya ait casus yazılımı en az 10 hükümetin kullandığı iddia edildi

İsrail merkezli NSO Group adlı şirketin ürettiği "Pegasus" isimli casus yazılım aracılığıyla küresel çapta gazeteci, aktivist, avukat ve siyasilerin hedef alındığı öne sürülerek, en az 10 hükümetin bu şirketin müşterisi olduğu iddia edildi.

Haber 19-07-2021 03:02

Savaş tarihine damga vurdu! James Bond’a ilham veren ajan: Dusko Popov

Sinema tarihinin en sevilen ve büyük bir hayran kitlesine sahip olan karakteri James Bond’tur. “007” lakabıyla anılan James Bond, ajanlığa yeni bir bakış açısı getirirken dünyaca ünlü oyuncular tarafından da canlandırılmış ve efsane haline gelmiştir. Peki James Bond’un gerçek bir hikayeden esinlenilerek ortaya çıktığını biliyor musunuz?

Trend 16-07-2021 11:04

Casus yazılım nedir, engellemek için ne yapılmalıdır?

Yapılan etkinlikleri takip ederek raporlayan ve üçüncü kişilere bilgi veren casus yazılımlar, bilgisayara gizlice yerleşen yazılımlar olarak özetlenebilir. Ziyaret edilen siteler, indirilen dosyaları, e-postaları hatta şifre hesaplarını görebilen casus yazılımlar, arka planda çalışarak tüm bilgilere ulaşır. Peki casus yazılımları engellemek mümkün müdür? Bilişim Danışmanı Atıf Ünaldı anlattı...

Haber 15-06-2021 15:04

İtalyan casus affedildi

Beyaz Rusya Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, casusluk yaptığı gerekçesiyle 2 yıl önce tutuklanarak cezaevine konulan İtalyan vatandaşı Anjelo Antonio Pio'nun affedilerek serbest bırakılmasına ilişkin talimatnameyi imzaladı.

Haber 06-07-2002 11:28