Çekirge Haberleri

Kara yolunda, sürü halinde! Böyle görüntülendiler... Köylüler endişeli

Tunceli’de kara yolunda sürü halinde çekirge görüntülendi. Hozat ilçesine bağlı bir köyde görüntülenen çekirge sürüsünün kara yolunu kapladığı görüldü. Köylüler ise benzer durumun iki yıldan bu yana yaşandığını belirtti. Buna ek olarak köylüler, çekirgelerin vereceği zararlar konusunda endişeli olduklarını söylüyor.

Haber 21-07-2023 15:23

Tekirdağ'da tarım arazilerinde görülen çekirgelere karşı ilaçlama başlatıldı

Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde ayçiçeği tarlalarında çokça görülmeye başlayan çekirge sürülerine karşı ilaçlama başlatıldı.

Yurthaber 21-07-2023 09:44

Erkeğini yemesi ile biliniyor! 'Yamyam' çekirge Mardin'de görüntülendi: Soyu tehlike altında...

Doğada nadir olarak 1000 rakımın üzerindeki yerlerde görülen yamyam tombul çekirge (Bradyporus), Mardin'in Midyat ilçesinde görüntülendi. Dicle Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Satar, yumurtasını daha kaliteli hale getirmek için erkeğini yemeleri ile bilinen yamyam tombul çekirgenin soyunun tehlike altında olduğunu, bu türe zarar verilmemesi gerektiğini söyledi.

Haber 02-07-2023 11:02

Binlerce çekirge köyü istila etti! 'Kapımızı, penceremizi açamıyoruz'

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Çevrepınar köyünün başı çekirge istilası ile dertte. Sayıları binleri aşan çekirgeler, evleri ve tarım arazilerini istila etti. Tarla ve bahçelere zarar veren çekirge türünün ‘yeşil çekirge’ olduğu tespit edildi. Köylüler çekirge istilası nedeniyle kapı ve pencerelerini bile açamdıklarını ifade ederek bu duruma bir çare bulunmasını istedi. Çekirgeler için İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. İşte detaylar...

Haber 05-06-2023 13:20

Çekirge

Çekirge Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Çekirge Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Önlerine ne çıkarsa yok edip ilerliyorlar! Bir ilde korkuya neden oldu

Muş’un Karabey köyünün merasında sürü halinde görülen çalı çekirgelerinin önlerine ne çıkarsa yok edip tarlalara doğru ilerlemesi korkuya neden oldu. Çekirgelerin sürü halinde yaşayan böcekler olup ovada ekili alanlara ciddi zararlar verebileceğini söyleyen Muş Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, "Bu yıl yağışların iyi gitmesi, özellikle kışlakların durumundan dolayı çekirgelerde bir çoğalma görülmüş ve şu an bu konuda özellikle devlet yardımı ile birlikte mücadelemize devam ediyoruz." dedi.

Haber 25-05-2023 11:17

Önlerine ne çıkarsa yok ediyorlar! Bir ilde alarma geçildi... Muhtarlar ve çobanlar da dahil edildi

Muş’un Karabey köyünün merasında sürü halinde görülen çalı çekirgelerinin önlerine ne çıkarsa yok edip tarlalara doğru ilerlemesi korkuya neden oldu. Çekirgelerin ekili alanlara zarar vermesinde endişe ediliyor. Öte yandan Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Muş Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün, "Köy muhtarı, üreticiler ve çobanlarla iş birliği yaparak özelikle nift döneminde bu mücadele yapılmaktadır" dedi.

Haber 25-05-2023 11:10

Arkadaşları 'senden kim böcek alacak' demişti... Yılda 1 milyon çekirge üretiyor! 'Yoğun talep var'

Antalya’da girişimci Selami Gökgöl, istilalarıyla tarım alanlarına zarar veren çekirge türlerinden birini gelir kapısı haline getirdi. Arkadaşlarının 'Türkiye’de kim senden böcek alacak' sözlerine aldırmayan Gökgöl, yılda 1 milyon çekirge üretiyor. 19 yıldır bu işi yaptığını belirten Gökgöl, çekirgenin büyüğünün 4 lira 75 kuruş, küçüğünün ise 1 lira 95 kuruştan alıcı bulduğunu söyledi. Avrupa ülkelerine de ihracat yapan Gökgöl, talebin yoğun olduğunu dile getirdi. İşte detaylar...

Finans 03-04-2023 11:15

Yüksekova'da tarım arazilerinde çekirge yoğunluğu yaşanıyor

Yüksekova'da tarım arazilerinde çekirge yoğunluğu yaşanıyor

Yurthaber 16-07-2022 17:21

Yüksekova'da çiftçiler isyan etti! '73 yaşındayım, böyle bir şey görmedim'

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çiftçiler çekirge istilası ile karşı karşıya kaldı. Eskiden de çekirgelerin olduğunu fakat hiç bu kadar ürkütücü şekilde sürüler halinde bulunmadığını belirten çiftçi Agit Çakmak, "73 yaşındayım, şu ana kadar böyle bir şey görmedim" ifadelerini kullandı.

Haber 16-07-2022 12:11

Hakkari'de 24 yeni çekirge türü kayıt altına alındı

Hakkari Üniversitesi tarafından uygulanan "Hakkari ili Orthoptera Faunasının Tespiti Projesi" kapsamında kırsal alanlarda yürütülen çalışmalarda 3 yıllık süreçte tespit edilen türlerden bazılarının tarım alanlarına zarar verdiği belirlendi - Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sait Taylan: - "Endemik türlerin oranının yüksek olmasının nedeni özellikle soğuğu tercih eden formların yükseklerde izole kalması"

Yurthaber 14-11-2021 11:41

Muğla'da Çekirge operasyonunda 5 kişi yakalandı

Muğla'da "Çekirge" operasyonunda 5 kişi yakalandı

Yurthaber 12-10-2021 16:00

Batman'da 20 santim boyundaki çekirge et yerken böyle görüntülendi

Batman'ın Gercüş ilçesinde yaklaşık 20 santimetre boyundaki çekirge, çiftçilerin verdiği eti yerken görüntülendi. Dicle Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Kılıç, bölgede görülen etçil çekirgenin insanlara zarar vermediğini söyledi.

Haber 06-08-2021 17:49

Görenleri şaşkına çeviren çekirge! Etcil ve büyüklüğü 20 santimetre

Adıyaman’da vatandaşlar yaklaşık 20 santim büyüklüğünde etçil çekirge görüntüledi. Dev çekirge karşısında dehşete düşen vatandaşlar zararsız olduğunu öğrenince derin bir 'oh' çekti.

Haber 24-06-2021 09:49

Endişelendiren olay! Dev çekirgeler bu kez Van'da görüldü

Van’ın Çatak ilçesinin yüksek yamaçlarında sürü halinde görülen çalı çekirgelerinin ekili alanlara zarar vermesinden endişe ediliyor.

Haber 15-06-2021 10:37

Yaprakların arasından çıktı! Batman'da dev çekirge şaşkınlığı

Batman'ın Sason ilçesinde dev etçil çekirge görenleri şaşkına çevirdi. Yaprakların arasında fark edilen çekirgenin 25 santim boyunda olduğu öğrenildi.

Haber 13-06-2021 17:34

Muş'taki çalı çekirgeleri çiftçinin kabusu oldu

Çalı çekirgeleri Muş'ta kabus olmaya devam ediyor. Yol ve toprak yüzeyleri kaplayarak Muş Ovası'na doğru ilerleyen çekirge sürüleri vatandaşları korkutuyor. Bölgeyi kaplayan çekirgelerin çayırları yiyip bitirdiğini söyleyen imam Yakup Ekici, "'Çayırları yiye yiye kocaman bir hale gelmişler. Bu çekirgelerin yönü de şehrin ovasına doğru. İnşallah ovaya ulaşmazlar." diye konuştu.

Haber 10-06-2021 11:49

Yer: Hakkari! Etçil çekirge görenleri şaşırttı

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Akkaya köyünde bulunan etçil çekirge görenleri şaşırttı.

Haber 06-06-2021 08:19

20 santimetre uzunluğunda! Dev çekirgeyi gören şaşkına döndü

Batman’ın Gercüş ilçesinde 20 santimetre uzunluğundaki dev çekirge görenleri hayretler içinde bıraktı. Etçil olduğu belirlenen çekirge geçen sene de bölgede görülmüştü.

Haber 30-05-2021 12:06

Batman'da görüldü! Boyu 20 santimetre, sadece etle besleniyor

Batman'ın Gercüş ilçesinde bir tarlada etçil çekirgeye rastlandı. 20 santimetre uzunluğundaki çekirgenin daha çok geceleri avlandığı ve etle beslendiği ifade edildi.

Haber 29-05-2021 13:32

Batman'da tarlada etçil çekirge görüldü

Batman'da tarlada etçil çekirge görüldü

Yurthaber 29-05-2021 12:32

Gaziantep'te endişelendiren manzara! Yüzlerce dönüm araziyi istila ettiler

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yüzlerce dönüm tarım arazisi çekirge istilasına uğradı. Ürünlere zarar veren çekirgelere karşı mücadele başlatıldı.

Haber 16-05-2021 16:22

İstila başladı: Güney Anadolu'da endişelendiren olay!

Doğu Afrika'nın istilacı çekirge sürücüleri Türkiye'de de görüldü. Suriye'nin başkenti Şam'ı istila eden çöl çekirgelerinin güney rüzgarlarıyla az sayıda da olsa Türkiye’ye gelmeye başladığını söyleyen Prof. Dr. Ali Satar, fizyolojik değişimle birlikte saldırganlaşan çekirgelerin bulundukları ortamları terk ederek farklı yerlere göç ettiklerini söyledi.

Haber 05-05-2021 12:21

İstilacı çöl çekirgesi uyarısı: Türkiye'ye gelebilir

Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Suriye'nin başkenti Şam'ı istila eden çöl çekirgelerinin güney rüzgarlarıyla Suudi Arabistan'dan Irak'a, Irak'tan da Suriye'ye geldiğini söyledi. Normalde çöl çekirgelerinin geçiş güzergahlarının farklı olduğunu ifade eden Satar, Suriye'de çekirgelerle mücadele edilmediği takdirde Türkiye'ye gelme olasılıkları da olduğunu söyledi.

Haber 30-04-2021 11:19

Çekirgeler Şam'ı istila etti!

Suriye’nin başkenti Şam’ı çekirge sürüsü istila etti.

Haber 26-04-2021 10:18