Cennet Kultur Ve Sanat Merkezi Haberleri

Muğla BİLSEM Türkiye’de en çok bilimsel proje hazırlayan 2’nci okul

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), bilimsel çalışmalar kapsamında Türkiye genelinde en çok proje hazırlayan ikinci okul oldu.

Yurthaber 2024-04-25 11:50:33

Safiye Soyman’ın hayat arkadaşı Faik Öztürk’ün beynine pıhtı attı, felç geçirdi! İşte son durumu

Türk Sanat Müziği sanatçısı Safiye Soyman'ın hayat arkadaşı, şarkıcı ve iş insanı Faik Öztürk'ten üzen haber geldi. Faik Öztürk’ün beyin kanaması geçirdiği ve vücudunun sol tarafının felç olduğu ortaya çıktı.

Magazin 2024-04-25 09:37:17

Çöl tozu Türkiye'nin hava kalitesini bozdu! 'Gelecekte daha fazla etkileneceğiz'

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, küresel ısınma ve kuraklığın sıklık, şiddet ve süresinin artmasıyla birlikte gelecekte Türkiye'nin toz taşınımından daha fazla etkilenmesinin beklendiğini bildirdi.

Haber 2024-04-24 14:54:20

Banu Parlak'ın güzellik merkezi kurşunlanmıştı... Dilan Polat ve Engin Polat'ın 'kurşunlama pazarlığı' ortaya çıktı! Döner Kardeşler çete lideri ifade verdi

Çevirdikleri entrikalar ve işledikleri suçlarla gündemden düşmeyen 'Döner Kardeşler' çetesinin adı Dilan Polat ve Banu Parlak davasına da karıştı. Emirhan Döner verdiği ifadede Dilan ve Engin Polat ile yaptığı kurşunlama pazarlığını anlattı. Döner Kardeşler çetesinin liderinin çarpıcı ifadeleri dikkat çekti.

Magazin 2024-04-20 08:12:40

Muğla’ya fırtına uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla genelinde şiddetli fırtına uyarısında bulundu.

Yurthaber 19-04-24 15:52

BİLSEM'lerde bireysel değerlendirme uygulamaları 27 Mayıs'ta başlayacak

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) bireysel değerlendirme uygulamaları, her yetenek alanı için ayrı ayrı gerçekleştirilecek şekilde planlanarak 27 Mayıs'ta başlayacak.

Yurthaber 19-04-24 10:53

Bitlisli öğrencilerin 8 projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi

Türkiye Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TÜBİTAK), Bitlis’teki Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri tarafından hazırlanan 8 projeyi kabul etti.

Yurthaber 19-04-24 09:36

Fenomen Banu Parlak'a haciz şoku! Güzellik merkezinin kapıları çilingir yardımıyla açıldı

Dilan Polat'a karşı söylemleriyle dikkat çektikten sonra işyeri kurşunlanan Banu Parlak şimdi de haciz şoku yaşadı. Emrullah Erdinç'in haberine göre; sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Banu Parlak’ın Bahçeşehir’deki güzellik merkezine 1,5 milyon liralık borç nedeniyle haciz geldi.

Magazin 19-04-24 07:24

Ölen amcasının cansız bedenini kredi çektirmek için bankaya götürmüştü! Öncesinde alışveriş merkezi turu atmışlar... İşte güvenlik kamerası görüntüleri

Brezilya'nın Bangu bölgesindeki bir banka şubesine vefat eden amcasıyla gelen ve 17.000 Brezilya Reali (yaklaşık 104 bin 626 TL) kredi çektirmeye çalışan Erika de Souza Vieira Nunes isimli bir kadına ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Güvenlik kamerasında Nunes'in cansız bedenini tekerlekli sandalyeye oturttuğu amcasıyla birlikte AVM turu yaptığı görüldü.

Trend 18-04-24 08:56

Meteoroloji'den 16 ilde sarı kodlu alarm! AKOM'dan İstanbul için son dakika uyarısı! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Son dakika: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yerel ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin etkili olmasının beklendiğini duyurdu. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinde 16 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Ülkenin birçok ilinde kuvvetli rüzgar ve fırtına etkisini gösterecek. Kuvvetli beklenen sağanak yağış öncesi tarih ve saat verilerek uyarılar yapıldı. İşte detaylar...

Haber 17-04-24 18:54

İstanbullular dikkat! AKOM'dan sağanak yağış uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yerel ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin etkili olmasının beklendiğini duyurdu.

Haber 17-04-24 16:33

MEB, LGS kapsamındaki merkezi sınava yönelik örnek soruları yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrencilere destek olmak amacıyla hazırladığı yeni örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı.

Egitim 17-04-24 11:53

Anakart modeli öğrenme: PC anakart modeli nasıl öğrenilir?

Bilgisayarlar birçok farklı görevi olan çeşitli parçalardan oluşurlar. Bunlardan biri de bilgisayarın en öncelikli parçası ve merkezi kabul edilen, baskılı devre kartı olarak da bilinen anakarttır. Eğer sonradan anakart alınacaksa ya da var olan değiştirilecekse anakart alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur.

Haber 16-04-24 23:06

5. Uluslararası Amazon ve Titanlar Sanat Buluşması, İzmir'de başladı

Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği (UASB) tarafından 15 Nisan Dünya Sanat Günü kapsamında bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Amazon ve Titanlar Sanat Buluşması, İzmir'de başladı.

Yurthaber 15-04-24 15:55

Türk Sanat Müziği'nin Divası Bülent Ersoy'un sahne kostümü gündem oldu! Bayram şekeriyim

Sosyal medya paylaşımları ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Türk müziğinin Divası Bülent Ersoy, bu sefer sahne tarzıyla adından söz ettirdi. Tarzıyla ilgili konuşan Ersoy, "Bayram şekeriyim, e daha ne olsun" dedi.

Magazin 14-04-24 13:05

DMM'den Suriyeliler bayramlaşmak için ülkelerine gidip geliyor iddialarına yalanlama

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada paylaşılan “Suriyeliler bayramlaşmak için ülkelerine gidip geliyor” iddialarının eski olduğunu ve manipülasyon içerdiğini açıkladı.

Haber 13-04-24 21:15

Tramer sorgulama nasıl yapılır? 2024 Tramer sorgulama ücreti ne kadar?

Tramer, Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi adlı kurumun kısaltması olarak kullanılan bir ifadedir. Tramer sistemi aracılığıyla satın alınacak olan araçlar hakkında tüm sigorta bilgilerine ulaşabilmek ve aracı sorgulayabilmek mümkün olur. Ayrıca araç hakkında başka bazı bilgilere de Tramer sistemiyle ulaşılabilir.

Haber 09-04-24 14:05

Bozcaada’ya bayramda o araçların geçişleri yasaklandı

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesine, İl Trafik Komisyonu tarafından alınan karar doğrultusunda Ramazan Bayramı süresince kamyon, tır, iş makinesi, 33 kişi ve üzeri kapasitede otobüsler ile 19 ila 32 kişilik midibüslerin geçişi yasaklandı.

Yurthaber 05-04-24 11:50

Diyarbakır'da çocukların sokakta yaralı bulduğu kedi BİLSEM'in Einsteinı oldu

Diyarbakır'da Bilim ve Sanat Merkezinde (BİLSEM) eğitim gören öğrencilere, sokakta yaralı buldukları ve tedavisinin ardından sahiplenerek "Einstein" adını verdikleri kedi, motivasyon kattı.

Yurthaber 04-04-24 11:26

Gazze'de 7 yardım görevlisinin ölümüne tepkiler devam ediyor! Gözyaşları içinde anlattı: Doğrudan bir saldırı

İsrail ordusunun Gazze'de hedef aldığı sivil araçta bulunan ve saldırıda hayatını kaybeden 7 kişinin bağlı olduğu ABD merkezli uluslararası yardım kuruluşu Dünya Merkezi Mutfağının (World Central Kitchen-WCK) Kurucusu İspanyol şef Jose Andres, hava saldırısının talihsiz bir hatadan ziyade doğrudan bir saldırı olduğunu söyledi.

Trend 04-04-24 10:19

Tokat’ta 2 bin yıllık termal su, kurulan merkezle romatizma hastalarına şifa dağıtacak

Tokat ve çevresine modern ve kapsamlı bir sağlık hizmeti sunmak amacıyla inşa edilen Sulusaray Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, yakın bir zamanda kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Yurthaber 03-04-24 11:58

Türker İnanoğlu'nun ölümü sanat dünyasını yasa boğmuştu... Ünlü isimler duygularını paylaştı

Türk sinemasının en önemli isimlerinden yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu'nun yaşamını yitirmesi sanat camiasını yasa boğdu. Yolu bir şekilde İnanoğlu'yla kesişen ünlü isimler ölüm haberini alır almaz sosyal medyadan duygularını paylaştı.

Magazin 03-04-24 10:44

SON DAKİKA | Tayvan'da 7,4 ve 6.4 büyüklüğünde peş peşe deprem! Tsunami alarmı verildi: 25 yılın en büyüğü...

Son dakika haberi: Tayvan'ın doğu kıyısındaki Hualien kentinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk depremden 20 dakika sonra bu kez Hualien kentinin 11 kilometre kuzeydoğusunda 6.4 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CWA), Ada'nın kuzey bölgeleri için tsunami uyarısı yaptı. İlk belirlemelere göre depremlerde 4 kişi öldü, 90'dan fazla kişi yaralandı.

Haber 03-04-24 06:11

Otizmli çocuklar sporla hayata bağlanıyor

Erzurum'da uzman fizyoterapist, hidroterapist ve hareket eğitmeninden kurulu "Dinamik Hareket Eğitim Merkezi"nde otizmli çocuklar spora kazandırılıyor.

Yurthaber 01-04-24 12:02

Seçim sonuçları sonrası ünlüler paylaştı! Bizden sonraki nesillerin...

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. Sanat ve spor dünyasından birçok ünlü isim ise oy kullanmak için bulunduğu ikametgaha göre atandıkları okulda oy kullandılar. Bir kez daha İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu seçildi. Ünlü isimler de seçim sonrası sosyal medyadan paylaşımlarda bulundu.

Magazin 01-04-24 09:26

Kilis'in tescilli lezzeti cennet çamuru iftar sofralarından eksik olmuyor

Tel kadayıf, şeker, Antep fıstığı ve kaymağın birleşimiyle ortaya çıkan lezzet, ramazan sofralarını süslüyor.

Yurthaber 29-03-24 10:16

Diyarbakır’da Ramazan’a renk katan söyleşi ve konser etkinliği yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi çerçevesinde Yazar, Şair ve Aktivist Kahraman Tazeoğlu ve Grup Yürüyüş’ü Diyarbakırlılarla buluşturdu.

Yurthaber 28-03-24 15:43

Muğla’da bu bahar ağaçlar kitap açtı

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi’nin (BİLSEM) tarafından üçüncüsü düzenlenen “Ağaçlar Kitap Açtı” etkinliği bu yıl, Muğla Valiliği himayelerinde Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bir Kitap Bir İnsan” projesi çerçevesinde Muğla Valilik bahçesinde gerçekleştirildi.

Yurthaber 27-03-24 14:46

Tarihin eğlence merkezi Aydın’da ziyaretçilerini bekliyor

Aydın’ın tarihi zenginliklerinden biri olan Alabanda Antik Kenti, ziyaretçilerini tarih ve eğlencenin buluştuğu bir atmosferde ağırlamaya devam ediyor.

Yurthaber 27-03-24 10:14

ÖSYM'den, 2024-YKS 2'nci geç başvurularına ilişkin açıklama

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) için 2'nci geç başvuru alınacağını duyurarak, bilgi güncellemesi yaptı.

Egitim 25-03-24 19:36

Dünya, Putin'in ne söyleyeceğine kilitlenmişti! İlk açıklama geldi: Herkesi tespit edip cezalandıracağız

Rusya dün akşam saatlerinde kanlı bir terör saldırısına uğramıştı. Korkunç görüntülerin kaydedildiği olayda teröristler ellerindeki uzun namlulu silahlarla bir konser salonunu basmış ve 143 kişiyi vahşice katletmişti. Saldırı sonrası teröristler Rus İstihbarat Merkezi tarafından yakalanmıştı. Dünya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hamlesini merak ediyordu. Putin, beklenen açıklamayı az önce yaptı. İşte açıklamanın detayları!

Haber 23-03-24 16:00

Rusya'nın başkenti Moskova'daki kanlı saldırıda dikkat çeken ABD ve İngiltere detayı

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus Belediye Binası içerisinde yer alan bir konser salonuna maskeli kişiler tarafından terör saldırısı düzenlendi. Silahlı saldırı, Picnic müzik grubunun konser verdiği sırada Moskova bölgesinin idari merkezi Krasnogorsk'taki gerçekleşti. Çok sayıda kişinin yaralandığı ve hayatını kaybettiği kanlı saldırı öncesinde ABD ve İngiltere'nin vatandaşlarını uyardığı iddia edildi.

Trend 23-03-24 09:53

Malatya'da kar yağışı etkili oldu

Malatya kent merkezi ve Doğanşehir ilçesinde kar yağışı etkili oldu.

Yurthaber 22-03-24 10:28

Bitlis'te olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi

Bitlis'te olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde eğitime ara verildi.

Yurthaber 22-03-24 08:21

Muğla’da Down sendrom farkındalık turnuvası düzenlendi

Muğla Gençlik ve Spor Müdürlüğü Menteşe Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü ve Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllü gençleri ve antrenörleri tarafından 21 Mart Down sendromlular farkındalık oluşturmak amacıyla bocce turnuvası düzenledi.

Yurthaber 21-03-24 15:46

Aşık Veysel vefatının 51. yılında uluslararası sempozyumda anıldı

Vefatının üzerinden 51 yıl geçen halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nu anlatmak amacıyla düzenlenen "1. Uluslararası Bilim, Sanat ve Toplumda Aşıklık Geleneği Aşık Veysel" konulu uluslararası sempozyum Ankara'da başladı.

Yurthaber 21-03-24 15:44

MSB'den Pençe-Kilit açıklaması: Ufak bir bölüm kaldı, kilidi kapatacağız

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak tarafı da terör örgütü PKK'yı tehdit olarak görmektedir. Ortak Harekat Merkezi ve diğer terörle mücadeledeki işbirliği tekliflerimize olumlu yaklaşmaktadırlar." denildi. Öte yandan Pençe-Kilit bölgesiyle ilgili de açıklama yapan bakanlık, "Orada ufak bir bölüm kaldı, orayı da temizleyip kilidi kapattıktan sonra hudutlarımız daha güvenli hale gelecektir.” ifadelerini kullandı.

Haber 21-03-24 12:06

Mehmet Topal, Down Sendromlular için verdiği iftarda sanat ve spor dünyasını buluşturdu

Sezer AFŞAR - Ali DANAŞ / İSTANBUL, (DHA) - Sanat ve futbol camiası Down Sendromlularla iftarda bir araya geldi. Aktif futbol hayatı döneminde Down sendromlulara sıkça destek veren Mehmet Topal, pandemi döneminde ara verdiği buluşmalara bu kez teknik adam olarak devam ediyor. Mehmet Topal ile eşi Selda Topal, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde, Down Sendromlu bireyler için özel bir buluşma düzenleyip sanat ve spor camiasının önde gelen isimlerini iftarda bir araya getirdi.

Spor 21-03-24 11:11

Düzce Üniversitesi 18 yaşında

Katma değerli bilimsel çalışmalarıyla bölgenin bilim, kültür ve sanat üssü haline Düzce Üniversitesi, düzenlediği görkemli programla 18. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Yurthaber 21-03-24 10:34

Süper Lig'in en değerli futbolcusu açıklandı! Zirvede sürpriz bir isim var...

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), Süper Lig ve 1. Lig'in en değerli 10 futbolcusunu belirledi. Listenin zirvesinde Galatasaray'ın milli yıldızı yer aldı.

Spor 21-03-24 09:10

StartGate Evreninin kapıları bir kez daha girişimcilere açılıyor

Avrupa ve Orta Doğu’nun En Büyük Dijital Oyun ve Oyun Teknolojileri Girişimcilik Merkezi StartGate, girişimcilere yönelik hazırladığı yeni programları için başvuru sürecini başlattı. Programlara dijital oyun ve oyun teknolojileri endüstrisine dahil olmak isteyen ya da bu alanda kendini ve oyunu geliştirmek isteyen tüm oyun severler başvurabiliyor.

Haber 20-03-24 15:58

Sportif yatırımlar 2028 Avrupa Üniversite Oyunlarını Manisa’ya getiriyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde Manisa’ya yapılan modern spor tesisleri, bunun getirdiği sportif başarılar, futbol, basketbol, voleybol ve bireysel spor dallarındaki yükselen grafik, Manisa’yı sportif anlamda cazibe merkezi haline getirdi.

Yurthaber 20-03-24 13:58

Bayburt’ta ’Yaşlılar Haftası’ kutlandı

’Yaşlılar Haftası’ nedeniyle öğretmenevinde iftar yemeği organize edildi, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan yaşlılar ve Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleriyle yemekte bir araya geldi.

Yurthaber 20-03-24 09:49

Yatırımlarını gayrimenkule yatırıyorlar! Fahriye Evcen lüks evinin manzarasını paylaştı!

2017 yılında evlenen Burak Özçivit ve Fahriye Evcen sanat dünyasının örnek çiftleri arasında yer alıyor. Sosyal medyayı sık sık kullanan ikiliden Fahriye Evcen lüks evinin manzarasını paylaştı. Oyuncunun paylaşımı kısa sürede gündem olmayı başardı.

Magazin 20-03-24 08:59

Bakan Kacır Ege Derin Teknoloji Fabrikası’nın açılışını gerçekleştirdi

Bakan Kacır, “Ege Derin Teknoloji Fabrikası, İzmir’den çıkacak derin teknoloji Turcorn’larının ilk durağı olacak. Ege Derin Teknoloji Fabrikası Kuluçka Merkezi ile İzmir’imizin genç girişimcilerine ve inovasyon öncülerine dünyanın kapılarını açacağız” dedi.

Yurthaber 19-03-24 15:50

Halk eğitim merkezinde taciz skandalı: Müdür açığa alındı! Engelli personeli 3 ay boyunca...

Mardin’de Halk Eğitim Merkezi Müdürü M.E.D. (62), usta öğretici olarak görev yapan bedensel engelli kadın E.S.’yi (33) taciz ettiği iddiasıyla açığa alınıp soruşturma başlatıldı. E.S., evli ve 2 çocuk babası kurum müdürü M.E.D.’nin kendisini 3 ay boyunca taciz ettiğini iddia etti.

Haber 18-03-24 17:59

Maltepe Cumhuriyet Meydanı ve Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) düzenlenen Maltepe Cumhuriyet Meydanı ve Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi törenle açıldı.

Yurthaber 18-03-24 07:47

Arda Güler İspanya'yı sallamaya devam ediyor! Olağanüstü şuta övgü yağmuru: Bir sanat eseri, bir mucize ve bir dahi... Ancelotti'ye çağrı yapıldı!

Dün akşam Real Madrid ile Osasuna arasında oynanan müsabakanın 85. dakikasında oyuna dahil olan Arda Güler'in orta sahadan çektiği şut İspanyol basınına bomba gibi düştü. Direkten dönen top sonrası AS, Arda Güler'in 'seçilmiş biri' olduğunu yazarken, Marca ise Carlo Ancelotti'ye çağrı yaptı.

Spor 17-03-24 11:52

Nefes kesen görüntüler! Rakım 2 bin 200 metre, sıcaklık eksi 25 derece...

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Eğitim Merkezi Komutanlığı'na bağlı komandolar, deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikte eğitim görüp, çeşitli tatbikatlar gerçekleştiriyor. Hava sıcaklığının eksi 25'e düştüğü Allahuekber ve Soğanlı dağlarında tam teçhizatla tatbikat yapan komandolar, soğuktan korunmak için de bir takım yapılar inşa ediyor. İşte komandoların zorlu eğitimlerinden nefes kesen görüntüler...

Haber 17-03-24 09:59