Centcom Komutani Haberleri

ABD 'den Gazze’ye havadan yardım

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri işbirliği ile Gazze Şeridi’ne havadan yardım indirildiğini açıkladı.

Haber 2024-03-02 20:26:12

ABD'den üs saldırısına misilleme! Irak ve Suriye'deki İran destekli gruplar hava saldırısıyla vuruluyor! Biden'dan açıklama

ABD, Ürdün'deki üslerine yapılan ve 3 askerin öldüğü saldırıya yanıt için hava saldırısı başlattı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusu ile bağlı milis gruplara ait hedeflere yönelik hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. ABD Merkez Komutanlığı 85 hedefin vurulduğunu belirtti. ABD Başkanı Biden "Üs saldırısına karşılığımız, bizim seçtiğimiz zaman ve mekanlarda sürecek" açıklamasını yaptı.

Haber 2024-02-03 00:10:38

Türklerin de bulunduğu gemi kaçırılmıştı! ABD'den açıklama: 'Balistik füze fırlattılar'

Aden Körfezi'nde içinde Türk mürettebatın da olduğu İsrail'e ait Central Park isimli gemi kaçırılmıştı. 15 saat sonra gemi ve mürettebatın kurtarıldığı ifade edildi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), olayla ilgili yaptığı açıklamada Husilerin bulunduğu bölgeden SS Mason ve Central Park gemilerinin olduğu yöne 2 balistik füze fırlatıldığını ifade etti.

Haber 2023-11-27 09:25:38

Ve beklenen oldu! ABD 'Yanıtımızdır' diyerek duyurdu, savaş uçakları bombaladı

ABD'nin Suriye'de bulunan üslerine saldırılar düzenlenmişti. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) güçleri, Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusu ve orduya bağlı gruplar tarafından kullanılan silah depolama tesisine savaş uçaklarıyla saldırı düzenlendiğini açıkladı. Yapılan açıklamada "Gerekli her türlü tedbiri alacağız ve kendi belirleyeceğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz" denildi.

Haber 2023-11-09 09:48:19

CENTCOM duyurdu: Irak'taki ABD ve koalisyon güçlerine 24 saatte 3 İHA saldırısı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Irak’taki ABD ve koalisyon güçleri yakınlarına son 24 saat içinde 3 insansız hava aracı (İHA) saldırısı yapıldığını ve bir saldırıda koalisyon güçlerinin hafif yaralandığını bildirdi.

Haber 19-10-23 01:33

Son dakika: ABD duyurdu: DEAŞ'lı Ebu Halil El Fadani Suriye'de yakalandı

Son dakika haberi: ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen askeri operasyonda terör örgütü DEAŞ’ın üst düzey yetkililerinden Ebu Halil el-Fadani’nin yakalandığını duyurdu.

Haber 25-09-23 20:34

SON DAKİKA | ABD duyurdu! DEAŞ lideri Usame El Muhacir öldürüldü

Son dakika haberi: DEAŞ lideri Usame el-Muhacir'in öldürüldüğü duyuruldu. ABD'den yapılan açıklamaya göre CENTCOM tarafından Suriye'nin doğusunda operasyon düzenlendi. El-Muhacir'in öldürüldüğü saldırı, ABD'nin Rus uçağı tarafından taciz edilen MQ-9 İHA'sıyla gerçekleştirildi. CENTCOM Komutanı Kurilla'dan da açıklama geldi.

Haber 09-07-23 15:57

ABD duyurdu: Abdulhadi Mahmud El-Hacı Ali öldürüldü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM)'dan yapılan açıklamada Suriye’de DEAŞ elebaşlarından Abdulhadi Mahmud El-Hacı Ali’nin öldürüldüğü duyuruldu.

Haber 18-04-23 00:10

ABD'den Suriye'de operasyon! Terör örgütü DEAŞ'ın elebaşlarından biri yakalandı!

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), 8 Nisan tarihinde Suriye'nin doğusuna düzenlenen helikopter destekli bir operasyon ile terör örgütü DEAŞ'ın elebaşlarından Huzeyfe el-Yemeni ve iki yardımcısını yakalandığını duyurdu.

Haber 12-04-23 21:23

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütüyle görüştü! ABD'den üst düzey PKK ziyareti: Kilit rol oynayan yerlere gitmiş!

Geçtiğimiz günlerde ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki bölgeleri ziyaret etmesine Türkiye'den tepki gelirken bu kez de ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla Suriye'nin kuzeydoğusuna ziyaret düzenledi. Kurilla burada, SDG adını kullanan PKK/YPG unsurlarıyla görüştü.

Haber 12-03-23 10:57

Türkiye'nin olası harekatı öncesi ABD'yle ilgili çarpıcı iddia! 'Geri çektiler'

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik olası operasyonuyla ilgili ABD'den açıklama geldi. ABD'nin, Suriye'nin kuzey ve doğusundaki diplomat dahil sivil personelini Erbil'e çektiği iddialarına ABD Dışişleri Bakanlığı, yanıt verdi. İddialar yalanlanmazken, Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'deki Amerikan askerlerinin güvenliğini gerekçe göstererek bu konuda konuşmayacaklarını açıkladı.

Haber 30-11-22 08:48

ABD'den skandal paylaşım! Öldürülen teröristler için taziye mesajı yayınladılar

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) skandal bir paylaşıma imza attı. CENTCOM'un resmi Twitter hesabından, Suriye'de öldürülen PKK/YPG’li teröristler için taziye mesajı yayınlandı. Skandal paylaşıma Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar'dan tepki geldi.

Haber 24-07-22 15:58

ABD'nin Suriye’deki üssüne drone saldırısı

ABD kuvvetlerinin konuşlu olduğu Suriye'nin Irak sınırındaki El Tanıf üssüne drone ile saldırı düzenlediği bildirildi. Yetkili, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) konuya ilişkin açıklama yapacağını aktardı.

Haber 21-10-21 02:30

ABD öldürdüğünü kabul etmişti! Ordu ve istihbarat birbirini suçladı

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Kenneth McKenzie, aynı aileden 7'si çocuk 10 sivilin hayatını kaybettiği Afganistan'ın başkenti Kabil'deki saldırıyı alınan acil istihbarat üzerine gerçekleştirdiklerini iddia ederken, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ise saldırıdan hemen önce saldırı alanında sivillerin bulunduğu konusunda orduyu uyardıklarını ileri sürdü.

Haber 19-09-21 02:50

ABD Kabil'de düzenlediği İHA saldırısında 10 sivilin öldüğünü kabul etti

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı McKenzie, ABD’nin 29 Ağustos’ta Kabil Havalimanı yakınlarında düzenlediği hava saldırısında 10 sivilin öldüğünü kabul etti.

Haber 17-09-21 22:30

ABD'li komutandan korkutan Afganistan açıklaması: Saldırıların devamını bekliyoruz

CENTCOM Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Afganistan’da terör örgütü DEAŞ saldırılarının devam etmesini beklediklerini ifade ederek, tahliyelerin devam edeceğini belirtti.

Haber 26-08-21 22:38

Son Dakika: Kabil'de bir patlama daha!

Afganistan’ın başkenti Kabil patlamalarla sarsıldı. Dün Kabil'de 6 patlama meydana geldi. Reuters'ın haberine göre, düzenlenen bombalı saldırılarda 72 sivil hayatını kaybetti. Son gelen bilgilere göre yaralı sayısı 140'a yükseldi. CENTCOM Sözcüsü Albay Bill Urban, Kabil Havalimanı'ndaki terör saldırısında 13 ABD askerinin öldüğünü duyurdu. Terör örgütü DEAŞ saldırıları üstlenirken Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla saldırıları kınadı. İşte detaylar...

Haber 26-08-21 16:56

ABD Çekilme Sonrasında Afganistan’a Nasıl Destek Verecek?

CENTCOM Komutanı McKenzie, ABD'nin Afganistan'daki askerlerini geri çekme sürecini tamamladıktan sonra Afgan güçlere hava desteği vermeyi planlamadığını söyledi ancak bunun bazı istisnaları olabileceğini kaydetti

Haber 14-06-21 18:07

CENTCOM Komutanı McKenzie'den Türkiye'ye ilişkin açıklama

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında NATO Zirvesi'nde yapılması planlanan görüşmenin, iki ülkenin ilişkilerinin geleceği için olumlu olacağını söyledi.

Haber 28-04-21 00:20

CENTCOM Komutanı: Bir daha hiçbir akıl alır koşulda işgal etmek üzere Afganistan'a girmeyeceğiz

ABD'nin Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Afganistan'daki Amerikan askerlerinin çekilmesi sonrasında bu ülkede terör tehditlerini mücadelenin zor olacağını ancak bir daha hiçbir şekilde işgal amacıyla Afganistan'a girmeyeceklerini söyledi. McKenzie, "Şu anda, Bakanın (Lloyd Austin) talimatı üzerine seçeneklere bakmak üzere detaylı bir plan hazırlıyorum. Bu ayın sonuna kadar ona bazı alternatifleri içeren bir rapor sunacağım." diye konuştu.

Haber 20-04-21 23:40

ABD CENTCOM komutanı McKenzie: İran ile savaşmak istemiyoruz

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, ülkesinin İran ile savaşmak istemediğini ancak gerekirse cevap vermeye hazır olduğunu belirtti.

Haber 16-03-21 12:14

ABD Orta Doğu'da ikinci kez B-52H nükleer uçaklarını uçurdu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD Hava Kuvvetlerine ait iki B-52H tipi nükleer bombardıman uçağının ikinci kez Orta Doğu üzerinden caydırıcılık amaçlı uçuş icra ettiğini açıkladı.

Haber 10-12-20 21:58

Joe Biden Savunma Bakanı adayını açıkladı

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, Savunma Bakanlığı için eski Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı emekli Orgeneral Lloyd Austin’i aday gösterdi.

Haber 09-12-20 23:25

ABD'den Suriye'ye radar ve zırhlı muharebe araçları sevkiyatı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'nin kuzeydoğusuna, Sentinel tipi radar ve Bradley sınıfı zırhlı araçlar sevk ettiklerini açıkladı.

Haber 19-09-20 01:11

ABD Irak ve Afganistan'dan Binlerce Askerini Daha Çekiyor

CENTCOM Komutanı McKenzie, Irak'taki ABD askerlerinin 5.200’den 3.000 indirileceğini açıkladı. McKenzie, Afganistan'daki asker sayısının da 8.600'dan 4.500'e düşürüleceğini bildirdi

Haber 09-09-20 19:07

CENTCOM'dan YPG ve IŞİD Değerlendirmesi

CENTCOM Komutanı VOA'e verdiği röportajda Suriye'de YPG komutanı Mazlum Kobani ile görüştüğünü doğruladı; ''Ortaklığın süreceği mesajını verdim'' dedi

Haber 16-07-20 00:10

ABD ordusunun geleceği bu toplantıya bağlı! Kritik Irak açıklaması

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, ABD ile Irak arasında stratejik diyalog konusunda yarın bakanlar seviyesinde toplantılar düzenleneceğini belirterek, "Irak hükümetinin ABD ve koalisyon kuvvetlerinin ülkede kalmasını isteyeceğine inanıyorum." dedi.

Haber 10-06-20 21:55

ABD, Umman Denizi'nde ağır silah dolu İran teknesine el koyduğunu açıkladı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD kuvvetlerinin Umman Denizi'nde, İran'a ait bota el koyduklarını ve botta büyük miktarda ağır silah ele geçirdiklerini duyurdu.

Haber 13-02-20 23:41

ABD'nin 11 askeri İran saldırısında beyin sarsıntısı geçirdi

CENTCOM 8 askerin tedavi için Almanya’ya, 3 askerin ise Kuveyt’e nakledildiğini açıkladı.

Haber 17-01-20 07:08

Uzmanlar İran-ABD krizinde Türkiye’nin rolüne işaret ediyor

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) eski Siyasi Danışmanı Ramin Asgard: - "Başkanın (Donald Trump) NATO’dan Orta Doğu’da daha büyük bir rol oynamasını talep etmesiyle çatışma bölgesine doğrudan sınırı bulunan Türkiye’nin burada merkezi bir rolü olacak" - Ortadoğu Teknik Üniversitesi UIuslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Hüseyin Bağcı: - "Bölgedeki tüm ekonomik, siyasi ve askeri formüllerde Türkiye’nin hesaba katılması gerekir çünkü Türkiye bölgede oldukça önemli bir aktördür"

Haber 11-01-20 00:15

ABD, Irak olayları üzerine bölgeye bir tabur asker gönderiyor

ABD Savunma Bakanı Mark Esper: - ""Başkomutanın (ABD Başkanı Donald Trump) talimatı üzerine 82'inci Hava İndirme Tümenine bağlı Acil Müdahale Kuvvetinden bir tabur askerin Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) bölgesine sevk edilmesi yetkisini verdim" - "Yaklaşık 750 asker bölgeye derhal intikal edecek ve Acil Müdahale Kuvvetinden ek güçler de önümüzdeki günlerde intikal etmek üzere hazır olacaklar" - "Bu sevkiyat, bugün Bağdat'ta şahit olduğumuz gibi ABD personel ve tesislerine yönelik tehdit seviyesinin artmasına yanıt olarak alınan tedbiri bir karardır"

Haber 01-01-20 03:58

Başkan Kaya “Terör unsurları temizlenene kadar harekat devam etmeli”

Alperen Ocakları Vakfı Karabük İl Başkanı Ahmet Yasin Kaya, Türkiye’nin sınırlarını sadece kendi topraklarından koruyamayacağını, ülkeyi tehdit eden unsurların yok edilmesi için harekatların devam etmesi gerektiğini söyledi.Başkan Kaya, Fırat’ın doğusunu terör unsurlarından temizlemek suretiyle milli güvenlik adına çok önemli bir hamle olan ve mülteci meselesine de büyük oranda çözüm getirmesi beklenen Barış Pınarı Harekâtı’nın tüm dünyanın tepkisine rağmen gerçekleştiğini belirtti.Bölgede söz sahibi olduklarını zanneden ülkelerin Türkiye’nin kararlı duruşu sebebiyle geri adım atmak mecburiyetinde kaldıklarını ifade eden Kaya, “Özellikle Amerika’nın Suriye PKK’sını (PYD/YPG/SDG) bölgede konumlandırarak CENTCOM aracılığıyla teçhiz etmesi ve eğitim vermesi Türkiye’nin bu konudaki haklı ve kararlı duruşunun oluşmasında büyük rol oynadı.

Yurthaber 27-12-19 15:16

ABD'den Orta Doğu'ya asker gönderme iddialarına yanıt

ABD Savunma Bakanı Mark Esper: - "Bakanlığın da tekraren açıkladığı gibi, Orta Doğu’ya 14 bin asker göndermeyi asla tartışmadık ve değerlendirmedik. Savunma Bakanlığı her zaman hasımlarımızın gelecekti faaliyetlerine yanıt vermeye hazırdır ancak Pentagon, CENTCOM (Merkez Kuvvetler Komutanlığı) bölgesine 14 bin asker göndermeyi değerlendirmiyor. Bu haber yanlıştır”

Haber 06-12-19 19:52

'Türkiye hala güvenilir bir ortak mı bilmiyorum’

Eski CENTCOM Komutanı Votel, Türkiye’nin son yıllarda NATO değerlerinden uzaklaştığını savundu. Alman parlamentosunda Dışişleri Komisyonu üyesi Nils Schmid de S-400 konusunun sadece Türk-Amerikan ilişkilerinin bir meselesi olmaktan ziyade NATO çerçevesi içinde ele alınması gerektiğini belirtti

Haber 05-12-19 23:57

Mustafa Destici: En uç bölgelere kadar YPG/PKK, CENTCOM artığını temizlemeden ülkemiz rahat etmez

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Türkiye Kucaklaşıyor, Birlikte Buluşuyor" programına katıldı.

Haber 01-12-19 15:05

Uzman çavuş ve eşi, evlerinde öldürüldü (3)

KOMUTANI, AĞABEYE HABERİ VEREMEDİ Isparta'da, evlerinde eşi Ebru Öztürk ile kayınbiraderi tarafından öldürülen uzman çavuş Erkan Öztürk'ün Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi'nde görev yaptığı ve 4 yıldır Isparta'da olduğu öğrenildi.

Haber 17-11-19 16:39

CENTCOM Bağdadi Operasyonundan İlk Görüntüleri Paylaştı

Yayınlanan görüntülerden birinde silahlı bir grubun operasyonu gerçekleştiren ABD kuvvetlerine ateş açtığı, diğerinde de ABD özel kuvvetlerinin Bağdadi’nin bulunduğu binaya girdiği an görülüyor

Haber 31-10-19 01:22

ABD'den Barış Pınarı Harekatı'nın Bağdadi saldırısını geciktirdiği iddialarına yalanlama

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, Türkiye'nin YPG/PKK'ya yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatının DEAŞ elebaşı Ebubekir El Bağdadi'ye yönelik operasyonu geciktirdiği iddialarını kesin bir dille reddetti.

Haber 31-10-19 01:16

DHA YURT BÜLTENİ - 20

KÜRT ŞAHİNLERİ TUGAYI TİM KOMUTANI: "TEL ABYAT'A GİDİYORUZ.

Haber 11-10-19 19:40

KÜRT ŞAHİNLERİ TUGAYI TİM KOMUTANI: TEL ABYAT'A GİDİYORUZ. İNŞALLAH PKK VE PYD'LİLERDEN TEMİZLEYECEĞİZ 

** HAMZA TUGAYI ASKERLERİ CEPHE YOLUNDA Suriye Milli Ordusu'na bağlı Hamza Tümeni Özel Kuvvetleri, Fırat'ın doğusuna asker göndermeye devam ediyor.

Haber 11-10-19 19:05

‘ABD Ortak Devriye İçin Suriye’ye İlave Asker Göndermeyecek’

Amerikalı üst düzey bir general, ABD’nin Türk askerleriyle ortak devriye için Suriye’ye ilave asker göndermeyeceğini söyledi. ABD Merkez Kuvvetler CENTCOM Komutanı Kenneth McKenzie, hedeflerinin Suriye’deki ABD askerlerinin sayısını kademeli olarak düşürmek olduğunu söyledi

Haber 13-09-19 22:25

ABD'den Suriye'ye asker sevkiyatı iddiası

ABD Suriye'nin kuzeydoğusunda 150 ilave asker sevk edeceği iddia ediliyor - Askerlerin intikaline yönelik onayın Türkiye ile yapılan faaliyetlerin ilk aşamalarının başarılı olmasına bağlı olduğu ileri sürülüyor - Pentagon ve CENTCOM bu konuya ilişkin soruları henüz yanıtlamadı

Haber 13-09-19 00:44

GÜNCELLEME - Trump'tan Taliban görüşmelerine ilişkin ölü yorumu

ABD Başkanı Donald Trump: - "(ABD-Taliban müzakereleri) Müzakereler ölü. Endişe ettiğim kadarıyla müzakereler öldü" - "(İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile) Görüşmemizde bir sorun yok. İran işleri yoluna koymalı çünkü açıkçası kötü bir pozisyondalar" - ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) Korgeneral Kenneth McKenzie gazetecilere yaptığı açıklamada, Afganistan'da Taliban'a yönelik operasyonları artıracaklarının sinyalini verdi DETAYLAR EKLENDİ

Haber 09-09-19 23:12

Çağaptay: 'Güvenlik Mekanizması Türkiye ve ABD İçin Kazan Kazan Durumu'

Washington Enstitüsü Yakın Doğu Araştırmaları Türkiye Direktörü Soner Çağaptay güvenli bölge konusunda koordinasyonun ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM yerine EUROCOM üzerinden yürütülmesinin iki tarafı güvenli bölge konusunda birbirine yaklaştırdığı değerlendirmesinde bulundu

Haber 24-08-19 20:47

Akar ve Esper'in görüşmesinin ardından ABD açıkladı! Tek tek yıkıyorlar!

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasındaki telefon görüşmesinin hemen ardından Suriye'de "SDG" ismini kullanan YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeydoğusunda bazı siperlerini yıktığını açıkladı.

Haber 24-08-19 04:14

ABD'li general YPG/PKK elebaşıyla görüştü

CENTCOM komutanı General Kenneth McKenzie, Suriye'de YPG/PKK'nın elebaşlarından Şahin Cilo ile bir araya geldi - ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin Türkiye'ye ziyareti sırasında McKenzie'nin Cilo aynı karede poz vermesi dikkatleri çekti

Haber 22-07-19 13:37

ABD'li general, Jeffrey'nin Ankara ziyareti sırasında YPG/PKK elebaşıyla görüştü

CENTCOM komutanı General Kenneth McKenzie, Suriye'de YPG/PKK'nın elebaşlarından Şahin Cilo ile bir araya geldi - ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin Türkiye'ye ziyareti sırasında McKenzie'nin Cilo aynı karede poz vermesi dikkatleri çekti

Haber 22-07-19 13:22

ABD Katar'daki üsse F-22'leri konuşlandırdı!

İran'ın ABD'ye ait İHA'yı düşürmesinin ardından yükselen tansiyon düşmüyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Katar'daki Udeyd Hava Üssü'ne F-22'lerin konuşlandırıldığını açıkladı.

Haber 29-06-19 09:17

Körfez'de ABD İHA'larına saldırı

CENTCOM sözcüsü Yarbay Earl Brown: - "Bir ABD MQ-9'u, 6 Haziran'da Yemen üzerinde Husilere ait olduğu değerlendirilen bir SA-6 tipi karadan havaya füzeyle düşürüldü" - "Angajmanın irtifası Husilerin kabiliyetlerini geliştirdiğini gösteriyor" - "Değerlendirmelerimize göre İran Devrim Muhafızları'nın Kokuka Courageous tankerine düzenlediği saldırıya yönelik gözetleme faaliyetlerini engellemek üzere modifiye bir İran SA-7 karadan havaya füzesi Umman Körfezi üzerindeki bir ABD MQ-9'unu düşürmeye çalıştı"

Haber 16-06-19 19:03