Cezayir Ulusal Halk Meclisi Apn Disisleri Haberleri

Peru'da OHAL ilan edildi! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi, halk sokaklara döküldü

Peru, tarihinin en hareketli gününe tanıklık ediyor. Devlet Başkanı Pedro Castillo meclisi feshedip OHAL ilan etti. Ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yaşanan gelişmelerin ardından 11 bakan istifa etti. Castillo'nun açıklamasının, mecliste kendini görevden almak için yapılacak oylamadan birkaç saat önce yapılması ise dikkat çekti. Son olarak, Kongreyi feshetme ve ulusal acil durum hükümeti kurulması kararı alan Castillo gözaltına alındı. Ülkede yeni Cumhurbaşkanı Dina Boluarte yemin etti.

Haber 2022-12-07 22:09:40

Terörizmle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi 4. Parlamento Başkanları Konferansı

Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Li Zhanshu: - "Uluslararası sorunları birlikte aşabiliriz. Ekonomik kalkınmayı beraber sağlayacağız. Aynı eksendeki stratejiler olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bir arada çalışarak, teröre karşı da aynı şekilde mücadele edeceğiz" - Irak Temsilciler Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Muhammad Ridha Al Haidar: - "DEAŞ gibi bir terör belasıyla nasıl beraberce baş edebildiysek, el ele vererek yine koronavirüsü de yenebiliriz" - Afganistan Senato Başkan Yardımcısı Muhammed Akbar Stanikzai: - "Ülkeler kendi güvenlikleri için el ele, omuz omuza hareket etmeli, iş birliği içinde kaynakları, imkan ve kabiliyetleri paylaşmalı"

Yurthaber 2021-03-25 18:41:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Ulusal Halk Meclisi Başkanı Süleyman Şinnin'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Ulusal Halk Meclisi Başkanı Süleyman Şinnin'i kabul etti

Haber 2020-01-26 19:31:06

Hindistan parlamentosunda Cammu Keşmir tartışması

Federal parlamentonun alt kanadı Lok Sabha'da (Halk Meclisi) kış yasama döneminin açılışında, muhalefet milletvekilleri, Cammu Keşmir'de aylardır devam eden duruma ilişkin hükümete tepki gösterdi - Hindistan Ulusal Kongresi Milletvekili Adhir Ranjan Chowdhury: - "Faruk Abdullah'ın gözaltına alınmasından bu yana 108 gün geçti. Ne tür bir adaletsizlik yaşanıyor"

Haber 2019-11-18 15:56:43

Cezayir'de tartışmalı yakıt tasarısı meclis komisyonunda

Tepkilere neden olan yakıt tasarısı görüşülmek üzere Ulusal Halk Meclisi Ekonomi Komisyonu'na geldi

Haber 20-10-19 22:25

GÜNCELLEME - 3. Parlamento Başkanları Konferansı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Meclisi Başkan Vekili Dongming Wang ile görüştü - Görüşmede, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin değerlendirmede bulunan Şentop, bazı Batılı ülkelerin terörle mücadele konusunda uyguladığı çifte standarda dikkati çekerken, Türkiye'nin, sorunun çözümü için askeri operasyon dışında her türlü seçeneği samimiyet ve sabırla denediğini ancak netice alamadığını vurguladı GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN DETAYLAR EKLENDİ

Haber 11-10-19 18:46

3. Parlamento Başkanları Konferansı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Meclisi Başkan Vekili Dongming Wang ile görüştü

Haber 11-10-19 18:11

Cezayir'de Buteflika'ya yakın milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı

Ulusal Halk Meclisi, yolsuzluk davasında yargılanması için Adalet Bakanlığının talebi üzerine gerçekleştirilen oylamada eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'ya yakın isimlerden milletvekili Bahaeddin Tuleybe'nin dokunulmazlığının kaldırılmasını kabul etti

Haber 26-09-19 00:11

Cezayir'de Ulusal Halk Meclisi seçimlerle ilgili iki yasa tasarısını onayladı

Cezayir'de Ulusal Halk Meclisi seçimlerle ilgili iki yasa tasarısını onayladı

Haber 12-09-19 22:56

Cezayir'de Meclis Başkanlığına İslami eğilimli isim

İslami eğilimli muhalif bloğu temsil eden Süleyman Şinnin, Ulusal Halk Meclisi Başkanı oldu

Haber 11-07-19 02:03

Cezayir'de seçim süreci boykot çağrılarının gölgesinde ilerliyor

Cezayir'de halk protestoları sonucunda Abdulaziz Buteflika'nın istifa etmesinden sonra 4 Temmuz'da planlanan seçim süreci, sivil toplum ve muhalefetin boykot çağrıları gölgesinde ilerliyor - Cezayirli Siyasi Analist ve Aktivist Muhanned Erzeki Ferrad, ordunun, sokağın taleplerinin aksine rutin cumhurbaşkanının görevi bırakmasında uygulanacak anayasal sürece göre seçimlerin yapılmasında ısrar ettiği için "bir tıkanma" yaşandığını söyledi - Buteflika'nın liderliğini yaptığı Cezayir Ulusal Kurtuluş Cephesi (FLN) Eski Senatörü Abdülvahhab bin Zaim, bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin "bir tıkanma ya da çatışma olduğu" yorumlarını reddetti - Cezayirli Hukuk Uzmanı Halid Şelbi, cumhurbaşkanlığı için başvuran adayların yeterlilik şartlarını sağlayamaması halinde seçimlerin ertelenmesinin mümkün olduğunu belirtti

Haber 15-05-19 12:20

23 Nisan sevincini Başkan Erdem ile paylaştılar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu Nilüfer Belediyesi’ne taşındı.Farklı okullardan yaklaşık 180 anaokulu öğrencisi, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Halk Evi’ndeki Barış Meclisi Salonu’nda buluştu.

Haber 18-04-19 17:13

Cezayir’de geçici Cumhurbaşkanı belli oldu

Cezayir’de istifa eden Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika’nın yerine, 90 gün süreyle geçici olarak Millet Konseyi Başkanı Abdulkadir Bin Salih getirildi.Cezayir Parlamentosu’nun iki kanadı, yasama organı olan Millet Konseyi ve Ulusal Halk Meclisi, bugün başkent Cezayir’de toplanarak Abdelaziz Bouteflika’nın istifasının ardından boşalan devlet başkanlığı görevine, Anayasa’nın 102.

Haber 09-04-19 14:15

Maduro, Ulusal Meclisi tanımadığını açıkladı

Venezuela Devlet Başkanı Nicols Maduro, Ulusal Meclisi halk egemenliğini kendi çıkarları için kullanmakla suçlayarak, kendisini “yasa dışı” ilan eden ve “geçici hükümet kurulması” çağrısında bulunan Ulusal Meclisi tanımadığını açıkladı.Venezuela Devlet Başkanı Nicols Maduro, görev süresinin uzatılacağı Perşembe gününden önce kendisini “yasa dışı” ilan eden Ulusal Meclisi tanımadığını açıkladı.

Haber 30-01-19 15:30

Cezayir Ümmet Meclisinde ara seçimleri iktidar partisi kazandı

Cezayir Anayasa Mahkemesi, parlamentonun alt kanadı Ümmet Meclisi için yapılan ara seçimlerde iktidardaki Ulusal Kurtuluş Cephe partisinin oy çokluğuyla zafer kazandığını duyurdu

Haber 01-01-19 05:20

TBMM Başkanı Yıldırım, Çin meclis başkanı ile görüştü

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binalı Yıldırım, Pekin'deki Tiananmen Meydanı'nda bulunan Büyük Halk Kongresi'nde Çin Ulusal Halk Kongresi (ÇUHK) Daimî Komitesi Başkanı (Meclis Başkanı) Li Canşu ile heyetler arası toplantıda bir araya geldi.

Haber 03-12-18 15:59

TBMM Başkanı Yıldırım, Çin meclis başkanı ile görüştü

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binalı Yıldırım, Pekin'deki Tiananmen Meydanı'nda bulunan Büyük Halk Kongresi'nde Çin Ulusal Halk Kongresi (ÇUHK) Daimî Komitesi Başkanı (Meclis Başkanı) Li Canşu ile heyetler arası toplantıda bir araya geldi.

Haber 03-12-18 15:48

TBMM Başkanı Yıldırım, Çin meclis başkanı ile görüştü

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binalı Yıldırım, Pekin'deki Tiananmen Meydanı'nda bulunan Büyük Halk Kongresi'nde Çin Ulusal Halk Kongresi (ÇUHK) Daimî Komitesi Başkanı (Meclis Başkanı) Li Canşu ile heyetler arası toplantıda bir araya geldi.

Haber 03-12-18 15:42

İran'da sınır güvenliği sorunu

İran Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu üyesi Muhammed Cemali Nubendegani, sınır bölgelerinin güvenliği için ayrılan bütçenin yetersiz olması nedeniyle bazı bölgelerde güvenliğin yerel halk tarafından sağlandığını söyledi

Haber 16-10-18 13:07

Başbakan Yardımcısı Akdağ'ın kabulü

Akdağ, Cezayir Ulusal Halk Meclisi Dışişleri, İşbirliği ve Göç Komisyonu Başkanı Afif ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti

Haber 03-05-18 17:41

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Cezayir Meclis Başkanı Abdelhamid Si Afif İle Görüştü

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Cezayir Ulusal Halk Meclisi (APN) Dışişleri, İşbirliği ve Göç Komisyonu Başkanı...

Yurthaber 03-05-18 17:34

TBMM Başkanı Kahraman'ın kabulü

Kahraman, Cezayir Ulusal Halk Meclisi Dışişleri İşbirliği ve Göç Komisyonu Başkanı Afif'i kabul etti

Haber 03-05-18 16:04

Cezayir Ulusal Halk Meclisi heyeti TBMM'de

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır: - "Başta siyasi ve ekonomik olmak üzere her alandaki ilişkilerimizi daha ileri boyutlara taşımayı planlıyoruz. Cezayir'i istikrarı sağlam temellere dayanan, müreffeh, güvenilir bir ortak olarak görüyoruz"

Haber 02-05-18 16:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Ulusal Halk Meclis Başkanı Bouhadjia’yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Cezayir’de, Cezayir Ulusal Halk Meclis Başkanı Bouhadjia’yı kabul etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cezayir temasları sürüyor.

Haber 27-02-18 19:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Ulusal Meclis Başkanı Bouhadja’yı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir temasları kapsamında Cezayir Ulusal Halk Meclisi Başkanı Said Bouhadja’yı kabul etti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir’de resmi temaslarını sürdürüyor.

Haber 27-02-18 15:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir'de

Erdoğan, Cezayir Ulusal Halk Meclisi Başkanı Buhacca'yı kabul etti

Haber 27-02-18 14:55

TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti Cezayir'de

- Cezayir Ulusal Halk Meclisi Başkanı Buhacca, Türk heyetini kabul etti

Haber 25-12-17 23:51

Cezayir Heyetinden, Ak Partili Serdar’a Ziyaret

Cezayir Ulusal Halk Meclisi Dışişleri İşbirliği ve Göç Komisyonu Heyeti, AK Parti Elazığ Milletvekili ve...

Yurthaber 16-01-17 18:59

Çin, Paris iklim anlaşmasını onayladı

Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi, küresel sıcaklık artışının yüzyılın sonuna kadar 2 derecenin altında tutulmasını öngören anlaşmaya onay verdi. Çin dünyada en fazla karbondiyoksit emisyonu olan ülke. Bugün ABD'nin de anlaşmaya resmen taraf olduğunu

Haber 03-09-16 12:30

Yeni Çin liderliğinde 'reform' sözleri

Bugün Pekin’de 12’incisi tamamlanan Çin Ulusal Halk Meclisi Birinci Toplantısı konuşmalarında yeni Çin liderleri 'Çin Rüyası' ve 'reform' ifadelerini kullandı. Pekin'den bildiren Levent Uluçer'in haberi.

Haber 17-03-13 17:15

Çin Ulusal Halk Meclisi Başkanı, Ayasofya'yı Ziyaret Etti

Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için İstanbul’da bulunan Çin Ulusal Halk Meclisi Başkanı...

Yurthaber 29-05-12 11:04

Çin Ulusal Halk Kongresi Başkan Yardımcısı Tienong TBMM'de

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Mehmet Sağlam, Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Başkan...

Yurthaber 10-04-12 14:32