Chp Haberleri Ve Son Dakika Chp Haberleri

Chp Haberleri Ve Son Dakika Chp Haberleri

CHP, 9 Eylül 1923’te Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulmuş olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin resmî kısaltmasıdır. Türk siyasi partisi olan CHP’nin simgesi altı oktur. Türkiye Büyük Millet Meclisinde 138 milletvekiliyle ana muhalefeti temsil eder. Sloganı ‘Önce insan, önce birlik, önce Türkiye’ dir. İdeolojisi sosyal demokrasi ve Atatürkçülük üzerine kurulu olan bu siyasi partinin, parti içi düşünceleri ise demokratik sosyalizm, ulusalcılık ve sosyal liberalizmdir. Resmî renkleri kırmızı ve beyazdır. Merkez solda yer alan CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yasal siyasal partisi olma özelliğini taşır. 1923 yılından 1950 yılına kadar aralıksız bir şekilde iktidarda kalan CHP, Türkiye’de en uzun süre iktidarda kalmış bir parti olarak da adını tarihe yazmıştır.

Chp Haberleri

Onursal Adıgüzel'in eşi Çekmeköy Belediyesi'ne başkan yardımcısı olarak atandı iddiası! Gündem olan iddiaya açıklama geldi

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel'in eşi Elif Duygu Adıgüzel’in CHP'li Çekmeköy Belediyesi’nde başkan yardımcısı olarak atandığı iddia edildi. Gündem olan iddia sonrası Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez'den açıklama geldi.

Haber 17-04-2024 21:22

Meclis'te CHP ile AK Partililer arasında 'İsrail' tartışması! Tansiyon bir anda yükseldi

CHP'nin 'İsrail ile ticaret yapılıyor' iddiası Meclis'te tansiyonu yükseltti. 1.5 aylık seçim molasının ardından ilk kez toplanan Genel Kurul'da, AK Partililer ile CHP'liler arasında 'sahtekar' gerilimi yaşandı. Kürsüye gelen Veli Ağbaba ve Özlem Zengin'in açıklamaları tansiyonu yükseltti.

Haber 17-04-2024 07:09

TBMM üyelikleri sona erdi! CHP'nin vekil sayısı değişti

Yerel seçimlerin ardından CHP'nin TBMM'deki vekil sayısında değişiklik oldu. 4 milletvekilinin belediye başkanı seçilmesiyle CHP'nin sandalye sayısı 125'e; TBMM'de toplam milletvekili sayısı 594'e indi.

Haber 16-04-2024 18:32

Son dakika | 'Emekli maaşı' hesabı konuşmasına damga vurdu! Özgür Özel: Zam yapalım dediğimde 'yok' dedikleri paranın 2 katı bu

Son dakika haberi: Yerel seçim başarısının ardından ilk grup toplantısındaki konuşmasına CHP lideri Özgür Özel, "Bugün tarihi bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz" sözleriyle başladı. Merkez Bankası'nın 2023 zararını açıkladığı raporu anımsatan Özel, "Bu para 'En düşük emekli maaşını 17 bin lira yapalım' dediğimde 'Yapamayız, para yok' dedikleri paranın tam 2 katıdır" deyip emekli maaşları için dikkat çeken bir çıkışa imza attı.

Finans 16-04-2024 14:10

AK Partili Çamlı'nın sıra dışı çıkışı sosyal medyayı salladı! Benzinin 45 lira olmasının sorumlusunu böyle haykırdı: Siz yaptınız oğlum bunları

Eski AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Benzinin 45 lira olmasına, doğal gazın zamlanmasına tepki gösteren Çamlı bu zamlardan CHP'yi sorumlu tuttu. "Siz yaptınız oğlum bunları" diye bağıran Çamlı'nın sözlerinin devamı da dikkat çekti.

Finans 16-04-2024 12:06

CHP lideri Özgür Özel'in yeni imajı! 'Değişim' ona da yaradı: Önce gözlüklerini bıraktı şimdi de saçlarını boyattı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart'taki yerel seçimlerden sonra iki ameliyat geçirdi. Ses tellerinden ve gözlerinden ameliyat olan CHP lideri Özel'in son olarak saçlarını boyaması dikkat çekti.

Haber 16-04-2024 06:36

CHP lideri Özgür Özel'den YSK'ya Hatay için yeni başvuru! Hal, tam kanunsuzluk halidir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin olarak Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) 'tam kanunsuzluk hali' nedeniyle başvuruda bulundu. Lütfü Savaş ile birlikte geldiği YSK önünde açıklama yapan CHP lideri Özgür Özel, 300'e yakın seçmenin yurt dışında oy kullandığını, o gün yurt dışında bulunduklarını ispatladıklarını söyledi. Özel, "Hal, tam kanunsuzluk halidir. 3 bin 389 ölü seçmen seçimlerde oy kullanmıştır" dedi.

Haber 15-04-2024 19:50

İBB Meclisinde yıllar sonra bir ilk: İmamoğlu hızlı başladı! İlk toplantıda hükümete bu çağrıyı yaptı

31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ilk kez Ekrem İmamoğlu başkanlığında toplandı. CHP bu seçimde çoğunluğu eline alarak yıllar sonra bir ilki gerçekleştirdi. AK Parti'nin bir teklifi ilk kez oy çokluğuyla reddedildi. Öte yandan İmamoğlu Kepez Belediye Başkanı'nın tutuklanmasına tepki gösterdi. İşte Meclis toplantısında yaşananlar...

Haber 15-04-2024 16:48

Cezaevi önünde çadır kurup sabaha kadar nöbet tuttular! Sayıları artıyor: Teleferik kazasında tutuklanan belediye başkanına CHP'lilerden destek

Antalya'da can kaybı da yaşanan teleferik kazası nedeniyle tutuklanan CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'e destek vermek için partililer cezaevi önünde çadır kurdu. Nöbet tutan partililere sabah saatlerinde yenileri eklenirken çadırların sayısı da arttı. Tutuklama kararına CHP'lilerin tepkileri devam ediyor.

Haber 15-04-2024 11:39

İran-İsrail gerilimi sonrası CHP lideri Özgür Özel'den açıklama: Büyük endişeyle izliyoruz'

İran'ın İsrail'e yönelik düzenlediği "Gerçek Vaat Operasyonu" saldırısıyla ilgili CHP lideri Özgür Özel'den açıklama geldi. Özel, "Bölgemizi tehdit eden İsrail ile İran arasındaki karşılıklı saldırıları büyük endişeyle izliyoruz" dedi.

Haber 14-04-2024 14:14

AK Partili vekil Şebnem Bursalı'nın Monaco'da 'ıstakoz' paylaşımı olay oldu! CHP'li Oğuz Kaan Salıcı: Türkiye’den ucuz muydu bari?

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'nın Monaco'da yediği ıstakozun fotoğrafını paylaşması olay oldu. CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Bursalı'nın paylaşımıyla ilgili olarak "Afiyet olsun Şebnem Hanım. Hesap ne geldi? Enflasyon malum. Türkiye’den ucuz muydu bari?" dedi.

Haber 13-04-2024 18:14

AK Partili başkanın çalışanı bıçaklandı, CHP'li adayın eşi gözaltına alındı!

Konya’nın Karapınar ilçesinde yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin’in yanında çalışan Mehmet Aldanmaz (35), darbedilip bıçaklandıktan sonra evininin önüne bırakıldı. Gözaltına alınanlar ise CHP Karapınar Belediye başkan adayı olan Gönül Karabacak’ın eşi H.K. ile N.Ö. oldu. İşte bir ilçeyi karıştıran olayın detayları…

Haber 13-04-2024 07:36

Yer: Konya! CHP'li belediye başkanının makam aracı gündem oldu: Dikkat çeken yazı!

Konya'nın Akşehir ilçesinde oyların yüzde 42,63'ünü alarak Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) seçimi kazanan ve belediye başkanı olan Ahmet Nuri Köksal'dan gündeme bomba gibi düşen bir hamle geldi. Köksal'ın kendisine makam aracı olarak belirlediği araç ve üzerinde yazan not sosyal medyada büyük ses getirdi.

Haber 12-04-2024 11:49

Ankara’da bayramlaşma günü: AK Parti ile CHP arasındaki 'İsrail' konuşması gündem oldu

Ankara’da bugün siyasi partiler arasında bayramlaşma günü vardı. Partiler, karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret edip bayramlaşırken dikkat çeken mesajlar da verildi. Günün ilk bayramlaşması AK Parti ile CHP arasında gerçekleşti. Bayramlaşmada ekonomi hakkındaki yorumlar ve karşılıklı olarak verilen birlikte çalışma mesajları gündem yarattı. Öte yandan CHP'li Aylin Nazlıaka'nın, İsrail'e uygulanan ticaret kısıtlaması sözleri görüşmeye damga vurdu.

Haber 11-04-2024 11:21

Az farkla biten seçim sonrası okuldaki dolaplardan çıktı! CHP suç duyurusunda bulundu: Yozgat'ta ses getirecek iddia

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde seçimi rakipleri AK Parti ve MHP'den az farkla geride kalarak üçüncü sırada tamamlayan CHP çarpıcı bir iddiayla suç duyurusunda bulundu. Partinin iddiasına göre bir okuldaki sınıfta boş mühürlü zarflar ve oy pusulaları bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber 09-04-2024 13:46

Türkiye'nin İsrail kararına CHP'den destek geldi: 'Ama ülkemizin çıkarları ve bölge barışı için yetersiz'

Türkiye İsrail ile ihracatta kısıtlamaya gitti. 54 ürün grubunu kapsayan kararla ilgili CHP'den açılama geldi. Açıklamada kararın desteklendiği ifade edilirken "Ancak bu kararın, ülkemizin çıkarlarını ve bölgemizin barışını korumak için yetersiz kaldığını düşünüyoruz" dendi.

Haber 09-04-2024 11:31

Son dakika | 3 ilin kaderi belli oldu! CHP'nin Hatay itirazı için merakla beklenen karar geldi

Son dakika haberi: Hatay Büyükşehir Belediyesi'nden çıkan sandık sonuçlarına CHP itirazda bulunmuştu. YSK, CHP'nin Hatay talebiyle ilgili kararını verdi. YSK ayrıca AK Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin itirazda bulunduğu seçim sonuçlarıyla ilgili kararını da açıkladı.

Haber 08-04-2024 16:51

CHP lideri Özgür Özel Sabah Gazetesi'ne konuştu! Dikkat çeken röportaj

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sabah Gazetesi'ne röportaj verdi. Gazetenin yazarlarından Yavuz Donat'ın sorularını yanıtlayan CHP lideri Özel, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu isteyeceğim. Nereye randevu verirse orada görüşeceğim." diye konuştu. Özel'in söz konusu açıklamalarının "Makama saygından asla taviz yok" başlığıyla gazetenin manşetinde yer alması ise dikkat çekti.

Haber 08-04-2024 08:33

CHP'nin aracına taşlı, bıçaklı saldırı! Şüpheli polis ekiplerince yakalandı

Samsun'da CHP İlçe Başkanlığı'na ait minibüsün taşla camlarını kırıp, lastiklerini kesen şüpheli, polis ekiplerince yakalandı.

Haber 07-04-2024 19:14

CHP'den 'Hatay' çıkarması: 'Ölü seçmen' iddiası! Olağanüstü şekilde iptalini istiyoruz

Hatay'daki sandık sonuçlarında kazanan az farkla AK Parti oldu fakat CHP'nin itiraz süreci devam ediyor. Genel Başkan Özgür Özel öncülüğünde partiden bir heyet bugün YSK önünde toplanarak açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici "Ölü seçmenlerin nasıl oy kullandığını tespitini talep ediyoruz" dedi, Hatay'da "olağanüstü şekilde seçimin iptalini" istediklerini belirtti.

Haber 07-04-2024 16:57

Financial Times'tan çarpıcı İmamoğlu analizi: Masasında hem Nutuk hem de Kur'an var

Dünyaca ünlü yayın organı Financial Times, Ekrem İmamoğlu'nu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük rakibi olduğunu yazdı. Gazete İmamoğlu'nu 'karizmatik ve daha az yumuşak bir dindar' olarak nitelerken, "Masasında hem önemli bir Atatürk konuşması olan Nutuk hem de Kur'an sergileniyor" ifadelerini kullandı.

Haber 06-04-2024 15:43

CHP'nin itirazı sonuç vermedi: Hatay'da AK Partili Mehmet Öntürk mazbatasını aldı! 'Şimdi hizmet zamanı'

31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin adayı olarak Hatay'da seçimlere katılan Mehmet Öntürk, %0.43 oy farkıyla seçimi kazanmıştı. CHP seçim sonuçların itiraz etmiş fakat itirazı reddedilmişti. Öntürk bugün mazbatasını aldı. Kendisini Antakya EXPO'da bekleyen kalabalıkla kucaklaşan Öntürk, artık siyasetin bittiğini ve Hatay'ın şahsi meseleleri olacağını ifade ederek, "Şimdi millete hizmet zamanı" dedi.

Haber 06-04-2024 14:48

Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ı tebrik etti; Ekrem İmamoğlu'nu aramadı! Çok konuşulacak iddia

31 Mart'taki yerel seçimlerde 1977 yılından bu yana ilk kez birinci parti olarak sandıktan çıkan CHP'de eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim zaferinin ardından Mansur Yavaş ve Özgür Özel’i telefonla arayarak tebrik ettiği ancak Ekrem İmamoğlu’nu aramadığı iddia edildi.

Haber 06-04-2024 09:18

Uğur Dündar ve Cemal Enginyurt arasında Kılıçdaroğlu gerilimi! Tarih affetmeyecek dedi, tansiyon bir anda yükseldi: Bu nasıl bir üslup?

Uğur Dündar ile Cemal Enginyurt arasında yaşanan tartışma canlı yayına damga vurdu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı programda Dündar, Türkiye'nin 14 Mayıs'taki seçimlerde tarihi bir fırsat kaçırdığını belirterek "Tarih Kılıçdaroğlu'nu affetmeyecektir" dedi. Bunun üzerine sinirlenen Enginyurt ise herkesin Kılıçdaoroğlu'na teşekkür etmesi gerektiğini söyledi. İkili arasında tansiyon bir anda tırmanırken, karşılıklı sesler yükseldi.

Haber 06-04-2024 08:16

CHP'den Hatay açıklaması! Saat verip alınan kararı duyurdular

Hatay'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen AK Parti'li Mehmet Öntürk'ün yarın mazbatasını alacağı öğrenilirken, Hatay'da bulunan CHP genel başkan yardımcıları Gökçe Gökçen ile Murat Bakan'ın Ankara'ya giderek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulunacağı öğrenildi. CHP sosyal medya hesabından saat verip alınan kararı açıkladı. Yapılan açıklamada, "İtirazlar devam ederken işi oldu bittiye getirerek AK Parti adayına mazbata verme girişimi hukuksuzdur ve bizim nezdimizde hükümsüzdür." dedi.

Haber 06-04-2024 00:05

Mazbata töreninde kan aktı! 76 yaşındaki CHP’li meclis üyesine saldırı

Yerel seçimlerde AK Parti’nin kazandığı Yıldırım Belediyesi’nde mazbata töreni bugün gerçekleşti. Törende kan aktı. MHP Meclis Üyesi Alparslan Karaaslan, 76 yaşındaki CHP'li Meclis üyesi Zülfikar Bal'a kafa atarak burnunu kırdı.

Haber 05-04-2024 22:11

Van'da DEM Parti adayının mazbata iptalini isteyen CHP'li yönetici ihraç edildi

Van'ın Saray ilçesinde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinden (DEM Parti) belediye başkanı seçilen Davut Acar'ın mazbatasının iptal edilmesine yönelik başvuru yapan CHP İlçe Başkan Vekili Yasin Arslan, partisinden ihraç edildi.

Haber 05-04-2024 17:41

CHP Kayseri İl Başkanı Keskin'in avukat oğlu ofisinde ölü bulundu! İntihar şüphesi üzerinde duruluyor

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin'in oğlu Hüseyin Keskin avukatlık ofisinde ölü bulundu. Kayseri Barosu avukatlarından olan Keskin'in intihar ettiği değerlendiriliyor.

Haber 05-04-2024 00:23

İstanbul'da yeniden oy sayımı yapılan Gaziosmanpaşa'da kazanan Hakan Bahçetepe oldu

İstanbul Gaziosmanpaşa'da AK Parti'nin itirazları sonrasında oylar yeniden sayılmıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Hakan Bahçetepe'nin 848 oy farkla belediye başkanı olduğunu açıkladı.

Haber 04-04-2024 22:02

SON DAKİKA | Ardahan'ı CHP kazanmıştı! YSK seçimlerin yeniden yapılmasına karar verdi

Son dakika haberine göre yerel seçim maratonu sona ererken partilerin alınan kararlara itirazları devam ediyor. 31 Mart'ta CHP'nin kazandığı illerden Ardahan'da dikkat çeken bir karar verildi. YSK, Ardahan'daki seçimlerin yeniden yapılmasına karar verdi.

Haber 04-04-2024 19:39

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, mazbatasını aldı

CHP'den Zonguldak Belediye Başkanı seçilen Tahsin Erdem, mazbatasını alarak görevine başladı.

Yurthaber 04-04-2024 15:47

Hafızalara kazınan fotoğraftaki dedesiymiş! Atatürk'e derdini anlatan adamın torunu CHP'den belediye başkanı oldu... O detayı Özgür Özel anlattı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ünlü fotoğrafındaki derdini dinlediği vatandaşın torunu Mehmet Erdem Ural, CHP'den Tokat Turhal ilçesine belediye başkanı oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı canlı yayında o detayı anlatırken, "Ural da vatandaşın derdini dinleyip sorunlarını çözmek için Turhal'ın belediye başkanı oldu" ifadelerini kullandı.

Haber 04-04-2024 15:37

CHP 35 yıl sonra kazanmıştı! İtiraz kabul edildi, yeniden seçim yapılacak

Yerel seçim maratonu sona ererken birçok yerde itirazlar yapıldı. Bunlardan biri de CHP'nin 35 yıl sonra kazandığı Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesiydi. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı mühürsüz torba teslimi nedeniyle seçimleri iptal edip, 2 Haziran 2024 Pazar günü seçimin tekrarlanmasına karar verdi.

Haber 03-04-2024 22:40

AK Parti'nin itirazı kabul edildi! Beykoz'da oylar yeniden sayılacak

Son dakika haberine göre CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, AK Parti’nin İl seçim kuruluna yaptığı itirazın kabul edildiğini duyurdu. Beykoz’da oylar yeniden sayılacak. Çelik açıklamasında "Arnavutköy, Ümraniye, Fatih, Bahçelievler ve Pendik’te ilçe seçim kurullarında reddedilen itirazlarımızın il seçim kurulunda bozularak yeniden sayım kararı alınmasını bekliyoruz" dedi.

Haber 03-04-2024 19:27

Van gerilimi tırmanıyor! CHP ve TİP'ten DEM Parti'ye destek... Çağlayan'da avukatlara polis müdahalesi

Van'da seçimi kazanan DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınması ve mazbatanın ikinci sıradaki AK Parti adayına verilmesi kararıyla başlayan gerilim tırmanıyor. Karar sonrası birçok ilde gece boyu protestolar düzenlenirken; DEM Parti, CHP, TİP ve EMEP heyetleri bugün Van'da protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Çağlayan Adliyesi'ndeki avukatların yapmak istediği açıklamaya ise polis izin vermezken, arbede yaşandı.

Haber 03-04-2024 14:55

Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, mazbatasını aldı

CHP'den Giresun Belediye Başkanı seçilen Fuat Köse, mazbatasını alarak görevine başladı.

Yurthaber 03-04-2024 14:16

İstanbul'da o ilçede seçimi CHP kazanmıştı! İmamoğlu duyurdu: 'Oylar yeniden sayılacak', bir ilçeyi daha işaret etti

Yerel seçimlerde İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde seçimi CHP kazanmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada yapılan itiraz sonucu oyların yeniden sayılacağını açıkladı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise "İtirazların yeniden değerlendirilmenin ardından sonuçlar kesinlik kazanacak" dedi. İmamoğlu yeniden oy sayım kararının Beykoz'da da alınmaya çalışıldığını ifade etti.

Haber 02-04-2024 21:43

Kütahya'da seçim sonuçlarına itiraz! CHP 63 yıl sonra 602 oy farkla kazanmıştı

CHP'nin 63 yıl sonra kazandığı Kütahya'da seçim sonuçlarına itiraz edildi. 602 oy farkla seçimi kaybeden MHP, 'seçiminin iptali ve oyların yeniden sayımı’ için İlçe Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu.

Haber 02-04-2024 16:05

Kırklareli'nde seçim sonuçlarına itiraz edildi

Kırklareli'nde 52 bin 945 seçmenin oy kullandığı 200 sandık için Merkez İlçe Seçim Kuruluna itiraz edildi.

Yurthaber 02-04-2024 15:26

AK Parti o iki ilde kayıplarda! Tarihinde ilk defa ilçe belediyesi dahi alamadı...

61 milyon vatandaşın oy kullandığı yerel seçimlere AK Parti'nin yaşadığı oy kaybı damgasını vurdu. Türkiye'nin birçok şehri AK Parti'nin rengi olan turuncudan CHP'nin rengi olan kırmızıya döndü. Bu sürprizler arasında en dikkat çeken haberlerden birisi de iki Akdeniz ilimizden geldi. AK Parti bu iki ilde tarihinde ilk kez ilçe belediyesi dahi alamadı.

Haber 02-04-2024 14:37

'Ne oluyiii burada ya?' Hilmi Türkmen Sinem Dedetaş'a devir teslimi yapmadan Üsküdar Belediyesi kapandı!

Yerel seçim sonuçları sonrası yıldızı parlayan isimlerin başında Üsküdar'ın yeni belediye başkanı Sinem Dedetaş var. Sinem Dedetaş, AK Parti'nin adayı Hilmi Türkmen'i geride bırakarak seçimi kazandı. Bugün Üsküdar Belediyesi'ne giden Karadenizli bir vatandaşın çektiği görüntüler ise çok konuşulacak cinsten...

Finans 02-04-2024 12:40

Yer: Sivas! Yeni belediye başkanı BBP'li Adem Uzun, Ya allah, bismillah, allahuekber sloganını duyunca...

31 Mart'ta yapılan seçimlerde birçok sürpriz sonuç çıktı. Bu sürprizlerden birisi de Sivas'ta gerçekleşti. Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas adayı Adem Uzun seçimi %43,31'le kazandı. Galibiyet sonrası kutlama sırasında taraftarlarının attığı "Ya allah, bismillah, allahuekber" tezahüratı Uzun'u rahatsız etti. Bunun üzerine Uzun, "Ne tekbiri arkadaşlar, karşımızdakiler de müslüman" yanıtını verdi.

Haber 02-04-2024 11:33

Sosyal medya Babacan'ın tutmayan öngörüsünü konuşuyor! CHP sözleri gündem oldu: Olmaz dediği her şey oldu

31 Mart seçimlerinin sona ermesinin ardından geçmişte yapılan birçok öngörü gündem oldu. Bunlardan en çok konuşulanı ise DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın CHP için söylediği sözler oldu. 2023 seçimlerinde CHP listelerinden seçime giren ve milletvekili çıkarmayı başarabilen DEVA Partisi lideri Babacan o dönemki eleştirilere, "CHP'nin tek başına kazanması mümkün mü?' diyerek karşılık vermişti.

Haber 02-04-2024 09:59

CHP lideri Özgür Özel'den 'erken seçim' yorumu! En çok sevindiği ve en çok üzüldüğü şehirleri açıkladı... 'Hayal kırıklığı' dedi, 3 isme tepkisi dikkat çekti

31 Mart seçimlerinde elde ettiği başarıyla 47 yıl sonra yeniden birinci parti olan CHP'de genel başkan Özgür Özel, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs'ta da bu sevinci yaşayabileceklerini ancak hatalarından ders çıkardıklarını söyleyen Özel, "Aldığımız her oyun CHP değil, Türkiye İttifakı oyu olduğunun farkındayım" dedi. Erken seçim iddialarıyla ilgili de konuşan Özel, en çok sevindiği ve en çok üzüldüğü şehirleri açıkladı. Özel'in özellikle 3 isme yönelik tepkisi ise dikkat çekti.

Haber 02-04-2024 08:21

Resmi sonuçları beklemediler! Manisa'nın AK Partili Belediye Başkanı seçimi kazanan CHP'li isme görevi devretti

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde AK Partili Belediye Başkanı, resmi sonuçların açıklanmasını beklemeden görevini seçimi kazanan CHP Belediye Başkan Adayı Üstün Dönmez'e devretti. Devir sırasında Dönmez'e başarılar dileyen Gedüz, "Kazanan Kırkağaç halkımız olsun. İhtiyaç duyulduğu takdirde halkımız için her zaman hizmete hazırız" dedi.

Haber 01-04-2024 19:43

Şı̇şlı̇’de tarihi rekor! Resul Emrah Şahan, Mustafa Sarıgül'ü geçti

Türkiye birçok sürpriz yaşanan seçim sonuçları ile ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, yüzde 66,6’lık ‘rekor’ oy oranıyla Şişli Belediye Başkanı oldu. Şahan, 2004 yılında yüzde 65,7 oy alan Mustafa Sarıgül’ü geçerek Şişli tarihinin en yüksek oy oranıyla seçilen Belediye Başkanı oldu.

Haber 01-04-2024 15:30

Herkes Adıyaman seçim sonuçlarını konuşuyor: Nasıl kazandı? CHP'li yeni başkan Abdurrahman Tutdere anlattı

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde uzun yıllar sonra birinci parti olan CHP, birçok ilde sürpriz sonuçlara imza atarak belediyeleri kazandı. Söz konusu sürpriz sonuçlar arasında en dikkat çeken illerinden biri ise Adıyaman oldu. AK Parti'nin kalesi olarak görülen Adıyaman'da belediye başkanı seçilen CHP'li Abdurrahman Tutdere, seçimi nasıl kazandığını anlattı.

Haber 01-04-2024 15:13

O ilçede ilginç sonuç: AK Parti ile CHP aynı oyu aldı!

Türkiye sandıklardan çıkan sonuçlara odaklandı. 31 Mart'ta 81 ilde gerçekleştirilen seçimlerden ilginç sonuçlar gelmeye devam ediyor. Son olarak Ardahan'ın Çıldır ilçesinde AK Parti ile CHP aynı oyu aldı. Çıldır'daki seçimlerin 2 Haziran tarihinde yeniden yapılması planlandığı iddia edildi.

Haber 01-04-2024 15:12

Cüneyt Özdemir'den Ne sarısı! Kırmızı kartı çaktılar çıkışı! Kılıçdaroğlu yorumu çok konuşulur: 'Demek ki mümkünmüş'

CHP'nin dünkü tarihi başarısının ardından gözlerin çevrildiği isimlerden biri de Kemal Kılıçdaroğlu. Seçim sonuçlarını değerlendiren gazeteci Cüneyt Özdemir'in Kılıçdaroğlu yorumu gündeme damgasını vurdu. İBB seçiminde yalnızca Murat Kurum'un değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yenildiğini ifade eden Özdemir gündemdeki 'sarı kart' yorumlarını ise "Ne sarı kartı, kırmızı kartı çaktı adamlar" diyerek değerlendirdi.

Haber 01-04-2024 14:40