Chris W J Gaunt Haberleri

Ankara-Londra hattında 23 milyar dolarlık çözüm arayışı

BCCT Başkanı Chris Gaunt: - "İngiltere AB'den anlaşmasız ayrılırsa, gümrük birliği anlaşması Brexit sonrası döneme aktarılamayacak. Bu yüzden iki ülkenin (Türkiye ve İngiltere) diplomatları ve üst düzey yetkilileri karşılıklı ticarette ve gümrük birliğinde doğabilecek sorunlara çözüm arıyorlar" - "İki ülke arasındaki ticaret hacmi 23 milyar dolar seviyesinde. Bu hacmi kesinlikle korumak ve artırmak istiyoruz. Karşılıklı ticaret hacminde en ufak bir kayıp yaşamak istemiyoruz" - "İngiliz Eximbank, Türkiye'ye 3 milyar dolar bütçe ayırdı. Bu bütçe sadece Türkiye'deki yatırımlar için değil, Türk ve İngiliz şirketlerin üçüncü ülkelerde yapacağı santral, inşaat veya farklı sektörlerdeki yatırımlar için de kullanılabilir"

Finans 2019-10-08 11:21:03

İngiltere Başkonsolosluğu’nda kep attılar

Tarabya İngiliz Okulları’nın mezuniyet töreni bu yıl da İngiltere Başkonsolosluğu’nda gerçekleşti.30 farklı milletten öğrencisi, ‘Dünya İnsanı Yetiştirme’ vizyonunu yansıtmaya çalışan Tarabya İngiliz Okulları, mezuniyet törenini bu yıl da İngiltere Başkonsoluğu’nda gerçekleştirdi.İngiltere Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, İngiltere İstanbul Başkonsolosu Judith Slater, İngiliz Ticaret Odası başkanı Chris Gaunt, Türkiye’den iş insanları, büroksai, siyaset ve cemiyet hayatından önemli isimler, İstanbul Beyoğlu’nda ki İngiltere Başkonsolosluğunda gerçekleşen gecede bir araya geldi.Türkiye’nin birbirinden değerli ve önemli isimlerinden oluşan Tarabya İngiliz Okulları velileri çocuklarının mezuniyet törenlerini izlediler.

Yurthaber 2019-06-25 12:15:18

BCCT/Gaunt: Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki ticaret ihracatta  8.2 milyon pound kazandırdı

Türkiye-Birleşik Krallık İş Forumu’nda konuşan Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası (BCCT) Başkanı Chris Gaunt, BCCT’nin geçen belirlenen iş hedefini aştığını belirterek, “200'den fazla ihracat fırsatı, 8.2 milyon poundluk ihracat kazancı ile, iki ülke arasındaki 18 milyon poundluk ikili ticaret hedefine katkıda bulunduk” dedi.

Finans 2018-11-16 14:04:27

Türkiye'nin güçlü temelleri yeni fırsatlara imkan sunuyor

BCCT Başkanı Chris Gaunt: - "Türkiye ile uzun vadeli iş birlikleri planlayan yatırımcılar için piyasada ivme yükselmeye devam edecek. Türkiye'nin güçlü temelleri her geçen gün büyüme için yeni fırsatlara imkan sunuyor" - İngiltere'nin finans merkezi "City of London"ın Belediye Başkanı Charles Bowman: - "Türkiye ekonomisinin daha da güçlendiğini görmek istiyoruz. Birleşik Krallık, Türkiye'den en çok ürün ithal eden ülkeler arasında ikinci sırada"

Haber 2018-09-28 12:14:22

Diğer Haber Etiketleri

Türkiye-Birleşik Krallık ticaretinde Brexit fırsatı

Türkiye Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük İcraat Programı'nda Brexit sonrası Birleşik Krallık ile ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlendirmesine yönelik çalışmalar yapılacağı belirtilirken, bu ülkenin AB'den ayrılmasının Türkiye ile ticaretinde ve karşılıklı yatırımlarda yeni fırsatlar oluşturması öngörülüyor - Türkiye'de İngiliz Ticaret Odası Başkanı Chris Gaunt: - "Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılarak bağımsız bir ticaret politikası oluşturması sonrasında ticari ilişkimizi devam ettirmek ve güçlendirmek için açık fırsatlar mevcut" - "Birleşik Krallık hükümeti, AB'den ayrıldıktan sonra Birleşik Krallık-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması'nın geliştirilmesi amacıyla Türk hükümetiyle yakın çalışma konusunda istekli"

Haber 23-08-18 11:03