Cia Haberleri

Orta Doğu'da İran-İsrail gerilimi! ABD ile Türkiye arasına kritik görüşme: CIA Başkanı'ndan dikkat çeken istek

MİT Başkanı İbrahim Kalın, CIA Başkanı William Burns ile Gazze'de ateşkes müzakerelerine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Burns, Kalın'dan İran-İsrail geriliminde arabulucu olmasını istedi.

Haber 14-04-2024 19:06

CIA ve DEA için o ülkede darbe iddiası!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve ABD Uyuşturucu ile Mücadele Dairesinin (DEA) ülkede "karışıklık ve darbe" çıkarmaya çalıştığını iddia etti. Maduro tarafından geçen sene planlanan "dört komplonun" engellendiği ve demokrasinin en güçlü şekilde korunacağı vurgulandı.

Haber 19-01-2024 10:00

The New York Times'tan çarpıcı iddia! CIA yeni görev gücü kurdu, hedeflerinde...

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken ABD merkezli The New York Times gazetesi çarpıcı bir iddia ortaya attı. Gazete, CIA tarafından Hamas’ın Gazze’deki üst düzey isimlerinin yerinin tespit edilmesi amacıyla yeni bir görev gücü kurulduğunu, toplanan bilgilerin İsrail’e iletildiğini iddia etti.

Haber 13-01-2024 18:24

CIA Başkanı'ndan Dedeağaç'a esrarengiz ziyaret! Yunanistan şokta, haberi Türk medyasından öğrendiler

CIA, Yunanistan'da yeni ve çok gizli bir operasyon peşinde. CIA Başkanı, Dedeağaç'a gitti. Ziyaret o kadar gizliydi ki Yunanistan'ın bile haberi yoktu, Türk medyasından öğrendiler. Henüz resmi bir açıklama yok ancak ABD bir yandan Yunan adalarını silahlandırıyor, bir yandan da Ukrayna'ya gönderdiği silahları Dedeağaç'tan naklediyor.

Haber 09-06-2023 08:56

Cia

Cia Hakkındaki Haberler Mynet'te. Cia Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

ABD'den çarpıcı iddia! Ukrayna Kuzey Akım'a saldırı planlıyor...

Washington Post gazetesindeki habere göre ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'ndan (CIA) bir yıl önce Ukrayna'nın Kuzey Akım boru hattına saldırı planladığı iddia edildi.

Haber 06-06-2023 21:38

CIA'den Ruslara YouTube üzerinden casusluk çağrısı

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Rusya’da askerlere, istihbaratçılara, Rus yönetimi ve ekonomisi ile ilgili bilgi sahibi olanlara teşkilatla temas kurmaları ve casusluk yapmaları çağrısı yaptı.​​​​​​​

Haber 17-05-2023 12:00

İletişim Başkanı Altun'dan CIA-SVR görüşmesine ilişkin açıklama!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT ev sahipliğindeki CIA-SVR görüşmesini değerlendirdi. Altun, yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel barışa sunduğu önemli katkılara bir yenisini eklemiştir" ifadelerini kullandı.

Haber 14-11-2022 21:59

Atina'da hareketli saatler! CIA'dan acil uyarı geldi: Uçaklar durduruldu

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki havalimanı, hareketli saatlere tanıklık etti. CIA'nın "şüpheli yolcu" uyarısı sonrası Emirates Havayollarına ait 2 uçak için harekete geçildi. Uçaklardan biri kalkışa hazırlandığı sırada durdurulurken diğer uçak ise Eleftherios Venizelos Havalimanı'na geri döndürüldü. Kalkışına izin verilmeyen uçağın Dubai'ye uçacağı öğrenilirken, havalimanına geri döndürülen uçağın ise New York seferinde olduğu bildirildi.

Haber 11-11-2022 00:34

Dünyanın en gizli müzesi! Sır gibi saklanıyordu: Gazeteciler görüntüledi

Dünyanın en gizli tutulan müzesi CIA Müzesi'nde neler yer aldığı merak edilirken bir grup gazeteciye ziyaret için özel izin verildi. Gazeteciler müzede yer alan eserlerle yakın tarihe ışık tuttu.

Haber 27-09-2022 10:01

Açıklamaları dünya çapında ses getirmişti! Eski CIA ajanı Edward Snowden Rus vatandaşı oldu

ABD tarafından vatana ihanetle suçlanan ve Rusya'dan vatandaşlık talebinde bulunan CIA ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) çalışanı Edward Snowden'a Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Rus vatandaşlığı verildi. Snowden, ABD hükümetince istihbarat bilgilerini sızdırmakla suçlanıyordu. İşte haberin detayları...

Haber 26-09-2022 19:23

Balkona çıkınca ateşlendi! Tüm dünyanın konuştuğu operasyonda altı bıçaklı ninja füzesi detayı

El Kaide lideri Eymen El Zevahiri'nin ABD tarafından Afganistan'ın başkenti Kabil'deki evinin balkonunda öldürülmesi dünya basınında geniş yer buldu. Usame bin Ladin sonrası örgütün başına geçen ve 11 Eylül saldırılarının planlayıcılarından olan Zevahiri'yi vuran silah ise gündem yarattı. Sadece Zevahiri'nin öldürüldüğü evdeki diğer hiç kimsenin zarar görmediği operasyonda altı bıçaklı ninja füzesi detayı dikkat çekti. Uzmanlar söz konusu füzenin özelliklerini anlatırken, ayrıntılar gündem oldu.

Haber 03-08-2022 08:50

Putin'in sağlık durumu ile ilgili CIA'den açıklama geldi! İddialar tüm dünyada gündem olmuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ölümcül kansere yakalanmış olabileceği ile ilgili iddialar tüm dünyada gündem olmuştu. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’ndan (CIA) Putin’in sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi. CIA Direktörü William Burns, Putin’in sağlık sorunları yaşadığı hatta kanser hastası olabileceği iddialarına karşılık, “Putin’in sağlık durumunun kötü olduğuna dair kanıt yok” ifadelerini kullandı.

Haber 21-07-2022 16:12

Telefondan akıllı televizyona kadar her yere erişim sağlamışlar... CIA tarihindeki en büyük bilgi sızdırma olayında karar!

CIA tarihindeki en büyük bilgi sızdırma olayında yargılanan eski ajan suçlu bulundu. Eski ajanın WikiLeaks'e sızdırdığı belgelerde, CIA'nın Apple ve Android yazılımların yanı sıra Smart özellikli televizyonlara nasıl sızdığı da yer alıyor. İşte haberin detayları...

Haber 14-07-2022 20:55
CIA

Şu gri saçlarımın çoğunu... Putin'i kızdıracak sözler: Tüm hesapları yanlış çıktı

Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili olarak ABD’den dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i kızdıracak sözler, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns’ten gelirken Burns, Putin ile görüşmesinde Rus liderin Ukrayna’nın yönünü değiştirmek için bu ülkeyi işgal etmenin tam zamanı olduğunu düşündüğünü fakat Putin’in tüm hesaplarının yanlış çıktığını belirtti. Burns, "Şu gri saçlarımın çoğunu Vladimir Putin'in Rusya'sıyla uğraşmakla ağarttım" dedi.

Haber 15-04-2022 00:19

Yeri bilinmiyor... CIA'in gizli programı ortaya çıktı

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA'in gizli programla Amerikan halkının verilerini topladığı ortaya çıktı. Oregon Senatörü Ron Wyden ile New Mexico Senatörü Martin Heinrich tarafından dillendirilen olayda, söz konusu senatörlerin CIA'in programını halktan ve Kongre'den uzun süredir gizledikleri de iddia edildi.

Haber 11-02-2022 20:08

Tansiyonu artıracak iddia! CIA, Ukrayna askerlerini Rusya'ya karşı eğitiyor

Rusya-Ukrayna sınırında gerilimi artıracak bir iddia ortaya atıldı. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA), Rusya'nın muhtemel saldırısına karşı direniş harekatı başlatmak üzere Ukrayna ordusu ve istihbaratından bir gruba gizli eğitim verdiği iddia edildi.

Haber 15-01-2022 08:18

Enver Altaylı'nın CIA ajanlarına gönderdiği e-postalar gerekçeli kararda! Dikkat çeken ifadeler

Eski istihbaratçı Enver Altaylı'ya, 'casusluk' ve 'terör örgütü üyeliği' suçlarından verilen hapis cezasının gerekçeli kararında, sanığın ABD'li istihbaratçılara yazdığı elektronik postalar yer aldı. İngilizce yazılan e-postalarda, devletin gizli kalması gereken bilgilerini muhataplarına aktardığı belirtilen Altaylı'nın, "Biricik dostlarımı mevcut durumun ihtiva ettiği büyük tehlikeler konusunda uyarmayı borç bilirim" ifadesi dikkat çekti.

Haber 29-11-2021 11:28

Bir not, CIA ile ilgili gerçeği ortaya çıkardı! Onlarca isim var

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA), başta Rusya, Çin, İran ve Pakistan olmak üzere yurt dışındaki onlarca muhbirinin son yıllarda yakalandığı, öldürüldüğü veya ikili çalıştırıldığı ortaya çıktı.

Haber 06-10-2021 00:49

11 Eylül saldırılarından 20 yıl sonra komplo teorileri hala gündemde

11 Eylül saldırılarından saatler sonra ortaya atılan komplo teorileri o tarihten bu yana sosyal medyada hızla yayıldı, kapsamı da giderek genişledi. ABD hükümetine bağlı kurumlar ve uzmanlardan oluşan 11 Eylül Komisyonu raporlarıyla kuytuda köşede kalan teoriler dahil bütün komplo teorilerini çürüttü. Ancak 11 Eylül saldırılarıyla ilgili resmi açıklamaları tartışmalı bulanlar arasında üst düzey siyasetçiler, ünlülüler ve medyada öne çıkan isimler de var.

Haber 10-09-2021 15:05

Washington Post'tan çok konuşulacak iddia: CIA, Kabil'de Taliban ile gizlice görüştü

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns'ün, dün Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban'ın önde gelen liderlerinden Molla Abdulgani Birader ile gizli bir görüşme yaptığı bildirildi.

Haber 24-08-2021 14:29

Havana sendromu: CIA Başkanı Burns, 100 CIA çalışanında rahatsızlık görüldüğünü söyledi

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, 100 CIA çalışanının, Havana sendromu olarak anılan rahatsızlığı yaşadığını söyledi. William Burns, olayda Rusya'nın sorumlu olabileceğini ancak kesin yargıya varmadan soruşturmanın ilerlemesini beklemek gerektiğini söyledi.

Haber 23-07-2021 07:06

CIA merkezine girmeye çalışan şüpheli etkisiz hale getirildi

ABD’nin Virginia eyaletinde Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) genel merkezine aracı ile girmek isteyen bir şüpheli, güvenlik güçleri tarafından engellendi.

Haber 04-05-2021 11:15

CIA'dan Iraklı liderlere rüşvet

ABD'nin Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA'ın, Haziran ayında bir toplantı için New York'ta bulundukları sırada üst seviyedeki Iraklı liderlere ülkeyi terk etmeleri için rüşvet teklif ettiği iddia edildi.

Haber 25-12-2002 10:29

Saddam planladı ama başaramadı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkezi Haber Alma Örgütü'ne (CIA) ait bir belgede, Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in, Körfez Harbi esnasında biyolojik silah kullanmayı planladığı ancak öncü gücün düşürülmesi nedeniyle planını devreye sokamadığı ifadelerinin yer aldığı bildirildi.

Haber 23-12-2002 07:03

CIA heyeti Genelkurmay'da

Amerikan Haberalma Teşkilatı (CIA) heyeti, Genelkurmay Karargahı'nda görüşmelerde bulundu.

Haber 13-11-2002 11:01