Çilek Haberleri

Açıkta hasat başladı: Kilo fiyatı bir ayda 70 TL birden düştü

Çilekte açık hasat başladı, kilo fiyatı bir ayda 50 TL'ye düştü. Hasatların haziran ayının ortasına kadar devam etmesi bekleniyor. Dönüm başına sezonda ise 4-5 ton çilek hasadı yapılıyor.

Finans 16-04-2024 11:47

Bankada çalışırken istifa edip yöneldi! 250 metrekarede başladı, duyanlar inanamıyor...

42 yaşındaki Edirneli çiftçi Can Sakarya, bankada çalışırken istifa ederek tarımla uğraşmaya başladı. Topraksız tarıma yönelen Sakarya, topraksız çilek üretimi için 250 metrekarelik sera kurdu. Sakarya, 2 dönümde yetişecek çileği topraksız tarımla 250 metrekarede yetiştiriyor. Yaklaşık 9 bin çilek fidesi eken Can Sakarya, ilerleyen yıllarda 7 ton rekolte bekliyor.

Finans 05-07-2023 15:44

Kahramanmaraş'ta markalaşma hazırlığındaki Türkoğlu çileğinde hasat başladı

"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta üretilen ve coğrafi işaretle tescillenmesi için çalışma yapılan "Türkoğlu çileği" sofralarda yerini almaya başladı.

Yurthaber 14-06-2023 10:04

Diş tartarlarını para harcamadan yok ediyor! Diş taşını temizlemenin doğal yolu

Diş tartarı kötü koku ve istenmeyen görünümlere sebep olabiliyor. Dişin üzerinde biriken maddelerin yeterli seviyede temizlenmemesi ve farklı sağlık sorunları diş tartarına, plağa neden olabiliyor. Diş tartarı nasıl temizlenir sorusu sıklıkla aratılan konulardan. Evde bulunan malzemelerle diş tartarını kolayca temizlemek mümkün olabiliyor.

Haber 12-06-2023 09:59

Diğer Haber Etiketleri

bebelac belirti transfer Araştırmacı Çiftçi Doktor Manav Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Süper Lig dondurma tarifi kup tarifi limonata tarifi deprem hindistan cevizi yağı ahududu balık bal beyaz sirke c vitamini domates dut elma ginseng kakao karpuz kavun kemik suyu kivi incir kuşkonmaz lahana limon mandalina meyan kökü muz nane portakal sarımsak sirke spor susam zencefil vişne yaban mersini hurma yeşil çay yoğurt kan şekeri kolesterol tatlı dondurma Avokado makarna buzdolabı bebek maması Baklagiller tarım son dakika Kilo vermek Sebze 1 altın Gıda fiyatları Cinsel sorunlar kereviz meyve zayıflık kalp hastalıkları Soya Sakarya Büyükşehir Belediyesi libido Kalp‎ Göz Devler Ligi Adana Ağrı Bursa Edirne Hatay Isparta Mersin İstanbul Kahramanmaraş Muğla Ordu Sivas Batman Düzce Aksu Çay İnegöl Keşan Kiraz Cinsel isteksizlik cilt bakımı Cinsellik reçel tarifi kahve kış yaz rekolte baharat tencere badem afrodizyak arı gübre sera ağrı kesici tedavi Selülit peeling diş sağlığı kırmızı et meyveli yoğurt tarifi milkshake tarifi parfe tarifi tarifi seks antalya artrit çilek alerjisi diş taşı eklem ağrısı felç hepatit a stres Pazar Pozantı Sason Silifke Türkoğlu Yayladağı Rusya alara artrit nedir deniz ürünleri cinsel bakliyat bölgeler bitki evde diş taşı temizliği fiyat galatasaray gıda gerber hasat ilik iltihap aptamil araştırma diş diş fırçalama diş taşı nedir diş taşı temizliği diyet içeceği dondurucu eklem ağrıları eklem ağrıları neden olur eklem ağrısına ne iyi gelir yemek mon nane yağı mikrodalga koruma saklama kabı sma taksim spor toto kilo kırmızı patlamış mısır öğrenciler organik üretim kısa sürede yetişen meyveler meyve ve sebze meyve ve sebzeler çilekler spor to süper li spor tot sezon saksıya ne ekilir meyveler nerede yetişir bitkiler bozulmayan yiyecekler diş tartarı temizleme evde

Çilek

Çilek Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çilek Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Galatasaray'dan şampiyonluk sonrası ilk 'çilek' transferi hamlesi! Chelsea'de mutsuzdu, Pierre-Emerick Aubameyang için ilk temas kuruldu

Süper Lig'de 32. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray kazandığı bu başarıyla taraftarlarını mutlu etmeyi başarırken, yeni sezon için de kolları sıvadı. Önümüzdeki sezon Devler Ligi'nde mücadele edecek Sarı-Kırmızılılar transfer için harekete geçerken, çok konuşulacak bir isim gündeme geldi. İşte detaylar...

Spor 31-05-2023 21:32

Çileklerin ilk günkü tazeliğini korumasını sağlayan saklama yöntemi! Tüm hafta boyunca bozulmuyor

Yaz ayının en sevilen meyvelerinden olan çilekler küçükten büyüğe herkesin favorisi olarak görülüyor. Tatlıların vazgeçilmezi olan çileklerin uzun süre dayanabilmesi saklama yöntemine dikkat etmek gerekiyor. İnternette çileklerin uzun süre dayanabilmesini sağlamak için en etkili saklama yöntemi paylaşıldı.

Yemek 30-05-2023 14:26

Hataylı çiftçiler çileğin hasadına başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Yayladağı ilçesinde 5 bin dekarda ekimi yapılan çileğin hasadı başladı.

Yurthaber 16-05-2023 11:14

Isparta'da yayla çileğinde hasat dönemi

Isparta'nın Aksu ilçesinde 9 yıl önce üretimine başlanan yayla çileği, bölge halkının geçim kaynağı haline geldi.

Yurthaber 12-05-2023 15:22

Vücuttaki iltihabı söküp atıyor! Dayanılmaz eklem ağrılarını geçiriyor

Eklem ağrıları toplumda sıklıkla görülen sağlık problemleri arasında bulunuyor. Artrit hastalığı eklemlerde dayanılmaz ağrılara neden oluyor. Artrit hastalarının ağrılarını geçirmek ve vücuttaki iltihabı atmak için uygun tedaviye başlamaları gerekiyor. Bunun yanı sıra vücuttaki iltihabı söken yiyecekler de bu dayanılmaz ağrıların hafiflemesini sağlayabiliyor. İşte uzmanların önerdiği ağrı kesici niteliğindeki yiyecekler...

Haber 12-05-2023 11:01

En sevdiğiniz meyve kabusunuz olabilir! Bu belirtilere dikkat

C vitamini bombası çilekler yaz aylarının en çok tüketilen meyvelerinden. Sayısız faydası bulunan çilek her hafta tüketiliyor. Küçükten büyüğe herkesin sevdiği çileklerin bazı kişiler için risk oluşturduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Aykut Aldemir, çilek alerjisi hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 08-05-2023 16:50

Çilekleri bugüne kadar yanlış yıkamışız! İçinden çıkanlara inanamayacaksınız

Çilek yaz aylarının en sevilen popüler meyvelerinden. Oldukça sevilen çileklerin sağlık için birçok faydası bulunuyor. Ancak uzmanlar çilekleri doğru yıkamadığımızı paylaşıyor. Sosyal medyada yayınlanan çilek yıkama görüntülerinden çıkanlar görenleri şaşırtıyor. İşte doğru çilek yıkama yöntemi...

Yemek 01-05-2023 14:10

Çilek çimlendirme nasıl yapılır, nasıl yetiştirilir? Çilek ne kadar zamanda çimlenir?

Çilek mevsimi İlkbahar ve Yaz ayları olarak bilinir. Yaz aylarında sıkça tüketilen çilek, gülgiller familyasında yer alan tatlı bir meyvedir. Pazarlarda veya manav tezgahlarında Mart, Nisan veya Mayıs aylarında taze çilek bulmak mümkündür. Ülkemizde ise genellikle Antalya ve Muğla illerinde çilek yetiştiriciliği yapılır.

Haber 07-04-2023 16:00

Mersin'de açık alanda üretilen tescilli Silifke çileğinde hasat sezonu başladı

Mersin'de, yetiştirildiği ilçenin adıyla tescillenen Silifke çileğinde açık alanda hasat edilen ilk ürünler kilogramı 15-30 liradan alıcı buldu.

Yurthaber 27-03-2023 13:18

Bebeklik döneminin olmazsa olmazı en iyi bebek maması tavsiyeleri 2023

Bebeklik dönemi, insan yaşamındaki en kritik dönemlerden biri. Bebeklerimiz, bu dönemde oldukça hassaslar ve onların gelişimlerine etki edecek en ufak bir etken bile ilerleyen zamanlarda büyük bir soruna neden olabilir. Bu yüzden bebeklerimiz için her şeyin en hassasını ve en sağlıklısını seçmeye çalışıyoruz. Bunların en başında da bebek mamaları geliyor.

Kadin 08-03-2023 16:35

Saksıda yetişen meyveler nelerdir? Evde saksıda meyve yetiştirmenin püf noktaları nedir, nelere dikkat etmek gerekir?

Tarımda kimyasal ilaçların kullanılmasından dolayı insanların organik ürünlere yönelmesi oldukça yaygınlaştı. Kendi ve çevresindekiler için güvenli gıda yetiştirmek isteyenlerle birlikte bu durumu hobi amaçlı yapanlar da bulunuyor. Bu sebeple evde meyve ve sebze yetiştirmek birçok kişinin ilgisini çekiyor. Bu noktada saksıda da yetişebilen tohumları ve yetiştirme püf noktalarını bilmek gerekiyor. Peki, saksıda yetişen meyveler hangileridir, evde bitki yetiştirirken nelere dikkat etmek gerekir?

Kadin 07-03-2023 17:47

'Fiyatlar normal' Mandalina 80, dut 200, muz 90, hurma 100, çilek 150 TL... Tezgahın önünden geçenler gözlerine inanamıyor

Gıda fiyatlarındaki hareketlilik takip edilirken vatandaşlar yüksek fiyatlardan şikayet etmeye devam ediyor. Ancak İstanbul'un göbeğinde tezgahlardaki meyve fiyatları görenleri kelimenin tam anlamıyla şaşkına çevirdi. Taksim Talimhane'deki tezgahlarda meyvelere turist tarifesi uygulanırken 1 kilo mandalinanın 80 TL, portakalın 70 TL, muzun 90 TL, dutun 200 TL, hurmanın 100 TL ve çileğin 150 TL olduğu görüldü. Dudak uçuklatan fiyatlar için "Meyve fiyatı şu anda normal. Kiralar yüksek" denildi.

Finans 14-01-2023 10:36

Batman'da üretilen tescilli Sason çileğinde kışın da hasat yapılıyor

Batman'ın Sason ilçesinde yaklaşık 15 yıl önce tütüne alternatif olarak yetiştirilmeye başlanan çilekte kış hasadı devam ediyor.

Yurthaber 02-01-2023 11:34

Günde bir tane yemek kış boyunca koruma sağlar! Tehlikeli hastalıklardan uzaklaştırıyor

Kalp hastalıları hayatımız için en büyük risk taşıyan hastalıklardan. Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan kalp hastalıklarından korunmak için birçok risk faktörüne dikkat etmek gerekiyor. Sağlıksız beslenmekten uzaklaşıp doğru beslenme alışkanlıkları edinmek kalp sağlığını doğrudan etkiliyor. Araştırmacılar günde bir tane yiyeceğiniz meyvenin kalp hastalığı ve çeşitli hastalıklardan koruduğunu belirtiyor.

Haber 09-11-2022 09:16

Sakın kahve içtikten sonra bunu yapmayın! Diş sağlığını mahvediyor

Diş sağlığı ve temizliği güzel bir gülüş, sağlık için büyük önem taşıyor. Kimse sararmış dişlere sahip olmak istemese de gün içerisinde yediklerimiz ve içtiklerimiz dişlerin sararmasına neden olabiliyor. Özellikle kahve içmek dişleri büyük ölçüde sarartan etkenler arasında bulunuyor. Ancak kahve içmek bununla kalmıyor eğer kahve içtikten sonra dişinizi fırçalıyorsanız çok daha riskli durumlar oluşuyor.

Haber 05-10-2022 11:14

Bu yiyecekleri sağlıklı sanıyoruz ama cinsel hayatı bitiriyor! Cinsellik için gizli düşman olan 7 tehlikeli yiyecek

Beslenme sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Birçok hastalığa neden olabilen sağlıksız beslenme cinsel sorunlara da yol açıyor. Gün içerisinde sıklıkla yediğimiz gıdalar libidonun oldukça düşmesine neden olabiliyor. Üstelik bu gıdaların çoğu sağlıklı olarak biliniyor. İşte libido düşüren tehlikeli gıdalar...

Haber 28-09-2022 08:22

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 3 ayda 20 ton çilek üretti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 3 ayda 20 ton çilek üretti

Yurthaber 06-09-2022 15:56

Mersin'de öğrenciler atıl durumdaki okul bahçesinde çilek yetiştirecek

Mersin'de öğrenciler atıl durumdaki okul bahçesinde çilek yetiştirecek

Yurthaber 05-09-2022 14:23

Neden daha önce yemedim diyeceksiniz! Cinsel gücü artıran besinler

Hem kadınların hem de erkeklerin zamanla cinsel güçlerinde azalmalar meydana gelebiliyor. Daha mutlu bir birliktelik için gerekli olan cinselliği korumanın yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Bazı besinler libidoyu artırıyor, cinsel gücü kuvvetlendiriyor. Azalan cinsel gücü artırmak için aşağıda yer alan besinlere göz atabilirsiniz.

Haber 25-08-2022 12:05

Hatay'ın sınır ilçesindeki çilek üreticileri kendi fidelerini yetiştiriyor

Yayladağı ilçesinde yeni sezon için ekilecek 5 milyon çilek fidesinin yarısı çiftçiler tarafından üretildi - Yayladağı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Ballı: - "Toplam girdi maliyetini 4'te1 oranında azaltan üreticilerimizi destekliyoruz. İlçede fide üretiminin daha da artacağını tahmin ediyoruz"

Yurthaber 21-08-2022 12:35

Çok pahalı, bozulmasına izin vermeyin! Kırmızı meyveler uzun süre nasıl saklanır?

Tatlıların lezzetine lezzet katan meyveler arasında kırmızı meyveler bulunuyor. Ancak kırmızı meyveler oldukça lezzetli olsa da her mevsim bulunmuyor ve fiyatları giderek artıyor. Bu sebeple kırmızı meyveleri daha uzun süre muhafaza etmek gerekiyor. Kırmızı meyveleri bozulmadan saklayabilmek için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Yemek 10-08-2022 09:55

Çilekleri en kısa sürede bitirmek için kıyasıya yarıştılar!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 35. Uluslararası Kültür Sanat Festivali dolayısıyla düzenlenen Gastronomi ve Tarım Günleri etkinliklerinin ilki olan çilek yeme yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar, önlerine konulan çilekleri en hızlı şeklide bitirmek için kıyasıya mücadele etti. Yarışma sonrası 1’inci olan vatandaşa hediye verildi.

Yemek 25-07-2022 11:25

Ağrı'da çilek üreticilerinin rekolte beklentisi 120 ton

Tarım ve Orman Bakanlığı ile valilik iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında kendilerine ayrılan birer dönümlük arazide çilek üretimine başlayan 40 çiftçi, verimli bir sezon geçiriyor - Çiftçi Halis Özer: - "Yıllık ortalama 2-3 ton çilek üretiyorum, verim çok iyi"

Yurthaber 16-07-2022 12:37

Çilek yetiştiriciliği nasıl yapılır, karlı mı, devlet teşviki var mı? Çilek nasıl yetiştirilir?

Çilek yetiştiriciliği yapmak için hazırlıklarınızı dikkatli bir şekilde tamamlamış olmanız gerekir. Çilek yetiştiriciliğinin başarılı olması için önce, girişiminizle ilgili tüm yönleri kapsayan geniş bir iş planı hazırlamanız son derece önemlidir. Peki, çilek yetiştiriciliği nasıl yapılır? Karlı bir iş mi, devlet destekliyor mu?

Finans 15-07-2022 15:12

Düzce'de gübre ve ısı enerjisinin kullanılacağı serada çilek yetiştirilecek

Düzce'de gübre ve ısı enerjisinin kullanılacağı serada çilek yetiştirilecek

Yurthaber 13-07-2022 13:35

Çilekli magnolia nasıl yapılır? Çilekli magnolia malzemeleri neler?

Yaz aylarında güzel bir tatlı tüketmek istiyorsanız bu tarif tam size göre. Evinizde kolaylıkla hazırlayacağınız çilekli magnolia, kafelerde yediklerinizi aratmayacak. Peki çilekli magnolia nasıl yapılır? Çilekli magnolia malzemeleri neler? İşte merak edilenler...

Yemek 13-07-2022 01:57

Bilimsel çalışmalara açtığı serasında yöreye uygun 6 çeşit çilek üretiyor

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile 2 yıl önce iş birliği protokolü imzalayan çiftçi Oğuzhan Okatan'ın bilimsel metotlarla ürettiği çilek, üniversite laboratuvarında şeklinden lezzetine kadar tüm yönleriyle analiz ediliyor - Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy: - "Burada hangi çeşit daha verimli ve kaliteliyse bunların fide üretimini de yaparak benzer girişimlerde bulunacak çiftçimize dağıtacağız"

Yurthaber 08-07-2022 13:43

Erkeklerin en büyük sorununa çare oluyor! Sıcak suya koy iç: Yatak odanız renklenecek

Doğada bulunan her besin kendine özgü özellikleriyle başta sağlık sorunları olmak üzere birçok şikâyetin giderilmesini sağlıyor. Karnımızı doyuran besinler aynı zamanda sağladığı faydalarla gücümüze güç katıyor. Bazı besinler öksürüğe, ağrıya ve yorgunluğa iyi gelirken bazıları ise cinsel hayatın daha aktif olmasını sağlıyor. Afrodizyak özellikleri ile libidoyu yükselten besinler arasında ise yok yok! Sarımsaktan zencefile, incirden bala işte afrodizyak etkili besinler...

Haber 06-07-2022 08:03

Yaz aylarının serinleten tarifi: Çilekli milkshake! İşte çilekli milkshake tarifi...

Amerika'da ortaya çıkan ve tüm dünyada çılgınlar gibi tüketilen milkshake çikolata, muz, çilek gibi birçok malzemeden hazırlanabiliyor. Tadıyla beğeni toplayan çilekli milkshake yapımına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yemek 27-06-2022 22:05

Çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek Reçeli malzemeleri neler?

Yaz aylarının gelmesiyle çilek reçeli hazırlamak için kollar sıvandı. Şimdi sıra tarifini öğrenmekte... Çilek reçeli tarifi için en önemli malzeme adından da anlaşılacağı gibi çilektir. Peki çilek reçeli nasıl yapılır? Çilek Reçeli malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 27-06-2022 22:04

Çilekli parfe nasıl yapılır? Çilekli parfe malzemeleri neler?

Çilekli parfe, yaz aylarında soğuk kahvenin yanında tüketilebilecek leziz tatlılardan bir tanesi... Üstelik yapılışı da oldukça pratik. Peki çilekli parfe nasıl yapılır? Çilekli parfe malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 23-06-2022 19:28

Yok böyle ferahlık! Çilekli limonata tarifi

Yazın gelmesi heyecanla beklense de inanılmaz sıcaklar bunaltıcı olabiliyor. Bu sıcaklıklarla baş etmenin en iyi yolu ferahlatan içeceklerden geçiyor. Klasik limonata herkes tarafından sevilerek tüketiliyor. Peki limonatayı çilekli yapmayı denediniz mi? Çilek ve limonun buluşması öyle eşsiz bir tat çıkarıyor ki bu tarifi yaz boyunca yapmak isteyeceksiniz.

Yemek 23-06-2022 10:51

Bozkır mahalle, çileği sevince üretim alanı 134 katına çıktı

Karakışlakçı Mahallesi Muhtarı Harun Yetkin: - "Çilek üretimine başlamadan önce bu alanlar tamamen bozkırdı. İnsanlar sadece buğday ekiyordu. Çilek üretimine başladıktan sonra her taraf yemyeşil oldu"

Yurthaber 22-06-2022 13:14

Eski cezaevi binası meyve işleme fabrikası olarak üretime başladı

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde faaliyete geçen tesiste günlük 400 kilogram çilek, şoklama ve kurutma işlemiyle mamule dönüşüyor

Yurthaber 21-06-2022 12:49

Yazın çilek bacak görünümüne elveda! Pürüzsüz bacaklar için mutlaka uygulayın

Yazın gelmesiyle birlikte bacaklardaki görünümlere daha fazla dikkat edilmeye başlanıyor. Yazın giyilen kıyafetlerden görülen bacaklarda batık ve çilek bacak görünümü rahatsız edici olabiliyor. Kadınlar bu görünümlerden kurtulmak için çeşitli yöntemler deniyor. Ancak bu yöntemlerin çoğu başarısız oluyor. Aşağıda yer alan yöntem ile istediğiniz pürüzsüz bacaklara kolayca kavuşabilirsiniz.

Kadin 21-06-2022 10:04

Babası felç olunca yıllarca atıl kalan araziyi çilekle buluşturdu

Bursa Karacabey'de hastalandığı için ekip biçemeyen babasının 12 dönüm arazisinde çilek üreten girişimci hem para kazanıyor hem de kırsal mahalledeki kadınlara iş veriyor - Genç çiftçi Onur İlhan: - "Bir karış boş yer bırakmamak gerekiyor. Çok bereketli topraklarımız var. Bunları değerlendirmemiz lazım. Bunları kullanırken de doğru uygulama yapmalıyız, araştırmalı, ezbere iş yapmamalıyız"

Haber 18-06-2022 11:03

Reçelleriniz hiç olmadığı kadar güzel olacak! Daha lezzetli reçel yapmak için püf noktaları

Reçel, kahvaltıların çok daha zevkli ve lezzetli olmasını sağlıyor. Her zevke uygun farklı çeşitte reçeller bulunuyor. Tatlı ihtiyacınızı karşılayan reçellerin yapımı kolay olarak düşünülse de yapımında yanlış hamleler yapmak reçelinizin çöpe gitmesine sebep olabiliyor. Tam kıvamında lezzetli reçel yapabilmek için aşağıdaki püf noktaları uygulayabilirsiniz.

Yemek 15-06-2022 10:30

Diyetinize mutlaka ekleyin! Kilo vermenize yardımcı en etkili yiyecekler

Yaz ayları gelince yapılan diyetlerde artış görülüyor. Yanlış uygulanan diyetler sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. Yaptığınız diyetlerin sağlık açısından uygun olması gerekiyor. Hızlı ve sağlıklı kilo vermek için aşağıdaki yiyecekleri diyetinize ekleyebilirsiniz.

Haber 13-06-2022 09:51

Pratik olduğu kadar leziz bir tarif: İbiza tatlısı! İbiza Tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Nefis tadıyla lezzet şöleni yaşatan İbiza tatlısı tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz. Tarifimizde yer alan malzemeler 4-6 kişiliktir. Üstelik bu tatlının hazırlanışı da oldukça pratiktir. İşte İbiza tatlısı tarifi ve malzemeleri...

Yemek 12-06-2022 00:56

Dışarıdan almaya son! Sağlıklı meyveli yoğurt tarifi

Yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. Her yemeğin yanında bir tamamlayıcı olan yoğurt tatlı olarak da sıklıkla kullanılıyor. Özellikle çocukların oldukça sevdiği meyveli yoğurtları dışarıdan almak yerine evde kendiniz yapabilirsiniz. Evde yapacağınız meyveli yoğurtlar çok daha sağlıklı ve lezzetli olacak.

Yemek 07-06-2022 16:46

2 dakikada hazırlanan dondurma tarifi! Hemen deneyin

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte dondurma yenmeye başlandı. Dondurmayı tüketirken sağlıklı tercihler yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre! Evdeki malzemelerle yapacağınız dondurma sizin ve ailenizin vazgeçilmezi olacak. Bu dondurma tarifini tam 2 dakikada yapabilirsiniz.

Yemek 07-06-2022 14:08

Altın kadar değerli! Kilosu 200 lira: 'Yerini bilen kimseye söylemiyor'

Ordu’nun Fatsa ilçesinde, kendiliğinden yetişen dağ çilekleri toplanmaya başlandı. Bölgede kendiliğinden yetişen ve zor şartlarda toplanan çilekler, yöre halkının kışlık reçel ihtiyacını da karşılıyor, bazı vatandaşlar ise topladıkları küçük çilekleri satarak, ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Finans 06-06-2022 12:58

Maaşını yetersiz buldu, bu işe girdi! Yılda 800 bin lira kazanıyor

Batman’da markette çalışan genç girişimci, ücreti yetersiz bulunca çilek üretimi işine girdi. Yıllık kazancı 800 bin TL’yi bulan genç üretici Bayram Doğan, yakıt fiyatlarının zorlanmasına rağmen satışlardan memnun olduğunu dile getirdi.

Finans 31-05-2022 11:02

Biri bitmeden biri başlıyor! Çileklerden yayılan hastalık korku yayıyor

Yiyeceklerden kaynaklı hastalıklara bir yenisi daha eklendi. Dünyada yayılmaya başlayan ve şimdiye kadar 17 kişiden tespit edilen Hepatit A hastalığına çileklerin neden olduğu öne sürüldü. Koronavirüs, Salmonella, dana veremi, maymun çiçeği virüsü derken temkinli davranılması gereken besinlerin arasına böylelikle çilek de katılmış oldu.

Haber 31-05-2022 10:21

Kiri ve bakterileri yok ediyor! İşte çilek temizleme yolları...

Çilek toprakta yetişen bir meyve olduğu için satın alındığında pek de temiz olmayabiliyor. Dolayısıyla yaz aylarının gözde meyvesi çileği tüketirken dikkatli olun. İşte çileği temizleme yolları...

Haber 30-05-2022 22:50