Cilo Dağı Haberleri

Görüntüler o ilçeden! Yağan karla beyaza büründüler

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde yoğun yağışlardan sonra ilçenin en yüksek kesimleri beyaza büründü. 4 bin 135 rakımlı Cilo ve 3 bin 500 rakımlı İkiyaka dağları yağan karla beyaza bürünürken, ilçe genelinde ise hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü bildirildi.

Haber 11-10-2023 10:54

11 yıl önce keşfetti! Gözü gibi bakıp aylarca nöbet tutuyor: Kilosunu 2 bin 500 TL’den satışa çıkarttı

Hakkari'nin Kırıkdağ köyünde yaşayan Hamdi Akdoğan, Cilo Dağı eteklerinde 11 yıl önce keşfettiği kaya balını 3 bin rakımlı dağlardan çıkartıyor. Akdoğan, kaya balının kilosunu bu sene 2 bin 500 TL’den satışa çıkarttı. Akdoğan, "11 yıl önce tespit ettiğim bu arı yuvalarının her sene bakımını yaparak gözüm gibi bakıyorum ve aylarca nöbetini tutuyorum. Her ilkbaharda kontrolünü yapıyor ve sonbaharda balı alıyorum. Burada oluşan bal tamamen doğal baldır. Burada 40 kiloya yakın bal çıkıyor." dedi.

Haber 19-09-2023 12:03

Cilo Dağı'nda çöken buzul sonları oldu! Günlerdir aranan Hakime Koç ve Mehmet Aydın'ın cansız bedenleri bulundu; kurtarılan Avcu çifti dehşeti anlattı

Hakkari'deki Cilo Dağı'nda üstünde yürüdükleri buzulun kırılmasıyla çukura düşen 4 kişilik gruptan ikisinin yaralı kurtarılmıştı. Bugün acı haberler art arda geldi. 2 gündür devam eden arama çalışmalarında bugün Hakime Koç'un cansız bedenine ulaşıldı. Koç'un Adalet Bakanlığı'nda memur olarak çalıştığı öğrenildi. İlerleyen saatlerde aynı noktada öğretmen Mehmet Aydın'ın da cesedi bulundu. Kurtarılan Avcu çifti ise yaşadıkları dehşeti anlattı.

Haber 18-07-2023 12:40

Çukurda ölmesinler diye üzerlerindeki elbiseleri attılar! Cilo Dağı'nda kırılan buzul dehşeti yaşattı: 2 kişinin kurtarıldığı anların görüntüleri ortaya çıktı

Rehber eşliğinde Hakkari'deki Cilo Dağı'na çıkan grubun başına gelen son derece talihsiz olayın ayrıntıları gün yüzüne çıktı. 4 kişilik grup dün "Cennet Cehennem Vadisi" olarak bilinen noktada üzerinde yürüdükleri buzulların kırılmasıyla oluşan yarıklara düşmüştü. 2 kişiden hala haber alınamadı, diğer 2 kişinin kurtarıldığı anlar kameraya yansıdı. Kurtarma çalışmalarına katılanlar kayıp 2 kişinin hayata tutunması için önemli bir hamleye imza attı. Vali Akbıyık son durumla ilgili açıklama yaptı.

Haber 17-07-2023 09:46

Cilo Dağı

Cilo Dağı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Cilo Dağı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Terörden temizlendi, vatandaşların uğrak noktası haline geldi! Görüntüler Hakkari'den...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terörden temizlenen Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri’nde düzenlenen '5. Cilo Fest'e vatandaşlar akın etti. Doğaseverler 3 bin 400 rakımlı ve 20 bin yıllık Sat Buzul Gölleri'ne çıkarak heyecan yaşadı. Buzullardan inen vatandaşlar ise dağın eteklerinde saatlerce halay çekerek günün keyfini çıkardı. Öte yandan şarkıcı Tuğçe Kandemir, festivalde konser verdi.

Haber 02-07-2023 20:31

Dört mevsimin bir arada yaşandığı Cennet ve Cehennem Vadisi, kartpostalları kıskandıracak görüntüler oluşturdu

Hakkari’ye bağlı Yüksekova ilçesindeki Cilo Dağı eteklerinde yer alan Cennet ve Cehennem Vadisi, doğaseverlerin ilk adresi oldu. Dört mevsimin bir arada yaşandığı bölgede ziyaretçiler haziran ayında kart topu oynadı.

Trend 11-06-2021 10:45

Uludoruk buzulu nerede? Cilo dağı hangi ilimizdedir? Türkiye'nin buzul dağları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazetede yayımlanan kararı kapsamında "Milli Park" ilan edilen Hakkari ve Yüksekova arasındaki Cilo Dağları eteklerindeki "Türkiye'nin en büyük vadi buzulu" olan Uludoruk buzulu mercek altına alınıyor.

Trend 09-12-2020 09:31

Cilo Dağları'ndaki kaya resimleri, hayvan florası hakkında önemli bilgiler veriyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terörden temizlenen 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağı'nda bulunan ters lale, insan, yılan, geyik, dağ keçisi, yaban koyunu, tavşan, kurt, tilki ve sembolik kaya resimleri ziyaretçilerin ilgisini çekiyor - YYÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu: - "Bölgedeki hayvan florası hakkında çok net bilgiler veriyor. Bu resimler, geyik, yaban koyunu ve yaban keçisinin burada yaşadığını gösteriyor"

Yurthaber 19-08-2020 11:22

Cilo Dağı'nda zirve yaptılar, dönüşte helikopterle alındılar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Türkiye'nin farklı illerinden gelen 18 dağcı, bölgedeki dağların turizme kazandırılmasına dikkat çekmek için 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağı'nın Reşko zirvesine tırmanış gerçekleştirdi.

Haber 06-04-2019 09:11

Hakkari'de Alpler'i aratmayan güzellikler

Türkiye'nin en yüksek ikinci dağı olan Cilo Dağı ve Sümbül Dağı arasındaki bölgede karın yağmasıyla beraber oluşan doğal güzellikler görenleri hayran bıraktı. 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağı ve 3 bin 476 rakımlı Sümbül Dağı, Alpler'i aratmayan manzarasıyla özellikle doğa ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Trend 21-01-2019 07:37

Cilo Dağlarındaki buzul göllerinde festival düzenlendi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla terörden arındırılan 3 bin 400 rakımlı Cilo Dağlarında bulunan Sat Buzul Gölleri’nde düzenlenen "1. Doğa Sporları Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

Haber 01-07-2018 14:27

Cilo Dağı'na tırmanan 4 dağcıya 3'er ay hapis

2010 yılında ’askeri geçici güvenlik bölgesi’ ilan edilen Cilo Dağı’na tırmanan 4 dağcı, Yüksekova Sulh Ceza Mahkemesi’nce 3’er ay hapis ve 450’şer lira para cezasına çarptırıldı.

Haber 18-01-2014 20:53