Cilo Sat Buzul Golleri Haberleri

Cilo Dağı'nda çöken buzul sonları oldu! Günlerdir aranan Hakime Koç ve Mehmet Aydın'ın cansız bedenleri bulundu; kurtarılan Avcu çifti dehşeti anlattı

Hakkari'deki Cilo Dağı'nda üstünde yürüdükleri buzulun kırılmasıyla çukura düşen 4 kişilik gruptan ikisinin yaralı kurtarılmıştı. Bugün acı haberler art arda geldi. 2 gündür devam eden arama çalışmalarında bugün Hakime Koç'un cansız bedenine ulaşıldı. Koç'un Adalet Bakanlığı'nda memur olarak çalıştığı öğrenildi. İlerleyen saatlerde aynı noktada öğretmen Mehmet Aydın'ın da cesedi bulundu. Kurtarılan Avcu çifti ise yaşadıkları dehşeti anlattı.

Haber 2023-07-18 12:40:20

Çukurda ölmesinler diye üzerlerindeki elbiseleri attılar! Cilo Dağı'nda kırılan buzul dehşeti yaşattı: 2 kişinin kurtarıldığı anların görüntüleri ortaya çıktı

Rehber eşliğinde Hakkari'deki Cilo Dağı'na çıkan grubun başına gelen son derece talihsiz olayın ayrıntıları gün yüzüne çıktı. 4 kişilik grup dün "Cennet Cehennem Vadisi" olarak bilinen noktada üzerinde yürüdükleri buzulların kırılmasıyla oluşan yarıklara düşmüştü. 2 kişiden hala haber alınamadı, diğer 2 kişinin kurtarıldığı anlar kameraya yansıdı. Kurtarma çalışmalarına katılanlar kayıp 2 kişinin hayata tutunması için önemli bir hamleye imza attı. Vali Akbıyık son durumla ilgili açıklama yaptı.

Haber 2023-07-17 09:46:21

Buzul üstünde yürürlerken kendilerini bir anda çukurda buldular... Cilo Dağı'nda talihsiz olay! Hakkari Valisi'nden açıklama geldi

Hakkari'de 20 bin yıllık buzulların bulunduğu Cilo Dağı'na çıkan 4 kişilik grubun başına son derece talihsiz bir olay geldi. Rehber eşliğinde dağa çıkan grup buzulların üzerinde yürürken bir anda kendilerini çukurun içinde buldu. Bölgeye AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Hakkari Valisi İdris Akbıyık buzulun kırılmasıyla çukura düşen grubu arama çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ağrı Dağı'nda ise sıcak havanın etkisiyle eriyen kar sele neden oldu.

Haber 2023-07-16 15:00:00

Terörden temizlendi, vatandaşların uğrak noktası haline geldi! Görüntüler Hakkari'den...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terörden temizlenen Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri’nde düzenlenen '5. Cilo Fest'e vatandaşlar akın etti. Doğaseverler 3 bin 400 rakımlı ve 20 bin yıllık Sat Buzul Gölleri'ne çıkarak heyecan yaşadı. Buzullardan inen vatandaşlar ise dağın eteklerinde saatlerce halay çekerek günün keyfini çıkardı. Öte yandan şarkıcı Tuğçe Kandemir, festivalde konser verdi.

Haber 2023-07-02 20:31:32

Sat Buzul Gölleri'ndeki 4. Cilo Festivali'nde farklı etkinlikler gerçekleştirildi

Sat Buzul Gölleri'ndeki 4. Cilo Festivali'nde farklı etkinlikler gerçekleştirildi

Yurthaber 03-07-22 12:55
Van

Sat Buzul Gölleri 4. Cilo Festivali'ne ev sahipliği yapıyor

Hakkari Valisi İdris Akbıyık: - "Hakkari'de büyük bir değişim, dönüşüm var. Artık Hakkari'nin dağlarında terör, şiddet, kötülük yok. Huzur, eğlence, festival ve fuarlar var"

Yurthaber 03-07-22 01:49
Van

Sat Buzul Gölleri 4. Cilo Festivali'ne ev sahipliği yapıyor

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık: - "Hakkarililer artık terör istemiyor. Huzur, eğitim, sağlık ve turizm istiyor"

Yurthaber 02-07-22 16:30
Van

Bilim insanları Cilo Dağları'ndaki buzul alanında inceleme yaptı

Etkinlikte Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez ve akademisyenler, davul zurna eşliğinde halay çekti

Yurthaber 28-05-22 19:19

Huzura kavuşan Sat Buzul Gölleri'nde buz altı dalışı yapıldı

Huzura kavuşan Sat Buzul Gölleri'nde buz altı dalışı yapıldı

Yurthaber 15-11-21 14:19

Terörden arındırılan Sat Buzul Gölleri, doğa sporları festivaline ikinci kez ev sahipliği yapacak

Hakkari'de, 16-18 Temmuz'da düzenlenecek festivalde yamaç paraşütü, dağ bisikleti, kano ve müzik dinletisi etkinliği gerçekleştirilecek - Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık: - "Hakkari her alanda olduğu gibi kültür, turizm anlamında da en hareketli, en canlı günlerini yaşıyor. Huzurun gelmesiyle Hakkari artık terörü, şiddeti konuşmuyor, festivalleri, sempozyumları, fuarları konuşuyor" - "Uzun yıllardır maalesef terör örgütün cirit attığı dağlarımızın her tarafında güvenlik güçlerimizin hakimiyeti var ve burası Hakkarililerin, ülkemizin, doğaseverlerin istifadesine sunulmuş durumda"

Yurthaber 15-07-21 11:04

Hakkari'de 16-18 Temmuz'da Cilo Sat Gölleri 2. Doğa Sporları Festivali düzenlenecek

Hakkari'de 16-18 Temmuz'da "Cilo Sat Gölleri 2. Doğa Sporları Festivali" düzenlenecek

Yurthaber 28-06-21 15:20

CİSAD üyelerinden doğa yürüyüşü

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) üyeleri, Köprücük köyünde bulunan Berşıne Tepesi’ne doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD), hafta sonunda Berşıne Tepesi’ne yürüyüş yaptı.

Yurthaber 01-03-21 09:38

Uludoruk buzulu nerede? Cilo dağı hangi ilimizdedir? Türkiye'nin buzul dağları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazetede yayımlanan kararı kapsamında "Milli Park" ilan edilen Hakkari ve Yüksekova arasındaki Cilo Dağları eteklerindeki "Türkiye'nin en büyük vadi buzulu" olan Uludoruk buzulu mercek altına alınıyor.

Trend 09-12-20 09:31

Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri Milli Parkı doğal güzellikleriyle öne çıkıyor

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle milli park edilen Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri'nin de yer aldığı alanların barındırdığı doğal güzellikler, doğaseverlerin ilgisini çekiyor - Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık: - "İnşallah bu doğal güzelliklerimiz, bölgenin turizmine olumlu katkı yapacak. Buraların ekolojik dengesi korunacak" - Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım: - "Özellikle İran, Irak ve Avrupa'dan buraya büyük hayranlık duyan doğaseverler var. Bölgeyle ilgili yaptığımız paylaşımlara inanmayanlar var. Onlar da gelip gördükten sonra bize hak veriyorlar"

Yurthaber 04-11-20 11:03

Muhtar Balin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘milli park’ teşekkürü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin İpek Mahallesi Muhtarı Murat Balin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Cilo ve Sat Dağlarının ’milli park’ ilan edilmesi nedeniyle bir teşekkür mesajı yayımladı.Bölgenin saklı cenneti olan Cilo ve Sat Dağlarının ’milli park’ ilan edilmesi büyük heyecana neden olurken, köyün sakinleri adına Muhtar Balin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Yurthaber 29-09-20 09:18

Kanaat önderi Fırat’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘milli park’ teşekkürü

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Herki aşireti kanaat önderlerinden Mehmet Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Cilo ve Sat Dağlarının ‘milli park’ ilan edilmesi nedeniyle bir teşekkür mesajı yayımladı.Kanaat öneri Fırat, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Cilo ve Sat Dağları bölgesinin ‘milli park’ ilan edilmesinin son derece önemli ve yerinde bir karar olduğunu söyledi.

Yurthaber 27-09-20 15:21

Doğa harikası Sineber Şelalesi ziyaretçilerini bekliyor

Hakkari’nin Kaval bölgesinde bulunan doğa harikası Sineber Şelalesi ziyaretçilerini bekliyor.Konuyla ilgili bilgi veren Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) Üyesi Naci Ertunç, Hakkari bölgesinin olağan üstü güzelliklere sahip bir coğrafya olduğunu belirterek, “Müjdelerin en büyüğü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cilo ve Sat bölgesinin büyük bir kısmını ‘milli park’ ilan ederek Hakkari’nin ne kadar muhteşem bir yer olduğunu tescillemiş oldu.

Yurthaber 27-09-20 14:09

Yüksekova’ki Cilo ve Sat Dağları Milli Park oldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan Cilo ve Sat Dağları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan kararla milli park ilan edildi.Yüksekova Cilo ve Sat Dağları ile ilgili karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlandı.

Yurthaber 26-09-20 10:13

3 bin 450 rakımlı Cilo-Sat göllerinde çöp topladılar

Hakkari’deki vatandaşlar örnek bir davranış sergileyerek, 3 bin 450 rakımlı Cilo-Sat göllerinde çöp toplayarak doğayı koruma mesajı verdiler.Hakkarili bazı vatandaşlar, İkiyaka Dağlarında bulunan 3 bin 450 rakımlı Cilo ve Sat göllerinde çöp toplayarak, örnek bir davranış sergilediler.

Yurthaber 23-08-20 10:58

Hakkari’de sürüngen ve böcek türleri tespit edildi

Hakkari’nin Berçelan Yaylası’ndaki Seyitğan ve Lisâ gölleri bölgesinde endemik bitki örtüsü, sürüngen ve böcek türleri tespit çalışması yapıldı.Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Sosyolog Av.

Yurthaber 12-08-20 12:23

Cenazeler helikopterle hastaneye getirildi

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, kazada 6 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.Sabah saatlerinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesi İkiyaka Dağları Cilo Sat Gölleri Bölgesinde pikniğe gidenleri taşıyan aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 6 kişi helikopterle Hakkari Fatih Kışlasına oradan da ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesine getirildi.İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ile birlikte hastaneye giden Hakkari Valisi İdris Akbıyık, ailelere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, milli eğitim camiası ve milletimizin "başı sağ olsun" dedi.Basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Akbıyık, "Sabah 9.45 civarı üzücü bir haber ile sarsıldık.

Yurthaber 03-08-20 13:12

Hakkari'deki korkunç kazada ölenlerin kimlikleri belli oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Cilo-Sat Dağları bölgesine pikniğe giden, Milli Eğitim personeli ve sivillerin bulunduğu minibüs, şarampole yuvarlandı. Kazada 4'ü personel 6 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli olurken, yaralı kişinin ise şoför olduğu öğrenildi

Haber 03-08-20 10:43

CİSAD üyeleri Sümbül Mağarası’nda

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari İl Temsilcisi ve Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) üyesi Naci Ertunç, beraberindeki 17 doğaseverle Sümbül Mağarası’na tırmanış gerçekleştirdi.TDF Hakkari İl Temsilcisi ve CİSAD üyesi Naci Ertunç, beraberindeki dağcılarla daha önce Derecik ilçesindeki Balkaya ve Hakkari merkezindeki Geçimli Uryentan mağaralarını tespit ettiklerini söyledi.

Yurthaber 30-07-20 09:36

CİSAD üyeleri dağ ve göllere tırmandı

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) üyeleri, Karadağ, Seyitğan ve Lisa gölü tırmanışı yaparak bir rekora imza attı.CİSAD üyesi Esat Kılınç, torunu Baki Kılınç, Sosyolog ve Ceza Uzmanı Avukat Turgut Besi, Kameraman Sabahattin Ertuş ve Türkiye’nin en yaşlı dağcısı olan Ramazan Akbaş 3 bin 770 rakımlı Karadağ ve 3 bin 200 rakımlı Seyitğan ile Lisa gölüne tırmanış gerçekleştirdi.

Yurthaber 04-07-20 10:51

Terörden temizlenen Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri milli park olma yolunda

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla terörden arındırılan 3 bin 400 rakımlı Cilo Dağlarındaki bazı alanlar ile Sat Buzul Gölleri'nin milli park ilan edilmesi için çalışma başlatıldı - Bölgedeki buzul, göl, dağ, yayla, doğa sporları rotaları, tarihi ve kültürel alanlara ilişkin mühendis ve akademisyenlerce hazırlanan ön etüt raporu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne gönderildi - Doğa Koruma ve Milli Parklar Hakkari Şube Müdürü Necmettin Yılmaz: - "Buralar milli park ilan edilirse kente her alanda faydası olacak. Özellikle de bölgenin ekoturizminin gelişmesine katkı sağlayacak"

Yurthaber 21-06-20 11:24

Hakkari'de dağcılar, 1,5 metre karda yürüyüş yaptı

  HAKKARİ Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) tarafından, kar kalınlığının 1,5 metre olduğu  Merga Bütan Kayak Merkezi'nin bulunduğu bölgede, karda yürüyüşü düzenlendi.

Haber 28-12-19 16:30

Hakkari'de dağcılar, 1,5 metre karda yürüyüş yaptı

HAKKARİ Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) tarafından, kar kalınlığının 1,5 metre olduğu  Merga Bütan Kayak Merkezi'nin bulunduğu bölgede, karda yürüyüşü düzenlendi.

Haber 28-12-19 15:28

Hakkarili dağcılar, 3 bin rakımlı dağa zirve yaptı

HAKKARİ'de, Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği'ne (CİSAD) üye 5 dağcı, 3 bin rakımlı dağa kış tırmanışı gerçekleştirdi.

Haber 16-12-19 12:56

Hakkarili dağcılar, 3 bin rakımlı dağa zirve yaptı

HAKKARİ'de, Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği'ne (CİSAD) üye 5 dağcı, 3 bin rakımlı dağa kış tırmanışı gerçekleştirdi.

Haber 16-12-19 12:27

Cisad Dağı’na tırmanış

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) üyeleri, yeni isim verdikleri Cisad Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi.Hakkari merkezinden araçla ayrılan beş dağcı, Kırıkdağ köyüne bağlı Aşağı Kırbaç Mahallesi’ne ulaştı.

Yurthaber 16-12-19 10:26

Yüksekova’da donan şelale büyülüyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde soğuk havaların etkisini göstermesiyle donan şelale, görenleri adeta büyülüyor.İlçedeki Cilo-Sat Dağları bölgesindeki şelale, donan görüntüsüyle güzel manzara oluşturuyor.

Yurthaber 19-11-19 09:42

CİSAD üyesi dağcılar, Sümbül Dağındaki mağarayı gezdiler

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) üyesi dağcılar, Sümbül Dağındaki mağarayı gezdiler.CİSAD üyesi 11 dağcı, sabahın erken saatlerinde 1250 metreden başlayarak Sümbül Dağına tırmanışa geçtiler.

Yurthaber 26-10-19 09:45

Doğa sporları vazgeçilmezinizse buraya bayılacaksınız

Hakkari Cilo Sat Gölleri Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD), yükseklikleri 4 bin metreyi aşan dağlarıyla ünlü Hakkari'yi tanıtmak ve turizme katkı sunmak amacıyla tırmanış eğitimleri veriyor. Yaz ayları boyunca çeşitli etkinlikler yapıp, terörden temizlenen dağlara tırmanışlar yapan CİSAD üyeleri, tırmanmak isteyenlere eğitim programları hazırlıyor.

Trend 02-10-19 11:35

Turizme açılan Hakkari dağlarında kaya tırmanışı

HAKKARİ Cilo Sat Gölleri Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD), yükseklikleri 4 bin metreyi aşan dağlarıyla ünlü Hakkari'yi tanıtmak ve turizme katkı sunmak amacıyla tırmanış eğitimleri veriyor.  Yaz ayları boyunca çeşitli etkinlikler yapıp, terörden temizlenen dağlara tırmanışlar yapan CİSAD üyeleri, tırmanmak isteyenlere eğitim programları hazırlıyor.

Haber 02-10-19 11:22

Turizme açılan Hakkari dağlarında kaya tırmanışı

HAKKARİ Cilo Sat Gölleri Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD), yükseklikleri 4 bin metreyi aşan dağlarıyla ünlü Hakkari'yi tanıtmak ve turizme katkı sunmak amacıyla tırmanış eğitimleri veriyor.  Yaz ayları boyunca çeşitli etkinlikler yapıp, terörden temizlenen dağlara tırmanışlar yapan CİSAD üyeleri, tırmanmak isteyenlere eğitim programları hazırlıyor.

Haber 02-10-19 09:51

CİSAD üyelerinden çevre temizliği

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) üyeleri, Yukarı Merzan Mahallesi’ndeki piknik alanında 6 torba çöp topladı.CİSAD üyeleri Emin Noyan, Gıyasettin Tatlı ve Sabahattin Ertuş, piknikçiler tarafından bırakılan çöpleri toplayıp çevre kirliliği sorununa dikkat çekerek farkındalık oluşturdu.

Yurthaber 17-09-19 14:08

20 bin yıllık Cilo buzulları eriyor: Bu durum sadece Türkiye'de yaşanmıyor

Hakkari'de, yer yer 4 bin metreyi aşan Cilo-Sat Dağları’ndaki yaklaşık 20 bin yıllık buzulların erimeye başlaması, çevrecileri endişelendirdi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Dr. Öğretim üyesi Onur Köse, "Bu sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada yaşanan bir problem ve bu küresel ısınma ile ilgili bir sorun" dedi.

Trend 29-07-19 14:03

Cilo Dağları'nda buzulların erimesi endişelendiriyor

HAKKARİ'de, yer yer 4 bin metreyi aşan Cilo-Sat Dağları’ndaki yaklaşık 20 bin yıllık buzulların erimeye başlaması, çevrecileri endişelendirdi.

Haber 29-07-19 12:12

DHA YURT BÜLTENİ - 4

  Cilo Dağları'nda buzulların erimesi endişelendiriyor Hakkari'de, yer yer 4 bin metreleri aşan Cilo-Sat Dağları’ndaki yaklaşık 20 bin yıllık buzulların erimeye başlaması, çevrecileri endişelendirdi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Dr.

Haber 29-07-19 11:13

Hakkari'de 3 bin 300 rakımda kano yaptılar

Hakkari'de bir grup doğasever, Berçelan Yaylası'nın 3 bin 300 rakımlı göller bölgesinde karda kaydı, eriyen kar sularının oluşturduğu gölde yüzerek kano yapmanın keyfini yaşadı. Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) tarafından, huzurun sağlandığı Hakkari'de yayla ve doğal güzelliklerin tanıtılması amacıyla etkinlik düzenledi.

Trend 29-07-19 09:13

2 bin 500 rakımdaki buzul gölünde yüzme keyfi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Doski bölgesinde bulunan Mergezer Yaylası’na çıkan 11 gezgin, 2 bin 500 rakımda bulunan buzul gölünde yüzdü.Yüksekova Cilo Trekking Spor Clup üyeleri, Doski bölgesindeki karlı dağların yamacında bulunan Mergezer Yaylası’ndaki buzul gölüne girdi.

Haber 22-07-19 13:46

CİSAD üyelerinden mağarada keşif çalışması

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (CİSAD) üyeleri, Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Koçyiğit köyündeki mağarada keşif çalışması yaptı.Balkaya Dağı eteklerindeki mağaradan içeri giren CİSAD üyeleri, başlangıç noktasından itibaren mesafeyi ölçerek ilerledi.

Yurthaber 09-07-19 10:35

2 bin 800 rakımlı Nemrut Krater Gölü'ne kamp kurdular

HAKKARİ'de faaliyet gösteren Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (CİSAD) öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen 50 dağcı ve doğasever, Bitlis'in Tatvan ilçesindeki 2 bin 800 rakımlı Nemrut Krater Gölü'ne çıkıp, 2 günlük kamp kurdu.

Haber 08-07-19 13:06

Karlı 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'na zorlu tırmanış

HAKKARİ'de faaliyet gösteren Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'ne (CİSAD) üye 6 dağcı, hala zirvesinde kar bulunan ve İsviçre'deki Alp Dağlarını aratmayan 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'na zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi.

Haber 04-07-19 11:40

Karlı 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'na zorlu tırmanış

HAKKARİ'de faaliyet gösteren Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'ne (CİSAD) üye 6 dağcı, hala zirvesinde kar bulunan ve İsviçre'deki Alp Dağlarını aratmayan 3 bin 487 rakımlı Sümbül Dağı'na zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi.

Haber 04-07-19 09:59

Sümbül Dağı’na zirve tırmanışı

Türkiye Dağcılık Federasyonu İl Temsilciliği, Sümbül Dağı’na bir tırmanış gerçekleştirdi.Çoğunluğu Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) üyesi dağcılar, 15 Haziran 2019 Cumartesi günü erken saatlerde araç ile Depin noktasına gelerek, son hazırlıklarını yaptıktan sonra tırmanışa geçtiler.

Yurthaber 17-06-19 11:50

CİSAD üyelerinden bir haftada üç faaliyet

Hakkari Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) üyeleri, bir haftada üç faaliyet gerçekleştirdi.CİSAD Başkanı Azad Ölmez, yapmış oldukları doğa sporları faaliyetleri sonucunda günden güne katılımın çoğaldığını söyleyerek, “Bu sporun dışında rafting ve bisiklet turlarına ağırlık vermeye çalışacağız.

Yurthaber 14-06-19 15:35

Bayramda, 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları'na tırmandılar

HAKKARİ'de, güvenlik gerekçesiyle yıllardır yasaklı olan ve geçen yıl çıkılmasına izin verilen, 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları ve göllerine, Ramazan Bayramı'nda Türkiye'nin çeşitli kentlerinden dağcı ve doğaseverler geldi.

Haber 07-06-19 15:32

Bayramda, 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları'na tırmandılar

HAKKARİ'de, güvenlik gerekçesiyle yıllardır yasaklı olan ve geçen yıl çıkılmasına izin verilen, 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları ve göllerine, Ramazan Bayramı'nda Türkiye'nin çeşitli kentlerinden dağcı ve doğaseverler geldi. Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Zirve Dağcılık Temsilciliği'nin organizasyonuyla bir araya gelen 21 dağcı, Cilo-Sat Gölleri ve dağlarına zorlu tırmanış yapıp, 3 gün kamp kurdu.  Kent merkezine 160, Yüksekova'ya 30 kilometre uzaklıkta bulunan Cilo-Sat Dağları ile göllerine, Ramazan Bayramı'nda dağcı ve doğaseverler akın etti.

Haber 07-06-19 13:03