Cin Gastronomi Kultur Festivali Haberleri

Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nın Ege Bölge Finali Denizli’de yapıldı

Türk mutfağının zengin lezzetlerini korumak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Ege Bölge Finali Denizli’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Yurthaber 2024-04-17 11:41:40

Efeler’de 3’üncü Gastronomi Festivali başlıyor

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ilçe mutfağını yurt çapında tanıtmayı planladığı Efeler Gastronomi Festivali’nin üçüncüsü için geri sayım başladı.

Yurthaber 2024-03-05 11:05:43

Gercüş’te bağ bozumu ve gastronomi festivali

Batman’ın Gercüş ilçesinde birçok kurumun iş birliğiyle bağ bozumu ve gastronomi festivali düzenlendi.

Yurthaber 2023-10-17 10:41:29

Görenler dönüp bir daha baktı: Togg böreği! Herkesin dikkatini çekiyor

Bursa’da bu yıl 2.’si düzenlenen Gastronomi Festivali renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Birçok restoranın lezzetlerini sergilediği festivale Togg böreği damga vurdu. Börekten yapılan yerli milli otomobil Togg'u görenler dönüp bir daha baktı. Baklava kulesi de büyük beğeni topladı.

Haber 2023-09-16 12:30:48

Bursa’nın lezzet şöleni kortejle başladı

Cihan devleti Osmanlı’nın ilk başkenti olarak saray mutfağının doğduğu şehir olan Bursa’nın eşsiz lezzetlerini vitrine çıkaran 2. Bursa Gastronomi Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı.

Yurthaber 15-09-23 12:26

Adıyaman'da, Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları festivalinin 2. gerçekleştirildi

İpekyolu Kalkınma Ajansından yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı İpekyolu Kalkınma Ajansı, GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Adıyaman Valiliğinin destekleri ile Kahta Kaymakamlığının ev sahipliğinde UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Nemrut Dağı'nın eteklerinde "Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları" festivali yapıldı.

Haber 29-08-23 00:17

Bakanı Ersoy Sur Kültür Yolu Festivalinin gala programında konuştu:

"Toplam 5 ilimizde kültür yolu festivalleri düzenliyoruz. Gelecek sene bu 5 ilimize İzmir Efes Kültür Yolu Festivali, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı ve Gaziantep Gastronomi Festivali de dahil olacak" - "Bu kadim topraklarda festival coşkusunu yaşama mutluluğunun tarifi bizim için çok büyük"

Yurthaber 08-10-22 21:04

Bakan Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'ne ilişkin basın toplantısında konuştu:

"Gelecek yıl mart ayında İzmir'de bulunan tarihi Alsancak Tekel Fabrikası'nı bir kültür sanat kompleksine dönüştürmüş olarak hizmete açacak ve ardından nisan ayında festivallerimizin kapsamına İzmir'imizi de ekleyeceğiz. Adana Portakal Çiçeği Karnavalı'nı ve Gaziantep Gastronomi Festivali'ni de Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamına alacağız" - "(Troya Kültür Yolu Festivali) Konserden tiyatroya, film gösteriminden atölyeye her yaş grubundan ve her zevkten kişiye yönelik düzenlediğimiz etkinlikleri toplam 300 binden fazla kişi izledi"

Yurthaber 27-09-22 13:47

Antalya 1. Uluslararası Food Fest Gastronomi Festivali sürüyor

Antalya 1. Uluslararası Food Fest Gastronomi Festivali sürüyor

Yurthaber 25-09-22 16:58

Uluslararası Antalya Gastronomi Festivali FoodFest Antalya başladı

Uluslararası Antalya Gastronomi Festivali "FoodFest Antalya" başladı

Yurthaber 23-09-22 18:20

Bursa Gastronomi Festivali başladı

Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa'da bu yıl ilk kez düzenlenen festival, kent lezzetlerinin tanıtıldığı stantlar, yemek yarışmaları ve çeşitli etkinliklerle 3 gün sürecek

Yurthaber 23-09-22 17:10

Gaziantep'teki 4. Uluslararası Gastronomi Festivali Derya Uluğ konseriyle sona erdi

Gaziantep'teki "4. Uluslararası Gastronomi Festivali" Derya Uluğ konseriyle sona erdi

Yurthaber 18-09-22 23:04

4. Uluslararası Gastronomi Festivalinde son gün yoğunluğu

"4. Uluslararası Gastronomi Festivali"nde son gün yoğunluğu

Yurthaber 18-09-22 17:02

4. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali sürüyor

4. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali sürüyor

Yurthaber 17-09-22 18:26

4. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali sürüyor

4. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali sürüyor

Yurthaber 16-09-22 16:26

4. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali başlıyor

4. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali başlıyor

Yurthaber 31-08-22 14:08

Bursa Gastronomi Festivali 23-25 Eylül'de gerçekleştirilecek

Bursa Gastronomi Festivali 23-25 Eylül'de gerçekleştirilecek

Yurthaber 29-08-22 22:35

Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali için geri sayım başladı

Bu 8-11 Eylül'de düzenlenecek festivalde, gastronomi şovları, atölye çalışmaları, yemek yarışmaları, konserler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek

Yurthaber 24-08-22 18:30

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali tanıtımında konuştu:

"İkinci yüzyılın hikayesini birlikte yazacağız. O kadar güzel hikayeler yazacağız ki Cumhuriyet'in kuruluş felsefesinin gereğini yapacağız"

Yurthaber 16-08-22 15:03

Çilekleri en kısa sürede bitirmek için kıyasıya yarıştılar!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 35. Uluslararası Kültür Sanat Festivali dolayısıyla düzenlenen Gastronomi ve Tarım Günleri etkinliklerinin ilki olan çilek yeme yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar, önlerine konulan çilekleri en hızlı şeklide bitirmek için kıyasıya mücadele etti. Yarışma sonrası 1’inci olan vatandaşa hediye verildi.

Yemek 25-07-22 11:25

Gastronomi Sokağı, Gastronomi Festivali ile açıldı

Gastronomi tutkunları ve kariyer yaşamını gastronomi odağında şekillendirmek isteyenleri buluşturan Gastronomi Sokağı'ndaki festival, gün boyunca devam edecek - Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen: - "Bizim asıl amacımız Türk mutfak zenginliğini hem gelecek kuşaklara tanıtmak hem de yerli ve yabancı turistlerimizle buluşturmak. Kültürümüzü gençlerimizle birlikte daha iyi noktalara taşımak istiyoruz. Bunun da İstanbul'da en güzel yapılacağı yer burasıdır"

Yurthaber 18-06-22 15:24

Türk Mutfağı Haftası, Balıkesir Gastronomi Festivali ile başladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: - "Bakanlık olarak biz de zengin yeme içme kültürümüzün dünyaya tanıtılması amacıyla çok sayıda çalışma yaptık, yapıyoruz. Bu bağlamda en son başarı hikayemizi dünyanın en prestijli restoran derecelendirme sistemi olan Michelin Rehberi'nde İstanbul'un yer almasını sağlayarak yazdık" - "Michelin, İstanbul için özel olarak hazırladığı seçkiyi 11 Ekim 2022 tarihinde düzenlenen törenle açıklayacak"

Yurthaber 21-05-22 15:14

Gastronomi kenti Hatay'da Sokak Lezzetleri Festivali düzenlendi

Gastronomi kenti Hatay'da "Sokak Lezzetleri Festivali" düzenlendi

Yurthaber 05-03-22 17:41

5. Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali sona erdi

5. Altınözü Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi Festivali sona erdi

Yurthaber 25-10-21 01:59

Adana lezzetleri için geri sayım başladı! Ünlü şefler de festivale katıldı

5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl “Coğrafya Lezzettir” temasıyla 8-10 Ekim tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Festival öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen Adana Valisi Süleyman Elban, festivalle Adana mutfağının tanıtımının yanı sıra bu mutfağı gelecek nesillere taşımayı ve gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Yemek 15-09-21 16:31

Gastro Rize”de yemek kültürü masaya yatırıldı

Rize’nin tarihi yanında yemek kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenecek festival öncesi Rize Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Gastro Rize” adlı bir konferans düzenlendi.Rize’nin bilinen damak tatlarının yanı sıra bilinmeyen yemek çeşitlerinin de tanıtılacağı Tanıtım Festivali öncesi düzenlenen konferansa Rize Valisi Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, Rize Belediyesi Meclis üyeleri, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamenmetoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, turizm dernekleri ve diğer paydaş kuruluşların temsilcileri katıldı.Vali Çeber yaptığı konuşmada, “Bir şehirde gastronomi bölümünü ihmal ederseniz o şehirde turizm anlamında en önemli ayaklardan birisini boş bırakmış olursunuz.

Yurthaber 08-02-21 22:03

Gastroantalya, Anfaş Hotel Equipment ve Food Product ile eş zamanlı düzenleniyor

Uluslararası gastronomi yıldızlarının büyük buluşması Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali Gastroantalya, 16-19 Mart 2021 tarihleri arasında, ‘Zeytin’ ana temasıyla ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Yurthaber 19-01-21 10:54

Türkiye’nin ilk dijital gastronomi festivali Adana’da yapılacak

Adana Valisi Sülyman Elban, korona virüs salgını sebebiyle Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ni dijital olarak gerçekleştirmeye karar verdiklerini, festival aracılığıyla Adana’nın tarihi, kültürel, gastronomik değerlerini tüm dünyaya tanıtmayı planladıklarını söyledi.Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Adana Lezzet Festivali için yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar Vali Süleyman Elban’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda tüm detaylarıyla ele alındı.

Yurthaber 15-09-20 16:54

Uluslararası Gastroantep hasat günleri bu sene dijital ortamda

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep), korona virüs (COVID-19) salgını nedeniyle 10-13 Eylül tarihleri arasında ‘Gastroantep Hasat Günleri’ olarak dijital ortamda yapılacak.Ünlü şeflerin katılımıyla hasatlar, workshoplar, paneller ve oturumların düzenleneceği ‘Gastroantep Hasat Günleri’ ile gastronominin kalbi Gaziantep’te atacak.

Yurthaber 03-09-20 17:05

Uluslararası Gastroantep hasat günleri bu sene dijital ortamda

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep), korona virüs (COVID-19) salgını nedeniyle 10-13 Eylül tarihleri arasında ‘Gastroantep Hasat Günleri’ olarak dijital ortamda yapılacak.Ünlü şeflerin katılımıyla hasatlar, workshoplar, paneller ve oturumların düzenleneceği ‘Gastroantep Hasat Günleri’ ile gastronominin kalbi Gaziantep’te atacak.

Yurthaber 03-09-20 17:05

Efeler Belediyesi’nden gastronomi festivali

Efeler Belediyesi, “Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Beslenme” sloganı ile bu yıl birincisini düzenleyeceği Efeler Gastronomi Festivali’ni duyurdu.Efeler İlçesi ve Ege Bölgesi’nin yöresel yemeklerinin tanıtılacağı aynı zamanda alanında uzman jüriler tarafından değerlendirilecek olan yemek yarışması ile birlikte eğitim, sergi, panel ve tadım çalışmalarının da gerçekleştirileceği 1.

Yurthaber 26-02-20 11:25

Gaziemir’de ilk kez Gastronomi Festivali düzenlenecek

Gaziemir Belediyesi, 4-5 Nisan’da Gastronomi Festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, birçok kişinin bir araya geleceği festivale İtalyan Aşçı Danilo Zanna da katılacak.Bünyesinde Makedonlardan Boşnaklara, Sinoplulardan Afyonlulara, Mardinlilerden Arnavutlara, Diyarbakırlılardan Karadenizlilere kadar birçok kültürü barındıran Gaziemir, kültürler buluşmasına sahne olacak.

Yurthaber 22-01-20 12:48

ALKÜ öğrencisi Murat Kankaya’dan 1 gümüş ve 1 bronz madalya

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencisi Murat Kankaya, Uluslararası Gastronomi Festivalinde 1 gümüş ve 1 bronz madalyanın sahibi oldu.Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Murat Kankaya, 15-17 Kasım 2019 tarihleri arasında Denizli Genç Aşçılar Derneği tarafından organize edilen ve Dünya Şefler Birliği ile Dünya Eurotoques Federasyonunun katılımıyla Denizli’de düzenlenen, 35 ülkeden 400 kadar yarışmacının katıldığı Uluslararası Gastronomi Festivalinde 2 klasmanda üniversite adına yarışarak 1 gümüş ve 1 bronz madalyanın sahibi oldu.Hemen ardından 21-24 Kasım 2019 tarihlerinde Antalya’da Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ile Dünya Şefler Birliğinin katılımı ile, 25’den fazla ülkeden toplam 4000’in üzerinde katılımcıyı ağırlayan GastroAntalya : Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen yarışmaya katılan Kankaya, bu yarışmada da, yarıştığı 3 klasmanda 2 gümüş ve 1 bronz madalyanın sahibi oldu.

Yurthaber 27-11-19 16:57

Uluslararası yemek yarışmasından Rize’ye ödül

Rize Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yiyecek içecek bölümü öğrencileri, Mutfak Sanatları ve Gastronomi Federasyonu’nun düzenlediği İstanbul Kültür ve Tat Festivali Uluslararası Yemek Yarışması’ndan Rize’ye altın ve gümüş madalya ile döndüler.Yarışmaya 23 okul ve 250 öğrencinin katıldı.

Yurthaber 18-11-19 14:21

GAÜN Geleneksel Nar Festivali gerçekleştirildi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri geleneksel hale getirdiği Nar Festivali’nde nar ekşisi yaptı.GAÜN Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi’nde üçüncüsü düzenlenen festivalde konuşan Rektör Prof.

Yurthaber 30-10-19 15:45

Gastronomi Festivali lezzet düşkünlerini ağırladı

İzmir’de, ’İyi Gıdalar, Gerçek Lezzetler’ mottosuyla düzenlenen Gastronomi Festivali, lezzet düşkünlerine keyifli anlar yaşattı.Gastronomi Festivali, bu yılda dopdolu programıyla lezzet tutkunlarını ağırladı.

Yurthaber 07-10-19 12:44

Acının en tatlı hali eğlenceye dönüştü

Çiğköftenin tescilli kenti Adıyaman’da düzenlenen Gastronomi Günleri’nde acının en tatlı hali olan çiğköfte ön plana çıktı.Kentte geçen yıl ‘çiğköfte festivali’ olarak kutlanılan ancak bu yıl ismi ‘Gastronomi Günleri’ olarak değiştirilen etkinlik bu yıl 4-5 Ekim tarihlerinde kutlanıyor.

Haber 04-10-19 23:03

Kastrofest-Kastamonu Gastronomi Festivali

Proje sorumlusu Gülsen Kırbaş: - "Etkinliği en az 10 bin kişinin ziyaret ettiğini düşünüyoruz. İlkini yaptığımız için beklediğimiz bir rakam değildi. Ben bunu büyük bir başarı olarak görüyorum"

Yurthaber 30-09-19 18:26

Kastrofest-Kastamonu Gastronomi Festivali

Proje sorumlusu Gülsen Kırbaş: - "Etkinliği en az 10 bin kişinin ziyaret ettiğini düşünüyoruz. İlkini yaptığımız için beklediğimiz bir rakam değildi. Ben bunu büyük bir başarı olarak görüyorum"

Haber 30-09-19 18:22

Şanlıurfa'nın lezzetleri ve müziği bu festivalde buluşacak

Gastronomi alanındaki lezzetleriyle adından söz ettiren Şanlıurfa, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "Şanlıurfa Lezzetleri ve İsot Festivali" ile hem damaklara hem de kulaklara hitap edecek - Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül: - "Festivalimizde Şanlıurfa'ya ait her şey olacak yani yok yok. 365 gün bulamadığınız, göremediğiniz her şeyi bulmak istiyorsanız festivalimize gelin"

Yurthaber 29-09-19 11:41

Şanlıurfa'nın lezzetleri ve müziği bu festivalde buluşacak

Gastronomi alanındaki lezzetleriyle adından söz ettiren Şanlıurfa, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek "Şanlıurfa Lezzetleri ve İsot Festivali" ile hem damaklara hem de kulaklara hitap edecek - Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül: - "Festivalimizde Şanlıurfa'ya ait her şey olacak yani yok yok. 365 gün bulamadığınız, göremediğiniz her şeyi bulmak istiyorsanız festivalimize gelin"

Haber 29-09-19 11:39

Kastrofest-Kastamonu Gastronomi Festivali sona erdi

"Kastrofest-Kastamonu Gastronomi Festivali" sona erdi

Yurthaber 28-09-19 20:41

Kastrofest-Kastamonu Gastronomi Festivali sona erdi

"Kastrofest-Kastamonu Gastronomi Festivali" sona erdi

Haber 28-09-19 20:40

Kastamonu’nun yöresel ürünleri görücüye çıktı

Kastamonu’nun coğrafi işaret almış ürünleri ile 800 çeşit yemek kültürünün tanıtıldığı Kastamonu Gastronomi Festivali (KASTROFEST) başladı.“Geleneğe Saygı, Geleceğe Miras” temasıyla düzenlenen Kastamonu Gastronomi Festivali (KASTROFEST) kortej yürüyüşle başladı.

Haber 28-09-19 09:43

Gastronomi tutkunları Antalya'da buluşuyor

ANTALYA'da 3'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Meze Festivali, gastronomi tutkunlarını bir araya getirecek.

Haber 28-09-19 09:42

Kastrofest-Kastamonu Gastronomi Festivali başladı

İtalyan ve Türk şeflerinin yanı sıra gastronomi alanında dünyaca ünlü isimlerin de katıldığı Kastrofest-Kastamonu Gastronomi Festivali başladı - Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu: - "Kastamonu'yu sadece Türkiye'ye değil, dünyaya da tanıtmamız lazım"

Haber 27-09-19 18:01

Kastrofest-Kastamonu Gastronomi Festivali başladı

İtalyan ve Türk şeflerinin yanı sıra gastronomi alanında dünyaca ünlü isimlerin de katıldığı Kastrofest-Kastamonu Gastronomi Festivali başladı - Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu: - "Kastamonu'yu sadece Türkiye'ye değil, dünyaya da tanıtmamız lazım"

Yurthaber 27-09-19 18:01

ETSO’dan gastronomi turu

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) heyeti, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan davet üzere Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali ‘GastroAntep’ fuarına katıldı.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan davet üzere Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali "GastroAntep" fuarına katılım sağlamak üzere Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı M.

Yurthaber 19-09-19 15:25

Gaziantep’te lezzet rüzgarı esti

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın işbirliğinde düzenlenen 2’nci Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP) kapsamında festival alanında kurulan Lezzet Sokağı’ndan yayılan Antep’in leziz yemeklerinin kokusu şehri sardı.Lezzet Sokağı’nda açılan stantlar ziyaretçi akınına uğradı.

Yurthaber 19-09-19 09:50