Ckk Konsorsiyumu Haberleri

Çin'in Uygurlara yönelik baskısına ilişkin yeni belgeler yayınlandı

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu Uygurların Çin'de kitlesel olarak hapsedildiği iddialarını güçlendiren yeni belgeler yayınladı.

Haber 2022-05-24 10:49:05

İşletmelerin yüzde 44'ü IoT çözümlerini kapsamlı şekilde korumuyor

Industry IoT Konsorsiyumu Baş Teknoloji Sorumlusu Stephen Mellor: - "Bilgi teknolojileri hatası utanç verici ve pahalı olabilirken, IoT hatası ölümcül olabilir. Siber güvenlik ise bir sistemi güvenilir hale getirmenin yalnızca bir parçasıdır"

Yurthaber 2022-03-02 11:31:05

Pandora Belgeleri: Hollanda Maliye Bakanı'nın 'vergi cenneti' Virgin Adaları'nda bir şirkete yatırım yaptığı ortaya çıktı

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) tarafından ortaya çıkarılan Pandora Belgeleri'nde, Hollanda Maliye Bakanı ve Hristiyan Demokrat Parti (CDA) lideri Wopke Hoekstra'nın Virgin Adaları'ndaki bir şirkete yıllarca yatırım yaptığı ortaya çıktı. Geçici hükümet, Hoekstra'ya sahip çıktı. Muhalefet ise Hoekstra hakkında Meclis'te genel görüşme yapılmasını istiyor.

Haber 2021-10-04 15:47:35

Dünya liderleri ve ünlülere ait mali sırları açığa çıkaran “Pandora Papers” açıklandı

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ), dünya liderleri, politikacılar, milyarderler ve ünlülere ait gizli finansal bilgiler ile mali sırları açığa çıkaran “Pandora Papers” adlı belgeleri açıkladı.

Haber 2021-10-03 22:54:30

Onaylandı: Hamile erkek emojisi geliyor!

2016 yılından beri var olan hamile kadın emojisine "hamile erkek" ve "hamile kişi" emojileri ekleniyor. Unicode Konsorsiyumu, iki yeni emojiyi 14.0 sürümü için resmen onayladı. Bazı tartışmalara da yol açan emojiler, bu yılın ilerleyen günlerinde bazı platformlarda kendilerine yer bulabilir.

Haber 20-09-21 18:15

Casus Yazılım Pegasus'un Listesinde Macron da Var

Araştırmacı gazeteciler konsorsiyumu üyesi Fransız Le Monde gazetesi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un cep telefonunun da Pegasus casus yazılımı tarafından dinlenen telefon numaraları listesinde yer aldığını açıkladı

Haber 20-07-21 21:27

Galatasaray Kulübü borçlarının yapılandırıldığını açıkladı

Galatasaray Kulübü, bankalar konsorsiyumu ile imzalamış olduğu Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi'nin ön koşullarını yerine getirerek borçlarının yapılandırılmasının tamamlandığını açıkladı.

Spor 28-05-21 23:07

Prof. Dr. Savlı İş çığrından çıkabilir diyerek uyardı

Koronavirüs vaka sayılarındaki artışı düşürmek için 17 günlük tam kapanma başlarken, Kocaeli Üniversitesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Savlı ise sonbahar aylarında daha uzun bir kapanma yaşanmaması için acilen "Covid-19 Genom Konsorsiyumu" kurulması gerektiği uyarısında bulundu.

Haber 30-04-21 10:02

Büyükşehir’in hukuk zaferi

Uluslararası BHRS Konsorsiyumu tarafından ‘Bursa Hafif Raylı Sistemi 1.

Yurthaber 14-02-21 11:08

İngiltere’de kapatılan mağazaların haftalık satış kaybı 2 milyar sterlin

İngiltere’de kapatılan mağazaların haftalık satış kaybı 2 milyar sterlinİngiliz Perakende Konsorsiyumu Üst Yöneticisi Dickinson, "Birçok işletme ciddi zorluklar yaşayacak. Binlerce kişinin işi riske atılacak." açıklamasında bulundu.

Finans 21-12-20 16:39

Rektör Ataç online gerçekleştirilen EPO Konsorsiyum Toplantısına katıldı

European Placement Opportunities (EPO) konsorsiyumu toplantısı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi koordinatörlüğünde online olarak gerçekleştirildi.

Yurthaber 26-11-20 17:08

Temsa'nın Finansal Yeniden Yapılandırma süreci tamamlandı

Ziraat Bankası liderliğinde oluşturulan bankalar konsorsiyumu ile başlatılan Finansal Yeniden Yapılandırma (FYY) sürecinin olumlu sonuçlanmasıyla Temsa Ulaşım Araçları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (Temsa) üretime devam etmesi için bütün engeller kalktı.

Finans 19-10-20 13:55

İzmir Tasarım Fabrikası ile İzmir’in yerel potansiyeline büyük katkı

Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisinin (BTTO) yürütücülüğünde gerçekleştirilen İzmir Tasarım Fabrikası (Izmir Design Factory) projesi ile farklı bölümlerde eğitim gören öğrenciler, İzmir’in yerel firmaları için projeler geliştirebiliyor.Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen İzmir Tasarım Fabrikası ile temel tasarım eğitimi alan öğrenciler, mezun olmadan iş birliği ve iletişim kurabilme, fikirler ortaya koyma, yerel ve küresel ihtiyaçlar doğrultusunda vizyon sahibi olma ve pazara nitelikli projeler geliştirebilme becerisi kazanıyor.Avrupa Birliğinin Erasmus+ hibe programı olarak geçen yıl kabul edilen İzmir Tasarım Fabrikası projesinin ortakları arasında Yaşar Üniversitesi’nin yanı sıra Portekiz’den ’Instututo Politecnico Du Porto’ Enstitüsü, İtalya’dan ’Consorzio Materahub Industrie Culturali E Creative’ Konsorsiyumu, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD), Originn Şirketi ve Gelecek Teknolojileri Derneği yer alıyor.

Yurthaber 05-08-20 10:25

Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyum Toplantısına Erciyes Teknopark İkinci Kez Ev Sahipliği Yaptı

Erciyes Teknopark, ODTÜ Teknokent, Ankara Sanayi Odası, Konya Sanayi Odası ve Kosgeb Ankara Ostim Müdürlüğü’nün bulunduğu Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyumu Erciyes Teknopark ev sahipliğinde ikinci kez Erciyes’te gerçekleştirildi.Erciyes Teknopark koordinasyonu ile gerçekleştirilen Avrupa İşletmeler Ağı konsorsiyum toplantısı ile ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş.

Yurthaber 14-02-20 09:18

Elazığ depreminin yeraltındaki sesi ortaya çıktı! Böyle kaydedildi

Elazığ Sivrice merkezli 6,6 büyüklüğündeki depremin yeraltındaki ses kaydı ortaya çıktı. ABD'de yeraltını inceleyen üniversite konsorsiyumu tarafından deprem anında kaydedildiği ifade edilen ses kaydı internet sitesinden paylaşıldı.

Haber 25-01-20 17:20

Hazar Boru Hattı Konsorsiyumu, 2019'da dünya pazarlarına 63 milyon ton petrol gönderdi

Hazar Boru Hattı Konsorsiyumu, 2019'da dünya pazarlarına 63 milyon ton petrol gönderdi

Finans 09-01-20 19:25

Kocatepe Staj Konsorsiyumu Protokolü imzalandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi eş güdümünde hayata geçirilen ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile birlikte Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasının paydaş olduğu Kocatepe Staj Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu protokolü Afyonkarahisar’da düzenlenen törenle imzalandı.Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) Hizmet Binası Meclis Salonunda gerçekleştirilen imza törenine Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof.

Yurthaber 26-12-19 11:46

DPÜ, EPO Erasmus+ Staj Konsorsiyumu toplantısına katıldı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen ve Dumlupınar Üniversitesinin ortağı olduğu European Placement Opportunities (EPO) Erasmus+ Staj Konsorsiyumu toplantısı Manisa Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.Dumlupınar Üniversitesini Rektör Yardımcısı Prof.

Yurthaber 24-12-19 21:19

DPÜ İspanya’da tanıtıldı

Kocatepe Staj Konsorsiyumu üyesi üniversitelerle birlikte İspanya’nın Valencia kentindeki eğitim kuruluşlarının toplantısında yer alan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, kendisini bu kez de İspanyol eğitimcilere tanıtıldı.Rektörlüğe bağlı olarak çalışan Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Doç.

Yurthaber 09-11-19 11:32

İşte korkutan İstanbul depreminin ses kaydı

İstanbul’da endişe yaratan 5,8 büyüklüğündeki depremin yer altındaki ses kaydı ortaya çıktı. ABD’de yeraltını inceleyen üniversite konsorsiyumu tarafından deprem anında kaydedildiği ifade edilen ses kaydı, internet sitesinden paylaşıldı.

Haber 27-09-19 00:19

Uşak Üniversitesi’nden ‘Avrupa’ya Açılan Yedi Kapı Projesi’

Uşak Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü yapacağı “Avrupa’ya Açılan Yedi Kapı (Seven Doorsto Europe)” adlı Erasmus+ projesi konsorsiyumu açılış toplantısı ve imza töreni düzenlendi.Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 üniversite ve 7 ticaret ve sanayi odasını bir araya getiren projenin açılış toplantısında konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 19-09-19 17:05

Yitak 2017-2019 dönemi kapanış toplantısı ATO Duatepe salonu’nda yapıldı

9 TEMMUZ 2019-Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, teknolojideki gelişmelerin iş ve iş yapış biçimlerini değiştirdiğini ve bu nedenle yakın dönemde bazı mesleklerin ortadan kalkacağını bunun yerine yeni iş alanların oluşacağını belirterek, “Çağı yakalamak, güçlü ve üreten bir ülke olmak için millet olarak kendimizi yeni gelişmelere adapte etmek zorundayız” dedi.ATO Başkanı Baran, Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen Erasmus Plus Programı kapsamında ATO Koordinatörlüğünde Ankara’da bulunan 12 üniversitenin ortaklığıyla yürütülen Yeni İş Tecrübeleri için Ankara Konsorsiyumu (YİTAK) 2017-2019 Dönemi Kapanış Toplantısı’na katıldı.

Haber 09-07-19 10:53

İGA Güvenlik ve United Group konsorsiyumu THY güvenlik ihalesini kazandı

İGA Güvenlik ve United Group konsorsiyumu THY güvenlik ihalesini kazandı

Finans 29-03-19 11:09

Japon şirketlerinden sürücüsüz araç teknolojilerinde iş birliği

Motosiklet üreticisi Honda ile ağır vasıta üreticisi Hino, Toyoto ile Softbank'ın sürücüsüz araç geliştirme şirketi Monet Teknoloji'ye ortak oldu - Girişim, "Monet Konsorsiyumu" adı altında Japonya'da faaliyet gösteren 88 şirketle, sürücüsüz araç ve otonom ulaştırma teknolojileri geliştirmek üzere iş birliği yapacak

Finans 28-03-19 12:22

Gürcistan'daki dev liman projesine Türk tecrübesi

Maliyeti 2,5 milyar dolar olan Anaklia Derin Deniz Limanı'nın devam eden inşaatı ve işletmesinde Türkiye'nin tecrübesinden faydalanılacak - Anaklia Geliştirme Konsorsiyumu Genel Müdürü Keti Boçorişvili: - "Tabii ki Türkiye bizim ana stratejik ortağımızdır ve bu durum ticaret, yatırım, turizm ve taşımacılık gibi çeşitli alanlara yansımakta"

Haber 30-01-19 13:37

Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyum Toplantısı Erciyes Teknopark’ta

Erciyes Teknopark, ODTÜ Teknokent, Konya Sanayi Odası, Ankara Sanayi Odası ve Kosgeb Ankara Ostim Müdürlüğü’nün bulunduğu Avrupa İşletmeler Ağı Konsorsiyumu Erciyes Teknopark ev sahipliğinde Erciyes’te gerçekleştirildi.Avrupa İşletmeler Ağı konsorsiyum toplantısı ile ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş.

Yurthaber 16-01-19 10:45

Milletin Meclisini Millet Yapar Konsorsiyumu görevini tamamladı

GYODER Milletin Meclisini Millet Yapar Konsorsiyumu, 15 Temmuz darbe girişiminde hasar gören Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onarımının tamamlanması dolayısıyla takdir plaketiyle onurlandırıldı - Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman: - "GYODER’e ve tüm konsorsiyum üyelerine, gösterdikleri hassasiyet ve hayırseverliklerinden dolayı yüce meclisimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum" - GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin: - "Meclisimizi inşa etmek bu milletin görevidir diye yola çıkan konsorsiyum, çalışmalarını büyük bir özenle yürüttü. Meclisimizin onarımı 39 milyon liralık bir bütçeyle tamamlandı. Bugün, bu çalışmanın başarıyla tamamlanmasının gururunu yaşıyoruz"

Finans 08-12-18 13:54

Kocatepe Staj Konsorsiyumu protokolü imzalandı

Kütahya Dumlupınar (DPÜ) Rektörü Prof.Dr.

Yurthaber 08-12-18 11:55

Kirişin yıkılması sonucu işçi havada asılı kaldı

Amerikan-Türk konsorsiyumu Bechtel-Enka'nın Kosova’da yürüttüğü başkent Priştine’yi Makedonya sınırı Hani i Elezit’te bağlayan otoban çalışmaları sırasında 45 metre uzunluğundaki kirişin düşmesi sonucu bir işçi asılı olarak havada kaldı.

Trend 21-11-18 19:07

Kirişin yıkılması sonucu işçi havada asılı kaldı

Amerikan-Türk konsorsiyumu Bechtel-Enka'nın Kosova’da yürüttüğü başkent Priştine’yi Makedonya sınırı Hani i Elezit’te bağlayan otoban çalışmaları sırasında 45 metre uzunluğundaki kirişin düşmesi sonucu bir işçi asılı olarak havada kaldı Priştine-Elezhan otoyolu inşası sırasında kiriş montajı yapılırken 45 metre uzunluğundaki 100 ton olduğu açıklanan kirişin düşmesi sonucu işçinin emniyet kurallarına bağlı olması hayatını kurtardı.

Haber 21-11-18 17:17

Kirişin yıkılması sonucu işçi havada asılı kaldı

Amerikan-Türk konsorsiyumu Bechtel-Enka'nın Kosova’da yürüttüğü başkent Priştine’yi Makedonya sınırı Hani i Elezit’te bağlayan otoban çalışmaları sırasında 45 metre uzunluğundaki kirişin düşmesi sonucu bir işçi asılı olarak havada kaldı Priştine-Elezhan otoyolu inşası sırasında kiriş montajı yapılırken 45 metre uzunluğundaki 100 ton olduğu açıklanan kirişin düşmesi sonucu işçinin emniyet kurallarına bağlı olması hayatını kurtardı.

Haber 21-11-18 15:43

Avrupa Staj Fırsatları Konsorsiyumu gerçekleşti

Erasmus+ "Avrupa Staj Fırsatları Konsorsiyumu" protokol imza töreni, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleştirildi.İmza törenine katılan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.

Yurthaber 08-11-18 16:25

Rönesans'ın Hollanda'daki bir milyar avroluk projesinde inşaat başladı

Rönesans'ın Hollanda'daki şirketi Ballast Nedamı'n dahil olduğu BAAK Konsorsiyumu tarafından inşa edilecek Blankenburg Bağlantı Yolu Projesi bu ülkede gerçekleştirilen en büyük PPP projesi olma özelliği taşıyor

Yurthaber 30-10-18 10:46

Rönesans'ın Hollanda'daki bir milyar avroluk projesinde inşaat başladı

Rönesans'ın Hollanda'daki şirketi Ballast Nedamı'n dahil olduğu BAAK Konsorsiyumu tarafından inşa edilecek Blankenburg Bağlantı Yolu Projesi bu ülkede gerçekleştirilen en büyük PPP projesi olma özelliği taşıyor

Finans 30-10-18 10:45

Özbekistan'daki ilk ücretli otoban projesi Türk şirketine emanet

Türk şirketleri konsorsiyumu, Özbek makamlarıyla Taşkent-Semerkant ücretli otoyolu projesinin detaylarını görüştü

Haber 12-09-18 21:20

“Türkiye Açık Bilim Zirvesi”nde Açık Bilim ve Açık İnovasyon tartışıldı

Sabancı Üniversitesi, TÜBİTAK, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Hacettepe Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi Kütüphaneleri Konsorsiyumu (ANKOS) işbirliği ile düzenlenen “Türkiye Açık Bilim Zirvesi” açık bilim ve açık inovasyon konuları tartışıldı.

Finans 11-09-18 16:27

Yeni havalimanının toplu ulaşım ihalesi

Altur-Havaş-Free Turizm Konsorsiyumu, üçüncü turda KDV dahil 475 milyon 488 bin lirayla rakibinden 1 milyon 170 bin lira fazla teklif sundu - Nihai karar, tekliflerin değerlendirilmesi sonucunda verilecek

Haber 04-09-18 18:07

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 4

  1- YENİ HAVALİMANI YOLCU TAŞIMA İHALESİ: KDV DAHİL 475 MİLYON 488 BİN TL  Haber: Gökhan ARTAN - İSTANBUL DHA İstanbul Yeni Havalimanı yolcu taşıma ihalesini Altur - Havaş - Free Turizm konsorsiyumu KDV dahil 475 milyon 488 bin TL bedelle kazandı.

Haber 04-09-18 16:57

Yeni havalimanının ulaşım ihalesi sonuçlandı

Yeni Havalimanı'na ulaşım için düzenlenen "Bagajlı Lüks Taşımacılık İhalesi"ni Altur-Havaş-Free turizm konsorsiyumu kazandı

Haber 04-09-18 16:25

Yeni havalimanı yolcu taşıma ihalesi sonuçlandı

İstanbul Yeni Havalimanı'na yolcu taşıma işini 10 yıl boyunca yapacak firmanın belirleneceği ihale sonuçlandı. İhalesiyi Altur-Havaş-Free Turizm konsorsiyumu kazandı.

Finans 04-09-18 14:39

Turkcell, küresel blockchain konsorsiyumuna katıldı

Turkcell, dünyadaki telekomünikasyon devlerinin yer aldığı, telekom operatörlerinin küresel blockchain konsorsiyumu Carrier Blockchain Study Group'a (CBSG) dahil oldu - Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu: - "CSBG'nin bir parçası olmak, dijital platformlarımızda sunduğumuz hizmetleri geliştirmemize ve müşteri deneyimini en üst düzeye çıkarmamıza yardımcı olacak"

Finans 09-07-18 09:45

Şah Deniz 2, Türkiye'ye ilk doğal gaz teslimatına başladı

BP, Azerbaycan'ın devlete air petrol şirketi SOCAR, TPAO, Petronas, Lukoil, Nico ve SGC'nin oluşturduğu Şah Deniz 2 konsorsiyumu, Şah Deniz 2 geliştieme tesisinden Türkiye'ye ticari doğal gaz teslimatının başladığını açıkladı.

Finans 02-07-18 13:50

Türk IC İçtaş İnşaat ile İtalyan Astaldi, Rusya’da tramvay yolu yapacak

IC İçtaş İnşaat ve İtalyan Astaldi konsorsiyumu ile St. Petersburg arasında travma yolu inşaatı için protokol imzalandı

Finans 24-05-18 17:04

İran ile İngiliz konsorsiyumu arasında petrol anlaşması

İran resmi ajansı IRNA anlaşmayı, ABD'nin İranla nükleer anlaşmadan ayrılmasından sonra Avrupa'nın nükleer anlaşmayı korumak için attığı ilk adım olarak niteledi

Haber 17-05-18 13:07

Batman Üniversitesi Ortadoğu’ya Açılıyor

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin Ürdün’ün Başkenti Amman’da organize ettiği Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 7. Olağan...

Yurthaber 04-05-18 14:34

Rektör Çomaklı, Esruc’un Ardından, Üniversite Rektörleriyle Filistin’i Ziyaret Etti

Atatürk Üniversitesi öncülüğünde 2010 yılında başlatılan, Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 7. Olağan Toplantısı sona...

Yurthaber 28-04-18 11:04

Rektör Çomaklı, Ürdün’de Gerçekleştirilen Esruc 7. Olağan Toplantısına Katıldı

Atatürk Üniversitesi öncülüğünde 2010 yılında başlatılan, Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 7. Olağan Toplantısı Ürdün’ün...

Yurthaber 27-04-18 10:35

ICA ücretsiz göz taraması ile 'Güvenli Sürüşe' destek oluyor

YAVUZ Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nu inşa eden ve işleten IC İçtaş İnşaat - Astaldi konsorsiyumu ICA, sürüş güvenliğinde önemli bir etken olan göz sağlığının korunmasına yönelik olarak Avrupa Göz Hastanesi ile işbirliğine imza attı.

Finans 20-04-18 11:32

Hazar Boru Hattı'nda petrol sevkiyatı arttı

Hazar Boru Hattı Konsorsiyumu Genel Müdürü Gorban: - "Konsorsiyum aracılığıyla 2017'de gönderilen 55 milyon ton petrolden 49,6 milyon tonu Kazakistan'dan gönderildi. Böylece Hazar Boru Hattı'nda toplam sevkiyat miktarı 2016'ya göre 8,8 milyon ton daha arttı"

Haber 04-04-18 11:58