Çocuk Gelişimi Haberleri

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Aynı isim ile 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programı seçenekleri bulunan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünün mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda çalışabilir. Bu bölümde temel amaç 0-18 yaş aralığındaki bireylerin fiziksel, psikolojik, sosyal ve bilişsel gelişim alanlarını takip edebilen Çocuk Gelişimi Uzmanlarının yetiştirilmesidir. Dolayısıyla çocuk gelişimi eğitmenleri, psikoloji ve sosyoloji alanında uzman olan bireylerle de iş birliği yapar.

Egitim 24-03-2023 16:22

ADEM'in eğitimine katılan kadın girişimci fotoğraf stüdyosu açtı

Diyarbakır'da 20 yaşındaki girişimci Sara Altunakar, Bağlar Aile Destek Merkezinde katıldığı fotoğrafçılık kursu sayesinde açtığı stüdyoda bebek ve çocuk fotoğrafçılığı yapıyor - Altunakar: - "Bu kurs sayesinde yolumu çizdim. İsterim ki tüm kadınlar kendi yolunu çizsin"

Yurthaber 24-09-2022 12:52

Çocukların ilk rol modeli ebeveynlerdir!

Çocuklar dünyaya geldiklerinde ilk gördükleri kişiler genellikle aileleri oluyor ve çocuk gelişimindeki en önemli bölüm olan 0-6 yaş döneminde daha çok ebeveynleri ile vakit geçiriyorlar. İstatistiklere göre çocukların zamanının yüzde 16’sı okulda, yüzde 84’ü ise aileleriyle geçiyor.

Kadin 22-09-2022 18:55

Anne ve babalar çaresiz! Uzmanından ekran bağımlılığına karşı etkili öneriler

Yaz tatili çocukların çokça boş zamana sahip olmalarını, doyasıya eğlenip açık havada aktivitelerde bulunmasını sağlarken, buna karşın kimi zaman televizyon, tablet, cep telefonu ve bilgisayar derken ekran karşısında uzun saatler geçirilmesini de beraberinde getiriyor. Çocuklarda bu tür teknolojik cihazların kontrollü kullanılmamasından dolayı bazı sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor.

Haber 24-08-2022 10:57

Çocuk Gelişimi

Çocuk Gelişimi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Çocuk Gelişimi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Çocuklara kısıtlamalar yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Hayat bir eğitim alanı ve bizler de evlatlarımız gibi eğitim almaktayız. Bizler, evlatlarımızın önünde rehber olmalı, onlarla doğru iletişim kurarak onların kendilerini keşfetme yolculuğunda yanlarında olan bireyleriz.

Kadin 23-08-2022 14:44

Son bir aya girildi! Ebeveynlerin dikkat etmesi gerekenler

Yaz tatilinde pek çok anne baba, çocuklarını sıkmadan, eğlenirken öğrenmelerini de sağlayacakları aktivite arayışında oluyor. Özellikle de okulların açılmasında son aya girdiğimiz bugünlerde, amaç onları derse zorlamak olmasa da, akıllarda ‘eğlenirken öğrenebilecekleri, öğrendiklerini unutmayıp hafızalarını tazeleyebilecekleri’ yöntemleri bulmaya çalışıyor.

Kadin 16-08-2022 14:16

Sosyal ve finansal eğitimlerin erken yaşta verilmesinin önemi

Toplumda ebeveynlerin çocuklardan beklentileri yıllar içerisinde değişime uğramıştır. Yıllar önce ebeveynler çocuklarının masa başı bir işe sahip olması, memur olması, para kazanıp ayaklarının üzerinde durabilmesi gibi beklentilere sahipti. Ancak küresel dünyada insanlık bunun yeterli olmadığı bilincine erişmiştir. Bu bilinç; iyi ve nitelikli insan yetiştirmenin önemini ebeveynlere aşılamıştır.

Kadin 09-08-2022 12:35

Mutlu bir ebeveyn olmak ve mutlu çocuk yetiştirmek için nelere dikkat edilmelidir?

Mutlu bir ebeveyn olmak için en önemli şart evlatlarımızla olan iletişimimizdir. İletişimimizi ne kadar güçlü kılarsak onları o kadar iyi anlarız ve kendimizi onlara o kadar iyi anlatabiliriz.

Kadin 30-07-2022 15:06

Çocuklara sorumluluk bilincinin kazandırılması gelişimlerine katkı sağlar!

Çocuklarımızı yetiştirirken genellikle akvaryum içerisinde yetiştirmeye çalışıyoruz. Onlara sorumluluklar vermeyerek özgüven ve özyeterlilikle alakalı becerilerinin gelişmemesine neden oluyoruz.

Kadin 30-07-2022 15:02

Çocuk Gelişimi taban puanları 2022! Tüm üniversitelerdeki Çocuk Gelişimi bölümü taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları

Çocuk Gelişimi taban puanları, YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Üniversite sınavı ile ilgili yapılan açıklamanın ardından vatandaşlar internette yaptıkları araştırmalara hız verdi. Çocuk Gelişimi taban puanları açıklandı mı? Tüm üniversitelerdeki Çocuk Gelişimi bölümü taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları ile konuya ilişkin detaylar haberimizde...

Egitim 19-07-2022 09:22

Aklımıza ilk olarak ‘anneler’ gelse de… Babaların çocuk gelişiminde önemli rolü

‘Çocuk gelişimi’ denildiğinde aklımıza ilk olarak anneler geliyor. Bunun nedeni ise hamilelik, doğum ve emzirme gibi süreçlerin anneye ait olması. Ama aynı zamanda toplumsal cinsiyet rolleri de etkili oluyor kuşkusuz. Her kız çocuğunun ilk oyuncağının bebek olmasının yanı sıra kardeşler ile kuzenlerin bakım süreçlerine dahil edilmesi gibi etkenler nedeniyle çocuk bakımı ve gelişiminde anneler daha ön plana alınıyor.

Haber 16-06-2022 13:46

Montessori’ye göre yaş gelişim dönemleri

Montessori metodu, her bir çocuğun kendi ihtiyaçlarını karşılama potansiyelini taşıyan, kendi kararlarını verebilen bağımsız bireyler olduğunu kabul eden bir eğitim metodudur. Montessori eğitim felsefesinin çocuğa bakışı geleneksel anlayıştan çok farklıdır.

Kadin 15-06-2022 14:47

Rekabet ve güç savaşına dönüştürmeyin! Çocuklarda bireyselleşmenin ilk adımı: 2 yaş sendromu

Aniden oluşan öfke patlamaları, kendi dediğini yaptırma konusunda inatlaşmalar, her şeye ‘hayır’ demeler, kendini yerden yere atmalar, ağlama krizleri, hızlı değişen duygu geçişleri… Oyuncak için ağlama krizleri yaşarken bir anda başka bir şeye yönelerek susmak… Hiç beklenmedik bir şeye yoğun öfke krizleriyle karşılık vermek… Yoran ve kaygıya sürükleyebilen bu davranışlar, çocukların bebeklikten çıkıp kendilerini birey olarak kabul ettirmeye çalıştıkları ‘2 yaş sendromu’nun belirtileridir.

Haber 07-06-2022 09:13

Zeka kartlarının çocuklardaki faydaları

En baştan başlamak gerekirse; nedir bu zeka? “İnsanın düşünme, akıl yürütme, nesnel gerçekleri algılama, kavrama, yargılama ve sonuç çıkarma yeteneklerinin tümü” olarak tanımlayabiliriz. Bu düşünme, akıl yürütme, nesnel gerçekleri algılama, kavrama, yargılama ve sonuç çıkarma yeteneklerinin tümü bebekliğin ilk yıllarından itibaren çeşitli zaman dilimleriyle gelişim göstermeye başlar.

Kadin 20-05-2022 13:51

Şaka değil gerçek: 3 veya daha fazla çocuk yetiştirmek, aklınızı kaybetmenize neden olabilir!

Columbia Üniversitesi araştırmacıları, yaptıkları son araştırmayla çok sayıda çocuğu olanların kelimenin tam anlamıyla akıl sağlıklarını kaybetmelerine neden olacağını iddia etti. Özellikle üç veya daha fazla çocuk yetiştirmek, yaşamın ilerleyen dönemlerinde bilişsel gerileme veya bunama başlangıcını tetikleyebileceği belirtiliyor.

Haber 14-05-2022 10:55

Nöroloji Akademisi yayımladı! Çocukların ağzına bile sürmeyin

Son yılların yakından takip edilen sağlıklı beslenme araştırmaları hız kesmeden sürüyor. Nöroloji Akademisi yayımladığı araştırma sonuçlarıyla çocukların beyin hücrelerini öldüren yiyecekleri açıkladı. Çocuk beslenmesinde özellikle trans yağlar ve şekerli yiyeceklerden uzak durulması konusunda uyarılar yapıldı.

Haber 23-04-2022 07:01

Eğlenirken öğrenmek mümkün mü?

Montessori eğitimi, her çocuğun bireysel becerileri ve ilgi alanlarına göre, farklı öğrenme hızına sahip olduğunu kabul eden eğitim yaklaşımıdır. Montessori metodunda üç ana etken vardır. Bunlar; planlanmış bir çevre, çocuk ve öğretmendir. Öğretmenler çevre hazırlayıcısıdır, çocuğun ilgi alanlarına, öğrenme hızlarına, kişilik özelliklerine, yeteneklerine göre planlamalar yapar. Sınıf ortamını, öğrencilerin birbirlerinden öğrenmelerini destekleyecek şekilde düzenler.

Kadin 19-04-2022 14:54

Çocuk beslenmesinde ideal ölçüler: Çocuklar hangi besinleri, ne kadar tüketmeli?

Sağlıklı çocuklar yetiştirmede sağlıklı ve dengeli beslenme şüphesiz kritik önem taşıyor. Gelin görün ki bunun bilincinde olmasına rağmen pek çok anne baba için çocuklarına sebze başta olmak üzere sağlıklı yiyecekler yedirmek deveye hendek atlatmaktan zor olabiliyor. Bazen de tam tersi, çocuk ne kadar yerse yesin, “Acaba yeterince beslenebildi mi?” endişesiyle daha fazla besin yükleyebiliyor.

Haber 19-04-2022 12:19

Yeni dijital dünyada iyi ebeveyn olmak

Yaşadığımız çağda ailenin dijitale karşı ilgilerini anlamak ve incelemek önemli çünkü ebeveynlerin dijital teknolojilere karşı eğilimleri, çocukların dijitale karşı tutumlarını büyük ölçüde belirliyor. Ebeveynlerin dinlenmek için çocuğun eline tablet, telefon ve bilgisayar verip dikkat dağıtmak istemeleri yapılan en önemli hatalardandır. Bu tip davranışlar çocukların bağımlılık göstermesine neden olmaktadır.

Kadin 23-02-2022 14:44

Bay Becerikli kimdir? Phil Gallagher Kimdir? Bay Becerikli kaç yaşında, nereli? Bay Becerikli öldü mü?

Bay Becerikli olarak akıllara kazınan Phil Gallagher, belgesel yapımlarından aşina olduğumuz bir kişidir. Phil Gallagher'in hayat verdiği Bay Becerikli çocukların ve dolayısıyla ebeveynlerin sıklıkla takip ettiği bir karakterdi. Bay Becerikli yani Phil Gallagher'ın ölüm haberi gündeme geldi. Bu haberden sonra Bay Becerikli ismiyle tanınan Phil Gallagher'in kim olduğu Bay Becerikli'nin ölüp ölmediği araştırılmaya başlandı.

Magazin 20-02-2022 14:26

Kötü annelik babalık yoktur ama kötü ebeveynlik vardır! Çocuk yetiştirmede doğru bilinen yanlışlar

Çocuk büyütmek, onu iyi bir şekilde yetiştirmek belki de bu dünyadaki en zor işlerden biri… Ebeveynler bunu başarmak için çok çaba sarf ediyor, kimi zaman kendilerini bile ihmal ediyor. Her şeyin olduğu gibi çocuk yetiştirmenin de doğruları, yanlışları var. Ebeveynlerin çocuk yetiştirmede doğru sandığı yanlışları uzmanları anlattı.

Haber 26-01-2022 11:52

Ebeveynler dikkat! Cinsiyet rolleri çocukların okul başarısını etkiliyor

Ebeveynlerin, cinsiyet klişelerinin doğuracağı olumsuz sonuçlara karşı, cinsiyeti geri planda tutarak çocuğun bireyselliğine odaklanması gerekiyor. Ebeveynler, “gerçekçi ebeveynlik” anlayışı ile hareket ederek çocuğun potansiyelini ortaya çıkarmasını sağlamaları cinsiyet klişeleri ile mücadele etmede büyük önem taşıyor.

Haber 21-01-2022 16:05

Akıllı telefonlar çocuk gelişimine zarar veriyor

Akıllı telefonlar hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiş olsa da annelerin sürekli bu cihazları kullanması bebek gelişimi açısından problem yaratabilir.

Haber 24-12-2021 16:27

Çocukların hayal dünyasını genişleten 150 TL altı eğitici oyuncak önerileri

Çocuk gelişiminde oyunun yerini öğrenmeyen kaldı mı? Peki çocuklarınızın oyun saatlerini daha eğlenceli hale getirmek ister misiniz? Sizin için öyle oyuncaklar seçtik ki, bundan sonra çocuğunuz için oyun saatleri hem daha eğitici hem de daha eğlenceli olacak.

Kadin 08-11-2021 10:31

Okumaya yeni geçen çocuklara okumayı sevdirecek kitap önerileri

Her anne baba, çocuğunun kitap okuma alışkanlığı kazanmasını ister. Çünkü kitaplar çocukların kelime haznelerini geliştirir; iyiyi ve kötüyü ayırt etmelerini, doğru davranışları benimseyip yanlış tutumları eleştirmelerini sağlar. Kitaplarla tanışan bir çocuk hayatı keşfetmeye başlayacağı için onlara güzel şeyler öğretecek kitaplar seçmek gerekiyor. Gelin, çocuklara hem güzel tutumlar kazandıracak hem de keyifle okunacak çocuk kitaplarını birlikte inceleyelim.

Kadin 18-10-2021 16:37

Çocuklarda boy uzaması nasıl sağlanır? Beslenme ve basketbol boy uzatır mı?

Çocuk gelişiminde boy uzaması, sağlıklı beslenme ve zihinsel gelişim gibi önemsenmesi gereken konular arasındadır. Ancak ebeveynler çocuklarının boyunun yeterince uzadığını nasıl anlayacakları ile ilgili sıkıntı yaşayabilir. Kısa kaldığını düşünmeleri durumunda ise çözüm yolu arayabilirler. Bunun içinse en çok "Basketbol ve besinler boy uzatır mı, çocuğumun boyunun kısa kalmasını önleyebilir miyim" soruları sorulur. Peki çözüm nasıl sağlanır? İşte konu hakkında en çok merak edilenler...

Haber 14-10-2021 12:01

Yeni nesil eğitimi eve taşıyan en iyi montessori ürünleri

Çocuk gelişiminde Montessori tarzına gönül verdiyseniz, evinizin her köşesini buna göre dizayn etmeniz gerekiyor. Yataktan gardıroba, çalışma masasından kitaplığa, oyun halısından öğrenme kulesi ve Pikler üçgeni gibi yenilikçi materyallere kadar en iyi Montessori ürünlerine göz atmaya ne dersiniz?

Kadin 30-09-2021 22:32

Çalışan annelerin karşılaştığı sorunlar nelerdir?

Çocuklarıyla yeteri kadar vakit geçiremeyen çalışan anneler, özellikle bebeklik döneminde daha fazla sıkıntı hissetmektedir. Çalışan anneler, bebeklerinin kendilerine daha çok ihtiyaç duyduğu dönem boyunca işine ve ev düzenine yeterince konsantre olamazlar. İlgi bekleyen çocuklar, annelerinin daha zor bir süreç yaşamasına neden olabilirler. Bu durum annenin psikolojisini etkiler ve bazı hatalara neden olabilir. Uzman Pedagog Belgin Temur Yağlıtaş konuyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Kadin 06-07-2021 08:34

Çocuk sağlığında ruhsal gelişim için doğru baba rolü nasıl olmalı?

En az anne kadar baba da çocukların ruhsal gelişiminde önemli rol oynar. Ancak her baba doğru rol model olamayabilir. İlgisiz olmak kadar aşırı ilgi de çocuklarda olumsuz etkiler yaratabiliyor. Bu noktada doğru baba modeli için nasıl davranmak gerekiyor? İşte baba modelinin çocuğun gelişimi üzerindeki etkileri...

Haber 17-06-2021 12:04

Çocuklarda hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı tedavisi için ne yapılmalı?

Hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı, günümüzün en çok gözlemlenen sorunlarından birisidir. Hem okul hem de ev hayatında, oldukça sıkıntı yaratan bir problemdir. Bu nedenle çocuk, akademik ve sosyal açıdan belirli problemlerle karşılaşır. Bu sebeple hiperaktivitenin erken fark edilmesi önemine vurgu yapan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Ayşim İncesulu, hiperaktivite ve dikkat dağınıklığı tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Kadin 16-06-2021 09:24

Çalışan anne ve babalar çocuklarıyla nasıl daha verimli ilişki kurabilir?

Çocukların iki ebeveynin de ilgisine ihtiyaç vardır. Annenin de babanın da çalışma düzenine göre çocukla ilgilenme biçimleri geliştirilebilir. Birlikte etkinlikler yapmak, ev içerisinde yapılan ufak işler için bile oldukça etkilidir. Çalışma hayatına rağmen iyi bir anne-baba olmak için yapılması gerekenleri anlatan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Ayşim İncesulu, çocuklara vakit ayırmanın önemine ve ayrılan vaktin nasıl değerlendirilmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.

Kadin 15-06-2021 08:30

Akıllı telefon ve tabletlerin çocuklara zararları sandığınızdan daha fazla!

Çocukların hayatına entegre olan akıllı telefon ve tabletlerin çocuk gelişimini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Ayşim İncesulu, çocukları oyalamak için televizyon, tablet ve telefonun devreye sokulmaması gerektiğini söyledi. Akıllı telefon ve tabletlerin çocuklara zararlarını sıralayan İncesulu, 3 yaşına kadar çocukların teknolojik aletlerden uzak tutulması gerektiğini söyledi.

Kadin 14-06-2021 11:12

Bebeklerin sağlıklı gelişimi için nelere dikkat edilmeli?

Bebeğin sağlıklı gelişimi için iletişime anne karnında başlanması gerektiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Matben, "Dokunarak, konuşarak iletişim kurmaya başladığınız bebeğinizin doğduğundaysa yeme, uyuma gibi fiziksel ihtiyaçlarını karşılarken duygusal ihtiyaçlarını da unutmamak gerekir. Bebeğin sağlıklı gelişimi için bebekle konuşmak ve birebir zaman geçirmek oldukça önemlidir" dedi. İşte konunun detayları...

Kadin 01-06-2021 15:13

Çocuk Gelişimciler Günü sözleri | Çocuk Gelişimciler Günü nedir?

Çocuk gelişimciler, bebek daha anne karnındayken başlayan sürecin bir parçası olurlar. Anneyi ve çocuğu bilgilendirme ve destekleme konusunda eğitilen bireyler, doğum ve ergenlik dönemini kapsayan bir sürecin yönetimi konusunda destekleyici bir rol oynar. Çocuk gelişimciler, çocukların zihinsel, motor, dil, öz bakım, duygusal ve sosyal gelişim alanlarında gelişmesine katkı sağlar.

Haber 20-05-2021 09:41

Erken ergenlik belirtileri nelerdir? Kızlarda 8, erkeklerde 9 yaşından önce başlıyorsa dikkat!

Erken ergenlik ebeveynleri kaygılandıran konular arasında yer alıyor. Özellikle son yıllarda ortaya çıkan erken ergenlik belirtileri ile ilgili bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Saygın Abalı, konu ile ilgili bilgi sahibi olmanın önemine dikkat çekiyor. Kızlarda 8, erkeklerde 9 yaşından önce başlayan ergenlik belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Abalı, erken ergenlik tedavisinde nasıl hareket edildiğini anlattı.

Haber 27-04-2021 12:25

Çocuğunuzun oyun bağımlılığına karşı 13 kritik tavsiye

Pandemi süreciyle birlikte oyun bağımlılığında yaşanan artışa dikkat çeken Psikolojik Danışman Tolga Uçar, gençlerin ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu belirterek, oyun bağımlılığına karşı mücadelede önemli tüyolar verdi.

Kadin 15-04-2021 12:04

Günışığı Kitaplığı 14. Eğitimde Edebiyat semineri pandemiye rağmen gerçekleşti

Günışığı Kitaplığı'nın öğretmenler, kütüphaneciler ve akademisyenler için düzenlediği 14. Eğitimde Edebiyat Semineri, FMV Işık Okulları'nın desteğiyle 10 Nisan'da çevrimiçi gerçekleşti.

Magazin 12-04-2021 15:13

Çocuklar neden obez olur? Çocukları obeziteden korumak mümkün mü?

Obezite, dünyanın dört bir yanında sorun olmaya devam ederken çocuklardaki kilo artışı da endişeye sebep oluyor. Obez çocuklar, hayatına obez yetişkinler olarak devam ederken belli başlı sağlık sorunlarını yaşamaları da kaçınılmaz oluyor. Hareketsiz yaşamla birlikte yanlış beslenme alışkanlıklarının kazandırıldığı çocukların doğru rol model bulamamasıyla devam eden süreç bireylerin sağlığını elinden alıyor. Peki bunu önlemek mümkün mü? Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgi verdi.

Kadin 12-04-2021 14:44

Çocuklarda kısa boy neden olur? Kısa boya neden olan hastalıklar

Çocuklarda boy kısalığı ile ilgili uyarılarda bulunan Endokrinoloji Uzmanı Profesör Doktor Mehmet Boyraz, durumun genetik faktörler dışında kötü beslenme, endokrin bozukluklar, kemik hastalıkları ve radyasyona maruz kalma gibi nedenlerle de meydana gelebileceğini söyledi. Psikolojik nedenlerin de boy kısalığına sebep olabildiğini söyleyen Boyraz, aile içindeki sevgi paylaşımının önemine vurgu yaptı.

Haber 08-04-2021 17:25

İkiz çocuk yetiştiren aileler nelere dikkat etmeli? Birbirlerine benzeyebilirler ama...

Aynı gözler, aynı renk saç, aynı burun... Ancak biri utangaç olabilir, diğeri yeni insanlarla tanışmayı seviyor olabilir. Bu yazımızda ikiz çocuklardan bahsediyoruz. İkiz ebeveynlerinin diğer çocuklarına yaklaşımı nasıl olmalı, İkiz çocukları kıyaslamanın sakıncaları neler, ikizleri giydirirken ebeveynler nelere dikkat etmeli?

Kadin 17-02-2021 17:07

Çok ağır sonuçları olabilir! Çocuklar bu ürünlerle besleniyorsa..

Beslenme, bir çocuğun genel sağlığı ve gelişiminde anahtar faktör. Çocuklar, vücutlarının temel görevleri yerine getirmesi için çok sayıda besine ihtiyaç duyarlar. Doku ve kemik gelişimi de sağlıklı beslenmeyle yakından ilişkili. Her besin grubundan tüketmek, çocuk gelişimi açısından büyük önem taşır. Bu yazıda, çocuklar için dengeli beslenmenin önemi hakkında merak ettiklerinizi bulabilirsiniz.

Haber 31-08-2020 10:39

Salgın sürecinde ev çocuğun gelişimine yönelik düzenlenmeli

DÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Koç: - "Bu süreçte çocuğun gelişim alanlarını ve eğitsel yaşamını destekleyecek eylem planları oluşturulmalı ve eylem planları oluşturulurken çocuğun mutlaka sürece dahil edilmesi ve onayının alınması gerekir"

Yurthaber 28-04-2020 16:19

'Özel gereksinimli çocuklar hayata dahil edilmeli'

Özel gereksinimli çocukların toplumdan koparılmaması için ailelerin onlara koruma kalkanı değil köprü görevi üstlenmeleri gerektiğini ifade eden Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Gör. Buket Koçyiğit Ocak, “Özel gereksinimli çocuklar hak ettikleri devlet destekli özel eğitimi alabilmeli” dedi.

Haber 08-08-2019 09:01

Anne ve babalar dikkat! Çocuğunuzda gelişim geriliği olabilir

Bebek ve çocuklarda gelişim geriliğinin ilgili hekimlerce kontrol edildiğini ancak ailelerin bu konuda bilinçli olmaları gerektiğini söyleyen Öğr. Gör. İrem Burcu Kurşun, “Çocuklar 0-6 yaş hızlı gelişim dönemlerinde bir kıyafeti çok fazla giyemeyebiliyorlar. Bunun temel sebebi çocuğun hızlı büyümesi, pantolon boylarının ve uzun kollu kıyafetlerinin ona artık kısa gelmesidir. Çocuk kıyafetlerini uzun süre giyiyorsa aileler burada bir durumdan şüphelenebilirler” dedi.

Trend 30-04-2019 10:00

Sosyal medya ile ergenlik yaşı 8’e düştü!

Bireylerin kişilik ve davranışları söz konusu olduğunda çocukluk döneminin en büyük faktörler arasında yer aldığı herkes tarafından bilinmektedir. 3 yaş grubundaki çocuklar, cinsel kimliklerinin farkına varmaya başlarken, anne-babayı daha sık taklit ederler. Son zamanlarda sosyal medyanın fazlaca kullanılır olması ise bu süreci yaşayan çocukların gelişimini yakından etkilemektedir. Bu süreçte çocukların fiziksel özelliğinin ön plana çıkarılarak yeteneklerinin keşfedilmemesine neden olmaktadır.

Trend 25-03-2019 14:22

Anne sütü bebeklere hem huzur veriyor, hem stresini azaltıyor

Anne sütünün bebeğin gelişiminde büyük rol oynadığı herkes tarafından bilinmektedir. Bebeğin fiziksel ve duygusal yönden gelişimin etkileyen anne sütü, bebekle anne arasındaki bağın güçlenmesini de sağlıyor. Anne sütü alan bebeklerin daha huzurlu olduğu görülürken, daha az ağladığı, daha uzun uyuduğu ve sarılık olma riskinin daha az olduğu görülüyor. Buna bağlı olarak anne sütünün bebeklerde sindirimi güçlendirdiği ve stresi azalttığı da ortaya çıkıyor. İşte detaylar...

Trend 06-02-2019 10:26

Çocuk gelişiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Gelişim, fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal olarak görülüyor ve gelişimin ilk ayağına doğumdan hemen sonra anne sütü öncülük ediyor. Anne sütü alan bebeklerin daha huzurlu olduğu görülürken, daha az ağladığı, daha uzun uyuduğu ve sarılık olma riskinin daha az olduğu görülüyor.

Trend 05-02-2019 11:01

Çocuk gelişiminde nelere dikkat etmeli?

Bebeğinizin sağlıklı büyüyüp geliştiğinden emin olmak için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Çocukların sağlıklı bireyler olmasında ebeveynlerin bilinçli olmasının çok önemli olduğunu söyleyen Acıbadem International Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şeyma Ceyla Cüneydi, büyüme ile gelişmenin aynı şey olmadığına dikkat çekerek yapılması gerekenleri anlattı.

Haber 07-12-2018 10:53

Sonbaharda çocuklar nasıl beslenmeli? Çocuk beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler

Sıcak ve güneşli yaz aylarını geride bıraktığımız sonbaharda çocuk beslenmesi daha önemli hal alıyor. Daha fazla vitamine ihtiyaç duyan çocukların sonbaharda beslenmelerine dikkat edilirse hastalıklardan korunması da sağlanabilir. Bu sebeple çocuklar için seçilen besinler büyük önem taşımaktadır. Vitamin ve mineral takviyelerinden kaçınılarak doğal yollarla vitamin alması sağlanan çocuklarda sonbahar aylarında uyku düzeni de oldukça önem taşımaktadır.

Haber 01-11-2018 09:44