Csu Genel Baskani Horst Seehofer Haberleri

Almanya'da seçim! Sandık çıkış anketinin sonucu açıklandı

Almanya’da yapılan genel seçimde ilk sandık çıkış anketine göre Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 25'er oy aldı.

Haber 2021-09-26 19:08:36

Armin Laschet: Almanya’da Hristiyan Birlik partilerinin Türkiye'yle yakın diyalogdan yana başbakan adayı

Almanya'da Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) Partisi lideri Markus Söder, 26 Eylül'deki genel seçim öncesi başbakan adaylığını geri çektiğini açıkladı. Söder, Başbakan Angela Merkel'in mensubu olduğu Hristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) lideri Armin Laschet'in adaylığını kabul ettiğini duyurdu. Böylece 26 Eylül'de yapılacak genel seçimlerde CDU-CSU'nun ortak adayı olarak Armin Laschet başbakanlık için yarışacak.

Haber 2021-09-24 12:12:08

Birlik partileri başbakan adayını belirlemeye çalışıyor

CDU/CSU'nun başbakan adaylığı için CDU Genel Başkanı Laschet ve CSU lideri Söder arasında mücadele yaşanırken, CDU yönetimi Laschet'e desteğini açıkladı.

Haber 2021-04-20 10:03:33

Bakan Soylu, Alman mevkidaşı ile görüştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile görüştü.

Haber 2021-03-27 17:02:05

Seehofer: Mecbur olmadıkça yurtdışına gitmek budalalık olur

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer hükümetin ülkeye ek giriş yasakları getirmesiyle ilgili "Nüfusumuzun korunması için muhakkak gerekli" dedi.

Haber 30-01-21 14:52

Almanya 1500 sığınmacıyı daha kabul etmeyi planlıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Yunan adalarında bulunan 1500 sığınmacının daha ülkeye kabul edilmesi konusunda uzlaştı.

Haber 15-09-20 16:20

Bundesliga'da yeni sezon için seyircili maç beklentisi

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, pandemi nedeniyle taraftarlara kapalı olarak tamamlanan Bundesliga'da önümüzdeki sezon maçların seyircili oynanacağına dair ümitli olduğunu açıkladı.

Spor 21-07-20 16:14

Alman İstihbaratı: “Selefi Gruplara Katılımda Rekor Artış”

Federal Anayasayı Koruma Örgütü’nün raporunu açıklayan Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, güvenlik birimlerinin "tehlikeli" olarak sınıflandırdığı radikal İslamcıların sayısının azaldığını, ancak radikal İslamcı Selefi gruplara katılanların sayısındaki artışın sürdüğünü belirtti

Haber 09-07-20 18:13

Almanya Kara Sınırı Kontrollarını Kaldırıyor

Almanya kara sınırı komşuları Fransa, Avusturya, Danimarka ve İsviçre ile sınır kontrollarını gece 00.00’dan itibaren tümüyle kaldırıyor. İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Corona salgınında kötüleşme yaşanması halinde, sınır geçişlerine ilişkin yeniden bir düzenleme yapılabileceğini belirtti

Haber 14-06-20 20:23

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'den umut veren koronavirüs aşısı açıklaması

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, “Aşının tahminlerimizden bile önce hazır olabileceği hususunda oldukça umutluyum” dedi.

Haber 06-06-20 21:58

Almanya’da ''Merkel Yeniden Aday Olabilir'' İddiası

Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 2021 yılında yapılacak federal seçimlerde yeniden başbakan adayı olabileceğini ima etti. Merkel, 2018 yılının sonunda, 2021 yılında yapılacak seçimlerde başbakan adayı olmayacağını ilan etmişti

Haber 03-05-20 18:14

Almanya'da koronavirüs korkusu... İçişleri Bakanı Seehofer, Merkel'in elini sıkmadı

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, koronavirüs salgını nedeniyle Başbakan Angela Merkel'in uzattığı eli sıkmadı.

Haber 02-03-20 13:48

Terör Saldırısının Ardından Almanya Acil Önlemler Alıyor

Hanau kentinde aralarında 5 Türk kökenlinin de bulunduğu 9 kişinin ölümüne yol açan aşırı sağcı terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Horst Seehofer ve Adalet Bakanı Christine Lambrecht, Müslüman çatı örgütlerinin temsilcileriyle görüştü. Toplantıda, alınacak acil önlemler karara bağlandı

Haber 21-02-20 19:03

Almanya'da Hanau'daki ırkçı saldırılar sonrası camilerde güvenlik önlemleri artırılacak

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, önceki akşam Hanau kentinde iki nargile barda düzenlenen saldırılar sonrası ülkede camilerde güvenlik önlemlerinin artırılacağını açıkladı. Horst Seehofer, camilerin yanı sıra havaalanları ve diğer hassas bölgeleri korumak üzere de takviye polisler görevlendirileceğini söyledi.

Haber 21-02-20 15:30

Almanya'da SPD'nin eş genel başkanları Norbert Walter-Borjans ve Saskia Esken oldu

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri ile hükümette yer alan SPD'nin yeni liderleri, partinin koalisyonda kalmasına sıcak bakmıyor

Haber 06-12-19 17:50

Almanya'da cami ve cemevlerine 7 milyon avroluk destek bütçesi

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer: ''Ben bu projeyle toplumun bütünlüğüne önemli katkıda bulunacağımıza inanıyorum”

Haber 16-11-19 00:50

Almanya aşırı sağa ve nefret suçlarına karşı mücadeleyi artıracak

Bakanlar kurulu, aşırı sağa ve nefret suçlarına karşı mücadeleyi artırmak amacıyla hazırlanan önlemler paketini kabul etti - Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer: - "Almanya’da aşırı sağ ve aşırı sağ teröründen kaynaklanan tehdit büyüktür" - Adalet Bakanı Christine Lambrecht: - "İnternet yasal boşluğun olduğu bir yer değildir"

Haber 30-10-19 17:56

NSU kurbanları için dikilen anıtlara yönelik saldırılar

Almanya’da ırkçı NSU terör örgütünün kurbanları için dikilen anıtlar son yıllarda çok sayıda saldırının hedefi oldu - Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer: - "NSU anıtlarına yönelik saldırılar kurbanların yakınlarının yüzüne vurulan bir darbedir"

Haber 13-10-19 18:39

Almanya'daki silahlı saldırı

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer: - "Mevcut bulgulara göre bunun Yahudi düşmanı bir saldırı olduğunu varsayıyoruz" - Zanlının 27 yaşındaki Alman Stephan B. olduğu ve saldırıyı kask kamerasıyla kaydettiği belirtildi

Haber 09-10-19 22:23

Almanya İçişleri Bakanı'ndan Türkiye ile iş birliğini güçlendirme mesajı

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer: - "Geçmişin araçlarıyla geleceğin üstesinden gelemeyeceğimiz açıktır. Bundan dolayı Türkiye ile iş birliğini daha da güçlendirmek istiyorum. Buna göre davranıyorum"

Haber 06-10-19 13:52

AB Komisyonu'ndan nesnel, adil, vizyoner Türkiye politikası bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AB Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopoulos, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Fransız İçişleri Bakanı Christophe Castaner'i temsil eden Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries'i kabul etti - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: - "Yeni AB Komisyonu'nun daha nesnel, adil ve vizyoner bir Türkiye politikası oluşturmasını bekliyoruz. Düzensiz göçmen yükünü, Türkiye'nin tek başına üstlenmesini istemek doğru ve hakkaniyetli bir yaklaşım değildir. Başta AB ve AB üyesi ülkelerin bu konuda gerekli sorumluluğu almasını, elini taşın altına koymasını bekliyoruz" - "Güvenli bölgede, gerekli altyapıyı, geçici ve kalıcı barınma yerlerini, hastaneleri, okulları inşa etmemiz lazım. Projelerimiz hazır, ancak hayata geçirilmesi için başta AB olmak üzere bölgedeki tüm aktörlerin desteğine ihtiyaç var"

Haber 04-10-19 14:21

Türkiye, AB, Almanya ve Fransa, göç sorunu için bir araya geldi

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da, AB Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ve Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries ile göç sorununu ele almak üzere bir araya geldi.

Haber 03-10-19 23:02

Türkiye, AB, Almanya ve Fransa, göç sorunu için bir araya geldi

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da, AB Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ve Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries ile göç sorununu ele almak üzere bir araya geldi.

Haber 03-10-19 23:01

Türkiye, AB, Almanya ve Fransa göç sorununu masaya yatırdı

Avrupa Birliği Komisyonu Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos: - "Yunanistan'a son haftalar ve aylarda düzensiz göçmenlerin gelişleri arttı. Türkiye'den düzensiz göçmenlerin ayrılmasının tespit edilmesi ve engellenmesine acil bir ihtiyaç bulunmaktadır" - "Özellikle göç baskısı devam ederken Türkiye'ye şu ana kadar yaptıklarından dolayı müteşekkiriz. Türkiye'nin Yunanistan makamlarıyla çalışması zaruri bir durumdur. Bunu yarın Yunan hükümeti ile de ele alacağım" - Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer: - "Hükümetinize ve aynı zamanda Türk milletine çok teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin dayanışması olmadan göç bizim bölgemizde bu şekilde halledilemezdi" - Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries: - "Fransa, Türkiye'nin yıllardır ne kadar çaba sarfettiğini iyi biliyor. Mülteci ve göçmenleri topraklarında ağırlayarak gerçekten takdire şayan bir tutum sergiliyor"

Haber 03-10-19 22:01

İçişleri Bakanı Soylu: Göç meselesi 21 asrın en yıkıcı meselelerinden bir tanesidir ve birçok sorunla ve problemle karşı karşıyayız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç ve Güvenlik İşbirliği Toplantısı’nda açıklamalarda bulunurken, ""Göç meselesi 21 asrın en yıkıcı meselelerinden bir tanesidir ve birçok sorunla ve problemle karşı karşıyayız" dedi.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AB Göç, İçişleri ve Yurttaşlık işlerinden sorumlu Komisyon Üyesi Dimitris Avramopoulos, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Fransa Ankara Büyükelçisi Charles Fries ile Ankara Vilayetler Evi’nde düzenlenen heyetleri arası toplantıyla bir araya geldi.

Haber 03-10-19 21:22

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AB Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopoulos, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile Göç ve Güvenlik İşbirliği Toplantısı Ankara Vilayetler Evi’nde başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AB Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopoulos, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile Göç ve Güvenlik İşbirliği Toplantısı Ankara Vilayetler Evi’nde başladı.

Haber 03-10-19 19:20

Almanya İçişleri Bakanı Ankara'ya gidiyor

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, 2016 yılında Türkiye ile AB arasında varılan sığınmacı mutabakatıyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere bugün Türkiye'ye gidiyor.

Haber 03-10-19 14:53

Almanya sınır kontrollerini artırıyor

Kısa süre önce Avusturya sınırındaki kontrol uygulamasını uzatma kararı alan Almanya’nın İçişleri Bakanı Horst Seehofer tüm sınırlarda kontrollerin artırılacağını duyurdu.

Haber 30-09-19 14:28

Almanya'da organize suç raporu

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer: - "2018'de organize suçlardan oluşan toplam zarar 691 milyon avro oldu" - Bakan Seehofer, gelecek hafta Türkiye'yi ziyaret edecek

Haber 24-09-19 19:07

Seehofer'dan Türkiye ve Yunanistan'a ziyaret!

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Ege'deki Yunan Adaları'na kaçak geçiş yapan sığınmacı sayısındaki artışın ardından, konuyu görüşmek üzere Türkiye ve Yunanistan'ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Haber 19-09-19 17:19

Seehofer Türkiye ve Yunanistan'a gidiyor

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Ege'deki Yunan Adaları'na kaçak geçiş yapan sığınmacı sayısındaki artışın ardından, konuyu görüşmek üzere Türkiye ve Yunanistan'ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Haber 19-09-19 17:02

Almanya Akdeniz'de kurtarılan düzensiz göçmenlerin yüzde 25'ini almaya hazır

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer: - "Her şey konuşulduğu gibi kalırsa İtalya açıklarında denizden kurtarılanların yüzde 25'ini alabiliriz"

Haber 14-09-19 12:54

Malta'nın göçmenleri taşıyan gemiye giriş izni vermesi

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer: - "(Göçmenleri taşıyan) Alan Kurdi'deki göçmenlere karaya çıkma imkanı verilmesi konusunda hızlı bir uzlaşmaya varılmasının başarıldığı için memnunum. Malta bu şekilde önemli dayanışma sinyali verdi ve burada doğru yönde adım atıyoruz"

Haber 04-08-19 16:46

Almanya’da kuraklık patates üretimini olumsuz etkiliyor

Almanya’da son yıllarda yaşanan kuraklıklar en çok patates üretimini etkilerken, ülkede patates fiyatları arttı.Federal Meyve, Sebze ve Patates İşleme Endüstrileri (BOGK) Genel Müdürü Horst-Peter Karos, beklenen yağmurların Ağustos ayında da yağmaması durumunda patates üreticilerinin zor bir dönem yaşayacaklarını, aynı zamanda kuraklığın patates fiyatlarına da yansıyacağını söyledi.

Haber 02-08-19 12:11

Almanya'da raylara itilen çocuğun hayatını kaybetmesi

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, tren garlarında polis memurlarının görünür şekilde varlık göstermesi ve garların daha fazla kamerayla izlenmesi gerektiğini bildirdi

Haber 30-07-19 19:31

Seehofer'den Salvini'ye mektup

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini'ye yazdığı mektupta limanların kurtarma gemilerine açılmasını istedi

Haber 06-07-19 19:15

DHA DIŞ- Almanya İçişleri Bakanı Seehofer: Nefret dili ve radikalliğe izin vermeyeceğiz

Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya’da birlik ve beraberliği bozacak, özgürlükçü demokratik sistem için tehlike oluşturacak nefret dili, düşmanlık ve radikalizmin her türlüsüne asla taviz göstermeyeceklerini söyledi.

Haber 27-06-19 16:43

Almanya’da ırkçıların sayısında artış var

Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın yıllık açıkladığı raporunda Almanya’da aşırı ırkçıların sayısının bir önceki yıla oranla artış kaydederek 24 bin 100 olduğu belirlendi.Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer ve Anayasa Koruma Başkanı Thomas Haldenwang, Anayasa Koruma Raporu’nu açıkladı.

Haber 27-06-19 16:30

Almanya'da aşırı sağcı şiddet arttı

Anayasayı Koruma Teşkilatının 2018 raporuna göre aşırı sağcı şiddette 2018'de yüzde 71,4 artış tespit edildi, terör örgütü PKK'nın şiddet eylemlerinde yüzde yüze yakın artış oldu - İçişleri Bakanı Horst Seehofer: - "Ülkedeki aşırı sağcı eylemlerin çok ciddiye alınması gerekiyor. Rakamlar endişe verici"

Haber 27-06-19 15:52

Kassel Bölge Valisi'nin öldürülmesi

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer: - "Ülkemizin ileri gelen bir temsilcisine aşırı sağcı saldırı düzenlenmesi alarm sinyalidir ve bu hepimize yöneliktir"

Haber 18-06-19 18:10

Almanya'da Merkel hükümeti zor durumda

SPD Genel Başkanı Andrea Nahles’in görevlerinden istifa edeceğini açıklaması Alman siyasetinde deprem etkisi yaptı - Nahles’in sürpriz istifa açıklaması hem SPD’yi krize soktu hem de koalisyon hükümetini riske attı - Nahles'in görevlerinden ayrılmasının, CDU/CSU partileri ile SPD arasındaki koalisyon hükümetini nasıl etkileyeceği ise henüz belli değil - Almanya Başbakanı Merkel, CDU Genel Başkanı Annegret Kramp-Karrenbauer ve CSU Genel Başkanı Markus Söder koalisyon hükümetinin sürdürülmesi gerektiği açıklamaları yaptı - CDU/CSU ve SPD’den oluşan federal hükümet 15 ay içinde üçüncü ciddi sınamadan geçiyor

Haber 03-06-19 11:03

AB-Türkiye arasındaki göçmen mutabakatı durumu rahatlatıyor

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer: - "Ulusal düzeyde göç olayını düzene koyduk. Üstesinden geldiğimizi ve daha iyi yönlendirebildiğimizi söyleyebilirim" - "Avrupa'da bir çözümden çok uzağız. AB-Türkiye mutabakatı (göç konusunda) durumun rahatlamasına katkı sağlamayı sürdürüyor"

Haber 30-05-19 19:28

Almanya İçişleri Bakanı Seehofer 2021’de siyaseti bırakacak

Almanya’da siyasetin önemli isimlerinden İçişleri Bakanı Horst Seehofer, 2021 yılında siyaseti bırakacağını açıkladı.

Haber 30-05-19 13:27

BM Batı Sahra Özel Temsilcisi Köhler'in istifası

Fas ve Cezayir, BM Genel Sekreterinin Batı Sahra Özel Temsilcisi Horst Köhler'in istifa etmesinden üzüntü duyduklarını açıkladı

Haber 24-05-19 02:55

PKK, Almanya'yı eylem yeri olarak kullanmasın

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer: - "Yabancı terör ve aşırı örgütler Almanya'yı eylem yeri olarak kullanmasın diye devlet elinden geleni yapacak. Bu özellikle de PKK için geçerli"

Haber 14-05-19 16:43

DHA DIŞ - Almanya’da yabancı düşmanlığı kaynaklı suçlarda artış

Almanya Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Federal Polis Dairesi (BKA) Şefi Holger Münch ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Almanya’da siyasi suçların arttığını söyledi.

Haber 14-05-19 16:28

Almanya’da yabancı düşmanlığı kaynaklı suçlarda artış

Almanya Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Federal Polis Dairesi (BKA) Şefi Holger Münch ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Almanya’da siyasi suçların arttığını söyledi.

Haber 14-05-19 16:28

Almanya’da bir yılda 5 milyon 550 bin suç işlendi

Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya’da 2018 yılında 5 milyon 550 bin suç kayıtlara geçtiğini ve suç işleme oranının geçtiğimiz yıla oranla 3,6 oranında düştüğünü açıkladı.Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya’da 2018 yılında işlenen suçların raporunu açıkladı.

Haber 02-04-19 15:27

Alman bakandan 14 yaş altı çocukları fişleme çağrısı

Almanya İçişleri Bakanı Germany Horst Seehofer, Almanya’nın gözünün, babaları tarafından doktrine edilme riski bulunan İslamcıların çocuklarının üzerinde olması gerektiğini söyledi.

Trend 27-03-19 14:49