Cucuta Haberleri

Binlerce Venezuelalı ülkeyi terk ediyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun emriyle Tachira bölgesindeki üç sınır kapısı açıldı. Kapıların açılmasıyla beraber şafak vaktiyle beraber binlerce kişi Simon Bolivar uluslararası köprüsünü kullanarak, Kolombiya’nın Cucuta şehrine geçmeye çalışıyor.

Haber 2019-06-08 22:15:35

Venezuela geçişleri patikalardan yapılıyor

Venezuela muhalefetinin ABD'nin yolladığı "insani yardım" malzemelerini ülkelerine sokma girişimiyle yaşanan çatışmalar ve hükümetin Kolombiya ile ilişkileri kesmesinin ardından sınır kapıları kapatıldı. Kolombiya-Venezuela sınırının tamamında olduğu gibi Cucuta kentinde de Venezuelalılar Kolombiya'ya geçmek için sınır hattında büyük bölümü silahlı grupların kontrol ettiği ve "trocha" olarak adlandırılan yasadışı patikaları kullanmaya başladı.

Haber 2019-02-26 10:25:31

Maduro tarafından düzenlenen konser organizasyonu sönük başladı

Kolombiya’nın Venezuela sınırında bulunan Cucuta kentinde yapılan Venezuela’ya Yardım Konseri için binlerce insan toplanırken, Nicolas Maduro tarafından sınırın Urena tarafında düzenlenen konser organizasyonu ise oldukça sönük başladı.Kolombiya’nın Venezuela sınırında bulunan Cucuta kentinde yapılan Venezuela’ya Yardım Konseri için binlerce insan toplanırken, Nicolas Maduro tarafından sınırın Urena tarafında düzenlenen konser organizasyonu ise oldukça sönük başladı.

Haber 2019-02-23 00:20:15

Tartışmalı ’Venezuela Yardım Konseri’ başladı

Kolombiya-Venezuela sınırındaki Cucuta şehrinde organize edilen ve tartışmalara yol açan ’Venezuela Yardım Konseri’ başladı.

Haber 2019-02-22 23:36:16

Diğer Haber Etiketleri

Venezuela’da sınıra giden muhalif milletvekillerinin otobüslerine saldırı

Kolombiya’nın Cucuta kentinde gerçekleştirilecek Venezuela’ya Yardım Konseri öncesi, muhalif Ulusal Meclisi milletvekillerini bölgeye taşıyan konvoy saldırıya uğradı.

Haber 22-02-19 17:29

Bu kez sınıra beyazlarla geliyorlar!

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) gönderdiği yardımların toplandığı Cucuta kentinde basın toplantısı düzenleyen milletvekilleri, kaçak geçiş kullanmadan sınırdan geçmeye çalışacaklarını söyledi. Beyaz elbiselerle giyerek sınırdan geçmeye çalışacaklarını açıklayan Jose Manuel Olivares, askerlerin müdahale etmeleri durumunda kendi gelecekleriyle oynayacaklarını söyledi.

Haber 22-02-19 09:51

Muhalefet yardımları beyaz giyerek Venezuela’ya sokmayı deneyecek

Ulusal Meclis Milletvekili Jose Manuel Olivares, muhaliflerin ABD tarafından gönderilen "insani yardım" malzemelerini taşımak için sınırın Venezuela tarafından beyaz elbiseler giyerek geleceklerini söyledi - USAID tarafından Kolombiya'nın Venezuela sınırındaki Cucuta kentine gönderilen "insani yardım" malzemeleri basın toplantısı ile gazetecilere gösterildi

Haber 22-02-19 04:23

Venezuela'da muhalif lider sınıra ilerliyor

Muhalif parlamenterlerden oluşan bir grup, "insani yardım" getirmek için 3 otobüsle sabah saatlerinde başkent Caracas'tan Kolombiya sınırına doğru yola çıktı - Hükümet ise 20 bin 600 gıda paketini Kolombiya'nın Cucuta kentine gönderdiğini açıkladı - Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "yardım" tartışmalarının "ABD'nin işgal stratejisinin bir parçası" olduğunu ve "bu şova izin vermeyeceğini" ifade ediyor - "Yardım girişimi" sadece hükümet tarafından değil Kızılay, Kızılhaç ve Birleşmiş Milletler tarafından da siyasi bir adım olarak görülüyor

Haber 21-02-19 20:27

ABD uçakları Venezuela sınırında

Venezuela'ya insani yardım malzemeleri taşıdığı iddia edildn ABD ordusuna ait 3 kargo uçağı, Kolombiya'nın Venezuela sınırı yakınındaki Cucuta kentine ulaştı.

Haber 17-02-19 14:16

ABD'nin yardım uçakları Venezuela sınırında

İnsani yardım malzemeleri taşıyan ABD ordusuna ait 3 "Boeing C-17" tipi kargo uçağı, Kolombiya'nın Venezuela sınırı yakınındaki Cucuta şehrine ulaştı - Söz konusu yardım, ABD'nin askeri kargo uçaklarıyla ülkeye taşıdığı ilk yardım oldu

Haber 17-02-19 12:57

ABD’nin Venezuela için gönderdiği yardımlar Kolombiya’ya ulaştı

Kendisini ülkenin geçici başkanı olarak ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido’nın ABD’den istediği insani yardımları taşıyan ABD uçakları Venezuela’nın Kolombiya sınırındaki Cucuta kasabasına ulaştı.

Haber 17-02-19 11:05

Venezuela: ABD yardım adı altında bizi zehirleyecek

Venezüella Devlet Başkanı Yardımcısı Rodriguez, ABD'nin tahsis ettiği ve Kolombiya'daki Cucuta kentinde depolanan gıda yardımının kanserojen maddeler içerdiğini ve tüketenleri zehirleyeceğini öne sürdü.

Trend 14-02-19 14:33

Rodriguez: ABD yardım adı altında bizi zehirleyecek

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Delcy Rodriguez, ABD’nin tahsis ettiği ve Kolombiya’daki Cucuta kentinde depolanan gıda yardımının kanserojen maddeler içerdiğini ve tüketenleri zehirleyeceğini iddia etti.Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Delcy Rodriguez bir televizyon programına yaptığı açıklamada, "Bu yardımların kanserojen madde içerdiği çeşitli bilimsel çalışmalar tarafından kanıtlanmıştır” dedi.

Haber 14-02-19 10:32

Maduro, Kolombiya sınırındaki askeri varlığın artırılmasını istedi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Kolombiya sınırındaki Cucuta kentine dışarıdan gelen insani yardımın ulaşmasından sonra Kolombiya sınırındaki askeri varlığın güçlendirilmesini emretti.Venezuela hükümetinin tüm önlemlerine rağmen, Kolombiya üzerinden gönderilen insani yardım malzemelerinin ülkeye ulaşması, hükümetin tepkisini topladı.

Haber 12-02-19 17:05

Maduro: ‘Venezuelalılar Yardım Dilenmiyor’

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro Kolombiya’nın Venezuela sınırındaki Cucuta kentinde bekleyen ABD destekli dış yardımın yoksul Kolombiyalılar’a dağıtılmasını söyledi. Maduro ‘‘Venezuelalılar dilenci değildir’’ dedi

Haber 08-02-19 22:35

Venezuela Ordusu Yardımı Engellemek İçin Sınıra Barikat Kurdu

Kolombiyalı yetkililerin bildirdiğine göre, sınır kasabası Cucuta yakınlarındaki köprünün çıkışı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimindeki Ulusal Muhafız Birliği tarafından tanker ve konteynırlarla kapatıldı

Haber 07-02-19 00:11

Venezuela, ABD’nin yardımını engellemek istiyor

Venezuela ordusu, ABD ve müttefikleri tarafından hazırlanan insani yardımın ülkeye girmesini önlemek için Kolombiya ile arasındaki sınır köprüsünü petrol tankerleriyle kapattı.Venezuela ordusu, Kolombiya’nın Cucuta ile Venezuela’nın Urena şehirlerini birbirine bağlayan Tienditas Köprüsü’ne petrol tankeri yerleştirdi.

Haber 06-02-19 18:37

Kolombiya-Venezuela sınırında askeri hareketlilik

Kolombiya-Venezuela sınırında askeri hareketlik artmaya devam ediyor. Kolombiya hava kuvvetlerine ait C-130 kargo uçağı, Venezuela sınırındaki Cucuta kentine asker bıraktıktan sonra, 3 Amerikan askeri uçağı da Kolombiya’ya indi. ABD’li Deniz Piyadelerinin de Kolombiya’ya ulaştığı iddia ediliyor.

Haber 05-02-19 21:08

Kolombiya'da patlama

Kolombiya'nın kuzeydoğusundaki Cucuta kentinde bir araçta meydana gelen patlamada en az 4 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Haber 20-12-02 14:59