Cumhurbaskani Sooronbay Ceenbekov Haberleri

Kırgızistan'da Olağanüstü Hal Sona Erdi

Kırgızistan'da meclis, dün istifa eden eski Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un getirdiği olağanüstü hal uygulamasını Cuma günü yaptığı oylama sonucu kaldırdı

Haber 2020-10-16 18:10:19

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov İstifa Etti

Ceenbekov, güvenlik güçleriyle istifasını talep eden protestocular arasında çatışma çıkmasını önlemek istediği için istifa kararı aldığını söyledi

Haber 2020-10-15 16:54:09

Kırgızistan Devlet Başkanı istifa etti

Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov, görevinden istifa etti.

Haber 2020-10-15 13:15:45

Sooranbay Ceenbekov: Kırgızistan Cumhurbaşkanı, 'Halkına ateş eden başkan olarak hatırlanmak istemiyorum' diyerek istifa etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooranbay Ceenbekov, istifa ettiğini açıkladı. Ceenbekov, cumhurbaşkanlığının internet sitesinden yaptığı açıklamada, ülkesinde şiddet olaylarının sürmesinin önüne geçmek istediğini söyledi.

Haber 2020-10-15 11:49:10

Kırgızistan Cumhurbaşkanı istifa etti!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Haber 15-10-20 11:25

Kırgızistan’da Başbakan Caparov’un destekçilerinden hükümet binasında protesto

Kırgızistan’da Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’un istifasını talep eden protestocular başkent Bişkek’teki hükümet binası önünde gösteri gerçekleştirdi.Kırgızistan’da bugün resmen Başbakan olarak seçilen Sadır Caparov’un destekçileri, başkent Bişkek’teki hükümet binası önünde toplanarak Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’un istifasını talep etti.

Haber 14-10-20 21:28

Kırgızistan'da Cumhurbaşkanı Ceenbekov, parlamentonun seçtiği başbakanı atamayı reddetti

Cumhurbaşkanı Ceenbekov, yeni parlamentonun başbakan olarak belirlediği milliyetçi siyasetçi Sadir Caparov'un atamasını, oylama usulüne itiraz ederek reddetti.

Haber 14-10-20 12:12

Kırgızistan Cumhurbaşkanı'ndan Meclise Çağrı

Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Sadir Caparov'un başbakan olarak atanıp-atanmaması konusunda meclisten yeni bir oylama yapmasını isteyecek

Haber 13-10-20 16:34

Kırgızistan'da 2. kez OHAL ilan edildi!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, genel seçimler sonrası şiddet olaylarına dönüşen protestolar nedeniyle başkent Bişkek'te yeniden olağanüstü hal ilan etti.

Haber 12-10-20 13:43

Eski Kırgız lideri güç mücadelesinde yeniden tutuklandı

Kırgızistan'da siyasi kaosa yol açan tartışmalı seçimlerin ardından, iktidardaki cumhurbaşkanı Soroonbay Ceenbekov, göstericilerin serbest bıraktığı eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'i yeniden tutuklandı.

Haber 10-10-20 21:23

Bişkek'te olağanüstü hâl ilan edildi

Kırgızistan Devlet Başkanı Ceenbekov, ülkede günler süren hükümet karşıtı protesto gösterilerinin ardından başkent Bişkek'te olağanüstü hal ilan etti.

Haber 09-10-20 16:27

Kırgızistan'da OHAL'in ardından sokaklar karıştı!

Kırgızistan'da yaşanan siyasi kriz giderek büyüyor. Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov başkent Bişkek'te OHAL ilan etti. İlan edilen OHAL'in ardından Bişkek sokakları karıştı.

Haber 09-10-20 16:20

Kırgızistan'da olağanüstü hal ilan edildi!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Başkent Bişkek'te olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Haber 09-10-20 13:45

Kırgızistan'da protestolar: Cumhurbaşkanı Ceenbekov, başbakanı görevden alıp istifaya hazır olduğunu açıkladı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooranbay Ceenbekov, muhalefetin sonuçlarını tanımadığı seçimlerin ardından düzenlenen protesto gösterileri sonrası Başbakan Kubatbek Boronov ve tüm bakanları görevden aldı. Ceenbekov, "iktidar değişimi için meşru yollardan gerçekleşirse" istifa etmeye hazır olduğunu söyledi.

Haber 09-10-20 12:51

Kırgızistan Cumhurbaşkanı İstifa Etmeye Hazır Olduğunu Söylüyor

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, yeni bir kabine oluşturulması halinde kendisinin istifa etmeye hazır olduğunu açıkladı

Haber 09-10-20 12:01

Kırgızistan'da kritik karar: Cumhurbaşkanı görevden aldı!

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, başbakan ve hükümeti görevden alan kararnameyi imzaladı.

Haber 09-10-20 10:51

Kırgızistan Cumhurbaşkanı: Görevden ayrılmaya hazırım

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, ülkede yaşanan siyasi krize ilişkin, "Ülke hukuki zemine oturur oturmaz, cumhurbaşkanlığı görevinden ayrılmaya hazırım" açıklamasında bulundu.

Haber 09-10-20 09:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ceenbekov ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile telefonda görüştü.

Haber 06-07-20 17:56

Kırgızistan'da hükümetin istifası kabul edildi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Başbakan Muhammedkalıy Abılgaziyev'in istifasını kabul etti.

Haber 16-06-20 09:19

Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki gerginlik

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman ile telefonda görüştü - Cumhurbaşkanı Ceenbekov: - "Kırgızlar ve Tacikler arasında asırlık bir dostluk vardı, şimdi de var ve olmaya devam edecek. Sınırda durumun gerilmesine izin vermemeliyiz. Ne yazık ki, son zamanlarda sınır alanındaki çatışmalar daha sık hale geldi."

Haber 11-01-20 11:16

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov’dan Kazakistan’a başsağlığı mesajı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Kazakistan’da Almatı Havalimanı’ndan kalkarak başkent Nur Sultan istikametine doğru giden bir yolcu uçağının düşmesi nedeniyle Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Kazakistan halkına başsağlığı diledi.Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov’un Almatı’da bu sabah meydana gelen uçak kazası nedeniyle Kazak mevkidaşı Kasım Cömert Tokayev’e taziye mesajı ilettiği belirtildi.

Haber 27-12-19 14:00

Türkiye Maarif Vakfı gelecek yıl Kırgızistan'da hizmete başlayabilir

Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov: - "Türkiye Maarif Vakfı gelecek yıldan itibaren, anlaşma imzalandığında, gelip çalışabilir. Bence bu eğitimin bir parçası. Vakfın ülkemizde hizmete başlaması eğitim alanındaki rekabetin artmasına katkıda bulunacaktır"

Haber 25-12-19 15:13

Ceenbekov’dan Aliyev’e doğum günü tebriği

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i telefonla arayarak doğum gününü tebrik etti.Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev telefonda görüştü.

Haber 24-12-19 14:57

Orta Asya ülkeleri Cumhurbaşkanları 2. İstişare Toplantısı

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev: - "Orta Asya her zaman zengin kültürel, tarihi mirası ile Avrupa, Orta Doğu, Güney ve Doğu Asya'yı bağlayan ender bir köprü olmuştur" - Kazakistan'ın kurucu cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev: - "Mallar, hizmetler ve sermayenin hareketinin önündeki engelleri kaldırarak, engelsiz Orta Asya'nın yaratılmasını sağlamak gerekiyor" - Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman: - "Bölgede terörist ve aşırıcı grupların faaliyetlerinde belirgin bir artış var" - Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulı Berdimuhamedov: - "Aral Gölü'nü kurtarmak sadece bir iş değil. Bu, bizim tarihin önündeki görevimizdir" - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov: - "Terör örgütlerinin aktif propagandası bölge için endişe verici"

Haber 29-11-19 18:31

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov: Rusya ile iş birliğinin devam edeceğinden eminiz

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov: "Rusya ile iş birliğinin devam edeceğinden eminiz"

Haber 28-11-19 18:35

Kırgızistan ile Kazakistan arasındaki kapsamlı iş birliği programı kabul edildi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov: - "Görüşmelerimiz siyasi, ekonomik ve sosyo-kültürel iş birliğinin gelişmesine ivme kazandıracak" - Kazakistan Devlet Başkanı Cömert Tokayev: - "Tarihi bağlar sayesinde ilişkilerimizi geliştiriyoruz"

Finans 27-11-19 18:08

Kırgızistan reformları hızlandırmak için destek arıyor

Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, ülkede orta ve uzun vadede reformlar için yaklaşık 5,5 milyar dolar mali destek gerektiğini açıkladı

Finans 19-11-19 09:14

Kırgızistan Güneydoğu Asya'ya enerji ihracatına hazırlanıyor

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov: - "Kırgızistan'ın elektrik tüketimi yılda 12,5 milyar kilovatsaat ve bunun 6 milyar kilovatsaati Toktogul HES'te üretiliyor" - "Üç fazda yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla Toktogul HES'te elektrik üretim kapasitesi 240 bin megavat artacak" - "Kırgızistan, CASA-1000 projesi kapsamında elektrik ihracatı konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmeye hazır olmalı. Projenin etkili şekilde uygulanması, ülkenin Güneydoğu Asya ülkelerine ihracat potansiyelini önemli ölçüde artıracak"

Haber 18-10-19 16:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile bir araya geldi

Haber 15-10-19 15:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgız mevkidaşı Ceenbekov ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile bir araya geldi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü temaslarına devam ediyor.

Haber 15-10-19 15:07

Kırgızistan Türk Konseyi ülkeleriyle ekonomik iş birliğini geliştirmek istiyor

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov: - "Türk Konseyi üyesi ülkelerle ekonomik iş birliğini geliştirmek istiyoruz"

Haber 15-10-19 13:28

Türk Konseyi 7. Zirvesi

Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi 7'nci Zirvesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in katılımıyla başladı

Yurthaber 15-10-19 11:49

Türk Konseyi 7. Zirvesi

Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi 7'nci Zirvesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in katılımıyla başladı

Haber 15-10-19 11:42

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Putin’in ile telefonda görüştü

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Ceenbekov’un Putin’i telefonla arayarak doğum gününü tebrik ettiği belirtildi.

Haber 07-10-19 14:35

Kırgızistan'da Orta Asya'da Dijital Dönüşüm konferansı

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov: - "Dijitalleşme süreciyle devlet kurumlarının verimliliğini artırmayı ve yolsuzluğu önlemeyi amaçlıyoruz"

Haber 04-10-19 17:43

Türk Konseyi Genel Sekreteri Amreyev Bişkek’te

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Bişkek’te Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov tarafından kabul edildi.Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Türk Konseyi’ni uluslararası bir örgüt olarak kuran ve Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü olarak kutlanan Nahcıvan Anlaşması’nın 10.

Haber 03-10-19 17:29

Liderlerden otobüste selfie

Avrasya Ekonomi Birliği’nin Yüksek Konsey toplantısına katılan liderler zirveden sonra selfie çekip sosyal medyada paylaştı.Avrasya Ekonomi Birliği’nin Yüksek Konsey toplantısına katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov, Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan toplantı sonrası bulundukları bir otobüste selfie çekti.

Haber 01-10-19 23:54

Avrasya Ekonomi Birliği Yüksek Konsey toplantısı Erivan’da gerçekleşti

Avrasya Ekonomi Birliği’nin Yüksek Konsey toplantısı Ermenistan’ın başkenti Erivan’da gerçekleşirken üye ülke liderleri yuvarlak masa toplantısına katıldı.Avrasya Ekonomi Birliği’nin Yüksek Konsey toplantısı Ermenistan’ın başkenti Erivan’da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın ev sahipliğinde üye ülkelerin liderleri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov ve Avrasya Ekonomi Komisyonu Başkanı Tigran Sarkisyan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Haber 01-10-19 19:50

Kırgızistan Devlet Başkanı Ceenbekov’dan Çin’e kutlama mesajı

Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov, Çin’in 70’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’i tebrik etti.Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’e Çin’in kuruluşunun 70.

Haber 01-10-19 11:18

Türkiye Kırgızistan'ın iş birliğini geliştirme çabalarını destekliyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam: - "Türkiye olarak Kırgızistan Cumhurbaşkanı (Sooronbay) Ceenbekov'un çabalarını ve karşılıklı iş birliği geliştirme arzusunu destekliyoruz" - "(FETÖ yapılanmasına ilişkin) Eninde ve sonunda terör örgütleri kaybedecektir. Önemli olan en az zararla atlatılmasıdır. Bu sinsi faaliyetlerin hızlı şekilde temizlenmesi bir süreç gerektirir. Bu sürecin sabırla ve destek vererek yapılması lazım. Ben kısa süre içinde Kırgızistan'da bu pisliğin tamamen temizleneceğine inanıyorum"

Haber 26-09-19 11:12

Kırgızistan-Türkiye İş Forumu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov: - "Türkiye, Kırgızistan'a ülkenin bağımsızlık tarihinde 600 milyon dolar tutarında yatırımda bulundu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmede, iki ülke ticaret hacmini mevcut 400 milyon dolardan 1 milyar dolara yükseltmeyi öngören imkanları görüştük. Bunun için söz konusu hedefe doğru adımları atmamız gerekiyor" - "Türk iş adamlarını yatırıma davet ediyorum. Türk partnerlerimize tüm kapılarımız daima açıktır. Türk partnerlerle iş birliğimizi çok taraflı olarak derinleştirmek istiyoruz"

Haber 24-09-19 10:09

Kırgızistan’da 1. Ulusal Geleneksel Oyunlar sona erdi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’un himayesinde 16 Eylül’de başlayan 1. Ulusal Geleneksel Oyunlar, muhteşem kapanış töreni ile sona erdi

Haber 21-09-19 20:38

Putin “Merkez-2019” tatbikatını izledi

Rusya’nın güneyinde 8 ülkeden 128 bin askerin katıldığı Merkez-2019 askeri tatbikatını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ile takip etti

Haber 20-09-19 13:30

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov’dan alfabe açıklaması

Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov, resmi dilin kabul edilmesinin 30.

Haber 16-09-19 17:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderlerle telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla Malezya, Filistin, Kırgızistan ve Kazakistan’ın liderleri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ve Kazakistan’ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 12-08-19 23:03

Kırgızistan'da eski Cumhurbaşkanı Atambayev krizi

Eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, dün evine düzenlenen operasyonda görevli 6 güvenlik görevlisini hala rehin tutuyor - Atambayev: - "Destekçilerimin talebi üzerine Forum Plaza önünde bugün saat 16.30'da toplanacağız" - "Daha önce silah kullanacağımı söylemiştim. Uyarılarımı dikkate almadılar. Burada sadece bende silah var. Vatandaşların elinde silah yok" - Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov: - "Kırgızistan hukuk devletidir. Devletin görevi, tüm vatandaşların yasalara uymasını sağlamaktır. Atambayev yasaları çiğnedi"

Haber 08-08-19 11:50

Kırgızistan ve Tacikistan sınır sorunu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Kırgızistan'ın Çolpon-Ata kentinde görüştü

Haber 27-07-19 17:11

Kırgızistan ve Tacikistan liderleri sınırda görüştü

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, ilk kez iki ülke sınır bölgesinde sınır güvenliğini görüşmek üzere bir araya geldi - Ceenbekov: - "Ortak çabalarla sınırlarımızı barış ve refah kapısına dönüştüreceğimize inanıyoruz"

Haber 26-07-19 14:42

Kırgızistan ve Tacikistan sınır sorununa çözüm arayışında

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov: - "Yerel halkın sorun yaşamaması için tüm çözülmemiş sorunları birlikte çözmek niyetindeyiz. Çözülemeyen sorun yoktur. Sınırlarımızı barış, dostluk ve iyi komşuluk kapısı yapmak istiyoruz"

Haber 26-07-19 12:41