Cumhurbaşkanlığı Haberleri

Mehmet Uçum’dan yüzde 50+1 mesajı: Ayar gelecek sinyali sonucu çıkarmaya çalışanlar boşuna uğraşmasınlar

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili yüzde 50+1 tartışmaları ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Hukuk Kurulu Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Uçum açıklamasında yüzde 50+1 kuralının devam edeceği mesajını verdi.

Haber 18-04-2024 16:12

İstanbul'da zaferi elde eden İmamoğlu'ndan 'Cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması! Kurum sorusuna da 3 kelimelik yanıt

31 Mart seçimlerinin tartışmasız en çok konuşulan ismi İstanbul'da ikinci zaferini elde eden Ekrem İmamoğlu oldu. Zaferin kazanılmasıyla gündeme yine '2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?' sorusu geldi. İmamoğlu merak edilen soruyu yanıtlarken Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'la ilgili 3 kelimelik açıklaması da dikkat çekti. İşte detaylar...

Haber 05-04-2024 08:05

Kredi kartına taksit kaldırıldı mı? Açıklama geldi

Kredi kartı kullananların merak ettiği bir konu da kredi kartı taksitlerinin kaldırıp kaldırılmayacağıydı. Herkesin merak ettiği konuyla ilgili açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmadığını bildirdi.

Haber 26-02-2024 22:47

Gaziantep'teki metro projesi, 2024 Yılı Yatırım Programı'na alındı

Gaziantep'teki "Gar- Düztepe-Hastane Sürücüsüz Metro Hattı" projesi, Cumhurbaşkanlığı tarafından 2024 Yılı Yatırım Programı'na alındı.

Yurthaber 17-01-2024 10:40

'Hatay'da TIR kasasında cesetler torbalarla taşındı' iddiası gündem olmuştu! DMM'den açıklama geldi

Cumhurbaşkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medyada yayılan "6 Şubat depreminin ardından Hatay İskenderun’da TIR kasasında cesetler torbalarla taşındı" iddiasına yanıt verdi. Yapılan açıklamada iddianın doğru olmadığı belirtilerek TIR'da STK’lar ve bağışçılar tarafından deprem bölgesine gönderilen kamp çadırlarının olduğu aktarıldı.

Haber 13-01-2024 18:34

İYİ Parti lideri Akşener'den sistem eleştirisi: Erdoğan'a acıyorum! 1 yıl sonra ruh sağlığı gider insanın

2017'den itibaren yürürlükte olan Cumhurbaşkanlığı sistemine son eleştiri İYİ Parti lideri Meral Akşener'den geldi. Sistemin partileri ittifaka mecbur bıraktığını belirten Akşener, "Sayın Erdoğan'ın son dönemi biliyorsunuz ona da acıyorum, yeni seçilecek kişiye da acıyorum. Çünkü 1 yıl sonra gerçekten ruh sağlığı gider insanın. Her şeye siz karar vermek zorundasınız." dedi.

Haber 09-01-2024 17:05

Sakarya'da UEC MTB Eliminator Avrupa Şampiyonası yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Sakarya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "Sakarya Bike Fest" kapsamında UEC MTB Eliminator Avrupa Şampiyonası yarışları yapıldı.

Yurthaber 30-10-2023 07:42

Son dakika | İzmir seçim sonuçlarında son durum ne? Erdoğan mı önde Kılıçdaroğlu mu? İşte AA ve ANKA'nın verileri

Son dakika haberi: Türkiye, cumhurbaşkanını belirlemek üzere Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri için sandık başına giderek oyunu kullandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yayın yasağını kaldırmasıyla birlikte 81 ilden sandık sonuçları geldi. Peki İzmir'de 2. tur yarışını hangi aday önde tamamladı? İşte İzmir'den gelen sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranları...

Haber 28-05-2023 18:18

SON DAKİKA: Türkiye'nin gözü seçim sonuçlarında! Sandıkların tamamına yakını açıldı! Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu önde? AA ve ANKA verilerine göre...

Son dakika seçim sonuçları... Türkiye 14 Mayıs seçimleri için sandık başına gitti, yaklaşık 64 milyon vatandaşın oylarını kullanmasının ardından sandıklar kapandı. YSK'nın yasak kararını kaldırmasının ardından merak edilen veriler açıklandı. Milyonlarca vatandaşın beklediği cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili kritik bilgiler de geldi... Anadolu Ajansı ve Anka'dan gelen son verilere göre Erdoğan mı yoksa Kılıçdaroğlu mu önde? İşte tüm detaylar...

Haber 14-05-2023 23:21

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri genel seçimleri için yurt dışında oy verme işlemi başladı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı ve 28'nci dönem milletvekili genel seçimleri için yurt dışına kayıtlı Türk vatandaşlarının gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemleri sabah 08.00'de başladı.

Haber 27-04-2023 08:08

Mansur Yavaş'tan 'cumhurbaşkanı adaylığı' açıklaması! Kritik soruyu canlı yayında yanıtladı

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala altılı masanın adayı merak konusu olurken Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Yavaş, bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için de konuşan Yavaş, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Meral Akşener'in iradesi dışında hiçbir harekete girmem." ifadelerini kullandı.

Haber 01-03-2023 22:34

Cumhurbaşkanlığında görevli aşçılar, depremzedeler için yemek pişiriyor

Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay'a gelen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görevli aşçılarca pişirilen yemekler, depremzedelere 3 öğün dağıtılıyor.

Yurthaber 22-02-2023 14:31

Kahramanmaraş'ta yaşayan siyam ikizleri Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Ankara'ya getirildi

Kahramanmaraş'ta yaşayan siyam ikizleri Sema ve Ayşe Tanrıkulu, Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Ankara'ya getirildi.

Yurthaber 21-02-2023 08:07

Cumhurbaşkanlığına ait TUR uçağı deprem bölgesinden 14 yaralıyı Ankara'ya nakletti

Cumhurbaşkanlığına ait özel uçak "TUR", Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeden yaralıların nakline yönelik uçuşlara devam ediyor. Gaziantep Havalimanı'ndan alınan 14 yaralı, Ankara'ya getirilerek tedavi altına alındı.

Yurthaber 10-02-2023 08:34

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman? Cumhurbaşkanlığı seçimi haziran ayında mı? Başkan Akşener'den seçim açıklaması!

2023 Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi gündemdeki yerini koruyor. Haziran olarak açıklanan Cumhurbaşkanlığı seçim tarihinin daha öne çekilmesi bekleniyor. Konuya ilişkin açıklamalar peş peşe gelirken son açıklama İyi Parti Başkanı Merak Akşener'den geldi. Peki 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman? Cumhurbaşkanlığı seçimi haziran ayında mı? İşte detaylar...

Haber 11-01-2023 12:59

2023 Cumhurbaşkanı seçimleri ne zaman, hangi ayda? Erken seçim olacak mı?

Yeni yıla kısa bir zaman kala 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi birçok kişinin gündeminde yer aldı. Cumhuriyet Halk Partisi Nisan ayına kadar yapılacak erken seçime destek vereceğini duyurdu. Peki 2023 Cumhurbaşkanı seçimleri ne zaman, hangi ayda? Erken seçim olacak mı? İşte detaylar...

Haber 29-12-2022 09:39

'Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna Mansur Yavaş'tan çok konuşulacak cevap! 'Bu soruyu duymamak için...'

2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaştıkça siyasilerin açıklamaları daha da yakından takip ediliyor. Olası cumhurbaşkanlığı adaylığı gündemden düşmeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir üniversitede katıldığı programda 'Aday olacak mısınız?' sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi. Yavaş'ın "Bu soruyu duymamak için hiçbir yere gitmiyorum" ifadelerini kullanmasının ardından salonda kahkahalar yükseldi.

Haber 06-12-2022 18:58

Son dakika: İYİ Parti lideri Akşener'den cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması! İmamoğlu veya Yavaş aday olursa destekleyecek mi?

Son dakika haberi... İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti'nin oyunun yükseldiğini söyleyen Meral Akşener, olası Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş adaylığı ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Meral Akşener, "Masadaki arkadaşlara da söyledim. Eğer bu iki arkadaşımızdan biri aday gösterilirse 'hayır' demeyeceğiz." diye konuştu.

Haber 02-12-2022 21:05

Son dakika: İBB Başkanı İmamoğlu canlı yayında adaylık konusu dahil her şeyi açıkladı! Milyonları etkileyecek: Zam kaçınılmaz

Son dakika haberi: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı canlı yayında İstanbul'daki projeler ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kur farkının getirdiği maliyetlere vurgu yapan İmamoğlu, "İETT'nin sadece akaryakıt giderleri şu anda toplam yolcu gelirlerini tarihinde ilk defa aştı. Zam kaçınılmaz" dedi. İmamoğlu ayrıca adaylık sorusuna da dikkat çeken bir yanıt verdi. İşte canlı yayından öne çıkan başlıklar...

Haber 09-11-2022 08:05

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı ile kameraların karşısında! O teröristin ismini verdi... 'Türkiye'ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor'

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile ortak basın toplantısı düzenledi. İsveç'le ikili ilişkilere vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ terör örgütünden İsveç'te olan bir tanesi var ki ismini de vereyim Bülent Keneş, bu teröristin Türkiye'ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor. Bununla alakalı olarak da İsveç'in daha hassas davranmasını istiyoruz." diye konuştu.

Haber 08-11-2022 19:19

2023 seçimleri ne zaman? 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi!

2022'nin sona ermesine kısa bir zaman kala 2023 seçimlerinin başlangıç ve bitiş tarihi de araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanlığı ile 28. dönem milletvekili 2023 seçim tarihi belli oldu. Peki 2023 seçimleri ne zaman? İşte 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi!

Haber 02-11-2022 15:57

Mısır'da Cumhurbaşkanlığı affıyla 50 tutuklu daha serbest bırakıldı

Mısır'da Cumhurbaşkanlığı affıyla 50 tutuklu daha serbest bırakıldı

Yurthaber 02-10-2022 23:59

CHP kulislerinde konuşuluyor! Babacan ve Kılıçdaroğlu anlaştı…

6’lı masada kamuoyunun cumhurbaşkanlığı adayı olacak ismin açıklanmasına yönelik beklentisi üzerine çalışmalar hızlandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun liderler turunda görüştüğü Ali Babacan ile yaptığı konuşmanın perde arkası ortaya çıktı. Babacan’ın görüşmede ‘Önce kurallar ve yol haritası sonra aday’, ‘5 lidere cumhurbaşkanı yardımcılığı’ istemlerini gündeme getirdiği öğrenildi. İddiaya göre iki lider bu konularda anlaştı.

Haber 01-10-2022 07:33

Binicilikte 55. Cumhurbaşkanlığı Kupası yarışları başladı

Atlı Spor Kulübü Genel Koordinatörü Hüsamettin Aydın: "Yarışmalarımız 3 gün sürecek ve toplamda 18 müsabakayla tamamlanacak"

Yurthaber 30-09-2022 16:57

İzmir'in ilk Millet Bahçesi Bergama'da yapılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İzmir'in Bergama ilçesinde yapımına başlanan Millet Bahçesi'nde ilk kazma vuruldu - Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu: - "Alanda hafriyat çalışmaları başlamış durumda. Millet Bahçesi'ni Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 29 Ekim 2023'te tamamlayıp hemşerilerimizin hizmetine açmak istiyoruz"

Yurthaber 29-09-2022 11:09

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 2023-2025 yatırım programı belli oldu

Cumhurbaşkanlığı, 2023-2025 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıklarıyla İlgili genelge yayımladı. Buna göre öncelik fiyat enflasyonun düşürülmesi ve fiyat istikrarında olacak. Öte yandan büyümeyi gerçekleştirmek üzere kamu harcamalarında tasarruf yapmak, yurt içi tasarrufları artırmak, cari işlemler açığını azaltmak ve böylece makroekonomik ve finansal istikrarı korumanın temel öncelikler olarak belirlendiği vurgulandı.

Finans 14-09-2022 14:58

GRAFİKLİ - Dünya Motokros Şampiyonası'nın Türkiye etabı 3.4 milyar sporsevere ulaşacak

Geçen yıl Türkiye'nin tanıtımına 300 milyon avroluk katkı sağlanırken, bu yıl rakamın 400 milyon avroyu aşması bekleniyor - Organizasyonda Türkiye'yi 13 sporcu temsil edecek

Yurthaber 02-09-2022 11:07

Cumhurbaşkanlığı, Zafer Bayramı'nın 100. yılını ilklerle kutlayacak

Cumhurbaşkanlığı'ndaki etkinlikler ilk kez Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının aile üyelerinin katılımıyla düzenlenecek - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kutlamalar kapsamında Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile bazı bando, mızıka ve orkestraların üyelerinden oluşan 913 kişilik ekip konser verecek

Yurthaber 29-08-2022 20:11

Bisiklet Fest kapsamındaki Tour Of Sakarya, dördüncü etabın ardından sona erdi

Bisiklet Fest kapsamındaki Tour Of Sakarya, dördüncü etabın ardından sona erdi

Yurthaber 28-08-2022 21:14

Bisiklet Fest kapsamında Tour Of Sakarya'nın üçüncü etabı yapıldı

Bisiklet Fest kapsamında Tour Of Sakarya'nın üçüncü etabı yapıldı

Yurthaber 27-08-2022 20:34

Sanatçı Doğukan Manço Sakarya'da sevenleriyle buluştu

Sanatçı Doğukan Manço Sakarya'da sevenleriyle buluştu

Yurthaber 26-08-2022 23:24

Cumhurbaşkanlığınca Darülaceze'de aşure ikramı yapıldı

Cumhurbaşkanlığınca Darülaceze'de aşure ikramı yapıldı

Yurthaber 19-08-2022 16:14

Azmiyle 3 yabancı dil öğrenen Seda hastalığına rağmen hayata sımsıkı tutunuyor

SMA tip 2 hastası Seda Karakaya: - "Benim dış görünüşüm sadece bir kabuk. Çünkü benim içimde çok farklı bir dünya var. O dünyanın içerisinde artık kelimeler yetmemeye başladı, o yüzden farklı dilleri öğrendim"

Yurthaber 19-08-2022 12:07

Muğla'da engelli öğrencilere spor malzemeleri dağıtıldı

Muğla'da engelli öğrencilere spor malzemeleri dağıtıldı

Yurthaber 03-08-2022 15:23