Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ankara Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu: (3)

"Hakikatler ortada olmasına rağmen iktidar yolunu milli irade yerine proje ittifaklarda arayanlar, maalesef bu karanlık senaryolara gönüllü figüranlık yapıyorlar" - "2023 seçimleri, çalışmadan, üretmeden, proje ve program geliştirmeden sadece yalan, iftira ve çarpıtmayla siyaset yapan partilerin ve kadroların devrinin sona ereceği yıl olacaktır" - "Geçmişte ülkemizi zayıf siyasi yönetimlerin yol açtığı boşlukları kullanarak diledikleri gibi yönlendirenler, bizim dönemimizde bunu yapamadılar. Bilhassa da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile artık bu yol tamamen kapanmıştır"

Yurthaber 03-03-2022 21:03

AK Parti'li Bülent Turan: 50+1, sistemin esası ve temeli

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 50+1'in, başkanlık sisteminin esası ve temeli, uzlaşının, geniş katılımlı siyasal yapının da karşılığı olduğunu söyledi. Parti olarak böyle bir gündemlerinin olmadığının da altını çizen Turan, "Güçlü yönetim, güçlü iktidar 50+1'le kurulabilir. 4 yıla yakın bir zamandan beri şu anki başkanlık sistemi hayata geçmiş durumda. Şimdiye kadar hiçbir siyasal kriz yaşamadık. Bunun temel sebebi 50+1" dedi.

Haber 19-11-2021 11:31

GÖRÜŞ - Yeni Anayasa tartışmasının anlamı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı'ndan doktora öğrencisi Anıl İbrahim Bakırcı Türkiye'de son dönemde gündeme gelen anayasa tartışmalarını AA Analiz'e değerlendirdi: - Türk siyasal hayatında anayasa tartışmaları iki ana başlık ekseninde şekillenmiştir: Hükümet sisteminin belirlenmesi ile temel hak ve hürriyetlerin korunması - 82 Anayasası'nın temel hedefi; anayasal değerlerin güçlendirilmesinden ziyade siyasal sistemi belirli kalıplara göre tesis etmektir - 82 Anayasası halk nezdinde “12 Eylül Anayasası” ya da “darbe Anayasası” şeklinde karşılık bulmuştur - Milletin asli rolde olduğu bir sivil anayasa, Türkiye için yeni bir milat olacaktır - “Kuvvetlendirilmiş parlamenter sistemin” Türkiye’nin sorunlarını hızla çözeceği yönündeki yaklaşım, kamuoyunda seçim tansiyonuna yönelik bir hamle olmanın ötesine geçmiyor - Yeni (sivil) anayasa sürecinden önce Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu’nda gerekli değişiklikler yapılmalıdır

Yurthaber 04-11-2021 12:45

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Başkanlık sistemiyle yolumuza devam edeceğiz

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başbakanlık sistemi" iddialarına ilişkin, "Başkanlık sistemiyle inşallah yolumuza devam edeceğiz. Bizi yıllarca geride bırakmış olan eski vesayetçi sistemi tekrar denemenin anlamı yok." dedi. Suriye konusu üzerinden de ABD'li diplomat Brett McGurk'a sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Bu adam, PKK/YPG'nin yönetmeni durumundadır. Benim teröristlerle mücadele verdiğim bir bölgede, onlarla kol kola dolaşması, beni ciddi manada rahatsız etmektedir." dedi

Haber 30-09-2021 13:09

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Nagehan Alçı'nın yazısı sosyal medyada gündem oldu: Yeni sistemde cumhurbaşkanı tam yetkisiz ve tam güçsüz olmalı

2023'te yapılacak seçimlerle ilgili her gün yeni haberler gelirken, gazeteci Nagehan Alçı'nın bugünkü yazısı bir anda sosyal medyada günün konusu oldu. Yeniden başbakanlık sistemine geçilecekse hazırlıkların şimdiden başlaması gerektiğini ifade eden Alçı, "Yeni sistemde cumhurbaşkanı kesinlikle tam yetkisiz ve tam güçsüz olmalı." dedi.

Haber 29-09-2021 14:22

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir nimet olmuştur

AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir: "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir nimet olmuştur"

Haber 24-06-2021 17:22

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, 4'üncü yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni değerlendirdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Ülkemizin yakalamış olduğu büyüme hızından rahatsız olanlar ülkemizin ve milletimizin aleyhine dur durak bilmeyen bir iftira ve karalama kampanyasına başladı. Türkiye, yapay gündemlerle boğulsun, önünü göremesin istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Haber 17-04-2021 02:06

TBMM Başkanı Şentop, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı:

"Bir seçimden sonraki diğer seçime kadarki 5 yıllık dönem bu sistemin anlaşılması ve yerleşmesi için gerekli olan bir dönemdir. Yavaş yavaş bu sistemi anlamaya çalışacağız" - "Vesayetçi sistemi bütünüyle tasfiye etmek istiyorsak hükümet sistemi değişikliği yapmalıyız kanaati bizde hakimdi" - "Dünyada özellikle salgın süreci net olarak gösterdi ki güçlü, yönetilebilir demokrasilere, hükümet sistemlerine ihtiyaç var"

Yurthaber 17-03-2021 20:17

Cumhurbaşkanlığı'nın Staj Seferbirliği'ne nasıl başvuru yapılır? Detaylar belli oldu

kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden Staj Seferbirliği programına başvuru yapılıyor. Şu ana kadar 55 binden fazla öğrencinin başvuru yaptığı Staj Seferbirliği'ne üniversite öğrencilerinin yoğun ilgisi devam ediyor.

Haber 09-03-2021 17:07

Engin Altay'dan tartışma yaratacak sözler: Millet İttifakı'nı sarsmaya Erdoğan'ın gücü yetmez

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne "demokrasi, kuvvetler ayrılığı, adalet yok olacak" diye karşı çıktıklarını belirterek "Söylediklerimizin Adalet Bakanı tarafından tespiti, teyidi bizim açımızdan güzel ama Türkiye açısından çok vahim bir tablodur." dedi. Altay, "Aç tavuk kendini darı ambarında zanneder. Millet İttifakı'na yönelik toplum nezdindeki güven, itimat ve teveccüh belli ki Erdoğan'ı çıldırtmaya devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Haber 04-03-2021 16:18