Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ibrahim Kalın Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşında? İbrahim Kalın aslen nereli, evli mi?

İbrahim Kalın günün en çok araştırılan isimleri arasında yer alıyor. İspir kökenli bir ailenin çocuğu olan İbrahim Kalın tarihçi, bürokrat ve diplomattır. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın hakkında merak edilenler...

Haber 03-06-2023 15:53

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, canlı yayında soruları yanıtladı:

"(Rusya-Ukrayna savaşı) Şu anda yaşanan ilhak ve sonrasında yükselen şiddete rağmen biz hala diplomasi kapısının açık tutulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yönde iki tarafa telkinlerde bulunuyoruz" - "(Esed ile görüşme) Şimdi, şu anda böyle bir siyasi zemin yok. Böyle bir arayışın içerisinde değiliz ama Cumhurbaşkanımız hep şunu söyler, 'Diplomaside kapıyı kapatmak diye bir şey olmaz'"

Yurthaber 11-10-2022 22:52

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, canlı yayında soruları yanıtladı:

"(Rusya'nın Türk bankaları üzeninden yaptırımları deldiği iddiaları) Bu iddiaların bir aslı yok. Mir kartı dediğimiz şey, Rus turistlerin Türkiye'ye geldikleri zaman günlük harcamaları için sınırlı olan bir karttır" - "(ABD'nin Güney Kıbrıs Rum yönetimine yönelik silah ambargosunu kaldırma kararı) Bunun bölge barışına, Doğu Akdeniz'de barış ve istikrara katkı sağlaması mümkün değil. Kıbrıs barış sürecine katkı sağlaması da söz konusu değil"

Yurthaber 24-09-2022 00:00

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, BM Genel Sekreter Yardımcısı Griffiths'le görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, BM Genel Sekreter Yardımcısı Griffiths'le görüştü

Yurthaber 21-09-2022 23:09

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ibrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ibrahim Kalın Hakkındaki Haberler Mynet'te. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ibrahim Kalın Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, CNN'e konuştu:

"(Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ekibinin Zaporijya Nükleer Santrali ziyareti) Uluslararası toplumu da Zaporijya Nükleer Santrali ve çevresinde güvenliği sağlamak için bu girişimi desteklemeye çağırıyoruz" - "Tahıl anlaşmasının müzakerelerin tekrar başlaması için bir platform veya yol olarak işe yarayabileceğine inanıyoruz. Ancak tabii ki bu sadece Ruslar ve Ukraynalıların iradesini değil uluslararası toplumun da bu doğrultuda desteğini gerektiriyor"

Yurthaber 24-08-2022 13:28