Dalis Turizmi Haberleri

Türkiye, geçen yıl 2,3 milyar dolarlık sağlık turizmi geliri elde etti

Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin, sağlık turizmi alanında uluslararası kabul gören akreditasyonuna sahip 40 sağlık kuruluşuyla dünyada 7. sırada yer aldığını ve geçen yıl bu alanda 2,3 milyar dolarlık gelire ulaştığını bildirdi.

Finans 2024-04-08 09:41:43

Nevruz, Paskalya ve 9 günlük bayram tatili turizmi hareketlendirdi

Paskalya ve Nevruz dolayısıyla açık olan otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 90'a ulaştığı Antalya'da, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün ilan edilmesiyle de rezervasyonlar hareketlendi.

Yurthaber 2024-03-27 11:01:38

Şanlıurfa turizmi 2024 sezonunda turist rekoru kırmayı hedefliyor

Kültür ve inanç turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Şanlıurfa, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak 2023 Turkcell Süper Kupa maçıyla başlayacağı turizm sezonunda 1 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor.

Yurthaber 2024-03-11 10:50:20

Türk Turizmi Kadın Eli ile yükseliyor

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, turizm sektörünün bugünkü konumuna ulaşmasında kadın çalışanların payının yüksek olduğunu belirterek, "Yönetim kurullarında kadın sayısı yüksek olan şirketlerin performansları ve etik itibarı daha yüksek. Kadın çalışan sayısının yüksek olması şirket karlılıklarını olumlu yönde etkiliyor." dedi.

Yurthaber 2024-03-07 12:27:18

Leylek köyündeki yuvasına 13. kez konan Yaren, turizmi de hareketlendirdi

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, Uluabat Gölü'nün kıyısındaki kırsal Eskikaraağaç Mahallesi, "Yaren" leylek ve balıkçı Adem Yılmaz'ın 13. kez buluşmasıyla hareketlendi.

Yurthaber 04-03-24 13:38

Erciyes'teki pistleri gece boyunca süren mesaiyle kayağa hazırlıyorlar

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes'te, yerli ve yabancı turistlerin kayak yaptığı toplam 112 kilometre uzunluğundaki pistleri, geceden sabahın ilk ışıklarına kadar çalışan ekip hazırlıyor.

Yurthaber 27-02-24 11:51

Kartalkaya en fazla kar kalınlığının ölçüldüğü kayak merkezi oldu

Kayak merkezleri arasında en fazla kar kalınlığı 167 santimetreyle Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Kartalkaya'da ölçüldü.

Yurthaber 27-02-24 10:59

Antalya'da şoke eden görüntü! Bir kayak merkezinde vatandaşlara bayır domuzu saldırdı

Antalya'da, kış mevsiminin gelmesiyle kış turizmi de başladı. Genelde kayak yapan kişileri izlediğimiz görüntüler olurken bu kez Antalya'dan korkutan bir görüntü geldi. Bir kayak merkezinde vatandaşlar bayır domuzunun gelmesiyle korku dolu anlar yaşadı. İşte o dakikalar...

Haber 27-01-24 23:15

Trabzon'da Sağlık Turizmi Projesi ele alındı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, sağlık turizmi çalışmalarına ilişkin, "Buradaki potansiyeli bölge ülkelerine gösterip sağlık hizmeti ihtiyacı olan kişileri bölgemize çekmek için çalışmalar yapmaya başladık ve devam ediyoruz." dedi.

Yurthaber 23-01-24 14:05

Erciyes’te hedef 2,5 milyon ziyaretçi

Türkiye’nin en önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak sezonu ve sömestr ile yoğunluk yaşanıyor.

Yurthaber 23-01-24 10:09

Bu da Survivor turizmi! Acun Ilıcalı ‘Birleşme Partisi’ne götürüyor: Kişi başına 2.999 dolar…

Acun Ilıcalı, en çok izlenen programlardan olan Survivor’ın takipçilerini Nisan ayında gerçekleşecek birleşme partisine götürüyor. Programı turizm etkinliğine de dönüştüren Ilıcalı’nın sahip olduğu AF Seyahat, bedeli kişi başı 2 bin 999 dolardan Dominik turu düzenleyecek. Güncel kur ile 90 bin liranın üzerinde bir ücret ödenecek.

Finans 18-01-24 14:55

Keltepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı

Karabük'ün kış turizmi lokasyonlarından Keltepe Kayak Merkezi'ndeki kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Yurthaber 25-12-23 13:41

Fuar turizmi Antalya'da kış sezonunu hareketlendiriyor

Tatilin yanı sıra fuar turizmiyle de ön plana çıkan Antalya, ticari organizasyonlarla her yıl binlerce yerli ve yabancı firma ile alıcıya ev sahipliği yapıyor.

Yurthaber 19-12-23 11:18

Palandöken'de sezonun erken açılması için farklı kar koruma teknikleri uygulanıyor

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında bulunan Palandöken, rakımı, panoramik yapısı, çalışanlarının operasyon kabiliyeti, önceki dönemden saklanan karların kullanılması, yağan doğal kar ve teknik karlamayla kayak sezonunu en erken başlatan kış turizmi merkezi olma özelliği taşıyor.

Yurthaber 29-11-23 12:19

Türkiye'de düğün turizmi başladı! Akın akın geliyorlar: Milyon dolarları bulan harcamalar...

Türkiye'de yeni bir turizm kolu doğuyor: Düğün turizmi! Özellikle Hindistan'ın varlıklı aileleri arasında son yıllarda oldukça moda olan bu akımda varlıklı aileler konuklarını özel uçaklarla Türkiye'ye getirip Bodrum'da veya Antalya'da düğün yapıp eğleniyorlar. Yeni başlayan bu moda sayesinde onlarca firma ve binlerce kişi iş imkanı elde ediyor. Gerçekleştirilen düğünlerin maliyetleri ise boğaz manzarasına sahip bir daire fiyatından faha fazla... İşte haberin tüm detayları!

Finans 25-11-23 21:52

Doğa turizminin gözde mekanlarından Ayder Yaylası kar tatili sevenleri ağırlıyor

Türkiye'de "doğa turizmi" denilince akla ilk gelen yerlerden olan, hava sıcaklığının düşmesiyle de son günlerde beyaz örtüyle kaplanan Ayder Yaylası, kar tatilini tercih eden ziyaretçilerini ağırlıyor.

Yurthaber 24-11-23 11:30

Ayasofya’ya nasıl gidilir? Ayasofya Camii’ne hangi otobüsler gider?

İstanbul gerek doğal güzellik alanları gerekse kültürel miraslarıyla dikkat çeken şehirlerinden biri olarak bilinir. Bu şehir geçmiş zamanlarda çok sayıda medeniyete ev sahipliği yaptığından bünyesinde birçok tarihi yapı barındırmaktadır. Bu tarihi yapılardan biri de Ayasofya Camii’dir. İnanç turizmi yönünden büyük bir değere sahip olan bu camiye ulaşım için birçok seçenek mevcuttur. Peki, Ayasofya’ya nasıl gidilir, Ayasofya Camii’ne hangi otobüsler gider?

Haber 20-11-23 18:49

Sarıkamış'taki ekoturizm alanı kış ve doğa turizmi için genişletiliyor

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesinde dağcılar, doğaseverler, Doğu Ekspresi ile gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği ekoturizm alanı, konaklamalı orman parkıyla genişletiliyor.

Yurthaber 16-11-23 11:20

O ilçede turizmi hareketlendiren keşif! 2 bin 800 yıllık... 'İlgi çekecek'

Van’ın Muradiye ilçesindeki Urartulardan kalma Körzüt Kalesi’nde yürütülen kazı çalışmalarında kitabe ve tapınak bulundu.

Haber 25-10-23 15:40

Erciyes'te turizm jeotermalle çeşitlenecek

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Dağı'ndaki jeotermal sondaj çalışmalarına ilişkin, "Erciyes'te turizm, kaplıca turizmi ile 12 aya yayılacak. O zaman otellerin bakış açısı da çok daha farklı olacak." dedi.

Yurthaber 12-10-23 14:16

Muğla'da sıcak hava balon turizmi için deneme uçuşlarına başlandı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde sıcak hava balon turizmi için deneme uçuşları gerçekleştirildi.

Yurthaber 20-09-23 14:34

Uludağ’da 1. Derece sit alanına çakıl taşları döküldü

Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ’da 1. Sit Alanı ilan edilen bölgeye çakıl taşları döküldü.

Yurthaber 13-09-23 14:34

Diyarbakır turizmi TUREB’in turist rehberlerine yönelik toplantısında ele alındı

Güneydoğu Anadolu Bölgesine yönelik uygulama gezisi kapsamında Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen 48 rehber, Diyarbakır'da değerlendirme toplantısına katıldı.

Yurthaber 25-08-23 14:36

Muğla'da restore edilen tarihi Narlı Kahvesi ziyaretçilerini ağırlıyor

Muğla'nın kültür turizmi destinasyonlarından biri olan Karabağlar Yaylası'ndaki Narlı Kahvesi, yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Yurthaber 24-08-23 13:26

'İlk defa karşılaşıyorum' Turistik ilçeyi istila ettiler! Plajlar bomboş kaldı... Hastaneye başvurular sürüyor

İzmir'in turistik ilçesi Foça'da, bazı sahillerde görülen denizanası istilası kentte adeta turizmi vurdu, plajlar boş kaldı. Uzun süredir yazlarını Foça'da geçiren vatandaşlar ilk kez böyle bir şeyle karşılaştıklarını belirtirken bu sene çok fazla denizanası olduğunu söyledi. Öte yandan denizanalarına temas sebebiyle hastanelere başvuruların devam ettiği aktarıldı.

Haber 21-08-23 15:00

Samsun’da karavan turizmi gelişiyor

Samsun’da karavan park sayısını 3’e yükselttiklerini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun artık karavan tatili yapmak isteyenlerin de gözde şehri” dedi.

Yurthaber 10-08-23 14:48

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'tan turizm atağı

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş, turizmi canlandırmak için harekete geçti.

Yurthaber 15-06-23 11:13

Burada Turizm Çok panelinde Antalya turizmi konuşuldu

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, "Bu sene Rus turist gelirse güzel bir sezon geçireceğiz. Çünkü Rusya pazarının eksiğini kapatabilecek bir pazar yok." dedi.

Yurthaber 08-05-23 15:46

Birçok şirket bu yarışı kazanmanın peşinde... Peki kim galip gelecek? Ağızları açık bırakan bilet fiyatları, dikkat çeken vaatler...

Geleneksel turizme olan ilgi, teknolojinin gelişimi ve özel uzay şirketlerinin eğilim göstermesiyle yerini uzay turizmine olan ilgiye bırakmaya başladı. Öyle ki dünyada artık uzay turizmi çağı konuşuluyor, bu çağı yakalamanın öneminden söz ediliyor. Elon Musk'ın SpaceX'inden Jeff Bezos'un Blue Origin'ine kadar birçok şirket uzay turizmi çağını yakalama, uzay turizmi yarışını peşinde. Bilet fiyatları ise dudak uçuklatıyor...

Haber 05-05-23 13:57

Kruvaziyer turizmi Ordu’yu sevdi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Karadeniz ülkelerine ve Türk Cumhuriyetlerine ihracat noktası haline gelmesi için çalıştığı Ünye Limanı’nda kruvaziyer seferleri devam ediyor. 2022 yılı aralık ayından bu yana aralıksız devam eden seferler Mayıs ayında da sürecek.

Yurthaber 01-05-23 13:53

Methini duyan oraya akın ediyor! 'Çok zengin olduğunu gördüm' Faydalarını saymakla bitiremiyorlar

Denizli, Pamukkale'deki şifalı kırmızı suyu ve kaplıcalarıyla ünlü Karahayıt Mahallesi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. İnsan sağlığı için oldukça faydalı olduğu belirtilen kırmızı su için bölgeye yıllardır gelenler de var. Bölgeye gelen bir vatandaş, "Bugün ilk defa Karahayıt bölgesinde kırmızı suyun çok methini duyduğum için ziyarete geldim. Bölgede hem tarihi turizm anlamında, hem de sağlık turizmi anlamında bölgenin çok zengin olduğunu gördüm ve büyük bir mutluluk duydum" dedi.

Haber 01-05-23 11:12

Bu iddia çok konuşulur! Cinsel ilişkiye girmeleri belgelerle yasaklanabilir

Elon Musk SpaceX, Jeff Bezos'un Blue Origin ile başı çektiği uzay turizmi sektörü gün geçtikçe gelişiyor. Bir uzman ise uzayda cinsel ilişki ilgili 'acilen ele alınması gereken' 'cevaplanmamış biyolojik ve yasal sorular' hakkında uyarıda bulundu. Uzay turistlerinin uçuşları sırasında cinsel ilişkiyi yasaklayan yasal belgeler imzalamak zorunda kalabileceği iddia ediliyor. İşte detaylar...

Trend 24-04-23 17:16

Deprem ve sel sonrası Şanlıurfa’da turizm sezonu başladı

Deprem ve sel felaketinin ardından Şanlıurfa turizmi yeniden canlandı. Tarihi ve turistik mekanların en az hasar gördüğü il, 2023 Yılı İslam Dünyası Turizm Başkenti ilan edilmesi ve hazırlıkların tamamlanmasıyla Ramazan Bayramı ve sonrasında turist akınına uğraması bekleniyor.

Yurthaber 20-04-23 07:54

Uludağ'a nisan ortasında kar yağdı

Türkiye'nin önemli kayak ve kış turizmi merkezlerinden Uludağ'da kar etkili oluyor.

Yurthaber 12-04-23 13:49

Balıklıgöl ara tatilde ziyaretçilerini ağırlıyor

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Şanlıurfa'daki tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi, yarıyıl tatili dolayısıyla yerli ziyaretçilerin tercih ettiği mekanların başında geliyor.

Yurthaber 02-02-23 11:53

Erdoğan duyurmuştu... Resmi Gazete'de yayımlandı! İsmi değişti 'Sevinçliyiz gurur duyuyoruz! Çok yakışacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay Mardin'de yaptığı konuşmasında Mardin Havalimanı'nın adının Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değişeceğini duyurmuştu. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bölgenin önemli turizmi merkezlerinden Mardin'de havalimanına Prof. Dr. Aziz Sancar'ın isminin verilmesi Mardinlileri memnun etti. Mardinliler "Hemşerimiz Nobel ödülü almıştı. Mardin Havalimanı'na isminin verilmesi güzel, sevinçliyiz. Onunla gurur duyuyoruz." dedi.

Haber 26-01-23 17:32

Denizli Kayak Merkezi'nde yeni sezon için hazırlıklar sürüyor

Ege'nin gözde kış turizmi merkezlerinden Denizli Kayak Merkezi'nde, etkisini artıran kar yağışıyla yeni sezon hazırlıkları hızlandırıldı.

Yurthaber 11-01-23 15:39

Sümela Manastırı, Trabzon'a gelenlerin rotasında ilk sırada yer alıyor

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı, kış mevsiminde de yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

Yurthaber 10-01-23 12:32

Van Gölü'nde endişelendiren görüntü! Sular çekilince su altı peribacaları ortaya çıktı

Van Gölü’nde son yılların en fazla su çekilmesinin yaşanmasıyla endişelendiren görüntüler ortaya çıktı. Gölde suların çekilmesiyle birlikte "su altı peribacaları" olarak nitelendirilen mikrobiyalit tarlaları oluştu. Her geçen gün farklı bölgelerde görülmeye başlanan mikrobiyalitler, gölde dalış turizmi açısından önemli bir yere sahip. Mikrobiyalitlerin gün yüzüne çıkması, kuraklığın ve su seviyesindeki azalmanın en büyük göstergelerinden biri olarak görülüyor.

Haber 02-01-23 10:33

Ziyaretçi hedefine ulaşan Safranbolu, yılbaşı tatilinin de gözdesi

Türkiye'nin önemli kültür turizmi merkezleri arasında yer alan ve bu yıl 1,5 milyon turist ağırlayan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki konaklar ve otellerde yılbaşı öncesi rezervasyon yoğunluğu yaşanıyor.

Yurthaber 30-12-22 13:15

20 bin liralık avantaj bunu da yaptırttı! iPhone turizminden sonra yeni yöntem: Gümrüksüz alana giriş-çıkış yetiyor

Yurt dışından telefon almak isteyen herkesi ilgilendiriyor. Son dönemde iyice artmış, vizesiz gidilebilen ülkelere iPhone turizmi bile başlamıştı. Ancak yurt dışından getirilen cep telefonları için birçok kısıtlama kararı alınırken bir başka gelişme daha yaşandı. Açılan fiyat makası ‘arka kapıdan’ telefon kaydında patlamaya yol açtı. Son olarak sigortalı biletle pasaport kontrolünden geçip, daha sonra iptal edilerek alınan giriş- çıkış belgesiyle telefon kaydetmenin yaygınlaştığı iddia edildi.

Finans 28-12-22 08:47

Van'da Sağlık Turizmi Çalıştayı düzenlendi

Van'da Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) öncülüğünde Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), İl Sağlık Müdürlüğü, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu işbirliğiyle "Sağlık Turizmi Çalıştayı" düzenlendi.

Yurthaber 21-12-22 12:36

Gürcistan'a ucuz telefon turizmi! Stoklar tükendi: 20 bin TL için değer

Gürcistan'dan Türkiye'ye yaşanan alışveriş akını tersine döndü. İndirimli telefon almak isteyenler Gürcistan'a akın etti. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar, saatlerce sırada bekleyerek Batum'a geçmeyi bekledi. Bu durum Batum'a telefon stoğunun tükenmesine de yol açtı. Bir vatandaş, Antalya'dan geldiğini belirterek "Bayabi bir çile çektim ama 20 bin TL için değer" diye konuştu.

Haber 08-12-22 06:43

Tarihe yön verebilecek çalışma Ağrı Dağı'nda! Yüzyıllardır aranıyordu: Nuh'un Gemisi'nin silüetini andırıyor

Kutsal kitaplarda anlatılan tufanda geçen Nuh'un Gemisi yüzyıllardır aranırken bir yandan Ağrı Dağı'nda olduğuna inanılıyor. Kalıntıların olduğu değerlendirilen alanda araştırmalar başlatıldı. AİÇÜ ve İTÜ ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda "Nuh'un Gemisi'nin silüetini andıran formasyon" incelendi. Laboratuvar sonuçlarının 1,5-2 ay sonra çıkması bekleniyor. Prof. Dr. Kaya, sonuçların inanç turizmi potansiyeli açısından büyük etkisi olabileceğini söylüyor.

Haber 07-12-22 11:04

Palandöken Kayak Merkezi pistleri suni karlama yöntemiyle sezona hazırlanıyor

Avrupa'nın önemli kış turizmi merkezlerinden Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi pistleri için suni karlama sistemi çalıştırılmaya başlandı.

Yurthaber 29-11-22 07:52

‘iPhone turizmi’ başladı! Fiyatı 57 bin liraya kadar çıkınca oraya akın ettiler: 15 bin lira daha ucuz…

Apple geride bıraktığımız eylül ayında yeni iPhone 14 serisini tanıtmıştı. Ülkemizde iPhone fiyatları modeline göre 57 bin liraya kadar çıkınca vatandaşlar ise farklı yollara başvurdu. Öyle ki Gürcistan'a açılan Sarp Sınır Kapısı'nda 'iPhone turizmi'nin trafiği yaşanıyor. 2023 yılında daha yüksek kayıt ücreti bedeli ödemek istemeyenler özellikle hafta sonları Gürcistan'a akın ediyor. Vatandaşlar, Batum'dan aldıkları telefonları vergi iadesiyle 15 bin liraya kadar daha ucuza iPhone alabiliyor.

Finans 27-11-22 14:37

Pamukkale'de balon turizmi giderek gelişiyor

Hemen her gün 500 ila 750 ziyaretçi, günün ilk ışıklarıyla gökyüzüne yükselen 2'si Türk Hava Kurumuna (THK) ait 40 sıcak hava balonundan Pamukkale'nin eşsiz manzarasını görme fırsatı buluyor.

Yurthaber 15-11-22 11:49

Erciyes’te sezonun ilk kardan adamı yapıldı

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi’nde bugün etkili olan kar yağışı sonrası sezonun ilk kardan adamı yapıldı.Ülkenin önemli kış turizmi merkezlerinden Erciyes Dağı’nda kar yağışı etkili oldu.

Yurthaber 07-11-22 14:40

Doğaseverlerin gözdesi korunan alanlara yapılacak yatırım bu yıl 85 milyon lirayı bulacak

Doğa Koruma ve Milli Parklar bölge müdürlüklerince geçen yıl 325 doğa turizmi faaliyetinde bulunulurken bu yıl sayının 330'u bulması bekleniyor.

Haber 03-11-22 11:09