Damar Haberleri

Araştırma sonucu: Yüksek düzeyde alındığında kalp hastalığı riskini artırıyor! İltihaplanmayı tetikleyerek kan damarlarına zarar veriyor

Et, balık, kuruyemişler, zenginleştirilmiş tahıllar ve ekmeklerde bulunan aşırı miktardaki B3 vitamini iltihaplanmayı tetikleyebilir ve kan damarlarına zarar verebilir. Yeni araştırmalara göre, önemli bir B vitamini olan yüksek düzeydeki niasin, iltihaplanmayı tetikleyerek ve kan damarlarına zarar vererek kalp hastalığı riskini artırabilir.

Haber 20-02-2024 10:38

Sakın yemeyin! Kolesterolü uçuruyor, damarları tıkıyor

Günlük hayatta severek tükettiğimiz birçok yiyecek kalp krizi, diyabet, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıklarına neden olabiliyor. En sık tükettiğimiz yiyecekler kolesterolü yükselterek kalp damarlarının tıkanmasına yol açıyor. Aşağıda yer alan tehlikeli yiyecekleri tüketmeden önce tekrar düşünmeniz gerekiyor.

Haber 06-02-2023 10:28

Yemeden önce bir kez daha düşünün! Damarları tıkıyor, kalp krizi riskini artırıyor

Damar tıkanıklığı kalp krizi ve felç gibi çok riskli durumların riskini artıran önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Hastalık riskini artıran bir sürü faktör bulunmaktadır. Yenilen zararlı yiyecekler hastalıkların oluşmasında önemli rol oynar. Günlük hayatta yediğimiz birçok gıda damarların tıkanmasına neden olur. İşte yemeden önce tekrar düşünmeniz gereken o tehlikeli besinler...

Haber 12-12-2022 11:29

En önemli ölüm sebebi: Görülme sıklığı çok arttı! Damar sertliği neden olur, nelere dikkat edilmeli?

Toplumların gelişmiş ve endüstrileşmiş olması ile kronik olan hastalıkların görülme sıklığı artmıştır. Bu hastalıkların başında kalp-damar hastalıkları ve kanserler gelmektedir. 20. yüzyılın başlarında en önemli ölüm sebebi enfeksiyon hastalıkları iken şu anda kalp-damar hastalıkları ve kanserler başı çekmektedir.

Haber 24-11-2022 10:39

Damar

Damar Hakkındaki Haberler Mynet'te. Damar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Uzmanından damar sağlığı için öneriler

Toplumumuzda ölümlerin en önemli nedeni kalp ve damar hastalıkları ve bunların sonuçlarıdır. Yüksek tansiyonu şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği, kilolu olmak ve sigara içmek en önemli risk faktörleridir. Sağlıklı bir beslenme ile hem bu risk faktörleri hem de damar sertliği engellenebilir.

Haber 04-11-2022 23:27

Bolu'da olgunlaşan alıç ve kızılcıklar köylülerce toplanıyor

Bolu'da olgunlaşan alıç ve kızılcıklar köylülerce toplanıyor

Yurthaber 16-10-2022 10:34

Türk bilim insanı hastalıkların tanı sürecini kolaylaştıracak teknoloji geliştirdi

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'nde görevli bilim insanı Doç. Dr. Serhat Tozburun: - "Geliştirdiğimiz teknoloji sayesinde farklı çaplarda ve kan akış hızına sahip damar yapılarından tek seferde ve aynı anda görüntüleme ve ölçüm almak mümkün hale geldi"

Yurthaber 25-08-2022 11:16