Darbeye Tesebbus Haberleri

Bahçeli'den AYM'ye darbeye tevessül suçlaması! TBMM'deki gergin anlara tepki gösterdi

Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den ilk yorum geldi. Bahçeli, "Hiç kimsenin bir yargı kararını darbe iddiasıyla yok sayma hakkı olamaz" diyerek derken Anayasa Mahkemesi'ni "darbeye tevessül etmek" ile suçladı.

Haber 2024-01-31 15:42:11

Trabzonspor’dan Uğurcan’ın sakatlığına ilişkin açıklama

Trabzonspor'un kalecisi Uğurcan Çakır’ın milli takımında yaşadığı sakatlık sonrası yapılan kontrollerinde sol diz arka bölgesindeki kas içinde darbeye bağlı kanama tespit edildiği açıklandı.

Spor 2023-11-22 15:46:29

Konyaspor'da Gökhan Töre depremi! Bu sezon yalnızca 45 dakika oynayabilmişti

Konyaspor'da, Fatih Karagümrük maçı öncesi Gökhan Töre şoku yaşanıyor. Yeşil-beyazlı ekibin doktoru Gökhan Özhan, tecrübeli futbolcunun antrenmanda darbeye bağlı sakatlık yaşadığını söyledi.

Spor 2023-11-05 15:25:32

Meydan muharebesi gibi kavga! Ortalık savaş alanına döndü, polis havaya ateş açarak zor ayırdı

Iğdır'da, 2 grup arasında bilinmeyen bir nedenden kavga çıktı. Çok sayıda kişinin dahil olduğu kavgada ortalık savaş alanına döndü. Kavgaya müdahale eden polis, havaya ateş açarak tarafları ayırdı. Kavgada darbeye bağlı yaralanan 5 kişi, hastaneye kaldırıldı. Polis olaylara karışan 20 kişiyi ise gözaltına aldı. İşte detaylar...

Haber 2023-04-28 15:05:05

Taraftarlar dönüşünü iple çekiyordu! Tedavisi tamamlandı ama... Teknik heyetten karar!

Uzun yıllardır Galatasaray'ın kalesini koruyan Fernando Muslera, 5 Şubat tarihinde oynanan Trabzonspor maçında sakatlanmış ve yapılan tetkikler sonrası sağ ayak sırtı kemiklerinde darbeye bağlı kanama ve kısmi çökme tespit edilmişti. Uzun süredir tedavi gören Uruguaylı eldivenin kaleye dönüşü tarihi merak edilirken, teknik heyetten bir karar geldi. İşte detaylar...

Spor 05-03-23 11:07

Davutoğlu gece yarısı sosyal medyadan paylaştı! 'Üniversitelerde uzaktan eğitim' tepkisi... Bıktık! Biz de not tutuyoruz

Depremlerin ardından üniversitelerin eğitime uzaktan devam etmesi kararına ve seçimin ertelenmesi yönündeki mesajlara muhalefet kanadından peş peşe tepkiler gelmeye devam ediyor. Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, gece yarısı sosyal medya hesabından video paylaşırken iktidara seslenerek "Üniversiteleri kapatmayın! Millet acılar içindeyken seçim erteleme senaryoları ile sivil bir darbeye kalkışmayın!" ifadelerini kullandı. Davutoğlu ayrıca MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarına da tepki gösterdi.

Haber 15-02-23 08:23

Vücudundaki izler... Evinde ölü bulundu! 7 arkadaşı gözaltına alındı

Sivas'ta Fatih Şahin (35), yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Vücudunda darbeye bağlı izler tespit edilen Şahin'in dün gece birlikte içki içtiği 7 arkadaşı gözaltına alındı.

Haber 12-01-23 17:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katılım Finans Strateji Belgesi Tanıtım Toplantısı'nda konuştu: (1)

"Açık konuşmak gerekirse birileri son 8-9 yıldır Türkiye'yi yönetilebilir olmaktan çıkarmak için kumpastan darbeye her yolu denediler. Bu sinsi saldırıların son mermisi de ekonomimize sıkıldı ama hesap edilmeyen bir durum ortaya çıktı. Bize kurulan tuzaklara karşı verdiğimiz mücadele bizi daha güçlü kıldı" - "Küresel gelişmelerin etkisiyle bir süredir etkisini hissettiğimiz enflasyon meselesinin de üstesinden gelerek, inşallah 'Türkiye yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz" - "2021 yılında 303 trilyon dolar seviyesine ulaşan küresel borçluluk oranı, küresel milli gelirin 3,5 katına yükselmiştir. Ülkelerin ve piyasaların 2008 küresel finans krizinden gerekli dersleri almadıklarını, aynı yanlış yolda yürümeyi sürdürdüklerini görüyoruz"

Yurthaber 03-10-22 13:09

Üç kişilik ilişkisi sosyal medya kariyerinin sonunu getirdi! Şikayetler nedeniyle kapatıldığını iddia etti

Sosyal medya fenomeni Natalia Bezerra da Silva, evli bir çiftle geleneksel olmayan üç kişilik ilişkilerinin kariyerinde büyük bir darbeye neden olduğunu itiraf etti. Sosyal medya kullanıcılarının şikayeti üzerine hesabının kapatıldığını söyleyen Silva, “Hesabım saldırıya uğradı” diyerek isyan etti.

Trend 04-04-22 12:07

Emekli amiraller, bildiri yayımlayan amirallere ilişkin dava kapsamında ifade verdi

Emekli Koramiral Atilla Kıyat: - "FETÖ'cülerin Montrö'ye bakış açısı ortada. Bizim Montrö hassasiyetimiz bazılarının Montrö alerjisi olarak devam ediyor. Duyuru, ne bir darbe çağrısı, ne bir darbeye davet içeriyor" - Emekli Tuğamiral İbrahim Akın da dava konusu metnin barışçıl ve dostane bir içerikle hazırlandığını belirterek, beraatini istedi

Yurthaber 14-03-22 14:02

Postmodern darbe ne demek? 28 Şubat 1997 darbesine neden postmodern darbe deniliyor?

Postmodern darbe kavramı 28 Şubat Pazartesi günü yani bugün en çok aratılan kelimelerden biri oldu. Türkiye, siyasi tarihi açısından pek çok darbeye ve siyasi olaylara ev sahipliği yapmış bir ülkedir. 28 Şubat süreci bilindiği gibi postmodern darbe olarak adlandırıldı. Vatandaşlar postmoden darbenin ne anlama geldiğini ve 28 Şubat 1997 darbesine neden postmodern darbe denildiğini merak ediyor.

Haber 28-02-22 14:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şule, 28 Şubat Özel Programında konuştu: (1)

"Milletimiz o meşum günlerde (28 Şubat) dik duranlarla darbeye ve darbecilere alkış tutanları asla unutmamıştır, unutmayacaktır" - "Bu millet, darbecileri ve darbeye destek verenleri önce sandıkta, ardından da maşeri vicdanda mahkum etmiştir" - "Biz bugün burada fikrin, inancın, düşüncenin mücadelesini verenlerin ardından gidenlerle bu toplantıyı yaparken, bir diğer tarafta da başkaları başka türlü toplantılar yapıyorlar. Fakat bizler, siyaset kurumunun ne anlama geldiğini gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz"

Yurthaber 28-02-22 12:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 28 Şubat mesajı: Milletimiz unutmayacaktır…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şule Yüksel Şenler Vakfı Tanıtımı ve ‘Şule’ Belgeseli Gösterimi Programı'na açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında dikkat çeken ifadeler kullanarak 28 Şubat süreci için "Milletimiz o meşum günlerde dik duranlarla darbeye, darbecilere alkış tutanları asla unutmamıştır, unutmayacaktır." dedi.

Haber 28-02-22 12:27

Galatasaray'dan Luyindama açıklaması! Muslera ile çarpışıp...

Galatasaray, Başakşehir maçı hazırlıklarına başladı. Sol dizinde darbeye bağlı kemik ve yumuşak doku ödemi tespit edilen Luyindama’nın tedavisine başlandığı açıklandı.

Spor 15-12-21 20:55

Myanmarlı kadınlar anlatıyor: Gözaltında işkence gördük, cinsel tacize uğradık

Bu yıl bir darbeye sahne olan Myanmar'da, gözaltında işkence ve tacize maruz kalan kadınlar yaşadıklarını BBC'ye anlattı.

Haber 10-12-21 08:47

Babacan'dan hükümete BAE eleştirisi: Ben bir özür duymadım

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "15 Temmuz’a destek verdi diye itham ettiği bir ülkenin veliaht prensini devlet töreniyle karşıladılar. Ben bir özür duymadım. Birilerinin bu milletten özür dilemesi lazım. Ya o ülkenin yetkilileri ‘Darbeye destek verdik, özür diliyoruz’ diyecek veya ülkemizin cumhurbaşkanı ‘Sizi haksız yere itham etmişiz, kusura bakmayın’ diye özür dileyecek." ifadelerini kullandı.

Haber 27-11-21 16:54

BM’den Sudan’daki Askeri Darbeye Tepki

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet ve BM Genel Sekreteri Sudan Özel Temsilcisi Volker Perthes, Sudan’da geçiş hükümetine yönelik askeri darbeyi kınadığını açıkladı

Haber 26-10-21 00:17

15 Temmuz darbesi saat kaçta başladı, kaçta bitti? İşte 15 Temmuz darbe girişimi saat ve detayları...

2016 yılının 15 Temmuz'unda FETÖ'nün demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği hain darbe girişiminin üzerinden 5 sene geçti. FETÖ'nün sinsi emellerini uygulamak istediği 15 Temmuz 2016'da yaşanan darbe girişiminde 251 kişiyi şehit edilmiş ve onbinlerce vatandaş darbeye karşı duruş için sokağa dökülmüştü. Peki 15 Temmuz darbesi saat kaçta başladı, kaçta bitti? İşte 15 Temmuz darbe girişimi saat ve detayları...

Haber 14-07-21 21:12

Mardinli 15 Temmuz gazilerinden, O günü unutmamak hainlere verilecek en büyük cezadır mesajı

Emekli polis memuru Servet Acun: - "Çanakkale'deki '7'den 70'e' tabirini 15 Temmuz 2016 bize yaşattı. O gece Çanakkale ruhuyla mücadele yapıldı. Bunun gelecek nesillere de aktarılması gerekir. O günü unutmamak hainlere atılacak en büyük tokatlardan biridir. 15 Temmuz'u hiçbir zaman unutmuyoruz" - Gazi Halil Algan - "Acılarım dayanılmaz ancak tanktan üzerime bomba atılsa yine sokağa çıkarım. Darbeye kalkışanlar ne kadar müebbet alsalar az. Üzerinden 5 yıl geçti, hala o geceyi ilk gün gibi hatırlıyorum"

Yurthaber 14-07-21 11:11

FETÖ ihanete böyle hazırlandı

FETÖ, AK Parti'nin 1 Kasım 2015 genel seçimlerinden yüzde 49 oy oranıyla yeniden iktidara gelmesinin ardından ihanet girişimine karar verdi - Elebaşı Gülen'in talimatının ardından sivil imamların öncülüğünde Türkiye'nin birçok noktasında, darbe girişimi için hazırlıklara başlandı - Bu kapsamda, ihanet girişimini Akıncı Üssü'nde yönetecek üst düzey mahrem imamlar Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek ve Harun Biniş, darbeye hazırlık kapsamında yurt dışı seyahatlerine başladı - Görüşmelerde, darbe girişimi sırasında hangi birliklerin kullanılacağı, alıkonulacak askerler, sevk edilecek özel birlikler ve ele geçirilecek kamu kurumlarına ilişkin planlar yapıldı - Örgüt elebaşı Gülen, 19 Mart 2016'da haki cübbesiyle kamera karşısına geçerek, "Antrparantez umum adına konuşuyorum. Kapadokya sakinleri, oradaki serkarlar adına konuşuyorum." ifadelerinin de yer aldığı konuşmasıyla darbe talimatını verdi. Elebaşının "Kapadokya sakinleri" dediği kitle, ihanette bulunacak örgüt mensubu askerlerdi

Yurthaber 12-07-21 11:06

Myanmar'da kan durmuyor! Korkunç iddia: En az 80 asker öldü

Myanmar'ın doğusundaki Kayah eyaletinde askeri darbeye karşı çıkan etnik silahlı grup ile Myanmar ordusu arasında çıkan çatışmalarda en az 80 askerin öldürüldüğü öne sürüldü.

Haber 02-06-21 08:05

Myanmar'da çatışmalar durmuyor, ölenlerin sayısı yükseliyor!

Myanmar'da askeri darbeye ve seçilmiş hükümet üyelerinin gözaltına alınmasına karşı yapılan protesto gösterilerinde, güvenlik güçlerinin silahlı müdahalesi sonucu ölenlerin sayısı 765'e yükseldi.

Haber 03-05-21 08:37

Myanmar'da ölenlerin sayısı 753'e yükseldi

Myanmar'da askeri darbeye ve seçilmiş hükümet üyelerinin gözaltına alınmasına karşı yapılan protesto gösterilerinde, güvenlik güçlerinin silahlı müdahalesi sonucu ölenlerin sayısı 753'e yükseldi.

Haber 27-04-21 08:13

Myanmar'daki protestolarda ölenlerin sayısı 730'u aştı!

Myanmar'da askeri darbeye ve seçilmiş hükümet üyelerinin gözaltına alınmasına karşı yapılan protesto gösterilerinde, güvenlik güçlerinin silahlı müdahalesi sonucu ölenlerin sayısı 737'ye yükseldi.

Haber 19-04-21 06:37

Öztrak: Postalla yapılan darbeye de makosenle yapılan darbeye de karşıyız

CHP Ekonomi Masası Heyeti Adıyaman'da Ekonomi Çalıştayı'na katılmak üzere gelen CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin darbelere karşı tavrı çok nettir. Biz darbelerin her türlüsüne karşıyız. Postalla yapılan darbeye de karşıyız, makosenle yapılan darbeye de karşıyız" dedi.

Haber 09-04-21 18:42

Bakan Soylu'dan bazı emekli amirallerin bildirisine tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı emekli amirallerin açıklamasını değerlendirirken, "Değil darbe yapmaya kalmak, bunu zihninden geçirenlere bile tarihin en büyük cezasını vermezsek bu millet bize 'Sizden bir şey olmaz' desin. Bu tip düşüncelere, zihniyet ve darbeye karşı tüm milletimiz ve herkes sıfır toleranslı olmalıdır." ifadesini kullandı.

Haber 06-04-21 19:37

Söylemez’den amirallerin açıklamasına tepki

Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, 103 emekli amiralin açıklamasına tepki göstererek, “Geleneğimizde vesayete, geleceğimizde darbeye yer yok.

Yurthaber 04-04-21 14:26

Myanmar'da askeri darbeye karşı çöp grevi

Myanmar'da askeri hükümete karşı süren protestolar kapsamında, darbe karşıtı göstericiler bugün de caddelere çöp bırakma eylemi yaptı.

Haber 30-03-21 14:54

BM yetkilisi: Myanmar'da yaşananlar toplu katliam

Myanmar'da 1 Şubat'ta yapılan askeri darbeye karşı düzenlenen sivil gösterilerde 400'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Haber 28-03-21 14:25

BM yetkilisi: Myanmar'da yaşananlar toplu katliam

Myanmar'da 1 Şubat'ta yapılan askeri darbeye karşı düzenlenen sivil gösterilerde 400'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Haber 28-03-21 14:25

Myanmar’da Darbe Karşıtı Gösterilerde En Az 90 Ölü

1 Şubat’ta ordunun yönetime el koymasından bu yana, Myanmar en kanlı günlerinden birini yaşadı. Güvenlik güçleri darbeye karşı çıkan protestocuları hedef aldı; en az 90 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor

Haber 27-03-21 18:21

Gerilim bitmiyor! Siyasetçiler 'halk ordusu' kuracağını duyurdu

Myanmar'da askeri darbeye karşı çıkan ve cuntayı tanımayan siyasetçiler, darbe karşıtı protestocuları güvenlik güçlerinin silahlı müdahalesinden korumak için halk ordusu kurmaya çalışıyor.

Haber 22-03-21 07:23

Meclis'te gerginlik! 'Siyasi ahlakın yok senin'

TBMM Genel Kurulu'nda, İYİ Parti ve HDP grup önerilerinin görüşmeleri sırasında tartışma yaşandı. AK Parti'li Özkan, "Acaba 6 milyon vatandaşımız HDP'ye oy verirken terör destekçisi olsun diye mi verdi? Hayır. Bu millet için ortak barışımız için saz çalıp şarkı söyleyip 'Özgürlük ve demokrasi istiyoruz.' dediğiniz için verdi" dedi. HDP'li Oluç Özkan'a "Millet size 12 yıl boyunca cemaate bütün devletin kadrolarını, sonra 15 Temmuz'da darbeye yol açın diye mi oy verdi?" yanıtını verdi.

Haber 03-03-21 18:56

Myanmar'da Darbe Karşıtı Protestolar Devam Ediyor

Myanmar’da darbeye karşı bugüne kadarki en büyük kitlesel protesto gösterisi düzenlenirken, Birleşmiş Milletler’den “şiddetin artma potansiyeline karşı” uyarı geldi

Haber 17-02-21 19:57

Myanmar’da darbeye karşıtı protestolar geniş katılımlarla sürüyor

Myanmar’da ordunun yönetime el koymasının ardından başlatılan protestolar aralıksız devam ediyor.

Haber 17-02-21 12:13

Myanmar'da darbe: Zırhlı birlikler yeniden sokağa çıktı, internet kesildi

Myanmar'da 1 Şubat'ta yapılan darbeye karşı yapılan gösterileri bastırmak için ordunun harekete geçtiği düşünülüyor. Ülkenin en büyük kentlerinden Yangon'da darbe gününden bu yana ilk kez zırhlı araçlar sokağa çıktı.

Haber 15-02-21 05:53

Myanmar’da darbeye karşı kostümlü protesto

Myanmar’ın Yangon kentinde gençler ve güzellik yarışmalarının katılımcıları, darbeye karşı tepkilerini göstermek için kostümleriyle protesto gerçekleştirdi.Myanmar’da ordunun 1 Şubat’ta darbe yaparak yönetime el koymasına yönelik tepkiler çığ gibi büyüyor.

Haber 10-02-21 12:31

Myanmar'da darbeyi protesto eden gençlerden esprili slogan: 'Eski sevgilim kötüydü ama ordu daha kötü'

Myanmar'da darbeye karşı protestoların üçüncü gününde bu kez sokaklara çıkan gençler, geleneksel sloganların dışına çıktı.

Haber 09-02-21 13:42

Myanmar'da internete erişim engeli

Myanmar'daki askeri darbeye karşı çıkanların sosyal medya üzerinden haberleşmesini kısıtlamak için internete erişim askeri yönetim tarafından engellendi.

Haber 06-02-21 14:18

Myanmar'da darbe karşıtı eylemler sürerken, internet kapatıldı

Ordunun yönetime el koyduğu Myanmar'da binlerce kişi, darbeye düzenlenen en büyük protesto eylemini yaparken, askerler ülkedeki internet hizmetini kapattı.

Haber 06-02-21 12:28

Myanmar’ın en büyük kentinde halk darbeye karşı sokaklarda

Myanmar’da 1 Şubat’ta ordunun darbe yaparak yönetime el koymasına yönelik tepkiler sürerken, ülkenin en büyük kenti Yangon’da yaklaşık bin kişi sabah saatlerinden itibaren sokaklara dökülerek, "Kahrolsun diktatörlük" şeklinde slogan attı.Myanmar’da 8 Kasım 2020’de yapılan genel seçimlerde hile yapıldığı yönündeki tartışmalarının ardından 1 Şubat’ta gerçekleştirilen askeri darbeye yönelik halk tepkisini sürdürüyor.

Haber 06-02-21 11:42

Myanmar’ın en büyük ikinci kentinde darbe karşıtı protesto

Myanmar’ın ikinci büyük kenti Mandalay’da askeri darbeye karşı protesto gerçekleştirildi.

Haber 04-02-21 10:12

Myanmar’daki askeri darbeye tepkiler dinmiyor

Myanmar’da ordunun yaptığı askeri darbe Japonya’da protesto edildi.Myanmar’da ordunun darbe yaparak yönetime el koyması Japonya’nın başkenti Tokyo’da protesto edildi.

Haber 03-02-21 14:00

Myanmar’da darbeye tepki gösteren sağlık çalışanlarından kırmız kurdeleli grev

Myanmar’da geçtiğimiz 1 Şubat’ta ordunun darbe yaparak yönetime el koymasına tepki gösteren sağlık çalışanları kırmızı kurdele takarak iş bıraktı.Myanmar’da 8 Kasım 2020’de yapılan genel seçimlerde hile yapıldığı yönündeki tartışmalarının ardından 1 Şubat’ta gerçekleştirilen askeri darbenin yankıları sürüyor.

Haber 03-02-21 11:13

Myanmar'da Askeri Darbeye Tüm Dünyadan Tepki

Darbe öncesinde Myanmar'ın fiili lideri Aung San Suu Kyi ve Ulusal Demokrasi Birliği Partisi'nin diğer yetkililerini gözaltına almıştı. ABD; BM, Türkiye ve insan hakları grupları darbeyi kınadı

Haber 01-02-21 18:21

Myanmar'daki darbeye en sert tepki Türkiye'den geldi

Türkiye, Myanmar Silahlı Kuvvetlerinin yönetime el koymasını şiddetle kınarken, BM, ABD, İngiltere seçim sonuçlarına saygı duyulması çağrısında bulundu - Bölge ülkeleri diyaloğa ve barışçıl yollarla sorunlara çözüm bulmak gerektiğine vurgu yaptı

Yurthaber 01-02-21 14:26

Myanmar'daki askeri darbeye ABD'den tepki

Myanmar’da ordunun yönetime el koymasına başta ABD olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden tepki geldi.

Haber 01-02-21 09:48

Myanmar'da darbe! Ordu ülke yönetimine el koydu

Myanmar'da iktidar partisi Ulusal Demokrasi Birliği (NLD) Partisi Sözcüsü Myo Nyunt, Devlet Konseyi Başkanı ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii ile partinin diğer yöneticilerinin gözaltına alınmasının ardından ordu, ülke yönetimine el koyduğunu bildirdi. Dışişleri Bakanlığı, Myanmar'daki darbeye sert tepki göstererek "Derin endişeyle karşılıyor, şiddetle kınıyoruz. Türkiye her türlü darbeye ve askeri müdahaleye karşıdır." açıklamasını yaptı.

Haber 01-02-21 07:12

Eğitimci Yazar Nevzat Güzel’in ‘Yoldakiler’ kitabı çıktı

Eğitimci Yazar Nevzat Güzel, 15 Temmuz gecesinde yaşanılan hain girişimi ve bu ülkenin evlatlarını vatansız bırakmak isteyenlerin o büyük tuzağını, çıkardığı ‘Yoldakiler’ kitabında romanlaştırdı.Yoldakiler kitabının, ihanete, darbeye, aldatmaya ve aldatılmaya karşı onurlu bir direnişin romanı olduğunu vurgulayan Eğitimci Yazar Nevzat Güzel, kitabında vatan ve millet sevgisiyle beraber insani değerleri ön plana çıkarttığını söyledi.Eğitimci Yazar Nevzat Güzel, “15 Temmuz da ülkemizde cereyan eden hadiseleri Adıyaman’dan resmetmeye çalıştık.

Yurthaber 25-01-21 14:58