Davulcu Haberleri

Ramazan davulcusu ne kadar kazanıyor? Ramazan davulcularının parasını kim veriyor? Ramazan davulcusu maaşı

Her Ramazan mahallelerde dolaşıp davul çalarak sahur vaktinin geldiğini duyuran ramazan davulcularına ödenen net bir maaş yoktur. Bu da maniler veya türküler eşliğinde davul çalarak 11 ayın sultanına renk katan ramazan davulcularının ne kadar kazandığının sıkça sorgulanmasının temel sebebidir. Ancak ramazan davulcusunun ne kadar kazandığını belirleyen birden fazla unsur vardır.

Finans 20-03-2024 12:52

Sahurda yaşanan esrarengiz olaylar mahalleyi fena ürküttü: Evinde yatan davulcu mezarlıkta uyanmış

Sahurların vazgeçilmezi davulcular ama Bursa'daki bir mahallede durum tam tersi: Emirsultan Mahallesi'nde davul çalanların başlarına rivayete göre akılalmaz olaylar geliyor; ya davulları patlıyor, ya akıllarından oluyor ya da daha da tuhafı kendilerini başka ilçede buluyorlar. Bu yüzden bu mahallede sahura uyandırma şekli bile çok başka. O mahalledekilerin ifadeleri de hayli ilginç...

Haber 19-03-2024 11:30

Ramazan davulcusu nasıl olunur? Ramazan davulcusu olma şartları var mı?

Ramazan ayında geceleri, sahur saatlerinde çalışan ve mahallelerin sokaklarında gezip, davul vasıtasıyla insanları sahura uyandıran kişilere ramazan davulcusu denir. Ramazan davulculuğu kimileri için eski bir gelenek, kimileri için ise eğlenceli bir iş iken, Ramazan davulcusu nasıl olunur sorusunun cevabı merak edilir. Ancak Ramazan davulcuları büyük özenle seçilmektedir. Peki, ramazan davulcusu nasıl olunur? Ramazan davulcusu olma şartları var mı?

Haber 08-03-2024 18:01

Ramazanda neden davul çalınır? Ramazanda davul çalma geleneği nereden gelir?

Ramazan ayı geleneklerinden Ramazan davulcularının tarihi merak edilmektedir. Ramazan davulcuları, sahur vaktinde oruç tutmak isteyenleri uyandırmak adına davul eşliğinde güzel maniler seslendirir. Peki Ramazanda neden davul çalınır, Ramazanda davul çalma geleneği nereden gelir?

Haber 08-03-2024 18:00

Davulcu

Davulcu Hakkındaki Haberler Mynet'te. Davulcu Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ramazan davulcusu manileri 2024: En güzel, kısa, komik Ramazan davulcusu manileri

Ramazan ayında söylenen maniler, çok eski dönemlerden beri sahur vakti yaklaştığında, davulcuların kişileri sahura uyandırmak için söylediği methiyelerdir. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Ramazan manileri de araştırılmaya başlanmaktadır. İşte en güzel, kısa, uzun, komik Ramazan manileri!

Haber 08-03-2024 17:58

Kocaeli'de bir davulcu tartıştığı muhtarı tabancayla vurdu

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bir ramazan davulcusu tartıştığı muhtarı tabancayla vurdu.

Yurthaber 05-03-2024 07:43

Halay sırasında korkunç son! Neşeli anlar bir anda paniğe dönüştü, kalp krizi geçiren davulcu kurtarılamadı

Abbas Karadağ (65) Şanlıurfa'da kayak merkezinde davul çalarken bir anda yere yığıldı. Çevredekiler panikle Karadağ'ın etrafına üşüştü, hastaneye kaldırılan Karadağ kurtarılamadı. Karadağ'ın davul çalarken kalp krizi geçirmesi nedeniyle yaşamını yitirdiği belirlendi. Neşeli anların paniğe dönüştüğü görüntüler saniye saniye görüntülendi.

Haber 05-02-2024 15:04

Antalya'da müzisyen genci öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık yargılanıyor

Antalya'da yılbaşı eğlencesinde davul ve keman çalmak için kente gelen 19 yaşındaki genci silahla öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yurthaber 12-09-2023 14:49

Düğünde şok olay! Davul çaldığı sırada kalp krizi geçirip hayatını kaybetti

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde bir davulcu katıldığı düğünde davul çaldığı sırada kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Haber 11-12-2022 09:52

Bahşişinin peşini bırakmayan davulcu ‘Kredi kartı geçerlidir’ deyip pos cihazı getirdi: Şaka yapıyor sandım

Adana'da kardeşinin nişan töreninde halay çeken Mahfuz Taş’ın (28) yanına giden davulcu Taş'tan bahşiş isteyince ise ‘Çok bahşiş dağıttım, üzerimde kalmadı’ yanıtını aldı. Bunun üzerine davulcu, pos cihazı getirip ‘Kredi kartı geçerlidir’ diyerek bahşiş aldı. Yaşadığı olay karşısında şaşıran Taş, “Ben davulcu şaka yapıyor zannettim ama pos cihazını getirince kredi kartını çıkartıp temassız işlemle bahşiş verdim” şeklinde konuştu. O anlar sosyal medyada binlerce kez izlendi.

Haber 31-07-2022 11:11

Düğünde sandalye ile güreş tutan davulcuyu görenler şaştı kaldı

Çorum'daki bir düğünde kaydedilen görüntüler ilgi uyandırdı. Bölgede 'fenomen davulcu' olarak bilinen Faruk Çakmak, boş sandalye ile güreş tuttu.

Haber 26-07-2022 10:01

Akrobatik davulcuyu izleyenler şaştı kaldı! Müziğin ritmine kendini kaptırıp ateşi bile kafasıyla söndürdü

Elazığ'da sünnet düğününe katılan bir davulcu ilginç hareketleri ile izleyenleri şaşırttı. Davul çalarken kendinden geçip müziğin ritmine kapılan şahıs, akrobatik hareketlerden yere uzanıp ölü taklidi yapmaya, davula kafa atmaktan yanan ateşi kafası ile söndürmeye kadar birçok ilginç harekete imza attı.

Haber 14-07-2022 10:58

Kırkpınar müzisyenliği kuşaktan kuşağa aktarılıyor

Kırkpınar Müzisyenleri Derneği Başkan Yardımcısı Alaattin Zurnacı: - "Bizim sanatımız atadan, dededen, babadan gelmekte"

Yurthaber 01-07-2022 09:08

Uşak'ta bir köyün ramazan davulcusu çocuklar oldu

Davulcunun bu ramazan çalışamayacağını belirtmesi üzerine, köyde yaşları 12 ila 17 arasında değişen 7 çocuk, köy sakinlerini davulla sahura kaldırma görevini üstlendi - Muhtar İlyas Sungur: - "Gençlerimizin kültüre sahip çıkması bizim için bir gurur kaynağı oldu"

Yurthaber 20-04-2022 13:54

Samsun'da kapıyı açmayan baba-oğula davulcu saldırısı!

Samsun'un Atakum ilçesinde, bir apartmana girmek isteyen davulcu ve yanındaki kişilere kapıyı açmayan baba-oğul saldırıya uğradı. Davulcu ve yanındaki 5 kişi tarafından tekme ve yumruklarla dövülen baba-oğul yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olay anı bir binanın güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

Haber 19-04-2022 19:49

Kapıya gelen sahte davulcuya dikkat! Yaka kartı yoksa, 'Ben ramazan davulcusuyum' diyorsa inanmayın

İstanbul'da Ramazan boyunca görev yapacak olan davulcuların sayısının 3 bin 500 olacağı açıklanırken, Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut uyarıda bulundu. Aykut "Korsan davulcuların, mevcut davulcularımızın emeğini yediklerine şahit oluyoruz. Bir davulcu kapınıza geldiğinde yaka kartı yoksa 'ben ramazan davulcusuyum' diyorsa inanmayın. Üzeri fotoğraflı, muhtar kaşeli kartı varsa mahallenizin resmi davulcusudur. Buna dikkat edelim'' ifadelerini kullandı.

Haber 01-04-2022 10:08

43 kişi arasında tek! Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok

Çorum’da belediye bünyesinde ramazanda davul çalacak 43 gönüllüden biri seçilen Hatice Kırcı (35), davul eşliğinde mani söyleyerek vatandaşları sahura kaldıracak. Hatice Kırcı, “Kadınların yapamayacağı hiçbir şey yok, bunu başardım. Çok mutluyum bu imkanı bana tanıyanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Haber 30-03-2022 18:58

Foo Fighters davulcuları Taylor Hawkins’in ölümünün ardından turnelerini iptal etti

Foo Fighters, davulcuları Taylor Hawkins’in ölümünün ardından turnelerini iptal ettiklerini açıkladı. 50 yaşındaki Hawkins geçen hafta Kolombiya’nın başkenti Bogota’daki konserlerinden önce hayatını kaybetmişti.

Haber 30-03-2022 09:43

İstanbul'u sahura 3 bin 300 davulcu kaldıracak

Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Selami Aykut: - "İstanbul'da davulcularımız hazırlıklarını tamamladı. Bizler her ramazanda olduğu gibi bu ramazanda da davulcularımızı hazırlıyoruz"

Yurthaber 24-03-2022 11:02

Tekirdağlı müzisyen Uludağ'da kayak yaparken davul çaldı

Tekirdağlı müzisyen Uludağ'da kayak yaparken davul çaldı

Yurthaber 07-01-2022 16:36

Elektrik direğinde davul şovu şaşkına çevirdi

Kahramanmaraş’ta bir düğün etkinlinde davul çalan müzisyen, müziğin ritmiyle hızını alamayarak elektrik direğine tırmandı. Burada ters dönüp gösterisini sürdüren müzisyen, daha sonra üzerindeki kıyafetleri yırtarak gösterisini sonlandırdı.

Haber 20-11-2021 17:59

Zurnacıya davul tokmaklı saldırı

Samsun'da zurnacıya davul tokmağı ile saldırarak parasını gasp eden iki kişinin 10 bin lira çaldığı öğrenildi. Saldırganların zurnacı ve zurnacının davulcu oğlu olduğu öğrenildi.

Haber 19-09-2021 17:15

Düğünde akılalmaz kaza! Alevli şov yapan davulcu kendini yaktı

Şanlıurfa'da davula kolonya döküp şov yapmaya çalışan davulcu Müslüm Akan (47) alevlerin üzerine sıçramasıyla yandı.

Haber 01-09-2021 13:20

Düğünde panik anları! Davulcunun alevli şovu kötü bitti

Şanlıurfa’da bir düğünde sahne alan davulcunun kolonyalı alev şovu kötü bitti. Davulun üzerinde birden parlayan alevler davulcunun saçı ile yüzünü yakarken o anlar kameraya yansıdı.

Haber 01-09-2021 12:26

Sahur vakti turist dehşeti! Önce davulu bıçakladı, sonra davulcuyu kovaladı

Şişli'de sahur vakti davul çalan kişiye, turist olduğu belirtilen kişi bıçakla saldırdı. Önce davulu bıçaklayan turist sonra da davulcuya tekme atarak kovalarken, o anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Haber 28-04-2021 11:09

Ramazan davulcusundan yürekleri ısıtan davranış! Topladığı bahşişlerle 30 yetim çocuğu sevindirdi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde ramazan aylarında vatandaşları sahura kaldıran davulcu, bu yıl topladığı bahşişlerle 30 yetim çocuğu sevindirdi.

Haber 27-04-2021 09:53

Neye uğradığını şaşırdı! Üzerine çarşaf örtüp, sahurda davulcuyu korkuttu

Kahramanmaraş'ta akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen B.S. (67), üzerine örttüğü beyaz çarşafla ramazan davulcusunun karşısına çıktı. Şoke olan davulcu korkudan elinden davulu atıp kaçarken, o anlar cep telefonuyla kaydedildi.

Haber 25-04-2021 13:24

Davulculardan yeni akım! Sosyal medya onları konuşuyor

Ramazan ayında sahur vakti maniler eşliğinde vatandaşları uyandıran davulcular, zaman zaman ilginç gösterileriyle de dikkat çekiyor. Sosyal medya hesabından paylaşılan sıra dışı davulcular Ramazan ayının renkleri arasında yer alıyor.

Haber 25-04-2021 10:49

Sahur vakti davul çalan polisin görüntüleri izleyenleri gülümsetti

Şanlıurfa’da sahur vakti kameralara ilginç bir görüntü yansıdı. Devriye polis ekibi, yolda karşılaştıkları ramazan davulcusunun elindeki davulu alıp çalmaya başladı.

Haber 23-04-2021 10:27

Ramazan davulcusundan korona isyanı! 2 yıldır İllallah ettirdin

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Ramazan ayında kamyonet kasasında davul çalan Yıldıray Palabıyık, manisinde koronaya isyan etti. Palabıyık, ''2 yıldır İllallah ettirdin, Türk milletine mesafe koydurttun, Yaşlı genç demeden aldın götürdün'' diyerek dikkat çekti.

Haber 15-04-2021 09:35

Bu mahallede davul çalmak yasak! 'Davul çalanın davulu patladı, çalan kişi aklını kaybetti' iddiası

Bursa’da Emirsultan hazretlerinin türbesinin ve camisinin bulunduğu mahallede, yüzlerce yıldır ramazan ayında sahurda davul çalınmıyor. Mahallede davul çalanların tokat yediği, aklını kaybettiği ve farklı hallere büründüğü yönündeki rivayetlerden ötürü yıllardır bu mahalleli 'pilava pilava' diye zillere ve kapılara vurularak sahura kaldırılıyor.

Haber 13-04-2021 13:59

Kırşehir'de ramazan davulcuları bahşişlerini belediyeden alacak

Kırşehir'de ramazan davulcuları bahşişlerini belediyeden alacak

Yurthaber 12-04-2021 17:05

Bursa'da ramazan davulcularına adabımuaşeret, ritim ve mani eğitimi veriliyor

Bursa'da ramazan davulcularına adabımuaşeret, ritim ve mani eğitimi veriliyor

Yurthaber 09-04-2021 12:17

Kahramanmaraş'ın kurtuluşu etkinliklerinde mehter takımı ve davulcular üstü açık otobüsle kenti turladı

Kahramanmaraş'ın kurtuluşu etkinliklerinde mehter takımı ve davulcular üstü açık otobüsle kenti turladı

Yurthaber 05-02-2021 22:41

Şaşkına çeviren olay! Davulcu düğünde sandalye ile güreşti

Çorum'un İskilip ilçesinde davulcu Faruk Çakmak (37), düğün töreninde sandalye ile güreş tuttu. İzleyenlerin şaşırdığı Çakmak, "İnsanları eğlendirmek istedim" dedi.

Haber 24-08-2020 13:40

Sinop'ta renkli anlar! Daha fazla bahşiş almak için çatıya çıktı

Sinop'ta bir düğün törenine katılan davulcu daha fazla bahşiş toplayabilmek için düğün evinin çatısına çıkarak gösteri yaptı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük ilgi gördü

Haber 18-08-2020 15:49

Ankara'da davulcu iki grup arasında silahlı kavga

Ankara’da aralarında anlaşmazlık çıkan davulcu iki grup arasında silahlı kavga yaşandı. Kavga sonucunda bir kişi pompalı tüfekle yaralandı.

Haber 14-07-2020 16:38

120 davulcu sosyal mesafeye kuralına uyarak davul çaldı

Şanlıurfa’da koronavirüs önlemleri kapsamında bu yıl sahurda davul çalamadıkları için bahşiş alamayan 120 Ramazan davulcusu Kızılkoyun Mağaraları önünde sosyal mesafe kuralına uyarak davul çaldı.

Haber 21-05-2020 13:57

Ramazan davulcusu koronavirüsü manilere taşıdı

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde davulcu, ramazan dolayısıyla halkı sahura kaldırırken, koronavirüsü de manilere taşıdı.

Haber 29-04-2020 15:21

Avcılar’da 6 davulcunun soyadı hem şaşırttı, hem de güldürdü

Avcılar'da Ramazan ayı süresince 10 mahallede görev yapacak olan 25 Ramazan davulcusuna düzenlenen tören ile yelek, maske ve kimlikleri dağıtıldı. Davulculardan 5'inin soyadının 'Davulcu', birisinin ise 'Zurnacı' olması dikkat çekti.

Haber 29-04-2020 12:39

Asker uğurlamasında davulcular kavga etti

Asker uğurlamasında davulcular kavga etti

Yurthaber 03-02-2020 15:53

Şanlıurfa'da düğünde maganda kurşunu: 1 ölü, 1 yaralı

Viranşehir ilçesindeki olayda kurşunun isabet ettiği davulcu hayatını kaybetti

Yurthaber 26-09-2019 21:46

Şanlıurfa'da düğünde maganda kurşunu: 1 ölü, 1 yaralı

Viranşehir ilçesindeki olayda kurşunun isabet ettiği davulcu hayatını kaybetti

Haber 26-09-2019 21:43

Ramazan davulcularından Dünya Tütünsüz Gününe özel mani

Sağlık Bakanlığının Dünya Tütünsüz Günü etkinliklerine ramazan davulcuları söyledikleri manilerle katıldı

Haber 31-05-2019 10:48

Sahurda davulcuya bu sefer DJ de eşlik etti

Konya’da sahurların vazgeçilmezi Ramazan davulcusuna bu kez bir DJ (Disk Jockey) de eşlik etti. Davul geleneği ve DJ performansının birleşmesiyle sokaklarda renkli görüntüler oluştu.

Trend 20-05-2019 15:20

Seçim vaadini tutup tokmağı eline aldı

Denizli'de seçim öncesi mahallesinde davulculuk yapmayı vadederek seçilen üniversite öğrencisi muhtar, ramazan ayının başlamasıyla davulu boynuna astı, tokmağı eline aldı.

Trend 10-05-2019 11:25

Datçalılar, kadın davulcunun manileriyle sahura kalkıyor

Muğla'nın Datça ilçesinde, sahurda davul çalma geleneğini bir kadın davulcu yaşatıyor. Datça'nın tek davulcusu olan, bir çocuk annesi Özlem İsar (42), geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sokakları dolaşıp, ramazan manileri eşliğinde davul çalıp, Datçalıları sahura kaldırıyor.

Haber 06-05-2019 10:52

Davullu zurnalı Ramazan karşılaması! İlk sahur bakın nasıl geçti

Ramazan ayının geleneksel habercileri davulcular, ilk mesailerine başladı. Ramazan geleneğini devam ettiren davulcular, maniler eşliğinde vatandaşları sahura kaldırdı.

Haber 06-05-2019 07:31

Ramazan davulcularının sahur mesaisi

Ramazan davulcularının sahur mesaisi

Haber 06-05-2019 03:23