Dawn Kesif Uydusu Haberleri

Bakan Kacır tarih vererek duyurdu: Türksat 6A uydusu uzaya çıkacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli ve milli uydusu Türksat 6A'nın 8 Temmuz haftasında uzaya gönderilmek üzere hazırlandığını duyurdu.

Finans 2024-03-23 11:23:11

Dünyanın en sıra dışı uzay araçlarından! Aynı zamanda bir ilk: Proje başkanı, o detayı Bizi hayrete düşürdü diyerek paylaştı

Japon bilim insanları, dünyanın en sıra dışı uzay araçlarından birini, keresteden yapılmış küçük bir uydu geliştirdi. Japonya tarafından fırlatılacak olan dünyanın ilk ahşap uydusu aynı zamanda da çevre dostu. LignoSat sondası, zararlı alüminyum parçacıklarıyla mücadele etmek için tasarlandı. Yani uydu, uzay kirliliğiyle mücadele için de önemli bir adım olacak. Proje başkanı Koji Murata, "Ahşabın bu koşullara dayanma kabiliyeti bizi hayrete düşürdü" dedi.

Haber 2024-02-18 14:59:27

Şişedeki Mesaj NASA, uzaya 'isminizi' götürecek! İşte yapmanız gerekenler ve kaydolabileceğiniz son tarih...

2024'te Europa Clipper adlı bir uzay aracının Jüpiter'in uydusu Europa'ya doğru bir yolculuğa çıkması planlanıyor. Bu yolculuk, Europa hakkında heyecan verici yeni bilgiler elde etmemizi sağlayacak. Ancak bununla da sınırlı kalınmayacak ve aynı zamanda dünyanın dört bir yanından NASA'nın ücretsiz "Şişedeki Mesaj" programına kayıt yaptıranların isimleri uzaya taşınacak. İsminiz, Jüpiter'in uydusu Europa'ya yapacağı yolculukta uzun bir yol kat edecek olan Europa Clipper'ın üzerinde yer alacak.

Haber 2023-11-27 18:28:16

Çin durmuyor! Şimdi de internet test uydusu fırlattılar

Çin, internet uydu ağlarında kullanılacak teknolojilerin uygulamasını test etmek üzere uzaya uydu gönderdi.

Haber 2023-11-24 18:03:19

Kim Kardashian Salma Hayek oldu! Erotik dansıyla sosyal medyayı salladı

Kim Kardashian 1996 yapımı From Dusk Till Dawn filminde Salma Hayek'in yılan dansını taklit etti. Kıvrımlarını sergileyen Kim'in erotik dansı takipçileri tarafından çok da başarılı bulunmadı.

Magazin 06-11-23 10:05

1976'dan bu yana Ay'a gönderdikleri ilk uzay aracı... Luna-25, Dünya'nın doğal uydusunun yörüngesine girdi!

Rusya'nın 1976'dan bu yana Dünya'nın doğal uydusu Ay'a gönderdiği ilk uzay aracı Luna-25'in Ay'ın yörüngesine girdiği bildirildi. Rusya Federal Uzay Ajansından (Roscosmos) yapılan açıklamada, uzay aracındaki tüm sistemlerin normal şekilde çalıştığı kaydedildi.

Haber 16-08-23 17:53

Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti oyuncuları kimler, konusu nedir? Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti filmi ne zaman çekildi?

Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti filmi bu akşam televizyon ekranlarında olacak. Orijinal adı Dawn of the Planet of the Apes olan film, Matt Revees tarafından yönetildi. Maymunlar Cehennemi: Başlangıç'ın devam filmi olan Maymunlar Cehennemi: Şafak'ı izlemek isteyen sinema severler filmin konusu ve oyuncuları gibi detayları sorguluyorlar. Peki, Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti oyuncuları kimler, konusu nedir? Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti filmi ne zaman çekildi?

Magazin 05-07-23 19:14

Ameliyatla küçülttürdüğü göğüslerinin eski hali şoke etti! O kadar büyüktü ki nefes alamıyordum

Göğüs küçültme ameliyatı olmadan önceki halini paylaşan bir TikTok kullanıcısı büyük göğüsleri nedeniyle yaşadığı zorlukları anlattı. Las Vegas'ta yaşayan 29 yaşındaki CiCi Dawn, göğüs büyüklüğünden dolayı sık sık ağrı yaşadığını ve bikini giyemediğini söyledi. Dawn’ın ameliyat olmadan önceki hali görenleri şaşırttı.

Kadin 04-07-23 23:48

NASA'nın teleskobu James Webb görüntüledi: Uzaya fışkıran 6 bin 600 kilometrelik dev su buharı sütunu... Bizi heyecanlandırıyor

James Webb Uzay Teleskobu'nun kaydettiği görüntüleri inceleyen astronomlar, Satürn'ün buzla kaplı uydusu Enceladus'tan uzaya fışkıran ve kulağa oldukça ilginç gelen 6 bin 600 kilometrelik dev su buharı sütununu tespit etti. İskoçya Kraliyet Astronomu Prof. Catherine Heymans, görüntülere ilişkin yaptığı açıklamada, "Enceladus'taki büyük su buharı sütunlarını görmek bizi heyecanlandırıyor" dedi.

Haber 01-06-23 17:57

Çin, küresel konumlama uydusu BeiDou'yu uzaya yolladı

Çin, BeiDou Uydu Konumlama Sistemi'nin (BDS) parçasını oluşturan bir uyduyu Long March (Uzun Yürüyüş) 3B taşıyıcı roketiyle uzaya gönderdi. Uydunun, yörünge testlerinin yapılmasının ardından BeiDou ağına bağlanacağı bildirildi.

Haber 17-05-23 11:36

Yılana benziyor! Görenleri şaşırttı... İstekleri ise bambaşka

NASA'nın Jet İtki Laboratuvarı (JPL) tarafından yılan gibi hareket eden eklemli bir robot tanıtıldı. Exobiology Extant Life Surveyor (EELS) isimli robotun geliştiricileri, onu yaşam aramak üzere Satürn'ün en büyük altıncı uydusu olan Enceladus'a göndermek istiyor. Eğer EELS hedefine ulaşırsa, insanlık için dev bir ilerleme kaydedebilir.

Haber 16-05-23 16:48

Çin yayınladı! İşte Mars yüzeyinin küresel panoramik fotoğrafları...

Çinli gökbilimciler, Mars keşif uydusu Tienvın-1'in yakaladığı imajların birleştirilmesinden oluşan Mars yüzeyinin panoramik fotoğraflarını yayınladı. Öte yandan, Çinli bilim insanları Tienvın-1 keşif görevinde, uzay aracının indiği bölgede keşfedilen yer şekillerinden 22'sine Çin tarihinde ve kültüründe önemli yeri olan köylerin isimlerini verdiklerini bildirdi.

Haber 24-04-23 17:47

2018'de emekliye ayrılmıştı... NASA'nın uydusu Dünya'ya düşebilir!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansına (NASA) ait hizmet dışı kalan Reuven Ramaty Yüksek Enerji Güneş Spektroskopik Görüntüleyici (Rhessi) uydusunun Dünya'ya düşebileceği bildirildi. Yapılan açıklamalarda belirtilenlere göre uydu, atmosfere ABD'nin doğu yakası zaman dilimine göre akşam saatlerinde girecek. 2002'de yörüngeye fırlatılan uydu, 2018'de emekliye ayrılmıştı.

Haber 19-04-23 15:58

63 yaşındaki kadın genç görünmesini sağlayan yaşlanma karşıtı bakımını açıkladı

Kadınlar çok eski yıllardan itibaren daha genç görünmenin yollarını arıyorlar. Zaman içerisinde ortaya çıkan beyaz saçlar ve ciltteki kırışıklıklar yaşımızı ele verebiliyor. Ancak yaşlanma karşıtı bakımlar ile çok daha genç görünmek mümkün. Yaşlılığa meydan okuyan 63 yaşındaki Dawn, genç görünmenin altında yatan güzellik sırlarını açıkladı.

Kadin 17-04-23 12:00

SON DAKİKA | Yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE uzaya fırlatıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin tarihi anlarına şahitlik ediyoruz

Türkiye'nin yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE, bugün uzaya fırlatıldı. Dün, uçuşa 27 saniye kala ertelenen İMECE'ye Türkiye'den 3 uydu daha eşlik ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törene video mesajla katılarak "Deprem afetiyle sarsıldığımız zor bir dönemde uzayda ülkemizin tarihi anlarına şahitlik ediyoruz" dedi. Bakan Varank, uydunun yörüngesine yerleştiğini ve ilk sinyalin alındığını belirtti.

Haber 15-04-23 09:48

İMECE UYDU fırlatma töreni ertelendi mi, neden ertelendi? İMECE uydu fırlatma töreninde son dakika gelişmesi!

İMECE uydusu fırlatma töreni canlı olarak kurumun YouTube kanalında yayınlandı fakat, Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu uzaya gönderilemedi. Geçtiğimiz günlerde 2 kez ertelenen törene dair yeni bir gelişme yaşandı. Peki, İMECE uydu fırlatma töreni ertelendi mi? İMECE uydu fırlatma töreni neden ertelendi?

Haber 14-04-23 09:57

Son dakika: Yerli uydu İMECE'nin uzay yolculuğu 27 saniye kala ertelendi! ABD'deki fırlatmaya hava koşulları engel oldu

Son dakika haberi: Türkiye'nin ilk yerli ve milli, yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzaya fırlatılması için tüm hazırlıklar tamamlandı. Uydunun ABD'de bulunan Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden SpaceX tarafından uzaya fırlatılması için geri sayım sürerken 27 saniye kala fırlatma hava koşulları nedeniyle ertelendi.

Haber 14-04-23 09:44

Türkiye için kritik gün! İMECE uydusu bugün uzaya fırlatılacak

Türkiye’nin beklediği kritik günlerden biri daha geldi. TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen, Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin fırlatma operasyonu bugün yapılacak.

Haber 14-04-23 07:22

Geri sayım başladı! İMECE uydusu yarın uzaya fırlatılacak

TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanan ve geliştirilen, Türkiye'nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE'nin uzaya fırlatılması için geri sayım başladı. İMECE'nin fırlatma operasyonu yarın yapılacak.

Haber 13-04-23 17:12

İMECE UYDUSU fırlatma töreni ertelendi mi? 11 Nisan 2023 İMECE uydusu fırlatma töreni neden ertelendi? TÜBİTAK VE SpaceX açıkladı!

İMECE uydusu fırlatma töreni konusunda fakat hem SpaceX'ten hem de TÜBİTAK tarafından son dakika açıklaması yapıldı. Fırlatma töreni bugün TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirilecekti ama yeni bir gelişme yaşandı. Peki, İMECE uydusu fırlatma töreni ertelendi mi? 11 Nisan 2023 İMECE uydusu fırlatma töreni neden ertelendi, ne zaman yapılacak?

Haber 11-04-23 07:57

İMECE uydusu fırlatma töreni ertelendi mi? İMECE uydusu ne zaman, saat kaçta fırlatılacak? İmece nedir? TÜBİTAK duyurdu!

İMECE uydusu fırlatma töreni için TÜBİTAK'tan son dakika açıklaması geldi. İMECE uydusunun nereden fırlatılacağı merak konusu olurken birçok kişi de arama motorlarında yaptıkları sorgulamalara hız verdi. Fırlatma töreni bugün TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirilecekti, fakat yeni bir gelişme yaşandı. Peki, İMECE uydusu fırlatma töreni ertelendi mi? İMECE uydusu ne zaman, saat kaçta fırlatılacak? İmece nedir?

Haber 11-04-23 07:53

Space X duyurdu: İMECE'nin uzay yolculuğunda son anda karar değişti: ‘Bugün yapılması mümkün değil’

Yerli ve milli imkanlarla üretilen yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu ''İMECE''nin fırlatma operasyonunun ertelendiği duyuruldu. SpaceX'in, fırlatmayı bugün yapmanın mümkün olmadığını bildirmesi üzerine fırlatma 1 gün ertelendi. Kesin tarih ve saat daha sonra bildirilecek.

Finans 11-04-23 07:37

İMECE uzaya fırlatıldı mı? İMECE gözlem uydusu ne zaman uzaya fırlatılacak? Gözler o tarihte!

İMECE gözlem uydusu ile ilgili geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda yerli ve milli gözlem uydusunun uzaydaki yörüngesine fırlatılacağı tarihi duyurdu. Peki, İMECE uzaya fırlatıldı mı? İMECE gözlem uydusu ne zaman uzaya fırlatılacak? İşte detaylar...

Haber 10-04-23 08:37

Japonya'da H3 şaşkınlığı! Kalkıştan sonra infilak ettirildi

Japonya'da fırlatılan yeni tip H3 roketi, ikinci motorun devreye girmemesi nedeniyle infilak ettirildi. Roket yükünde, Savunma Bakanlığı'na ait İleri Arazi Gözlem Uydusu-3 yer alıyordu. Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı (MEXT) Nagaoka Keiko, duruma yönelik kamuoyundan özür dilerken, "Halk ve ilgili tarafların umutlarını karşılayamadıklarını" belirtti.

Haber 08-03-23 10:52

Depremin yarattığı yıkımın boyutunu Çin uyduları görüntüledi! Yerle bir olan binalar tek tek gösterildi

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremler 10 ili de doğrudan etkiledi. Deprem bölgelerinde binlerce bina yerle bir olurken China Space News adlı sektör gazetesine göre Çin, Türkiye'deki depremin vurduğu bölgelerin görüntülerini yakalamak için birkaç uydu konuşlandırdı. Çin uydusu tarafından havadan çekilen deprem görüntüleri tüyleri diken diken etti.

Trend 20-02-23 09:10

Starlink ne demek? Starlink uydusu nedir, ne işe yarar?

Starlink uydusunun ne olduğu ve ne işe yaradığı araştırılıyor. Elon Musk Starlink Uydusu Türkiye için, ''Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. SpaceX onaylanır onaylanmaz gönderebiliriz.'' demişti. Peki Starlink ne demek? Starlink uydusu nedir, ne işe yarar? İşte detaylar...

Haber 09-02-23 15:06

Starlink nedir, ne işe yarar? Starlink uyduları ne için kullanılır? Elon Musk'tan deprem paylaşımı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğünde yıkıcı depremin ardından birçok ilden daha deprem haberi geldi. Türkiye depremlerin ardından Türkiye uluslararası yardım çağrısında bulundu. Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Türkiye'den onay gelir gelmez Starlink uydusu gönderebileceklerini söyledi. Peki Starlink nedir, ne işe yarar? Starlink uyduları ne için kullanılır? İşte detaylar...

Haber 06-02-23 13:57

Dünya, bu çalışmayı konuşuyor... Bir gizem çözülmüş olabilir

Dünya'nın uydusu Ay hakkında şaşırtan yeni açıklamalar yapılırken, Çinli bilim insanları tarafından yapılan bir çalışma gündem oldu. Çalışmaya göre, bilim insanları, uzun süredir devam eden bir Ay bilmecesini çözmüş olabilir.

Haber 16-01-23 16:09

2 bin 500 kiloluk NASA uydusu ERBS için endişeli bekleyiş! Bazı parçalarının Dünya'ya düşebileceği belirtiliyor

NASA'nın radyasyon uydusu ERBS'nin Dünya atmosferine girmesi bekleniyor. 1984'te uzaya fırlatılan ve 2005'te görevini tamamlayan uydunun büyük kısmının atmosferde yanacağı düşünülse de yine de endişeli bir bekleyiş yaşanıyor. Yıllar boyu atmosferdeki değişimleri gözlemleyip ölçümler yapan 2 bin 500 kiloluk uydunun bazı parçalarının Dünya'ya düşebileceği kaydediliyor.

Haber 09-01-23 13:39

Başarılı bir şekilde fırlatıldı! 54 Starlink uydusu daha yörüngeye gönderildi

Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, 54 Starlink uydusunu daha yörüngeye gönderdi. 54 Starlink uydusunu taşıyan Falcon-9 roketi, Florida’daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri Üssü’nden başarılı bir şekilde fırlatıldı. Aktarılanlara göre, aldığı yeni lisansla farklı yörüngelere uydu gönderme iznine erişen SpaceX, son fırlatılan uydular sayesinde abone yoğunluğu yaşanan bölgelere daha hızlı internet erişimi sağlayacak.

Haber 28-12-22 17:17

Dünya'yı andırmasıyla birçok kişiyi şaşırtıyor! James Webb'in yakaladığı görüntüler hayranlık uyandırdı

NASA'nın devrim niteliğindeki James Webb Uzay Teleskobu bu kez Satürn'ün en büyük uydusu olan Titan'ı görüntüledi. NASA'nın paylaştığı görüntüler, bizlere nehirlerinin, göllerinin ve denizlerinin olmasıyla Dünya'yı andıran Titan'a farklı bir gözle bakmamız için fırsat sundu. Yapılan incelemede ise Titan'da bulutlar tespit edildi. Her ne kadar Dünya'ya benzese de Titan’daki nehirlerin, göllerin ve denizlerin sudan oluşmadığı belirtmek gerek.

Haber 02-12-22 17:24

Roketi, dünyayı paniğe sokmuştu! Çin, şimdi de yeni iletişim uydusunu fırlattı

Geçtiğimiz günlerde bir Çin roketi kontrolsüz bir şekilde Dünya'ya doğru düşüşe geçmiş ve paniğe yol açmıştı. Çin'in Dünya yörüngesinde kurduğu uzay istasyonuna laboratuvar modülünü taşıyan Long March 5B roketi neyse ki Pasifik Okyanusu üzerinden atmosfere girmiş ve korkulan olmadığı için tüm dünya nefes almıştı. Roketin Dünya'ya kontrolsüz geri dönmesi tartışma konusu olurken, Çin, şimdi de yeni iletişim uydusu "ChinaSat 19"u uzaya gönderdi.

Haber 07-11-22 18:12

Türkiye'de gökyüzünde görülen parlak cisimler heyecan yaratmıştı! Elon Musk'ın şirketi SpaceX uzaya 54 Starlink uydusu daha gönderdi!

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX firması tarafından uzaya fırlatılan Starlink uyduları, geçtiğimiz ay Türkiye'de pek çok bölgeden izlenmiş ve heyecan yaratmıştı. Gökyüzünde sıra sıra hareket eden ışıkları gören vatandaşlar heyecan yaşamış ve o anları cep telefonlarıyla kaydetmişti. SpaceX, binlerce uydusuna ek olarak Falcon 9 roketi ile uzaya 54 Starlink uydusu daha fırlattı. Böylece SpaceX'in yörüngeye fırlatılan Starlink uydu sayısı 3 bin 500’ü aştı.

Haber 20-10-22 22:49

Türksat 5A kanal listesi, özellikleri ve frekans bilgileri: Türksat 5A frekans ayarları nasıl yapılır?

Türksat 5A uydusu bilindiği üzere 2022 Ocak ayında fırlatıldı. Uydu, 3 Mayıs 2022 itibarıyla da ulaşması gereken 31 derece doğu yörüngesine geldi. Türksat 5A adlı uydunun bir ay boyunca çeşitli test aşamaları sürecek. Haziran'dan sonra ise uydu yayın hayatına başlayacak. Türksat 5A kanal listesi ve bilgilerine nereden ulaşılır? Türksat 5A frekans ayarları nasıl yapılır? Türksat 5A özellikleri nelerdir?

Haber 26-09-22 19:22

Çanakkale Boğazı'nda hareketli dakikalar! Devasa yük gemisi arıza yaptı, ekipler teyakkuza geçti

Çanakkale Boğazı'nda seyir halindeyken makine arızası yapan 194 metre boyundaki Panama bayraklı 'Phoenix Dawn' isimli dökme yük gemisi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından yedeklenerek güvenli bölgeye demirletildi.

Haber 09-09-22 22:38

Türksat 6A uydusu Cumhuriyet'in 100. yılında uzayda olacak

Türksat AŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok: - "Türkiye'nin en büyük Ar-Ge projelerinden birisi. Haberleşme uydusunu ilk defa üretiyoruz biz. Bu ölçekte bir uyduyu ilk defa üretiyoruz" - "Böylece Türksat, 6 uyduyu aynı anda işleten bir operatör olacak. Bu, dünya sıralamasında da önemli bir adım olacak"

Yurthaber 04-09-22 12:24

En mutlu günü olacaktı! ''Balayında kayboldu'' dedi ama işin aslı başkaydı

İngiltere'den 45 yaşındaki Thomas Nutt, yeni evlendiği 52 yaşındaki eşi Dawn Walker'ı düğün töreninden saatler sonra öldürdü. Talihsiz kadının ölümünün ardından balayına tek başına giden ancak birlikte gittiklerini iddia ederek herkesi kandıran Nutt, şimdi cinayetle ve yalan ifade vermekle suçlanıyor.

Trend 27-07-22 10:46

SpaceX uzaya 53 Starlink uydusu daha gönderdi! İstanbul semalarında da görülmüş ve heyecan yaratmıştı

Elon Muks'ın sahibi olduğu SpaceX firması tarafından uzaya fırlatılan Starlink uyduları önceki akşam İstanbul semalarında görülmüştü. Gökyüzünde sıra sıra hareket eden ışıkları gören vatandaşlar heyecan yaşamış ve o anları cep telefonlarıyla kaydetmişti. Sosyal medyada da hızla yayılan görüntülerin Starlink uydularına ait olduğu ortaya çıkmıştı. Önümüzdeki yıllarda sıkça konuşulacak olan küresel internet sistemi Starlink için Falcon 9 roketiyle 52 adet uydu daha uzaya fırlatıldı.

Haber 24-07-22 22:37

Starlink uydusu nedir? Starlink uyduları ne işe yarar, özellikleri nelerdir? Türkiye’nin bazı illerinde görüldü!

Starlink uyduları, 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü akşam saatlerinde Türkiye'nin bazı illerinde görüldü. Işık hüzmesinin sebebi vatandaşlar tarafından merak edildi. Serveti 235,8 milyar doların üzerinde olan ünlü teknoloji girişimcisi Elon Musk'ın Starlink uyduları ile ilgili basında yer alan haberler sonrası çok sayıda kişi internette konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. Starlink uydusu nedir? Ne işe yarar, özellikleri nelerdir? İşte ayrıntılar...

Haber 24-07-22 00:12

NASA nihayet fırlattı! Mikrodalga fırın büyüklüğünde

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Artemis Projesi’nde yer alacak uzay aracı CAPSTONE'un geçtiğimiz günlerde ertelenen fırlatması gerçekleşti. Böylece NASA'nın Ay'ı inceleyecek yeni uydusu, gelecekteki uzay istasyonu yörüngesini test etmek için havalandı. Mikrodalga fırın büyüklüğündeki CAPSTONE’un tahminen 13 Kasım'da Ay'a varması planlanıyor.

Haber 29-06-22 17:57

Marmaris'teki yangın, Göktürk-1 uydusundan böyle görüldü

Milli Savunma Bakanlığı, Marmaris'teki orman yangınında zarar gören ve 'Göktürk-1' uydusu ile uzaydan görüntülenen alanı sosyal medyadan paylaştı.

Haber 25-06-22 13:18

SpaceX yine görevde! Falcon 9 roketini bu kez Alman keşif uydusu için havalandırdı

Elon Musk'ın üst yöneticisi olduğu ABD merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Falcon 9 roketini bu kez Alman uydusu için uzaya gönderdi. Şirket, Kaliforniya'dan Alman ordusunun ihtiyaçları için bir keşif uydusu fırlattı. Alman ordusu için Airbus tarafından geliştirilen SARah-1 uydusunun fırlatılışı SpaceX'in internet sitesinden yayınlandı.

Haber 19-06-22 09:54

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! İMECE ve Türksat 6A, 2023'te uzaya fırlatılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde son dakika açıklamalarında bulundu. Önümüzdeki sene 2 uydunun daha fırlatılacağını söyleyen Erdoğan Türk mühendislerce geliştirilen İMECE ile Türksat 6A'nın da fırlatılmasıyla uzaydaki uydu sayısının 10'a yükseleceğini belirtti. Erdoğan ayrıca, THY uçaklarında artık Türkiye Hava Yolları yazacağını da açıkladı.

Haber 14-06-22 13:54

Türksat 5B uydusu hizmete alınıyor! Bakan Karaismailoğlu tarih verdi

Geçtiğimiz yıl aralık ayında uzaya fırlatılan Türksat 5B uydusu hizmete alınıyor. Açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan geldi. Bakan Karaismailoğlu, salı günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda uydunun hizmete alınacağını açıkladı.

Haber 09-06-22 11:08

Kavachi'nin patladığı anı görüntüleyen NASA: Sharknado'yu duydunuz, şimdi Sharkcano için hazırlanın

Bir NASA uydusu, köpek balıklarını misafir eden Pasifik Okyanusu'nun derinliklerindeki Kavachi Volkanı'nın patladığı anı yakalamayı başardı. NASA, herkesi şaşırtan görüntüleri "Sharknado'yu duydunuz, şimdi Sharkcano için hazırlanın" diyerek paylaştı.

Haber 27-05-22 16:51

Türkiye’nin ilk ticari uydusu Plan-S, SpaceX tarafından uzaya fırlatıldı

Türkiye’nin ilk ticari uydusu Plan-S, Florida'daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonundan SpaceX firmasının Transporter 5 görevi kapsamında Falcon-9 roketiyle uzaya fırlatıldı.

Haber 25-05-22 22:09

Kesif yem ne demek? Kesif yem birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Diller değişen, gelişen ve büyüyen yapılardır. Bir dilin gelişmesinde kültür etkileşimi ve kelime çeşitliliği önemlidir. Bir dil, bünyesine yeni kavramlar katarak gelişir. Türkçe de bünyesinde farklı dillerden kelimeler barındıran, pek çok anlamı karşılayan kelime çeşitliliğine sahip bir dildir. Türkçedeki bu zenginliğin kaynaklarından biri de birleşik kelimelerdir. Kendisi de bir birleşik kelime olan Kesif yem ne demek? Kesif yem TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 20:29

Kesif ne demek? Kesif kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilinin geliştirilmesi ve araştırmalar yapılması için kurulan TDK, kelimelerin kökenlerini ve anlamlarını incelerken yabancı kelimeleri de Türkçeleştirmek için çalışmalar yürütür. Bu nedenle kelime anlamları ile ilgili araştırma yapanlar için TDK pusula görevi görür. TDK’da açıklaması bulunan Kesif kelimesi de anlamı merak edilen kelimeler arasında bulunur. TDK’nın çalışmaları doğrultusunda varılan sonuca göre Kesif kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 21:35

Dünyada sadece 5 tane var! Göktürk-1 uydusu uzaydan çekti

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) sosyal medya hesabından, deniz dolgusu üzerine yapılan Rize-Artvin Havalimanı'nın Göktürk-1 uydusu tarafından çekilen görüntüleri paylaşıldı. MSB'nin paylaşımında "Bugün açılışı gerçekleştirilen Rize-Artvin Havalimanı’na bir de uzaydan bakmak ister misiniz?" ifadelerine yer verildi.

Haber 14-05-22 20:11