Deizm Tartismasi Haberleri

Deizm ne demek? Deizm kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe dilini güzelleştirerek yeni kelimeleri Türkçeleştirmeyi hedefleyen Türk Dil Kurumu, kelimelerin anlamlarıyla birlikte kökenlerini de inceler. Bu nedenle kelimelerle ilgili araştırma yapıldığında kılavuz olarak TDK kabul edilir. 1932 yılından bu yana incelemeler yapan ve kelimelerle ilgili çalışmalar yayımlayan TDK tarafından yapılan araştırmalar içerisinde Deizm kelimesi de bulunur. Deizm ne demektir?

Egitim 2022-05-23 20:00:57

TÜRKİYE'NİN YAŞAYAN İLİM HAZİNELERİ

Ali Rıza Temel: - "İslam dünyasında varlık gösteren DEAŞ, El-Kaide, Boko Haram, Eş-Şebab gibi şiddet ve terör örgütleri, baştan sona rahmet ve barış olan İslam imajını zedelemek, Müslümanların bütünlüğünü bozmak için ihdas edilmiş taşeron örgütlerdir" - "İslam ümmetinin bütünlüğünü zedeleyen istikrar ve huzurunu bozan DEAŞ ve Boko Haram gibi örgütler yanında münhasıran ülkemizin başına bela edilen FETÖ ve PKK gibi örgütlerin oluşturulması ve desteklenmesi de aynı gayeye mahsustur" - "17-25 Aralık olayları ve 15 Temmuz kalkışma hareketi işin iç yüzünü büsbütün ortaya koydu, maske düştü, makyaj döküldü. İşin vahameti ortaya çıktı. Bunu Mevla'nın bir lütfu olarak görmek gerekir. Bu çapta gergef gergef işlenmiş bir projenin akamete uğratılması kolay bir iş değildir. FETÖ merkezlerini uzun uzun tartışmaya, haklı sebepler aramaya gerek olmadığı, bunun tamamen bir MOSSAD ve CIA projesi olduğu, halen FETÖ'nün Pensilvanya’da koruma altında olması ispat için yeterlidir" - "Dinler arası diyalog, ihanet projesidir." - "Türkiye yıkılırsa ve baş koparılırsa ümmetin bir araya gelmesi-güçlenmesi mümkün olmaz" - "Millet 40'lı yılların ceberruti anlayışından biraz kopmuştu ama hala jandarma korkusu yaşadığımızı hatırlıyorum. "Jandarma geliyor!" denildiği zaman, Kuran-ı Kerim'i koltuğumuzun altına alıp camiyi terk ettiğimizi ve saklandığımızı hatırlarım. O zaman Arapça okuyanlar falan camide değil, köyün ormanlık semtlerinde okurlardı, eskiden tevarüs eden bir korku vardı" - "(Deizm) Gençler, bir rüzgara kapılıp da algı operasyonlarıyla kendilerini aldatmasın, kalıcı şeyler peşinde olmalarını tavsiye ederim"

Yurthaber 2020-06-06 14:41:59

MEB ilk kez Diyanet adına yurt dışına öğrenci gönderecek

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen YLSY bursları kapsamında bu yıl ilk kez Diyanet İşleri Başkanlığı adına da yurt dışına yüksek lisans ve doktora öğrencisi gönderilmesi kararlaştırıldı - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun: - "Yüksek lisansını bitiren adaylar Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din İşleri Yüksek Kurulunda uzman yardımcısı, doktora öğrenimini tamamlayıp dönen adaylar ise uzman olarak görev yapacak. Dolayısıyla iş garantisi olan cazip bir burs programı" - "Öğrenciler diğer ülkelerdeki dini yapıları inceleme, İslam hukuku ve fıkhı alanında yeni gelişmeleri takip etme, İslami finans, helal gıda sektörü, dini azınlıklar hukuku, din sosyolojisi, radikalleşme, azınlık fıkhı, biyoetik ve ibadet vakitlerinin tespiti, modern İslami akımlar, deizm ve ateizm gibi alanlarda çalışma yapabilecek" - "Adayların Diyanet İşleri Başkanlığına değil Milli Eğitim Bakanlığına müracaat etmeleri gerekiyor. Bütün iş ve işlemler Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından takip edilecek"

Haber 2019-08-10 11:30:13

Müftülüğün cami gençlik buluşması

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz: - "Gençler anne ve babanızı güzelce idare edin. Anne ve babanıza değer verin, sahip çıkın. Ama ateizm, deizm, şirk ya da putperestlik konusunda size telkinde bulunurlarsa asla sözlerini ciddiye almayın. Ellerini öpün ve dualarını alın"

Haber 2019-04-21 11:18:10

Prof. Dr. Murat: “Hidayet bir nasiptir ama bizlere düşen anlatmak, yaşamaktır

Yakın dönemde gündemde olan "Deizm" konusunda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü işbirliğinde bir konferans düzenlendi.NKÜ Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen programa, Rektör Prof.

Yurthaber 07-12-18 11:45

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan gençlere deizm uyarısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: - "Güya Tanrı insanı yaratmış, kenara çekilmiş. Böyle bir anlayışla ortaya çıkanlar var. Esasında bu Müslüman gençleri, Müslümanları, misyonerlik faaliyetlerini duymuşsunuzdur; 'Onları doğrudan doğruya kendi dinimize çekmektense önce Müslümanlıktan biraz uzaklaştırın, ondan sonra zaten o gelir' tuzağıdır bu"

Haber 01-11-18 21:23

Diyanet'ten 'deizm, ateizm, agnostisizm ve yanlış din algılarını' ölçmek için kamuoyu araştırması

Diyanet İşleri Başkanlığı 100 sorudan oluşan kamuoyu araştırması başlattı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Hem deizm hem ateizm hem agnostisizm ve benzeri birtakım yanlış din algılarını ölçmeyi sağlayacak 100 sorudan oluşan bir kamuoyu araştırmasına başladık." ifadelerini kullandı.

Haber 22-10-18 02:47

100 sorudan oluşan kamuoyu araştırmasına başladık

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: - "Hem deizm hem ateizm hem agnostisizm ve benzeri birtakım yanlış din algılarını ölçmeyi sağlayacak 100 sorudan oluşan bir kamuoyu araştırmasına başladık" - "Hangi mezhep, meşrep, tarikat, Alevisi, Sünnisi, kim olursa olsun en önemli kaynağımız Kur'an-ı Kerim'dir. Dolayısıyla cemevinde de Kur'an-ı Kerim var. Ben şu tavsiyede bulundum oradaki kardeşlerimize, gençler gelsinler burada Kur'an-ı Kerim öğrensinler"

Haber 21-10-18 22:00

Deizm Derneği! İstanbul'da resmen açıldı

İstanbul’da Deizm Derneği açıldı. Bir süre önce siyasi gündemi meşgul eden, gençlerin Deizm’e yönelmesi tartışmalarının ardından, Türkiye’de ‘deist’ bir dernek de kurulmuş oldu.

Haber 15-10-18 14:10

Bayburt Üniversitesi’nde ‘postmodern Din Deizm’ Tartışıldı

Bayburt Üniversitesi İlim, Kültür ve Sanat Öğrenci Kulübü’nün organize ettiği, ‘Postmodern Din Deizm Karşısında Gençliğin...

Yurthaber 30-04-18 14:11

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan 'deizm' tepkisi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kim peygamberi, vahyi inkar eder de hala Müslüman kalır? Böyle bir şey olur mu? Bu tür propagandalara sakın prim vermeyin." ifadelerini kullandı.

Haber 22-04-18 22:13

Bekir Bozdağ'dan 'Deizm' yorumu

Türkiye’deki gençler arasında deizme inananların sayısının arttığı yönündeki değerlendirmeleri ‘kirli bir tuzak ve saldırı’ olarak nitelendiren Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Bu iftirayı atanlara hep bir ağızdan; ‘Hadi oradan bre ebleh!’ demeliyiz" ifadelerini kullandı.

Haber 21-04-18 14:16

Türkiye'de muhafazakar gençlik dinden uzaklaşıyor mu?

İmam Hatip öğrencilerinin İslam'dan uzaklaştığı, deizm ve ateizme yöneldiğine dair yapılan tartışmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş "Milletimiz deizm gibi sapık bir anlayışa prim vermez" dedi. Peki gerçekten Türkiye'de muhafazakar gençler dinden uzaklaşıyor mu? Selin Girit aralarında İmam Hatip'i bitirdikten sonra baş örtüsünü çıkaran bir Din Kültürü öğretmeni ve IŞİD'e sempatiyle bakarken ateist olan öğrencinin de bulunduğu gençlerle ve uzmanlarla konuştu.

Haber 20-04-18 06:14

Afyonkarahisar'da Din İstismarının Önlenmesi Paneli

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen: - "Gençlerimiz korkunç alevlerle yanan bir çukura gidiyor. Deizm tartışması aldı başını gidiyor. Bu piyasada 'yakmayan kefen' satan, 'Efendim bu terliği giyen cennete gider' diyen ve 'Efendim filan tarikatın filan koluna müntesip olursanız direkt cennete gidersiniz' diye yalanlarla uyutuyorlar"

Haber 20-04-18 01:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'sapıklık' demişti! İlahiyatçıların yorumları ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'sapıklık' olarak nitelendirdiği 'deizm' tartışmasında ilahiyatçıların konuya ilişkin yorumları ortaya çıktı. 2 yıl önce tartışılan konuyla ilgili ilahiyatçılar 'Deizmin sorumlusu siyaset' yorumunda bulunmuş.

Haber 17-04-18 09:44

Deizm üzerinden bazı insanlar geçiniyor

Prof. Dr. Okumuş: - "Deizm konusu, Türkiye'de toplumsal, kültürel ve dini anlamda tehlikeli olarak addedilecek, abartılacak ve kıyamet koparılacak bir konu değil. Hele hele üzerinden geçinilecek bir konu değil. Ama görüyorum ki birkaç yıldır bu konu üzerinden bazı insanlar, yazarlar, şirketler ve kurumlar geçiniyor" - "Deizme, materyalizme, ateizme, agnostisizme, nihilizme, pratik ateizme ve amelsizliğe yol açan en önemli şeylerden biri çelişkili dindar tipler" - Prof. Dr. Kılıç: - "Toplumda deizm ve ateizmin yaygınlaşmasında, bir yandan manevi gelenek karşıtı sözüm ona İslami akımlar ve diğer yandan sahte maneviyat satıcısı sözüm ona şeyhlerin de menfi etkileri büyüktür"

Haber 13-04-18 11:30

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan 'deizm' açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençlerde deizm ve ateizmin yaygınlaştığı iddialarına ilişkin, "Bizim milletimizin hiçbir ferdi böyle sapık, batıl bir anlayışa asla prim vermez. Milletimize, gençlerimize kimse iftira atmasın." dedi.

Haber 12-04-18 23:24

Bizim milletimiz sapık ve batıl anlayışa prim vermez

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: - "(Deizm ve ateizmin yaygınlaştığı iddiası) Bizim milletimizin hiçbir ferdi böyle sapık, batıl bir anlayışa asla prim vermez. Milletimize, gençlerimize kimse iftira atmasın" - "Bu konunun çok abartıldığını düşünüyorum. Milletin, gençlerin, insanların anlamını bilmediği bazı konuları allayıp pullayarak, batılın propagandasını yaparak belki de bir alan açmaya çalışan plan diye düşünüyorum" - "Erkekler ile kadınların aynı safta, karışık bir ortamda namaz kılması İslam'ın uygun bulduğu bir şey değil"

Haber 12-04-18 19:56

Bakan Yılmaz canlı yayında konuştu

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "(Liseye geçişte yeni sistem) 1 milyon 200 bin öğrencimiz var. Bu öğrencilerin yaklaşık yüzde 10'u kadarını, sınavla öğrenci alan okullara kaydığını yapacağız. Kendi okulunda mı girecek? Duyuru yaptık, bu sınava girmek kişinin tercihine bırakılmıştır" - "Hangi okulu seçersek seçelim, vatandaşımızın buradaki tercih ettiğimiz okullara doğru bir yönelimi olmazsa, evlatları için bir tercihte bulunmazsa o zaman sınıflamamızın doğru olmadığı ortaya çıkacak. Bunu yaparken çok büyük bir özen gösterdik. Öncelikle yüzde 10 kontenjanı dikkate aldık" - "(Deizm tartışmaları) Öncelikle öyle bir program bizim Bakanlığımız tarafından yapılmamıştır. Bizim bir çalışmamız yoktur. Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında söylediği, aynen bizim de görüşümüzdür. 'Türk gençliğinin deizme kaydığını söylemek densiz bir uydurmadır. Türk gençliği imanlıdır, ahlaklıdır, dinine, kültürel emanetine bağlı ve sadıktır.' diyor. Biz de aynen katılıyoruz"

Haber 12-04-18 14:16

Bakan Yılmaz'dan flaş 'deizm' açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'Türk gençliği deizm’e kayıyor' yönündeki haberleri değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşma sırasında Bakan Yılmaz'ı kürüsüye çağırıp, konuyla ilgili bilgi almıştı. Canlı yayındaki o anlar bir anda Türkiye gündemine oturmuştu.

Haber 12-04-18 11:15

AK Parti Grup Toplantısı'ndan ilginç olay! Erdoğan konuşurken kürsüye geldi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı kürsüye çağırdı. Erdoğan'ın Bakan İsmet Yılmaz'a, Bahçeli'nin de tepkisini çeken 'Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün deizm raporunu' sorduğu öğrenildi. Erdoğan'ın raporu kast ederek 'Olmaz böyle bir şey...' dediği duyuldu.

Haber 10-04-18 13:36

AK Partili Külünk, FETÖ'den sonraki yeni tehlikeye dikkat çekti: 10 yıl sonra her noktaya sirayet edecek

AK Partili Metin Külünk, son günlerde tartışma yaratan 'deizm' konusunda açıklama yaparak "FETÖ belasını savdık. Ama tedbir almazsak 10 yıl sonra bu milletin evlatlarını bekleyen tehlike; Allah'ın yer yüzünde hiçbir şeye karışmayacaklarını iddia ettikleri deizm" dedi.

Haber 06-04-18 11:50

Diyanet, ilahiyat ve imam hatipleri yıpratma propagandası yapılıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Karadaş: "(Deizm ve ateizm yayılıyor iddiası) Özellikle Diyanet, ilahiyat ve imam hatip okulları üzerinde yoğun bir yıpratma propagandası yapılmaktadır. Bu gündemin de böyle bir politikanın bir parçası olma ihtimalini düşünmeye değer buluyorum. Bu şekilde tek bir vaka bile olsa, şayet varsa bunun üzerinde düşünmemiz ve çözüm yolları aramamız gerekir"

Haber 06-04-18 11:07

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk: “en Büyük Tehlike Deizm”

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’de Türkiye Gençlik Vakfı tarafından düzenlenen programda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili...

Yurthaber 05-04-18 22:34

İmam hatipler sağlam ve sahih din eğitiminin kaleleridir

TİMAV Genel Başkanı Öksüz: "(Deizm yayılıyor iddiası) Vakfımız tarafından Türkiye genelinde yapılan kamuoyu araştırmalarında söz konusu haberlere konu olan türden bir problemle bugüne kadar karşılaşılmamıştır"

Haber 05-04-18 18:21

Deizm yayılıyor iddiası

ÖNDER Genel Başkanı Bekiroğlu: "Deizm, ateizm ve benzeri problemler, kaynağı itibariyle toplumsal boyutu olan problemlerdir, tüm ahlaki ve fikri arızalarımız gibi. Bu problemlerin çözümünde imam hatiplerin, Diyanetin, ilahiyatların daha büyük rol üstlenmesini arzulayabiliriz ama problemin kaynağı olarak bu kurumları görmek bilerek ya da bilmeyerek hedef saptırmak ve kendi toplumsal gerçekliğimizle yüzleşmemek anlamına gelir" - "Bizim ÖNDER, imam hatip mezun dernekleri ve paydaş kurumlar olarak yaptığımız gözlemler, nicel ve nitel araştırmalar, tüm Türkiye’de yerinde ve birebir yaptığımız görüşmeler göstermektedir ki imam hatipler inanç, ahlak, milli ve manevi duygular açısından, kısa sürede çok önemli mesafeler kat etmiş ve etmektedir. Ülkemizdeki tüm öğrencilerimiz gibi imam hatipli öğrencilerimiz de milletine, İslam dünyasına ve insanlığa hem nicel olarak hem nitel olarak çok daha büyük hizmetler yapacaktır"

Haber 05-04-18 16:38

Deizm nedir? Deist kime denir?

İmam Hatip raporu ile gündeme gelen Deizm merak uyandırdı. Deizm ya da diğer adıyla Yaradancılık nedir? Deist kime denir? İşte Deizm inancı ile ilgili merak edilenler.

Haber 03-04-18 17:46

İmam hatipliler deizme kayıyor iddiası! Deizm nedir?

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Gençlik ve İnanç” konusuyla ilgili yaptığı çalıştayda, imam hatip öğrencilerinin dini bilgilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle Deizm inancına kaydığı ve ders materyallerinin çocuklara uygun olmadığı sonucuna ulaşıldı.

Haber 03-04-18 07:59

Deizm, Ateizm Ve Nihilizm Saü’de Ele Alındı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından “Deizm, Ateizm ve Nihilizm” konulu...

Yurthaber 22-03-18 16:27

Deizm, Ateizm ve Nihilizm SAÜ’de ele alındı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Akademik ve Sosyal Gelişim Merkezi (SASGEM) tarafından “Deizm, Ateizm ve Nihilizm” konulu bir etkinlik düzenlendi.SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonunda yapılan etkinliğe Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.

Haber 22-03-18 15:33

Van’da ‘din Karşıtı Çağdaş Akımlar Ve Deizm’ Sempozyumu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından organize edilen ‘22. Kelam Koordinasyon Toplantısı’ ve ‘Din Karşıtı Çağdaş...

Yurthaber 12-05-17 14:50