Demir Haberleri

Bu belirtilere dikkat! Dış görünüşünüzden tahmin edebileceğiniz vitamin eksiklikleri

Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller, genel sağlığımızı korumak için kritik öneme sahiptir. Vitamin eksikliklerinizi görmek için kan tahlili yapmanız ve bir sağlık kurumuna başvurmanız gerekmektedir. Sağlık kuruluşuna başvurmadan önce bu belirtileri baz alarak vücudunuzdaki vitamin eksiklikleri hakkında ön görü yapabilirsiniz. İşte dış görünüşünüzden tahmin edebileceğiniz vitamin eksiklikleri...

Haber 29-01-2024 15:41

İnşaat sektöründe yeni dönem başlıyor! Yılbaşından itibaren geçerli olacak

İnşaat demiri ticaretinde yeni dönem başlıyor. İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS), yeni yılda uygulamaya konulacak. Yeni yılla birlikte inşaat demirlerinde özel güvenlikli etiket de olacak.

Finans 31-12-2023 10:06

Mucizevi besin: Bağırsakları temizliyor, kolesterolü dengeliyor! İşte saymakla bitmeyen faydaları

Adeta şifa niyetinde olan bamya tohumu diyabetten kabızlığa birçok hastalığın önüne geçebilme özelliğine sahip. Velinimet değeri taşıyan bamya tohumunun içinde demir, kalsiyum, magnezyum ve çinko gibi önemli besin maddeleri yer alır. Bamya tohumunu haftada bir kez tüketmek, yorgunluğu alıp götürüyor. Sabah yorgun uyananları yataktan zımba gibi uyandıran mucize besin bamya tohumunun faydaları haberimizde.

Haber 05-11-2023 08:51

Ispanaktan 10 kat fazla demir, sütten 25 kat fazla kalsiyum içeriyor! Faydalarını duyan çok şaşırıyor

Doğa bize pek çok değerli bitki sunar, ancak bazıları gizli hazine gibidir. Bu değerli bitkilerden biri de dut ağacının yapraklarıdır. Dut yaprakları, yemeklerden çaylara kadar birçok farklı şekilde kullanılabilen son derece faydalı bir bitkidir. Dut ağacının yaprakları, geçmişten günümüze kadar alternatif tıpta sağlık için kullanılmıştır. Duyanların çok şaşırdığı dut yaprağının faydaları haberimizde.

Haber 03-11-2023 09:10

Diğer Haber Etiketleri

barkod bamya tohumu belirti Şüpheli Cumhurbaşkanı Doktor İşçi Metal Öğretmenliği deprem hindistan cevizi yağı a vitamini bamya biotin çinko dut e vitamini yumurta ıspanak limon magnezyum Oruç pekmez zeytinyağı kolesterol saç dökülmesi şeker sanayi sektörü Halsizlik Kilo vermek a vitamin kereviz Alüminyum krom vitamin hastalık Otomobil saç bakımı Antioksidan Karaciğer‎ Gaziantep Çorum İngiltere Adana Adıyaman Bolu Malatya Kahramanmaraş Niğde Sivas Şanlıurfa Aksaray Kırıkkale Osmaniye Afyonkarahisar Maden YHT D vitamini hurda İnşaat tiroid Sahur Bakır hırsızlık çocuk Tır okul kurşun İtfaiye kahvaltı çörek otu yağı Ramazan geri dönüşüm resmi gazete polis a vitamin eksikliği anemi demir eksikliği diyabet kabızlık kanser kansızlık zehirlenme Yahşihan Hindistan ahşap cevher demir sembolü bağırsak bağırsak temizliği c vitamin fayda faydaları ferritin ferritin yüksekliği ferritin yüksekliği nedir etiket enerji enkaz gıda ibrahim saraçoğlu insülin hemoglobin dut ağacı dut yaprağı faydaları dut yaprağının faydaları kara şimşek k vitamin kahvaltılık gevrek kalsiyum yeşil mercimek yiyecek yol yaralı yardım keşif mineraller mısır gevreği metal lokman hekim sabah saç dökülmesi nasıl önlenir saç dökülmesi neden olur periyodik cetvel protein rezerv sistem şifa kilo almak ölüm üşüme neden olur yüksek proteinli yemekler yeşil mercimek faydaları zehirlenme belirtileri üşümeye ne iyi gelir Recep Tayyip Erdoğan dut yaprağı

Demir

Demir Hakkındaki Haberler Mynet'te. Demir Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan kansızlık kürü tarifi! Demir eksikliğine karşı birebir

Kansızlık ve demir eksikliği, dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunudur. Kansızlık, vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin sayısının ve işlevinin azalması sonucu ortaya çıkar. Demir eksikliği ise kansızlığın en yaygın nedenlerinden biridir. Demir, vücutta hemoglobin üretiminde kritik bir rol oynar ve enerji seviyelerini, konsantrasyonu ve bağışıklık sistemini etkiler. Kan değerlerinizi yükseltmek ve demir eksikliğine son vermek için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun kür tarifini deneyebilirsiniz.

Haber 22-10-2023 10:32

Yumurtadan 10 kat fazla protein, etten 25 kat fazla demir içeriyor! Kabızlığı bıçak gibi kesiyor

Türk mutfaklarında sıklıkla kullanılan bu besin demir içeriği en yüksek doğal besinlerden biri. Adeta demir deposu diyebileceğimiz bu besin lif oranı açısından da zengin olması sayesinde hem sindirim hem de boşaltım sistemine birebir faydalıdır.

Haber 28-09-2023 08:56

Üzerine demir yığını düştü, 2 saat çaresizce bekledi! Maltepe'de alt geçit çalışmasında işçi yaralandı

İstanbul'un Maltepe ilçesinde alt geçit çalışması sırasında demir ustası Emrah Durgun'un (35) üzerine çok sayıda demir düştü. Olay yerine gelen ekipler, yaralı Durgun'un yanına merdiven yardımıyla indi. Durgun bulunduğu yerden 2 saat sonra kurtarılabildi.

Haber 03-09-2023 13:22

Faydalarını duyan kaşık kaşık tüketiyor: Kolesterolü düşürür, bağırsakları temizler! En zengin magnezyum kaynağı

Doğada, çoğu hastalığın bitkisel çözümü bulunuyor. Yüzyıllardır şifa vermesi için kullanılan tahıllardan biri ise, uzmanların önerileri arasında yer alıyor. Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı olan darının faydalarını duyan adeta kaşık kaşık tüketiyor. İşte darının sağlığa faydaları...

Haber 02-09-2023 10:24

Bunu yiyen doktor yüzü görmüyor: Kanserli hücreleri yok ediyor, bağırsakları temizliyor! Halsizliğe son

Ülkemiz topraklarında yetişen bazı besinler velinimet değeri taşıyor. Bamya tohumu, bamyanın kendisinden daha fazla fayda taşıyor ancak bilinmiyor. Son yılların mucize besini olarak bilinen bamya tohumunun, içerdiği vitaminler ve besin değerleri sayesinde insan vücuduna birçok faydası bulunuyor. Başta kanserli hücreleri yok etmesi, bağırsakları temizlemesi ve enerji verici özelliği ile halsizliğe son vermesi en bilinen faydaları arasında.

Haber 20-08-2023 08:55

Hemoglobin yüksekliği neden olur? Hemoglobin (HGB) normal değerleri kaç olmalı?

Sağlık, hayatımızın en değerli varlığıdır ve iyi bir sağlık için vücudumuzun dengede olması gerekir. Bu dengeyi sağlayan önemli unsurlardan biri de "hemoglobin" adı verilen hayati bir bileşendir. Hemoglobin, kanımızın oksijeni vücut dokularına taşıyan ve karbondioksiti akciğerlere geri taşıyan kırmızı kan hücrelerinde bulunan protein tabanlı bir yapıdır.

Haber 30-07-2023 21:57

Türkiye'nin en büyüğü olacak: Bingöl'de 300 milyon tonluk keşif! 10 bin kişiye istihdam, cari açığa 600 milyon dolarlık katkı...

Bingöl'de 300 milyon tonluk büyük bir keşfe imza atıldı. Demir cevheri keşfini memleketini ziyareti sırasında duyuran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamasına göre keşif ile cari açık yılda 600 milyon dolar düşecek. Yılmaz'ın yakın zamanda başlayacağını belirttiği proje ile 10 bin kişiye istihdam olanağı oluşması bekleniyor.

Finans 13-06-2023 12:06

Etten daha fazla demir içeriyor! Lokman Hekim'in tüm hastalara içirdiği şifa karışımı

Lokman Hekim, çeşitli hastalıklar için önerdiği doğal şifa kaynaklarıyla hem yaşadığı dönemde hem de günümüzde popüler olan hekimler arasında yer alıyor. Vücuttaki kansızlığı gidermek için yüksek demir içeren karışımın tüketilmesini hastalarına tavsiye eden Lokman Hekim, doğal tarifiyle günümüze ışık tutuyor.

Haber 04-05-2023 09:02

Yumurtayı sakın bu şekilde yemeyin! Tüm proteini sıfırlıyor

Yumurta en değerli protein kaynakları arasında yer alıyor. Uzmanlar yumurta tüketiminin sağlık için ne kadar önemli olduğunu her fırsatta belirtiyor. Özellikle Ramazan ayında oruç tutan kişilerin sahurda yumurta yemesi öneriliyor. Ancak yumurtanın yanlış tüketimi faydalarından yararlanmamızı engelleyebiliyor. İşte yenilmemesi gereken yumurta pişimi...

Haber 17-04-2023 16:28

Osmaniye'de yıkılan binaların enkazından günlük 700 kamyon moloz taşınıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği Osmaniye'de yıkılan binaların enkazından günlük 700 kamyon moloz taşınıyor.

Yurthaber 29-03-2023 12:13

Demir madeni nerelerde kullanılır, ne işe yarar? Demir madeni kullanım alanları ve özellikleri nelerdir?

İnsan için çok önemli bir maden ve dünya üzerinde en çok kullanılan dördüncü mineral demirdir. Hayatın çeşitli alanlarında kullanılan bu maden, yer kabuğunda en çok bulunan elementtir. Tüm dünyada üretilen metallerin %95’i demirdir. Dayanıklı ve düşük fiyatlı olduğu için pek çok sektörde demir kullanılır. Dünyada ve tarihte oldukça önemli olan demir madeninin kullanım alanları ve özellikleri nelerdir?

Egitim 10-03-2023 17:06

Demir simgesi nedir, özellikleri nelerdir? Demir elementi periyodik tabloda nerede yer alır?

Günlük hayatta en çok kullanılan elementlerden biri olan demir, doğada en çok bulunan metallerin başında gelir. Hemen her eşyanın üretiminde yararlanılan bir metal olarak öne çıkar. Sanayi ve endüstrinin temeli olan demir, oldukça kullanışlı bir hammaddedir. Peki demir elementinin simgesi ve özellikleri nelerdir? Peki, demir elementi periyodik tabloda nerededir ve özellikleri nelerdir?

Egitim 10-03-2023 16:41

Depremler bin 275 kilometrelik demir yolu hattına büyük hasar verdi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden geçen toplam bin 275 kilometrelik demir yolu hattında büyük hasar meydana geldi. Ekiplerin çalışmasıyla bin 167 kilometrelik hat onarılarak yeniden ulaşıma açıldı. Kalan bölümde ise çalışmalar sürüyor.

Haber 24-02-2023 17:16

Deprem bölgesinde inceleme yapan uzmanlar acı gerçeği ortaya çıkardı! Yıkılan binalarda 'nervürlü demir' kullanılmamış

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi öğretim üyeleri, deprem bölgesinde yaptıkları incelemelerde acı bir gerçeği ortaya çıkardı. Uzmanlar, yıkılan binalarda betonun direncini artıran 'nervürlü demirlerin' kullanılmadığını açıkladı. Dr. Onur Şahin, "Çok hızlı biçimde hasar alan, büyük ve şiddetli yıkımların gerçekleştiği binaların tamamında demirlerin nervürsüz olduğunu gözlemledik" dedi. Doç. Dr. Yurdakul Aygörmez de, "Nervürlü tipin önemi deprem durumunda daha çok anlaşılıyor" dedi.

Haber 24-02-2023 11:13

Toplu mezara dönen Ebrar Sitesi için korkunç iddia! 1999 depreminden sonra yasaklanmıştı, 24 yıl sonra aynı ölümcül ihmal...

Kahramanmaraş'taki depremin acı simgelerinden biri haline gelen Ebrar Sitesi, yüzlerce kişiye mezar oldu. Neredeyse sağlam bloğu kalmayan sitenin enkazında bulunanlar ise 24 yıl sonra yine kahretti. İddiaya göre 1999 depremi sonrası kullanımı yasaklanan nervürsüz demirlerin, Ebrar Sitesi'nin inşaatında kullanıldığı tespit edildi. O ihmal yüzlerce canın yitip gitmesine neden oldu.

Haber 17-02-2023 07:41

Kan donduran iddia! Yıkılan binanın inşaatında çalışan kişi konuştu: '3 ton yerine 2 ton demir atın diyordu, çalıyordu'

Tüm Türkiye'yi derinden sarsan 2 büyük deprem sonrası arama ve kurtarma çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Depremin ağır hasar verdiği illerden Malatya'da da enkaz alanlarında umutlu bekleyiş sürüyor. Ancak yıkılan binalarla ilgili bir iddia duyanların kanını dondurdu. Yıkılan bir binanın inşaatında yaklaşık 15 yıl önce çalıştığını iddia eden bir kişi, yaşananlardan müteahhitleri sorumlu tuttu. O kişi, "3 ton demir atılacağına 2 ton demir atın diyorlardı" dedi. İşte detaylar...

Haber 10-02-2023 09:38

Bir kaşığı vücudu sıcacık yapıyor! El ve ayak üşümelerini durduruyor

Son günlerde artış gösteren soğuk havalarda doğru beslenme büyük önem taşıyor. Özellikle deprem alanında soğukta kalan vatandaşları daha sıcak tutabilmek için en uygun olabilecek yiyecekler aranıyor. Uzmanlar vücudu sıcak tutan en etkili yiyeceği tüketmenizi öneriyor.

Haber 09-02-2023 17:08

Sağlıklı diyerek yiyoruz ama yanlış tüketimi ölümcül olabiliyor! Resmen zehre dönüşüyor

Demir eksikliği halsizlik, dikkat dağınıklığı, geçmeyen yorgunluk ve baş ağrısı gibi sağlık problemlerine neden olabiliyor. Uzmanlar demir eksikliğini gidermek için tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Demir oranı yüksek gıdalar sağlığımız için fayda sağlasa da bu gıdaların yanlış tüketimi büyük riskler oluşturabiliyor.

Haber 27-01-2023 14:07

Saç dökülmesini tersine çeviriyor: Uzmanı saçların çıkması sağlayan yöntemi paylaştı

Saç dökülmesi milyonlarca kişinin rahatsız olduğu durumların başında yer alıyor. Saç dökülmesinin önüne geçmek için onlarca farklı uygulama denemiş olabilirsiniz. Saç dökülmesi konusunda uzman isimlerden biri yaşanılan saç dökülmesinin belirli bir vitamin eksikliğinden ötürü yaşandığının altını çizdi. Saç dökülmesini bu vitaminler sayesinde önlenebileceğini öne sürüyor.

Haber 14-12-2022 08:50

Az yediğiniz halde kilo alıyorsanız sebebi ciddi hastalıklar olabilir! Bu maddeleri gözden geçirin

Günümüz sağlık sorunlarından biri ola fazla kilolar kadın, erkek, yaşlı veya çocuk fark etmeksizin çoğu insanın yaşadığı bir durum. Bu durumun yanında bir de az yediği halde zayıflayamayan ve hızla kilo almaya başlayan kişiler bazı hastalıkların belirtisini yaşıyor olabilir. Peki, hızla alınan ve verilemeyen kilolar hangi hastalıkların belirtisi?

Haber 06-12-2022 20:28

Yüzüne demir saplanmıştı! O işçi yoğun bakımdan çıktı... 'Demir yüzüme çarptı zannettim'

Giresun'da çalıştığı inşaatta yüzüne demir saplanan ve sevk edildiği Samsun'daki hastanede yüzündeki demir çıkarılan işçi yoğun bakım servisinden normal servise alındı. O anları anlatan 39 yaşındaki Celal Sayar, "İnşaatta ip çekmiştik. İpin ucunda demir bağlıydı. İpi çekince ipe bağlı demir yüzüme saplandı. Ben önce demir yüzüme çarptı zannettim" ifadelerini kullandı.

Haber 22-11-2022 18:09

Her sabah yediği kahvaltılık yüzünden canından oluyordu! Bu gıdayı evinize sokmayın

Kahvaltının önemi her fırsatta belirtiliyor. Kahvaltı yapmak günün çok daha zinde ve sağlıklı geçmesini sağlıyor. Ancak kahvaltıda yenilen gıdaların içeriği de oldukça önem taşıyor. Sevilerek yenilen birçok gıda vücudu içten içe bitiriyor. 51 yaşındaki Chris Kirk'in kahvaltı alışkanlığı yüzünden başına gelenler göz korkuttu.

Haber 25-10-2022 07:59

Şanlıurfa'da üzerine pulluk düşen çocuk öldü

Şanlıurfa'da üzerine pulluk düşen çocuk öldü

Yurthaber 17-10-2022 13:50

Hızlı tren inşaatından 20 ton demir çaldıkları iddia edilen 3 şüpheli Gaziantep'te yakalandı

Hızlı tren inşaatından 20 ton demir çaldıkları iddia edilen 3 şüpheli Gaziantep'te yakalandı

Yurthaber 09-10-2022 13:37

Adana'da bacağına korkuluk demiri saplanan kişi hastaneye kaldırıldı

Adana'da bacağına korkuluk demiri saplanan kişi hastaneye kaldırıldı

Yurthaber 30-08-2022 16:52

Evinin balkonunda dehşeti yaşadı! Metrelerce yüksekten düşen adamın boynuna demir saplandı

Hindistan'ın Bhopal kentinde yaşayan 30 yaşındaki Ranjit isimli bir adam evinin balkonundan aşağıya düştü. Boynuna demir saplanan adamın çarpmanın etkisiyle, demir parçası dilini keserek çenesinin diğer tarafından çıktı. 4 metre uzunluğundaki demir çubukla hastaneye kaldırılan adam tedavi altına alındı.

Trend 20-07-2022 09:47

Demir eksikliği yaşayanlar nasıl beslenmeli? Demir eksikliği nedir, demir eksikliği belirtileri nelerdir?

Demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobinin yapı taşıdır. Vücudumuzda demir eksikliği olursa en önemli sonuç kansızlık (anemi) olur. Demir eksikliği anemisi dünyada en çok görülen anemi türüdür. Demirin yetersiz alımında, gebelik, emzirme, büyüme çağındaki çocuklarda, düşük doğum tartılı ve erken doğan bebeklerde demir ihtiyacı fazladır.

Haber 08-07-2022 09:01

Eksikliği yaz günü üşütür! Vücuttaki demir ne işe yarar?

Vücudumuzun yaşamsal faaliyetlerini yerine getirmesi için gerekli olan vitamin ve mineraller içinde en önemlilerinden biri demirdir. Vücut tarafından üretilmediği için besinler yoluyla yeterli miktarda alınması gerekir. Demirin en önemli görevlerinden biri; oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin yapımıdır. Yeterli demir olmadığında ise, vücut kan hücresi yapımında zorlanır ve doku-organlar düzgün çalışmaları için gerekli olan oksijeni alamazlar.

Haber 18-06-2022 12:19

Bolu'da inşaattan demir çalmakla suçlanan 3 kişiden 2'si tutuklandı

Bolu'da inşaattan demir çalmakla suçlanan 3 kişiden 2'si tutuklandı

Yurthaber 17-06-2022 18:56

Evinin bahçesindeki duvara tırmandı! Korkunç olay, kalçasına saplandı

Aksaray'da evinin bahçesindeki duvara dut toplamak için çıkan Afganistanlı Noureddın Ozbak'ın (13), dengesini kaybedip korkulukların üzerine düştü. Korkuluk demiri küçük çocuğun kalçasına saplandı.

Haber 04-06-2022 22:32

Skora sinirlenip file direğine tekme atan gencin ayağına demir saplandı

Skora sinirlenip file direğine tekme atan gencin ayağına demir saplandı

Yurthaber 29-05-2022 20:33

Afyonkarahisar'da hırsızlık yaptıkları iddiasıyla yakalanan 2 zanlı tutuklandı

Afyonkarahisar'da hırsızlık yaptıkları iddiasıyla yakalanan 2 zanlı tutuklandı

Yurthaber 27-05-2022 14:50

Hurda demir toplamak için çukura indi! Korkunç son...

Adıyaman’da kazılan bir çukura girerek hurda demir toplamak isteyen 67 yaşındaki şahıs, meydana gelen göçüğün altında kalarak hayatını kaybetti.

Haber 19-05-2022 19:14

Saç dökülmenizi kökten bitirecek çözüm!

Saç, tüm görünümü etkileyebiliyor. Herkes gür ve sağlıklı saçlara sahip olmak istiyor. Ancak zaman zaman saçlarda dökülmeler yaşanabiliyor. Saç dökülmesini önlemek için saç bakımına dikkat etmek gerekiyor. Birçok nedene bağlı olarak yaşanan saç dökülmelerini çözmek için aşağıda yer alan önerileri uygulayabilirsiniz. Bu yöntemler sayesinde saçlarınız hiç olmadığı kadar sağlam olacak!

Kadin 13-05-2022 12:41

Etten daha fazla demir içeren 7 yiyecek

Demir eksikliği baş ağrısı, yorgunluk ve sık sık enfeksiyonlara yakalanma gibi durumlara neden olabiliyor. Ancak bu olumsuz durumların önüne doğru beslenmeyle geçebilirsiniz. Demir açısından zengin 7 yiyeceği haberimizde derledik...

Yemek 25-04-2022 21:49

Edirne'de kamu kurumunun deposundan demir çalan 4 zanlı tutuklandı

Edirne'de kamu kurumunun deposundan demir çalan 4 zanlı tutuklandı

Yurthaber 24-04-2022 10:45

Freni boşalan tırdaki tonlarca demir araçların üzerine düştü

Freni boşalan tırdaki tonlarca demir araçların üzerine düştü

Yurthaber 11-04-2022 18:50

Aslında faydalı ama bu besinler yerken dikkat! Demir emilimini azaltan besinler nelerdir, nelere dikkat etmeliyiz?

Bazı besinler içlerinde bulunan bileşenler dolayısıyla demir emilimini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Besinlerden gelen demirin iki formu vardır. Bunlar non-hem ve hem demir olarak ayrılmaktadır. Hem demir vücudumuzda daha kolay bir şekilde emilmektedir. Hem demirden zengin besinlere et, balık, tavuk, sakatatlar ve deniz ürünlerini örnek olarak verilebilir. Yiyecek ve içeceklerden bazıları ise demir emilimini azaltarak demir eksikliğini tetikleyebilmektedir.

Haber 05-04-2022 09:57

Son Dakika: Oyun oynadığı inşaatta dehşeti yaşadı! Küçük kızın boğazına demir çubuk saplandı

Son dakika haberi: Adana'nın Ceyhan ilçesinde oyun oynadığı inşaat alanında düşen 8 yaşındaki Seçil Su Çatal'ın boğazından giren demir çubuk ağzından çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan küçük kız, boğazındaki demir çubukla hastaneye götürüldü. Ameliyatla demir parça çıkartılan küçük kız, yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. İşte son dakika haberinin detayları!

Haber 10-01-2022 18:01

10 yaşındaki çocuğun acı dolu anları! Yüzüne demir saplandı

Niğde’de koşarken düşen 10 yaşındaki Suriyeli İsa Nasır'ın yüzüne, beton bloktaki demir saplandı.

Haber 02-01-2022 18:45

Sivas'ın kadın ustası Zehra Özkaynakçı erkeklere taş çıkartıyor! Türkiye'de ilk olmak istiyorum

Sivas'ın kadın ustası Zehra Özkaynakçı, tüm zorluklara rağmen mesleğinde başarıyla yol almaya devam ediyor. Sanayi çarşısının tek kadın ustası olan Özkaynakçı, atölyesinde metal işleriyle ilgilenip kaynak yapıyor, demir büküyor.

Haber 07-12-2021 15:39

Denizli'de 1 kişinin öldüğü trafik kazasına karışan tır sürücüsü tutuklandı

Denizli'de 1 kişinin öldüğü trafik kazasına karışan tır sürücüsü tutuklandı

Yurthaber 16-11-2021 11:54

Korkunç olay! Kameralar saniye saniye kaydetti

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yolda yürüdüğü sırada kafasına inşaat demiri düşen kadın ölümün kıyısından döndü.

Haber 12-09-2021 15:26

Sular çekilince ortaya çıktı! Barajı adeta ikiye ayırdı

Malatya'daki Karakaya Baraj Gölü'nde sular çekilince demir yolu köprüsü ortaya çıktı. Barajı adeta ikiye bölen köprü, bölgeye gelenlerin ilgi odağı oldu.

Haber 25-08-2021 12:23

Madenlerde devlet hakkı oranı yüzde 25'e çıkarıldı! Karar Resmi Gazete'de

Maden Kanunu kapsamında yer alan bazı madenlerin devlet hakkı oranı yüzde 25'e yükseltildi. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlandı. Devlet hakkı, maden sahalarında yapılan üretimin satışı sırasında devlete ödenen bir pay olarak tanımlanıyor ve ocaktan çıkarılan madenin ocak başındaki fiyatından alınıyor.

Finans 19-08-2021 09:35