Demokrat Parti Haberleri

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy görevinden istifa etti

DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Aksoy, "Ülkemizin refahı için elimden geleni yapmaya devam edeceğim" dedi.

Haber 07-03-2024 17:19

İstanbul'da kıran kırana yarışta yeni hesap! Adaylık için ismi geçiyordu 'Arkadan hançerleyen olmayız' mesajıyla duyurdu: Yavaş ve İmamoğlu lehine...

Yerel seçimlerde kıran kırana bir yarış beklenen İstanbul için dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Aday çıkartıp çıkartmayacağı merak edilen Demokrat Parti'nin (DP) kararı belli oldu. Adaylık için ismi geçen Milletvekili Cemal Enginyurt "Arkadan hançerleyen olmadık olmayız" diyerek İstanbul ve Ankara için aldıkları kararı paylaştı. Mansur Yavaş'tan Gültekin Uysal'a gelen teşekkür mesajı da dikkat çekti.

Haber 15-02-2024 14:20

Cemal Enginyurt 'Başkanlığa talibim' diyerek o şehri işaret etti! Canlı yayında tek bir şartı olduğunu söyledi: CHP ve İYİ Parti...

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Cemal Enginyurt, katıldığı canlı yayında yerel seçimler için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bir hayali olduğunu belirten Enginyurt, "Yerel seçimlerde Ordulular da bizi destekler 'aday ol' derlerse başkanlığa talibim" dedi. Enginyurt, adaylık içinse tek şartı olduğunu söyledi.

Haber 26-09-2023 12:08

Ege ve Güneydoğu için iddialı çıkış! Demokrat Parti 81 il için kararını verdi: Şu an çok talep geliyor diyerek duyurdu!

Bir parti daha önümüzdeki seçimlerin sonuçlarında etkili olacak karar aldı. 2024 Mart'ında gerçekleşecek yerel seçimlerde ittifak partilerinin yeniden bir arada hareket edip etmeyeceği siyasetin gündemini meşgul ediyor. İYİ Parti ve CHP arasında soğuk rüzgarlar eserken Millet İttifakı'ndan bir başka parti 81 il için hedefini ortaya koydu. Ege ve Güneydoğu'da iddialı olduğunu belirten Demokrat Parti'nin İstanbul ve Ankara örnekleri dikkat çekti!

Haber 07-08-2023 09:43

İBB başkan adaylığını canlı yayında ilan etti! Cemal Enginyurt: 'Kılıçdaroğlu beni CHP'den İstanbul adayı yapsın'

CHP'de değişim çağrısında bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yerel seçimlerde yeniden aday olup olmayacağı merak edilirken, Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt'tan adaylık açıklaması geldi. Enginyurt, canlı yayında yaptığı açıklamada "İstanbul'a çok rahat belediye başkanı olurum. Bunu da istiyorum" ifadelerini kullandı.

Haber 26-07-2023 07:51

'147 bin TL maaş alıyorum' açıklaması gündem olmuştu! Cemal Enginyurt'tan yeni iddia: '410 bin TL alan bakan yardımcısı var'

Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt, emekli olup devam ettiği milletvekilliğinden aldığı maaşın 147 bin TL olduğunu açıklaması gündem olmuş ve tepkiler gelmişti. Günler sonra Enginyurt gelen açıklamalara tepki gösterdi. 300 milletvekilinin bu maaşı aldığını ifade eden Enginyurt, bir bakan yardımcısının ayda 410 bin lira maaş aldığını öne sürdü.

Haber 24-07-2023 09:17

'Bakan Şimşek' mesajı gündem olmuştu! Cemal Enginyurt'tan dikkat çeken sözler: Erdoğan açıkça ilan etti, meydan okudu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışı ziyaretlerinin ardından verdiği demeçte Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in atacağı adımları kabullendiklerini kaydetmiş, faiz politikasıyla ilgili ise "Bazı arkadaşlar “Cumhurbaşkanı faiz politikalarında ciddi bir değişime mi gidiyor” gibi bir yanılgının içine düşmesin. Ben burada aynıyım" demişti. Erdoğan'ın bu açıklamasına Demokrat Partili Cemal Enginyurt'tan çarpıcı bir yorum geldi. Enginyurt, "Erdoğan bu açıklamayla açıkça meydan okumuştur" dedi.

Haber 14-06-2023 15:33

'Sonuçlar ortada' İmamoğlu ve Yavaş hakkında çok konuşulacak çıkış! Demokrat Partili Tunay: Olumlu katkı yapar gibi gözükürlerken...

Altılı masa sürecinde İYİ Parti lideri Meral Akşener'in masadan ayrılmasından sonra geri dönerken İBB ve ABB başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da ittifaka cumhurbaşkanı yardımcısı adayları olarak dahil olmuştu. Gerek 14 Mayıs'a gidilen süreçte gerekse 2. tura gidilirken birçok mitinge katılan belediye başkanlarının seçim sonuçlarına etkisiyle ilgili ittifak içinden çok konuşulacak bir açıklama geldi. Demokrat Partili Tunay, "Sonuçlar ortada" diyerek iki ismin katkı yapmadığını savundu.

Haber 26-05-2023 10:27

'Jeliboncu deli! Seni manyağa çevireceğim' diyen Cemal Enginyurt'tan çok konuşulacak sözler: 'Sinan Oğan'ın orada fotoğrafı var...'

Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı sonrası Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'tan dikkat çeken açıklamalar geldi. Oğan'ın fotoğrafının MHP Genel Merkezi'ndeki xray cihazına konulmuş olabileceğini belirten Enginyurt, "Sinan o partide kapıdan içeri giremez" dedi. İsim vermeden Melih Gökçek'e de çok sert tepki gösteren Enginyurt "Bana bak jeliboncu deli, seni manyağa çevireceğim atıp tutuyorsun!" diye konuştu

Haber 23-05-2023 10:44

CHP listelerinden İstanbul'da aday gösterilmişti! Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt milletvekili seçildi mi?

2023 seçim sonuçlarının büyük oranda belli olmasıyla beraber CHP'den İstanbul 1. bölge 9. sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt'un milletvekili seçilip seçilmediği merak edilmeye başlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Cemal Enginyurt 28. dönemde milletvekili seçildi ve Meclis'e girdi.

Haber 15-05-2023 08:08

DP Genel Başkanı Uysal, partisinin Çanakkale il başkanlığını ziyaret etti:

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Çanakkale il başkanlığını ziyaret etti.

Yurthaber 01-05-2023 13:50

Ordu'dan aday gösterilmesi bekleniyordu ama... Cemal Enginyurt duyurdu: 9 Nisan doğum günüm! 9. sıradan adayım

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, 14 Mayıs seçimleri için CHP'nin aday listesinde yer aldı. Ordu'da aday gösterilmesi beklenen Enginyurt'un İstanbul listesinde yer alması dikkat çekti. Sosyal medya hesabından adaylığını duyuran Enginyurt, "9 Nisan doğum günüm. 9 Nisan CHP Milletvekili sırası açıklandı. 9. sırada İstanbul 1. Bölgeden, DP adına Milletvekili adayı olarak açıklandım. Sana söz yine baharlar gelecek." ifadelerine yer verdi.

Haber 09-04-2023 14:43

Demokrat Parti'ye yüklendi, Yüzde 0 oyu var diyerek sert çıktı! Düşünsenize AK Parti seçmeni sandığa gidip oy veriyor...

Milletvekilliği seçimleri için partilerin ortak liste hazırlığına ilişkin gazeteci Candaş Tolga Işık'tan sert sözlerle tepki geldi. Demokrat Parti'nin yüzde 0 oyu olduğunu söyleyen Işık, "Cumhurbaşkanı yardımcılığı kesmemiş, bir de Meclis'e milletvekili sokuyorlar!" dedi. Benzer bir örneği Cumhur İttifakı partileri için de veren Işık'ın paylaşımı gündem oldu.

Haber 09-04-2023 13:46

SON DAKİKA | DEVA, SP, Gelecek ve DP'den ortak liste kararı! CHP listesinden seçime girecekler

Son dakika: Millet İttifakı cephesinde milletvekili aday listeleri üzerinde çalışmalar sürerken önemli bir gelişme yaşandı. DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti seçime CHP listesinden girecek. NTV Ankara Temsilcisi Özgür Akbaş, "Kılıçdaroğlu bizzat devredeydi. İttifaktaki bütün parti liderleriyle görüştü. Saadet, Demokrat, Gelecek ve DEVA kendi amblemleriyle seçime girmeme kararı aldı" dedi. Cumhur İttifakı ile ilgili olarak ise gözler bugünkü Erdoğan-Bahçeli görüşmesine çevrildi.

Haber 06-04-2023 11:26

SON DAKİKA | Akşener'in çıkışı sonrasında 5 parti bugün toplanıyor

Son dakika: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çıkışı sonrasında videolu mesaj yayınlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sofra büyümek zorunda" dedi. Yaşanan gelişmelerden sonra CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Partisi'nin bugün saat 17.00'de Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde toplanacağı aktarıldı.

Haber 03-03-2023 19:34

Millet İttifakı ortağı DP Genel Başkanı Gültekin Uysal adaylarını açıkladı! 'Geldiğimiz bu noktada...'

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için merak edilen soruların başında Millet İttifakı'nın kimi aday olarak göstereceği merak ediliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ön plana çıktığı Millet İttifakı'nda gözler adayın açıklanacağı zamana çevrildi. 6'lı masanın ortağı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, katıldığı yayında aday olarak görmek istediği ismi açıkladı.

Haber 24-02-2023 22:05

Mansur Yavaş'tan sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına bir destek daha! Gültekin Uysal 'Kazanacak aday' diyerek açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına tam destek vermesinin ardından bir açıklama da 6'lı masadaki isimden geldi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kılıçdaroğlu'nun kazanacak aday olduğunu iddia etti. Adayın açıklanması tarihinin de erkene alınması gerektiğini belirten Uysal, "Bence artık adaylık da dahil olmak üzere bu karar alma süreçleri daha erkene alınmalı diye düşünüyorum. " diye konuştu.

Haber 23-01-2023 06:59

Cemal Enginyurt gerekçesini yıllar sonra böyle açıkladı: Bir tek Demokrat Parti'ye küfür etmemişim!

TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerine Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un sözleri damga vurdu. MHP'den ayrılarak Demokrat Parti'ye geçmesine yönelik eleştirilerle ilgili konuşan Enginyurt, neden CHP ve İYİ Parti'ye geçmediğiyle ilgili gündem yaratan ifadeler kullandı. Enginyurt, "Bir tek Demokrat Parti'ye küfür etmemişim" diye konuştu.

Haber 12-12-2022 09:15

Demokrat Parti lideri tarih verdi ve ilk kez açıkladı: Erdoğan teklif etti, kabul etmedim

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti sözleri uzun süre gündemi meşgul etmiş, İYİ Parti'nin altılı masadan ayrılacağı iddiaları çok konuşulmuştu. Bu kez altılı masanın bir diğer üyesi Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teklif aldığını açıkladı.

Haber 10-12-2022 16:24

6'lı masa yarın toplanıyor! Kritik toplantı öncesi kulislerde bu konuşuluyor: Sıcak bakmıyorlar

İYİ Parti, CHP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisinin oluşturduğu 'Altılı Masa' yarın DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde bir araya gelecek ve en kritik toplantılarından birini gerçekleştirecek. Toplantıda başörtüsü konusu ve Büyük Türkiye Partisi’nin (BTP) masaya dahil edilmesi meselesi kritik konuların arasında yer alıyor.

Haber 13-11-2022 10:03

Son dakika: Gazeteci Latif Şimşek'i darp etmişti! Demokrat Partili Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında fezleke hazırlandı

Son dakika haberi... Bir televizyon kanalında canlı yayınlanan tartışma programında Gazeteci Latif Şimşek'e yönelik eylemlerinden dolayı Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığına gönderildi.

Haber 21-10-2022 19:41

Gültekin Uysal ile Ümit Özdağ arasında 'Afgan ev sahibi' polemiği! 'İçişleri Bakanlığı yerine şaşırıp...'

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında 'Afgan ev sahibi' polemiği yaşandı. Özdağ'ın "Konu ile ilgilenmezsen, Afgan’dan ev kiralarsan çıkarırlar. Yarın yurdumuzdan da çıkarmaya çalışacaklar!" açıklamasına Uysal'dan yanıt geldi.

Haber 01-09-2022 15:11

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Altılı masanın son görüşmesinde kritik detay! 'Aday olacak kişi önceden bilecek'

Altılı masanın ilk tur görüşmeleri tamamlandı. Kulislere yansıyan bilgilere göre ikinci tur artık alınan kararların somut olarak yaşama geçirileceği bir süreç olacak. Merak edilen ortak adayın ne zaman açıklanacağı ile ilgili soru da yanıt bulurken adaydan önce geçiş süreci ve Cumhurbaşkanı yetkileri açıklanacak. Böylece aday olacak kişi yetkilerinin ne olduğunu görecek ve buna göre karar verecek. İşte 6'lı masanın son toplantısında ele alınan konular...

Haber 22-08-2022 20:28

6'lı masa 6. kez toplandı! Altı muhalefet partisinin genel başkanlarından 'ortak cumhurbaşkanı adayı' mesajı

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi genel başkanları, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde toplandı. Toplantı sonrası altı siyasi parti genel başkanından ortak açıklama geldi. Açıklamada bir sonraki toplantının 2 Ekim’de CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Haber 21-08-2022 21:32

Altılı masanın son toplantısı öncesi flaş gelişme! İlk kez olabilir: Ortak aday...

Altılı masanın ilk tur toplantılarının sonuncusu, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde yapılacak. 21 Ağustos'taki kritik görüşme öncesi masada birçok konu yer alırken olası cumhurbaşkanı adayına ilişkin de önemli bir gelişmenin yaşanacağı iddia edildi. Buna göre, toplantı sonrası paylaşılması beklenen ortak metinde, adayın eşkali ilk kez paylaşılabilir...

Haber 17-08-2022 07:10

DP Genel Başkanı Uysal'dan siyaset gündemini hareketlendirecek açıklama: Adayın...

Türkiye 2023 seçimlerini beklerken gözler 6'lı masadan çıkacak Cumhurbaşkanı adayı açıklamasında. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak açıklanmıştı. Millet İttifakı'nın adayı hala bekleniyor. Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'dan gelen dikkat çeken 'aday' çıkışıyla siyaset gündemi hareketlendi. İşte detaylar....

Haber 11-08-2022 23:30

Canlı yayında Latif Şimşek'in üzerine yürüyen Cemal Enginyurt'tan özür videosu: Çok büyük bir strese girdim

Demokrat Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt canlı yayın sırasında gazeteci Latif Şimşek'in üzerine yürümüştü. Yayın reklama gittikten sonra Enginyurt'un koruması Şimşek'i darp etmişti. Tepki çeken olayın ardından Cemal Enginyurt "Büyük bir strese girdim" diyerek özür videosu yayınlandı.

Haber 08-08-2022 17:35

22 yıl önce de Cumhurbaşkanı adayını dövmüştü... Cemal Enginyurt ve korumasının canlı yayında Latif Şimşek'i darp ettiği anlar ortaya çıktı! Gözaltı...

Bundan tam 22 yıl önce MHP'den Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan MHP'li Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nu darp eden Cemal Enginyurt, dün akşam da darp olayıyla gündeme geldi. Canlı yayında gazeteci Latif Şimşek'in üstüne yürüyen Enginyurt, daha sonra reklam arasında korumasıyla birlikte Şimşek'i darp etti. Yaşananların ardından yeni görüntüler de ortaya çıktı. Savcılıktan gözaltı kararı!

Haber 07-08-2022 13:54

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Kocaeli'de Lavanta Parkı açılışına katıldı

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Kocaeli'de Lavanta Parkı açılışına katıldı

Yurthaber 05-08-2022 21:39

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, partisinin Muğla İl Kongresi'ne katıldı

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, partisinin Muğla İl Kongresi'ne katıldı

Yurthaber 28-07-2022 18:09