Demokratlar Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan video mesaj gönderdi: ‘Şunu hiçbir zaman unutmayınız…’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği Kongresi’ne gönderdiği video mesajda “Sizlerden bulunduğunuz ülkenin siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve bilimsel hayatına daha fazla katılım sağlamanızı bekliyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmayınız, asimilasyona karşı en büyük silahımız geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ana dillerini, kültürlerini ve medeniyet değerlerini öğretmektir." ifadelerini kullandı.

Haber 2024-01-20 14:24:59

DEVA Partili Yeneroğlu’ndan Kılıçdaroğlu itirafı: Korkunç bir durumdu!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ arasında yapılan ‘gizli’ protokol tartışılmaya devam ediyor. Yapılan protokole ilişkin dikkat çeken bir açıklama da DEVA Partisi’nden geldi. DEVA Partisi milletvekili Mustafa Yeneroğlu yaptığı açıklamada “Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs sonrası Özdağ ile ittifak yapmış olması demokratlar açısından korkunç bir durumdu. Özdağ'ın zihin dünyası demokrasi dünyasına uzak.” dedi.

Haber 2023-08-23 07:35:53

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken çıkış: 'Şimdi yapmamız gereken son bir şey kaldı...'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu zaman zaman yaptığı helalleşme çıkışlarına bir yenisini daha ekledi. Kılıçdaroğlu son açıklamasında “Demokrasi hep hor görüldü. Demokrasi o zaman postalların altında, bugün kirli sermayenin altında eziliyor. Biz demokratlar hiç bitmedik, hiç azalmadık. Şimdi yapmamız gereken son bir şey kaldı o da helalleşmek" ifadelerini kullandı. İmamoğlu davası hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu “Siyaseten nasıl devre dışı bırakırız arayışı içindeler” dedi.

Haber 2022-12-17 13:44:16

Elon Musk, Twitter’ın o sansürünü ifşa etti! Eski yönetimin Biden’in oğlu Hunter Biden’in paylaşımlarını nasıl sansürlediğini anlattı

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, şirketin eski yönetiminin 2020 başkanlık seçimleri öncesinde ABD Başkanı Joe Biden’ın ekibinin talebi üzerine Biden’ın oğlu Hunter Biden'la ilgili çıkan haberleri sansürlediğine yönelik belgeleri ifşa etti. Musk, Twitter eski yönetimi ile Demokratlar arasındaki sansür yazışmalarını serbest gazeteci olarak bilinen Matt Taibbi adlı Twitter kullanıcısı üzerinden ifşa etti.

Trend 2022-12-03 10:21:08

ABD medyası ilk seçim sonuçlarını Trump için 'kötü' olarak gördü

ABD medyası, dün yapılan ara seçim sonuçlarını Demokratlar için “iyi”, Cumhuriyetçi Parti ve eski ABD Başkanı Donald Trump için “kötü” şeklinde nitelendirdi.

Haber 09-11-22 23:17

ABD ara seçim sonuçları ne zaman açıklanacak, son durum ne? Gözler 9 Kasım 2022 ABD seçim sonuçları açıklamasında!

ABD ara seçim sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu olurken Senato'da üstünlük için kozlarını paylaşan Demokratlar ve Cumhuriyetçiler için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ABD ara seçim sonuçları Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın başkanlığını etkileyecek. Şu ana dek yapılan açıklamaya göre Cumhuriyetçiler 17, Demokratlar 10 koltuk kazanmış oldu. Peki, ABD ara seçim sonuçları ne zaman açıklanacak, ABD seçim sonuçlarında son durum ne?

Haber 09-11-22 08:55

Mehmet Öz'ün yarıştığı Pensilvanya'dan sonuçlar geldi! Gözler o eyalete çevrildi: İşte ABD'deki seçimlerin ilk sonuçları...

ABD ara seçimlere odaklandı. Şu ana kadar açıklanan sonuçlara göre Cumhuriyetçiler 17, Demokratlar 11 koltuk kazanmış oldu. Açıklanan sonuçlarla Cumhuriyetçilerin 46, Demokratların elinde ise 47 koltuk görünüyor. Seçimlerde Senato'da çoğunluğun kimde olacağını belirleyecek eyaletlerden biri olan, Mehmet Öz'ün aday olduğu Pensilvanya'dan da sonuçlar geldi. Gözler Georgia'daki sonuçlara çevrildi.

Haber 09-11-22 08:29

Uluslararası Demokratlar Birliği, Kapıkule'de gurbetçilere Türkçenin önemini anlattı

Uluslararası Demokratlar Birliği, Kapıkule'de gurbetçilere Türkçenin önemini anlattı

Yurthaber 17-08-22 15:52

Uluslararası Demokratlar Birliği Yozgat'ta 500 kurban kesti

Uluslararası Demokratlar Birliği Yozgat'ta 500 kurban kesti

Yurthaber 09-07-22 15:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi sonrası basın toplantısı düzenledi: (4)

"(ABD'den F16 alımı) Her iki taraftan, Cumhuriyetçiler-Demokratlar, belli bir desteği almak gerekiyor. Fakat bütün bunlara rağmen, Sayın Biden kendinden emin. Ben buna inanıyorum. Burada da zaten bunun açıklamasını yaptı. Temennim odur ki dostluğumuza, dayanışmamıza yakın bir neticeyi çıkartalım" - "Yunanistan germedikten sonra biz germeye meraklı değiliz ama şunu söyleyeyim, 147 kez hava sahamızı ihlal eden Yunanistan bunun hesabını vermek durumundadır" - "O adalar, adacıklar kalkıp buraları silahlandırmaya gitmesi Lozan ve Paris anlaşmalarına terstir. Bu anlaşmaları da bir okusunlar, buna göre de adımlarını atsınlar"

Yurthaber 30-06-22 19:06

İsveç meclisi onun eline bakıyor! Kritik yasa tasarısı PKK destekçisi milletvekili sayesinde geçti

İsveç'te Sosyal Demokratlar öncülüğündeki azınlık hükümetinin hazırladığı ek bütçe yasa tasarısı, terör örgütü PKK/YPG destekçisi bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh'in oyu sayesinde mecliste kabul edildi.

Haber 22-06-22 17:59

Biden’dan Wall Street’e Mesaj Sendikalara Destek

Başkan Joe Biden, ABD piyasalarında resesyon korkularının arttığı bir ortamda ekonomi politikalarını savundu. Bugün Philadelphia'da düzenlenen işçi federasyonu kurultayında konuşan Biden, örgütlü emekle ilişkilerini derinleştirmeye ve Demokratlar arasındaki güvenoyunu arttırmaya çalışıyor

Haber 14-06-22 20:43

Senato'da Silah Kontrolu Görüşmelerinde İlerleme Mesajı

Senato'daki Demokratlar bugün Cumhuriyetçiler'le ateşli silahlar yasası konusunda yapılan görüşmelerin kendilerini cesaretlendirdiğini söyledi. Ancak verilecek herhangi bir ödünün silah şiddetini azaltmak için atılması gereken adımların eksik kalmasına neden olacağı düşünülüyor

Haber 08-06-22 01:09

İlkokul Saldırısının Ardından Gözler ABD Kongresi’nde

ABD’nin güneyindeki Teksas eyaletinde bir ilkokulda 19 öğrencinin ve iki öğretmenin silahlı bir saldırgan tarafından vurularak öldürülmesinin ardından Senato’daki Demokratlar ve Cumhuriyetçiler, yeni düzenleme üzerinde fikir birliğine varmakta sıkıntı yaşıyor.

Haber 25-05-22 22:55

Senato’da Kürtaj Hakkını Koruma Oylaması

ABD Senatosu'ndaki Demokratlar, ülke çapında kürtaj hakkını düzenleyen yasayı bugün oylamaya sunmayı planlıyor. Anayasa Mahkemesi’nin federal kürtaj hakkı kararını bozacağına ilişkin taslağın sızdırılması nedeniyle planlanan oylamanın başarısız olmasına kesin gözüyle bakılıyor

Haber 11-05-22 18:45

İngiltere'de yerel seçimlerin ilk sonuçları, muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokratlar lehine

Birleşik Krallık'ı oluşturan İngiltere, Galler ve İskoçya'da yerel seçimler, Kuzey İrlanda'da ise parlamento seçimleri için dün sandık başına gidildi. Oy verme işleminin saat 22.00'de sona ermesiyle İngiltere'de oy pusulalarının sayımına başlandı. İlk sonuçlar, hayat pahalılığı ve Covid önlemlerinin ihlal edilmesi eleştirilerinin yöneldiği iktidardaki Muhafazakar Parti'yi memnun etmiyor.

Haber 06-05-22 06:19

ABD Kongresi’nde Yeni COVID-19 Yardımı Tartışması

Bazı Demokratlar Beyaz Saray’ın istediği rakamın yarısından daha az kaynak ayıran tasarıya gönülsüz de olsa destek verirken, bazı Demokratlar tasarı kapsamında daha fazla kaynak ayrılmasını istedi

Haber 05-04-22 21:19

Demokratlar Ara Seçimler İçin Zafer Peşinde

Demokratlar, Kasım'da yapılacak ara seçimlerde Kongre'nin kontrolunu kaybedebileceklerinin farkındalar. Bu nedenle, başarı sağlayacak ve seçmenlerin ekonomik sorunlarını ele aldıklarına dair güvence verecek bir 2022 yasama gündemini şekillendirmeye çalışıyorlar

Haber 23-01-22 00:48

MLK Günü'ne Seçmen Hakları Tartışması Damgası

ABD'de federal tatil olan 17 Ocak Martin Luther King Jr. Günü'nde Demokratlar seçmen haklarıyla ilgili yasa tasarısını Senato’da oylamayı planlıyordu ancak bu olmadı. King’in yakınları ve seçmen hakları destekçileri Kongre’ye bu konuda baskıyı arttırmak için başkent Washington’da yürüdü

Haber 17-01-22 22:39

Türkiye-Almanya ilişkileri: Yeni ve hassas bir döneme giren iki ülkeyi bekleyen zorluklar neler?

Almanya'da 16 yıllık Merkel dönemi sona erdi. Sosyal demokratlar, Yeşiller ve Liberal partiden oluşan üçlü koalisyon hükümetinin iş başına gelmesi, Ankara-Berlin ilişkilerinde hassas ve zorlu bir dönemin başladığı yorumlarına neden oluyor. Türkiye ile son derece özel ilişkiler içinde bulunan Almanya'nın yeni liderlerinin göç gibi "jeostratejik zorunluluklar ile demokratik değerler" arasında bir çizgi tutturmaya çalışacağı öngörülüyor. Buna karşın yeni hükümetin, Türkiye'yi daha sert bir şekilde "demokrasi ölçütü" ile değerlendirmesi bekleniyor.

Haber 08-12-21 18:19

Olaf Scholz, Almanya’nın yeni başbakanı

Seçimlerden partisi SPD’yi birinci çıkartan, Yeşiller ve Hür Demokratlar ile koalisyon hükümeti üzerinde anlaşan ve bugün Federal Meclis’te yapılan oylamada başbakan seçilen Olaf Scholz kim? Yeni başbakanın portresi:Olaf Scholz'un Federal Meclis'te yapılan oylamada 303'e karşı 395 oyla başbakan seçilmesiyle birlikte Almanya'da 16 yıllık Angela Merkel dönemi son erdi.

Haber 08-12-21 12:32

Almanya’da SPD, FDP ve Yeşiller koalisyon sözleşmesini imzaladı

Almanya’da yeni hükümeti kuracak Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Hür Demokratlar koalisyon sözleşmesine imza attı.

Haber 07-12-21 16:42

SPD'den yeni hükümete yüzde 99'luk onay

Almanya’da 26 Eylül’de düzenlenen seçimlerden birinci güç olarak çıkan Sosyal Demokratlar olağanüstü parti kongresindeki oylamada koalisyon sözleşmesine yüzde 98,8 onay verdi.

Haber 04-12-21 18:12

Almanya'da Olaf Scholz koalisyonunun yeni yol haritası ne olacak?

Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve liberal FDP, Almanya'da koalisyon sözleşmesi üzerinde anlaştı. Türkiye'de insan hakları alanındaki gerilemenin eleştirildiği, sivil topluma desteğin güçlendirileceği belirtilen sözleşmede, Berlin-Ankara ilişkilerinin zorlu geçeceğinin ilk işaretleri yer alıyor. Sözleşme, Almanya'daki Türklere yönelik "çifte vatandaşlık" gibi önemli açılımlar içeriyor.

Haber 24-11-21 21:56

Demokratlar Virginia’da Neden Kaybetti?

Demokratlar Salı günü yapılan seçimlerde Virginia valiliğini kaybetti, açık farkla kazanması beklenen New Jersey’i ise çok az farkla kazandı. Sonuçların gelecek yılki Kongre seçimleriyle 36 eyaletteki valilik seçimleri öncesi Demokratlar için sert bir uyarı olduğu yorumları yapılıyor

Haber 07-11-21 17:46

Kongre’den 1 Trilyon Dolarlık Altyapı Paketine Onay

Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu oluşturan Demokratlar, merkezci ve ilerici kanadı arasındaki anlaşmazlığın aşılmasıyla 1 trilyon dolarlık altyapı paketini meclisten geçirdi. Daha önce Senato’da zaten onaylanan paket, Başkan Joe Biden’ın imzasının ardından yasalaşacak

Haber 06-11-21 16:51

ABD'de 1 trilyon dolarlık altyapı yatırım paketi onaylandı

ABD Kongresi, Başkan Joe Biden'ın 1 trilyon dolarlık altyapı yatırım paketini onayladı. Temsilciler Meclisi'nden 206'ya karşı 228 oyla geçen dev kamu harcaması, Demokratlar arasında görüş ayrılıklarına yol açmıştı.

Haber 06-11-21 16:43

Oy Verme Hakları Yasası Dördüncü Kez Senato Karşısına Geliyor

ABD Senatosu’ndaki Demokratlar oy verme hakları yasasını Cumhuriyetçiler’in muhalefetine rağmen Çarşamba günü dördüncü kez Senato karşısına getirmeye hazırlanıyor. Demokratlar’ın bir seçeneği de Senato’nun kürsü işgali yöntemini devre dışı bırakmak

Haber 03-11-21 17:39

İktidardaki Demokratlar Virginia'da Seçimi Kaybetti

Geçen yıl yapılan başkanlık seçimlerinde, Başkan Joe Biden’ın Cumhuriyetçi aday Donald Trump’a karşı yüzde 10 farkla kazandığı Virginia’da, valilik seçiminde Donald Trump’a yakın bir isim olan Glenn Youngkin’in kazanması, Demokrat parti kesiminde şok etkisi yarattı

Haber 03-11-21 11:25

EKOTÜRK Stüdyo VOA 2 Kasım

Virginia ve New Jersey’de bugün yapılan valilik seçiminde adaylar başa baş gidiyor. Sandıkların kapanmasına saatler kaldı. Virginia ve New Jersey’den gelecek sonuçlar Biden yönetimi için neden önemli? Altyapı paketleri konusunda Demokratlar arasında hala uzlaşı sağlanamadı. Senatör Joe Manchin’in açıklamaları ne anlama geliyor? Amerika’da 12 yaş altı 28 milyon çocuğun aşılanmasına saatler kaldı. CDC’nin yeni verilerine göre hem aşı hem de enfeksiyon bağışıklığı en az 6 ay sürüyor. Ancak...

Haber 03-11-21 00:11

Virginia’da Demokratlar İçin Kritik Sınav

2 Kasım'da Virginia eyaletindeki valilik seçimleri Demokratlar için referandum olarak niteleniyor. Son anketlere göre Demokrat adayla Cumhuriyetçi aday arasında başa baş bir yarış görünüyor

Haber 31-10-21 15:20

Yeşiller, SPD ve Hür Demokratlar koalisyon müzakerelerine bugün başlıyor

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller ve Hür Demokratlar arasında koalisyon müzakereleri bugün başkent Berlin’de başlıyor.

Haber 21-10-21 10:39

Almanya'da koalisyon görüşmeleri başlıyor

Almanya'da SPD-Yeşiller-Hür Demokratlar koalisyonu için resmi görüşmeler başlıyor.

Haber 18-10-21 19:37

Almanya'da kritik koalisyon görüşmeleri başlıyor: Sosyal Demokratlar hükümeti kurabilecek mi?

Yeşiller ve liberaller, SPD ile koalisyon görüşmelerine başlama kararı aldı. Görüşmeler başarılı olursa Almanya tarihinde ilk kez bu üç partiden oluşan bir koalisyon ülkeyi yönetecek.

Haber 07-10-21 06:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya net mesaj: Daha da yaygınlaşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği heyetini kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında "Korona sonrası dönemde ekonomik zorlukların artmasıyla birlikte yabancı karşıtlığı ve İslam düşmanlığı daha da yaygınlaşacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber 02-10-21 20:04

Cumhuriyetçiler'den Borçlanma Tavanını Yükseltme Engeli

ABD Senatosu'ndaki Cumhuriyetçiler, federal borçlanmanın devamlılığının sağlanması ve hükümetin açık kalmasını amaçlayan yasa tasarısını engellerken Demokratlar, Başkan Biden'ın hükümeti yeniden şekillendirmeyi amaçlayan iki büyük planını Kongre'den geçirmeye çalışıyor

Haber 28-09-21 14:24

Almanya seçimleri: Sosyal Demokratlar önde, Merkel'in partisi tarihinin en düşük oranında, gözler koalisyon pazarlıklarında

Almanya'da 16 yıllık Angela Merkel dönemini bitiren seçim büyük çekişmeye sahne oldu. Sandık çıkış anketlerine göre Sosyal Demokratlar az farkla muhafazakar Hristiyan Birlik Partileri'nin önünde. Üçüncü sırada Yeşiller Partisi, dördüncü sırada da Hür Demokrat Parti var. Seçim sonuçlarından sonra Almanya iktidarını belirleyecek koalisyon pazarlıkları başlayacak.

Haber 27-09-21 04:46

Almanya seçimleri: Ülkenin geleceğini şekillendirecek seçimde düğüm sandıkta çözülecek

Almanya'da Merkel sonrası dönem için Sosyal Demokratlar ile Hristiyan Demokratlar arasındaki baş başa mücadelede son söz seçmende. 16 yıllık Merkel dönemine son verecek 26 Eylül seçimleri, aynı zamanda Almanya'daki toplumsal ve siyasal dönüşümün yeni dinamiklerini ortaya koyacak. Berlin'den gazeteci Değer Akal, BBC Türkçe için yazdı.

Haber 25-09-21 14:08

Demokratlar Biden Etrafında Birleşecek mi?

Başkan Biden’ın 3,5 trilyon dolarlık sosyal yardım altyapı planı partinin ilerici kanadı ile merkezci cephe arasında bölünmeye yolaçtı. Her iki kanat görüş ayrılıklarını gidermek için bugün toplandı

Haber 24-08-21 19:32

Temsilciler Meclisi'ndeki Ilımlı Demokratlar Biden İçin Tehdit mi?

Temsilciler Meclisi'ndeki dokuz ılımlı Demokrat Partili, 1 trilyon dolarlık partilerüstü altyapı planı yasa haline gelene kadar Başkan Joe Biden'ın siyasi önceliklerinin başında gelen 3,5 trilyon dolarlık bütçe tasarısına destek vermeyeceklerini bildirdi

Haber 13-08-21 21:49

Demokratlar’dan Yeni Sosyal Harcama Planı

Senato 1 trilyon dolarlık altyapı planını yarın oylamaya sunmaya hazırlanırken, Demokratlar, sosyal harcamaları arttırmayı öngören yeni bir tasarı sundu

Haber 09-08-21 21:08

Amerika’da Seçmen Hakları Tartışması

Amerika’da seçmen hakları yine gündemde. Cumhuriyetçi eyaletlerde kabul edilen ya da edilmek üzere olan seçimle ilgili yasa tasarıları Demokratlar üzerinde baskıyı arttırıyor

Haber 18-07-21 16:03

Demokrat Senatörler Dev Yatırım Tasarısında Anlaştı

Senato’nun önde gelen Demokratları Başkan Biden’ın geniş kapsamlı altyapı tasarısını hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Senato’daki Demokratlar yakında gündeme gelecek bir bütçe tasarısına 3,5 trilyon dolarlık bir yatırım planını ekleme konusunda fikir birliğine vardı

Haber 14-07-21 18:09

6 Ocak Komisyonuna Liz Cheney ve Kıdemli Demokratlar Atandı

Temsilciler Meclisi’nin 6 Ocak Kongre saldırısını incelemek için oluşturacağı komisyonda eski Başkan Donald Trump’ı sert şekilde eleştiren isimlerden Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Liz Cheney’nin yanı sıra Trump’ın iki azil davasını yöneten Demokratlar da yer alıyor

Haber 01-07-21 21:50

Kongre Baskını Soruşturması Gerginliği Büyüyor

Baskının üzerinden yaklaşık 5 ay geçti ancak Demokratlar ve Cumhuriyetçiler tarihe geçen bu olay hakkında hala fikir ayrılığı yaşıyor

Haber 01-06-21 19:06

Teksas’ta Demokratlar Seçim Reformu Oylamasını Engelledi

ABD’nin Teksas eyaletinin Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar, siyahların ve Latin kökenlilerin oy kullanmasını zorlaştıracağı eleştirileri yapılan bir seçim reformu tasarısının oylamaya sunulmasını engelledi

Haber 31-05-21 19:30

Altyapı Paketinde Uzlaşma Olur mu?

Cumhuriyetçi Senatör Shelley Moore Capito, altyapı paketi konusunda müzakerelerin ilerlediğini ve gerçek bir anlaşmaya varılabileceğini düşündüğünü kaydetti. Ancak Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında paket konusunda hala önemli farklılıklar var

Haber 30-05-21 21:41

Demokratlar Oy Kullanma Haklarını Genişletme Amacında

Virginia eyaletinde Demokratlar çeyrek yüzyılda ilk defa eyalet valisinin Demokrat olduğu bir dönemde Virginia Kongresi’nde çoğunluğu elde etmiş durumdalar. O günden beri de öncelikleri oldukça net, seçmenlerin haklarının genişletilmesi

Haber 16-05-21 20:17

ABD Senatosu’nda Seçim Yasası Tartışması

ABD Senatosu’nda Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında seçim kampanyası ve seçim yasası konusunda tartışma yaşandı

Haber 11-05-21 23:17