Denge Haberleri

'Memurun gelirinde dengesizlik var' dedi: Protokol imzalandı! Her ay 8500 liralık sosyal denge tazminatı ödenecek

Belediye çalışanlarının gelir dengesizliğini gidermek amacıyla her ay sosyal denge tazminatı ödemesi yapılacak. Seçim sonrasında yapılan protokolle çalışanlar arasındaki gelir farkını azaltmak hedefleniyor. Bu kapsamda belediye memurları için ek bütçe hazırlandı ve 8500 TL ödeme desteği sağlanmaya başlandı.

Finans 2024-04-18 09:49:42

Cari denge şubatta 3,27 milyar dolar açık verdi! Mehmet Şimşek'ten ilk yorum: 'Kademeli olarak düşecek'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini yayımladı. Cari denge şubatta 3,27 milyar dolar açık verdi. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor. Dezenflasyon için uyguladığımız politikaların etkisi ile bu düşüşün önümüzdeki aylarda kademeli olarak devam etmesini bekliyoruz." dedi.

Finans 2024-04-17 14:31:56

Kulak nezlesi nedir, nasıl tedavi edilir? Kulak nezlesi belirtileri

Kulak sağlığı genellikle ihmal edilen, ancak hayati öneme sahip olan bir konudur. Kulaklarımız iletişimde, denge sağlamada ve çevremizle etkileşimde önemli bir rol oynar. Ancak çeşitli faktörlerden dolayı kulak sağlığımız tehdit edilebilir. Gürültü kirliliği, kulak enfeksiyonları, travmalar ve yaşlanma gibi durumlar, kulak sağlığını olumsuz etkileyebilir. Kulak nezlesi de bu rahatsızlıklardan birisidir. Peki, kulak nezlesi nedir?

Haber 2024-02-17 14:12:29

Aşkta en uyumlu burçlar! Bu burç çiftleri adeta birbiri için yaratılmış

Güneşin burçlar üzerindeki etkisi, ilişkilerde uyumu belirlemekte önemli bir rol oynar. Bazı burçlar, doğal olarak birbirleriyle uyumlu bir şekilde etkileşir ve ilişkilerinde daha fazla denge ve uyum bulabilirler. Koç ve Yay gibi ateş elementine mensup burçlar, enerjik ve tutkulu bir uyum sergilerken, Boğa ve Başak gibi toprak elementine sahip burçlar, sağlam bir temel üzerine ilişki kurarlar. Bu uyum, her iki tarafın da birbirine destek olmasıyla güçlenir.

Kadin 2024-02-10 09:27:05

Diğer Haber Etiketleri

Memur Cari açık dolar Kulak aşkta en uyumlu burçlar burçlar en uyumlu burçlar Güneş sevgili vertigo vertigoya ne iyi gelir vertigo nasıl geçer evde emekli ek zam maaş kamu İşçi parkinson emekli maaşı ssk bağkur Zam Mehmet Şimşek kaşıntı vertigo belirtileri İYİ Parti Ümit Dikbayır taciz cinsel istismar anksiyete belirtileri Muharrem İnce Recep Tayyip Erdoğan erdoğan destek Filistin potasyum düşüklüğü potasyum eksikliği potasyum içeren besinler sodyum düşüklüğü sodyum çakra İstanbul İzmir küresel ısınma deniz probiyotik haziran Merkez Bankası mangala mangala kuralları orta kulak iltihabı adet adet olmak için adet olmak için ne yapabilirim adet olmak için ne yapılır adet olmak için ne yapılmalı adet olmak için ne yapmalı adet olmak için ne yapmalıyım adet olmak için neler yapılabilir adet olmak için neler yapılır kulak ağrısı kulak ağrısı nasıl geçer evde kulak ağrısına ne iyi gelir kulak ağrısına ne iyi gelir evde bebeklerde kulak ağrısına ne iyi gelir corona kulak ağrısı nasıl geçer çoçuklarda kulak ağrısı evde nasıl giderilir sağ kulak ağrısına ne iyi gelir sol kulak ağrısına ne iyi gelir Sivas cami Divriği Vedat Bilgin asgari ücret bacak hareketleri bacak inceltme bacak crossfit netanyahu İsrail doğal taş doğal taş arındırma doğal taş nasıl arındırılır doğal taşlar doğal taşlar ve özellikleri direnç bandı direnç spor spor yapmak egzersiz Fitness evde egzersiz hareketleri egzersiz hareketleri karın kası baklava karın kası de iyet Barış Telli survivor üç tekerlekli bisiklet üç tekerli bisiklet bisiklet çocuk bisikleti sosyal medya TCMB Ankara Bursa Memleket Partisi Meksika top Türkiye tenis raketi Tenis saü göç Mevlüt Çavuşoğlu Yunanistan tbmm başkanı mustafa şentop Coğrafya erozyon erozyon ne demek erozyon nedir medipol

Vertigoya ne iyi gelir? Sakız çiğnemek vertigoya iyi gelir mi?

Vertigo, sıklıkla bulantı, kusma ve denge kaybı şeklinde görülür. Günümüzde sıklıkla görülen vertigo, genellikle baş dönmesi olarak adlandırılmaktadır. Ancak her baş dönmesinin vertigo olmadığını da bilmek gerekir. Vertigo kişinin günlük yaşamını olumsuz etkileyen bir durum olduğu için uzman bir doktor kontrolü mutlaka faydalı olacaktır. Peki, vertigoya ne iyi gelir?

Haber 28-01-24 17:04

Emekli maaşlarına ek zam sonrası gözler o detayda: Maaşlarda denge nasıl sağlanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası milyonlarca emeklinin beklediği ek zam oranını duyurdu. SSK ve Bağ-Kur emeklisine yüzde 5 zam yapılacağı açıklandı. Ek zammın ardından SSK ve Bağkur emeklileri ile memur emeklileri arasındaki makas kapanmadı, peki emeklilerin maaş dengesi nasıl sağlanacak?

Finans 19-01-24 07:41

Kamu işçileri arasında denge çağrısı: Zamda 1 Mart detayına dikkat çektiler, refah payı verilmesini istediler

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu, kamuda toplu iş sözleşmelerinin yürürlük tarihlerinin farklı olması sebebiyle işçiler arasında ücret dengesizlikleri olduğunu belirtti. Kaboğlu başlangıç tarihi 1 Mart olan sözleşmelere de 1 Ocak'tan itibaren ücret artışının uygulanmasını istedi.

Finans 14-01-24 15:39

Parkinson hastalığı nedir, neden olur? Parkinson hastalığı belirtileri ve tedavisi

Parkinson hastalığı, sinir sistemi üzerinde yaygın bir etkisi olan kronik ve ilerleyici bir nörolojik bozukluktur. Genellikle orta yaş ve sonrasında başlayan bu hastalık zamanla motor becerileri üzerinde olumsuz etkiler yaratır. Parkinson özellikle titreme, kas sertliği, yavaş hareket ve denge sorunları gibi karakteristik belirtilerle tanınır. Peki, parkinson hastalığı neden olur ve tedavisi var mı?

Haber 13-01-24 17:59

KADEMELİ EMEKLİLİK SON DAKİKA! 2000-2008 sigorta başlangıcı olana ‘denge’ mesajı! Cevdet Yılmaz ‘şimdilik yok’ dedi: Açık kapı bıraktı

Son dakika haberi… Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak? Sorusu için milyonlar gözünü Ankara’dan gelecek açıklamalara çevirmişti. Ve beklenen net mesaj Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan geldi. Yılmaz, 2000 2008 sigorta başlancıgı olup erken emeklilik düzenlemesi bekleyenlere, “Sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışmamız yok. Bu gelecekte olmayacak anlamına gelmiyor” dedi.

Finans 13-01-24 07:28

Emekliler dikkat! Son dakika zam açıklaması geldi 'En düşük emekli maaşı için...' SSK, Bağ-Kur ve memur emekli maaşlarında 'denge' vurgusu

Milyonlarca emekli maaş zammı açıklamalarını merakla takip ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika açıklaması geldi. Yılmaz "SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız. Bunun için kanuni düzenleme ihtiyacı var. En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için ne yapabileceğimizi çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kabine'de ele alınacak. Emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. Peki, kiralarda yüzde 25 sınırı kalkacak mı? Yılmaz, o soruya da yanıt verdi.

Finans 12-01-24 16:06

Cari denge iki ay sonra açık verdi

Cari denge kasım ayında 2 milyar 722 miyon dolar açık verdi. Böylece eylül ve ekim aylarındaki fazlanın ardından cari dengede açık oluştu.

Finans 12-01-24 10:19

SSK ve Bağ-Kur emeklisi zamlı maaş tablosu burada... Herkes % 40 diye düşünürken, hükümet tüm hesapları bozacak! Emekli maaşında zam oranı yükselebilir: 'Denge' detayı!

Aralık ayının sonuna doğru gelinirken, 2024 zamlı emekli maaşları için de son düzlüğe girildi. Gözler artık Aralık ayının enflasyon rakamlarına çevrildi. 6 aylık enflasyon rakamlarıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 40'a yakın zam alması beklenirken, memur ve memur emeklileri için bu oran yüzde 50. Ancak hükümetin tüm emekliler için zam oranını yüzde 50 yapacağı konuşulmaya başlandı. Peki, SSK ve Bağ-Kur emeklileri zamlı maaşları nasıl olacak? Tek tek hesaplandı...

Finans 22-12-23 15:15

Cari denge bir kez daha fazla verdi! Mehmet Şimşek sosyal medyadan paylaştı: 'Uyguladığımız politikaların sonuçlarını alıyoruz'

Cari işlemler dengesi, ekim ayında 186 milyon dolar fazla verdi. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Uygulamaya koyduğumuz politikalarımızın sonuçlarını her gün alıyoruz, program hedeflerimiz bir bir gerçekleşmeye devam edecek" dedi.

Finans 11-12-23 11:14

Kulak kaşıntısı neden olur? Kulak kaşıntısına ne iyi gelir?

Kulaklar duyularımızı zenginleştiren önemli bir organ olmanın yanı sıra denge sistemimizin bir parçasıdır. Ancak zaman zaman kulaklarda ortaya çıkan kaşıntılar, rahatsız edici bir durum olabilir ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Kulak sağlığını korumak için hijyenik önlemlere dikkat edilmeli ve kulaklara yabancı cisimlerin sokulmamasına özen gösterilmelidir.

Haber 30-11-23 23:15

Vertigo nedir, belirtileri nelerdir? Vertigonun en belirgin özelliği nedir?

Vertigo birçok kişi için hayatlarında karşılaştıkları rahatsız edici bir durumdur. Genellikle baş dönmesi olarak adlandırılan bu durum çevrenin döndüğü veya hareket ettiği hissiyatıyla karakterizedir. Vertigo iç kulakta veya beyindeki denge sistemini etkileyen çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve genellikle baş dönmesi, denge kaybı, mide bulantısı ve kusma gibi semptomlarla birlikte görülür.

Haber 24-11-23 09:50

İYİ Parti'de kazan kaynıyor! Çok konuşulacak 'taciz' ve 'cinsel istismar' iddiası! 'Ben de bir babayım' diyerek açıkladı

Son yıllarda Türk siyasetinin önemli parçalarından biri olan ve ittifak modelindeki rolüyle denge konumunda olan İYİ Parti, tarihinin en hareketli günlerinden birini yaşıyor. İYİ Parti'de peş peşe gelen istifaların ardından Akşener'e en yakın isimlerden biri olarak tanınan Ümit Dikbayır'ın 132 milyon TL'nin parti kasasından uçtuğu iddiası sonrası ortalık karışmıştı.

Haber 21-11-23 10:52

Anksiyete belirtileri: Anksiyete olup olmadığımı nasıl anlarım?

Anksiyete,modern yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş, insanların zihinsel ve duygusal denge arayışında sıkça karşılaştığı bir durumdur. Günümüzde stres, baskı ve belirsizliklerle dolu bir dünyada yaşamak pek çok bireyin ruhsal sağlığını olumsuz etkileyebilir. Anksiyete bu karmaşık zihinsel durumu anlamaya yönelik bir kapı aralamamıza neden olan bir içsel labirent gibi karşımıza çıkar.

Haber 15-11-23 22:59

Muharrem İnce: Erdoğan’ın politikasını doğru buluyorum, destekliyorum...

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Bilkent Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya geldiği bir toplantıda dikkat çeken ifadeler kullandı. İnce, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin, "Tayyip Erdoğan’ın denge politikasını doğru buluyorum” dedi.

Haber 11-10-23 07:19

Kandaki potasyum azalırsa ne olur? Potasyum düşüklüğü neden olur?

Potasyum vücut için hayati öneme sahip olan bir elektrolittir ve kan dolaşımı içindeki konsantrasyonu çok hassas bir denge gerektirir. Bu mineral birçok biyokimyasal işlemde kritik bir rol oynar ve sinir iletimi, kas kasılması, kalp ritmi düzenlemesi, hücre içi sıvı dengesi ve asit-baz denge gibi önemli işlevleri destekler. Potasyum, yeterli düzeyde alınmadığında veya vücutta dengesizlikler meydana geldiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Haber 30-09-23 20:12

Vücutta sodyum ne işe yarar? Sodyum düşüklüğü neden olur?

Sodyum vücudumuzun karmaşık bir denge sistemini düzenleyen ve birçok hayati işleve katılan önemli bir mineraldir. Bu mineral birçok vücut fonksiyonunu desteklemekte ve düzenlemektedir. Sodyumun en temel görevleri arasında sıvı dengesini kontrol etmek, sinir iletimini düzenlemek ve kas fonksiyonlarına katkıda bulunmak yer almaktadır. Peki, vücutta sodyum düşüklüğü neden olur?

Haber 30-09-23 04:27

Sakral çakra nedir? Sakral çakra nasıl aktif edilir?

Sakral çakra bedenimizin enerji merkezlerinden biri olarak kabul edilir ve genellikle ikinci çakra olarak adlandırılır. Bu enerji merkezi kalça bölgesinin hemen altında bulunur ve insanın duygusal denge, yaratıcılık ve ilişkilerle bağlantılıdır. Sakral çakra duygusal dengeyi ve cinsel enerjiyi dengelemeye yardımcı olur. İnsanın duygusal sağlığını, cinsel kimliğini ve ilişkilerini etkiler. Bu çakra cinsel enerjiyi ifade etme yeteneği ve yaratıcılığı artırabilir.

Haber 29-09-23 20:37

İstanbul ve İzmir’le ilgili korkutan rapor: ‘Sular altında kalabilir…’

İklim değişikliğine bağlı sorunlarla ilgili İstanbul ve İzmir için çok önemli bir rapor hazırlandı. Küresel Denge Derneği’nin hazırladığı rapor korkuttu. Buna göre 80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridi su altında kalabilir. Yaklaşık 80 yıl sonra İstanbul'da Üsküdar, Kadıköy, Tuzla, Yenikapı, İzmir'de ise Karşıyaka, Balçova gibi yerler bundan ciddi şekilde etkilenecek. İşte detaylar…

Haber 08-09-23 07:47

Probiyotik nedir? Probiyotik besinler ve faydaları

Probiyotikler sindirim sistemimizde bulunan yararlı mikroorganizmalar olarak bilinen "iyi bakteriler"dir. Bu dostça mikroplar sindirim sisteminin denge ve sağlığı için önemli bir rol oynarlar. Probiyotik besinler, canlı ve yararlı mikroorganizmalar içererek sindirim sistemine yardımcı olur ve vücudun sağlıklı bakteri dengesini yeniden kurmasına yardımcı olabilir.

Haber 28-08-23 17:36

SON DAKİKA | Merkez Bankası duyurdu! Cari denge Haziran’da 674 milyon dolar fazla verdi

Son dakika haberi: Merkez Bankası, Haziran ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre cari denge Haziran’da 674 milyon dolar fazla verdi.

Finans 11-08-23 10:13

Mangala oyunu nasıl oynanır? Mangala oyunu kuralları nelerdir?

Eski zamanlardan günümüze ulaşan birçok oyun vardır. Çeşitli sebeplere bağlı olarak icat edilen ve geliştirilen bu oyunların kişilerin yetenekleri, zekası, konsantrasyon, odaklanma, denge, stratejik çözümleme gibi çeşitli özellikleri üzerinde olumlu etkileri olduğu kabul edilmiştir. Mangala da binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan, oynayan kişilerin doğru ve hızlı bir şekilde karar verebilme yetilerini geliştiren bir oyundur.

Haber 27-07-23 01:06

Orta kulak iltihabı antibiyotiksiz geçer mi? Orta kulak iltihabı tedavisi kaç gün sürer?

Orta kulak iltihabı özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen bir sağlık sorunudur. Orta kulak kulak zarının arkasında yer alan boş bir bölmedir ve işitme ile denge fonksiyonlarına katkıda bulunur. Orta kulak iltihabı bu bölgedeki enfeksiyon veya iltihaplanma sonucunda ortaya çıkar. Enfeksiyon genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı olarak gelişir ve bakteri veya virüslerin orta kulağa yayılmasıyla meydana gelir.

Haber 30-06-23 22:34

Hemen adet olmak için ne yapılmalı, hızlı adet söktürücüler işe yarar mı? Adet olmak için ne yapmalıyız?

Adet bir kadının üreme döngüsünün bir parçası olan düzenli bir fizyolojik olaydır. Genellikle ergenlik döneminde başlayan ve menopozla sona eren adet dönemi birçok kadın için hayatlarının önemli bir parçasıdır. Adetin düzenli olarak gerçekleşmesi hormonal denge ve üreme sağlığı açısından önemlidir. Bununla birlikte bazı durumlarda adet dönemi düzensizliklerine veya aşırı kanamaya yol açabilir bu da kadınların günlük yaşamlarını etkileyebilir. Peki, hızlı adet söktürücüler işe yarar mı?

Haber 14-06-23 14:53

Kulak ağrısı nasıl geçer, diş ağrısı kulağa vurur mu? Kulak ağrısı neden olur, ne iyi gelir?

Kulak ağrısı günlük yaşamın akışını etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Kulak işitme duyusunu sağlamakla birlikte denge kontrolünde de önemli bir rol oynar. Dolayısıyla kulakta meydana gelen ağrılar hem fiziksel rahatsızlık hissi yaratırken hem de işitme ve denge fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir. Kulak ağrısının birçok farklı nedeni olabilir ve her yaş grubundan insanı etkileyebilir. Peki, sol ve sağ kulak ağrısı neden olur?

Haber 14-06-23 12:39

Yıllardır depremlerde dengeyi göstermesi için yapıldığı sanılıyordu! Tarihi camideki o parçanın gerçek amacı başka çıktı

Sivas'ta, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası'nın taç kapısındaki sütunun, yıllardır depremlerde dengeyi göstermesi için yapıldığı sanılıyordu. Ancak sütunun gerçek amacının farklı olduğu ortaya çıktı. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı dönemin ustalarının caminin kapılarına birbirine benzer 3 sütun yerleştirdiğini, ancak batı kapısında bulunan ve denge için yapılan 2 sütun ile darüşşifa taç kapısındaki tek sütunun işlevlerinin farklı olduğunu söyledi.

Haber 16-05-23 11:54

Bakan Bilgin'den canlı yayında çarpıcı açıklama! Asgari ücret 30 bin lira olursa ne olur?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammına değinen Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın 'Asgari ücret 30 bin lira olacak' vaadiyle ilgili, "Bunu yaparsak alım gücünü düşürmüş oluruz. Burada bir denge noktası var. Nasıl bir ücret artışı enflasyona yol açmaz şöyle açıklayayım; üretimle ücret artışı aynı oranda olmalı." ifadelerini kullanarak söz konusu vaadi ciddiye almadığını söyledi.

Finans 29-04-23 21:13

En etkili bacak egzersizleri nelerdir? Bacak kası geliştirmek için evde uygulanabilecek egzersizler

Bacak kası geliştirmek, spor ve fitness dünyasında önemli bir yere sahiptir. Bacak kaslarınızın güçlü olması hem sağlıklı bir yaşam sürdürmeniz hem de spor performansınızı artırmanız için oldukça önemlidir. Bacak kaslarınızın güçlenmesiyle, daha fazla dayanıklılık, denge ve koordinasyon kazanabilirsiniz. Bacak kası geliştirmenin en büyük faydalarından biri daha fazla kalori yakarak yağ yakımını artırmaktır. Peki, bacak egzersizleri nasıl yapılır?

Haber 28-04-23 15:56

Yeni başlayanlar için crossfit nasıl olmalıdır? Crossfit nedir, nasıl yapılır, crossfit sakatlar mı?

Crossfit, yüksek yoğunluklu bir antrenman programıdır ve fitness dünyasında son yıllarda giderek popülerleşmektedir. Çeşitli egzersizleri birleştirerek yapılan bu program, dayanıklılık, güç, hız, çeviklik, esneklik, koordinasyon ve denge gibi temel fiziksel yetenekleri geliştirmeyi hedeflemektedir. Crossfit antrenmanları genellikle kısa süreli ve yoğun olmakla birlikte birçok farklı egzersiz türünü içerir. Peki, crossfit nasıl yapılır?

Haber 28-04-23 15:03

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan tartışmalı yargı reformu konusunda açıklama! 'Mola verdim'

İsrail'de geniş çaplı protestolara neden olan tartışmalı yargı reformunu savunan Başbakan Binyamin Netanyahu, bir "mola vererek" karşıt görüşler arasında denge kurmaya çalıştığını belirtti.

Haber 16-04-23 22:33

Yosunlu akik taşı faydaları nelerdir, nasıl temizlenir? Yosunlu akik taşı özellikleri nelerdir, ne işe yarar?

Yosunlu akik taşı yeşil renkli, çeşitli tonlarda görülen bir taş türüdür. Bu taş kalsedon ailesine ait bir mineraldir ve mikroskop altında küçük yosun benzeri formların görülebildiği bir yapısı vardır. Antik dönemlerden bu yana insanlar tarafından değer verilen yosunlu akik taşı, zihin açıklığı, huzur ve denge sağlamak gibi spiritüel faydaları olduğuna inanılan bir taştır. Ayrıca fiziksel sağlık açısından da yararlı olabileceği düşünülür.

Haber 10-04-23 10:38

Direnç bandı nedir, ne işe yarar? Direnç bandı egzersizleri nasıl yapılır, kilo verdirir mi?

Spor yaparken vücut sağlığı ve performansını artırmak için birçok farklı ekipman kullanılır. Bu ekipmanlar sporcuların daha fazla kalori yakmalarını, kasları güçlendirmelerini, denge ve esnekliklerini geliştirmelerini sağlar. Spor ekipmanları farklı spor dallarına ve sporcuların ihtiyaçlarına göre tasarlanır. Örneğin direnç bantları sporcuların kas güçlerini arttırmak, esnekliklerini geliştirmek ve vücutlarını şekillendirmek için kullandıkları egzersiz aracıdır.

Haber 30-03-23 17:04

Evde kısa sürede karın kası nasıl yapılır? Evde karın kası yapmak için en etkili hareketleri nelerdir, karın kası kaç ayda çıkar?

Evde karın kası yapmak sağlıklı bir diyetle birlikte uygulanabilir egzersiz programı ile mümkün. Karın kasları güç, dayanıklılık ve denge için önemli bir rol oynarlar. Ayrıca karın kaslarınızı güçlendirmek sırt ağrısını azaltabilir, duruşunuzu düzeltebilir ve genel olarak sağlıklı bir vücut için önemli bir destek sağlar. Düzenli olarak egzersiz yaparak karın kaslarınızın güçlenmesini ve sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz.

Haber 28-03-23 17:41

Barış Telli, Survivor'a damga vurdu! Protezini çıkardı ve...

Survivor 2023'te heyecan devam ederken, yarışmacıların göstermiş olduğu performanslar da sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor. Ampute Milli Futbol Takımı oyuncusu Barış Telli'nin geçtiğimiz gün yayınlanan bölümdeki denge oyunundaki başarısı, sosyal medyanın gündemine oturdu. İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan Telli, oyunun ardından ise protezini çıkardı ve sonrasında takım arkadaşlarına şov sundu.

Spor 23-01-23 10:23

Hem yetişkinler hem küçükler için alınabilecek en iyi üç tekerlekli bisiklet modelleri

Bisiklet binmeyi çok seven ancak denge probleminden dolayı çekinenler tercihini üç tekerlekli bisikletlerden yana kullanıyor. Yetişkinler ve çocuklar için ayrı ayrı üretilen üç tekerlekli bisikletler, birbirinden başarılı ergonomik özellikleriyle konforlu bir sürüş keyfi yaşatıyor. İki tekerlekli modellere göre daha güvenli oldukları için gönül rahatlığıyla sürülebiliyorlar. Gelin eğlenceli anlar yaşatacak, en iyi üç tekerlekli bisiklet modellerini beraber inceleyelim!

Haber 27-11-22 12:01

Bir bisiklete 9 çocuğu sığdırdı! Kendisiyle birlikte 10 kişilik yolculuk sosyal medyada tepki çekti

Aynı bisiklette dokuz çocuğunu taşıyan bir adamın videosu kısa sürede sosyal medyada gündem yaratmayı başardı. Kazasız bir şekilde 9 çocuğuyla birlikte bisiklet yolculuğu yapan adam görüntüleri sosyal medyada viral oldu. Videoda çocuklar sürüş boyunca birbirlerini destekleyerek tam bir denge zinciri oluşturdu. Görüntülere sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi.

Trend 19-11-22 11:06

Merkez Bankası açıkladı! Cari açık Eylülde 3 milyar dolar arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Eylül ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini yayımladı. Türkiye ekonomisinde Eylül ayında cari denge 2,97 milyar dolar açık verdi.

Finans 11-11-22 10:12

Yanında çalışan çocukları istismar eden sapığa 75 yıl hapis! 'Hastalık bahanesiyle suçtan kurtulmaya çalışıyor'

Ankara'da 15 yaşından küçük H.B. ve 2 çocuğa daha cinsel istismarda bulunduğu yönünde yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatılan PVC kapı pencere ustası Regayip Vadi, denge bozukluğu ve hafıza geriliği olduğunu ileri sürerek, üzerine atılı iddiaları kabul etmedi. Mağdur avukatları istismarın yaklaşık 3 yıl sürdüğünü, sanığın hastalık bahanesiyle suçtan kurtulmaya çalıştığını ileri sürdü. Vadi'ye 75 yıl hapis cezası verildi.

Haber 04-11-22 11:23

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, Bursa ziyaretinde soruları yanıtladı:

"İkinci Dünya Savaşı'na Türkiye'yi sokmamış, denge politikasını gözetmiş bir genel başkanın partisinin başındaki zat, Amerika'ya göz kırpıyor"

Yurthaber 14-10-22 16:10

Meksikalı gezgin Nieto, kafasında futbol topuyla ülke ülke pedal çeviriyor

Katar'daki Dünya Kupası'nı izlemek için 80 gündür yol alan 67 yaşındaki futbol antrenörü Nieto: - "Topu kafanızda tutmak, huzuru dengede tutmaya benzer. Denge temel noktadır. Amaçlarımdan biri gençlere hayallerini gerçekleştirebileceklerini öğretmek" - "Türkler çok nazik ve çok cömert. Seyahat ederken beni evlerine yemeğe davet ediyorlar, dinlenmem için bana yer gösteriyorlar"

Yurthaber 09-10-22 11:17

Tenise başlamak isteyenlerin ilk alması gereken şey en iyi yetişkin tenis raketleri ve markaları

Tenis, dünyanın en eğlenceli ve aktif sporları arasında yer alır. Kol ve bacak kaslarını koordine bir şekilde çalıştıran bu spor; refleks, güç ve denge gerektirmesi nedeniyle bedensel sağlığı olumlu etkiler. Hem eğlenceli hem sağlıklı olan bu spor dalına ilgi göstermeye başladıysanız doğru yerdesiniz. İşte karşınızda yetişkinlere özel başlangıç seviyesi tenis raketleri...

Haber 07-10-22 15:55

Rusya-Ukrayna savaşının ele alındığı Sakarya Diplomasi Akademisi sona erdi

SAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal İnat: - "Türkiye'nin Ukrayna meselesinde tarafsız denge politikası izlemesi çok isabetli. Bu, çok hassas bir konu, ipte yürümek gibi, riskleri de çok olan bir şey"

Yurthaber 30-09-22 19:12

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Denizli'de basın toplantısı düzenledi: (2)

"(Yunanistan'ın silahsızlandırılmış adaların statüsünü ihlal etmesi) Biz de elimiz kolumuz bağlı kalmayız, biz de gerekli tedbirleri alacağız" - "ABD, biliyorsunuz, tarafsızlık politikasını bozarak son zamanlarda Yunanistan'ın lehine adımlar atıyor, geçmişte denge politikası izliyordu. Ayrıca Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu bir yıllığına kaldırdı. Dolayısıyla garantör ülke olarak biz de inşallah Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerekli takviyeleri de yapacağız"

Yurthaber 29-09-22 13:06

EY, yönetim kurullarının odaklanması gereken öncelikleri açıkladı

EY Türkiye İş Danışmanlığı ve Risk Hizmetleri Lideri Emre Beşli: - "Yönetim kurullarının ve denetim komitelerinin uzun vadeli kurumsal stratejileri belirlemenin yanı sıra kısa vadeli ve çoğunlukla acil olan bu tip zorluklar ve uyum yükümlülükleriyle başa çıkma öncelikleri arasında doğru bir denge kurmaları gerekiyor"

Yurthaber 26-09-22 11:39

TBMM Başkanı Şentop, Armelsan Yeni Ar-Ge Merkezi Açılış Töreni'nde konuştu:

"Gözümüzü bir tek saniye kapatmamıza izin vermeyen bu coğrafyada ayakta kalmak için daima temkinli olmak mecburiyetindeyiz. Armelsan ulusal ve uluslararası boyutta en üst düzeyde yerli ve milli katkıyla Türk savunma sanayinin ihtiyaçlarını karşılamak, ileri teknoloji ve yaratıcı sürdürülebilir çözümler sunmak amacıyla faaliyetlerine başlamıştır" - "Barış ve huzurun teminatı Türkiye'nin bu teknolojilere sahip olması ve bu alanlarda yatırım yapması denge ve caydırıcılık bakımından, milli menfaatlerimizin himayesi bakımından çok önemlidir"

Yurthaber 24-09-22 18:51

Erozyon nedir, nasıl oluşur? Erozyonu önlemek için ne yapmalıyız?

Bitki örtüsü, su akışı ve toprak örtüsü arasında doğal bir denge vardır. İnsanların bitki örtüsünü yok etmesi gibi doğayı olumsuz etkileyen davranışları bu doğal dengeyi bozar. Böylece toprak yıpranır ve kopar. Aynı zamanda da toprakta erime olur. Erozyon hem doğal hem de beşerî etkenlerden görülebilir. Peki, erozyon ne demektir?

Egitim 16-09-22 14:59