Denklik Yasasi Haberleri

Son dakika! YÖK'ten denklikle ilgili yeni düzenleme

Son dakika haberi: Yüksek Öğretim Kurumu'ndan yapılan açıklamada, "Dünya sıralamasında ilk 400'de yer alan üniversiteden mezun olanlara denklik verilecek." denildi.

Egitim 2024-03-29 10:02:45

KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI nedir, maddeleri nelerdir? Meclis'te kabul edildi! Kentsel dönüşüm yasası maddeleri!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yasa içeriği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildi. Bahsi geçen kanun teklifi ile kat maliklerinin uzlaşmada 3’te 2’yi yakalama zorunluluğunun önüne geçilmesi planlanıyor. Peki, kentsel dönüşüm yasası nedir? Kentsel dönüşüm yasası maddeleri nelerdir?

Finans 2023-11-08 07:48:52

EYT çıkacak mı, iptal mi olacak? EYT YASASI ERTELENDİ Mİ? Emeklilikte Yaşa Takılanlarda deprem etkisi!

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili son dakika gelişmeleri 10 Şubat 2023 Cuma günü vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 7 Şubat Salı günü Meclis Genel Kurulu'nda oylanması planlanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar tasarısı, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve 10 ilde hissedilen depremler sonrası Meclis'in 1 hafta süre ile kapanmasıyla ertelendi. EYT düzenlemesinin Meclis'e geleceği tarih ise merak edildi. İşte, 10 Şubat 2023 Cuma günü itibarıyla EYT'de son durum...

Finans 2023-02-11 10:47:54
EYT

EYT YASASI SON DAKİKA: EYT ne zaman çıkacak? Bakan Bilgin'den milyonları ilgilendiren açıklama! Tarih verdi

EYT ile ilgili son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Vatandaşa müjdeli gelişmeyi duyuran Bakan Bilgin yaptığı açıklamada "Ücret enflasyonun reel ücretleri gerileten etkisini ortadan kaldıracak şekilde olacak" ifadelerini kullandı. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT kimleri kapsıyor? İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yaptığı açıklama...

Finans 2022-11-11 15:04:50

SOSYAL MEDYA YASASI MADDELERİ: Sosyal medya yasası nedir, maddeleri nelerdir?

Sosyal medya yasası ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Sosyal medyada sosyal medya yasası olarak gündeme gelen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vatandaşlar bu gelişmenin ardından konu hakkındaki araştırmalarını hızlandırdılar. Peki, sosyal medya yasası nedir, maddeleri nelerdir?

Haber 18-10-22 16:38

YÖK, 8 ayda 7 bin 13 denklik başvurusunu karara bağladı

Başvuruların 3 bin 291'i "denklik" kararıyla sonuçlandı - Ret kararı verilen başvurularda 2020'de Suriye, 2021'de Azerbaycan ve 2022'de Makedonya ilk sırada yer aldı. Ret kararları, sayısal olarak hukuk ve mimarlık alanlarında yoğunlaştı.

Yurthaber 13-09-22 14:22

YÖK Başkanı Özvar'dan Bosna Hersek üniversitelerinin diploma denklikleri ile ilgili açıklama:

"Yükseköğretim Kurulu, Türkiye ile anlaşma yapmış, denklikleri karşılıklı olarak tanınmış üniversitelere denklik vermektedir. Denklik listesinde Türkiye tarafından denkliği kabul edilip edilmediğini, öğrencilerimiz daha oraya okumaya gitmeden mutlaka kontrol etmelidirler"

Yurthaber 07-09-22 21:23

Tuba Büyüküstün'den çarpıcı açıklama! Erkeklerle eşit değiliz ama denklik şart

‘Zeytin Ağacı’ dizisindeki performansıyla dikkat çeken Tuba Büyüküstün, L’Officiel Türkiye dergisine konuştu. Büyüküstün, “Bir ilişkinin başlangıcı nasıl kutlanıyorsa bitiş noktası da benzer bir coşkuyla kutlanabilmeli. Iki insanın el ele verip ‘Artık bu yolculuk bitti. Bu süreci kutlayarak bitirelim’ diyebilmesi çok güzel bir şey. Neden beceremiyoruz, ben de bilmiyorum” dedi.

Magazin 16-08-22 15:58

AYM'den yurt dışında aldığı diplomaya denklik verilmeyen kişinin başvurusuna ret

Anayasa Mahkemesi, Kosova'daki bir üniversitenin hukuk fakültesinden mezun olan kişinin, Türkiye'de denklik almak için yaptığı başvurunun reddedildiği olayda, söz konusu ülkede 69 gün bulunduğu anlaşılan başvurucunun eğitim hakkının ihlal edilmediğine karar verdi

Yurthaber 19-07-22 11:38

Denklik ne demek? Denklik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Sık kullanılan Türkçe kelimeler dışında ülkemizde yaşayan farklı dilleri konuşan kişilerin kullandığı kelimeler de günlük hayatta karşımıza çıkmaktadır. Ancak farklı kültürlere ait sözcükler de TDK tarafından dilimize Türkçeleştirilerek katılmaya çalışılır. Böylece Türkçe kökenli olsun olmasın her bir kelimenin taşıdığı anlam yine kendine özel olur. Denklik kelimesi de kendine özel anlamı bulunan sözcükler arasında yer alır. Denklik kelimesi ne demektir?

Egitim 17-05-22 21:50

TUS ve STS Tıp başvuruları ne zaman başlayacak? TUS ve STS tıp başvuru ücretleri ne kadar?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve tıp eğitimi sonrası branş seçme sınavı olarak da bilinen TUS ile yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların denklik işlemleri için gerekli olan STS TIP 2021 başvuruları için araştırmalar yapılmaya başlandı. Sınava girecek adaylar "TUS başvuruları ne zaman?", "STS başvuruları ne zaman?" gibi soruları merak ediyor. Peki TUS ve STS Tıp başvuruları ne zaman başlayacak? TUS ve STS tıp başvuru ücretleri ne kadar? İşte yanıtı...

Haber 30-06-21 19:03

STS Tıp sınavı ne zaman? STS Tıp Doktorluğu 1. dönem sınav giriş belgesi ve yerleri sorgulama sayfası

STS Tıp, Tıp lisansı eğitimini ülke dışında tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hekimlerin, ülkemiz içerisinde mesleklerini yapabilmeleri adına verilen denklik belgesi için düzenlenen bir sınavdır. ÖSYM'nin düzenlediği STS Tıp'ta başarılı olan adaylar denklik işlemlerini başlatabilirken Tıp Doktorluğu Seviye Tespit Sınavında yeterli puanı alamayan adayların denklik başvuruları iptal ediliyor. Sınava giriş belgesi ise ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabiliyor.

Haber 15-03-21 15:32

STS Tıp ne zaman yapılacak? İşte sınav giriş belgesi sorgulama sayfası

STS Tıp, lisans eğitimlerini yurt dışında tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Tıp doktorlarının, ülkemiz içerisinde mesleklerini icra edebilmeleri için düzenlenen bir sınavdır. ÖSYM tarafından düzenlenen STS Tıp sınavında başarılı olan adaylar denklik işlemlerini başlatabiliyor. Sınava giriş belgesi ise ÖSYM üzerinden sorgulanabiliyor.

Haber 11-03-21 11:40

Pearson’dan DPÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’na Denklik Raporu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık Okulu, Pearson Assured tarafından gerçekleştirilen kalite denetleme sürecinden başarıyla geçerek denklik raporu kazandı.Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık Okulu, Pearson Assured tarafından belirlenmiş üç temel kalite ölçütü olan Yönetim-Organizasyon, Eğitim-Öğretim, Ölçme ve Değerlendirme alanlarında küresel düzeyde uygulanan toplam 40 kalite standardına uyum sağladığını ortaya koydu.

Yurthaber 25-02-21 11:48

Maskeli ’jokerler’ tutuklandı

Eskişehir’de yurt dışındaki çeşitli üniversitelerin hukuk, tıp, mühendislik gibi bölümlerinden mezun olan kişilerin diplomalarının Türkiye’de geçerli sayılabilmesi için yüksek meblağda para alarak başkasının yerine Denklik Sınavı’na giren 8 kişiden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince yurt dışındaki çeşitli üniversitelerin hukuk, tıp, mühendislik gibi bölümlerinden mezun olarak, diplomalarının geçerli sayılabilmesi için 3 Ekim günü Türkiye geneli adayların katılımıyla yapılan ’Denklik Sınavı’na giren adaylardan bazılarının yerine binlerce lira karşılığında ’joker’ tabir edilen farklı şahısların gireceği yönünde bilgiler edinilmesi üzerine operasyon başlatılmıştı.

Haber 05-10-20 20:15

Eskişehir polisi kılık değiştirerek başkasının yerine sınava giren ’Jokerleri’ yakaladı

Eskişehir’de, yurtdışındaki çeşitli üniversitelerin hukuk, tıp, mühendislik gibi bölümlerinden mezun olan kişilerin diplomalarının Türkiye’de geçerli sayılabilmesi için yüksek meblağda para alarak başkasının yerine Denklik Sınavına giren şüpheli 8 ’Joker’ düzenlenen operasyonla yakalandı.Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce (KOM) sürdürülen organize suçlarla mücadele devam ediyor.

Haber 05-10-20 15:48

Netkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay'dan denklik başvurusu değerlendirmesi:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerimizin, mezuniyetleri sonrasında T.C. Yüksek Öğretim Kurulundan denklik talebinde bulunmaları için, mevcut T.C. yasaları gereği, bu yönetmelik çerçevesinde ve ilgili mevzuat uyarınca uygun şartlara sahip diğer yabancı ülke üniversitelerinin mezunları gibi, bireysel başvuru yapma hakları bulunmaktadır" - "İlk mezunlarını 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi bittikten sonra vereceğiz. Bu konu hakkında o tarihe kadar YÖK’e herhangi bir başvuru yapılması ve dolayısıyla herhangi bir cevap alınması mümkün değildir"

Yurthaber 30-06-20 10:24

Avukat Akpınar: Denklik için getirilen seviye tespit sınavı ivedi bir şekilde kaldırılmalıdır

Avukat Emir Akpınar, ’Yurt Dışındaki Tıp Fakültelerinden Mezun Olanların Denklik Sorunlarını’ hukuki açıdan değerlendirerek; "Denklik için getirilen seviye tespit sınavı ivedi bir şekilde kaldırılmalıdır." dedi.Kayseri Barosu Avukatlarından Emir Akpınar, binlerce kişinin hem maddi hem de manevi olarak mağduriyet yaşadığını ifade ederek,” Ülkemizde 100 bin kişiye 176 doktor düşmektedir.

Yurthaber 15-06-20 15:52

YÖK koronavirüs önlemleri kapsamında Kıbrıs'ta okuyan öğrencilere ilişkin kararlar aldı

YÖK tarafından, denkliği kabul edilen üniversitelerde kayıtlı öğrencilerin denklik işlemlerinde 9 Mart'tan itibaren KKTC'de bulunma şartı aranmayacak - 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ait derslerin telafisi için her programa göre yoğunlaştırılmış akademik takvim yapılacak - Kovid-19 salgını sonrasında yaz öğretimi uygulanabilecek ve yapılamayan sınavlar yapılabilecek

Yurthaber 21-03-20 09:14

YÖK'ten Kıbrıs'ta okuyan öğrenciler için önemli karar

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) üniversitelere gönderilen yazıya göre, Kurul tarafından denkliği kabul edilen üniversitelerde kayıtlı öğrencilerin denklik işlemlerinde 9 Mart'tan itibaren KKTC'de bulunma şartı aranmayacak.

Haber 21-03-20 09:14

YÖK, 4 bin 122 diplomaya denklik verdi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) geçen yıl yurt dışından alınan 4 bin 122 diplomaya denklik verdi.YÖK, yurt dışındaki bir yükseköğretim kurumundan alınan diplomaların Türkiye’deki üniversitelerce verilen diplomalara eşdeğerliğinin tespit edilmesi kapsamında yürütülen tanıma ve denklik hizmetlerini, yeni düzenlemeler ve iyileştirmelerle günümüz teknolojisinden azami derecede faydalanarak sürdürüyor.Bu kapsamda, başvuru sürecinin kolaylaşması, başvuruların izlenebilirliği ve karar alma süreçlerinin hızlı ilerlemesi için önemli adımlar atan YÖK, 2018’de e-Denklik sistemine geçerek, tanıma ve denklik hizmetlerini dijital ortama taşıdı.

Haber 02-02-20 13:23

GRAFİKLİ- YÖK 4 bin 122 diplomaya denklik verdi

YÖK'ün geçen yıl verdiği denklik belgelerinin 86'sı ön lisans, 2 bin 828'i lisans, 1132'si yüksek lisans ve 76'sı birleşik eğitim (lisans+yüksek lisans) düzeylerinde oldu - En fazla denklik belgesinin verildiği tıp programını hukuk, işletme, mimarlık, iç mimarlık, psikoloji, ilahiyat, Arap dili ve edebiyatı, diş hekimliği ve inşaat mühendisliği alanları takip etti - Sahte belge, tanınmayan okul ya da program, akademik teamüle ve mevzuata aykırı yatay ve dikey geçiş, eğitim görülen ülkede kalış süresinin az olması ve eğitimin niteliğindeki yetersizlikler gibi nedenlerden 514 başvuru reddedildi - Reddedilen 514 başvurunun, 179'u ön lisans, 321'i lisans, 11'i yüksek lisans ve 3'ü birleşik eğitim (lisans+yüksek lisans) düzeylerinde oldu - 206'sı Suriye'den, 61'i Azerbaycan'dan, 46'sı Lübnan'dan, 35'i Makedonya'dan, 27'si Ukrayna'dan, 26'sı Rusya Federasyonu'ndan, 13'ü Kırgızistan, 13'ü KKTC'den, 9'u Birleşik Krallıktan, 9'u Bulgaristan'dan, 69'u diğer ülkelerdeki üniversitelerden alınmış diplomaların denklik başvurusu ise reddedildi

Haber 02-02-20 12:01

Bakan Selçuk: 81 ilde denklik işlemlerini elektronik ortamda yürüteceğiz (2)

AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'e-Denklik Modülü' tanıtım toplantısından sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Teknoloji Merkezi'nde, 'AR-VR Sanal ve Artırılmış Gerçeklik Mükemmeliyet Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Haber 13-01-20 16:34

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: “e-denklik modülünü hayata geçirmiş bulunuyoruz”

Denklik işlemlerinin elektronik ortamda yürütüldüğü ve bilgilerin saklandığı e-denklik modülü, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katıldığı toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, e-denklik modülünün, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından UNICEF’in katkılarıyla 2020 yılının ilk yenilikçi icraatlarından biri olarak uygulamaya konulduğunu açıkladı.

Haber 13-01-20 15:10

Bakan Selçuk: 81 ilde denklik işlemlerini elektronik ortamda yürüteceğiz

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'e-Denklik Modülü' sayesinde denklik işlemlerinin elektronik ortamda yapılmaya başlandığını belirterek, "250 binin üzerinde nüfusu olan 86 ilçe merkezinde, yurt dışında 43 eğitim müşavirliğimizde ve elbette 81 ilimizde denklik işlemlerini elektronik ortamda yürüteceğiz.

Haber 13-01-20 13:40

MEB, diploma denklik işlemlerini elektronik ortama taşıdı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: - "Denklik kavramının kendi tekamülü içinde yeniden ele alınmasında fayda var. Önümüzdeki süreçte nasıl bütün bu işlemleri, e-Devlet'le, e-Okul'la ve diğer bileşenlerle birleştireceksek denklik kavramının yenilenmesi anlamında çalışmalarımıza devam edeceğiz" - "Zamanı gelmiştir, Türkiye, artık eğitim sistemini dünya standartlarında yazılım altyapısıyla ve bir dijital sistematikte yürütmekte kararlıdır. Bu konuda da çok hızlı adımlar atıyoruz"

Haber 13-01-20 13:38

GRAFİKLİ - Yurt dışındaki Türk vatandaşlara yönelik hizmetler artıyor

Yurt dışında yaşayan yaklaşık 6,5 milyon Türk vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için birçok alanda yasal düzenleme yapıldı - Yeni uygulamalarda artık vatandaşlar noter, diploma denkliği, adli sicil işlemlerini ve sınır kapılarındaki geçişlerini daha rahat yapıyor - Buna göre, yurt dışında yaşayan vatandaşlara internet üzerinden diploma denklik başvuru imkanı sağlanıyor - Vatandaşlar, yabancı dilde hazırlanmış adli sicil belgelerini doğrudan Türkiye'nin dış temsilciliklerinden alabiliyor - Yurt dışında yaşayanların, Türkiye'ye getirdiği ve şirket adına kayıtlı araçlara verilen 30 günlük süre, geçen ay 90 güne uzatıldı

Haber 30-08-19 11:18

YÖK'ten diploma denklik işlemlerinde online başvuru imkanı

Yükseköğrenim Kurulu tarafından hazırlanan "Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı - Buna göre, yurt dışındaki yükseköğretim diplomalarının denklik başvuruları "e-Devlet" veya YÖK'ün web sayfasından yapılacak - Sağlık programlarının Seviye ve Yeterlik Belirleme Sistemi kapsamındaki sınav işlemlerinde, uygulamaya ilişkin Sağlık Bakanlığının da görüşü alınacak

Haber 30-07-19 11:40

KKTC'deki üniversitelerin diploma denkliğinde yeni bir düzenleme bulunmuyor

Yükseköğretim Kurulu: - "KKTC'deki üniversitelerde okuyan öğrencilerin diploma denkliğinde yeni bir düzenleme ya da uygulama bulunmuyor" - "ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmeler dışında farklı ülkelerdeki üniversitelere yerleşip KKTC'ye yatay geçiş yapan öğrencilerin ikili anlaşma gereği denklik işlemine tabi tutulması gerekmekte olup bu durum ÖSYM kanalı ile KKTC'deki yükseköğretim kurumlarına yerleşen öğrencileri kapsamamaktadır"

Haber 10-06-19 16:25

ALTIN FIRSAT KAPISI: MESLEK LİSELERİ - Bu enstitüde el sanatları ustaları yetiştiriliyor

Mardin'de 700 yıllık Muzafferiye Medresesi'nin kalıntıları üzerine Osmanlı döneminde inşa edilen ve 1892 yılından bu yana eğitim amaçlı hizmet veren tarihi yapı, 2010'dan itibaren de Mardin Olgunlaşma Enstitüsü olarak usta ve usta öğreticiler yetiştiriyor - Enstitüde 2 yıllık eğitimin ardından meslek lisesi denklik belgesi alan kimi ustalar, çeşitli kurumların açtığı kurslarda kendileri gibi usta yetiştirirken kimileri de bu alanda iş yeri açarak sanatını gelire dönüştürüyor - Mardin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Metin Değer: - "Kurumda açıldığı günden bugüne yaklaşık 100 usta ve usta öğretici yetiştirildi. Hedefimiz bütün ilçelerimizde 2 yıllık programlarımızı yaygınlaştırmak ve her ilçede farklı alanlarda en az 20 usta öğretici yetiştirmek"

Yurthaber 04-06-19 11:36

ALTIN FIRSAT KAPISI: MESLEK LİSELERİ - Bu enstitüde el sanatları ustaları yetiştiriliyor

Mardin'de 700 yıllık Muzafferiye Medresesi'nin kalıntıları üzerine Osmanlı döneminde inşa edilen ve 1892 yılından bu yana eğitim amaçlı hizmet veren tarihi yapı, 2010'dan itibaren de Mardin Olgunlaşma Enstitüsü olarak usta ve usta öğreticiler yetiştiriyor - Enstitüde 2 yıllık eğitimin ardından meslek lisesi denklik belgesi alan kimi ustalar, çeşitli kurumların açtığı kurslarda kendileri gibi usta yetiştirirken kimileri de bu alanda iş yeri açarak sanatını gelire dönüştürüyor - Mardin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Metin Değer: - "Kurumda açıldığı günden bugüne yaklaşık 100 usta ve usta öğretici yetiştirildi. Hedefimiz bütün ilçelerimizde 2 yıllık programlarımızı yaygınlaştırmak ve her ilçede farklı alanlarda en az 20 usta öğretici yetiştirmek"

Haber 04-06-19 11:34

YÖK'ten diploma denklik işlemlerinde yetki paylaşımı kararı

Yükseköğretim Genel Kurulu, yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının sağlık alanlarındaki programlarından alınan diplomaların denklik işlemlerinde Sağlık Bakanlığından da görüş alınması kararı aldı

Haber 30-05-19 18:36

Yurt dışındaki FETÖ okullarından mezun olanlara denklik verilmeyecek

"Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı - Buna göre, yurt dışında terör örgütlerine mensubiyeti, irtibatı veya iltisakı konusunda tereddüte düşülen öğretim kurumlarından alınan belgeler denklik işlemlerinde değerlendirilmeyecek, ancak belge sahibine yaş ve sınıf düzeyi gözetilerek seviye tespit sınavı uygulanacak

Haber 30-05-19 16:01

YÖK, sadece mevzuata aykırı denklik başvurularını reddeder

Yurt dışındaki üniversitelerde hukuk ve mühendislik gibi bölümleri okuduğunu ileri süren ancak bu ülkelerde sadece 8 ile 38 gün arasında bulunup YÖK'ten denklik talep edenler olduğu belirlendi - Geçen yıl reddedilen başvuruların yüzde 20'sini eğitim görülen ülkede yetersiz kalış süresi tespit edilenler oluşturdu - YÖK: - "Öğrenim görülen ülkede 8-38 gün kalarak lisans eğitimi tamamlanamayacağı gibi bu diplomaların akademik hayatımız ve iş gücü piyasamız için tehdit oluşturduğu herkesin dikkate alması gereken bir husus olduğu bilinmelidir"

Haber 20-04-19 12:12

Bakan Pekcan: Zeytin Dalı Gümrük Kapısı haftaya devreye girecek (2)

PERAKENDE YASASI TAMAMLANMAK ÜZERE Bir dizi inceleme ve ziyaret gerçekleştirmek üzere Hatay’da bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'Esnaf Buluşması' programına katıldı.

Haber 05-03-19 20:15

Bakan Pekcan: Zeytin Dalı Gümrük Kapısı haftaya devreye girecek (2)

PERAKENDE YASASI TAMAMLANMAK ÜZERE Bir dizi inceleme ve ziyaret gerçekleştirmek üzere Hatay’da bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'Esnaf Buluşması' programına katıldı.

Haber 05-03-19 19:08

DHA YURT BÜLTENİ -19

  Bakan Pekcan: Zeytin Dalı Gümrük Kapısı haftaya devreye girecek (2) PERAKENDE YASASI TAMAMLANMAK ÜZERE Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, perakende yasasının taslak çalışmasını tamamladıklarını, yöresel ürünlerin market raflarında yer alması için raf zorunluluğu getirileceğini söyledi.

Haber 05-03-19 19:04

TÜRKPA ülkelerinde yükseköğretimde denklik sorunları

TÜRKPA Hukuk İşleri ve Uluslararası İlişkiler Komisyonunun Astana'daki toplantısında kabul edilen bildiride, üye ülkelerin yükseköğretim kurumlarında eğitim gören kendi vatandaşı öğrenci ve mezunlar hakkında bilgilerin yer aldığı, Türkiye'deki YÖKSİS benzeri elektronik bir veri tabanı oluşturulması tavsiye edildi - TÜRKPA Hukuk İşleri ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı İsmet Uçma: - "Bir ülkede mevzuat olarak eksiklik varsa onu ikmal ettirmemiz lazım. Birisinde fazlalık varsa onu standarda çekmemiz ve bu konuda hızlanmamız lazım. Üye ülkelerin denklik sorununu çözeceğiz"

Haber 01-03-19 15:13

Almanya’da Kadın Siyasetçiler İçin ‘Denklik Yasası’

Federal Meclis, parlamentolarda kadın erkek sayısını eşitlemek için yeni bir yasanın hazırlıklarına başladı. Birlik Partileri, Sosyal Demokrat Parti, Yeşiller, Sol Parti ve Hür Demokrat Parti’nin kadın milletvekilleri özel bir oturumda bir araya gelerek, yasanın nasıl yaşama geçirebileceğini görüştü

Haber 14-02-19 16:36

E-Devlet'ten bir hizmet daha! Erişime açıldı

YÖK "denklik belgesi sorgulama ve doğrulama" hizmeti e-Devlet'te - Yükseköğretim Kurulunca, yurt dışındaki üniversitelerden mezun olanların aldığı diploma denklik belgesinin sorgulama ve doğrulama işlemleri e-Devlet üzerinden yapılmaya başlandı.

Haber 14-12-18 17:07

YÖK'ten sahte denklik belgesine karşı 'e-Devlet'te yeni hizmet

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), sahte diploma denklik belgesi kullanımının önüne geçmek amacıyla 'e-Devlet'te yeni hizmet başlattı.

Haber 14-12-18 13:44

YÖK denklik belgesi sorgulama ve doğrulama hizmeti e-Devlet'te

Yükseköğretim Kurulunca, yurt dışındaki üniversitelerden mezun olanların aldığı diploma denklik belgesinin sorgulama ve doğrulama işlemleri e-Devlet üzerinden yapılmaya başlandı

Haber 14-12-18 11:45

Diploma denkliği için yapılacak sınavların kılavuzları yayımladı

Yükseköğretim Kurulunca, diploma denkliği için uygulanan, İlmi Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik Sınav ile Seviye Tespit Sınavı kılavuzları yayımlandı - Yükseköğretim Kuruluna diploma denklik başvurusunda bulunan ve hakkında Seviye Tespit Sınavı kararı alınan adaylar, İlmi Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik Sınavlarına başvurabilecek

Haber 10-12-18 18:36

Diploma denkliği için yapılacak sınavların kılavuzları yayımladı

Yükseköğretim Kurulunca, diploma denkliği için uygulanan, İlmi Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik Sınav ile Seviye Tespit Sınavı kılavuzları yayımlandı - Yükseköğretim Kuruluna diploma denklik başvurusunda bulunan ve hakkında Seviye Tespit Sınavı kararı alınan adaylar, İlmi Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik Sınavlarına başvurabilecek

Yurthaber 10-12-18 18:36

YÖK'ten denklik alamayan gençler çaresiz durumda

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: - "30 bin genç YÖK'ten denklik alamadıkları için işsiz ve çaresiz durumda"

Haber 15-11-18 15:33

BAKAN ALBAYRAK'TAN HAL YASASI AÇIKLAMASI

  * Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,  “Yapısal adımlarla desteklemeye başladığımız bu sürecin sonunda enflasyon ve faiz denen iki prangadan ekonomimizi adım adım kurtardığımızı hep birlikte göreceğiz" “Sebze ve meyve fiyatlarına doğrudan etki eden, suni süreçleri azaltacak hal yasasını önümüzdeki çok yakın süreçte TBMM gündemine geleceğini biliyoruz.

Haber 15-10-18 12:23

BAKAN ALBAYRAK'TAN HAL YASASI AÇIKLAMASI (1)

  Haber-Kamera: Gülseli KENARLI -İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL DHA Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 3.

Haber 15-10-18 11:42

Aliağa Sanayi Sitesi Esnafına Bilgilendirme Toplantısı

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, sanayi esnafına yönelik çıraklık eğitim sistemi, değişen denklik usul ve...

Yurthaber 02-08-18 16:48

ABD'den Trump'ın açıklamalarına tepki

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Dean Coats: - "Rusya'nın 2016 başkanlık seçimlerine karıştığı, demokrasimizin altını oyma konusunda devam eden mütecaviz çabaları konusundaki değerlendirmelerimizde net olduk" - Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan: - "En temel değer ve ideallerimize düşman olan Rusya ile ABD arasında ahlaki bir denklik söz konusu değildir" - Teksas Senatörü Cumhuriyetçi John Cornyn: - "Ne yapıp ne yapmadığı konusunda eski bir KGB albayının sözünü dikkate almamız gerektiğini düşünmüyorum" - Eski CIA Başkanı John Brennan: - "Donald Trump'ın Helsinki'deki basın toplantısında gösterdiği performans 'yüksek suçlar ve kabahat' eşiğine yükselmiş hatta geçmiştir"

Haber 16-07-18 23:55