Depresyon Haberleri

Yataktan zor kalkanlar aman dikkat! O hastalığın asıl belirtisiymiş

Kaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.

Haber 15-03-2024 11:35

Yapay zeka depresyon tespitine başladı

Bilkent Üniversitesinden bilim insanları psikiyatristlerle işbirliği yaparak, "ses", "konuşma içeriği", "yüz ifadesi" ve "beden dili" gibi verilerle kişinin depresyonda olup olmadığını tespit edip "kişilik analizi" yapabilen yapay zeka tabanlı yazılım geliştirdi.

Yurthaber 26-12-2023 11:15

Araştırmalar sonucu ortaya çıktı: Depresyon riskini azaltıyor, mutluluk hissi veriyor!

Günlük hayatta keyif aldığımız kahvenin sadece bir içecek olmadığını, aynı zamanda içerdiği özelliklerle ruh halimizi de etkileyebileceğini biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalar, kahvenin depresyon riskini azaltma ve mutluluk hissi verme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor. İşte, kahvenin depresyon riskini azaltma ve mutluluk hissi verme potansiyeliyle ilgili detaylar...

Kadin 09-12-2023 13:03

Binbir derde deva: Ağrı kesici ve iyileştirici etkisi gösteriyor! ’Bitkilerin Profesörü’ faydalarını sıraladı

Şifa bulmada doğal yöntemlerin önemi giderek artıyor. Doğanın bize sunduğu bazı bitkiler, ağrı kesici ve iyileştirici etkileriyle dikkat çekiyor. Sarı kantaronun başta antidepresan olarak yaygın bir şekilde kullanıldığını belirten ’Bitkilerin Profesörü’ Aysun Bay Karabulut, birçok derde derman olan kantaronun faydalarını yazdı.

Haber 03-12-2023 16:50

Diğer Haber Etiketleri

belirti Psikolog Psikoloji Corona porno b12 vitamini yumurta muz süt cinsel ilişki tatlı şeker Canan Karatay bebek meditasyon Lindsay Lohan Halsizlik çocuk sağlığı Omicron ruh sağlığı korku kalp hastalıkları kaşıntı ağlamak hastalık uyku lohusalık antidepresan yapay zeka Omurga Güneş ağız ülseri Bilkent Üniversitesi Karaciğer‎ Göz Kylie Jenner Ağrı mantar sindirim sistemi oksitosin hormonu hamilelik prezervatif kahve D vitamini kış yaz hastane ameliyat çocuk ereksiyon şiddet ağrı kesici tedavi tarifi İntihar seks tiktok ağır depresyon alzheimer anksiyete Bağışıklık Sistemi baş ağrısı bipolar bozukluk bunalım bunama crohn hastalığı demans diyabet epilepsi felç gaz sancısı hazımsızlık huzursuz bacak sendromu kabızlık kamburluk kanser kansızlık kas ağrısı kolon kanseri mide bulantısı mide kanseri migren obezite pandemi sarılık stres şeker hastalığı uykusuzluk vajinismus yorgunluk yüksek ateş zatürre alara d vitamini eksikligi covid covid 19 aşı depresyon belirtileri depresyon iyileşme belirtileri depresyon nasıl geçer? depresyon nedir depresyondan kurtulma yolları depresyondan kurtulmanın yolları depresyondan nasıl kurtulurum cilt cinsel içerik delta bağırsak büyük buhran enerji eş anlamlı kelimeler eş anlamlısı eş anlamlısı nedir gram hamile hasta hoşgörü hemoroid anksiyete bozukluğu anne eğitim ebeveyn kantaron yaşında mon mutluluk medipol üniversitesi lohusa lohusalık dönemi sabah prof dr canan karatay sakinleştirici potasyum sorumluluk taht kriz kilo verme kişilik bozukluğu kaygı bozukluğu pankreas kanseri belirtileri oksitosin otoimmün hastalığı ünlü şarkıcı trend uzman ücret vücut ele zarar zatürre belirtileri zatürre nasıl geçer sant sinirli zihin depresyona ne iyi gelir 5 yaş sosyal medya

Depresyon

Depresyon Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Depresyon Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Depresyondan çıkmak: Depresyona ne iyi gelir, depresyon tedavisi var mı?

Yaşamın karmaşıklığı içinde psikolojik sağlık bireyin iç dünyasını, duygusal dengeyi ve sosyal ilişkileri etkileyen kilit bir faktördür. Sağlıklı bir psikoloji bireyin stresle başa çıkma becerilerini artırır, olumlu ilişkiler kurmasına yardımcı olur ve yaşamla başa çıkma gücünü arttırır. Psikolojik sağlık genel yaşam kalitesini etkileyen ve bireyin duygusal, zihinsel ve sosyal iyilik haliyle ilgilenen bir kavramdır.

Haber 28-11-2023 17:09

Depresyonda mıyım: Depresyon nedir, belirtileri nelerdir?

Depresyon günümüzde giderek artan bir sağlık sorunu haline gelmiştir. Sadece bir duygu durumu bozukluğu olarak düşünülmemelidir. Çünkü depresyon sadece zihinsel sağlığı değil aynı zamanda bedeni de etkileyen bir durumdur. Depresyon genellikle kişinin yaşam kalitesini düşürür ve günlük aktiviteleri üzerinde olumsuz bir etki bırakır.

Haber 23-11-2023 14:35

Prof. Dr. Canan Karatay'dan stres ve kaygıya karşı doğal çözüm! Bu maddelere dikkat

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık konusunda yaptığı uyarılarına bir yenisini daha ekledi. Bu kez günümüzün yaygın problemi stres ve kaygı hakkında konuşan Karatay, bu konuda dikkat edilmesi gereken noktaları da tek tek açıkladı.

Haber 11-11-2023 09:52

Lohusa depresyonu nasıl geçer? Lohusa depresyonu nasıl atlatılır?

Anne olma hissi her kadın için farklı duygular barındırır. Kimi kadın bu duyguyu eşsiz ve muhteşem olarak yaşarken kimisi ise daha zorlu bir süreç olarak görebilir. Özellikle gebelik sürecinde her kadın bebeğini alacağı günü bekler ve bu bekleyiş tatlı bir telaş içerisinde geçer. Ancak bebek doğduktan sonra aynı hisler ve duygular kalmayabilir. Kimi kadında lohusa depresyonu olarak tabir edilen durum ansızın ortaya çıkabilir. Peki, lohusa depresyonu nasıl geçer?

Kadin 19-10-2023 17:27

Lohusa depresyonu nedir? Lohusa depresyonu ne kadar sürer?

Hamilelik süreci her kadın için farklı bir şekilde seyreder. Kimi kadın bu dönemi daha keyifli ve pek az zorlukla geçirirken kimi kadın ise daha zor ve ağır bir şekilde geçirebilir. Hamilelik dönemi bittikten sonra ise anne olan kadınlarda bazı önemli değişiklikler gözlemlenebilir. Özellikle doğum sonrası yani lohusalık sürecinde annelerde ruhsal yönden olumsuz durumlar yaşanabilir. Bu durum kişiyi psikolojik yönden depresyona itebilir. Peki, lohusa depresyonu nedir ve ne kadar sürer?

Kadin 19-10-2023 17:26

Bu belirtiler varsa dikkat! Her 2 kişiden 1’inde bu hastalık var, vakit kaybetmeden doktora görünün

Uzmanlar vitamin eksikliğine karşı kan değerlerinize belirli aralıklarla baktırmanızı öneriyor. Vitamin eksikliği zamanla birçok hastalığı beraberinde getiriyor. Her 2 kişiden 1’inde görülen rahatsızlığa dikkat çeken uzmanlar çarpıcı bir uyarıda bulundu. Bu belirtiler varsa vakit kaybetmeden doktora görünün.

Haber 20-09-2023 07:34

Ne parasızlık ne de stres! O rahatsızlığa yakalanmış olabilirsiniz, bu belirtiler varsa hemen uzmana görünün

Kronik yorgunluk, dikkat eksikliği ve saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız dikkat. Modern hayatın getirdiği rahatsızlıklardan biri yaşam kalitesini düşürüyor. İşte çoğu kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyen o rahatsızlığın nedeni...

Haber 18-09-2023 13:34

Depresyonla mücadele ediyordu! CoCo Lee hayatını kaybetti

Bir süredir depresyonla mücadele eden ve in intihar girişiminde bulunduğu için hastaneye kaldırılan dünyaca ünlü şarkıcıdan kötü haber geldi. CoCo Lee, 48 yaşında hayatını kaybetti.

Magazin 06-07-2023 10:58

Yol açtığı hastalıkları bilseniz ağzınıza sürmezsiniz! Bağışıklık sistemini bitiriyor, kanser riskini artırıyor

Günlük hayatta yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Uzmanlar yediğimiz yiyeceklerin bilmediğimiz zararları hakkında uyarılarda bulunuyor. Masum sandığımız birçok yiyecek sağlığımız için büyük riskler oluşturabiliyor. İşte kanserden depresyona kadar birçok hastalığa neden olabilen o yiyecekler...

Haber 25-05-2023 16:42

Her evde bulunuyor! Farkında değiliz ama vücudu çökertiyor

Sağlıksız gıdalar birçok hastalığın oluşmasına zemin oluşturabiliyor. Zararlı yiyeceklerin genellikle paketli gıdalar olduğu düşünülse de her evde bulunan bir gıdanın zararları da görmezden gelinemeyecek kadar fazla. Uzmanlar bu gıda hakkında uyarılarda bulunuyor.

Haber 28-04-2023 09:01

Hamilelikte duygusal değişimler ne zaman başlar, neden duygusal olunur? Hamilelik depresyonu ne kadar sürer, nasıl atlatılır?

Gebelik dönemi anne adayları için oldukça hassas ve özel bir dönemdir. Bu dönem her kadının vücudunda ve hormonlarında birtakım değişimler yaşanır. Özellikle gebeliğin ilk ve son zamanlarında anne adayları biraz daha fazla kırılgan bir yapıya sahip olabilir. En küçük bir olayda dahi tepki olarak ağlayabilir veya gülebilir. Peki, hamilelikte duygusal değişimler ne zaman başlar ve hamilelik depresyonu nasıl atlatılır?

Kadin 24-02-2023 17:38

Öfkesi başına iş açtı! Yediği prezervatife sarılı muz yüzünden canından oluyordu

Yenilen bazı yabancı maddeler vücut tarafından dışarı atılamayarak ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Günlerce vücutta kalan bu maddeler sağlığı tehdit ediyor. Yaşadığı bir öfke nöbeti sırasında prezervatife sarılı muz yiyen bir adam günler boyunca çeşitli sağlık problemleri yaşayınca doktora başvurdu.

Haber 29-01-2023 09:38

Her şey önceden hissediliyormuş! Alzheimer'ın en erken belirtilerine dikkat

Hastalıkların erken teşhisi hastalığın tedavisinde büyük önem taşıyor. Erken teşhis ve doğru tedavi ile hastalığın ilerlemesi önemli ölçüde yavaşlatılabiliyor. Tüm yaşamı etkisi altına alan ve temel ihtiyaçların bile giderilmesinde zorluk yaşatan Alzheimer hastalığının önceden hissedildiği öğrenildi. Bunama hastalıklarının en erken belirtilerine dikkat etmek hastalığın tedavisinde büyük bir rol oynuyor.

Haber 29-12-2022 15:12

Hemen bırakın: İki haftada vücudunuzda gerçekleşecek değişimlere inanamayacaksınız

Yaşanan birçok sağlık sorunu yediğimiz yiyeceklerden kaynaklanıyor. Lezzetli olduğunu düşünerek yediğimiz birçok gıda ufak sorunlarla başlayıp ciddi hastalıkların gelişmesinde büyük rol oynuyor. Şeker de en tehlikeli gıdalar arasında yer alıyor. Uzmanlar iki hafta şekersiz kaldığınızda vücudunuzda gerçekleşecek değişimleri açıklıyor.

Haber 20-12-2022 10:35

En ölümcül kanser türü olarak biliniyor! Hayatınızı kurtarmak için belirtilere dikkat edin

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan kanseri erken teşhis etmek hayati önem taşıyor. Özellikle en ölümcül kanser olarak bilinen pankreas kanserinin belirtileri hakkında bilinçli olmak hayatı kurtarabiliyor.

Haber 17-12-2022 09:21

Hayatını değiştiren meditasyon yöntemini paylaştı! Lindsay Lohan gibi ben de duşta meditasyon yapıyorum

Meditasyon gün içerisinde yaşadığımız stresi, gerginliği azaltarak rahatlamamızı sağlayabiliyor. İnsanların rahatlamalarını sağlayan meditasyon yöntemleri değişiklik gösteriyor. TikTok'ta #ShowerMeditation hashtag'i ile trend olan duşta meditasyon yöntemini paylaşan bir sosyal medya kullanıcısı bu yöntemin hayatını değiştirdiğini belirtti.

Kadin 28-11-2022 17:25

Bir kaşığı psikolojiyi yerle bir ediyor, anksiyete ve depresyona neden oluyor

Anksiyete, kaygı bozukluğu, stres ve depresyon içinde bulunduğumuz dönemde bastırılmaya çalışılan ancak milyonlarca insanın yaşadığı psikolojik rahatsızlıkların başında geliyor. Araştırmalar, bazı yiyeceklerin ruh halini iyileştirdiğini, bazılarının ise stres ve kaygıyı kötüleştirdiğini gösteriyor. Kaygıyı azaltmak için yenecek veya kaçınılacak yiyecekler hakkında daha çok bilgi sahibi olarak hem ruh sağlığınıza hem de genel sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.

Haber 23-11-2022 16:14

Depresyon sandığınız aslında zatürre olabilir!

Pnömoni, toplumda yaygın bilinen adıyla zatürre, virüs veya bakteriler nedeniyle akciğer dokusunda bulunan hava keseciklerinin enfeksiyonu olarak tanımlanıyor. Mikropların kolayca yayıldığı kapalı ortamlarda sık zaman geçirilmesi, soğuyan havanın vücut direncini düşürmesi ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artış nedeniyle, zatürre sonbahar ve kış aylarında daha sık görülüyor.

Haber 11-11-2022 20:16

12 kez intihar girişiminde bulundu, çareyi Türkiye'de uygulanan bir ilkle buldu! Bir gün sosyal medyada gördüm

31 yaşındaki Suudi Arabistanlı Alghamdi Alaa Saeed A., 12 yılda 12 kez intihar girişiminde bulundu. Ağır depresyon nedeniyle yaşamı altüst olan Saeed, doktorunun anlatımıyla "intiharla, ölümle, ateşle, öteki dünyayla ilgili tekrarlayıcı hatta neredeyse takıntılı düşüncelere kapılıp giden, gündelik hayatını sürdürmekte oldukça zorlanan bir hastaydı." Saaed, çareyi Türkiye'de buldu. Depresyon tedavisi gören hastaya beyin pili ameliyatı uygulanarak Türkiye'de bir ilke imza atıldı.

Haber 09-11-2022 10:12

Tüm D vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir! Kışın hastalık görmemek için sofranızdan ayırmayın

Kış aylarında bağışıklıklarda düşüşler yaşanıyor. Bu düşüklükler hastalıklara çok daha kolay bir şekilde yakalanmamıza neden oluyor. Vitamin eksiklikleri bağışıklığın düşmesine neden oluyor. Özellikle D vitamini kış aylarında en çok eksilen vitaminler arasında bulunuyor. Ancak her gün yenilen bir besin tüm D vitamini ihtiyacınızı karşılayabilir.

Haber 21-10-2022 16:33

Üzülmeyin bu durumu tek siz yaşamıyorsunuz! Kylie Jenner lohusalık depresyonu geçirdiğini açıkladı

Ebeveynlik oldukça stresli olabiliyor. Hamilelik süreci boyunca gerilen anne adayları bebekleri doğduktan sonra lohusalık depresyonuna girebiliyor. Birçok kadın lohusalık depresyonu yaşasa da depresyon sırasında bu durumu sadece kendileri yaşıyormuş gibi düşünerek üzülüyorlar. Oysa ki dünyanın her yerinde bu depresyonu geçiren sayısız kadın bulunuyor. Kylie Jenner'da lohusalık depresyonu sürecini anlattı.

Kadin 21-10-2022 10:48

Bütün gün porno izleyen psikolog uyardı! 'Bunların kesinlikle yasaklanması gerek'

İnternetin hayatımıza girmesi her türlü içeriğe kolayca erişim sağlamamıza yol açtı. İnternet üzerinde yayınlanan cinsel içerikler her gün binlerce tıklanma alıyor. Uzman psikolog bir gün boyunca porno izlediğini belirterek bu içerikleri izleyenleri uyardı.

Haber 16-09-2022 11:06

Toplumda yaşanan birçok sorunun nedeni olabilir! Uzun süre seks yapılmazsa ne olur?

Cinsel ilişkiye girme sayısı önemli olur mu demeyin! Uzmanlar uzun süredir seks yapmayan kişilerin birçok sağlık sorununa maruz kaldığını belirtiyor. Uzun süre seks yapmamak hem sizi hem de çevrenizi olumsuz etkiliyor olabilir.

Haber 13-09-2022 15:50

Uzmanlar öneriyor! Gün içerisinde daha üretken olmanın yolu buradan geçiyor

Cinsel ilişkilerin de saati olur mu demeyin! Cinsel ilişki genellikle yorucu günün ardından geç vakitlerde yapılıyor. Sabah seksi için birçok insanın tabusu bulunuyor. Ancak uzmanlar sabah yapılan seksin gününüzü çok daha etkili bir hale getirdiğini belirtiyor.

Haber 09-09-2022 14:52

Covid-19 geçirenler dikkat! Bu hastalıkların görülme riski çok daha fazla

Covid-19 etkileri aradan yıllar geçmesine rağmen devam ediyor. Toplumda birçok insan insan Covid’e yakalandı. Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre koronavirüse yakalanan kişilerde 2 yıl sonra bazı hastalıklara yakalanma riskinin çok daha yaygın olduğu tespit edildi.

Haber 18-08-2022 12:50

Depresyonun nedeni huzursuz bacak sendromu olabilir

Medipol Üniversitesi Sefaköy Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Nicer Korkut Bıçak: - "Huzursuz bacak sendromu tedavi edilmediğinde kronikleşebilen bir hastalıktır. Tedavi edilmezse kişinin iş ve özel yaşamını olumsuz yönde etkiler, uyku kalitesini bozar ve gün içinde yorgun-bitkinlik hissine neden olur"

Yurthaber 15-08-2022 10:44

Buhran eş anlamlısı nedir? Buhranın eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Dilimizde birçok kelime birden fazla anlam barındırır. Bu duruma bağlı olarak kelimelerin eş anlamları da çeşitlilik gösterir. Buhran kelimesi de bu özelliklere sahip bir sözcüktür. Genel olarak bunalım kelimesinin karşılığıdır. Ancak içerdiği bunalım, bir kişi için ya da bir topluluk için olabilir. Buhran kelimesinin eş anlamlısı nedir? İşte buhran eş anlamlısı ve cümle içinde kullanım örnekleri...

Egitim 04-08-2022 04:44

Depresyonun nedeniyle ilgili çarpıcı araştırma! Antidepresanlar işe yaramıyor mu?

Yıllardır psikolojik sorunlar yaşayan hastalara verilen antidepresan ilaçların işe yaradığı düşünülse de yapılan bir araştırmanın sonucu tedirgin etti. İngiltere'de yapılan çalışmaya göre "Depresyon, düşük serotonin kaynaklı değil" fikrini savunan uzmanlar, antidepresanların işe yarayıp yaramadığını sorguluyor...

Haber 21-07-2022 10:01

Hiç geçmeyen yorgunluğunuz varsa altında yatan neden…

Yorgunluk çok sık yaşanan bir durum olsa da gün sonunda veya uykudan uyandıktan sonra yorgunluk etkilerinin azalmış olması gerekiyor. Hiç geçmeyen ve tekrarlayan yorgunluk hissi sağlık hakkında uyarıcı belirtiler arasında bulunuyor. B12 eksikliği hiç geçmeyen yorgunluk ve çeşitli belirtiler ile kendini gösteriyor.

Haber 27-06-2022 10:29

Anne adayları dikkat! Bunu yapmak bebeğin tüm hayatını etkiliyor

Stres ve depresyon çağımızın en sık rastlanan psikolojik problemleri arasında yer alıyor. Gündelik yaşamı oldukça etkileyen bu psikolojik durumlar hem kişiye hem de çevresine olumsuz etkiler yaratıyor. Birçok sağlık problemine yol açan stres anne karnındaki bebeği etkileyerek depresyona yol açıyor.

Kadin 17-06-2022 14:22

Yaz için vazgeçilmez içecek! Üstelik hafızayı güçlendiriyor…

Yazın içilecek soğuk içecekler aranıyor. Soğuk içecekler arasında genellikle ev yapımı limonata tercih ediliyor. Ancak klasik tercihlerden sıkıldıysanız aşağıda yer alan tarif tam size göre. Bu mevsimde açan mor salkımlardan leziz yaz içeceği yapabilirsiniz. Bu içecek tarifi hem çok lezzetli hem de sağlık için oldukça faydalı.

Yemek 24-05-2022 15:26

Hamileler dikkat! Direkt çocuğun sağlığını etkiliyor

Anne adaylarının gebelik sürecinde sağlıklarına oldukça dikkat etmeleri gerekiyor. Bu süreçte yenilen ve yapılan her hareket hem anne adayını hem de bebeği etkiliyor. Yapılan araştırmalara göre annelerin hamilelik sürecinde yaşadıkları ruhsal sorunlar bebeğe geçerek ileride ruh sağlığının bozulmasına neden olabiliyor

Kadin 18-05-2022 16:35

Beyni rahatlatan halüsinojen mantarlar depresyon tedavisinde kullanılabilir

"Magic mushrooms" adıyla bilinen halüsinojen mantarlar depresyonu benzersiz bir şekilde tedavi edebiliyor.

Haber 03-05-2022 19:14

En çok görülen psikolojik rahatsızlık! Kadınlarda 2 daha fazla görülüyor

Depresyon çağımızda görülen en büyük psikolojik rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Her yaştan, cinsiyetten, kesimden insan depresyona yakalanabiliyor. Uzun süren depresyon süreci kişinin yaşamını oldukça olumsuz etkiliyor. Uzmanlar kadınların erkeklere oranla 2 kat daha fazla depresyona girdiğini belirtiyorlar.

Haber 25-04-2022 10:15

Eksikliği depresyona sürüklüyor! D vitamini nasıl alınır?

En az 2 hafta boyunca süren depresyon, kişinin üzerinde isteksizlik, mutsuzluk, enerji düşüklüğü gibi duygular bırakır. Aynı zamanda depresyonda olan biri odaklanmakta zorlanabilir, hayattan zevk alamama durumu artabilir. Depresyona neden olan durum birçok nedene bağlı olmakla beraber vitamin eksiklerinin de depresyon üzerinde etkisi vardır.

Haber 19-04-2022 23:06

Mevsim geçişleri ruhsal bozukluklara neden oluyor

Ruhsal bozukluklar çeşitli nedenlere bağlı olarak etkilenip oluşabiliyor ya da etkileri artabiliyor. Bu nedenler arasında mevsim geçişleri de yer alıyor. Mevsim geçişlerindeki farklı hava şartları birçok ruhsal bozuklukların ilerlemesini etkiliyor.

Haber 11-04-2022 16:52

Erkeklerde doğum sonrası depresyon: 'Hayatımın en karanlık dönemiydi'

Eşi yeni doğum yapan erkeklerin ruh sağlığını izlemek için belirli bir yöntem yok, ancak bazılarının yaşamlarındaki değişiklikle baş etmekte zorlandığı görülüyor

Haber 09-03-2022 19:55

Depresyon artık dert olmaktan çıkacak! İşte kötü düşüncelerinizi yok edecek mutluluk reçeteleri!

Herkes dönem dönem kötü düşüncelere kapılabilir. Önemli olan kötü düşüncelerin beynin bir oyunu olduğunu bilmek. Çünkü aklınıza gelen her türlü düşünce, sizden olmayabilir. Özellikle de kötü olanları. Bu yazıda sizler için derlediğimiz bilgiler, bu tür kötü düşüncelerinizi yok edecek. Haydi, gelin başlayalım!

Kadin 22-02-2022 10:40

Bu şekilde birçok hastalığa davetiye çıkarıyorsunuz

Dik durmamak istenmeden yapılan, alışkanlık haline gelen bir davranış. Kötü duruş görsel olarak hoş görünmemesinin yanı sıra hiç beklemediğiniz hastalıklara da neden olabiliyor. Hem zihinsel hem de fiziksel olarak birçok olumsuz etkisi bulunuyor. İşte kötü duruşun sebep olduğu o hastalıklar…

Haber 22-02-2022 10:00

Demansa bile yol açabilir: Pandemiyle birlikte vaka sayıları arttı! Etkili önerilerle karşı koyun

Son iki yıldır tüm dünyayla birlikte ülkemizi de derinden etkileyen Covid-19 pandemisi yalnızlık hissini hızla artırıyor. Özellikle Omicron varyantının çok yüksek bulaş riski taşıması ve bu nedenle çok hızlı yayılması hemen her yaş grubunda sosyal izolasyonu zorunlu kılıyor. Bu durumdan ötürü milyonlarca insan yalnızlık duygusuyla baş etmeye çalıştı. Ruh sağlığını olumsuz etkileyen yalnızlık hissine karşı uzmanlar önerilerde bulundu.

Haber 18-02-2022 11:10

Obezite problemi yaşayanlar depresyona giriyor

Obezite çağımızın hastalıklarından. Düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşam obeziteye neden oluyor. Pandemi ile birlikte artan düzensiz alışkanlıklar nedeniyle obezite hastaları oldukça artmış durumda. Obezite sadece bedensel ve içsel sağlığı değil psikolojiyi de ciddi şekilde etkiliyor. Toplumun obezlere karşı bakışı obezitelilerin depresyona girmesine neden oluyor.

Haber 16-02-2022 13:11

Hiç doymuyorum diyorsanız sebebi psikolojik olabilir

Besinlerin yalnızca fiziksel açlığı gidermek için kullanılan bir araç olduğunu düşünenlerdenseniz, yanılıyorsunuz. Özellikle yüksek karbonhidrat, yağ ve şeker içeren besinler, beyindeki ödül mekanizmasını devreye soktuğundan, haz vererek zamanla bağımlılığa dönüşebiliyor. Böylelikle yemek yemek, özellikle de duygularını sağlıklı yönetmekte güçlük çeken kişiler için fiziksel bir ihtiyaç olmaktan çıkıp insanın kaçış alanı haline gelebiliyor.

Haber 12-02-2022 13:48

Depresyona birebir gelen doğal kür tarifi

Modern çağın sorunu haline gelen mutsuzluk hissi, kişilerin günlük hayatını derinden etkiliyor. Özellikle şehir hayatı, kalabalık, ekonomik kaygılar derken insanlarda artan depresyon hali birçok kişide görülmeye başladı. Genel olarak depresyonun çaresi ilaçlarda aransa da doğal kür tarifi ile depresyona veda edebilirsiniz.

Haber 10-02-2022 11:07

Bipolar bozukluk nedir? Bipolar bozukluk belirtileri nelerdir?

Halk arasında bipolar bozukluk için doğru yada yanlış bilinen pek çok tanım vardır. Kimse tam olarak bipolar bozukluğun ne anlama geldiğini bilmemektedir. Bipolar bozuklukluğa iki uçlu duygudurum bozukluğu da denilmektedir. Gelin bipolar bozukluğun ne olduğuna ve bipolar bozukluğun belirtilerine bir göz atalım.

Haber 03-02-2022 14:39

Her yaş grubunda görülüyor! Aradaki farkı bilin

Depresyon toplumda sık görülen sorunların başında geliyor. Çocukluktan yetişkinliğe her yaş grubunda dönem dönem görülebiliyor. Birkaç hafta gibi sürelerde yaşanıp geçebiliyor, ardından yaşamdaki sıkıntıların yoğunluğuna göre bambaşka bir zamanda tekrar karşılaşılabiliyor. Bu gelgitler nedeniyle kişi depresyona girdiğini fark edebiliyor ve yardım için destek alıyor. Ancak bazı hastalarda depresyon semptomları hafif oluyor.

Haber 01-02-2022 10:28