Dergi Haberleri

Troya Müzesi'nin dijital dergisi Troy Museum Journal yayın hayatına başladı

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyünde, Troya Antik Kenti'nin girişinde yer alan Troya Müzesi'ne ait dijital dergi "Troy Museum Journal" araştırmacıların hizmetine sunuldu.

Yurthaber 29-03-2024 10:50

Dipnot nasıl yazılır? Makalede dipnot yazımı nasıl olmalıdır, tezde ve dergide dipnot nasıl yazılır?

Pek çok kişi akademik değeri olan yazılar yazar. Bu tür yazıların yazımında birden fazla kaynak kullanılabilir. Yazının içerisinde bulunan bilgilerin, yapılan açıklamaların kaynaklarının belirtilmesi gerekir. Bununla birlikte yazıda geçen ifadelerin açıklaması da dipnot bölümünde yapılabilir. Bu durumda söz konusu verilerin sayfanın en alt kısmında küçük puntolar halinde açıklaması veya kaynağı belirtilir. Bu bilgiler dipnotu oluşturur.

Egitim 20-04-2023 09:44

The Economist, Bloomberg derken şimdi de Alman Stern dergisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında skandal başlık, AK Parti'den sert yanıt

İngiliz The Economist ve ABD'li Bloomberg'in ardından Alman Stern dergisi Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerle ilgili yaptığı analizde tepki çeken ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını kapağına taşıyan dergi "Kundakçı Erdoğan (Erdogan Brandstifter)" manşetini attı. AK Parti'den söz konusu başlıkla ilgili çok sert bir açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanımızın çizgisi, bunları daha çok rahatsız etmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Haber 26-01-2023 11:48

Hastalığıyla barışan kadın Guinness Dünya rekorlar kitabına girdi!

Kadınlarda görülen olağandışı tüyler genellikle hirsutizm hastalığından kaynaklanıyor. Yüz, göğüs, karın gibi vücudun birçok bölgesinde görülebilen istenmeye tüyler kadınlarda özgüven problemlerine neden olabiliyor. Hastalığı nedeniyle yüzünde çıkan tüylerle barışan Harnaam Kaur, Guinness Dünya Rekorlar kitabına girdi. Harnaam Kaur, hikayesiyle diğer kadınlara ilham oluyor.

Kadin 07-11-2022 23:40

Dergi

Dergi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dergi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dünya Kitap tarafından verilen Yılın En İyileri Ödülleri sahiplerini buldu

Ödül töreninde Doğan Hızlan, Faruk Şüyün, Metin Celal, Sevengül Sönmez, Sırma Köksal'dan oluşan jürinin 2021'de yayımlanan kitaplar arasından 5 kategoride seçtiği 11 ödül takdim edildi.

Haber 03-11-2022 07:29

Dergi eş anlamlısı nedir? Dergi kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Dergi kelimesi yayıncılık sektöründe olan herkesin çok kullandığı kelimeler arasında yer alır. Türkçe kökenli olan dergi kelimesi çok uzun zamandır dilimizde olan bir kelimedir. Zaman içerisinde dergiyle aynı anlama gelen kelimeler de türemiştir. Peki, dergi kelimesinin eş anlamlısı olan sözcük nedir?

Egitim 07-10-2022 17:04

13. Uluslararası Dergi Günleri yarın başlıyor

"13. Uluslararası Dergi Günleri" yarın başlıyor

Yurthaber 28-09-2022 20:17

Sakaryaspor Dergisi yayın hayatına başlıyor

Sakaryaspor Dergisi yayın hayatına başlıyor

Yurthaber 01-09-2022 21:23