Derik Kaymakami Safiturk Haberleri

SON DAKİKA | MİT'ten nokta operasyon! Emine Seyid Ahmed öldürüldü

Son dakika haberi: MİT, terör örgütü YPG-YPJ’nin sözde sorumlularından Suriye uyruklu Azadi Derik kod adlı Emine Seyid Ahmed’i, Kamışlı’da etkisiz hale getirdi.

Haber 2024-02-27 09:55:09

Mardin’de 17 ayrı suç dosyası bulunan firari hükümlü tutuklandı

Mardin’in Derik ilçesinde 17 ayrı suçtan dosyası, 34 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü tutuklandı.

Yurthaber 2024-01-30 13:53:35

Mardin'de dolandırıcılıktan aranan firari hükümlü yakalandı

Mardin'in Derik ilçesinde dolandırıcılık suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

Yurthaber 2024-01-30 07:49:21

Son dakika | Hain eylemin faili etkisiz hale getirildi! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Suriye'de bir nokta operasyona daha imza attı. Sınırda görevli güvenlik güçlerini hedef alan eylemin faili Şibli Derik kod adlı terörist Muhammed Azo etkisiz hale getirildi.

Haber 2023-10-28 09:51:29

Mardin’de akraba aileler arasında taşlı ve sopalı kavga: 2 yaralı

Mardin’in Derik ilçesinde, akraba aileler arasında taşlı ve sopalı kavga çıktı.

Yurthaber 20-10-23 08:06

Mardin’de askeri araç devrildi: 2 yaralı

Mardin’in Derik ilçesinde zırhlı askeri aracın devrilmesi sonucu iki personel yaralandı.

Yurthaber 19-06-23 07:43

İki aile birbirine girmişti! Kanlı biten kavganın görüntüleri ortaya çıktı

Mardin’in Derik ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavga kanlı bitti. 1 kişinin hayatını kaybettiği silahlı kavganın yeni görüntüleri ortaya çıktı. İşte o görüntüler...

Haber 28-05-23 11:16

Mustafa Sarıgül'den 'Sinan Oğan' açıklaması: Hayretler içerisindeyim

ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın, 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini açıklamasına ilişkin Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'den ilk açıklama geldi. Sarıgül, Mardin'in Derik ilçesinde yaptığı temaslar sırasındaki açıklamasında "Sayın Sinan Oğan, beni bu akşam şaşırttı. Hayretler içindeyim. Gerekçeleri inandırıcı değil." ifadelerini kullandı.

Haber 22-05-23 22:37

Mardin’de kontrolden çıkan otomobil şarampole yuvarlandı: 3 yaralı

Mardin’in Derik ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Yurthaber 18-05-23 08:30

Sandık görevlisi rahatsızlandı! Pusulaları İlçe Seçim Kurulu'na ambulansla teslim etti

Mardin’in Derik ilçesinde sandık görevlisi Erkan Altun, sandığındaki oyların sayımının ardından rahatsızlandı. Rahatsızlığının ardından sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edilmesi istenen Altun, pusulalarını teslim etmeden hastaneye gitmek istemedi. Bunun üzerine ambulans, Altun'un oy pusulasını teslim etmesi için Hükümet Konağı’na hareket etti.

Haber 14-05-23 21:02

TikTok videosu çekerken canından oldu! Mardin'de korkunç olay

Mardin'in Derik ilçesinde korkunç bir olay yaşandı. TikTok videosu çeken 20 yaşındaki yabancı uyruklu bir şahıs, sulama kanalına atladığı sırada zemine çakıldı. Su yüzeyinde bir süre hareketsiz kalan şahsın hayatını kaybettiği belirlendi.

Haber 06-05-23 21:47

Mardin'de 21 kişinin öldüğü kazaya ilişkin 5 sanığın yargılanmasına devam edildi

Mardin'in Derik ilçesinde art arda meydana gelen, 1 polis memurunun şehit olduğu, 20 kişinin hayatını kaybettiği, 47 kişinin yaralandığı iki kazaya ilişkin 2'si tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yurthaber 02-05-23 13:48

Mardin'de restore edilen tarihi yapıda kadınlar için eğitimler düzenlenecek

Mardin'in Derik ilçesinde bir dönem cezaevi olarak da hizmet veren tescilli yapı, aslına uygun restore edilerek Kadın ve Aile Destek Merkezi'ne dönüştürüldü.

Yurthaber 24-04-23 11:20

Mardin’de arazide silahla vurulan kişi öldü

Mardin’in Derik ilçesinde kırsal arazide silahla vurulan kişi hayatını kaybetti.

Yurthaber 23-04-23 08:00

Mardin’de aşiret düğünü deprem nedeniyle eğlencesiz yapıldı

Mardin’in Derik ilçesinde hayatlarını birleştiren Ferhat Tayan ve Hatice Canbeyli Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen depremler nedeniyle düğünlerini eğlencesiz bir şekilde yaptı.

Yurthaber 21-02-23 10:56

Mardin’de kış ortasında çiçek açan ağaçlar şaşırttı

Mardin’in Derik ilçesinde şubat ayında badem ağaçları çiçek açtı.

Yurthaber 03-02-23 11:57

Mardin'de 21 kişinin öldüğü kazaya ilişkin 5 sanığın yargılanmasına başlandı

Mardin'in Derik ilçesinde art arda meydana gelen, 1 polis memurunun şehit olduğu, 20 kişinin hayatını kaybettiği, 47 kişinin yaralandığı iki kazaya ilişkin 2'si tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Yurthaber 31-01-23 15:16

Mardin'de uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Mardin'in Derik ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 zanlı tutuklandı.

Yurthaber 07-12-22 11:11

Mardin’de köylülerin geçim kaynağı olan mağara gizemini koruyor

Mardin’in Derik ilçesine bağlı Derinsu köyünde bulunan mağara, derinliği bilinmeyerek gizemini koruyor. Dibi bilinmeyen mağara, köylülerin geçim kaynağı oluyor.

Yurthaber 07-12-22 09:07

Mardin'de kasten öldürme suçundan aranan hükümlü Diyarbakır'da yakalandı

Mardin'in Derik ilçesinde "kasten öldürme" suçuna karıştığı için aranan hükümlü Diyarbakır'da mısır tarlasında yakalandı.

Yurthaber 25-11-22 15:11

PKK-YPG Derik Sabotaj Taburu Sorumlusu Ersin Şahin, MİT tarafından Suriye’de etkisiz hale getirildi.

PKK-YPG Derik Sabotaj Taburu Sorumlusu Ersin Şahin, MİT tarafından Suriye’de etkisiz hale getirildi.

Haber 01-11-22 09:50

SON DAKİKA | MİT'ten Suriye'de nokta operasyon! PKK/YPG'nin sözde sorumlusu Ersin Şahin etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: MİT, terör örgütü PKK-YPG'nin sözde Derik sabotaj taburu sorumlusu "Serdem Pir-Serhat Harun" kod adlı Ersin Şahin'i, Suriye'de düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.

Haber 01-11-22 09:42

Mardin'de korkutan anlar! Seyir halindeki otomobil alev alev yandı

Mardin'in Derik ilçesinde seyir halindeki bir otomobil alevlere teslim oldu. Sürücü ve içindekiler hemen otomobili yol kenarına çekerek canlarını kurtardı.

Haber 16-10-22 17:12

Mardin Ovası'nda üretilen pamukta 40 bin tonu aşkın rekolte bekleniyor

Biçerdöverlerin girdiği Kızıltepe, Derik, Nusaybin ve Artuklu ilçelerindeki tarlalarda pamuk hasadı başladı - Üretici Ahmet Kılıç: - "Beyaz altın yüzümüzü güldürdü. Pamuk aynı zamanda toprağı dinlendiriyor, canlandırıyor. Beyaz altın ekmeye devam"

Yurthaber 05-10-22 12:11

Mardin Derik'teki katliam gibi kazanın yeni görüntüleri ortaya çıktı! Kan donduran anlar saniye saniye kaydedildi

Mardin'in Derik ilçesinde 20 Ağustos'ta meydana gelen feci trafik kazasının yeni görüntüleri ortaya çıktı. 20 kişinin yaşamını yitirdiği, 26 kişinin ise yaralandığı katliam gibi kazanın yeni görüntülerinde, onlarca insanın bulunduğu kaza alanına başka bir tırın geldiği görülüyor. Görüntülerde tırın önünden kaçan bir ticari aracın ise sağa sola kaçışan vatandaşlara çarptığı kameralara yansıyor.

Haber 24-08-22 19:53

'İhmal' iddiası ortalığı karıştırmıştı! Mardin'deki kazalarda tır şoförlerinin ifadesi ortaya çıktı: Facia böyle yaşanmış

Dün öğlen saatlerinde Gaziantep'te meydana gelen facianın bir benzeri de akşama doğru Mardin'de gelmiş, kazalarda toplamda 35 kişi yaşamını yitirmişti. Mardin'in Derik ilçesinde yaşanan çifte kazaya karıştıktan sonra tutuklanan tır şoförlerinin savcılık ifadeleri ortaya çıktı. Kazaların ilkine karışan tır şoförü U. G. fazla tonajı olmadığını belirterek bakımlarını en son bir ay önce yaptırdığını ifade etti. İlk kaza nedeniyle oluşan kalabalığa dalan ikinci tırın şoförü de benzer bir ifade verdi.

Haber 22-08-22 14:38

Türkiye'yi kahreden çifte dehşetin yeni görüntüleri ortaya çıktı! Kaza anında yaptıkları kahretti

Dün farklı illerde olsa da art arda ve benzer şekillerde gelerek meydana gelerek tüm Türkiye'yi yasa boğan, toplamda 35 kişinin yaşamını yitirmesiyle, onlarca kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan iki kazayla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Mardin'in Derik ilçesinde gerçekleşen çifte kazaya ait yeni ortaya çıkan şok görüntüler facianın boyutun gözler önüne serdi.

Haber 22-08-22 13:25

Hadi yine kalk ve çiçeğim de bana Tüm Türkiye'yi kahreden kazalarda yaşamını yitirenler son yolculuklarına uğurlandı! Gözyaşları sel oldu

Dün meydana gelen ve tüm Türkiye'yi derinden sarsan Gaziantep ve Mardin'deki trafik kazalarında hayatını kaybedenler gözyaşları içerisinde toprağa veriliyor. Mardin'in Derik ilçesinde art arda yaşanan iki trafik kazasında hayatını kaybedenlerin cenazesi son yolculuğuna uğurlanırken Gaziantep'te de kaza yapan araca müdahale edenlere yolcu otobüsünün çarpmasıyla hayatını kaybeden aralarında sağlık ve itfaiye çalışanlarının da bulunduğu vatandaşlar, düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Haber 21-08-22 16:56

Mardin'deki feci kazadan yeni görüntüler! Sürüklenerek gelen araçtan kıl payı kurtuldu

Mardin'in Derik ilçesinde dün art arda yaşanan trafik kazalarına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. 1 polis memurunun şehit olduğu, 19 kişinin yaşamını yitirdiği, 6'sı ağır 26 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin yeni görüntüler katliam gibi kazanın boyutunu bir kez daha gösterdi. Kazadan kaçan vatandaşların panik anları ve yerde jeneratörle ilgilenen bir kişinin sürüklenerek hızla gelen araçtan kıl payı kurtulduğu an çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.

Haber 21-08-22 14:19

Türkiye, Gaziantep ve Mardin'den gelen acı haberlerle yasa boğuldu! Otobüs şoförünün ifadesi ortaya çıktı... 3 tutuklama

Dün Gaziantep ve Mardin'de yaşanan iki trafik kazası herkesi kahretti. Gaziantep'teki 15 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın şoku henüz atlatılamadan bir katliam gibi kaza da Mardin'in Derik ilçesinde meydana geldi. Gaziantep’teki kazada 15 kişi hayatını kaybederken Mardin’deki kazada 20 kişi vefat etti. Şehit olan polis Yahya Ergin için düzenlenen törende gözyaşları sel oldu. Mardin'deki kazada 2 tutuklama olurken Gaziantep'teki kazada otobüs şoförünün ifadesi ortaya çıktı ve zanlı tutuklandı.

Haber 21-08-22 13:37

Mardin'deki trafik kazalarında hayatını kaybeden 19 kişinin cenazesi son yolcuğuna uğurlandı

17 kişinin cenazesi Mardin'in Derik ilçesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı törenle, 1 kişinin cenazesi Artuklu ilçesinde, 1 kişinin cenazesi ise Diyarbakır'da toprağa verildi

Yurthaber 21-08-22 12:51

Son dakika: Mardin'de freni patlayan tır dehşet saçtı! Önce iki araca çarptı, sonra kalabalığa daldı... Çok sayıda ölü ve yaralı var

Son dakika haberine göre Türkiye, Gaziantep'teki 15 kişinin yaşamını yitirdiği kazayı konuşurken bir katliam gibi kaza da Mardin'in Derik ilçesinde meydana geldi. Freni patlayan tır iki araca çarpıp yan yattı. Kazada yaralılara müdahale eden ekiplere ve toplanan kalabalığın arasına bir başka tır daldı. Korkunç olayda 20 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Öte yandan olay yerine gelen Bakan Soylu bir polisin şehit olduğunu söyledi ve 'Gözaltı var mı?' sorusuna yanıt verdi.

Haber 21-08-22 09:04

MİT'ten 7 ayda teröre peş peşe büyük darbeler!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), yılbaşından bu yana gerçekleştirdiği nokta operasyonlarla PKK terör örgütüne büyük darbe vurdu. MİT, 7 ayda 20 büyük operasyon gerçekleştirerek, 8'i sağ olmak üzere 21 teröristi etkisiz hale getirdi. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında PKK'nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı, 'Ferhat Derik' kod adlı Hüseyin Şibli de bulunuyor.

Haber 26-07-22 13:32

İzmirli çift, bisikletle Türkiye turuna çıktı! Gün de 60 TL harcayarak Mardin’e ulaştılar

İzmir'deki işlerinden istifa ederek, hayallerini gerçekleştirmek için yola çıkan Aysu (31) ve Mustafa Halit (33) Alnıaçık çifti, günde 60 TL harcayarak bisikletle Türkiye'yi turluyor. Son olarak Mardin'in Derik ilçesine gelen çift yaklaşık 2 aydır pedal çeviriyor.

Trend 24-06-22 17:52

Mardin'de kamyon devrildi! Tonlarcası yola döküldü, asfaltı kapladı

Mardin’in Derik ilçesinde kontrolden çıkan kamyon devrildi. Meydana gelen kazanın ardından tonlarca buğday yola döküldü. Ekipler yola dökülen buğdayın toplanması için çalışma başlattı.

Haber 18-06-22 20:42

Yılan ısırığı can aldı! Tarlada hareketsiz bir şekilde buldular

Mardin'in Derik ilçesinde bir kişiyi, tarla sulaması yaptığı esnada yılan ısırdı. Yılan tarafından ısırılan kişinin sulama yapılan tarlada hayatını kaybettiği belirlendi.

Haber 01-06-22 16:18

12 metrelik elektrik direğinde asılı kaldı! Korkunç anlar...

Mardin'in Derik ilçesinde elektrik tamiratı yapan H.T. (33), onarım için çıktığı elektrik direğinde akıma kapıldı ve asılı kaldı. İtfaiye ekipleri H.T.'yi asılı kaldığı yerden indirdi.

Haber 24-05-22 21:07

Derik ne demek? Derik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatımızın her aşaması kelimelerden oluşur. Bu noktada sık kullanılan kelimeler kadar nadir duyulan kelimelere de rastlanabilir. Bu fark göze çarpsa da tüm kelimeleri birleştiren bir ortak nokta bulunur. Bu ortak nokta da anlamlarının merak edilmesidir. Derik kelimesi de anlamı merak edilen kelimelerden biridir. Türkçenin zenginliğini ortaya koyan kelime deryasının bir parçası olan Derik kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 23-05-22 19:31

ASM'ye yerleştirilen güneş panelleriyle enerjinin devamlılığı sağlandı

Mardin'in Derik ilçesinde aile hekimi Hacı Kalender: - "Bütün merkez için 12'ye yakın güneş paneli aldık, sistemimizi büyüttük. Şu anda çok memnunuz"

Yurthaber 20-05-22 16:56
Yurthaber 21-03-22 16:16

Son dakika! Derik’te 4'ü çocuk 7 kişiyi ısıran köpek kuduz çıktı! Mahalle karantinaya alındı

Son dakika haberi! Mardin’in Derik İlçesinde 4’ü çocuk 7 kişiyi ısıran köpekte 4 gün sonra kuduz tespit edildi. İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu tarafından alınan kararla olayın yaşandığı Bahçelievler Mahallesi karantinaya alınarak 6 ay süre ile her türlü hayvan ve hayvansal gıda girişi yasaklandı.

Haber 19-02-22 19:18

Son Dakika: MSB duyurdu! PKK'ya 'Kış Kartalı' hava harekatı

Son dakika haberine göre Milli Savunma Bakanlığı resmi Twitter hesabından önemli bir paylaşım yaptı. MSB paylaşımında "Teröristlerin inleri başlarına yıkılıyor!" ifadelerini kullandı. MSB daha sonra yaptığı açıklamasında Irak ve Suriye kuzeyinde teröristler tarafından üs olarak kullanılan Derik, Sincar ve Karacak bölgelerindeki terör yuvalarına karşı 'Kış Kartalı' hava harekatı icra edildiğini duyurdu. Açıklamada "Tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür." denildi. İşte son dakika gelişmesi

Haber 02-02-22 01:33

Ermeni Kilisesi Müslüman Kadınlara Emanet

Mardin’in Derik ilçesinde, 1650 yılında inşa edilen Surp Kevork Ermeni Kilisesi'ne, mahallenin Müslüman kadınları bakıyor. Kadınlar, sadece bir kişinin ibadet ettiği kiliseyi temizliyor ve bakımını yapıyor

Haber 07-11-21 15:53

Duyarlı vatandaşın CİMER’e başvurusu sonrası Mardin’deki höyük koruma altına alındı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne başvuran vatandaş, Mardin'in Derik ilçesi sınırlarındaki bakir alanda bulunan tepeliğin, eski yaşantıya dair izler barındırdığını belirterek kültür varlığı olarak tescilini talep etti - Konunun CİMER aracılığıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na iletilmesi üzerine Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu inceleme başlattı - Derik ilçesi Hayırlı Mahallesi sınırları içindeki höyüğün "2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı" özelliği taşıdığı tespit edildi - "Hayırlı Höyüğü" adıyla tepelik alanın sınırlarını belirleyen Kurul, bölgeyi "1. Derece Arkeolojik SİT Alanı" ilan etti

Yurthaber 15-06-21 11:11

Mardin'de uzun namlulu silahla saldırı! Baba hayatını kaybetti, oğlu ve yeğeni yaralı

Mardin'in Derik ilçesinde, otomobilden uzun namlulu silahla ateş açılan Diyadin Acar (42) yaşamını yitirdi, oğlu Eser (5) ile yeğeni Nureddin (7) Acar da yaralandı.

Haber 02-06-21 17:54

Kendi işlerini kurdular, 3 elti birlikte yapıyor

Mardin’in Derik ilçesinde 15 dönüm arazi üzerine kurdukları 350 kovanla arıcılık yapan aynı zamanda elti olan 3 kadın, aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Arıcılık yapan kadınların kayınpederi ve aynı zamanda Bal Üreticileri Birliği Başkanı olan Şevket Bedirhanoğlu (75) ise, "Arıcılık sevdasını aileme de aşıladım. Arılara olan sevgimden uzak kalmamak için 3 gelinime de arıcılığı sevdirdim" dedi.

Finans 19-04-21 10:37

Mardin’de terör örgütü propagandası yapan şahıs gözaltına alındı

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu teknik ve fiziki takip sonucu, terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen şahıs gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, Derik İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin teknik ve fiziki takibi sonucu PKK/ KCK bölücü örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilen, Derik ilçesi Tepebağ Mahallesinde ikamet eden E.Ö.

Haber 24-03-21 11:08

Mardin’de durdurulan araçta esrar ele geçirildi

Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından icra edilen yol kontrol ve araması esnasında durdurulan bir araçta yapılan aramada, 200 gram toz esrar ele geçirildi.Edinilen bilgiye göre, Derik İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Taşıt Mahallesi mevkiinde icra edilen yol kontrol ve arama esnasında durdurulan araç sürücüsünün yapılan sorgulamasında hırsızlık ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından arandığı tespit edildi.

Haber 24-03-21 10:42

Safitürk ailesi, mahkemenin verdiği karara tepki gösterdi

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün şehit edildiği olayda ihmali oldukları iddia edilen 8 devlet görevlisinin yargılandığı davanın son duruşmasında Safitürk ailesinin talebi reddedilerek sanıkların beraatine karar verildi.

Haber 23-03-21 13:39