Dershaneler Haberleri

Özel okullara ödenen ücretler artık geri alınacak

Bursa Tüketici Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, 2019-2020 döneminde pandemi sebebiyle özel okullara ödenen 3 aylık ücretleri velilerin geri alabileceklerini, bunun mahkeme kararıyla sabit olduğunu açıkladı.Özel okullar, özel ana okulları ve özel dershaneler ile öğrenci velileri arasında yaşanan sorunlar şu an tüm hakem heyetlerinin gündemini oluşturmuş durumda.

Haber 2021-01-23 10:31:05

FETÖ'nün Ankara dershaneler sorumlusu tutuklandı

FETÖ'nün "Ankara dershaneler sorumlusu" tutuklandı

Yurthaber 2021-01-19 19:12:04

FETÖ’nün Ankara dershaneler sorumlusu saklandığı evde yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) "Ankara dershaneler sorumlusu" olduğu öğrenilen Hakan A.

Haber 2021-01-18 03:38:33

FETÖ'nün firari 'Ankara dershaneler sorumlusu' yakalandı

Ankara'da polis tarafından düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Ankara dershaneler sorumlusu" olduğu belirtilen Hakan A. yakalandı.

Haber 2021-01-18 01:30:04

Tarsus Belediyesi’nden ’canlı dershane’ hizmeti

Tarsus Belediyesi Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi Türkiye genelinde ’canlı dershane’ hizmeti vermeye başlıyor.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, korona virüs tedbirleri kapsamında, Bilim Kurulunun verdiği tavsiye üzerine Cumhurbaşkanlığı kararı ile 1 ay geriye çekilen ve 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacağı açıklanan YKS öncesi, dershaneler ve eğitim kurumlarının kapalı olması nedeniyle zorluk yaşayan öğrenciler için Tarsus Belediyesi eğitim gönüllülerince öğrencilerin sınava hazırlanmasına yardımcı olunacak.

Yurthaber 11-05-20 16:30

Ardahan’da özel dershaneler uzaktan eğitime başladı

Ardahan’daki özel dershaneler uzaktan eğitime başladı.Ardahan’da özel dershaneler, korona virüs nedeniyle okulların tatil edilmesi sonrası, Instagram ve Youtube gibi sosyal medya ağlarını kullanarak uzaktan eğitime başladı.Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan korona virüs nedeniyle, Türkiye’de eğitim kurumları geçen hafta tatil edildi.

Yurthaber 23-03-20 12:41

Türkiye'de Darbelerin Anatomisi ve 15 Temmuz Konferansı

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Bezci: - "FETÖ iki temel yapıyı kullandı. Birisi eğitim, diğeri basındır. 1980'li yıllarda FETÖ deyince aklımıza gelen şey dershaneler, kolejler ve gazetelerdi"

Haber 15-07-19 20:18

FETÖ operasyonunda 3 kişi yakalandı

Balıkesir il genelinde FETÖ/PDY ile irtibatı oldukları belirlenen 2 kişi ve FETÖ/PDY üyeleri için sohbet toplantısı organize eden bir kişi polis tarafından yakalandı.Edinilen bilgiye göre Balıkesir genelinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile mücadele kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda; Haklarında örgüt üyesi olduklarına dair ifade bulunan ve yapılan araştırmalarda Müflis Asya Katılım Bankasında örgüt yöneticilerinin verdikleri talimatlar doğrultusunda hesap ve bakiye artışları bulunduğu ve örgütle ilişkili eğitim kurumları, dershaneler veya işyerlerinde kendilerinin, eşlerinin veya çocuklarının ilişik kayıtlarının bulunduğu tespit edilen 2 şüpheli savcılık talimatına istinaden Balıkesir merkezde yakalanarak gözaltına alındı.

Haber 19-04-19 10:34

Bakan Selçuk AA Editör Masası'na konuk oldu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: (2) - "(Dershaneler) Okullarımızda bu ihtiyaç nasıl giderilir ile ilgili bir çalışmamız var, bu bitti. Mevcut okullarımızdaki destek kurslarının iyileştirilmesiyle ilgili çok yönlü bir modelleme çıkardık" - "Tüm derslere ilişkin video kütüphanesi oluşturuyoruz. Çok yetkin öğretmenleri seçiyor, yıl boyunca var olan içerikleri sunmasını istiyoruz" - "(Video kütüphanesi) Ücretsiz olarak, mobil olarak, bir IP tv üzerinden ya da başka yerden. Bunun senaryoları hazırlandı. Bunu ortaöğretimin iyileştirilmesi meselesi olarak görüyoruz" - "(Merdiven altı dersaneler) Bu, idare ya da ceza hukukunun konusu olarak bir takibat sistematiğine tabi tutulacak"

Haber 05-03-19 12:07

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan temel lise açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Dershaneler meselesi yıllardır bilinen ve Cumhurbaşkanımızın bu konudaki talimatlarının iyi olduğu bilindiği bir husus.

Haber 30-01-19 13:21

Kazım Kurt Arifiye esnafını ziyaret etti

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.Başkan Kurt, son olarak Dershaneler Sokağı’nı ziyaret etti.

Yurthaber 23-01-19 16:50

2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (2) - "Hükümete geldiğimizde milletimize verdiğimiz söz gereği eğitim sistemimizi dershanelere ihtiyaç duymayacak hale getirmeye çalıştık. O zaman arkadaşlarıma 'Dershaneler varsa okullar niye var, bir an önce bu dershaneleri bizim tasfiye etmemiz gerekir ve her şeyi bizim okullarımızda halletmemiz gerekir' dedim. Ne yazık ki bu başarılamadı, geç başarıldı. Onun için de bu zaman kaybıyla FETÖ'ye yılda 1 milyar, 2 milyar lira para kazandırdı" - "Dershanelerin üzerine kararlı bir şekilde gittiğimizde işin ucu darbe girişimine vardı" - "Devletimiz için tehdide, velilerimiz için de gerçekten büyük bir yüke dönüşen bu defteri tamamen kapatmadan rahat yüzü göremeyeceğimizden de emin olunuz" - "Farklı isimler, görüntüler ve kamuflajlar altında bu paralel eğitim sistemi varlığını sürdürüyor. Vizyon belgemizde yer alan öğretmen standardından okullar arasındaki eğitim öğretim farkının kapatılmasına kadar bir dizi düzenleme hayata geçtiğinde bu sorunu gerçekçi şekilde çözmüş olacağız"

Haber 23-10-18 16:47

FETÖ'nün dershaneler sorumlusuna 13,5 yıl hapis

KAYSERİ'de terör örgütü FETÖ/PDY'nin sözde dershaneler sorumlusu olduğu ve örgüte yakınlığı ile bilinen Serhat Dershaneleri Genel Müdürlüğünü de yaptığı iddia edilen tutuklu sanık Yavuz Karagöz'e, 13,5 yıl hapis cezası verildi.

Haber 19-09-18 16:30

Dershanelerden sorumlu FETÖ sanığına 13 yıl 6 ay hapis

Örgütün "Kayseri dershaneler sorumlusu" olduğu öne sürülen sanık, 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Haber 19-09-18 16:24

FETÖ’nün sahte kimlikle yakalanan dershaneler sorumlusuna 13.5 yıl hapis

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında firari olan, Kayseri Dershaneler sorumlusu, Serhat Dershanesi Genel Müdürlüğü de yapan ve sahte kimlikle yakalanan sanığa 13 yıl 6 ay hapis cezası verildi.27 Mart 2018’de Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonunda firari olan, Yavuz K.

Yurthaber 19-09-18 14:01

FETÖ’nün sahte kimlikle yakalanan dershaneler sorumlusuna 13.5 yıl hapis

Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında firari olan, Kayseri Dershaneler sorumlusu, Serhat Dershanesi Genel Müdürlüğü de yapan ve sahte kimlikle yakalanan sanığa 13 yıl 6 ay hapis cezası verildi.27 Mart 2018’de Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü FETÖ/PDY operasyonunda firari olan, Yavuz K.

Yurthaber 19-09-18 14:01

Diyarbakır’da Fetö’nün Yeni Yuvası “kaçak Dershaneler”

Diyarbakır’da faaliyet gösteren 12 temel lisenin kurucuları tek ders onayı alıp bütün dersleri veren ve...

Yurthaber 27-08-18 14:29

FETÖ kurban paralarını Amerika'daki seçim kampanyasında kullanmış

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen: - "Sınıfta öğrencilerin Hazreti Peygamberin muhabbetinden istifade etmek suretiyle 'Hadi çocuklar 5'er, 10'ar lira getirin hep beraber Hazreti Peygambere bir kurban keseceğiz.' diye çocuklarımız seferber edildi. O çocuklarımızın harçlıklarından artırıp biriktirdikleri 5'er, 10'ar ve 20'şer lira Amerika'da filan adayın seçim kampanyasına destek olarak dönecekmiş, onu bilemedik" - "Bizim çocuklarımızın daha içe dönük, daha kapalı daha sönük ve zeki olanlarını FETÖ adı altında dershaneler ile okullarla bir araya topladılar, bir gecede devletin tankını, topunu, tüfeğini, helikopterini, uçağını bu devletin insanına, vatandaşına, askerine, polisine sıkar ve kullanır hale gelen teröristler yaptılar"

Haber 02-08-18 13:02

FETÖ'nün ByLock kullanmazsan işten atarız tehdidi

Eskişehir'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 10'u tutuklu 16 sanığın tahliye ve beraat talepleri reddedildi - Tanık Abdullah T: - "Ben örgütün dershanesinde çalışıyordum. Beni 'Dershaneler kapatılıyor' diye eylemlere zorla götürdüler. Telefonuma zorla ByLock yüklediler. İtiraz edemezdim. İşten atmakla tehdit ediyorlardı"

Haber 15-05-18 20:10

FETÖ'nün 'Kayseri dershaneler sorumlusu' İzmir'de yakalandı

KAYSERİ'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün 'Kayseri dershaneler sorumlusu' olduğu ileri sürülen Yavuz Karagöz, İzmir'de sahte kimlikle yakalanıp, gözaltına alındı.

Haber 27-03-18 11:17

Fetö’nün ’çanakkale Dershaneler Sorumlusu’ Tutuklandı

Çanakkale polisi tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan ’dershaneler sorumlusu’ M.B.S.,...

Yurthaber 07-03-18 18:29

FETÖ’nün ’Çanakkale dershaneler sorumlusu’ tutuklandı

Çanakkale polisi tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan ’dershaneler sorumlusu’ M.B.S., İzmir’de yakalandı.

Haber 07-03-18 17:35

GÜNCELLEME - Çanakkale'de FETÖ/PDY operasyonu

İzmir'de gözaltına alınan terör örgütünün Çanakkale'deki sözde "özel dershaneler sorumlusu" tutuklandı ADLİ SÜREÇ EKLENDİ

Haber 07-03-18 17:30

FETÖ'nün 'Çanakkale dershaneler sorumlusu' İzmir'de yakalandı (2)

TUTUKLANDI Çanakkale'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İzmir'de yakalanıp, gözaltına alınan, örgütün 'Çanakkale dershaneler sorumlusu' M.B.S., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Haber 07-03-18 17:28

Fetö’nün ’çanakkale Dershaneler Sorumlusu’ Yakalandı

Çanakkale polisi tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan ’dershaneler sorumlusu’ M.B.S.,...

Yurthaber 07-03-18 13:12

FETÖ'nün 'Çanakkale dershaneler sorumlusu' İzmir'de yakalandı

ÇANAKKALE'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, firari olan örgütün 'Çanakkale dershaneler sorumlusu' M.B.S., İzmir'de yakalandı.

Haber 07-03-18 12:45

FETÖ’nün ’Çanakkale dershaneler sorumlusu’ yakalandı

Çanakkale polisi tarafından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aranan ’dershaneler sorumlusu’ M.B.S., İzmir’de gözaltına alındı.Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde firari olan ’Çanakkale dershaneler sorumlusu’ M.B.S.’nin, İzmir’de olduğu tespit edildi.

Haber 07-03-18 12:19

FETÖ'nün 'Çanakkale dershaneler sorumlusu' İzmir'de yakalandı

ÇANAKKALE'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, firari olan örgütün 'Çanakkale dershaneler sorumlusu' M.B.S., İzmir'de yakalandı.

Haber 07-03-18 11:49

Çanakkale'de FETÖ/PDY operasyonu

Örgütün Çanakkale'deki özel dershaneler sorumlusu İzmir'de gözaltına alındı

Haber 07-03-18 11:44

2. Kurtuluş Savaşı Milletimizin Yeniden Dirildiği Gece 15 Temmuz paneli

- AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Alkış: - "Özellikle yurtlar okullar dershaneler açtılar. Sektörel olarak her alanda baş göstermeye başladılar. Özellikle ticarette önemli iş adamları ile diyalog halinde oldular. Kendilerine paralel devlet dedirtecek kadar ciddi anlamda paralel yapılanma oluşturmuşlar" - "Darbelerine devam ettikleri yerlerden biri de şu an Kudüs. Biz şu anda Kudüs'ü de bu darbelere, emperyalist güçlere teslim etmeme adına yine Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ile

Haber 16-12-17 21:57

Fetö Davasında Tanık, Sanık Avukatına Kafa Attı

Bahri KARATAŞ / İZMİR, (DHA)- İZMİR'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 'okul ve dershaneler Türkiye sorumlusu' olmakla suçlanan, Fethullah

Yurthaber 18-04-17 17:14

Fethullah Gülen’in Yeğeni İlk Defa Hakim Karşısında

İzmir’de, FETÖ’nün ’okul ve dershaneler Türkiye sorumlusu’ ve Fethullah Gülen’in yeğeni Mehmet Mezher Gülen hakkında...

Yurthaber 21-02-17 18:26

Dershaneler bölge sorumlusu öğrenci evinde yakalandı

Kahramanmaraş’ta FETÖ/PDY operasyonunda dershanelerin bölge sorumlusu olarak arananlar listesinde olan zanlı, gizlendiği öğrenci evinde yakalandı.

Haber 18-10-16 09:58

Dershaneler Bölge Sorumlusu Öğrenci Evinde Yakalandı

Kahramanmaraş’ta FETÖ/PDY operasyonunda dershanelerin bölge sorumlusu olarak arananlar listesinde olan zanlı, gizlendiği öğrenci evinde yakalandı.Kahramanmaraş...

Yurthaber 17-10-16 23:46

Ak Partili Şahin: Türkçe Olimpiyatları bir tiyatroydu, biz de saf saf alkışladık

Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Türkçe Olimpiyatları tamamen bir oyundu, dershaneler bir tiyatroydu. Biz de yıllardır saf saf inandık, izledik, bu tiyatroyu alkışladık'' dedi.

Haber 05-08-16 14:12

Dershaneler Okullara Dönüştü, İlk Mezunlar Verildi

Özel Aliağa Final Temel Lisesi, dershanelerin okula dönüşmesinin ardından bu yıl ilk mezunlarını verdi.Özel Aliağa...

Yurthaber 06-06-16 11:40

Fethullah Gülen’in Yeğeni Adliyeye Sevk Edildi

İzmir’de, Fethullahçı terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan örgütün okul ve dershaneler Türkiye sorumlusu ve...

Yurthaber 20-05-16 09:22

Gözaltına Alınan Fethullah Gülen’in Yeğeni İzmir’e Getirildi

İzmir’de, Fethullahçı terör örgütüne yönelik operasyonda örgütün okul ve dershaneler Türkiye sorumlusu olan aynı zamanda...

Yurthaber 17-05-16 15:53

İzmir’de Fetö Operasyonu

İzmir’de, Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonda örgütün okul ve dershaneler Türkiye sorumlusu olan aynı zamanda...

Yurthaber 17-05-16 09:53

Vanda Dershanelerin Okula Dönüşme Süreci Başladı

Türkiye’de dershanelerin özel okullara dönüşmesi kapsamında başlatılan çalışmalar neticesinde Van’da da bazı dershaneler işe tabelalarını...

Yurthaber 05-09-15 16:09

Lokman Durak: ‘’dershaneler Artık Hayatımızda Yok’’

50 yıllık geçmişe sahip olan dershane kavramı 1 Eylül itibariyle ‘tarihe’ karışıyor. Konuyla ilgili konuşan...

Yurthaber 01-09-15 15:16

Bursa'da 'cemaat'e Yakın 47 Işyeri Hakkında Işlem

Bülent CİVANOĞLU/BURSA, Bursa Valiliği'nin talimatıyla, Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen özel okul, dershaneler ve akaryakıt istasyonlarında denetim yapıldı. Toplam 17 ilçede

Yurthaber 31-08-15 14:45

Dershaneler 'tarih' oluyor

Bugünkü statüleriyle son 50 yıldır eğitim hayatında varlığını sürdüren ve 2008-2009 eğitim öğretim yılında 4 bini geçen dershaneler, 1 Eylül itibarıyle "tarihe" karışacak.

Haber 30-08-15 15:43

Milli Eğitim Bakanı Avcı: Dersaneler, Özel Eğitim Kursu Adı Altında Hizmet Verecek (1)

Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, (DHA) MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul'da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Avcı, "Dershaneler, özel öğretim kursu adı altında

Yurthaber 07-08-15 12:39

Zonguldak'ta dershane operasyonu

Zonguldak'ta Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında dershaneler ve özel okullarının yanı sıra bir kreşte arama yapıldı.

Haber 07-08-15 11:46

Dershanelere yeni düzenleme

Dershaneler için yeni süreç hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ''Dershaneler, özel öğretim kursu adı altında tanımlandı'' dedi.

Haber 07-08-15 11:23

Milli Eğitim Bakanlığından dönüşmeyen Dershanelerle İlgili Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Nabi Avcı’nın açıklamalarının "Dönüşmemiş dershaneler faaliyetlerini sürdürecek" şeklinde çarpıtılarak haber yapılmasının...

Yurthaber 05-08-15 14:57

Bakan Avcı: öğrenci Pekala Dershaneye Gitmeden De Başarılı Olabilir

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilerin dershaneye gitmeden de başarılı olabileceğine dikkat çekerek, “Dershaneler, biraz...

Yurthaber 01-08-15 18:09