Devlet Tiyatrolari Genel Muduru Mustafa Kurt Haberleri

TBMM'de dikkat çeken anlar! Devlet Bahçeli'ye sürpriz ziyaret: Mustafa Sarıgül ve Ali Öztunç ile bir araya geldi

TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında dikkat çeken anlar yaşandı. CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bütçe görüşmelerine ara verildiği sırada MHP kulisinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Bahçeli'yi Sarıgül'ün dışında CHP'li Ali Öztunç da ziyaret etti.

Haber 2023-12-12 06:55:14

MHP'nin 2024 yerel seçim şarkısı! Mustafa Yıldızdoğan besteledi, Bahçeli'ye teslim edildi

Türkiye, Mart ayında yapılacak yerel seçimlere doğru geri sayıma geçerken partiler de hazırlıklarına başladı. Yerel seçim startını veren MHP'de çalışmalarına hız verdi ve yerel seçim şarkısını belirledi. Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan tarafından bestelenen "Bu Diyarda" şarkısının kaydı, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye teslim edildi.

Haber 2023-08-10 12:32:54

Devlet Tiyatroları duyurdu! Usta sanatçı Olcay Poyraz hayatını kaybetti! Olcay Poyraz kimdir, kaç yaşındaydı?

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt yaptığı açıklamada sanatçı Olcay Poyraz'ın hayatını kaybettiğini duyurdu. Ünlü sanatçının ölüm haberi sevenlerini ve yakınlarını yasa boğdu. Birçok kişi basında yer alan haberler sonrası ünlü sanatçı hakkında araştırma yapıyor. Peki, Olcay Poyraz kimdir, kaç yaşındaydı? Olcay Poyraz neden öldü?

Magazin 2023-07-09 11:06:37

MİLLETVEKİLİ YEMİNİ SÖZLERİ: Milletvekili yemini nasıl edilir? TBMM'de 28. dönem başladı!

Milletvekili yemin töreninde nasıl yemin edileceği vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, tören nedeniyle görevini geçici olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye devretti. Peki, Milletvekili yemini nasıl edilir, Meclis'te hangi partinin kaç vekili var? İşte milletvekili yemini sözleri...

Haber 2023-06-02 14:09:43

SON DAKİKA | MHP lideri Bahçeli karşıladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekili yemin törenini locadan takip etti

Son dakika: TBMM Başkanı Mustafa Şentop, görevini geçici olarak Devlet Bahçeli'ye devretti. Görevi devralan Bahçeli, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladı. Bahçeli ve Erdoğan birlikte TBMM'ye giriş yaptılar. Saat 14.00'te TBMM Genel Kurulu toplandı. Bahçeli yemin ettikten sonra partilerin milletvekilleri de yemin etmeye başladı. Yaklaşık 10 saat sürecek yemin töreninin bir bölümünü Cumhurbaşkanı Erdoğan da takip etti.

Haber 02-06-23 13:24

20-30 bin lira maaşı var ama... O kentte inşaatlar durdurulmuştu yeniden başladı! Yeni sıkıntı gündemde

Deprem felaketinden sonra Adana'da durdurulan inşaatlar tekrar başladı. Ancak bu kez de işçi sıkıntısı gündeme geldi. Müteahhitlerin 20-30 bin liraya çalıştıracak kalifiye işçi ve usta bulamadığı öğrenildi. Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, kalifiye eleman sıkıntısına vurgu yaparak 'Devlet memurundan fazla alan ustalarımız var. Aileler çocuklarını meslek liselerine göndermeli' dedi. Ayrıca ustaların asgari ücretin 3-4 katını aldığını söyledi.

Finans 19-04-23 11:22

Deprem bölgesinde kalıcı konutların temeli atıldı! Bakan Kurum: Şehirlerimizi ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'ta 'Pazarcık Depremi Sonrası 17 bin 902 Afet ve Köy Konutu İlk Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Haber 23-03-23 17:12

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan ittifak ortaklarıyla Elbistan'da! Konteyner ziyaretindeki o pankart dikkat çekti...

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesindeki konteyner kente ziyarette bulundu. Liderlerin ziyareti sırasında vatandaşların konteyner üstüne çıkıp tuttukları pankartlar dikkat çekti.

Haber 28-02-23 15:00

TBMM'de yeni yıl böyle başladı! Dikkat çeken anlar kameralara yansıdı: Erdoğan ile Bahçeli...

TBMM, 3 aylık aranın ardından bugün yeni yasama yılının başlangıcını yaptı. Törenle açılan Genel Kurul'da TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasından sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile sohbet etti. Meclis'ten renkli kareler objektiflere de yansıdı.

Haber 01-10-22 17:49

Mustafa Sarıgül'den Ümit Özdağ'a: Siyasilerin muhatabı siyasilerdir

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı hedef aldı. Özdağ'ın bir camide söylediği sözler ile sosyal medyada gündeme gelmesini eleştiren Sarıgül, “Siyasilerin muhatabı siyasilerdir, devlet memurları değildir” dedi.

Haber 28-08-22 15:21

Bolu'da EGEDES uygulaması yapılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oğuzhan Kurt: - "Bolu'nun genel olarak trafiğinin yoğun olduğu yerlerde, otobanda ve diğer devlet yollarında ekiplerimiz egzozla ilgili çalışmayı rutin olarak gerçekleştirecek"

Yurthaber 26-08-22 13:57

İstifa ettikten sonra Bahçeli talimat vermişti! MHP'ye tekrar üye olan Ersoy'dan dikkat çeken mesaj

Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, enflasyonla ilgili sözleri tepki çektikten sonra MHP'de ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmiş, ardından istifa etmişti. Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ersoy'u partiye yeniden üye olmaya çağırdığı açıklanmıştı. Partiye dönen Ersoy'un ilk mesajı dikkat çekti.

Haber 16-07-22 14:43
MHP

Son dakika: Ali Babacan'dan Mustafa Yeneroğlu'na destek EGM'ye tepki: Keyfilik, kabadayılık, zorbalık...

Son dakika haberi: DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ile bir polis memurunun yaşadığı gerilim ve sonrasında EGM'den gelen açıklamayla ilgili konuştu. Söz konusu açıklamayla Yeneroğlu'nun hedef gösterildiğini belirten Babacan, "Bunlar hep keyfilik, bunlar hep kabadayılık bunlar zorbalık. Şunu herkes bilmelidir ki hiçbir devlet memuru vatandaşa parmak sallayamaz haddine değil. Kimin kimden cesaret aldığı da olduğu gibi ortada." diye konuştu.

Haber 20-06-22 14:51

Eskişehir'de Muhsin Yazıcıoğlu Hatıra Ormanı oluşturuldu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: - "Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun fikriyatının en önemli noktalarından biri de işte böyle vatan sevdalısı, millet sevdalısı, memleket sevdalısı, din ve devlet sevdalısı yüreği insan sevgisiyle dolu, fidanlar yani gençler yetiştirmekti. Nesiller yetiştirmekti. Bunu da başardı"

Yurthaber 12-05-22 13:51

Adana'da tiyatro şöleni yaşanacak

Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları iş birliğiyle bu sene 23'üncüsü düzenlenecek Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde 22 oyun sahnelenecek - Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt: - "Bu sene hem devlet hem özel hem de dünya ülkeleri tiyatrolarının katıldığı bir festival düzenleniyor. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde açılışı gerçekleştirilecek"

Yurthaber 25-03-22 11:13

TBMM'de gerginlik: HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sözleri tartışmaya neden oldu! 'Vekillerin bagajlarını aratacağına...'

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sözleri tartışmaya neden oldu. Milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili ilgili konuşan Gergerlioğlu, "Sayın Şentop'a buradan hatırlatıyorum. Vekillerin bagajlarını aratacağına masandaki Anayasa kitapçığına baksaydın, o Anayasa kitapçığına" dedi. Gergerlioğlu'nun sözleri, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin tepkisini çekti. İşte detaylar!

Haber 17-03-22 18:40

Yer: Trabzon! 17 yıldır bitmeyen cami isyan ettirdi: Devlet babaya yalvarıyoruz, Araplara mı satalım?

Trabzon'da 17 yıldır tamamlamayan cami, mahalle muhtarını isyan ettirdi. Geçtiğimiz yıllarda gerekli maddi yardımın gelmemesi nedeniyle camiyi 15 milyon TL’ye satılığa çıkartan Uğurlu Mahalle Muhtarı Mustafa Kurt bu sefer devlet büyüklerinden yardım istedi.17 yıldır çalmadık kapı bırakmadıklarını dile getiren Kurt, ''Bitmesi için 6 milyon TL para lazım. Devlet babaya yalvarıyoruz. Ne yapalım camiyi Araplara mı, Dubaililere mi satalım?'' dedi.

Haber 15-03-22 10:04

Sarıgül Maliye Bakanı adayı için tarih verdi: 16 Ocak

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin Adana'da düzenlediği Doğu Akdeniz Bölge Toplantısı'na katıldı. 16 Ocak'ta İstanbul Esentepe'de bir toplantı düzenleyeceklerini kaydeden Sarıgül, "Uzun yıllardan beri devletimizde devlet planlamada ve hazinede görev yaptı. Uluslararası birçok başarısı olan gölge maliye bakanımızı, kamuoyuyla buluşturacağız" dedi.

Haber 09-01-22 17:45

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den dikkat çeken stokçuluk açıklaması: Meydanı boş bulmamaları lazım

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, stokçuluk yasasıyla ilgili konuştu. "Vatandaşın canını yakanların canı yanması lazım" diyen Destici, "Herkes şunu bilmeli ki stokçuluk, karaborsacılık yaptığında devlet benim ümüğüme çöker ve benim cezamı verir bunu bilmesi ve meydanı boş bulmaması lazım." ifadelerini kullandı.

Haber 02-01-22 22:26

Usta sanatçı Gönül Orbey hayatını kaybetti

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, usta tiyatro oyuncusu ve yönetmen Gönül Orbey'in hayatını kaybettiğini duyurdu.

Magazin 31-10-21 14:07

Devlet Tiyatroları sanat sezonunu güler yüzlü repertuvarla karşılıyor

Kovid-19 salgını nedeniyle uzun süre kapalı salonlarda temsil veremeyen DT, ekim ayı itibarıyla seyircisiyle salonlarda buluşmaya hazırlanıyor - Cimri, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye, Bizim Yunus gibi kapalı gişe oynanan temsiller yeni sezonda devam ederken, Periferi, Karanlıkta Komedi, Seneye Bugün prömiyer yapacak oyunlar arasında yer alıyor - Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt: - "Bu süreci daha rahat atlatalım diye seyircilerimizin karşılarına güler yüzlü bir repertuvarla çıkmak istiyoruz"

Yurthaber 29-09-21 11:51

Devlet Bahçeli'nin yeğeni son yolculuğuna uğurlandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, hayatını kaybeden yeğeni Mustafa Bahçeli (51), memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.

Haber 04-07-21 13:06

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin acı günü

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeğeni Mustafa Bahçeli Osmaniye’de hayatını kaybetti.

Haber 03-07-21 23:02

Sanat camiasının acı kaybı: Cezmi Gökalp yaşamını yitirdi!

Sanat dünyası bugün sarsıcı bir haber ile güne başladı. Tiyatro sanatçısı Cezmi Gökalp, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile acı haberi verdi.

Magazin 23-05-21 16:33

Tiyatrolar Dünya Tiyatro Gününü ilk kez buruk kutluyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt: - "27 Mart'ı hüzünlü kutlasak da bu sene çok daha iyi olacağımıza, iyileşeceğimize ve çok büyük projelerle seyircilerimizle buluşacağımıza inanıyoruz. Pek çok hazırlığımız da devam ediyor" - Çankaya Sahne'nin kurucusu sanatçı Mehmet Atay: - "Bizim için kayıp bir sene. Maddi olarak da yüklerin arttığı bir sene. 27 Mart bir başlangıç olsun. Kötü şartlardan geriye dönüş başlangıcı olsun. Biz seyircimizle tekrar buluşalım istiyoruz" - Kulis Sanat Tiyatrosunun kurucusu tiyatrocu Serkan Melikoğlu: - "Kovid var oturup bekleyelim, dersek hayatımızın kaynağını durdurmuş oluyoruz. Bu da bir oyuncu için en kötü şeylerden biri. Tercih eden misafirlerimize sahnede oynuyoruz, buraya gelemeyen seyircilerimizin de evlerine misafir oluyoruz"

Yurthaber 26-03-21 11:03

Kibar: Fatsa’mızda eğitimin çıtasını daha yükseklere çıkarmak için canla başla çalışacağız”

Ordu’dun Fatsa ilçesine yeni eğitim yatırımları kazandırmak amacıyla Fatsa heyeti ile birlikte Ankara’ya bir dizi ziyaretler yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, "İlçemizde eğitimin çıtasını daha yükseklere çıkarmak için canla başla var gücümüzle çalışacağız” dedi.Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Ancaza ve Milli Eğitim Özel Büro Görevlisi Mehmet Hafızoğlu’ndan oluşan bir heyet, Fatsa’ya yeni eğitim yatırımlar kazandırılması için Ankara’ya çıkarma yaptı.Üç gün süren programda Fatsa Heyeti, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Danışmanı Okan Çoban, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti, Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Metin Pile, Ankara Fatsalılar Derneği Başkanı Fahri Çavuşoğlu, Anayasa Mahkeme Üyesi İrfan Fidan, Ticaret Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Suavi Önal, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Bölge Amiri İbrahim Haberal, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Cumhurbaşkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mahmut Kazan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı eski Ordu Milletvekili İhsan Şener, TÜRKSAT Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Çavuşoğlu, TÜRKSAT Teftiş Kurulu Başmüfettişi Recai Namdar, TÜRKSAT Eğitim/Akademi Sorumlusu Emrah Kavcı, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ve bazı iş adamlarını etti.Türkiye’yi yarınlara daha güçlü taşımak için yetiştirilmiş insan kaynağına ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Tüm insanlık için olduğu gibi, ülkemizin de Fatsa’mızın da eğitimli, nitelikli insan kaynağına ihtiyacı var.

Yurthaber 18-03-21 20:02

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, sanatçı Rasim Öztekin için başsağlığı diledi

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, sanatçı Rasim Öztekin için başsağlığı diledi

Yurthaber 08-03-21 22:51

Hayvancılık bilgisiyle sosyal medyada gündem olan Havranlı Şevki Savran'ın koyunları sigortalandı

Türkiye Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Atilla Benli: - "Hayvancılık bilgisi ve sevgisiyle hepimize örnek olan Şevki Savran kardeşimiz ile bir araya gelmekten ve hayvanlarına 'Devlet Destekli Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası' poliçemizle destek sunmaktan mutluluk duyduk" - "Türkiye Sigorta olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletin efendisi olarak nitelediği çiftçimizin yanında yer almaya, sorunlarına çözüm sunmaya devam edeceğiz"

Yurthaber 22-02-21 15:59

Çayırlı’da 2021-2022 yılı av komisyon toplantısı yapıldı

Erzincan’ın Çayırlı ilçesinde Kaymakam Abdullah Arslantürk başkanlığında 2021-2022 yılı ilçe av komisyonu toplantısı yapıldı.Toplantıda, Çayırlı’nın idari sınırları içerisinde av hayvanlarının korunması, yabani hayvanların üreme süreleri, genel ve devlet avlakları, ava kapatılan avlaklar, yaban hayatı yerleştirme sahaları, 2021-2022 av sezonu öncesi doğaya yeniden yaban hayatı yerleştirme faaliyetleri, avcıların avlanma ile ilgili dikkat etmeleri gereken hususlar, usulsüz avlanma ile ilgili yapılacak idari ve cezai işlemler konuları görüşüldü ve bu doğrultuda kararlar alındı.Yapılan toplantıya, Kaymakam Arslantürk’ün yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Akın Poçulu, İlçe Emniyet Amiri Serdar Çelebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güneş, İlçe Tarım Müdürü Mutlu Tekbıyık, Çayırlı Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Dernek Üyeleri Eray Yılmaz ve Bülent Usta katıldı.

Yurthaber 16-02-21 22:36

Pençe Kartal-2 Harekatında şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı

Ahmet Hamdi Akseki Camisi'ndeki törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri de katıldı

Yurthaber 12-02-21 14:40

KOVİD-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - Sürekli öleceğimi, boğulacağımı, ikinci nefesimi alamayacağımı düşündüm

Amasya Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesinde görev yapan ve Kovid-19'u yenen sağlık çalışanı Ali Kurt: - "Nefesimi aldım, 'Geri verebilir miyim acaba, bir nefes daha alabilir miyim' ümidiyle yaşadım. Yoğun bakımda yanımda yatan birkaç kişi hayatını kaybetti. 'Bunlardan biri de ben olur muyum?' diye düşündüm" - "Bana bir şey olmaz demeyin, olunca hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Ben 45 günlük bir süreç yaşadım, bu süreçte öbür tarafa gittim geldim diyebilirim. Süreç zor, çekene de zor, tedavi edene de"

Yurthaber 29-01-21 11:11

Hastanede tedavi gören eski başkan Çelik hayatını kaybetti

Evinde düşerek ağır yaralanan ve hastanede tedavi gören, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İncirliova eski ilçe başkanlarından ve Aydın eski İl Genel Meclisi üyelerinden Mustafa Çelik(64), hayatını kaybetti.Aydın’ın İncirliova ilçesinde bir dönem CHP ilçe başkanlığı görevini yürüten Mustafa Çelik geçtiğimiz ay evinde düşerek ve ailesinin ihbarı üzerine ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yurthaber 28-12-20 10:38

Pursaklar Devlet Tiyatroları perde açmak için gün sayıyor

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ile yapımı devam eden Devlet Tiyatroları sahnesinde incelemede bulundu.Tarihe ışık tutarak, kültürel ve sanatsal gösterilerin hayat bulacağı Selçuklu Kültür Merkezi, 200 metre kare sahne alanı ile ülke standartlarında en büyükleri arasında yerini alarak kapılarını Devlet Tiyatrolarına açmaya hazırlanıyor.Yapımında son aşamaya gelen tiyatro sahnesi çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Ertuğrul Çetin, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ile birlikte yetkililerden gelinen son nokta hakkında bilgi aldı.‘‘Kültür ve sanat ile iç içe bir Pursaklar’a kavuşmamıza sayılı günler kaldı’’Desteklerini esirgemeyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Devlet Tiyatroları Genel Müdürüne teşekkür eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; "Selçuklu Kültür Merkezimizi günümüz teknolojisine uygun hale getiriyoruz.

Yurthaber 21-12-20 13:27

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 10 Kasım mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İlkeleriyle, ülküleriyle, ülke sevgisiyle sembolleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin göz nuru, nabız atışı, kahramanlık sedası olarak hayranlıkla anılacak, her zaman da öncü, önder ve örnek vasfını muhafaza edecektir." ifadesini kullandı.

Haber 10-11-20 10:05

Amasya’nın ilk SOGEP projesi imzalandı

Amasya’nın ilk Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) projesi olan 1 milyon 672 bin TL bedelli projenin imzaları atıldı.Amasya Valiliği koordinasyonunda Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteğiyle Merzifon Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) tarafından oluşturulan ‘Tek Ebeveynli Ailelerde Çocuk ve Kadının Güçlendirilmesi ile Kadın İstihdamının Arttırılması Proje’nin protokolünü, Amasya Valisi Mustafa Masatlı, OKA Genel Sekter Vekili İbrahim Ethem Şahin ve Merzifon SHM Müdür Vekili Erdem Yüksel imzaladı.Projeyle; kadın istihdamını sağlayarak tek ebeveyn olarak çocuklarının bakımını sağlayan kadınların ekonomik özgürlüğünün sağlanması, tek ebeveynli ailede yaşayan suça sürüklenmiş ve mağdur çocuk pozisyonuna düşmüş çocuk vakalarının sayısının azalması, tek ebeveyn olarak çocuk/ları ile yaşayan annelerin aile içi iletişim, yaşam becerileri, çocuk gelişimi, çocuk yetiştirmede temel becerileri, çocuk ve ergen sağlığı ve aile bütçesi ve kaynak yönetimi olgularının gelişmesinin sağlanması,Merzifon Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden sosyal ekonomik destek alan ailelerin sayısının azalması ve buna bağlı olarak devlet tarafından tek ebeveynli çocuklara ödenen ekonomik desteğin sonlandırılarak devletin kasasında kalmasının sağlanması amaçlanıyor.

Yurthaber 05-10-20 17:52

MHP’li İpek: “Türk milletinin sabrını test etmeyin”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, Ermenistan güçlerinin Azerbaycan’ın askeri birlik ve mevzilerine, sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırıları düşmanca olarak değerlendirerek, “Türk milletinin sabrını test etme yanlışına hiç kimse tevessül etmemelidir” dedi.Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarına tepki gösteren MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, "Milliyetçi Hareket Partisi genel politikasında iki devlet ve Tek Millet halinde geleceği kucaklayan Türkiye-Azerbaycan arasında var olan tarihi ve kültürel dayanışma ve yardımlaşmanın hiçbir gücün ve mütecaviz niyetin karşısında geri adım atmayacağı inancındadır.

Yurthaber 28-09-20 15:50

Cuma namazını tarihi camide kıldılar

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve beraberindeki heyet, Cuma namazını bir süre önce bakıma alınan Yörüklü Köyü’nde bulunan tarihi camide kıldı.Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, İlçe Kaymakamı Fatih Görmüş, AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Çorum Devlet Su İşleri Müdürü Murat Şerbetçi, Kültür Turizm Müdürü Sümeyra Şengül, Çorum İl Müftü vekili Adem Aygün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak ve Orman İşletme Müdürü Mehmet Kılıç Cuma namazını Yörüklü Köyünde 1516 yılında yaptırılan tarihi Ergülü Baba Camiinde kıldı.CHP Çorum İl yöneticileri tarihi camiyi yerinde ziyaret ettikten sonra konuyu gündeme getirmiş, Vali Mustafa Çiftçi’yi makamında ziyaret ederek cami ve çevresinin bakım ve onarıma alınması gerektiği bilgisini paylaşmışlardı.

Yurthaber 18-09-20 18:37

Devletin zirvesi Anıtkabir’de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik mesajlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı 30 Ağustos Zafer bayramı nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret ediyor. Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bakanlar da katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de törende yerlerini aldı.

Haber 30-08-20 11:13

Vali Hüseyin Öner, Millet Bahçesi ve Seyir Terası Proje alanlarında incelemelerde bulundu

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Millet Bahçesi olması yönünde çalışmaları devam eden eski Aziziye Kışlasında ve Ardahan Kalesi Seyir Terası proje alanında incelemelerde bulundu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her ilde bir Millet Bahçesi Projesi kapsamında Ardahan ziyaretinde sözünü verdiği Millet Bahçesi projesinin uygulanacağı 70 bin metrekarelik eski Aziziye Kışlasına giden Vali Öner, içerisinde kent müzesi, kütüphane, kıraathane, butik otel, devlet konuk evi, valilik çalışma ofisi ve çay bahçelerinin yer alacağı alanı gezdi.Vali Yardımcısı Mustafa Gürbüz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ersoy Ürker ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Efsal Alantar ile birlikte alanda incelemelerde bulunan ve çalışmalara yönelik bilgiler alan Vali Öner, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin her ilde bir Millet Bahçesi Projesi kapsamında ilimizde Ardahan Kalesi ve Kura Nehri bölgesinde bulunan iki ayrı parselde toplam 70 bin metrekare alana sahip Aziziye Kışlası, Millet Bahçesi yapılması için Özel İdaremize tahsis edilmiştir.

Yurthaber 23-08-20 12:13

Devlet Bahçeli'den çok sert açıklama: Soysuzluktur

Son dakika haberine göre; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bahçeli mesajında, 'Anıtkabir ile Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif hattında kutuplaşma yaratmak, bölücülük yapmak, Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfiyesi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetleri muhtevasında sanal uçurumlar oluşturmak en hafif tabirle soysuzluktur' ifadelerine yer verdi.

Haber 30-07-20 14:03

Milletvekili Fendoğlu:

Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, amme alacakları ile ilgili olarak TBMM’ye verdikleri kanun teklifinin yasallaşması halinde birçok mağduriyetin giderebileceğini bildirdi.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, yaptığı açıklamada, “Genel Başkan Yardımcımız Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Genel Başkan Yardımcımız Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Konya Milletvekili Esin Kara, Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak ve benim imzamla, ‘Amme alacağı olarak icraya konu olan taşınır ve taşınmaz mallarda mal sahibin başvurusu ile mallara şerh düşülmesi kaydıyla şatışının sahibi tarafından gerçekleştirilebilmesi, öncelikle alacağın tahsili ardından kalanın mal sahibine ödenmesi için Kanun Teklifi’ TBMM’ye verildi” dedi.Amme alacakları ile ilgili olarak TBMM’ye verdikleri kanun teklifinin yasallaşması halinde birçok mağduriyetin giderebileceğini bildiren Fendoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilleri olarak verdikleri kanun teklifinin gerekçesini şöyle belirtti:“Ödenemeyen amme borçları nedeniyle taşınır ve taşınmaz varlıklara el konarak devlet eliyle malların satışı gerçekleştirilmektedir.

Yurthaber 24-06-20 17:43

TBMM Başkanı Şentop, Devlet Bahçeli ile görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi parti genel merkezinde ziyaret etti.

Haber 19-06-20 16:23

Hisarcık’ta çiftçilere 6 bin 475 Goji Berry fidanı dağıtıldı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 5 çiftçiye 25 dekar alanda yetiştirilmek üzere 6 bin 475 adet Goji Berry fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması projesi kapsamında, İl Özel İdare bütçesi ile hazırlanarak temin edilen 6 bin 475 adet Goji Berry (Kurt Üzümü) fidanı Karbasan köyü üreticilerine teslim edildi.İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde düzenlenen fidan dağıtım törenine, Kaymakam Buğra Karadağ, Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, AK Parti İlçe Başkanı Ali Var, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, İl Genel Meclisi üyeleri Mustafa Şen ve İbrahim Kılıç ile çiftçiler katıldı.Hazırlanan proje nedeniyle İl ve İlçe Tarım teşkilatı personellerine teşekkür eden Kaymakam Buğra Karadağ, tarıma ayrılan ödenek ve desteklerinden dolayı, Vali Ömer Toraman’a, İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine, çiftçiler adına ayrıca teşekkür etti.Türkiye’de olduğu gibi Kütahya’da da Goji Berry yetiştiriciliğinde bir artış gözlendiğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, yüksek antioksidanlı gıdalardan biri olan kurt üzümünün besleyici ve iyileştirici özelliğinden dolayı tüketiminin giderek arttığını belirtti.

Yurthaber 05-06-20 11:52

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100’üncü yılı

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 23 Nisan’ı, değerini hiçbir zaman kaybetmeyecek “egemenlik” ve “çocuk” olmak üzere iki evrensel kavram üzerine inşa ettiğini söyledi.Asyalı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100 yıl önce, 23 Nisan 1920’de kurulduğunu anımsatarak, “Aslında 23 Nisan, Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulacak Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk adımıydı” dedi.Gazi Mustafa Kemal’in, Anadolu savaş ortamında içerisinde olsa bile bir millet meclisi kurarak vekiller aracılığıyla Anadolu’nun sesini ülke yönetimine dahil ettiğini ve Kurtuluş Savaşını vekillerle birlikte kurduğu meclisten yönettiğini hatırlatan Asyalı, “Bu nedenle 23 Nisan, ulusal egemenliğimizi temsil eder, bu nedenle üç yıl sonra kurulacak bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk adımıdır, diye konuştu.“Savaş içerisinde kurulan meclis, Mustafa Kemal’in ne kadar ileri görüşlü bir devlet adamı olduğunun göstergesidir” diyen Asyalı, şöyle devam etti:“Şanlı Türk tarihi sayısız zaferlerle doludur.

Yurthaber 22-04-20 18:07

Başkan Oprukçu, ziyaretlerini sürdürüyor

Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) geçişinin ardından gerçekleştirdiği ziyaretlerine Ankara’da devam etti.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ankara ziyaretleri kapsamında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkan Vekili Celal Adan, Konya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, Bursa Milletvekili ve Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Yerel Yönetimler Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Genel Başkan Yardımcısı Kamil Aydın, Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci ile görüştü.“Baba ocağına dönmenin mutluluğu içerisindeyim”Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Genel Başkanımız başta olmak üzere partimizin önemli kademelerinde görevlerini başarıyla sürdüren ülküdaşlarımızı ziyaret ettik.

Yurthaber 11-03-20 11:47

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler çalışmaları anlattı

Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, 2019 yılında yapılan çalışmalarla hakkında bilgi aldı.Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci, Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü ve birim müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün vizyon ve misyonu hakkında İl Müdürü Galip Sökmen bilgi verdi.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait huzurevlerine kabul şartları hakkında da bilgi veren Sökmen, 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak, kendi gereksinimlerini karşılamasını engelleyici bir rahatsızlığı bulunmamak, yeme, içme, banyo, tuvalet ve bunun gibi günlük yaşam etkinliklerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olmak, ruh sağlığı yerinde olmak, bulaşıcı hastalığı olmamak, uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak, sosyal veya ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak gerektiğini ifade etti.Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Güleç Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, Kadın Konukevi Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve Yazıköy Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürlüğü faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi veren Sökmen, Safranbolu Engelsiz Yaşam Merkezine 13 yaş ve üzeri zihinsel engelli olmak, yüzde 40 ve üzeri zihinsel engeli bulunduğunu, sağlık kurulu raporu ile belgelemek, sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak koşulu ve kabullerin gerçekleştiğini söyledi."20 Koruyucu Ailemiz var"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı 5 özel kreş ve gündüz bakımevinin faaliyet gösterdiğini ifade eden Sökmen, koruyucu aile hizmet modelinden yararlanan 20 ailenin olduğunu bu ailelerin yanında 31 tane çocuğun bulunduğunu söyleyerek, Kadın Konukevi Hizmetleri ve Engelli Evde Bakım Hizmetleri hakkında bilgi verdi.Karabük’teki şehit ve gazi aileleri hakkında bilgi veren Sökmen, Karabük’te 67 tane Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve sivil şehidin olduğunu, Kıbrıs, Kore ve vazife malulü olmak üzere hayatta olan 191 tane de gazinin olduğunu belirtti.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ilgi alanının toplumun dezavantajlı kesimleri olduğunu ifade eden Vali Gürel, "İşinizi yaparken empati kurarak çalışmalısınız, sosyal devlet olmanın temel amaçlarından biri de vatandaşların insanca yaşamasını sağlamak" dedi.

Yurthaber 11-02-20 13:59

Karabük’te vergi tahsilatında yüzde 90’lık başarı

Karabük’te, 2019 ocak-aralık tarihinde il genelinde 782 milyon 192 bin lira tahakkuk, 704 milyon 256 bin lira tahsilatla yüzde 90’lık başarı elde edildi.Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında İl Defterdarlığını ziyaret ederek, Defterdar Osman Koçaş’dan 2019 yılında yapılan çalışmalarla hakkında bilgi aldı.Defterdar Osman Koçaş, görevlerinin vergi kanunları ve özel kanunlarla bu kanunlara dayanılarak bakanlıkça belli edilen kamu gelirleriyle ilgili mükellefin tespiti, tarh, tahakkuk, tecil, tahsil ve terkin işlemlerini, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri ve özel bütçeli idarelerin hukuk danışmanlığını, muhakemat hizmetlerini talepleri halinde yerine getirmek, devlet hesaplarını tutmak, saymanlık hizmetlerini yaparak, devlet görevlerinin kanun, tüzük, yönetmelik ve tebliğler doğrultusunda gerçekleştirilmesini sağlamak olduğu söyledi.Defterdarlığın gelir birimlerinin yapmış olduğu çalışmalar sonunda 2018 ve 2019 yılında elde edilen tahakkuk ve tahsilat miktarları hakkında bilgi veren Koçaş, "2018 Ocak-Aralık tarihi itibariyle il geneli toplam 849 milyon 397 bin lira tahakkuk, 744 milyon 499 bin lira tahsilat ile yüzde 87,7 oran yakalanmışken 2019 Ocak-Aralık tarihi itibariyle yine il genelinde 782 milyon 192 bin lira tahakkuk, 704 milyon 256 bin lira tahsilatla yüzde 90’lık bir oran yakalanmıştır" dedi.Ocak-aralık 2019 hedef gerçekleşme, tahsilat oranı ve iade bilgileri hakkında da bilgi veren Koçaş, e-haciz sonuçları, alacak stoğu tutarları, net kaynak tabanlı tahsilat gerçekleşmeleri, Vergi Dairesi bazında ödeme emri düzenleme sonuçları, Vergi Dairesi bazında ödeme emri tebliğ sonuçları ve vergi denetimleri hakkında bilgi verdi.2019 yılında 2 bin 771 mükellefin denetlendiğini ifade eden Koçaş, bandrollü ürün mükellef sayısının 132, yaygın yoğun vergi denetiminin 2 bin 433, akaryakıt istasyonu mükellef denetiminin 104 olduğunu ifade etti.31 bin 898 gelir vergisi mükellefi varGelir vergisinde mükellefleri gerçek, basit, kurum ve diğer olarak sınıflandırdıklarını, il genelinde 12 bin 406 gerçek gelir vergisi mükellefinin bulunduğunu aktaran Koçaş, 3 bin 122 basit gelir vergisi mükellefi, 1 bin 255 kurum gelir vergisi mükellefi ve 15 bin 115 diğer gelir vergisi mükellefinin olduğunu, il genelinde toplam 31 bin 898 gelir vergisi mükellefinin olduğunu kaydetti.Motorlu taşıtlar vergisi mükellefinin il genelinde 65 bin 933, KDV mükellefinin 6 bin 476, 2019 Aralık ayı sonu itibariyle, bütçe gelirlerinin giderleri karşılama oranının yüzde 49 olduğunu anlatan Koçaş, 2019 Aralık ayı itibariyle bütçe gelirleri tahsilatının 704 milyon 256 bin lira, bütçe giderinin 1 milyar 448 milyon 780 bin lira olduğunu ifade etti.İl Defterdarlığına bağlı müdürlüklerin yaptığı iş ve işlemler hakkında da bilgiler veren Koçaş, personel, araç, bina, lojman, diğer sosyal ve yardımcı tesisler hakkında bilgiler vererek sunumunu tamamladı.Yapmış olduğu bilgilendirmeden dolayı Defterdar Osman Koçaş’a teşekkür eden Vali Gürel, vergi tahsilatında yakalanan yüzde 90’lık başarı için tebrik ederek, vergisini zamanında veren ve bu başarının yakalanmasında emeği bulunan vergi mükelleflerine teşekkür etti.Toplantıda, Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci, Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü ve Defterdarlık birim müdürleri hazır bulundu.

Yurthaber 11-02-20 13:59

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler çalışmaları anlattı

Karabük Valisi Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü ziyaret ederek, 2019 yılında yapılan çalışmalarla hakkında bilgi aldı.Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci, Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü ve birim müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün vizyon ve misyonu hakkında İl Müdürü Galip Sökmen bilgi verdi.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait huzurevlerine kabul şartları hakkında da bilgi veren Sökmen, 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak, kendi gereksinimlerini karşılamasını engelleyici bir rahatsızlığı bulunmamak, yeme, içme, banyo, tuvalet ve bunun gibi günlük yaşam etkinliklerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olmak, ruh sağlığı yerinde olmak, bulaşıcı hastalığı olmamak, uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak, sosyal veya ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak gerektiğini ifade etti.Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Güleç Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Hasan Doğan Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, Kadın Konukevi Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü ve Yazıköy Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürlüğü faaliyet ve çalışmaları hakkında bilgi veren Sökmen, Safranbolu Engelsiz Yaşam Merkezine 13 yaş ve üzeri zihinsel engelli olmak, yüzde 40 ve üzeri zihinsel engeli bulunduğunu, sağlık kurulu raporu ile belgelemek, sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak koşulu ve kabullerin gerçekleştiğini söyledi."20 Koruyucu Ailemiz var"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı 5 özel kreş ve gündüz bakımevinin faaliyet gösterdiğini ifade eden Sökmen, koruyucu aile hizmet modelinden yararlanan 20 ailenin olduğunu bu ailelerin yanında 31 tane çocuğun bulunduğunu söyleyerek, Kadın Konukevi Hizmetleri ve Engelli Evde Bakım Hizmetleri hakkında bilgi verdi.Karabük’teki şehit ve gazi aileleri hakkında bilgi veren Sökmen, Karabük’te 67 tane Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve sivil şehidin olduğunu, Kıbrıs, Kore ve vazife malulü olmak üzere hayatta olan 191 tane de gazinin olduğunu belirtti.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün ilgi alanının toplumun dezavantajlı kesimleri olduğunu ifade eden Vali Gürel, "İşinizi yaparken empati kurarak çalışmalısınız, sosyal devlet olmanın temel amaçlarından biri de vatandaşların insanca yaşamasını sağlamak" dedi.

Yurthaber 11-02-20 13:59

Devlet Bahçeli'den Mustafa Akıncı'ya çok sert tepki!

MHP Genel Başkanı Bahçeli, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya tepki gösterdi. Bahçeli yaptığı açıklamada "'İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım' demesi utanmazlık olduğu kadar tamiri ve tedavisi imkansız bir Türkiye husumetidir. Akıncı’nın onurlu ve şerefli hareket ederek görevinden affını istemesi yegane beklentimiz ve temennimizdir." ifadelerini kullandı.

Haber 08-02-20 14:38