Dil Haberleri

90 yaşına merdiven dayayan profesör dinçliğin formülünü açıkladı! Türkiye'deki ilk nöropsikoloji laboratuvarını kurmuştu

Türkiye'deki ilk nöropsikoloji laboratuvarını kuran Prof. Dr. Öget Öktem Tanör, 89 yaşında olmasına rağmen üniversitede ders vermesi ve hasta bakmasının yanı sıra her gün 1 saat yürüyüp, haftada bir gün pilates yapıp gençlere örnek oluyor.

Haber 18-03-2024 13:51

Ortadan ikiye bölünmüş diliyle böyle yemek yedi! Görüntüler sosyal medyada gündem yaratmayı başardı

Vücut modifikasyonlarıyla tanınan dövme sanatçısı Vii Duquette, bir çatal dolusu hazır erişte yerken ortadan ikiye bölünmüş dilini gösterdi. O anları kaydederek TikTok'tan paylaşan Duquette'nin paylaşımı kısa sürede viral olmayı başardı. Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir bölümü Duquette'nin dilinin hareket etme şekline inanamadığını söyledi.

Trend 22-09-2023 10:16

Doktorları bile şaşkına çevirdi! Dili bir anda yeşil renge döndü ve tüylenmeye başladı...

Amerika Birleşik Devletleri’nde ismi açıklanmayan bir hastanın başına gelen son derece nadir olay herkesi şaşkına çevirerek tıp dergilerine konu oldu. İsmi açıklanmayan 64 yaşındaki hastanın ilaçla birlikte tütün kullanmaya devam etmesi vücudunda ilginç bir tepki yaşanmasına neden oldu ve hastanın dili yeşil renge dönerek bir anda tüylendi.

Trend 12-07-2023 13:13

Sosyal medyadan yaptığı itirafla gündem yarattı! “Dilimin bir kısmını kestirdim. Şimdi daha iyi öpüşüyorum”

Sosyal medyada ‘Xehli G’ kullanıcı adıyla tanınan Rochelle Garett isimli bir kadın yaptığı itirafla herkesi şaşkına çevirmeyi başardı. 22 yaşındaki TikToker, dil ve damağı birbirine bağlayan doku olan lingual frenulumunun kesildiğini açıkladı. Böylece Garett, daha iyi öpüştüğünü iddia ederek dikkatleri çekti.

Trend 19-04-2023 14:03

Dil

Dil Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dil Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İnmenin belirtisi günler önce başlıyor! Yemek yerken görülen bu durum uyarıyor

Değişen yaşam koşulları inme geçiren kişi sayısında artışa neden oluyor. Yüksek tansiyon, kolesterol, diyabet gibi hastalıklar felç riskini artırıyor. Felce erken müdahale etmemek sakatlığa ve ölüme neden olabiliyor. Uzmanlar inmenin günler önce belirti verebileceğini belirtiyor.

Haber 26-01-2023 11:19

Kullanmadan önce tekrar düşünün! Temizlik yüzünden hayatından oluyordu...

Ağız ve diş bakımının önemi genellikle görünüm nedeniyle yapılsa da ağızımızdan giren bakteriler ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. Ağız temizliğinde sıklıkla kullanılan bazı ürünler sağlığımızı riske atabiliyor. 59 yaşındaki bir hasta dilini temizlediği için ölümcül olabilen bir enfeksiyon kaptı.

Haber 19-01-2023 14:50

Her fotoğrafınızın mükemmel çıkmasını sağlayacak ünlü tüyoları! Zahmetsiz güzellik mümkün

Fotoğraf çekilmek bazı kişiler için bir tutkuyken bazıları fotoğraf çekilmekten ısrarla kaçarlar. Çok güzel olmanıza rağmen fotoğraflarda kötü çıktığınızı düşünüyor ve bu durumdan şikayet ediyorsanız ünlülerin selfielerinde kullandıkları ufak ama etkili sırlara göz atabilirsiniz. Bu tüyolarla zahmetsiz şekilde en mükemmel fotoğraf çekimini sağlayabilirsiniz.

Kadin 20-12-2022 14:27

Dilinizde bu durumu yaşıyorsanız doktora koşun! Kanserin az bilinen belirtisi

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Sağlığı büyük oranda riske atan kanserin hayati sonuçlarını önlemek için erken teşhis etmek önem taşıyor. Tehlikeli kanser türleri arasında bulunan ağız kanserinin bilinmeyen belirtileri bulunuyor. Sıklıkla yaşadığımız bazı rahatsızlıklar ağız kanseri belirtisi olabilir.

Haber 05-12-2022 10:55

Yılanın ısırdığı adamın dili doktorlar tarafından hayatını kurtarmak için kesildi! “Her gece rüyamda gördüm”

Hindistan’da yaşayan ismi açıklanmayan bir adam her gece rüyasında yılan tarafından ısırıldığını görüyordu. Rüyasının anlamını öğrenmek için internette araştırma yapan adam en sonunda bir falcıya gitmeye karar verdi. Ancak bu sırada gerçek hayatta bir yılan tarafından ısırıldı. Hayati riski bulunan adamın yaşama devam edebilmesi için doktorlar dilini kesmeye karar verdi.

Trend 28-11-2022 16:05

TikTok fenomenleri ve uzmanlar ilk kez aynı fikirde! Bunu yaparsanız...

Uzmanlar, TikTok fenomenlerinin takipçilerine tavsiye ettiği bir ağız ve diş bakımı uygulamasının yapılabileceğini belirtti. Milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformunun yüksek takipçili kullanıcıları, takipçilerine dil kazıma işleminin yapılması yönünde tavsiyede bulunuyor. Uzmanlar dil kazıma işlemi sayesinde diş eti hastalıklarının ve kötü nefesin önlenebileceğini söyledi.

Haber 24-11-2022 07:10

Hastalıklar arttı, herkesin gözü onda! Bağışıklığı çelik gibi kuvvetlendiriyor

Kış aylarında artan hastalıklar birçok kişinin yaşamını olumsuz etkiliyor. İş ve okul hayatında aksamalara yol açan grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için bağışıklığı kuvvetli tutmak gerekiyor. Bağışıklık sisteminizi çelik gibi yapacak ve hastalıklardan koruyacak gıdalar bulunuyor.

Haber 21-11-2022 14:07

Gıdınıza 7 günde veda edin! Evde gıdı eritme hareketleri

Gıdı yüzün çok daha kilolu, sarkık ve yorgun görünmesine sebep olabiliyor. Özellikle kadınlar gıdı görünümünden oldukça rahatsız oluyor. Gıdıyı giderecek ameliyatlar bulunsa da birçok kişi ameliyat yerine doğal tedavi yöntemlerini araştırıyor. Gıdı nasıl gider? diye düşünüyorsanız gıdı eritme egzersizlerini mutlaka denemelisiniz.

Kadin 09-11-2022 16:53

Profesörün muayenehanesine dana dili göndermişti! 10 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Kendisini sosyal medyada operatör doktor olarak tanıtan şüpheli M.Y., Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Şenol'u muayenehanesine dana dili göndererek tehdit etmişti. Şüpheli M.Y. hakkında iki suçtan 10 yıl hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Haber 01-11-2022 20:47

Kanser belirtisi olabilir! Dilinizde değişim görüyorsanız hemen doktora koşun

Ortaya çıkan hastalıkları erkenden teşhis etmek ve doğru tedaviye başlamak hayati önem taşıyor. Ciddi hastalıkların bazıları hiç belirti vermeden sinsice ilerlese de bazıları vücudun görünmeyen yerlerinde uyarıcı işaretler verebiliyor. Dilde meydana gelen koku, doku, renk değişimleri birçok hastalığın belirtisi olarak görülüyor.

Haber 20-10-2022 08:45

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Suzuki, Konya'da sergi açılışına katıldı

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Suzuki, Konya'da sergi açılışına katıldı

Yurthaber 18-10-2022 14:15

Stresinizi ve ağrıları kökten çözecek! Bu basit yöntemleri deneyin

Stres birçok hastalığa neden olan temel etkenler arasında bulunuyor. Gün içerisinde ister istemez strese maruz kalıyoruz. Stresi yönetmek oldukça zorlu olabiliyor. Ancak stresi azaltmak için çok basit yöntemler bulunuyor. Bu yöntemleri deneyerek rahatlayabilirsiniz.

Haber 17-10-2022 15:59

Grip diyerek geçiştiriyorsanız dikkat! Kanserin en önemli belirtisi

Kış aylarına geçiş dönemlerinde ve soğuk havalarda sık sık yaşanan üşütme, nezle, grip durumlarının en büyük belirtileri arasında bulunan boğaz ağrısı yaşam kalitesinin oldukça düşmesine neden oluyor. Bir şeyler yiyip içerken zor durumlar yaşatan boğaz ağrıları genellikle önemsiz görülüyor. Ancak grip nedeniyle kaynaklandığını düşündüğünüz boğaz ağrıları, yutma problemleri kanserin de önemli belirtisi olarak görülüyor.

Haber 14-10-2022 11:58

Böylesi görülmedi! Cinsel ilişkide hazzı artırmak için yapılan bu fantezi çok tehlikeli

Cinsel ilişki sırasında herkesin aldığı haz farklılık gösteriyor. Bu hazzı artırmak için çeşitli fanteziler uygulayan insanlar bulunuyor. Bu fanteziler arasında en ilginci otoerotik asfiksi. Otoerotik asfiksi, cinsel ilişki yaşayan kişinin daha fazla haz alması için kendini nefessiz bırakmasına deniliyor.

Haber 21-09-2022 20:54

Gülümsemeniz hastalıklar hakkında uyarıyor! Eğer bu şekilde görünüyorsa…

Herkes sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak istiyor. Diş sağlığı ve güzel bir gülüş kişinin iletişimini oldukça etkiliyor. Ancak uzmanlar gülmenin sadece görünüşü değil sağlığı da etkilediğini belirtiyor. Daha sağlıklı ve bakımlı bir görünüm için diş bakımına dikkat etmeniz gerekiyor.

Haber 16-08-2022 17:26

Şekerinin düştüğünü söyleyip yere yığıldı! Dili boğazına kaçan adama, kuyumcudan hayat kurtaran müdahale

Elazığ'da şekerinin düştüğünü söyleyip yere yığılan ve dili boğazına kaçan kişiye kuyumcu, dükkanında müdahale etti. Kuyumcunun hayat kurtaran müdahalesi iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haber 01-08-2022 16:38

Doğu Dilleri ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar? Doğu Dilleri ve Edebiyatı bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Doğu Dilleri ve Edebiyatı bölümü , Arapça, Farsça, Japonca, Urduca gibi dillerin ana bilim dalından oluşmaktadır. Ülkelerin dillerini, kültürlerini, sanat alanındaki gelişmelerini inceleyecek alanında uzman kişileri yetiştirmeyi hedefler. Mezunlar seçmiş oldukları dil üzerinden ilerleyerek kültür, edebiyat alanında incelemeler yaparak dilin gelişmesine katkı sağlarlar. Eğitim süresi 4 yıl olan Doğu Dilleri ve Edebiyatı bölümü Nedir? Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümü mezunları ne iş yapar?

Egitim 27-07-2022 19:49

Acınıza son! Dil yaralarını tedavi etmek için...

Dil yaraları çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Oldukça rahatsız edici sorunlara yol açabilen dil yaraları konuşmayı, yemek yemeyi zorlaştırabiliyor. Dil yaralarını doğal yöntemler ile iyileştirebilirsiniz. Dil yaralarına karşı iyi gelecek malzemeler her evde bulunuyor. Bu temel malzemeler ile dil yaralarının acısını hafifletebilirsiniz.

Haber 27-06-2022 16:07

DİLKOM salgın döneminde teleterapi yöntemiyle danışanlarına ulaştı

DİLKOM salgın döneminde "teleterapi" yöntemiyle danışanlarına ulaştı

Yurthaber 22-02-2022 11:04

21 Şubat dünya ne günü? Dünya Anadili Günü ne zaman? Neden 21 Şubat Anadil Günü? 21 Şubat Anadil Günü ne demek?

21 Şubat Dünya Anadil günü olarak kutlanmaktadır. Her yılda bazı önemli aylar ve günler vardır. Kimileri biliniyor ve kutlanıyor kimileri ise bilinmediği için geçiliyor. 21 Şubat gününün Dünya Anadil günü olduğunu bilen kadar eminiz ki bilmeyenler de yok değildir. 21 Şubat'ın Dünya Anadili Günü olduğunu duyanlar 21 Şubat tarihine özel araştırmalara başladı. Birçok vatandaş da neden 21 Şubat'ın Anadil Günü olduğunu sorguluyor.

Haber 21-02-2022 11:00

Dilinizde asla göz ardı etmemeniz gereken 5 uyarı işareti! Beyaz dilin nedeni bu olabilir

Dil, ağız boşluğu içerisindeki önemli yapılardan biridir ve vücuttaki en güçlü kaslardan biri olarak tanımlanır. Tat alma, konuşma, çiğneme ve yutma gibi önemli fonksiyonların bir parçası olan dilin sağlıklı yapısını koruması, yaşam kalitesi açısından önemlidir. Bununla birlikte dilinizdeki bazı rahatsızlıklar, vücudunuzda devam eden başka bir sağlık durumunun uyarı işareti olabilir.

Haber 19-12-2021 09:45
Dil

Antakya Medeniyetler Korosu'nun 12 yıllık solisti 14 dilde şarkı ve ilahi seslendiriyor

Hatay'da 2007'de kurulan koronun yaklaşık 250 konserinde sahne alan Meltem Bingöl Altunay: - "Mesajımız şudur; 'kimsenin kimseyle düşman olmasına gerek yok, hangi dil ve dinden olursanız olun yaratılanı seviyorum yaratandan ötürü'. Koromuzun en önemli mesajı ise barış mesajı vermesidir ve ben de bu mesajı verdiğim için mutluyum"

Yurthaber 24-11-2021 12:19

Öğretmenden hayat kurtaran müdahale! Eliyle öğrencinin kaçan dilini çıkardı

Siirt'te bir okulda, arkadaşlarıyla bahçede top oynadığı sırada yere düşmesi sonucu dili boğazına kaçan öğrenci, öğretmenin müdahalesiyle yeniden nefes aldı.

Haber 30-09-2021 15:23

Kadınlar ve erkeklerin farklı diller konuştuğu Nijerya köyü: Ubang

Dünyanın hemen hemen her yerinde aynı lokasyonda yaşayan kişilerin dillerinin ortak olduğu görülür. Ancak Güney Nijerya’da yaşayan ve bir çiftçi topluluğu olan Ubang’da erkekler ve kadınlar farklı diller konuşuyorlar. Hatta bu farklılığı Tanrı’nın bir lütfu olarak görüyorlar.

Trend 28-09-2021 16:16

Dil yanmasını bu kolay yöntemlerle saniyeler içinde iyileştirin

Ağzın içinde tat almayı sağlayan tomurcuklar bulunur. Çok sıcak bir şey içtiğinizde ya da yediğinizde bu tomurcukların daha da belirginleştiğini hissedersiniz. Diliniz yandığında bu tomurcuklar işe yaramaz ve tatları doğru bir şekilde algılayamayız. Sizler için diliniz yandığında anında rahatlatabilecek çözümleri araştırdık.

Yemek 24-08-2021 11:33

52 yıllık yaşamında bütün imkansızlıklara rağmen 58 dil öğrenmeyi başardı

Değişen dünya düzeni içerisinde yeni bir dil öğrenmek adeta zorunlu bir durum haline geldi. İngilizce’nin yanında yeni bir yabancı dil öğrenmenin sorumluluğunu hisseden çoğu kişi kendisini geliştirmek için adımlar atıyor. Ancak kimileri yeni bir dil öğrenmek için büyük bir çaba sarf etmek zorunda kalıyor. Kimileri ise bu konuda gerçekten doğuştan yetenekli olarak dünyaya geliyor.

Trend 05-05-2021 14:36

Bartın'da vatandaşın dili boğazına kaçan çocuğu kurtarışı böyle görüntülendi

Bartın'da market arabasıyla oynadığı sırada düştükten sonra dili boğazına kaçan 6 yaşındaki Ege Tahtasızı, Güçlü Ocakçı (47) müdahalede bulunarak kurtardı. O anlar güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Haber 26-04-2021 00:26

Artık neredeyse hiç kullanılmayan ve yok olmak üzere olan tarihin 5 eski alfabesi

Tarihsel süreç aslında yazının icadıyla beraber bambaşka bir noktaya ulaştı. Tarihte yazıyı Sümerler bulsa da aslında pek çok toplum ve kültürün kendisine ait bir alfabesi olduğu öngörülüyor. Bazı kültürler zaman yenil düştü, bazıları ise asimile olarak kendi alfabeleriyle aralarına mesafe koydu. Sizler için tarihin tozlu sayfalarına gömülen neredeyse hiç kullanılmayan eski alfabeleri araştırdık.

Trend 19-04-2021 15:57

171 yıllık Çerkez köyünün gelenekleri yavaş yavaş yok oluyor

Bursa'daki Mustafakemalpaşa ilçesinin Güvem Köyü'nde yaşayan Kafkasya'dan göç eden Çerkez aileler, 1850 yılından bu yana kendi geleneklerini torunlarına aktarmaya devam ediyor. Türkçe'nin yanında Çerkezce'nin de konuşulduğu köyün yaşlıları, yeni neslin kendilerini anlamadığını söylüyor. Unutulmaya yüz tutan Çerkezce'nin 10 yaşından küçük çocukların konuşamadığı söyleniyor.

Haber 22-03-2021 10:20

Dil kanseri teşhisi konmuştu! Bacağındaki dokudan dil yaptılar

Muğla'da dil kanseri teşhisi konan hastaya bacağından alınan dokuyla dil yapıldı. Kanser teşhisi konan sağlık çalışanı, tümörün temizlenmesinin ardından dil nakli sonrası sağlığına kavuştu.

Haber 09-03-2021 16:23

Kavga ettiği kişiyi önce öptü, sonra kopardığı dili martı yedi

İskoçya'da 2 yıl önce yaşanan bir kavgaya ilişkin duruşma ilginç detaylarıyla haberlere konu oldu. Söz konusu olayda iki yabancı arasında çıkan tartışma, birinin diğerini öpüp dilini koparması, bir martının da kopan parçayı yemesiyle sonuçlandı.

Haber 22-02-2021 17:37

En uzun dili olan hayvan hangisi biliyor musunuz?

Geçen yıl keşfedilen 'Anoura Fistulata' adlı yarasa türünün dünyanın en uzun diline sahip memeli olduğu bildirildi.

Haber 11-12-2006 16:30

Neden İngilizce konuşamıyoruz?

İngilizce hayatımızın her noktasında karşımıza çıkmaya başladı. Bu sebeple bir şeyi fark ettik ki genel olarak İngilizce'yi öğreniyoruz fakat konuşamıyoruz.

Haber 29-11-2006 01:35

Yabancı dil eğitimi 4. sınıfta başlayacak

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ilköğretim, ortaöğretim, uzaktan öğretim ile yaygın eğitim okul veya kurumlarında yapılan yabancı dil eğitimi ve öğretimi ile ilgili usul ve esasları yeniden düzenleyen "Milli Eğitim Bakanlığı Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi Yönetmeliği", Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haber 31-05-2006 10:11

Yabancı dil eğitimi ne zaman başlamalı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatında 4'ncü sınıftan itibaren başlatılan dil eğitiminin özel okullarda 4 yaşına kadar inmesi bilim ve eğitim çevresini ikiye bölüyor.

Haber 11-05-2006 11:06

Dilinize bakarak hastalığı anlayın

İnsanlar dillerine bakarak, vücudunda herhangi bir hastalık olup olmadığını anlayabiliyor. Dili aşırı kuru olan kişilerde şeker hastalığı riski artarken, kızıl hastalığında dil çok kırmızı oluyor.

Haber 03-01-2005 11:56
Dil