Din Adamlari Haberleri

Seçim sürecinde rakibinin vaadiyle dalga geçmişti! 74 yıl sonra CHP'ye geçen belediyede indirim: 1 liraya düştü

31 Mart seçimleri birçok açıdan ilke sahne olmuştu. Bunlardan biri de Manisa'da yaşandı. Büyükşehir Belediyesi 74 yıl sonra CHP'ye geçmişti. Seçim sürecinde MHP'li başkan Cengiz Ergün ile CHP'nin adayı Ferdi Zeyrek arasında yaşanan 'su' göndermesi uzun süre konuşulmuştu. Seçimi kazanan Zeyrek görevinin ilk ayında rakibinin 'atma din kardeşiyiz' dediği vaadini gerçekleştirdi.

Haber 2024-04-22 08:43:25

İsrail kehanetlerden medet umar hale geldi! Dolaşıma sokulan fotoğraf din savaşlarının ilk kıvılcımı olabilir: Dalga dalga yayılacak

Hayali, Mescid-i Aksa'yı Yahudilere açmak olan İsrail şimdi de tarihi kehanete dayanarak ABD’den getirdiği beş düveden birini ‘kurban’ etmeye hazırlanıyor. Radikal Yahudiler ‘kızıl düve’ kampanyasını başlatarak başta Orta Doğu olmak üzere din savaşlarının dalga dalga yayılmasını ümit ediyor. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yapay zekayla oluşturulan fotoğrafının amacı da bu. Peki nedir bu kehanet? İşte detaylar...

Haber 2024-04-11 07:43:55

Alo Fetva Hattı ramazanda günde 13 binden fazla soruyu cevaplıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Halil Kılıç, günde 3-4 bin soru alan "Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı"nın ramazan ayında günde 13 binden fazla soruyu cevapladığını bildirdi.

Yurthaber 2024-03-27 12:00:22

Zekât hesaplama 2024: Zekât nasıl hesaplanır? 2024 Diyanet zekât hesaplama

Zekât din bilimi terimi olan ve Arapçadan dilimize ödünçlenen bir sözcüktür. Bu din bilimi terimi İslam’ın 5 şartından birini temsil eder. Zengin bir kimsenin sahip olduğu mallar dinen zenginlik ölçütünü karşılamakta ise bu kişinin zekât vermesi gerektiği bilinir. Bu kapsamda zekâtın ne anlama geldiğiyle birlikte kimlere verilebildiği, nasıl hesaplandığı ve ödendiği gibi hususlara değinilmelidir. Böylece sahip olunan mallardan hangi oranda zekât verilmesi gerektiği anlaşılacaktır.

Finans 2024-03-17 17:16:13

En uzun orucun tutulduğu kentlerden Sinop'ta, vatandaşlar iftar saatini sahillerde bekliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan hesaplamalara göre 13 saat 23 dakika ile en uzun orucun tutulduğu 6 kentten biri olan Sinop'ta, vatandaşlar iftarı sahillerde zaman geçirerek bekliyor.

Yurthaber 11-03-24 14:52

Kavgalardan bıktı, kahvehanede siyasi tartışmaları yasakladı! Peki müşteriler şimdi ne konuşuyor?

Adana’da müşterilerinin siyasi konular nedeniyle kavga etmesinden bıkan kahvehane sahibi Zeki Akkurt (36), dükkanında siyaset konuşulmasını yasakladı. Hatta kahvehanenin çeşitli yerlerine, ‘Bu kahvede siyaset yapmak, din, dil, ırk tartışmak yasaktır’ yazıları astı. Akkurt, “Çok tartışma ve kavga çıkıyordu. Yazıları astığımız günden bu ana kadar herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Bu durum gelen vatandaşların da hoşuna gidiyor” dedi. Peki müşteriler şimdi kahvede ne konuşuyor? İşte detaylar...

Haber 29-02-24 09:59

Nedim Şener'in 'Ayasofya' iddiası olay olmuştu! Ekrem İmamoğlu'ndan çok sert yanıt: Çıkmış bir meczup dün akşam televizyonun birinde...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Nedim Şener’in ‘Ayasofya’ iddialarına yanıt verdi. "Seçim geldi yine başladı din, iman, kitap, memleket…" diyen İmamoğlu, söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanlarken, Şener için çok sert ifadeler kullandı. İmamoğlu, "Çıkmış bir meczup dün akşam televizyonun birinde... Cahilliğinden değil, kötü bir insan olduğu için, meczup olduğu için Ayasofya yalanını ortaya atıyor." dedi.

Haber 27-02-24 07:58

Adnan Oktar'ın sosyal medya oyunu deşifre oldu! Silivri için özel çalışma yapmışlar: Onu efsane yapalım

Din sömürüsüyle sayısı belirsiz insanın hayatını karartan Adnan Oktar ve tarikatının sosyal medyada kullandığı yöntemler deşifre oldu. Silivri Cezevi'nde kaldığı dönemde sosyal medyada algı çalışmalarını hızlandıran örgütün her detayı ince ince düşünmesi akıllara durgunluk verdi. Yazışmalardaki 'abartarak verelim, onu efsane yapalım' ifadeleri hayrete düşürdü.

Haber 18-02-24 17:06

Erzurumlular uyanık olsun diyerek uyardı! Yapılanmanın büyüklüğünü anlata anlata bitiremedi: Anneler kızlarını ikram ediyor

Türkiye Adnan Oktar gerçekleriyle yüzleşmeye devam ediyor. Din adı altında insanları sömüren, bedenlerini istismar eden ve gencecik insanların hayatını karartan Adnan Oktar örgütüyle ilgili her gün bir korkunç detay çıkıyor. Adnan Oktar'ın hedefindeki il bu defa Erzurum. Bugünkü dehşete düşüren detay ise 'Annelerin kızlarını ikram etmesi.' İşte ayrıntılar...

Haber 18-02-24 07:29

Canavarın adı Adnan! Siyasi ayağı da deşifre oluyor! Fatih Erbakan hakkındaki bu iddiayı ilk kez duyacaksınız 'Yalvararak yardım istedi'

Türkiye, din adı altında etrafını kandıran kendisini mesih, seçilmiş kişi olarak tanıtan tarikat liderlerinden çok çekti. Bu tarikat liderleri tıpkı FETÖ ve Adnan Oktar gibi silahlandı ve devletin önemli yerlerine sızdı. Adnan Oktar örgütünden 2018 yılında ayrılan ve devletle iş birliği yapan Özkan Mamati ve operasyon sırasında mali şube müdürü olan Furkan Sezer çözülmenin yaşanmasında önemli rol oynadı.

Haber 15-02-24 16:33

Son dakika: 2024 fitre bedeli belli oldu: Diyanet İşleri Başkanlığı bu yılki rakamı açıkladı

Son dakika: Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre miktarını 130 TL olarak belirlendiğini duyurdu.

Finans 08-02-24 10:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler: Hoca kılıklı sahtekar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi'ne katıldı. Terör örgütlerine sert tepki gösteren Erdoğan, "PKK belasının arkasında cehalet var. DEAŞ’lı canilerin istismar alanı dinimizin mukaddes kavramlarıdır. Çağımızın haşhaşisi FETÖ’cüler yıllarca insan devşirmiştir." dedi. Erdoğan ayrıca, "15 Temmuz, hoca kılıklı bir sahtekarın ülkemize ne kadar büyük zarar verebileceğinin en son örneğidir." ifadelerini kullandı.

Haber 01-02-24 14:59

Diyarbakır’da akılalmaz iddia: 'Kaymakam hutbe okuma şeklini beğenmediği imamı dövdü’! İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan açıklama geldi

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinden akılalmaz bir iddia geldi. İddiaya göre Kaymakam hutbe okuma şeklini beğenmediği imamı darp etti. Kaymakam Akeller, "Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim" dedi. İçişleri Bakanı Yerlikaya da konuyu yakından takip ettiklerini belirterek inceleme başlatıldığını duyurdu.

Haber 20-01-24 18:18

Din görevlileri Fatih Camisi'nde birlik ve huzur için buluştu

İstanbul Din Görevlileri Derneği öncülüğünde, Fatih Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, imam Galip Usta ve hafız Bilal Erdem'in bıçaklı saldırıya uğradığı Fatih Camisi'nde "Birliğimiz İçin Huzurumuz İçin Duadayız" programı düzenlendi.

Yurthaber 11-01-24 07:47

Van'da 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Töreni düzenlendi

Van'da Diyanet Akademisi Başkanlığı ile Van Abdulhakim Arvasi Dini İhtisas Merkezince "1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Töreni" düzenlendi.

Yurthaber 09-01-24 15:42
Van

Kütahya’da mezun olan aday din görevlileri için tören düzenlendi

Kütahya Valisi Musa Işın, ’Aday Din Görevlileri 1. Dönem Mezuniyet Töreni’ne katıldı.

Yurthaber 09-01-24 09:11

Tuğçe Kazaz sözleriyle tepki çekti! Sosyal medyada din değiştirme göndermesi

Daha önce sevgilisi için din değiştirmesiyle gündeme gelen Tuğçe Kazaz yeni açıklamalarıyla tepki çekti. Tuğçe Kazaz "Türkiye 2030'a kadar tam manasıyla hilafet sistemine geçmiş olacak" sözleriyle gündeme gelmeyi başardı.

Magazin 02-01-24 11:33

CUMA HUTBESİ KONUSU 29 ARALIK 2023: Cuma hutbesi konusu nedir? Diyanet açıkladı!

Cuma hutbesi konusu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından PDF dosyası, Word belgesi ve MP3 olarak yayımlandı. Bugün İstanbul'da cuma namazı saat 13:11'de, Ankara'da 12.55'te, İzmir'de 13.55'te kılınacak. Birçok kişi internette, "29 Aralık 2023 cuma hutbesi nedir?" sorusuna yanıt arıyor. İşte cuma hutbesi konusu ve tam metni...

Haber 29-12-23 11:38

Cuma hutbesi konusu ne oldu? Diyanet açıkladı! 22 Aralık 2023 Cuma hutbesi konusu tam metni...

Cuma hutbesi konusu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Cuma hutbesi konusu geçtiğimiz hafta "Adalet: Her Hak Sahibine Hakkını Vermek" olarak belirlenmişti. Diyanet'ten açıklama geldi. Peki, 22 Aralık 2023 cuma hutbesi konusu ne oldu?

Haber 22-12-23 11:47

MEB Sivas’ta çalıştay düzenledi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce koordine edilen "Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Sivas İl Çalıştayı" düzenlendi.

Yurthaber 22-12-23 10:56

Prof. Dr. Aziz Sancar: “Türkiye’nin, dünyanın güçlü ve lider ülkeleri arasında yer alması için bilim ve teknoloji üretmesi şart”

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) bursiyerleri, 16 Aralık'ta MAREV Ataşehir tesislerinde düzenlenen etkinlikte Mardin topraklarında doğup büyümüş, yaptığı çalışmalarla Nobel Ödülü’ne layık görülmüş Prof. Dr. Aziz Sancar ile bir araya geldiler. “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk’ün İzinde” temasıyla gerçekleşen etkinliğe Amerika’dan çevrimiçi katılan Prof. Sancar’ın din ve bilim, kadın-erkek fırsat eşitliği, bilim ve teknoloji konularındaki yorumları salondan büyük alkış aldı.

Haber 18-12-23 09:38

15 ARALIK 2023 CUMA HUTBESİ KONUSU! Cuma hutbesi konusu ne oldu? Diyanet açıkladı!

Cuma hutbesi konusu ile ilgili açıklama geçtiğimiz gün Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Bughün birçok kişi camilere gidecek. Eller semaya kalkacak, dualar edilecek. Geçtiğimiz hafta cuma hutbesi konusu "Biz, Tek Bir Ümmetiz" olarak belirlenmişti. İşte, 15 Aralık cuma hutbesdi konusu...

Haber 15-12-23 11:48

RESİMLİ CUMA MESAJLARI 15 ARALIK 2023: Instagram ile WhatsApp'a özel anne, baba ve eş için çiçekli, güllü, ayetli, resimli cuma mesajları

Cuma mesajları, Instagram ve WhatsApp üzerinden bu mübarek günü anımsatmak isteyen vatandaşlar tarafından sevdiklerine gönderilecek. Resimli cuma mesajları ile 'Hayırlı cumalar!' sözlerini sizler için derledik. Bugün birçok kişi camilere gidecek. Eller semaya uzanacak, dualar edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü cuma hutbesi konusunu "Adalet: Her Hak Sahibine Hakkını Vermek!" olarak belirledi. İşte 15 Aralık 2023'e özel en yeni resimli cuma mesajları...

Haber 15-12-23 11:47

EN YENİ RESİMLİ CUMA MESAJLARI 8 ARALIK 2023: Instagram ve WhatsApp için giderli, farklı, ayetli, sözlü ve resimli cuma mesajları BURADA!

Cuma mesajları bugün (8 Aralık 2023) Instagram ve WhatsApp başta olmak üzere birçok uygulamada paylaşılacak. Resimli cuma mesajları giderli, farklı, ayetli, sözlü seçenekleriyle internette yerini aldı. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü cuma hutbesi konusu "Biz, tek bir ümmetiz" olarak belirledi. İşte 8 Aralık 2023 tarihine özel en yeni ve en güzel cuma mesajları...

Haber 08-12-23 11:37

DİYANET CUMA HUTBESİ 8 Aralık 2023! Cuma hutbesi konusu ne oldu? Diyanet İşeri Başkanlığı yayımladı

Cuma hutbesi konusu bugün vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Cuma hutbesi konusu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından WORD belgesi, PDF dosyası ve MP3 olarak yayımlandı. Birçok kişi internette "8 Aralık 2023 cuma hutbesi konusu ne oldu?" sorusuna yanıt arıyor. İşte merak edilenler...

Haber 08-12-23 11:03

CUMA HUTBESİ 1 ARALIK 2023! Diyanet Cuma hutbesi konusunu açıkladı: İnsan Özü İtibariyle Değerlidir

Cuma hutbesi konusu vatandaşlar tarafından arama motorlarında sorgulanıyor. Cuma hutbesi konusu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından PDF dosyası, Word belgesi ve MP3 olarak yayımlandı. Hutbe konu başlığı gçtiğimiz hafta "İslam, Şefkat ve Merhameti Emreder" olarak belirlenmişti. 1 Aralık 2023 cuma hutbesi konusu ise "İnsan Özü İtibariyle Değerlidir" oldu.

Haber 01-12-23 12:09

DİYANET CUMA HUTBESİ 24 KASIM 2023! Cuma hutbesi konusu ne oldu? Diyanet yayımladı

Cuma hutbesi konusu ile ilgili son dakika açıklaması Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. 24 Kasım 2023 cuma hutbesi konusu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Birçok kişi bugün camilere gidecek. Eller semaya kalkacak, dualar edilecek. Peki, 24 Kasım 2023 cuma hutbesi konusu ne oldu?

Haber 24-11-23 11:43

RESİMLİ CUMA MESAJLARI 24 KASIM 2023: Anne, baba ve eşe en yeni, farklı, dualı, hadisli ve resimli cuma mesajları TIKLA İNDİR!

Resimli cuma mesajları, bir cuma gününde daha en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü cuma hutbesi konusunu "İslam, Şefkat ve Merhameti Emreder" olarak belirledi. Anne, baba, eş veya sevgili için hadisli, komik, en güzel, en yeni, resimli cuma mesajları ile sözlerini sizler için derledik. İşte 24 Kasım 2023'e özel en yeni ve en güzel resimli cuma mesajları...

Haber 24-11-23 11:39

CUMA NAMAZI KILINIŞI VE CUMA SAATLERİ 17 KASIM 2023: Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Diyanet açıkladı!

Cuma namazı kılınışı ile ilgili araştırmalar 17 Kasım 2023 tarihinde hız kazandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü geçtiğimiz hafta cuma hutbesş konusu "Azim ve gayret sahibi bir mümin olabilmek" olarak belirlemişti. Bu haftanın konu başlığı ise İman, ibadet ve ahlak bütünlüğü" oldu. Diyanet'in yaptığı açıklamaya göre bugün cuma namazı İstanbul'da 12:54'te, Ankara'da 12:38'de, İzmir'de 13:01'de kılınacak. Peki, cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? İşte ayrıntıl

Haber 17-11-23 11:09

CUMA HUTBESİ 17 KASIM 2023! Diyanet cuma hutbesi konusunu açıkladı: İman, ibadet ve ahlak bütünlüğü

Cuma hutbesi konusu vatandaşlar tarafından merak edildi. Konuya dair açıklama Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı ve hutbe PDF dosyası, WORD belgesi ve MP3 olarak yayımlandı. Peki, cuma hutbesi konusu ne oldu? İşte 17 Kasım 2023 cuma hutbesi konusu ve tam metni...

Haber 17-11-23 08:06

Mehmet Ali Erbil din hocasıyla yayın açtı! Öpüşme sorusu şoke etti

Son dönemde aşk hayatıyla gündeme gelen Mehmet Ali Erbil, TikTok yayınlarına devam ediyor. Bir din hocası ve 2 kadınla yayın açan Erbil yine gündem olmayı başardı. İşte komedyenin din hocasına sorduğu soru...

Magazin 16-11-23 08:03

Celal Şengör'ün 'Hakan Fidan' sözleri canlı yayına damga vurdu! Bunlar doğru diyerek o sözleri destekledi

Açıklamalarıyla sık sık gündem olan Prof. Dr. Celal Şengör son olarak katıldığı canlı yayında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan hakkında konuştu. "Şahane bir adam" ifadesini kullanan Şengör, Bakan Fidan'ın İsrail'le ilgili 'hırsızlık' sözleri içinse, "Çünkü bunlar doğru. Din kardeşlerimiz alkışlasın hikayesi değil bu." dedi.

Haber 10-11-23 22:54

CUMA HUTBESİ KONUSU 10 KASIM 2023! Diyanet cuma hutbesi konusu: Azim ve gayret sahibi bir mümin olabilmek

Cuma hutbesi konusu merak edildi. Geçtiğimiz hafta konu başlığı Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "Zulme Rıza Göstermek Zulümdür" olarak belirlenmişti. Peki, cuma hutbesi konusu ne oldu? İşte 10 Kasım 2023 cuma hutbesi konusu ile ilgili ayrıntılar...

Haber 10-11-23 12:02

CUMA HUTBESİ 3 KASIM 2023! Diyanet cuma hutbesi konusu: Zulme rıza göstermek zulümdür

Cuma hutbesi konusu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından WORD belgesi, PDF dosyası ve MP3 olarak yayımlandı. Diyanet'in yaptığı açıklamaya göre bugün cuma namazı İstanbul'da 12:53'te, Ankara'da 12:37, İzmir'de 13.00'te kılınacak. Peki, Cuma hutbesi konusu ne oldu? İşte 3 Kasım 2023 cuma hutbesi konusu....

Haber 03-11-23 11:57

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR, kaç rekat? Diyanet 3 Kasım 2023 cuma saatleri ve cuma namazı kılınışı!

Cuma namazı kılınışı internette araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cuma hutbesi konusunu "Zulme rıza göstermek zulümdür" olarak belirledi. Cuma namazı nasıl kılınışı ile ilgili detaylara haberimizde ulaşabilirsiniz. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il 3 Kasım 2023 cuma vakitleri ile cuma namazı kılınışı hakkında bilgiler...

Haber 03-11-23 11:39

Türkiye Yüzyılı Futbol Turnuvası’nda şampiyon ’Çine Müftülüğü’ oldu

Aydın İl Müftülüğü bünyesinde Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle düzenlenen Türkiye Yüzyılı Futbol Turnuvası’nda Çine Müftülüğü şampiyon oldu.1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle il ve ilçe müftülükleri arasında 2-30 Ekim tarihleri arasında Adnan Menderes Stadyumunda gerçekleştirilen turnuvaya, 13 takım katıldı.

Yurthaber 01-11-23 09:47

Cuma hutbesi açıklandı! Diyanet'ten Cumhuriyet Bayramı temalı cuma hutbesi: Vatan Millet Sevdasıyla Nice Yüzyıllara

Cuma hutbesi konusunun Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından WORD belgesi, PDF dosyası ve MP3 olarak yayımlandı. Cumhuriyet Bayramı'na özel yayımlanan cum a hutbesi konusuna haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte 27 Ekim 2023 cuma hutbesi ile ilgili detaylar...

Haber 27-10-23 11:35

Öğretmen, polis, hemşire… Memurun ek göstergesi için karar! Anayasa Mahkemesi Erdoğan’a yetki veren maddeyi iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergesini 3600'e yükselten ve diğer kamu görevlilerinin ek göstergelerini yeniden düzenleyen kanunla ilgili önemli bir karar verdi. AYM, emekli aylıklarında etkili olan tazminat yansıtma oranlarını üç katına kadar artırma konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki veren maddeyi iptal etti.

Finans 26-10-23 09:26

Bir il bu iğrenç olayı konuşuyor! İlçe müftüsünden ders verdiği 12 yaşındaki kıza istismar

Şanlıurfa'da iğrenç olay! Ücretli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi veren Akçakale İlçe Müftüsü H. B., sınıfındaki 12 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla önce gözaltına alındı ardından tutuklandı. Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu konuyla ilgili, "Olayın takipçisi olacağız" açıklamasını yaptı. Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celalettin Gül ise tutukluya sahip çıkarak 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu hedef aldı.

Haber 22-10-23 18:52

CUMA HUTBESİ 20 EKİM 2023! Diyanet açıkladı: Rahmet ve Sekinet Müjdesi, İnşirah Suresi

Cuma hutbesi konusu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından WORD belgesi, PDF dosyası ve MP3 olarak yayımlandı. Çok sayıda vatandaş şimdiden arama motorlarında konuya dair sorgulama yapmaya başladı. Geçtiğimiz hafta konu başlığı "Zulümle Âbâd Olunmaz" olarak belirlenmişti. İşte 20 Ekim 2023 cuma hutbesi konusu...

Haber 20-10-23 12:00

CUMA HUTBESİ KONUSU 13 EKİM: Cuma Hutbesi konusu nedir? Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı

Cuma hutbesi konusu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Cuma hutbesi konusunun WORD belgesi, PDF dosyası ve MP3 olarak yayımlanmasının ardından arama motorlarında yapılan araştırmalar hız kazandı. Peki, 13 Ekim cuma hutbesi konusu ne oldu? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ve 13 Ekim 2023 cuma hutbesi konusu...

Haber 13-10-23 12:19

Hamas liderleri şükür namazı kılmıştı! Azerbaycanlı sunucu isyan etti: 'Bu din ise o zaman insan değiller'

Hamas'ın İsrail'e yönelik olarak cumartesi günü gerçekleştirdiği saldırıların hemen başında Hamas liderlerinin namaz kıldığı görüntüler gündem yaratmıştı. Azerbaycan'da yayın yapan bir televizyon kanalında söz konusu görüntülere tepki gösteren bir sunucu, "İsrail'e hücumları televizyondan izleyip secdeye gidiyorlar. Bu din ise o zaman insan değiller" ifadelerini kullandı.

Haber 10-10-23 08:05

CUMA HUTBESİ 6 Ekim 2023: Cuma Hutbesi konusu nedir? Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı!

Cuma hutbesi konusu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Cuma hutbesi konusunun WORD belgesi, PDF dosyası ve MP3 olarak yayımlanmasının ardından arama motorlarında yapılan araştırmalar hız kazandı. Peki, 6 Ekim cuma hutbesi ne oldu? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ve 6 Ekim 2023 cuma hutbesi konusu...

Haber 06-10-23 12:02

CUMA MESAJLARI VE SÖZLERİ 2023: WhatsApp, Facebook ve Instagram için dualı, ayetli, hadisli, cuma mesajları!

Resimli, bayraklı cuma mesajları ile ayetli, dualı ve yeni olarak internette araştırılıyor. Bugün birçok kişi WhatsApp, Instagram veya Twitter'da paylaşımda bulunacak. Diyanet İşleri de hutbe konusunu "Camiler ve din görevlileri: Hayrın anahtarı, şerrin kilidi" olarak belirledi. Ellerin semaya açıldığı, camilerin dolup taştığı bu mübarek günde tüm sevdiklerinize anlamı ve resimli cuma mesajlarını gönderin. İşte anne, baba, eş ve sevgili için ayetli, dualı, yazılı ve bayraklı cuma mesajları...

Haber 06-10-23 11:59

CUMA NAMAZI KILINIŞI: Diyanet'e göre cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? 29 Eylül 2023 Ankara, İzmir, İstanbul cuma saatleri

Cuma namazı kılınışı merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cuma hutbesi konusunu "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" olarak duyurdu. Birçok kişi internette "Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat?" sorularına yanıt arıyor. İşte cuma namazı kılınışı...

Haber 29-09-23 11:42

SON DAKİKA | İBB yöneticisinin 'örgüte yardım' davasında karar

Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (DİAYDER) terör örgütü PKK ile iltisakını araştırmadan derneğe yemek kartları verdiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan kasıt yokluğu gerekçesiyle beraat kararı verildi.

Haber 22-09-23 10:59

RESİMLİ CUMA MESAJLARI 22 EYLÜL 2023: WhatsApp ve Instagram'a özel Anne, baba, eş ve sevgili için en şık, en yeni, resimli cuma mesajları BURADA!

Resimli cuma mesajları ile ilgili sorgulamalar bir cuma gününde daha hız kazandı.Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü 22 Eylül 2023 cuma hutbesi konusunu "Mevlid-i Nebi" olarak belirledi. Anne, baba, eş ve sevgili için en yeni, güzel, dualı, hadisli, yazılı ve resimli cuma mesajları ile sözlerini sizler için derledik. WhatsApp, Facebook, ve Instagram'da paylaşımda bulunmak isteyen kişiler arama motorlarında sorgulama yapıyor. İşte en yeni, resimli cuma mesajları...

Haber 22-09-23 09:52

CUMA HUTBESİ 22 EYLÜL 2023: Cuma Hutbesi konusu nedir? Diyanet açıkladı!

Cuma hutbesi konusu geçtiğimiz gün Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. Hutbe WORD belgesi, PDF dosyası ve MP3 olarak yayımlandı. Birçok kişi arama motorlarında sorgulama yapıyor. Peki, Cuma hutbesi konusu ne oldu? İşte Diyanet'ten yapılan açıklama ve 22 Eylül 2023 cuma hutbesi konusu...

Haber 22-09-23 07:41

Fatih Altaylı hakkında istenen ceza belli oldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca gazeteci Fatih Altaylı hakkında Din İşleri Yüksek Kurulu'nun verdiği fetva ve görüşle ilgili paylaşımındaki üslup ve ifadeler nedeniyle bir iddianame hazırlandı. Üslup ve ifadelerin, 'sövme' niteliğinde olduğu belirtilen iddianamede Altaylı hakkında 6 aydan 4 yıla kadar hapis isteniyor.

Haber 18-09-23 10:42