Dini Okul Haberleri

Elazığ'da iğrenç olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti

Elazığ'da bir lisede okul müdürü, 9 kız öğrenciyi taciz etti. Gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen okul müdürü tutuklandı.

Haber 2024-04-19 20:31:41

Bismilli sporcular 7 altın, 3 gümüş madalya kazandı

Diyarbakır’da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında, Bismilli sporcular başarı elde etti.

Yurthaber 2024-04-19 11:54:45

Adana'da darbettiği dini nikahlı eşinin parasını gasbeden sanığa dava

Adana'da dini nikahla birlikte yaşadığı kadını darbettikten sonra çantasındaki parayı zorla aldığı gerekçesiyle tutuklanan sanık hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yurthaber 2024-04-18 15:49:01

İran ile İsrail arasında sular durulmuyor! Hamaney'in temsilcisinden çok sert sözler: 'İsrail'in kulağını çektik'

İran'ın İsrail'e düzenlediği misilleme saldırısı sonrası bölgede tansiyon tavan yapmıştı. İran, İsrail'e onlarca füze ve İHA ile saldırmıştı. Bölgedeki tansiyon bir an olsun düşmezken İran'ın dini lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Seyyid Muhammed Ali Al-i Haşim, İsrail'e çok sert sözlerle yüklendi. Haşim, İsrail'in kulağını çektiklerinin notunu düşerek, "Biz hiç korkmuyoruz. Biz biliyoruz, saldırı yapamazlar. Eğer yaparlarsa biz hazırız. Daha sert karşılık veririz." dedi.

Haber 2024-04-17 11:48:27

Ardahan'da okul bahçesinde yaralı bulunan kerkenez tedaviye alındı

Ardahan'ın Göle ilçesinde, okul bahçesinde yaralı bulunan kerkenez kuşu, tedavi altına alındı.

Yurthaber 16-04-24 12:35

Eski boksör, dini nikahlı eşiyle alkol alan arkadaşını yumruklayarak öldürdü! Cesedi mezarlığa bırakıp kaçtı

Kan donduran haber bu kez İstanbul, Pendik'ten geldi. Eski boksör Engin Karanlık, dini nikahlı eşi Selda Uzan ve arkadaşları İkrami Güler alkol almak için eve geldiler. Lavaboya kalkan Karanlık, arkadaşının Uzan'a sarkıntılık yaptığını duydu. Önce arkadaşını kapıya çağıran Karanlık daha sonra yumruklayarak Güler'i öldürdü. Karanlık ve Uzan ikilisi daha sonra arkadaşlarının cansız bedenini mezarlığa bırakarak kaçtı. İşte korkunç olayın detayları...

Haber 13-04-24 12:08

Savaş çanları çalıyor: İran 'Cezalandıracağız' dedi, İsrail'den sert yanıt! ABD medyası: 'Her an saldırabilir'

İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğunu vurması sonrası bölgede tansiyon yükseldi. İran ve İsrail'den peş peşe açıklamalar geldi. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in İran konsolosluğuna yönelik saldırısının “cezalandırılacağını” söyledi. İsrail yönetimi ise herhangi bir saldırıya güçlü bir karşılık verileceğini belirtti. Öte yandan ABD medyası İran'ın her an saldırabileceğini belirtirken, ABD Başkanı Biden ise "İsrail'i her koşulda koruyacağız" dedi.

Haber 10-04-24 17:54

Cemaat lideriyle fotoğrafı gündem oldu! Başsavcı hakkında harekete geçildi: Soruşturma başlatıldı

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler'in "Süleymancılar" olarak bilinen dini yapılanmanın lideri Alihan Kuriş'le fotoğrafı çıktı. Gündem olan karenin ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu Başsavcı Eskiler hakkında soruşturma başlattı. Eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner konuyla ilgili "Gereği yapılır elbet" ifadelerini kullandı.

Haber 08-04-24 12:21

Hamile kadını cinsel ilişki sırasında fantezi yaparken öldürdü, savunması 'yok artık' dedirtti! 'Öptüğüm için olabilir'

Bursa’da Suriye uyruklu Yahya Al Mohamad Altaha (42), dini nikahla birlikte yaşadığı 5 aylık hamile N.M.T.’yi (43) cinsel ilişki sırasında fantezi yaparken boğarak öldürdü. Tutuklu sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, suçlamaları kabul etmeyen ve kadının boğazındaki morlukların nedenini, "Öptüğüm için olmuş olabilir" sözleriyle açıklayan sanığa verdiği cezada indirim uygulamadı. Sanığın 'çok uzun süre cinsel birliktelik' savunması ise 'yok artık' dedirtti.

Haber 07-04-24 09:59

O vaadi seçimi kazandırdı! Rakiplerine fark attı... Mazbatayı almadan harekete geçti 'Kaybeden belediye başkanları yaptığımızı yapsa sonuç böyle olmazdı'

Bursa’da 31 Mart seçimlerinde ikamet ettiği köyündeki tüm evleri boyama vaadi veren o muhtar adayı açık ara farkla zafer kazandı. Seçime kadar köyde 25 ev ile bir okul ve 2 süt evini boyayan muhtar adayı mazbatasını almadan boyadığı evlerin sayısını 30’a çıkarırken köydeki camiyi de boyamaya başladı. ’Göz boyamadık ev boyadık’ diyen Yamanlı Mahalle Muhtarı Necati Eren, "Seçim kaybeden belediye başkanları halka inip halka iç içe olabilselerdi şimdi durum çok farklı olurdu" dedi.

Haber 06-04-24 10:23

MEB, öğrenciler için Ara Tatil Etkinlik Kitabı hazırladı

Kitapta, ara tatilde çocukların okul ile ev arasındaki devamlılığını destekleyerek bilgi, beceri ve tutumların kalıcılığını sağlayacak özgün etkinliklere yer veriliyor

Yurthaber 05-04-24 15:19

Çocuğunun beslenme çantasına şırdan ve kelle paça koydu! Sosyal medyadan paylaşınca gündem yaratıyor... Soğan çok yakışıyor

Sosyal medyadan paylaşılan bir görüntü kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Çocuğunun okula götürmesi için beslenme çantasını hazırlayan annenin yemek seçimleri sosyal medya kullanıcılarının ikiyie böldü. Beslenme çantasına şırdan ve kelle paça koyan anneyi destekleyenler kadar yemeklerin okul için uygun olmadığını dile getirenler de oldu.

Trend 05-04-24 08:08

Öğrenciler zeka oyunlarıyla teknoloji bağımlılığından uzaklaştırılıyor

Erzurum'da hazırlanan eTwinning projesiyle okul öncesi ve ilkokul öğrencileri, İtalya'daki çocuklara da öğrettikleri kutu oyunlarıyla hem gelişiyor hem de teknoloji bağımlılığından uzaklaşıyor.

Yurthaber 04-04-24 12:24

2024 Ramazan Bayramı ne zamandı? 2024 Ramazan Bayramı ne zaman başladı, ne zaman bitti?

Bayram dönemleri tüm insanlar için oldukça önemlidir. Kimi bayramlar resmî bayram olarak ifade edilirken kimisi ise dini bayram kategorisine girmektedir. Ramazan Bayramı da dini bayram olarak bilinen ve İslam âlemi için büyük önem taşıyan bir bayramdır. Oruç tutma ayı olarak tabir edilen Ramazan ayının bitimine denk gelen bu bayram, toplamda 3 gün şeklinde kutlanmaktadır. Peki, 2024 Ramazan Bayramı ne zamandı? 2024 Ramazan Bayramı ne zaman başladı, ne zaman bitti?

Haber 03-04-24 18:56

'Devir ekonomi devri' dedi özel okul fiyatlarını sert eleştirdi! Seda Bakan'ın ekonomi yorumu gündem oldu

'Behzat Ç.', 'Kardeş Payı', 'Mucize Doktor' gibi yapımlarda rol alan Seda Bakan son olarak Netflix dizisi Zeytin Ağacı'nda hayat verdiği 'Leyla' karakteriyle adından söz ettirdi. Şimdilerde yeni filmi için sete çıkmaya hazırlanan ünlü oyuncu yaptığı 'ekonomi' yorumuyla gündem oldu.

Magazin 03-04-24 10:57

Lisedeki kız kavgası sosyal medyada gündem olmuştu! Şiddet sonrasında hastanelik olan genç kızın bilişsel bozukluk yaşadığı ifade edildi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missourili bölgesindeki bir lisede okuyan 16 yaşındaki Kaylee Gain isimli genç bir kız okul sonrasında yaşıtları olan bir grup genç kızla kavga etmişti. Kavga görüntüleri sosyal medyaya yansıyan ve milyonlarca izlenmeye ulaşan Gain uğradığı şiddetin sonrasında hastanelik olmuştu. Gain'in önemli bilişsel bozukluk belirtileri gösterdiği ifade edildi.

Trend 02-04-24 15:01

'Bilinç altı temizliği' yapan kadın gündem oldu! Seans ücreti dudak uçuklattı: Otelin günlük ücreti de sosyal medyayı salladı

Dini olarak bilinçaltı temizliği yaptığını iddia eden kadının videoları sosyal medyada gündem oldu. 'gelisim_devam_ediyor' kullanıcı adıyla Instagram üzerinden paylaşımlarda bulunan kadının, 100 bin TL'ye bilinçaltı temizliği yaptığı iddia edildi. 200 bin takipçisi bulunan kadının konuşma yaptığı otel ücretinin 150 bin TL olduğu ortaya çıktı.

Trend 02-04-24 14:27

Çocuklar kültür dostu okulda geleneksel oyunları öğreniyor

Giresun'da, "Kültür Dostu Okul Projesi" kapsamında oluşturulan sınıf dışı mekanlarda anaokulu öğrencilerine geleneksel oyunlar anlatılıyor, el yapımı oyuncaklarla oynamaları teşvik ediliyor.

Yurthaber 01-04-24 11:56

Okul bahçesi karıştı! Muhtar adayları birbirine girdi, özel harekat müdahale etti

Ağrı'da muhtar adayları ve yakınları arasında, oy kullanılan okul bahçesinde tartışma çıktı. Yaşanan tartışma, özel harekat ve çevik kuvvet polisinin müdahalesiyle büyümeden önlendi. Taraflar güçlükle okul dışına çıkarıldı. İşte detaylar...

Haber 31-03-24 12:46

Canlı Kocaeli seçim sonuçları! Kocaeli seçim sonuçlarında AK Parti adayı Tahir Büyükakın mı, CHP adayı Atasoy Bilgin mi, İYİ Parti adayı Gençay Yıldıztekin mi kazanacak?

Kocaeli seçim sonuçları yoğun bir şekilde araştırılıyor. 31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başına gidecek. Oy kullanmak isteyen vatandaşlar önceden belirlenen okul ve ilgili numaralı sandığa giderek oylarını kullanabilecekler. Sonucu merakla beklenenler arasında Kocaeli seçim sonuçları da yer alıyor. Peki, Kocaeli seçim sonuçlarında AK Parti adayı Tahir Büyükakın mı, CHP adayı Atasoy Bilgin mi, İYİ Parti adayı Gençay Yıldıztekin mi kazanacak? İşte detaylar...

Haber 29-03-24 16:01

Canlı Kayseri seçim sonuçları! Kastamonu yerel seçim sonuçlarında AK Parti adayı Memduh Büyükkılıç mı, CHP adayı Murat Molu mu, İYİ Parti adayı Kazım Yücel önde?

Kayseri seçim sonuçları yoğun bir şekilde araştırılıyor. 31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başına gidecek. Oy kullanmak isteyen vatandaşlar önceden belirlenen okul ve ilgili numaralı sandığa giderek oylarını kullanabilecekler. Sonucu merakla beklenenler arasında Kayseri seçim sonuçları da yer alıyor. Peki, Kayseri seçim sonuçlarında AK Parti adayı Memduh Büyükkılıç mı, CHP adayı Murat Molu mu, İYİ Parti adayı Kazım Yücel önde? Detaylar haberimizde...

Haber 29-03-24 15:07

Canlı Kastamonu seçim sonuçları! Kastamonu seçim sonuçlarında CHP adayı Hasan Baltacı mı, MHP adayı Yüksel Aydın mı, İYİ Parti adayı Kadir Yalçın mı kazandı?

Kastamonu seçim sonuçları merakla bekleniyor. 31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye sandık başına gidecek. Oy kullanmak isteyen vatandaşlar önceden belirlenen okul ve ilgili numaralı sandığa giderek oylarını kullanabilecekler. Kastamonu seçim sonuçları sonucu merakla beklenen yerler arasında yer alıyor. Peki, Kastamonu seçim sonuçlarında CHP adayı Hasan Baltacı mı, MHP adayı Yüksel Aydın mı, İYİ Parti adayı Kadir Yalçın mı kazandı? İşte detaylı bilgiler...

Haber 29-03-24 14:22

Canlı Kars seçim sonuçları! Kars yerel seçim sonuçlarında CHP adayı Dindar Gültekin mi, MHP adayı Ötüken Senger mi, İYİ Parti adayı Metin Özad mı önde?

Kars seçim sonuçları merak ediliyor. 31 Mart 2024 Pazar günü Türkiye'de yerel seçim gerçekleşecek. Oy kullanmak isteyen vatandaşlar önceden belirlenen okul ve ilgili numaralı sandığa giderek oy kullanabilecekler. Kars seçim sonuçları sonucu merakla beklenen yerler arasında yer alıyor. Peki, Kars yerel seçim sonuçlarında CHP adayı Dindar Gültekin mi, MHP adayı Ötüken Senger mi, İYİ Parti adayı Metin Özad mı kazanacak? İşte detaylar...

Haber 29-03-24 12:37

Karamanlı gurbetçi, eğitim müzesinde 35 yıllık birikimini sergiliyor

Karamanlı gurbetçi Ali Yağcı, çeşitli nedenlerle öğretmenlik yapamasa da memleketindeki eski okul binasına kurduğu müzeyle eğitime katkı sağlıyor.

Yurthaber 29-03-24 11:21

Başarılı sporcu adını şampiyonluğa yazdırdı

Bilecikli sporcu adını şampiyonluğa yazdırdı.Çorum’da düzenlenen Okul Sporları Liseler Arası Taekwondo Türkiye Şampiyonasında 48 kilogramda yarışarak Bilecik’i temsil eden sporcu Altuğ Gesge 8 maçta raunt kaybetmeden bütün karşılaşmalarda galip gelerek Türkiye şampiyonu oldu.

Yurthaber 28-03-24 11:54

Alo Fetva Hattı ramazanda günde 13 binden fazla soruyu cevaplıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Halil Kılıç, günde 3-4 bin soru alan "Alo 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı"nın ramazan ayında günde 13 binden fazla soruyu cevapladığını bildirdi.

Yurthaber 27-03-24 12:00

Türkiye'nin kanını dondurdular! O müdür ve oğlu hakkında karar verildi: Yaşlı adamı darbetmeden önce sabretmiş

Mersin'de engelli yaşlı adam ile eşini otobüste akılalmaz bir şekilde darbedip okul müdürüyle oğlu hakkında verilen karar gündem oldu. Okul müdürü İsmet T. ile 17 yaşındaki oğlu A.O.T yaşlı çifti feci şekilde darbettiği görüntüler izleyenlerin kanını dondurmuştu. Duruşmada baba-oğulun kendilerini savunurken söylediği sözler ve '18 dakika' detayı dikkat çekti.

Haber 26-03-24 11:51

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

İzmir’de düzenlenen Okul Sporları Karate Küçükler ve Yıldızlar Türkiye Birinciliğinde Kayseri’yi temsil eden sporcular 4 madalya kazandı.

Yurthaber 26-03-24 11:48

Eylem Tok ve oğlu yurt dışına kaçmıştı! Peş peşe çarpıcı iddialar: 'Kazadan birkaç ay önce...'

Eylem Tok'un oğlu T.C.'nin yaptığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci'yi hayattan kopardığı olayda yeni gelişmeler yaşandı. Acılı baba Özer Aci, kazadan birkaç ay önce T.C.'nin art arda hız kamerasına takıldığını ve ceza yediğini söyledi. Ayrıca, T.C.'nin okul arkadaşının annesi de attığı mesajda T.C.'nin okula da lüks araçla geldiğini ifade etti.

Haber 24-03-24 22:13

MEB duyurdu! E-Devlet üzerinden randevu alınacak! Tüm öğretmen ve velileri ilgilendiriyor...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in mesajını verdiği, okul müdürü ile öğretmen üzerinde bir randevu sisteminin oluşturulması konusunda adım atıldı. MEB tarafından velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan "veli randevu sistemi" hayata geçirildi. İşte tüm detaylar!

Egitim 23-03-24 11:37

Diş fırçalamak orucu bozar mı? Oruçluyken diş fırçalanır mı, oruçluyken diş nasıl fırçalanır?

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ağız ve diş sağlığı konusu da merak edilmeye başlanır. Dini yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmek için kişiler orucu bozan durumları araştırmaktadır. Oruç ibadetiyle ilgili en çok merak edilen konulardan biri de diş fırçalamaktır. Diyanet orucu bozan durumlar konusunda açıklama yapmaktadır. Peki, diş fırçalamak orucu bozar mı?

Haber 21-03-24 23:22

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Hatay'da okul açılışına katıldı:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "6 Şubat'ta da beraberdik, depremi birlikte yaşadık, acılarımız o kadar büyük ki bu acıları unutmamız mümkün değil." dedi.

Yurthaber 21-03-24 15:22

Türkiye bu vahşeti konuşmuştu! Pınar Damar cinayeti davasında karar belli oldu

Bağcılar'da Pınar Damar kayıp olarak aranırken cesedi bulundu. Damar'ın kuzeninin dini nikahlı eşi Metin Aydin, Damar'ı öldürdüğünü itiraf etti. Aydin'in Damar'ı öldürmeden önce, cinsel saldırıda bulunduğu tespit edildi. Hakim karşısına çıkan Metin Aydin'in cezası belli oldu. Duruşmada karar öncesi son sözü sorulan Aydin, "Çok pişmanım, beraatımı istiyorum" dedi. İşte detaylar...

Haber 21-03-24 14:59

Okul servisinde korkunç anlar! Servis şoförü ortaokul öğrencisini darp etti... Görüntüler infiale neden oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Missouri bölgesindeki bir okul servisi şoförünün araç içinde öğrenciyi darp ettiği anlar saniye saniye kameralara yansıdı. Görüntülerde yedinci sınıf öğrencisine yumruk atarak boğduğu gözüken 67 yaşındaki Scott Robert Livingston isimli servis şoförü tutuklanarak kovuldu.

Trend 21-03-24 13:57

Antalya'da birlikte yaşadığı kadını öldürdüğü iddia edilen sanık hakim karşısında

Antalya'nın Kepez ilçesinde, dini nikahla birlikte yaşadığı kadını bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Yurthaber 21-03-24 11:38

Elazığ’da okul önü denetimleri sürüyor

Elazığ’da polis ekiplerince çocukların güvenliği için okul önlerinde denetimler devam ediyor.

Yurthaber 21-03-24 11:18

Erzincan’da derece için silahlar çekildi

Erzincan’da okul sporları faaliyet programında yer alan A Gençler Yıldızlar Atıcılık İl Birinciliği müsabakaları yapıldı.

Yurthaber 21-03-24 10:39

Voleybol Yıldızlar Türkiye Birinciliği, Sivas’ta başladı

Sivas’ın ev sahipliğinde düzenlenen Voleybol Okul Sporları Yıldızlar Türkiye Birinciliği, 350 sporcunun katılımı ile başladı.

Yurthaber 20-03-24 14:02

Düzceli judocular 7 madalya ile döndü

Zonguldak’ta düzenlenen Okul Sporları Küçükler Judo Grup müsabakalarında Düzceli sporcular 7 madalya kazandı.

Yurthaber 18-03-24 11:28

Yataktan zor kalkanlar aman dikkat! O hastalığın asıl belirtisiymiş

Kaliteli bir uykunun önemine ve uyku sorunlarının nedenlerine dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Esra Okuyucu, “Sağlıklı bir uyku düzeni hem bedensel hem de ruhsal iyiliğe katkı sağlarken, aynı zamanda iş ve okul yaşamındaki başarıyı da artırıyor. İdeal olan; 10 dakika içinde uykuya geçebilmek ve sabahları yenilenmiş olarak kalkmaktır. Sabah uyanamama sorununun altında uyku apnesi, kalitesiz uyku veya depresyon gibi sebepler olabilir” dedi.

Haber 15-03-24 11:35

Kımıl Dağı’ndaki steller Kommagene’nin dini tarihine yeni bir soluk kazandırdı

Kımıl Dağı’nda 2021 yılında keşfedilen ve bilim adamları tarafından ön okuması yapılan 2 bin 100 yıllık iki stel, Kommagene uygarlığının dini tarihine dair bilgiler veriyor.

Yurthaber 15-03-24 10:34

Neden sahur denir, sahur kelimesi ne anlama gelir? Sahur hangi saatler arasında yapılır?

Oruç tutacak kişiler gün içerisinde belli bir zaman dilimi süresince, iftara kadar herhangi bir şey yiyip içmez. Oruç tutmak isteyenlere dini açıdan ve sağlık açısından verilen tavsiyeler içinde ise sahura kalkmak yer alır. Böylece kişinin gün içinde sorun yaşamaması ve gün içerisindeki faaliyetlerini daha rahat gerçekleştirebilmesi amaçlanır. Peki, sahur ne anlama gelir?

Haber 15-03-24 02:17

Diyarbakırlı çocukların futbolcuların resimlerinin çizildiği duvar önündeki fotoğrafını milyonlar gördü

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde çocukların, belediye tarafından dünyaca ünlü futbol yıldızlarının resimlerinin çizildiği okul duvarı önünde çektirdiği fotoğraf milyonlarca kişiye ulaştı.

Yurthaber 13-03-24 15:27

Konya'da cezaevinden izinli çıkıp birlikte yaşadığı kadını öldüren sanığın yargılanması sürdü

Konya'nın Karatay ilçesinde cezaevinden izinli çıkıp, dini nikahla yaşadığı kadını öldürdüğü ileri sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yurthaber 12-03-24 15:56

Edremit’te 3 yeni okulda eğitim ve öğretim başladı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 3 okul, yapımı tamamlanan yeni binalarında faaliyete başladı.

Yurthaber 12-03-24 15:41

Antalya'da çıkan yangında eski okul binası ve lojmanı hasar gördü

Antalya'nın Serik ilçesinde kullanılmayan eski okul binasında çıkan ve lojmanına sıçrayan yangın hasara neden oldu.

Yurthaber 12-03-24 12:32

Kan donduran görüntüler! Anne ve kızına kurşun yağdırdı, mahkeme cezasını kesti

İzmir'de Davut Yiğitsoy (39), dini nikahla birlikte yaşadığı Seher Genç'i (31) tabancayla yaralayıp, annesi Aysel Genç'i (62) öldürdü. Cinayet anları ise saniye saniye kameralara yansıdı. Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığı 8 Mart'ta cinayetle ilgili karar duruşması görüldü. Tutuklu sanık Yiğitsoy, ağırlaştırılmış müebbet ve 19 yıl hapse çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Yiğitsoy'un cezasında indirim uygulamadı.

Haber 11-03-24 15:59

Annesinin önerisini dinledi, bir ilke imza attı! 25 bin nüfuslu ilçede tek

Hakkari'nin Derecik ilçesinde ilk kez bir kadın, muhtar adayı oldu. İlçede 3 yıldır ücretli öğretmenlik yapan Şehla Kaya (26), 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde 1455 seçmeni bulunan Balkaya Mahallesi'nde 2 adayla yarışacak. Kaya, annesinin önerisi üzerine aday olduğunu, seçim çalışmalarını okul saatlerinden sonra yaptığını, ziyaret ettiği seçmenlerinden büyük destek aldığını söyledi. Kaya, en büyük desteği kadınların verdiğini belirtti.

Haber 11-03-24 11:59

Jandarma 102 okul servisini kontrol etti

Eskişehir’de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 102 adet okul servis aracı kontrol edip, şoförlere ve rehber personeline güvenli öğrenci taşıma kuralları konusunda trafik eğitimleri verdi.

Yurthaber 11-03-24 10:52